|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Witam z rana
![]() żeby spr ile dziś mogę zlecieć się zważyła, oczywiście z rana pokazuje 62kg ;P ech, ja to ze śniadaniami mam problem, będę się musiała zmuszać... właściwie to ostatnio jadłam ok. 1 posiłek na dzień (nie bijcie!), ale to z powodu żołądka rozwalonego od leków... ![]() mame już zapakowałam ze śniadankiem do pracy, ja zjem ok.9, potem TŻ pomaga mi w zakupach dukanowych jedzonek ;P na obiadek robie kuraka w ziolach, roladki z szyneczki i nad deserem mysle... jakies pomysly? ![]() gratulacje ze spadkow!
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie klejny wzrost ale to pewnie efekt PW przez ostatnie 3dni ![]() no i powiem wam, że jednak przechodze na tryb 2/1... zobaczymy jakie będą efekty ![]() milego dnia wszystkim życzę
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane
Melduje kolejny spadek (0,5 kg) jeszcze dwa dni proteinek to może jeszcze to 0,5 spadnie. Przynajmniej mam taką nadzieję Gratulacje wszystkim za spadki.
|
|
|
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
DUK DUK
![]() Witam wszystkie Panie!! dzis radosny dzien,bo.... -0,6kg!!!!! hurrrraaaaaaaa jest juz zero po osemce, niedlugo zamiast osemki bedzie siodemka gratuluje wszystkim spadkow kierowniczka wrocila z urlopu wiec nie wiem czy dam rade na biezaco z Wami byc, chyba bede miala duuuuzo do nadrabiania w domu
|
#1055 |
|
Raczkowanie
|
ja również mówię dzień dobry. No cóż u mnie wzrost, fakt, tylko 0,1 kg ale to pewnie przez PW .... ale na śniadanko był serek wiejski a już w myślach robię sałatę z paluszkami surimii . . . ale cos zaczyna mi chleba brakować....
Księżniczką swojej bajki, królową własnego życia ! --------------------------- I faza - 1,4 kg II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym ) ------------------------ Do celu 4,7 kg dziś spadek o ,5 kg |
|
|
|
#1056 | |||||
|
Zadomowienie
|
DUK DUK!!! Tralala...
Cześc dziewczynki. Nie mogłam się juz doczekać żeby sie Wam pochwalić. Tralalalala No i miało być i jest!!! ZERO PO SZÓSTCE Dziś na wadze 60,6, czyli cudowny spadeczek o 0,5 od wczoraj ![]() No jak norka się ciesze normalnie. Nie mogłam tego zera domęczyć aż wreszcie się udało. I to na PW. Cudownie. Tralalalala Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko dojdziecie do równowagi. A Tobie zyczę powodzenia w walce z kiloskami. Cytat:
![]() Za połową, powiadasz... Super, ja też już ją przekroczyłam więc cieszę się podwójnie ![]() A Twój przepisik na serniczek sobie spisałam, następny zrobię taki, porównam który lepszy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aleksandra, zero po ósemce, mówisz... Wiem, co czujesz, ja też czekałam na zero i tańczę dziś z radości MIŁEGO DNIA wszystkim siostrom życzę |
|||||
|
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie!!! Wielkie gratulacje z okazji WSZYSTKICH spadków - nawet tych najmniejszych
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaaa, idę zmienić podpisik
|
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Duk duk ;d dzisiaj mini spadek 0.1kg, tym samym po 3 dniach od wzrostu wyszłam na zero... Mam nadzieję, że to nie koniec spadków, bo nie po to męczę się bez nabiału, żeby waga stała
za mną już śniadanko - sieja wędzona i kawka (oczywiście kawa była po rybie )plan na dziś: II śniadanie: placek owsiany z odrobiną serka homo obiad: makrela wędzona/klops (jak zrobię klopsa to będzie klops, ale nie wiem czy zrobię ;p) podwieczorek: tuńczyk z jajkiem i/lub odrobiną twarogu kolacja: cycke z kurczaka (jeszcze nie wiem z czym, ale wsadzę coś w środek i upiekę pewnie) mam nadzieje, że wytrzymam i nie rzucę się na zapasy sera w lodówce
|
|
|
|
#1060 |
|
Raczkowanie
|
Duk duk
![]() Gratluje spadków dziewczynki!!! Czytałam was po pracy wczoraj do 00;30 i jak doczytałam wreszcie, to już tak spać mi się chciało, że nic nie pisałam Widzę, że było gorąco, więc w sumie dobrze, że mnie nie było, bo tylko ciśnienie by mi skakało ![]() Ale dziś mam banana na buzi, waga pokazała o -0.6kg mniej w stosunku do wczoraj ![]() ![]() ![]() Chyba sobie dziś upiekę serniczek, a na obiad leczo z kurzym cycem ![]() Miłego dnia, idę pod prysznic i lecę do biblioteki, mam nadzieję, że kary nie będzie... A w ogóle polecam wam książkę "Kłopoty to moja spacjalność, czyli kroniki socjopaty". Ojj dawno się tak nie uśmiałam przy książce
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Oooo, patrzę, że zanim domęczyłam mojego posta to tu już się tu ładnie rozgadałyście
![]() Gratuluję wszystkich spadków dziewczyny :
|
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
pierwszy dzień i już wpadka.. ;/
myślałam, że mama dokładnie spr serek homo. ni czulam, żeby był słodki, ale jak zjadłam (z wielkim trudem ) to cos mnie tknelo.. i byl tam cukier i skrobia modyfikowana. musze tez nastepnym razem zwrocic uwage mamie, zeby spr dokladnie to i tez weglowodany...mam nadzieje, ze to nie taka duza wpadka ![]() wcinam teraz jajeczka. brakuje mi soli :P
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#1063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystkie Dukanki to baaardzo gadatliwe plemię ... o przepraszam SEKTA
12.07.10 r. xx 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 (cel nr I Edytowane przez KAJA-B Czas edycji: 2010-07-26 o 09:03 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
Dziś, widzę dobry dzień na spadki. A wzrościki też mikrusieńkie jakieś, więc jutro juz będzie po nich
![]() Ja dziś mam za sobą kawkę z serniczkiem (bezę, która jest zdecydowanie "gumowa" zdejmuję, bo mi psuje efekt). Na II śniadanko mam kanapeczki dukanowe z serkiem, wędlinka i pomidorkiem oraz jajo - to na dwa podejścia rozkładam sobie w pracy. Na obiad dziś zmajstruję kotlety orientalne z przepisu karolinusieńki - o Ty, moje natchnienie kulinarne!!! A do kolacji jeszcze daleko, to sobie potem pomyślę co wykombinować
|
|
|
|
#1065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn mniej kg
Księżniczką swojej bajki, królową własnego życia ! --------------------------- I faza - 1,4 kg II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym ) ------------------------ Do celu 4,7 kg dziś spadek o ,5 kg |
|
|
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
A co z dukanowymi chlebkami?,bo ja "zaraziłam" nimi już kilka osób,i odkąd je piekę nie brakuje mi tradycyjnego pieczywa,nawet na urlopie dałam radę
.Po tygodniowym utrwaleniu waga drgnęła o pół kilograma,zatem chyba zostanę na III,może proteinowe czwartki wystarczą,by powoli zrzucić te pozostałe kilogramy.Osobiście mam wrażenie,że mi waga lepiej spada na warzywkach,a po urlopie cały kosz ich ze wsi przywlokłam .Miłego dzionka .
|
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
Dud duk z nad kawki
![]() właśnie zjadłam sobie śniadanko jajeczniczke z wieśniakiem jutro może w końcu upiekę serniczek na próbę mam nadzieje że będzie tak samo booski jak babeczki a pewnie tak
|
#1068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję Dziewczyny spadków, mam nadzieję, że u mnie też tak będzie ładnie szło
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
Więc ja również się witam,
u mnie spadek o 0,1 jak będą takie spadki to do świąt bede na II fazie Jeden dzień waga w miejscu, drugi spadek o 0,1, potem zaśw miejscu..... nie grzeszę a tak powoli idzie no nic moze kiedyś ruszy.Pozdrawiam
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#1071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie czekam na mazeinę i już się nie mogę doczekać kiedy chlebek sobie upiekę bo szczerze mówiąc ciut mi pieczywka też brakuje
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
Szczuplaczki, powiedzcie mi, please...
Od początku mojego dukania chudłam tak: 1 tydzień (U) -3,5 2 tydzień -1,5 3 tydzień -1,4 Policzyłam sobie, że gdyby mi schodziło w tym tempie to do mojego wyjazdu (21.08) doszłabym do swojego celu (55), a tym samym mogłabym na wyjazd przejśc już na III fazę. Tylko czy to jest możliwe? Czy może jakiś dłuższy zastój jest nieodłącznym elementem dukania? Co mi powiedzą bardziej doświadczone koleżanki? Oczywiście, jeśli będe grzeczna i nie będe podżerać mleka w proszku łyżkami
|
|
|
|
#1073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1074 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dukanki! Czytam Was od dłuższego czasu - rechoczę przy tym jak swego czasu przy Bridget Jones - jesteście świetne! Jakby ktoś to opublikował, byłby prawdziwy bestseller
To nie tylko dieta, ale po prostu życie.... i nasze babskie dołki, górki, gdziekolwiek się jest..Tak się wciągnęłam, że i dukanie idzie mi nieźle he, he... (wreszcie w moich zrywach do odchudzania coś więcej się dzieje niż 1 dzień). Po prostu łatwiej w sympatycznej grupie i są odpowiedzi na głupie - jak mi się wydawało- pytania. Gratuluję wszystkim spadków, cieszę się, że jesteście Pozdrowionka! Ja: 168 cm 12.07.2010 - 78,2 kg 26.07.2010 - 74,5 kg |
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
Mam może pytanko z innej beczki, może głupie ale nigdzie nie mogę poszukać jak dodać zdjęcie do profilu żeby mi się wyświetlało razem z nickiem, może mi pomożecie?
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziewczyny wracam na tarczy od dzisiaj czyste proteinki i teraz juz ladnie bede trzymac dietke, bo szkoda mi zaprzepaścić tylu zrzuconych kg ale wskoczylam na wage u kuzyki TZta i pokazala mniej....ale pewnie teraz juz jest wiecej...ehhh Z A Ł A M K A |
|
|
|
#1078 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na sniadanko bylo miesko do pracy sa serki na obiad bedzie miesko wiec wrocilam
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wielkie dzięki :d
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

. Jestem już po pierwszym dukanowym śniadanku - 2 jajka na miękko, 3 plastry szynki z indyka, nadziewane serkiem wiejskim light, szklanka zielonej, szklanka kawy z mlekiem 0% (fuuu). Jest Ok, czuję się najedzona. Do pracy przygotowałam sobie wieśniaka oraz cycka kuraka. Pfff, dam radę... mam nadzieję.