|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() A ja w sumie przyszłam się pożalić, że mnie dziś też źle... Winę zrzucam na pogodę i niekorzystne ciśnienie... Od wczoraj jestem cała spuchnięta... o rękach i stopach nie wspominam nawet, ale zanikły mi kostki, bolą mnie kolana przy zginaniu, twarz wygląda jakby mnie użądliła pszczoła, a ust takich wielkich to w życiu nie miałam... A do tego chce mi się płakać... Jak ja nie znoszę się tak czuć!! Przepraszam ale musiałam się wygadać!
|
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Dziękuję dziewczyny. Zawsze weterynarze się dziwili, że ma tyle lat, bo prawie wszystkie zęby swoje miał. Dożył sędziwej starości w najlepszych warunkach, jakie byliśmy mu w stanie zapewnić.
Właśnie przyjechali Dobrze, że jesteśmy na działce, bo możemy go pochować za domkiem przy ogródku. Aj, idę sobie. Kashha, a mówiłaś o tym lekarzowi? Bo coś mi się kojarzy, że jak opuchlizna pojawia się również na twarzy, to może być zatrucie ciążowe. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-07-25 o 13:35 |
|
|
|
#3933 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20896405]A ja się tak zastanawiam...Bo mam takie bóle. Może nie bóle,a takie ciągnięcie się jakby w dole brzucha. Coś jak ciągnięcie jajników. To może byc objaw czy po prostu dzidzius napiera? No i siara mi leci okrutnie...[/QUOTE]
Cytat:
mam nadzieję... poza tym mój brzuch jest juz tak nisko że mi tak zwisa między nogami.... powoli ciężko mi już go dxwigać![]() Cytat:
w dodatku wczoraj znalazlam moją książeczkę ubezpieczeniową ktorą myślałam że zgubilam i stresowalam się że mi nowa z Warszawy nie zdąży dojechać do porodu..a tu niespodzianka- znalazła się w tym burdlu!!![]() Cytat:
wiem że to glupie, ale sama nie rozumiem czasem moich zachowań mój mąż bardzo nad tym ubolewa, ale da radę chyba że się dziś przelamię
|
|
#3934 |
|
BAN stały
|
Ja też mam stopy jakby mnie osy podziabały... aż drętwieją...
boli mnie w dole brzucha i znowu trochę tej galaretki... myslicie że to czop zaczyna sie wydobywać? |
|
|
|
#3935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo organizm przygotowuje sie do tego ze bedzie mial wieksze zapotrzebowanie na tlen dlatego powieksza usta i skrzydełka nosa...
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała by zbiorowe rodzenie dziś wypaliło. Brzuch mnie okresowo pobolewa,ale bez szaleństw,bez nasilania się. Wody odejść nie chcą,tak by było najprościej. Zastanawiam się czy gdyby nasiliły się bóle,chciałabym je sprawdzić na ktg,to czy by mi zrobili w szpitalu bez problemu to,i gdyby nie zaszła potrzeba by wypuścili do domu. Wiecie o co chodzi?podjeżdzam,na izbę chyba,mówię co i jak,robią ktg,i puszczają do domu,a nie zostawiają na obserwacji.
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A i ja też mam brzuch bardzo nisko,siedzenie przy stole sprawia mi problem,ciężko mi pojeść w takiej pozycji. |
|
|
|
#3937 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie się zastanawiałam jak to jest. W nocy miałam okropny ból krzyża i się właśnie zastanawiałam czy to moje nie skurcze krzyżowe...i nie wiedziałam czy nie zostawili by mnie w szpitalu w przypadku fałszywego alarmu. A nie mam zamiaru być tam dłużej niż będzie potrzeba
|
|
|
|
#3939 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziunia ja jeszcze w tej ciąży na ktg nie byłam,a w poprzedniej nie czekałam na skurcze,bo pierwsze odeszły mi wody a skurcze pojawiły się ze 2,5h później już na porodówce. Więc nie wiem co i jak tak naprawdę. Mnie od wczoraj boli brzuch w dole okresowo,praktycznie cały czas. W nocy dokuczał mi jeszcze krzyż,i teraz też czasem zaboli. Poza tym dużo więcej śluzu dziś u mnie,ale nie wodnistego bardzo,ani gęstego...kojarzy mi się z czasem gdy jestem podniecona. I glut znowu ze mnie wyleciał. Pierwszy raz tak dużo go idzie. Więc zobaczymy. Mąż się teraz śmiał bo wmawiałam sobie i dziecku na głos,że dziś będziemy rodzic,dziś ten dzień itd
|
|
|
|
#3941 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Napisałam do mini właśnie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wojtek jest już chyba na tyle dojrzały, że może się rodzić, według OM ma 37 tyg i 2 dni Cytat:
No właśnie zastanawiałam się nad taką ewentualnością, ale lekarka widziała mnie wczoraj... więc gdyby coś było nie tak to pewnie by reagowała, a badania morfologie i mocz miałam robione w czwartek i też wszystko wyszło w normie
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
MINI12 ostatnio pisała,że narazie nic się nie dzieje i jak nic się nie ruszy to w czwartek dostanie oxy. Wczoraj mnie pocieszała trochę,tzn pisałam jej że się mecze i czuje do bani.
|
|
|
|
#3944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-07-25 o 14:30 |
|
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczynki!!!
Dziękuję wszystkim za sms-y, kciuki za poród i wsparcie psychiczne !!! Od wczoraj jesteśmy z Patunią w domku, wszystko super-PRAWIE ![]() Z maleńką nie mam żadnych problemów, je i śpi nawet po 4-5 godzin, nie ma przy niej praktycznie wcale roboty, z Martyną było wręcz przeciwnie. Mam natomiast ogromny problem z piersiami, tradycyjnie to samo co po pierwszym porodzie a wszystko tak ładnie sie zapowiadało, mała jadła a mleczka było tyle ile trzeba.Kryzys przyszedł w nocy przed wypisem ze szpitala.Każda z piersi wielkości dwóch melonów razem wziętych.Ogromne, teraz mają chyba rozmiar L- dosłownie, są nabrzmiałe, twarde i bolące, ból nie do opisania. Tak więc w dniu wypisu na obchodzie lekarz przepisał leki na zatrzymanie laktacji Trudno, tym razem sie nie sprzeciwiałam bo wiem ile z tym problemów.Biorę od wczoraj tabletki na zatrzymanie, samopoczucie po nich jak po dopalaczach, mdłości, mroczki przed oczami, zawroty głowy .Mam ogólnie doła psychicznego Martwię się co będzie dalej. Mała od wczoraj na mleku modyfikowanym ale zniosła tą zmianę dobrze.Ona chyba czuje że ja mam problem bo jest taka kochana i grzeczniutka.Chodzę cała obandażowana w cyckach jak mumia, mąż mnie nimi ściska- lekarka tak kazała.Martwi mnie bo od wczoraj jak na razie nie ma poprawy ale wzięłam tylko 1 tabl wieczorem i 1 rano więc jeszcze sporo przede mną.Mam nadzieję że już niedługo będzie jakiś efekt.Ściągam też, ale po troszkę bo za bardzo nie powinnam żeby nie pobudzać wytwarzania mleka a gdybym tego nie robiła to umarłabym z bólu.Jest mi bardzo ciężko ale musze sobie z tym jakoś poradzić, trzymajcie proszę kciuki a opis porodu później jak już się ztym wszystkim uporam. Pozdrawiam was wszystkie!!! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-07-25 o 14:40 |
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
martysek współczuję z powodu kociaka
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pobolewania jak na okres to mnie tak męczyło mniej więcej miesiąc przed porodem. Pytałaś też o skurcze czy sa porównywalne do skurczu np łydki... w domu mnie bolało jak na okres taki ból trwający ok minutę i pojawiający się co 5 minut... w szpitalu już jak skurcze się nasiliły to miałam wrażenie, że mi macica eksploduje razem z wątrobą i wszystkimi kiszkami ![]() Jusdan - dlaczego odrazu na zatrzymanie laktacji ?? Masuj cyce i odciskaj sobie dla złagodzenia. Ja nawet nieraz nie używałam laktatora tylko rękami ściskałam cyce i odlewałam nadmiar. Ponoć laktację hamuje też herbatka z mięty i z szałwi.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-25 o 15:17 |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki? CZY KTÓRAŚ Z WAS NA UMOWĘ O PRACĘ DO DNIA PORODU?
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan dziwne to ze tak od razu na zatrzymanie laktacji. przeciez zawsze sa nawaly pokarmu ale da sie je zwalczyc, ja tez tak mialam w szpitalu. myslalam ze umre z bolu. nie dawalam rady sama sobie rozmasowac tak bolalo. no i damian masowal cyce a ja plakalam i zaciskalam zeby z bolu, potem wyciskalam pokarm (laktator nie dzialal
) no i pomoglo. rozmasowalismy wszystkie gulki i bol juz nie wrocil, a pokarm zanikl bo maly nie ssal
|
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
Nie -ja mam umowe na stałe.Basiu ale o co konkretnie Ci chodzi?
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-25 o 15:54 |
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się co będę musiała zrobić po porodzie by dostać zasiłek macierzyński. Wiem,że zasiłek mi przysługuje, nie przysługuje mi tylko urlop. No i nie wiem co po porodzie będę musiała załatwiać. Czy do firmy po coś,czy do zusu będę musiała zajechać itd
|
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() No i jak tam kochane, mialo byc zbiorowe rodzenie, a tu cisza na horyzoncie. Ale jakby co to ja tez jestem bardzo chetna na dzisiaj, tylko niestety brak jakikolwiek objawow na razie. W ogole to wydaje mi sie, ze brzuch mi sie podniosl zamiast opuscic no ja juz sama nie wiem, najpierw tyle straszenia wczesniejszym porodem a tu ciiiiiszaMartysek przykro mi z powodu kotka Sylviasol wszystkiego naj naj! |
|
|
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Sms od Hani:
"Jesteśmy jeszcze w szpitalu. Naświetlanie małego trwa. Jutro zdejmą mi szwy bo podobno dobrze się goją. Brzuch jest jak wielka planeta, która żyje własnym życiem jak chodzę Mam 5 kg na plusie Może nas jutro wypuszczą. Pozdrawiam. Hania."
|
#3955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja chcę juz przytulić mojego Marcinka... tyle do niego mówiłam przez cały tydzien żeby wyszedł w ten weekend bo trochę chłodniej będzie żeby mamusia się zabardzo przy porodzie nie spociła... a tu lipa- nie chce się matki słuchać
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że Hania prawdopodobnie jutro wyjdzie
Kociamborek - nic się nie dzieje... cisza na watku. Zero chętnych do rodzenia, zero objawów hahaha ciekawe czy choć jedna osoba dziś urodzi
|
|
|
|
#3957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tam chętna jestem, ale synus chyba nie.. |
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jutro juz was wypuscili
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Łucją też byłam 7 dni w szpitalu po porodzie... wlaśnie ze względu na żółtaczkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Dobrze, że jesteśmy na działce, bo możemy go pochować za domkiem przy ogródku.
Jutro kończymy 38tc
mam nadzieję... poza tym mój brzuch jest juz tak nisko że mi tak zwisa między nogami.... powoli ciężko mi już go dxwigać
chyba że się dziś przelamię

głowa do góry! Uśmiech proszę