|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
jak dół głęboki to dla małej mrówki to jak lej po bombie, albo krater wulkanu....
dzisiaj ostatnia noc w starym mieszkaniu-jakis sentyment pozostaje-jakby nie bylo, mieszkalismy to 8 lat idę spać- jak myłam butelk i smoczki w kuchni to zrobiło mi się słabo-to już drugi raz w tym tygodniu-niedobrze
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
mroweczko usmiech!!!!
bedziecie miec nowe sliczne mieszkanko!!! jedziecie na wakacje, macie cudne dzieciatko!!!!!!!!! obojetnie jakby nie bylo - spojrz na to jakie masz szczescie!!!! ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- moja oliwka usnela , poszlam do kuchni wracam a skarpetki przy uszach, dziecko w poprzek i smoczek w nogach- dziecko-demolka;D
|
|
#1593 | |||
|
Zakorzenienie
|
tylkooliwka - u nas tak samo, mały się ciągle budzi, co mniej więcej 2 godziny, najdłuzszy sen ma po kąpieli aż 3h... I to już dość długi trwa... nie muszę Wam mówić jak wyglądam
Tak sobie myślę, może on się nie najada moim mlekiem i dlatego tak szybko i często się budzi... może jakąś kaszkę mu wprowadzić na noc... Nie wiem, zapytam się jutro lekarki, bo mamy szczepienie...Cytat:
![]() Mam pytanie do dziewczyn co już są po chrzcinach 1. kupowałyście jakiś tort? 2. Co można dać chłopcu - rozumiem że powinno się coś podarować związanego z religią - dziewczynce np łańcuszek z aniołkiem lub krzyżykiem, a chłopcu?Cytat:
Moja młodsza siostra ma 16 lat i właśnie przechodzi bunt nastolatka... masakra Cytat:
no co? ![]() mrowak, ja podałabym marcheweczkę na razie z jabłkiem dajcie sobie spokój ![]() Aniap, Ola jest boska, dziewucha się zapędziła na zwiedzanie pokoju ![]() Minka, ale z Ciebie lasencja Madziwnia, pięknie wyglądałaś Kiedyś byłam na koncercie metalowym i tak właśnie daliśmy czadu - machaliśmy kudłami - rano ruszyć się nie mogłam ![]() ehh.. dzisiaj całe to głupie moje miasto schodziłam aby kupić zaproszenia na chrzciny i się wściekłam bo tylko w jednym sklepie były. I szczerze prawie w ogole wyboru nie było... musiałam wziąć dwa różne modele ![]() I w końcu mogę się oficjalnie pochwalić ![]() Tutaj na wizażu był konkurs na ambasadorkę marki Rimmel i zostałam wybrana
|
|||
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Minka- mnie także zachwyciło zdjęcie "kuzyneczki"
Madziwina - pięknie wyglądasz a jaki biust masz wielki Ja to wózek kupiłam i zamierzam jeszcze kupić jeden i jeden jeszcze dostanę. Czyli będę miała 4 spacerówki, jedna Wawa, druga Opole, trzecia pod Kielcami no i czwarta leciutka przenośna ![]() . Ja leniwa z natury jestem i mnie męczy wsadzanie tych wózków do samochodu.A gondoli już nie mam bo tydzień temu oddałam koleżance która na dniach rodzi i też kupuje Xlandera ale bez gondoli. ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Jeżeli chodzi o zaproszenia na chrzciny to muszę Wam powiedzieć że mi Drcron zaprojektowała ładne zaproszenia a potem TZ dał do drukarni. Wszystkim się bardzo podobały.
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
tz wrocil z pracy wiec uciekam film z nim obejrzec-paa.dobranoc
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam czy samemu coś nie zrobić, ale w sumie nie mam za bardzo czasu, za miesiąc mamy chrzciny
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy jest która na forum z Krakowa bądź okolic??????[/QUOTE]
Ahoj ![]() Mieszkam 10 minut od Rynku, liczy się?
|
|
|
|
#1598 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój ma 5,5 mies i zje co najwyżej 120 x 4 a nie raz to i nawet tego nie zje ale to wy na dobę czy na dzieńCytat:
Cytat:
ja też tak robię jak mały śpi w nocy to go tulę głaskam hihi fotki rewelacja ślicznie wyszliście a dziewczyny Cytat:
ja mysle ,ze mozesz wyprac to futerko nastaw na 30 stopni takie małe kurteczko to można prać takie większe to raczej nie bo jak szmata może wygladać a co do szpitala to różnie nie wszędzie dzieci wpuszczają Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To i ja się pochwalę ,że zdobyłam wyróznienie w konkursie wizaz 10 lat kulinarnym i wygrałam blender kenwooda Madziwnia ale z Ciebie laska Boziu to juz połowa wakacji za nami , i zaraz szkoła teraz mnie czekaja wydatki w sierpniu , wy jeszcze nie wiecie co to nie wiem czy w 700 się zamknę ( bez książek) a we wrześniu następne - komitety, pzu itp. Dziewczyny czy któras czyściła klime w samochodzie u mechanika ? ile to kosztuje i czy robia na poczekaniu? bo pomyslałam ,że moze te oskrzelka u mojego Mikołaja to od klimy ,ze zanieczyszczona czy coś? Jesli chodzi o wózki to wydaje mi sie ,że im większe koła tym lepiej sie prowadzi ja mam właśnie duże pompowane i na moje wertepy ogrodowe -super |
||||||||
|
|
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak apropos- czy Ty kiedyś śpisz? W dzien nie śpisz, w nocy sprzątasz,oglądasz filmy, siedzisz na forum- szalona!! ![]() Cytat:
A ja dzis wyspana. mala poszla spać o 20.30, obudzila się na karmienie o 5.20 (w sumie to nie do konca się obudziła bo oczy miala zamknięte ale się wierciła, wiec ją nakarmilam na śpiku) i spała do 8. Oczywiscie jak zwykle z wyrzutami nóg i stękaniem ale ważne ze spala. A teraz siedzi i zaciesza do... telewizora- Tom i Jerry jej się bardzo podoba ale niestety, muszę jej zabrac tą przyjemność, minutka wystarczy ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- aaaa... jeszcze się pochawlę- jak udaje przed mala konia (heheh ) tzn. parskam jak koń, to mala smieje się w glos, jakby jej tchu brakowało i z fotelika by wypadla gdyby nie pasy
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=drcron;20946012]UFFF nadrobilam was
ale pedzicie ze stronkami ![]() wiec na poczatek Asiulek ja Cie bardzo prosze zebys nie smiala sie z futrzanej ruskiej czapy ja mam takie dwie jedna biala z lisa - uwielbiam ja zima jest ogromna zrobiona na styl pilotki do tego zakladam czarna skore i biale futrzane emu uwielbiam ta czapedruga mam tez futrzana ale niebieska i jezdze w niej na nartach wiec ja cie bardzo prosze bys sie nie smiala z futrzanych ruskich pilotek ![]() < ale odpoczelam jutro planuje pojechac do swidnicy do kolezanki bo biedna dostala zatoru plucnego odwiedze ja w szpitalu pewnie sie ucieszy o ile bedzie przytomna tylko ciekawe czy moge z Julka wejsc na oddzial ?? wiecie moze jak to wyglada ??[/QUOTEraczej nie można z takim małym dzieckiem,a nawet jakby było można to raczej bym nie zabierała dziecka do szpitala,tam tyle tego wszystkiego jest.... Cytat:
Cytat:
Gratuluję itrzymam kciuki zgarnij wszystkie nagrody![]() Cytat:
![]() u nas kosztuje odgrzybienie i nabicie 100zł Madziwnia musisz częściej tańcować to zakwasów nie będzie
|
|||
|
|
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Nie pomyślałam o fakturze
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
Sponsa czy ty słyszałaś o Centum Leczenia Zeza przy ul. Bociana 4 w Krakowie??? Chodzi mi konkretnie o dwie doktorki Ewa Wójcik i Beata Kaczmarek. W internecie pełno o nich a ty może coś słyszałaś jaką sławą cieszy się owo Centrum ![]() Swoją drogą zazdraszczam miejsca zamieszkania. Lraków jest piękny
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-07-27 o 09:34 |
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja nie mam tak siły jej nosic w tym nosidełku na szelkach,ona już ciężka jest,ja waże tylko 49,5-już i tak 2 kg udało mi się przytyc ![]() Ale wczoraj trafiłam na wyprzedaz w tesco w HM i reserved-obkupiłam moją mała do 12 miesięca mój tż jak zobaczył te torby to zapowiedział mi,że mam zakaz wchodzenia nawet do lumpka![]() plmadzia śliczny ten Twój synek i strasznie do Ciebie podobny ![]() Dziewczyny czy wam też tak włosy wypadają??ja jak dostałam pierwszy okres to zaczęły i u mnie to wygląda masakrycznie,aż się boję,że łysa będę.Przy każdym myciu włosów zapycham otwór w wannie;/ I mam jeszcze jedno pytanie:jabłuszko można podawac po 4 miesiącu i tak się zastanawiam czy nie spróbowac dac Ninie jak będzie miała 3,5 miecha?bo w sumie od każdego słysze,że już w tym wieku dawały jabłuszko czy marchewke...a wy?dajecie ciut wcześnie czy twardo się trzymacie miesięcy?
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-07-27 o 09:40 |
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego leży na podłodze Tak mi sie przypomniało jak wracam do wczorajszego dnia
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wody już pełno wyrzuca,a rzuca się w wanience jak wariatka a zadowolona przy tym![]() a dziewczyny i potwierdzam w tesco jest promocja na pampki huggies ,wszystkie rozmiary 126sztuk za 49zl
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-07-27 o 10:00 |
|
|
|
|
#1607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tż rozmawiałam, że to są nieopodatkowane przychody kościoła. Może by tak im kasy fiskalne wprowadzić skoro cennik jest. Zapraszam do naszego kościoła albo znajdź u siebie takowy No właśnie, sama jestem "ofiarą" domowego wypadku i jak tylko się da chciałabym uniknąć tego w przypadku mojego dziecka. Wolę być przewrażliwiona a i tak nie mam pewności, że nic się nie stanie ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Jestem właśnie przed chrzcinami (będą tylko chrzestni i dziadkowie) 1. tortu nie kupuję bo u nas nie wszyscy lubią a poza tym moze być gorąco i nie wytrzyma temp. 2. myślę że niekoniecznie musi to być coś związanego z religią. Swojej chrześnicy dałam srebrnego słonika na łańcuszku jako pamiątkę i krzesełko-leżaczek Myślisz o prezencie dla własnego synka ? ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
My to robiliśmy krótko przed urodzeniem Zosi.Samochód był zostawiany bo było coś jeszcze do roboty i nawet nie wiem ile to kosztowało ale nie jest to wielki koszt.
|
|
#1608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też ważę 49kg a Danielek 9kg więc wiem co czujesz Włosy też wypadają jak nie wiem co ok 3 m-cy podobno tak jest później się unormuje i żadne odżywki nie pomagają. Co do jabłuszka można dać ale po co,jeżeli robi ładne kupki itd to nie przyspieszaj aż tak poczekaj do czwóreczki,moja ciocia to mówiła,że jej dzieci to już w 3 m-cu jadły zupy warzywne z mięskiem Ja też zaczęłam dawac troszkę wcześniej bo niby powinnam ze wszystkim się wstrzymać do 6 m-ca |
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!
Już mi lepiej ale jeszcze biodra bola! Z tej super fryzury wyjełam wszystkie wsuwki rozczesałam grzebieniem te niby loki i tak zostawiłam.. PoP no własnie z tym biustem to porazka... dlatego taki duzy rozmiar sukni miałam.. ale było mi wygodnie i zwiewnie bo starsznie było dusznoooooooooo Ferrou to ja po cichutki trzymam kciuki na wyjeździe jako waniena sprawdził sie mały pompowany basenik z pompowanym tez dnem swietnie sie mała bawiła hihihi szybko sie dmucha bo malutki potem schnie i koniec i mało miesjaca zajmuje. mrowak darusia dobrze pisze.. masz kochającego męza wspaniałe dziecko czego trzeba wiecxej do szczęścia!!! wiem że cięzko jest tak myslec że nie zawsze pomaga ale ja mocno trzymam kciuki aby szybko ten stan cie opuścił bo brakuje nam tui ciebie! Tej pozytywnej mrówci!
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O rany 9 kg-współczuje,ja przy prawie 6 kręgosłupa nie czuje. To niech te włosy już przystopują,bo są dosłownie wszędzie,najgorzej,że mała ma jej w łapkach,a łapki ciągle w buziaku ![]() No z kupami żadnego problemu nie mam,to się wstrzymam. A coś wam powiem-mojej babci sąsiadka ma 5 miesięczną córke i wczoraj mówi do mnie(CHWALI SIĘ)że ona "to od 4 miecha daje swojej Róży zupke GROCHÓWKE I KAPUŚNIACZEK i jak ona mlaska zadowolona przy tym i prosi się o dokładke...mój mały łakomczuszek"
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
aixa ranyy az człowieka telepie jak słyszy takie rzeczy!!!
biedne dziecko... Mi też włosy leca az sie wanna zapycha.. a mam ich tak mało zawsze miałam cienkie i mało.... buuuuu własnie najgorsze że leca z głowy a dziecko jest i ciagle jej wujmuję z rączki czy ostatnio juz miała mojego dugioego włosa w połowie w buzi,.. wrrrrr az mi ciarki przeszły
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia- Ty karmisz malą Nutramigenem i nasze sa z tego samego dnia. Powiedz mi, czy Ty już wprowadzalaś małej cos nowego do diety? czy od kiedy planujesz? I od czego zaczniesz? ja juz bym chciala, bo nie moge sie doczekać jej upapranej buxki i wszystkiego wkoło
ale tez się troche boję... nie mam o tym zielonego pojęcia!! dziewczyny- Heeeeelp! Od kiedy zacząc wprowadzać cos nowego, i co i jak... Mała 5-tego skonczy 4 miesiące
|
#1613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też nie komentuje ![]() Cytat:
chociaż dziewczyny tu pisały żeby zaczynać o d warzyw bo gorszy smak ale ja zaczęłam tak jak napisałam i jest ok na początku dałam 2-3 łyzeczki na drugi dzień więcej tego samego a teraz to cały słoiczek to mało ![]() dostał wczoraj pół jabłuszka takiego większego surowego i tez wszystko zjadł ale tym sie już podobno najadł
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-27 o 12:31 |
||
|
|
|
#1614 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja dziś zrobiłam na obiad jakies pulpeciki zapiekane z pomysłu na .. klurde takiego syfu to już dawno nie jadłam nie wiem co mnie podkusiło .. a takie reklamy piękne maja jak tam się dzieci tym zajadają i jakie to cacy .. a fuujjj ... nigdy wiecej ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Już milion razy o tym było poszukaj
|
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojemu zaczelam dawać słoiczki jak miał 14 tyg skończonych(lekarka kazała), teraz mu też daję ale nie codziennie, jak nie ma kupki 3 dni to jabłko, jak ma rozwolnienie to marchewka, ale teraz tylko w takich przypadkach bo jak mu wystarcza cyc to nie ma sensu. Dzisiaj kupilam butelkę Lovi, jak się zbudzi to spróbuję go napoić. Dzisiaj idę na 18 montować spiralę ale mam trochę stracha jak będzie ![]() izazula dowiadywałam się dzisiaj w ZUSie o moje macierzyńskie, to wkońcu dokumenty wpłyneły, w ciągu 30 dni wypłacą od 6 kwietnia. No i pytalam się też o to przedłużenie to mamy pisać od 24 sierpnia +14 dni, i już można wysyłać, bo raczej żadnego zaświadczenia nie dostaniemy
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam patent na małego - nie jest idealny, ale przynajmniej działa. Jak mały już nie śpi z 1,5 lub 2 godziny, karmię go i wychodzimy na dwór. Od razu kieruję się na podwórko w kierunku ławek. Jak zaczyna płakać, biorę go od razu na ręce i na chwilkę siadam na ławce, a jego sadzam na kolanach (znaczy tak bardziej kładę na sobie). Siadam na przeciw placu zabaw, więc mały patrzy się na dzieci i mu się nie nudzi. A jak zaczyna już być marudny, znaczy, że śpiący ostro - wtedy biorę na ręce i bujnę parę razy i odlatuje. Wtedy możemy zacząć właściwy spacer. Trochę zabawy jest, ale... inaczej nie daje rady. Chociaż powiem Ci, że ostatnio coś się zmieniło. W przeciągu ostatnich 2 tygodni SAM ZASNĄŁ W WÓZKU 4 RAZY!!!!!! A wcześniej NIGDY! (w pozostałych przypadkach, musiałam stosować swoją metodę, bo inaczej się darł).
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc czasem zdążę, zanim się rozpłacze. Ale w innych przypadkach... wychodzę duuuużo wcześniej.
|
|
#1620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
każdy ma inne podniebienie ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() U mnie zwykle bylo odwrotnie, jak mała nie chciala spać w domu to myk na spacer i spanko ![]() Teraz już inaczej, wychodzimy na spacer to już się bawi, rozgląda a potem zasypia. Ostatnio dopiero pierwszy raz wyjęlam ja z wozka na spacerze, nigdy nie bylo potrzeby. A ostatnio troche marudzila bo juz glodna byla a nie mialam butli, wiec ją wyjelam- no i mała zadowolona
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Tak sobie myślę, może on się nie najada moim mlekiem i dlatego tak szybko i często się budzi... może jakąś kaszkę mu wprowadzić na noc... Nie wiem, zapytam się jutro lekarki, bo mamy szczepienie...
1. kupowałyście jakiś tort? 2. Co można dać chłopcu - rozumiem że powinno się coś podarować związanego z religią - dziewczynce np łańcuszek z aniołkiem lub krzyżykiem, a chłopcu?
nigdy w życiu.... (pewnie cofne te słowa jak będzie miala 15 lat i będzie zbuntowaną nastolatką

mój ma 5,5 mies i zje co najwyżej 120 x 4 a nie raz to i nawet tego nie zje ale to wy na dobę czy na dzień
odwiedze ja w szpitalu pewnie sie ucieszy o ile bedzie przytomna tylko ciekawe czy moge z Julka wejsc na oddzial ?? wiecie moze jak to wyglada ??
załamana, że to alergia pokarmowa szukałam czzegoś na ten temat w internecie i natknęłam się na temat "trzydniówki". Dziś pytałam w przychodni czy takowa choroba istnieje i pani powiedziała, że jak najbardziej tak
itrzymam kciuki zgarnij wszystkie nagrody

fryzury wyjełam wszystkie wsuwki rozczesałam grzebieniem te niby loki i tak zostawiłam..