Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 20:59   #331
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

no nisko przez to ulozenie wlasnie :/ i to ze napiera glowka

ja sie jeszcze z tz poklocilam o te tesciowa wrrrrrrrrrrrrrrrrrr...... co za dzien!

bo on uwaza ze ja ja powinnam przeprosic ! chyba go pogielo....
Stary 2010-07-24, 21:06   #332
dash
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Hej dziewczyny!!!
Widzę, że Wy już niezłe zakupy robicie ja pieluszki kupię później, zresztą jak wiele rzeczy. Mam nadzieję, że remont niedługo się skończy to wtedy zabiorę się za kompletowanie CO do imion to bardzo podoba mi się Lenka, ale zdecydowaliśmy się na Maja. Co prawda ludzie mówią, że tyle teraz Majek, ale co tam, ja nie znam żadnej. Milenka, Róża i Laura też bardzo mi się podobają. Dziewczyny nie ma co zwracać uwagi na innych bo każdy ma inny gust a poza tym łatwo krytykować czyjś wybór a samemu ciężko się zdecydować...

Ray brzuszek super
elenka my też na nic nie mogliśmy się zdecydować. Najbardziej podobało nam się imię Maja i tak zostało W kalendarzu tyle imion a nie można się zdecydować, nie?

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Podobno wieczorem odpowiednia kolejność to karmienie-kąpiel-chwilka masażu-sen, bo dzidzia jest spokojna w kąpieli, a nie głodna. Można też przed samym położeniem do łóżeczka dać cycuszka, żeby maluch sie uspokoił i usnął.
Majka mnie się wydaje, że dziecka nie karmi się przed kąpielą bo może mu się później ulewać. Najpierw się kąpie a później karmi.

Edytowane przez dash
Czas edycji: 2010-07-24 o 22:05
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:07   #333
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
ja miałam cc i mogę powiedzieć z czystym sumieniem, ż eto nic strasznego..naprawde było ok....troszke bolało, ale tylko przez pierwsze 2 dni ..a jak wychodziłam po 5 dniach ze szpitala to juz swoją walize dźwigałam i nic mi nie było jedyne co bym zmieniła, to wypisałabym się ze szpitala na własne zyczenie po 3 dobach a nie tyle czasu tam spędziłam zajmując tylko łóżko (dodam że straaasznie niewygodne ) teraz jak będe miała cc wyspisuje się wczesniej..w domu szybciej dochodzi się do siebie
no ja słyszałam, że po porodzie lepiej jak najdłużej siedzieć w szpitalu, odpoczywać. jedzenie Ci podadzą, dzieciątkiem się zajmą a Ty dochodzisz do siebie nic nie musząc robić

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
witajcie...
gratuluję udanych wizyt, zdrowo rosnących maluchów i udanych zakupów (pościel dla Filipka cudowna a ta druga, nie wiem kogo , przepiękna)

nie piszę dziś dużo bo głowa mnie boli od rana, a dlaczego? bo zemdlałam w sklepie. tak strasznie słabo się mi zrobiło no i padłam normalnie jak kawka... a mała później szalała w brzuszku ...
biedactwo uważaj na siebie. Teraz już wszystko ok??

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
czy wam ludzie w kolko tez nagabuja ze ciaza nie choroba???
no u mnie akurat wręcz przeciwnie, co też jest przesadą nie moge nawet naczyń po sobie po obiedzie włożyć do zmywarki, żeby się nie schylać... przykładów jest mnóstwo A zCiebie śliczna mamusia i brzusio wcale nie taki mały

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-24 o 21:08
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:13   #334
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
...
bo on uwaza ze ja ja powinnam przeprosic ! chyba go pogielo....
Ray, Ray! nie daj sie .... ja nie trawie swojej tesciowej... wiec czuje sie w płeni solidarna z Toba

No w koncu zobaczylysmy jak wygladasz! Urocza buzia! a brzusio rzeczywiscie sporawy, ja w sotosunku do reszty ciala mam duzo mniejszy a tak mi juz zycie znaczaco utrudnia....

Mi na szczescie nikt nie mowi, ze ciąza to nie choroba... ale ja w sumie mam ostatnio maly konakt z otoczeniem, a poki pracowalam to raczej wszyscy (kolezanki, koledzy z pracy) troskliwie pytali jak sie czuje...

a kto Ci mowi, ze "ciąza to nie choroba", bo chyba nie rowiesnicy? no i mam nadzieje, ze nie mąż

A... byłam w "Świecie dziecka"przy Al.Krakowskiej, ale procz pieluszek, oslonek do karmienia i dodatkowy majtek jednorazowych nic nie kupilam... lozeczko chyba kupie po prostu w IKEA... a wozek... ani xlandera XQ ani wozkow espiro w ogole nie mieli

edit: ja kupilam jedna paczke pamperow PREMIUM care... TZ placił, ale dopiero jak zapłacił zaczał marudzic, ze to chyba ostatni raz takie drogie pieluchy wybralam, bo najpierw mowilam od jakis DADA z biedorniki a teraz kupilam najdrozsze, i czy jestem swiadoma, ze to te pieniadze, nawet nie wyrzucilismyw bloto tylko w gówno.... ;/ Faceci.... no comment...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-24 o 21:18
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:22   #335
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Majka mnie się wydaje, że dziecka nie karmi się przed kąpielą bo może mu się później ulewać. Najpierw się kąpie a później karmi.
Napisałam co przeczytałam w Języku Niemowląt
Wydaje mi się, że trzeba nakarmić dzidzię, później ponosić, żeby ulała, a następnie kąpiel. Chyba trochę ciężko byłoby wykąpać niemowlę, które jest rozhisteryzowane, bo jest głodne, a do tego nie przepada za kąpielą (niektóre dzieci, zwłaszcza na początku, nie lubią spotkań z wodą )
Stary 2010-07-24, 21:30   #336
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
co chwile mi dogaduja ze ja paniusia jestem i leze i ze w ogole w domu nci nie robie jak b ze mna mieszkali! co cholera wiedziec moga jak bywaja u mnie raz na 3 mc ! no szlak trafia
Nie przejmuj się głupim gadaniem!!! Teraz najważniejsza jesteś Ty i dziecko i skoro masz leżeć, to niech nikogo to nie obchodzi.
Poza tym kiedy odpoczniesz, jeśli nie teraz?
A Twój TŻ powinien się zastanowić, czyją stronę trzymać...

Śliczny brzuszek... wydaje mi się, że mój jest podobnie ułożony... A czy nisko? nie wiem, nie znam się na tym...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
edit: ja kupilam jedna paczke pamperow PREMIUM care... TZ placił, ale dopiero jak zapłacił zaczał marudzic, ze to chyba ostatni raz takie drogie pieluchy wybralam, bo najpierw mowilam od jakis DADA z biedorniki a teraz kupilam najdrozsze, i czy jestem swiadoma, ze to te pieniadze, nawet nie wyrzucilismyw bloto tylko w gówno.... ;/ Faceci.... no comment...
ech ;/ Bo mężczyźni wogóle żyją w innym świecie chyba...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:31   #337
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
-
ech ;/ Bo mężczyźni wogóle żyją w innym świecie chyba...
Nie chyba, a na pewno o czym przekonujemy się każdego dnia
Stary 2010-07-24, 21:41   #338
Ray
Zakorzenienie

nie nie, maz na szczescie nic nie gada, rozumie i sam mnie pogania czy tego i tamtego bym nie robila i on zrobi,
ale moj ojciec mi tak dogaduje ze normalnie sie sluchac nie chce...

ja nie naleze do osob ktore lubia lezec, zreszta same wiecie jak pisalam jak zapierniczam jak motorek, poki sie dobrze czulam i bylo wsio ok to i cwiczylam, i robilam wszystko bez problemu i na ciaze sie nie ogladalam a ze teraz no sytuaja sie zmienila to co ja poradze... mam lezec to lezec, bo jak nie bede w domu lezec to sie pogorszy i mnie poloza do szpitala to dopiero bedzie cyrk! bo co z corka starsza itp.... wiec wole lezec w domu juz.

olac tam wszystkch

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-24 o 21:42
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:44   #339
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
ania13.03, co do wagi, to nie zwrócam specjalnie na to uwagi, więc nie wiem czy rośnie czy się też czasem cofa.
"Język niemowląt" posiadam, przyślij mi na pv swój adres e-mail, to Ci wyślę.
Reszta kobitek, jak chce, to też proszę o adres na pv. Bez krępacji
Kochana nie wiedzialam czy nie bedzie to dla Cebie klopot wiec skorzystalam z oferty Mpik, ktorej jeszcze raz dziekuje Tobie oczywiscie rowniez pieknie dziekuje za pamiec i dobre checi

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie u ginki na szczęście same dobre wieści, szyjka zamknięta, twarda i nie skróciła się wcale No ale dalej mam zalecenie oszczędnego trybu zycia jak dotychczas,ale to jeszcze max.8 tygodni bo wstępnie jesteśmy umówione na cc 20 września (dzień po moich urodzinkach).

Malutka zdrowa, serducho jak dzwon, ma mnóstwo energii i jest ustawiona już na nietoperka co w moim przypadku jest niestety nieistotne no ale.... W 29ti3d waży ponad 1600 i jest długa jakby już miała 35 tygodni. Wogóle z pomiarów wyszło,że ma 31w5d czyli ponad dwa tygodnie więcej. Oj duża dziewczyna mi rośnie.
A no i waga....póki co jestem na plusie 7,5kg więc chyba nie jest źle.
Gratuluje serdecznie Same dobre wiesci

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a Wy wszystkie macie imiona dla swoich dzieci? mi jakos nic sie nie podoba
My niby mamy wybrane ale caly czas mam watpliwosci Ogolnie mam tak jak Ty. Imie kazdego innego dziecka moglabym skomentowac ale do mojego wlasnego jakos zadne mi nie pasuje
Cytat:

wkleje swoje fotki jedyny raz i brzucha same zobaczcie czy nie jest nisko?
za odwage. Wreszcie pokazalas twarz i tak jak myslalam sliczna z Ciebie mamusia

Dziewczyny strasznie jestem szczesliwa. Udalo nam sie dzisiaj umowic na usg 3/4d na przyszly czwartek Tak strasznie nie moge sie doczekac A dzisiaj udalo mi sie kupic kilka rzeczy dla Malej w bardzo fajnych cenach
Buziaki dla Was wszystkich

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:51   #340
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora ja kupilam papmersy ale na pewno wyprobuje i belle i dade i lidla

Ray - Zuzia... moj typ dla coreczki... moze w przyszlosci sie uda sliczny masz brzuch a gadaniem sie nie przejmuj... sa ludzie i mlotki..

ania13.03 super ze udalo sie umowic na usg daj potem znac co i jak
Stary 2010-07-24, 22:04   #341
dash
Raczkowanie

Majka to mnie bardzo dziwi, że w tej książce tak piszą... Ekspertem absolutnie nie jestem, ale zajmowałam się bobasem, któremu akurat ulewało się gdy był kąpany po jedzonku, mimo, że wcześniej mu się odbiło itd. Później moja mama (która jest położną) powiedziała, aby najpierw wykąpać i rzeczywiście pomogło... A jak chodzi o kąpiele to wszystkie bobasy jakie znam uwielbiają kąpiele i wyjątkowo się wtedy uspokajają. Nawet zaleca się takie kąpiele gdy dziecko jest niespokojne... Ale wiesz jak to jest każdy ma inną opinię i pewnie przekonamy się na własnej skórze co jest najlepsze dla naszych dzidziusiów PS. Imię piękne (jak mojego bejbika ) Buziaki

cellaris gratuluję udanej wizyty !!!!!!!!

Edytowane przez dash
Czas edycji: 2010-07-24 o 22:06
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:08   #342
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
no ja słyszałam, że po porodzie lepiej jak najdłużej siedzieć w szpitalu, odpoczywać. jedzenie Ci podadzą, dzieciątkiem się zajmą a Ty dochodzisz do siebie nic nie musząc robić

Neked jeszcze zależy w jakim szpitalu
ja pi cc dwa dni nie dostałąm nic jeść...że niby nie wolno..(podjadałyśmy suchary i drożdzówki z koleżanką z sali).później dawano jakieś świńskie jadło , dziecko jak juz nam dano to zabierano tylko na ważenie i kompciu kompciu..jak ssac cyca na początku nie chciał to musiałam chodzić z 5 razy żeby lejdis pielegniarki mleczka zrobiły..a dziecko ryczało i ryczało....
w sali było może z 15 stopni (był styczeń)..
do tego doszedł zakaz odwiedzin bo grypa panowała..
wyobraźcie sobbie że mój tz zobaczył małego dopiero jak wychodziłam ze szptala, czyli po 5 dniach od narodzin. Nic nie szkodzi że pielęgniarki i położne zakichane chodziły a tz zdrowy był... nie wolno było się z nikim kontaktować...
ja już wole w domciu siedzieć

Ray...no nikt mi nie mowił że ciąza to nie choroba..wręcz przeciwnie ja zawsze tak powtarzałam i tak jak ty sie nie oszczędzałam..ale teraz mi jest coraz ciężej , a wszystkich juz przyzwyczaiłam do tego że niby taka pełni sił jestem, no i najzwyczajniej mi nie wieżą że mnie ciało już zawodzi...
Ale śliczna z Ciebie mamusia wstaw jeszcze zdięie z córcią

Dobrej nocki
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:23   #343
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Mnim zjadlabym raczuszka, ale nie chce mi sie dla siebie samej robic mezus bedzie dopiero kolo 20.00
Troszkę ich zostało, to zapraszam

cellaris, super, że same dobre nowiny u gina
I fakt, Twoja mała nie jest taka mała

asia-23, Uważaj lepiej na siebie, bo jak nie to Pomijając fakt, że zemdlałaś, to sam upadek/osunięcie się może być niebezpieczne dla dziecka. Uderzysz w coś i nieszczęście gotowe. Odpoczywaj teraz
Cytat:
moze to glupie dziewczyny ale chcialabym urodzic ze 2 tyg wczesniej jakby to przyspieszyc
Wcale nie głupie - chyba wszystkie byśmy chciały urodzić ze 2 tyg wcześniej A jak przyśpieszyć? Naturalnie i bezpiecznie to chyba tylko seksik

Cytat:
Podobno wieczorem odpowiednia kolejność to karmienie-kąpiel-chwilka masażu-sen, bo dzidzia jest spokojna w kąpieli, a nie głodna. Można też przed samym położeniem do łóżeczka dać cycuszka, żeby maluch sie uspokoił i usnął.
Pozwoliłam sobie zacytować, bo akurat o ten temat mi chodzi. Rozmawiałam jakiś czas temu na ten temat z mamcią. Mówiłam jej jak zalecają i uczą: najpierw cyc, potem zmiana pieluchy. A ta się oburzyła, że jak to tak? Że przecież jak dziecko będzie miało pełny brzuszek (po jedzeniu), a my go zaczniemy gmerać, zmieniając pieluszkę, to zaraz wszystko zwróci. Plus to, że dziecko przy cycku zasypia i wtedy od razu do łóżka się kładzie, a nie męczy przebieraniem. Troszkę się z nią pokłóciłam wtedy, ale na drugi dzień zadzwoniła, że pytała w pracy babek, które mają kilkuletnie dzieci i tez były w szoku, że najpierw cyc, a potem zmiana pieluchy. No i teraz już nie wiem. Bo rację mają, że dzieciaczek może zwrócić, ale z drugiej strony, po co przebierać przed karmieniem, jak zaraz po i tak narobi w gatki i trzeba będzie zmienić (w kupą w pieluszce przecież nie położę spać)

Ray, u mnie wrecz przeciwnie - nie pozwalają mi nic robić.
Skoro mąż nie uważa, że się obijasz, to bardzo dobrze.
Ty wiesz, że musisz leżeć dla dobra drugiej córci, a skoro mąż nie ma pretensji (niechby tylko spróbował ) to resztę ludzi olej ...ciepłym moczem
Co do teściowej, to jak się mąż nasłuchał jej płaczu, to chce mieć spokój i dlatego pewnie uważa, że powinnaś przeprosić (bo kobieta cierpi). Nie przejmuj się tym.
Brzuszek duuuży już i faktycznie bardzo nisko jest A z Ciebie naprawdę śliczna mamuśka!! Nie wiem, czego Ty się wstydziłaś pokazać

dash, ja np, pieluchy kupiłam teraz bo są w promocji. A nie wiadomo czy się trafi do czasu porodu. a czekać na ostatnia chwile też nie ma sensu. Mąż tez był zdziwiony, że już chcę kupować (standardowy tekst "A po co?! Przecież JESZCZE 2 miesiące!" ),ale przyznał mi w końcu rację

Cytat:
Ray, Ray! nie daj sie .... ja nie trawie swojej tesciowej... wiec czuje sie w płeni solidarna z Toba
Mszu, Ty to normalnie, taki nasz diabełek, jak widzę
Co do męża - nie dziwiłabym się mu. Chłop w końcu Ale jak już się dzieciątko urodzi to nie da włożyć za zadek byle czego
Ja swojemu tłumaczyłam z 20 razy, że na początek, na delikatna pupcię kupujemy droższe (tzn, delikatniejsze), a po tygodniu czy dwóch przerzucimy się na coś tańszego. O dziwo, zrozumiał

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Kochana nie wiedzialam czy nie bedzie to dla Cebie klopot wiec skorzystalam z oferty Mpik, ktorej jeszcze raz dziekuje Tobie oczywiscie rowniez pieknie dziekuje za pamiec i dobre checi
No przecież, kochana, nie ma za co
Fajnie, że udało się Wam umówić na to usg
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:38   #344
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Mszu, Ty to normalnie, taki nasz diabełek, jak widzę
ycnan.... ..... cała ja! a tak powaznie, to z reguly jestem lagodna jak baranek, tylko tesciowa i TZ czasami (ale w koncu to sama krew) sa mi w stanie podniesc cisnienie
btw.... dzis była u mnie, pokazywałam jej ubranka.. i co sie okazalo "mamusia TŻtowa" jakies halo miala, ze tyle tych ubranek mam po kims (!!!)... ze to pierwsze dziecko i powinnam miec wiekszosc nowych! maskara... zwariowac z nimi mozna...
a jeszcze miala halo ze nic z frotte nie mam... a ja kurcze przy dotyku tego matrialu mam ciarki na plecach, po co mam dziecku kupowac ubrania przy ktorych bede sie meczyc zeby je zalozyc... no nie cierpie tej baby i kropka!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-24 o 22:41
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:42   #345
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
dobrze ,że przynajmniej nie każą rodzić SN z takim ułożeniem bo to by dopiero była rzeźnia
No to by dopiero była akcja

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ja mam tez pytanie odnosnie sklepy Biedronka- podobno maja dobre pieluszki i chusteczki (ale jest kilka rodzai i niektore sa kiepskie a niektore bardzo dobre). Czy wiecie ktore sa lepsze i ktore warto kupowac?
W biedronce są pieluchy i chusteczki dada, ale też widziałam inne, chyba jeszcze tańsze, ale na nie to bym się nie decydowała.
Co do ieluch z biedronki, lidla czy rossmanna to mam zamiar spróbować, ale wiadomo, ze każde dziecko zareaguje inaczej więc nie można dać jednej opinii czy są dobre czy do d...

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Faktycznie, miałam tak spuchnięte stopy, że ledwo widać było kostkę, nie mówiąc, że zgięcie palców było dużym problemem.
Moja siostra tak ma teraz od chyba kilku tygodni. Normalnie nogi zapuchnięte już od łydki, jak słonik. Wyniki ma ok, lekarze tez nic nie są w stanie pomóc. Nawet jak jest chłodniej to nadal ma spuchnięte

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Abz, brzuszek widzę rośnie, ale ciągle jesteś szczuplas niesamowity Fajnie, ze z małym wszystko dobrze. A w końcu wybraliscie imię czy czekacie do narodzin? A co do spotkania, to ja chętnie bym się spotkała, tylko na razie na pewno nie będziemy w Toruniu Już prędzej w Bydgoszczy, a tobie to chyba wszystko jedno, w którym z tych miast, prawda?
Nasz synek nadal nie ma imienia. Niby miał być Krzyś, ale decyzji nadal nie ma. Mąż dzisiaj przebąkuje coś o Filipie, a mi ciężko zdecydować bo nie ma takiego imienia, które by mi się spodobało od razu i na zawsze
No a co do spotkania to mi nawet lepiej w Bydgoszczy, bo do Bydgoszczy to mam z 15 min tylko

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
bo zemdlałam w sklepie. tak strasznie słabo się mi zrobiło no i padłam normalnie jak kawka... a mała później szalała w brzuszku ...
O kurczę, a był ktoś z tobą? Kto cię ratował?

Cytat:
ach ci faceci, racja, że pampersy drogie, no ale co zrobić? Można tetrę prać, może twój TZ by chciał prać, zaproponuj mu

U nas dziś od rana pada z przerwami, jest zimno i strasznie wieje. Oczywiscie ze skrajności w skrajność, bardzo się cieszę, ze pada, bo deszcz wszystkim potrzebny, ale zeby od razu tak chłodno?
Kupiłam dziś w biedronie proszki lovela, siostra mówi, ze ona kupi płyn, bo w sumie jkby delikatniejszy, ale trudno ja na początek mam proszki, moze potem spróbuję płynu. Ale do płukania chyba kupię jelpa albo bambi, bo mają nieco inny zapach a ta lovela taka mdła jak dla mnie.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:50   #346
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
ach ci faceci, racja, że pampersy drogie, no ale co zrobić? Można tetrę prać, może twój TZ by chciał prać, zaproponuj mu

... do płukania chyba kupię jelpa albo bambi, bo mają nieco inny zapach a ta lovela taka mdła jak dla mnie.

juz to zrobiłam to sie oburzył "ja ci nie kaze prac tetrowych, ale wybralas (szybko policzyl) pieluszkę za prawie złotówkę! wysoko cenisz kupkę naszego dziecka..." nie dyskutowalam dalej, bo szkoda mojej energii

abz ... super ze piszesz, ze sa plyny do plukania do ubranek niemowlecych! ja nie wyobrazam sobie nie plukac ubran...

Stary 2010-07-24, 23:30   #347
cellaris
Rozeznanie

gabisun no ja też się bardzo cieszę,ze mam już ustalony wstępnie termin i ewentualnie może być to tylko kilka dni prędzej bo przynajmniej wiem,ze czeka mnie jeszcze TYLKO 8 tygodni polegiwania ;D

Ray tydbaj o siebie,a głupimi tekstami się nie przejmuj. Ja też jak na początku czerwca powiedziałam,że raczej powinnam leżeć i się oszczędzać to mój kochany z kąd inand tatuś stwierdził....do roboty byś się wzięła, mięśnie trochę porozciągała i przestaniesz mieć problemy...no comment
Stary 2010-07-24, 23:58   #348
gosza222
Przyczajenie

20.09.10 no i bedzie dziewczynka a wszyscy mi mowili za jem i na chlopaka wygladam ,a tu niespodzianka
gosza222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 00:23   #349
Ray
Zakorzenienie

a moj stary to jeszcze to mi gada ze jego babcia to w polu rodzila i musiala dalej robic itp jak to slysze to nawet zla nie jestem tylko mi sie juz smiac chce
za chwile mu odpowiadam jasneeeee, tylko wspomnij do tego ze z 14 dzieci ktore urodzila 7 nie przezylo
i cichnie

wymiekam momentami ale piernicze juz wsio! bede lezec ile musze czy sie to podoba czy nie. moga tam na mnie psy wieszac i gadac jaka to wygodna jestem pfi! najwazniejsze sa dzieci teraz niz tesciowa i inni.

mszu witaj w klubie! bo i ja swojej tesciowej nie trawie probowalam ale no...... nie moge teraz przynajmniej nie musze udawac juz byc mila i glupkowato sie usmiechac

aneczka no wlasnie to najgorsze jest jak sie przyzwyczai tak reszte! ja to samo robilam wsio do teraz, jak by nic... jak bym w ciazy nie byla i sie tak nauczyli wszyscy ale sie odzwyczaja teraz...
dobrze ze z tz nie mam problemu bo on robi na prawe duzo i jak mu cos powiem nie narzeka nawet. mam lezec to mam lezec... on robi wiekszosc powiedzial ze nawet okna umyje :P

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-25 o 00:27
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 08:49   #350
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cześć dziewuszki

U nas w Krakowi dziś zimno ale nei pada jeszcze mi to odpowiada bo odpoczywam od tych upałów. Nie chce mi się gotować dziś więc jedziemy na obiadek na miasto a co Biorę tą moją kuternoge i jedziemy Może do Ikei zajrzę bo chce dwie półki wiszące kupić. Jutro przyjedzie rowerek treningowy dla TZ i Musiałam małe przemeblowanko zrobić ale tak już zostanie bo później tam gdzie rowerek stanie łóżeczko a rowerek do piwnicy

Wczoraj byli u nas znajomi posiedzieliśmy do 24 ale fajnie było bo się pośmialiśmy Mój mały kopnął tak mocno moją znajoma że szok

Jutro jadę na uczelnie ale na chwilę we wtorek mam wizytę ale taką kontrolna bez USG a 4 sierpnia mam Tą w 30tc i już się nie mogę doczekać jak małego zobaczymy

Aha i najważniejsze Dziewczyny z Krakowa czy my się jutro spotykamy?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 09:49   #351
elenka1
Rozeznanie

czesc kobietki
ja dzisiaj samotna- moj TZ pojechał zawieść brata jakieś 250 km od naszego miasta czyli pewnie wroci gdzies na 15
jeszcze mnie podkurzył z rana, jejku czasem zastanawiam sie czy ja napewno jestem gotowa spedzic z nim reszte zycia... nie wiem moze mam gorszy dzien, w sumie dobrze ze z nim nie pojechalam to odsapniemy sobie troche od siebie

wogole to mi strasznie ciasno, niewygodnie, wszystko dzisiaj mnie denerwuje... jestem gigantyczna ja nie wiem po porodzie mogłabym wygrac casting na jakiegos potwora

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 09:58   #352
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

ycnan, dash
- ja nie wiem jaka jest właściwa kolejność Pewnie taka, która po prostu odpowiada naszemu dziecku... Wydaje mi się, że trudno przewijać płaczące niemowlę, który domaga się cycusia, bo jest głodne No, nie wiem sama ale kilka prób i wszystko będzie jasne

Dziewczyny dziś rano dostałam mega-niespodziankę, bo już przyszła paczka od cioci , a miała być najwcześniej w połowie sierpnia.
Dostałam mnóstwo ciuszków na wiek od 0 do 18 m-cy (nowych i używanych), ale wiekszość na 3-9 m-cy. Normalnie super, tak sie cieszę.
W paczce były: buciki, skarpetki, śliniaki, ręczniki, kocyk, kosmetyki, leżaczek-bujaczek Fisher Price z żabką, mata edukacyjna z melodyjkami Tiny Love.
Sporo ciuszkow jest z firmy Carter's (nie znam jej) - bardzo ładne rzeczy. Mam juz z glowy ciepłe śpiworki, bo dostałam 2 takie misowe ocieplane na 0-3 i 3-6 m-cy i 1 ocieplany kombinezonik na 6-9 m-cy (myślę, że bedzie ok na zimę, bo mozna coś podlożyć i będzie luźniutko).

Dziś lecę do biedronki po kolejną Lovelę, bo pomyślałam, że lepiej zrobic zapas za te cenę.

Polecam Wam miesięcznik M jak Mama - dużo fajnych artykułów dla ciężarnych.
W mojej SR mówili, żeby niektóre rady z tego typu gazet brać nie na serio, bo np. piszą w nich o suszeniu krocza suszarką, co jest bzdurą.
Ja od niedawna kupuje prawie wszystkie numery tych gazet, bo jakoś inne typu Olivia czy Twój Styl mnie aktualnie nie interesują

Dziś w końcu u nas pochmurno i chłodniej - jest czym oddychać

elenka - trzymaj się Każda z nas jest teraz "wielka"

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-25 o 10:01
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 10:22   #353
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Dzień Dobry!

Dziewczyny dziś rano dostałam mega-niespodziankę, bo już przyszła paczka od cioci , a miała być najwcześniej w połowie sierpnia.
Dostałam mnóstwo ciuszków na wiek od 0 do 18 m-cy (nowych i używanych), ale wiekszość na 3-9 m-cy. Normalnie super, tak sie cieszę.
W paczce były: buciki, skarpetki, śliniaki, ręczniki, kocyk, kosmetyki, leżaczek-bujaczek Fisher Price z żabką, mata edukacyjna z melodyjkami Tiny Love.
Sporo ciuszkow jest z firmy Carter's (nie znam jej) - bardzo ładne rzeczy. Mam juz z glowy ciepłe śpiworki, bo dostałam 2 takie misowe ocieplane na 0-3 i 3-6 m-cy i 1 ocieplany kombinezonik na 6-9 m-cy (myślę, że bedzie ok na zimę, bo mozna coś podlożyć i będzie luźniutko).

Dziś w końcu u nas pochmurno i chłodniej - jest czym oddychać

elenka - trzymaj się Każda z nas jest teraz "wielka"
no to masz duzo z glowy naprawde przemiła niespodzianka, tylko pozazdrościć, chociaz ja dostałam podobna niespodziankę tez duuzo ubranek do 18 mscy i gadżety typu laktator, bujaczek, krzesełko do karmienia i kolo poporodowe i jakies tam inne drobnostki, kupiłam w sumie ciuszki za 150 zł, rozek i kocyk,2 butelki no i zostały rzeczy do higieny, wozek, łózeczko i pościel takze naprawde duza pomoc.
a tak jak niektore dziewczyny musza kupowac wszystko... od podstaw to naprawde mega wydatek

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 10:23   #354
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
wogole to mi strasznie ciasno, niewygodnie, wszystko dzisiaj mnie denerwuje... jestem gigantyczna ja nie wiem po porodzie mogłabym wygrac casting na jakiegos potwora
ja też tak się zaczynam czuć wszystko mnie boli

Cytat:

Dziś lecę do biedronki po kolejną Lovelę, bo pomyślałam, że lepiej zrobic zapas za te cenę.
ale super! no ja wszystko sama kupuję, ale na szczęście zakupy dobiegly końca dziś zamówiłam jeszcze laktator, butelki, smoczki, osłonki na sutki, szczotkę do butelek ehh i kolejne stówki poszły

rozglądam się teraz jeszcze za karuzelą i nianią elektr. ale!! wszystkie karuzele pasują tylko na drewniane łóżeczka a nie turystyczne i mam problem

a co do Loveli to o ile smrodek proszku jakoś zniosłam z nadzieją, że płyn będzie pachniał a tu lipa ciuszki Filusia śmierdzą tą Lovelą, ja tam zapasów nie robię, wypróbuję potem Jelp i Dzidziusia
Stary 2010-07-25, 10:28   #355
NIKaP-n
BAN stały

Hej Dziewczyny.

Nadrobiłam Was, gratuluję udanych wizyt, fajowych brzuszków

Lenko
3mamy kciuki, aby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Was

Piszę w skrócie, bo mam apetyt na jajecznicę. I muszę ją usmażyć, zaraz

W piątek zostawili mnie w szpitalu, wyszłam wczoraj po południu. Wszystkie badania porobili, łącznie z krzywą cukrzycową. Cukier mam niziutki (nawet po ciastkach z cukrem 68).
Pawełek ma juz 2800 (tydzień temu miał 2200-2400), także rośnie zdrowo Lekarz, który mnie przyjmował był bardzo niemiły, wyglądał jak hipopotam (bez obrazy dla biednych hipopotamków), wydusił mnie, miał głupie teksty (albo ja przewrażliwiona jestem), na koniec zrobił mi usg dopochwowe i wydaje mi się, że nie założył gumki na "instrument"... Nie słyszałam szeleszczenia, a odwróciłam głowę, bo bolało... kurna co za dziad. Ale to chyba niemożliwe, co? Oczywiście, mała już mnie piecze.
Porcje żywieniowe dostawałam cukrzycowe, mega duże Bylam w szoku, bo generalnie dwa razy tyle, co "normalni"
Termin wyszedł tym razem na 18, ostatnio na 15 i 13

Jestem zniesmaczona, leżałam na pokoju z przemiła dziewczyną. Skraca się jej szyjka, więc ma robione zastrzyki sterydowe, żeby maluszkowi wcześniej rozwinęły się płucka, bo ona ma dopiero 27tc. I Pali... I to się "ogranicza" i pali 10 fajek dziennie... Aż mnie serce bolało, niby nie moja sprawa, ale kurde człowiek chucha i dmucha na wszystko, a nie ma zagrożonej ciąży, a ona już z rozwarciem i pali

W nocy jedna kobieta tak krzyczała (poród), że nabrałam stracha sporego ale po godzinie było już tylko słychac głośne : łaaaa łaaaa dzieciątka i to był najukochańszy dźwięk. Tej nocy rodziły się Maluchy, aż 4

Położne bardzo miłe, jedna mnie pamiętała z mojego pobytu w 16tc i obiecała, że łóżko będzie dla mnie 3 mać na poród Wszyscy ok, tylko ten jeden lekarz. Mam nadzieję, że na niego nie trafimy przy porodzie... Ktg mialam przez 1,5 h robione, bo usnęłam i wyszło piękne bo Mały też spał. Generalnie wszyscy nade mną biegali, a ja się trochę wyspałam (bo 3 gadałyśmy)... W nocy przyjechała do naszego pokoju babeczka (byłyśmy więc we 3) bo nie czula ruchów. Brzucha takiego jeszcze nie widziałam, okazało się, że to 38 tc i synek ma 4500!!!!! Szok ale u niej to rodzinne, ona ważyła 4800, jej brat 5300, a mama 6000!!!!

wg starej daty porodu mamy już 37tc... ech.

także mimo, iż lekarz nie wysłał mnie na te badania pomiarowe, to w sumie fajnie zrobil, że do szpitala mnie skierował, bo tu pomierzyli, poważyli. Jutro jadę po wypis, to wszystko obadam sobie. No i morfo i mocz, wszystko ok Biorę od wczoraj "magne B6"- przepisał mi- i skurczy zero. Ale też biorę 6tabletek dziennie...

W tesco jest wyprzedąz ciuszków. Kupiłam wczoraj dwa staniki do karmienia i jeden zwykły, była w szoku bo był mój rozmiar- 80F i za każdego płaciłam 10,20zl Majtasów nakupilam (lubię te F&F, dobre gatunkowo) wszystkie przecenione z 20zł na 4,80 i 6. Także piękne, koronkowe, tiulowe- chyba 8 par wzięłam. No i bluzkę za 9 i sweterk szary piękny za 17 Polecam dziewczyny tesco.

To tyle u mnie, miłej niedzieli

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

naked piękny Filipkowy kącik i uwielbiam miśki me to you
o karuzelkach nie wiedziałam, że nie pasują na turystyczne

My też już wszystko mamy, oprócz podkładów pod prześcieradełko na materac
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 11:26   #356
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza222 Pokaż wiadomość
20.09.10 no i bedzie dziewczynka a wszyscy mi mowili za jem i na chlopaka wygladam ,a tu niespodzianka
oo super, witaj Gosza

Cytat:
Polecam Wam miesięcznik M jak Mama - dużo fajnych artykułów dla ciężarnych.
ja kupuję Mamo to ja, najbardziej mi odpowiada, a kupowałam różne tytuły. Ostatnio kupiłam też wydanie specjalne MtJ: "Pierwszy rok życia dziecka". Wszystko fajnie opisane, takie vademecum przyszłych mam.

NIKaP-n - cieszę się, że wszystko u Was ok

elenka1 - ja mam TP na 22 września, ale też chciałabym urodzić wcześniej... Byle do końca sierpnia wytrzymać, bo po tej dacie będę miała donoszoną ciążę i mogę rodzić
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 12:25   #357
martynka81
Rozeznanie

dzień dobry dziewuszki

i zawsze jak sobie obiecuję, że będę na bieżąco z wami to coś mi w tym przeszkadza . Ostatnio np. Tż mi się pochorował, upał na dworze, a on na wieczór dostał 38,6 gorączki, dreszcze miał i okna mi kazał zamykać bo mu zimno. Bałam się trochę, że to jakieś przegrzanie, ale okazało się zatrucie i dostał biedaczek 3 dni zwolnienia. Ale że poczuł się lepiej już trzeciego dnia, to zabrał się za malowanie i mebelki kupiliśmy, jeszcze tylko komody brak i kilku drobiazgów... Także mam co robić bo bałagan jak zwykle po malowaniu, ale przynajmniej się ochłodziło więc jakoś pójdzie. Także podczas malowania odcięta byłam od neta i nawet was poczytać nie mogłam, ale pomału nadrabiam....

Bordowa - a jak twój Tż, bo też czytałam, że gorączkę miał???, mam nadzieję że już lepiej..

Lenka - dla ciebie i maluszka

Nika - fajnie, że już w domciu jesteś no i gratulacje za twój niski cukier.

Naked- śliczne buciki i no i pościel też . U nas też jak się nic nie odmieni to będzie Filip .Zawsze nam się podobało to imię

Ray - nie przejmuj się ani tatą ani teściową i dbaj o siebie i maleństwo. A w ogóle to śliczna z ciebie mamuśka .

Elenka - , każda z nas ma czasem gorszy dzień. Będzie dobrze nie martw się.

Dobra lecę ogarnąć trochę ten nasz bałaganik i sałatkę zrobię bo może znajomi wpadną później.
Znów może mnie nie być chwilkę bo sprzedajemy laptopika naszego dziś, więc nowego dopiero pewnie w tygodniu będziemy mieć, ale pewnie to długo nie potrwa bo tż nie wytrzyma bez zbyt długo...

dziewczyny i miłej niedzieli
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 12:30   #358
martucha84
Zakorzenienie

mszu Ray mozemy sobie rece podac jesli chodzi o tesciowe.. calkowicie was rozumiem... moje do konca przegrala sobie tekstem ze wychowala 4 synow wiec ona mi wszystko powie pokaze i zrobi zebym robila dobrze bo ja sie na niczym nie znam (tak na marginesie zaraz po liceum poszlam do studium medycznego i jestem opiekunka do dzieci do lat 3 wiec wcale sie nie znam wcale nie mam o niczym bladego pojecia..) a do tego dodala na koniec ze przciez moja mama to tez sie nie zna bo miala tylko 2 corki a tu ma byc WNUK wiec to ona sie wszystkim zajmie.. LOL!

NIKaP ciesze sie ze u was ok widze ze u ciebie tez 37 jak u mnie wiec moze sie skusisz na pierwszy ogien proszeeee

jesli chodzi o to czy karmienie czy kapiel najpierw to pewnie duzo bedzie zalezec od naszych dzieciaczkow.. ja chyba bede jednak najpierw kapac zeby maluszka wyciszyc potem czysta pielucha "kolacyja" odbicie i spac
Stary 2010-07-25, 12:44   #359
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
czy wam ludzie w kolko tez nagabuja ze ciaza nie choroba???
ja sama tak powtarzam

a niektorzy traktuja mnie jak bym sobie chyba wymyslila to lezenie, nie wiem moze ja powinnam jakies zaswiadczenie wziasc od lekarza zeby mi uwierzyli
co chwile mi dogaduja ze ja paniusia jestem i leze i ze w ogole w domu nci nie robie jak b ze mna mieszkali! co cholera wiedziec moga jak bywaja u mnie raz na 3 mc ! no szlak trafia
i tam, daj sobie spokój, nie przejmuj się. Ciąża może i nie choroba, ale to jednak znaczne obciążenie dla organizmu. Jak czujesz, że musisz leżeć, masz ochotę albo kazał ci tak lekarz to leż i się nie przejmuj co gadają
Cytat:
ja nie naleze do osob ktore lubia lezec, zreszta same wiecie jak pisalam jak zapierniczam jak motorek, poki sie dobrze czulam i bylo wsio ok to i cwiczylam, i robilam wszystko bez problemu i na ciaze sie nie ogladalam a ze teraz no sytuaja sie zmienila to co ja poradze... mam lezec to lezec, bo jak nie bede w domu lezec to sie pogorszy i mnie poloza do szpitala to dopiero bedzie cyrk! bo co z corka starsza itp.... wiec wole lezec w domu juz.

olac tam wszystkch
no dokładnie. Ja też biegałam póki mogłam, ale teraz mi coraz ciężej (34 tc już), no i lekarz kazał się oszczędzać i więcej leżeć - i nie mam zamiaru się przejmować tym co ktoś gada i sobie myśli
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 13:00   #360
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

dziękuję dziewczyny za zainteresowanie. kilka Pań mi pomogło abym doszła do siebie po tym omdlęciu. dziś na szczęście czuję się lepiej.
jutro mam zamiar robić badanie z glukozą muszę być na 7.30 bo mam 75 g i żeby wyrobić się do 10 bo laboratorium tak przyjmuje.

NIKaP-n
widzę, że mamy podobny rozmiar biustu i czy w związku z tym możesz powiedzieć czy te staniki choć za czymś wyglądają. nie lubię takich flakorców a chciałabym, żeby i w czasie karmienia mój biust jakoś wyglądał przyzwoicie.

zaplanowałam sobie kupno 2 takich najzwyklejszych i chciaż jednego lepszego choć trochę usztywnianego

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości