Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 23:33   #1591
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
O TAAAAKKK!!!!!! ZATRZYMAĆ CZAS! A Ty Mróweczko wychodź z dołeczków
jak dół głęboki to dla małej mrówki to jak lej po bombie, albo krater wulkanu....

dzisiaj ostatnia noc w starym mieszkaniu-jakis sentyment pozostaje-jakby nie bylo, mieszkalismy to 8 lat

idę spać- jak myłam butelk i smoczki w kuchni to zrobiło mi się słabo-to już drugi raz w tym tygodniu-niedobrze
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 23:52   #1592
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mroweczko usmiech!!!!
bedziecie miec nowe sliczne mieszkanko!!! jedziecie na wakacje, macie cudne dzieciatko!!!!!!!!!
obojetnie jakby nie bylo - spojrz na to jakie masz szczescie!!!!

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

moja oliwka usnela , poszlam do kuchni wracam a skarpetki przy uszach, dziecko w poprzek i smoczek w nogach- dziecko-demolka;D
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 00:14   #1593
Ferrou
Zakorzenienie

tylkooliwka - u nas tak samo, mały się ciągle budzi, co mniej więcej 2 godziny, najdłuzszy sen ma po kąpieli aż 3h... I to już dość długi trwa... nie muszę Wam mówić jak wyglądam Tak sobie myślę, może on się nie najada moim mlekiem i dlatego tak szybko i często się budzi... może jakąś kaszkę mu wprowadzić na noc... Nie wiem, zapytam się jutro lekarki, bo mamy szczepienie...

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja mam takie http://allegro.onet.pl/item114671282..._4_kolory.html
można regulować wysokość, lekko pochylać, i co dla mnie ważne jest na kółeczkach to można kursować pokój kuchnia, no i blat ściagany co zawsze w zmywarce się zmieści.
Jakoś za niedługo będziemy się przymierzać do kupna krzesełka. W sumie także myślałam żeby siostrzeńcowi coś takiego kupić na chrzciny...

Mam pytanie do dziewczyn co już są po chrzcinach 1. kupowałyście jakiś tort? 2. Co można dać chłopcu - rozumiem że powinno się coś podarować związanego z religią - dziewczynce np łańcuszek z aniołkiem lub krzyżykiem, a chłopcu?

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no wiesz co!! nigdy w życiu.... (pewnie cofne te słowa jak będzie miala 15 lat i będzie zbuntowaną nastolatką)
haha Moja młodsza siostra ma 16 lat i właśnie przechodzi bunt nastolatka... masakra

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Wiadomo, na długo nie starczy, bo Hania już waży ponad 7kg (łatwo ją potem sprzedam na allegro-znaczy się chustę,nie Hanię, bo tu niektórzy jeszcze gotowi tak pomyśleć, hi,hi ), ale zauważyłam, że jej ona bardziej odpowiada, niż tkana, bo jest milsza w dotyku(miałam pożyczoną firmową tkaną-hoppediz).Chodzimy na długie spacery i jest ok. A potem kupię tkaną, droższą (na razie zbieram na nią )
A z tym odchudzaniem , to się zgodzę, ja właśnie wciągnęłam czekoladę i podwójną porcję obiadu , a waga w dół leci I odchudzam się na leżąco, bo tak karmię Hanię. Ostatnio nawet mój znajomy mnie pochwalił, że widać, że ostro się wzięłam za siebie po ciąży, tylko czy to aby zdrowe ? He, he- on myśli że ćwiczę i się odchudzam....
no co?

mrowak, ja podałabym marcheweczkę na razie z jabłkiem dajcie sobie spokój I nie smutaj się

Aniap, Ola jest boska, dziewucha się zapędziła na zwiedzanie pokoju

Minka, ale z Ciebie lasencja Mała to urodę po mamusi ma

Madziwnia
, pięknie wyglądałaś poradziłaś sobie z fryzurką bo jest ok co do bólu szyi - wiem co czujesz Kiedyś byłam na koncercie metalowym i tak właśnie daliśmy czadu - machaliśmy kudłami - rano ruszyć się nie mogłam

ehh.. dzisiaj całe to głupie moje miasto schodziłam aby kupić zaproszenia na chrzciny i się wściekłam bo tylko w jednym sklepie były. I szczerze prawie w ogole wyboru nie było... musiałam wziąć dwa różne modele Tak to jest jak się wszystko na ostatnią chwilę robi

I w końcu mogę się oficjalnie pochwalić
Tutaj na wizażu był konkurs na ambasadorkę marki Rimmel i zostałam wybrana Trzymać dziewczyny za mnie kciuki bo jeszcze kilka nagród jest do wygrania, a konkurencja jest bardzo silna
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 00:25   #1594
P0P70
Zakorzenienie

Minka- mnie także zachwyciło zdjęcie "kuzyneczki"

Madziwina - pięknie wyglądasz a jaki biust masz wielki

Ja to wózek kupiłam i zamierzam jeszcze kupić jeden i jeden jeszcze dostanę. Czyli będę miała 4 spacerówki, jedna Wawa, druga Opole, trzecia pod Kielcami no i czwarta leciutka przenośna. Ja leniwa z natury jestem i mnie męczy wsadzanie tych wózków do samochodu.
A gondoli już nie mam bo tydzień temu oddałam koleżance która na dniach rodzi i też kupuje Xlandera ale bez gondoli.

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Jeżeli chodzi o zaproszenia na chrzciny to muszę Wam powiedzieć że mi Drcron zaprojektowała ładne zaproszenia a potem TZ dał do drukarni. Wszystkim się bardzo podobały. Więc jeszcze raz dziękuję Drcron..

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 00:32   #1595
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tz wrocil z pracy wiec uciekam film z nim obejrzec-paa.dobranoc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 00:39   #1596
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Jeżeli chodzi o zaproszenia na chrzciny to muszę Wam powiedzieć że mi Drcron zaprojektowała ładne zaproszenia a potem TZ dał do drukarni. Wszystkim się bardzo podobały. Więc jeszcze raz dziękuję Drcron..
też chciałam aby mi Drcronik zaprojektowała zaproszenia, ale że z Julcią miała i nadal ma przeboje to już nie chciałam zawracać jej głowy Też myślałam czy samemu coś nie zrobić, ale w sumie nie mam za bardzo czasu, za miesiąc mamy chrzciny
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 01:02   #1597
sponsa_bella
Raczkowanie

Dziewczyny czy jest która na forum z Krakowa bądź okolic??????[/QUOTE]

Ahoj
Mieszkam 10 minut od Rynku, liczy się?
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:13   #1598
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, bo moja dzis zasypia na 30 minut i sie budzi. Teraz tz wyszedl na spacer to może pośpi... oby...
nie przejmuj się to nie tylko Twoja , mój też nie raz 30 min i oczy jak 5 zł
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

a moja to mleczny żarłok-już w szpitalu jak była dokarmiana to potrafiła 100 ml zjesć bebilona. Teraz na ogół je aż dna nie poczuje (dajemy jej 5x180ml), no chyba ze uśnie na ost. karmieniu po kąpieli
Tyle mleka mój ma 5,5 mies i zje co najwyżej 120 x 4 a nie raz to i nawet tego nie zje ale to wy na dobę czy na dzień
Cytat:
i jeszcze wiadomosc- do uzywających papmpersiaków-nie wiem czy wiecie w superpharmie mozna sobie za darmo wyrobic taką kartę na punkty (lifestyle sie nazywa) co daje zniżki na niektóre rzeczy i teraz mozna kupic megapaki (np.rozm. 3 82szt.) za 39,99zł.
I treraz też na ta kartę jest 20% zniżki na akcsoria dla maluszków
(przy okazji- w tesco teraz bedą za 49,99zł pampuchy większe (giant?) paki- rozm.3 -96szt)
a kiedy ta promocja w tesco to może się bujnę bo tak to nie jeżdżę do tesco
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Mój mały już słodko śpi z nóżkami między szczebelkami - chyba nasze niejedzenie się skończyło - tfu tfu, żeby nie zapeszyć dzisiaj zjadł już 630 ml mleka, pół słoika brokułów - testowałam ponownie i o dziwo zjadł i pół słoika jabłuszka z dyniąNa kolację wsunął jednym thcem mleko z kaszką jabłkową i utulony zasnął słodko, a ja się już rana nie mogę doczekać żeby go wycałować i utulić Dzisiaj był taki kochany cały dzień się śmiał i piszczał radośnie - nawet na spacerze - ludzie na mieście się uśmiechali a ja oczywiście pękałam z dumy
Kupiłam w rossmanie jakieś mydełko na plamy, bobas mi nie spiera plam po jedzonkucoś tu pustawo o tej porze, pewnie kąpiecie i usypiacie???a ja mam już loooozik
no to podziwiam u nas te brokuły nie przeszły ale za to przeszła dynia z żółtkiem
ja też tak robię jak mały śpi w nocy to go tulę głaskam hihi
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
1. nasza trójca, 2. kuzyneczki, 3. chrzestni, 4/5 ja i Amela
fotki rewelacja ślicznie wyszliście a dziewczyny
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

i wiecie co znalazlam sposob na wszystkko hihi poprostu nic nie robie a dzisiaj rano zeszlam na dol i mowie do kuzynki zrob mi sniadanie bo ide sie wykapac byla w szoku hihi zjadlam i popedzilam do miasta na zakupy wrocilam wieczorem co prawda nic nie kupilam no prawie nic Julce kupilam futerko rozowe na zime <czy moge je wsadzic do pralki i wyprac ?? czy kurtek futerek itp. rzeczy nie powinno sie prac ?? < ale odpoczelam jutro planuje pojechac do swidnicy do kolezanki bo biedna dostala zatoru plucnego odwiedze ja w szpitalu pewnie sie ucieszy o ile bedzie przytomna tylko ciekawe czy moge z Julka wejsc na oddzial ?? wiecie moze jak to wyglada ??
to nieźle ją załatwiłaś hihi
ja mysle ,ze mozesz wyprac to futerko nastaw na 30 stopni takie małe kurteczko to można prać takie większe to raczej nie bo jak szmata może wygladać
a co do szpitala to różnie nie wszędzie dzieci wpuszczają
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn co już są po chrzcinach 1. kupowałyście jakiś tort? 2. Co można dać chłopcu - rozumiem że powinno się coś podarować związanego z religią - dziewczynce np łańcuszek z aniołkiem lub krzyżykiem, a chłopcu?
a dlaczego coś związanego z leligią? możesz dac cos w kopertę a jak chcesz cos z religią to moze jakąś ładnie wydaną biblie z obrazkami albo jakis album
Cytat:
Kiedyś byłam na koncercie metalowym i tak właśnie daliśmy czadu - machaliśmy kudłami - rano ruszyć się nie mogłam
haha tez znam ten ból kiedys w zamierzchłych czasach po woodstocku tak miałam
Cytat:

Tutaj na wizażu był konkurs na ambasadorkę marki Rimmel i zostałam wybrana Trzymać dziewczyny za mnie kciuki bo jeszcze kilka nagród jest do wygrania, a konkurencja jest bardzo silna
no to gratulacje i trzymam kciuki

To i ja się pochwalę ,że zdobyłam wyróznienie w konkursie wizaz 10 lat kulinarnym i wygrałam blender kenwooda(teraz jak znalazł)

Madziwnia ale z Ciebie laska

Boziu to juz połowa wakacji za nami , i zaraz szkoła teraz mnie czekaja wydatki w sierpniu , wy jeszcze nie wiecie co to nie wiem czy w 700 się zamknę ( bez książek) a we wrześniu następne - komitety, pzu itp.

Dziewczyny czy któras czyściła klime w samochodzie u mechanika ? ile to kosztuje i czy robia na poczekaniu? bo pomyslałam ,że moze te oskrzelka u mojego Mikołaja to od klimy ,ze zanieczyszczona czy coś?

Jesli chodzi o wózki to wydaje mi sie ,że im większe koła tym lepiej sie prowadzi ja mam właśnie duże pompowane i na moje wertepy ogrodowe -super
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:46   #1599
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

mala o wpoldo papu powinna robic a kima w najlepsze:P
poczekam az sie obudzi papu bekniecie polezy ja naszykuje kapiel wykapie i niech idzie lulu a ja zaczne sobie sprzatac, jakos najlepiej mi sie to w nocy robi:P
Późno kapiesz małą, co?? Moja juz od 20.30 kima w najlepsze
A tak apropos- czy Ty kiedyś śpisz? W dzien nie śpisz, w nocy sprzątasz,oglądasz filmy, siedzisz na forum- szalona!!

Cytat:
UFFF nadrobilam was ale pedzicie ze stronkami
wiec na poczatek
Asiulek ja Cie bardzo prosze zebys nie smiala sie z futrzanej ruskiej czapy ja mam takie dwie jedna biala z lisa - uwielbiam ja zima jest ogromna zrobiona na styl pilotki do tego zakladam czarna skore i biale futrzane emu uwielbiam ta czape
druga mam tez futrzana ale niebieska i jezdze w niej na nartach wiec ja cie bardzo prosze bys sie nie smiala z futrzanych ruskich pilotek
Hehe, nie śmieje się, mi sie też takie popdobają o jakich Ty mowisz, ale wierz mi- ta o ktorej ja mówię- nie załozyłabyś jej nawet jakby Ci ktos dopłacil

A ja dzis wyspana. mala poszla spać o 20.30, obudzila się na karmienie o 5.20 (w sumie to nie do konca się obudziła bo oczy miala zamknięte ale się wierciła, wiec ją nakarmilam na śpiku) i spała do 8. Oczywiscie jak zwykle z wyrzutami nóg i stękaniem ale ważne ze spala. A teraz siedzi i zaciesza do... telewizora- Tom i Jerry jej się bardzo podoba ale niestety, muszę jej zabrac tą przyjemność, minutka wystarczy

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

aaaa... jeszcze się pochawlę- jak udaje przed mala konia (heheh ) tzn. parskam jak koń, to mala smieje się w glos, jakby jej tchu brakowało i z fotelika by wypadla gdyby nie pasy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:53   #1600
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o krzesełka do karmienia, to mi sie podoba to które niedwano jedna z was wklejała:
http://allegro.pl/item1152141477_ang...r_gratisy.html
calkiem podobne do tego arti
( mi kupiła w UK kolezanka krzesełko takie podstawowe uzywane i jak sie nie sprawdzi to sobie własnie to babystar chyba kupię)
To krzesełko co wkleilaś ma dodatkowo wkładke dla mniejszych dzieci, której niestety moje nie ma. Ale poszukaj może krzesełka droższego z tańszą przesyłką, to wyjdzie taniej. Ja mam ze sklepu, to w sklepie to moje 270 zł kosztowało

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:55   #1601
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

[QUOTE=drcron;20946012]UFFF nadrobilam was ale pedzicie ze stronkami
wiec na poczatek
Asiulek ja Cie bardzo prosze zebys nie smiala sie z futrzanej ruskiej czapy ja mam takie dwie jedna biala z lisa - uwielbiam ja zima jest ogromna zrobiona na styl pilotki do tego zakladam czarna skore i biale futrzane emu uwielbiam ta czape
druga mam tez futrzana ale niebieska i jezdze w niej na nartach wiec ja cie bardzo prosze bys sie nie smiala z futrzanych ruskich pilotek

< ale odpoczelam jutro planuje pojechac do swidnicy do kolezanki bo biedna dostala zatoru plucnego odwiedze ja w szpitalu pewnie sie ucieszy o ile bedzie przytomna tylko ciekawe czy moge z Julka wejsc na oddzial ?? wiecie moze jak to wyglada ??[/QUOTE
raczej nie można z takim małym dzieckiem,a nawet jakby było można to raczej bym nie zabierała dziecka do szpitala,tam tyle tego wszystkiego jest....

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was słyszała o chorobie dziecięcej tzw. "trzydniówce"???????????? ?? Bo moja Lenucha własnie ją przeszła. Objawia się gorączką bez innych objawów(katar, kaszel itp.) a po paru dniach 3-6 występuje wysypka na całym ciele. Ja wczoraj patrze na Lenuchę a ona jak biedronka cała w plamkach załamana, że to alergia pokarmowa szukałam czzegoś na ten temat w internecie i natknęłam się na temat "trzydniówki". Dziś pytałam w przychodni czy takowa choroba istnieje i pani powiedziała, że jak najbardziej tak
Dziewczyny czy jest która na forum z Krakowa bądź okolic??????
ja też nie słyszałam o tej trzydniówce dobrze,że piszesz i rzeczywiście tak jest ze 3 dni i jak ręką odjął?

Cytat:
tylkooliwka - u nas tak samo, mały się ciągle budzi, co mniej więcej 2 godziny, najdłuzszy sen ma po kąpieli aż 3h... I to już dość długi trwa... nie muszę Wam mówić jak wyglądam Tak sobie myślę, może on się nie najada moim mlekiem i dlatego tak szybko i często się budzi... może jakąś kaszkę mu wprowadzić na noc... Nie wiem, zapytam się jutro lekarki, bo mamy szczepienie...

Jakoś za niedługo będziemy się przymierzać do kupna krzesełka. W sumie także myślałam żeby siostrzeńcowi coś takiego kupić na chrzciny...

Ferrou a próbowałaś odciągnąć i zeby zjadł na raz większa ilość?może on poprostu mało spija na raz i często jest głodny je mało a często a jakby spił z butelki na opór to może by na dłużej wystarczyło.

Gratuluję itrzymam kciuki zgarnij wszystkie nagrody

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się to nie tylko Twoja , mój też nie raz 30 min i oczy jak 5 zł

Tyle mleka mój ma 5,5 mies i zje co najwyżej 120 x 4 a nie raz to i nawet tego nie zje ale to wy na dobę czy na dzień

a kiedy ta promocja w tesco to może się bujnę bo tak to nie jeżdżę do tesco

no to podziwiam u nas te brokuły nie przeszły ale za to przeszła dynia z żółtkiem
ja też tak robię jak mały śpi w nocy to go tulę głaskam hihi

aTo i ja się pochwalę ,że zdobyłam wyróznienie w konkursie wizaz 10 lat kulinarnym i wygrałam blender kenwooda(teraz jak znalazł)

Dziewczyny czy któras czyściła klime w samochodzie u mechanika ? ile to kosztuje i czy robia na poczekaniu? bo pomyslałam ,że moze te oskrzelka u mojego Mikołaja to od klimy ,ze zanieczyszczona czy coś?

Jesli chodzi o wózki to wydaje mi sie ,że im większe koła tym lepiej sie prowadzi ja mam właśnie duże pompowane i na moje wertepy ogrodowe -super
no również gratulacje
u nas kosztuje odgrzybienie i nabicie 100zł

Madziwnia musisz częściej tańcować to zakwasów nie będzie
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:00   #1602
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a tu fotki nasze z wczoraj (nareszcie udało mi sie komuś wcisnąć mój aparat, więc mam jakieś zdjęcia z własnym dzieciem, bo tz's to ciężko przekonac żeby jakieś ładne fotki cyknął ):
1. nasza trójca, 2. kuzyneczki, 3. chrzestni, 4/5 ja i Amela
Ty tak tz nie wklejaj bo niezłe z niego ciacho

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

To maclaren raczej nie jest

ale macie fajny kościół zazdraszczam u nas cennik
Chyba musze spytać o fakture skoro jest cennik

ten wózek był na al w maclarenach

Nie pomyślałam o fakturze mogłabym darowiznę odpisać

Stary 2010-07-27, 09:31   #1603
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Ahoj
Mieszkam 10 minut od Rynku, liczy się?
Sponsa czy ty słyszałaś o Centum Leczenia Zeza przy ul. Bociana 4 w Krakowie??? Chodzi mi konkretnie o dwie doktorki Ewa Wójcik i Beata Kaczmarek. W internecie pełno o nich a ty może coś słyszałaś jaką sławą cieszy się owo Centrum
Swoją drogą zazdraszczam miejsca zamieszkania. Lraków jest piękny

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-07-27 o 09:34
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:31   #1604
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, dziwne że w domu lubi a na dworzu nie... może boi sie jak widzi otwartą przestrzeń. A lubi być na dworzu jak ją nosisz? Może czuje się niepewnie i spróbuj może córcie troszke mocniej otulić pieluchą czy kocykiem, albo zakladaj moskitiere . Moja koleżanka jak miała podobną sytuacje z córcią to jak tylko skończyła 4 mc zamienili wózek na nosidło, bo wcześniej ich spacery wyglądały tak że jedno niosło na rękach a drugie pchało wózek.
Tak,lubi byc na dworzu jak ją noszę,jak siedzi na tarasie w swoim samochodowym foteliku czy leżaczku również-tylko w wózku na dworzu koszmarwczoraj też dojechałam do tesco to akurat spała,obudziła się i co?ja zakupy,wózek jej,wózek sklepowy i Nina na rękachdobrze,że siostra i babcia ze mną były,bo tak to powiesic by się szło.

Kurcze ja nie mam tak siły jej nosic w tym nosidełku na szelkach,ona już ciężka jest,ja waże tylko 49,5-już i tak 2 kg udało mi się przytycnie wiem kurka -żebym miała pewnośc,że to pomoże to nowy wózek bym jej kupiła.No nic chyba innego nie wymyśle

Ale wczoraj trafiłam na wyprzedaz w tesco w HM i reserved-obkupiłam moją mała do 12 miesięcamój tż jak zobaczył te torby to zapowiedział mi,że mam zakaz wchodzenia nawet do lumpka

plmadzia śliczny ten Twój synek i strasznie do Ciebie podobny

Dziewczyny czy wam też tak włosy wypadają??ja jak dostałam pierwszy okres to zaczęły i u mnie to wygląda masakrycznie,aż się boję,że łysa będę.Przy każdym myciu włosów zapycham otwór w wannie;/

I mam jeszcze jedno pytanie:jabłuszko można podawac po 4 miesiącu i tak się zastanawiam czy nie spróbowac dac Ninie jak będzie miała 3,5 miecha?bo w sumie od każdego słysze,że już w tym wieku dawały jabłuszko czy marchewke...a wy?dajecie ciut wcześnie czy twardo się trzymacie miesięcy?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-07-27 o 09:40
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:42   #1605
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tzn chce zeby zdrowa i tak dalej byla ale ten czas tak szybko leci ze niedlugo wpadnie i mi powie" ty stara jestes, ty sie nie znasz" ;D

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

nasza mata dobra jeszcze, jak ja na lozku poloze to 3/4 zajmuje
Nasza mata też nie jest za mała w sensie dosłownym tylko takim że mała z niej ucieka i dlatego leży na podłodze

Tak mi sie przypomniało jak wracam do wczorajszego dnia
Stary 2010-07-27, 09:57   #1606
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Moja zjada 6 razy po 150- 180 ml. Dziś jadła 7 razy po 150. I duuuużo wody

Ja też najpierw kąpie bo przy butli odpływa... wkladam do łozeczka i... śpi
Do dzis kąpaliśmy małą w pokoju ale musimy się przenieść do lazienki bo mała tak daje czadu, że pól pokoju zalanego, dosłownie potop... i zaciesza przy tym- kocha kąpiel, za to nie znosi ubierania po kąpieli bo już czuje butelkę
moja tak samo ma z kąpieląwody już pełno wyrzuca,a rzuca się w wanience jak wariatkaa zadowolona przy tym

a dziewczyny i potwierdzam w tesco jest promocja na pampki huggies ,wszystkie rozmiary 126sztuk za 49zl

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-07-27 o 10:00
Stary 2010-07-27, 10:39   #1607
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
ale macie fajny kościół zazdraszczam u nas cennik
Chyba musze spytać o fakture skoro jest cennik

he he kumpeli córka tak sie przemieszczała i robiła to w takim tempie że nie raz lądowała głową w jakiejś szafce . normalnie jak taki mały wąz

U nas też boje sie upadku , bo nie znasz dnia ani godziny

z tż rozmawiałam, że to są nieopodatkowane przychody kościoła. Może by tak im kasy fiskalne wprowadzić skoro cennik jest.
Zapraszam do naszego kościoła albo znajdź u siebie takowy

No właśnie, sama jestem "ofiarą" domowego wypadku i jak tylko się da chciałabym uniknąć tego w przypadku mojego dziecka. Wolę być przewrażliwiona a i tak nie mam pewności, że nic się nie stanie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
i wiecie co znalazlam sposob na wszystkko hihi poprostu nic nie robie a dzisiaj rano zeszlam na dol i mowie do kuzynki zrob mi sniadanie bo ide sie wykapac byla w szoku hihi zjadlam i popedzilam do miasta na zakupy wrocilam wieczorem co prawda nic nie kupilam no prawie nic Julce kupilam futerko rozowe na zime <czy moge je wsadzic do pralki i wyprac ?? czy kurtek futerek itp. rzeczy nie powinno sie prac ?? < ale odpoczelam jutro planuje pojechac do swidnicy do kolezanki bo biedna dostala zatoru plucnego odwiedze ja w szpitalu pewnie sie ucieszy o ile bedzie przytomna tylko ciekawe czy moge z Julka wejsc na oddzial ?? wiecie moze jak to wyglada ??
Daruj sobie ten szpital. Koleżanka napewno zrozumie. To nie jest dobre miejsce dla takiego malucha o ile samo nie musi tam przebywać. Toż to jest siedlisko bakterii. Sama jak tam będziesz to możesz coś do domu przywlec.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Gratulacje

Jestem właśnie przed chrzcinami (będą tylko chrzestni i dziadkowie)
1. tortu nie kupuję bo u nas nie wszyscy lubią a poza tym moze być gorąco i nie wytrzyma temp.
2. myślę że niekoniecznie musi to być coś związanego z religią. Swojej chrześnicy dałam srebrnego słonika na łańcuszku jako pamiątkę i krzesełko-leżaczek
Myślisz o prezencie dla własnego synka ?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
To Ty jeździsz z nieodgrzybioną i nieodkażoną klimą ????
My to robiliśmy krótko przed urodzeniem Zosi.Samochód był zostawiany bo było coś jeszcze do roboty i nawet nie wiem ile to kosztowało ale nie jest to wielki koszt.
Stary 2010-07-27, 11:15   #1608
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Tak,lubi byc na dworzu jak ją noszę,jak siedzi na tarasie w swoim samochodowym foteliku czy leżaczku również-tylko w wózku na dworzu koszmarwczoraj też dojechałam do tesco to akurat spała,obudziła się i co?ja zakupy,wózek jej,wózek sklepowy i Nina na rękachdobrze,że siostra i babcia ze mną były,bo tak to powiesic by się szło.

Kurcze ja nie mam tak siły jej nosic w tym nosidełku na szelkach,ona już ciężka jest,ja waże tylko 49,5-już i tak 2 kg udało mi się przytycnie wiem kurka -żebym miała pewnośc,że to pomoże to nowy wózek bym jej kupiła.No nic chyba innego nie wymyśle

Ale wczoraj trafiłam na wyprzedaz w tesco w HM i reserved-obkupiłam moją mała do 12 miesięcamój tż jak zobaczył te torby to zapowiedział mi,że mam zakaz wchodzenia nawet do lumpka

Dziewczyny czy wam też tak włosy wypadają??ja jak dostałam pierwszy okres to zaczęły i u mnie to wygląda masakrycznie,aż się boję,że łysa będę.Przy każdym myciu włosów zapycham otwór w wannie;/

I mam jeszcze jedno pytanie:jabłuszko można podawac po 4 miesiącu i tak się zastanawiam czy nie spróbowac dac Ninie jak będzie miała 3,5 miecha?bo w sumie od każdego słysze,że już w tym wieku dawały jabłuszko czy marchewke...a wy?dajecie ciut wcześnie czy twardo się trzymacie miesięcy?
a próbowałaś ją włożyć do jakiegos innego wózka np koleżanki?będziesz wiedziała czy to kwestia wózka.
ja też ważę 49kg a Danielek 9kg więc wiem co czujesz
Włosy też wypadają jak nie wiem co ok 3 m-cy podobno tak jest później się unormuje i żadne odżywki nie pomagają.
Co do jabłuszka można dać ale po co,jeżeli robi ładne kupki itd to nie przyspieszaj aż tak poczekaj do czwóreczki,moja ciocia to mówiła,że jej dzieci to już w 3 m-cu jadły zupy warzywne z mięskiem ale ja tylko jej pokiwałam.
Ja też zaczęłam dawac troszkę wcześniej bo niby powinnam ze wszystkim się wstrzymać do 6 m-ca
Stary 2010-07-27, 11:32   #1609
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!

Już mi lepiej ale jeszcze biodra bola!
Z tej super fryzury wyjełam wszystkie wsuwki rozczesałam grzebieniem te niby loki i tak zostawiłam..

PoP no własnie z tym biustem to porazka... dlatego taki duzy rozmiar sukni miałam.. ale było mi wygodnie i zwiewnie bo starsznie było dusznoooooooooo

Ferrou to ja po cichutki trzymam kciuki

na wyjeździe jako waniena sprawdził sie mały pompowany basenik z pompowanym tez dnem swietnie sie mała bawiła hihihi szybko sie dmucha bo malutki potem schnie i koniec i mało miesjaca zajmuje.

mrowak darusia dobrze pisze.. masz kochającego męza wspaniałe dziecko czego trzeba wiecxej do szczęścia!!! wiem że cięzko jest tak myslec że nie zawsze pomaga ale ja mocno trzymam kciuki aby szybko ten stan cie opuścił bo brakuje nam tui ciebie! Tej pozytywnej mrówci!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:33   #1610
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a próbowałaś ją włożyć do jakiegos innego wózka np koleżanki?będziesz wiedziała czy to kwestia wózka.
ja też ważę 49kg a Danielek 9kg więc wiem co czujesz
Włosy też wypadają jak nie wiem co ok 3 m-cy podobno tak jest później się unormuje i żadne odżywki nie pomagają.
Co do jabłuszka można dać ale po co,jeżeli robi ładne kupki itd to nie przyspieszaj aż tak poczekaj do czwóreczki,moja ciocia to mówiła,że jej dzieci to już w 3 m-cu jadły zupy warzywne z mięskiem ale ja tylko jej pokiwałam.
Ja też zaczęłam dawac troszkę wcześniej bo niby powinnam ze wszystkim się wstrzymać do 6 m-ca
No właśnie tego nie próbowałam,muszę ją włożyc do innego wózka...no przez cała ciąże mówiłam małej,że będzie miała wózek różowy,a kupiłam niebieski i może się na mnie focha,że wózek nie taki?
O rany 9 kg-współczuje,ja przy prawie 6 kręgosłupa nie czuje.

To niech te włosy już przystopują,bo są dosłownie wszędzie,najgorzej,że mała ma jej w łapkach,a łapki ciągle w buziaku

No z kupami żadnego problemu nie mam,to się wstrzymam.

A coś wam powiem-mojej babci sąsiadka ma 5 miesięczną córke i wczoraj mówi do mnie(CHWALI SIĘ)że ona "to od 4 miecha daje swojej Róży zupke GROCHÓWKE I KAPUŚNIACZEK i jak ona mlaska zadowolona przy tym i prosi się o dokładke...mój mały łakomczuszek"nie komentuje nawet..

Stary 2010-07-27, 11:40   #1611
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

aixa ranyy az człowieka telepie jak słyszy takie rzeczy!!!
biedne dziecko...

Mi też włosy leca az sie wanna zapycha.. a mam ich tak mało zawsze miałam cienkie i mało.... buuuuu
własnie najgorsze że leca z głowy a dziecko jest i ciagle jej wujmuję z rączki czy ostatnio juz miała mojego dugioego włosa w połowie w buzi,.. wrrrrr az mi ciarki przeszły

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:47   #1612
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Darusia- Ty karmisz malą Nutramigenem i nasze sa z tego samego dnia. Powiedz mi, czy Ty już wprowadzalaś małej cos nowego do diety? czy od kiedy planujesz? I od czego zaczniesz? ja juz bym chciala, bo nie moge sie doczekać jej upapranej buxki i wszystkiego wkoło ale tez się troche boję... nie mam o tym zielonego pojęcia!!

dziewczyny- Heeeeelp! Od kiedy zacząc wprowadzać cos nowego, i co i jak... Mała 5-tego skonczy 4 miesiące

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-27, 12:29   #1613
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
No właśnie tego nie próbowałam,muszę ją włożyc do innego wózka...no przez cała ciąże mówiłam małej,że będzie miała wózek różowy,a kupiłam niebieski i może się na mnie focha,że wózek nie taki?

To niech te włosy już przystopują,bo są dosłownie wszędzie,najgorzej,że mała ma jej w łapkach,a łapki ciągle w buziaku

A coś wam powiem-mojej babci sąsiadka ma 5 miesięczną córke i wczoraj mówi do mnie(CHWALI SIĘ)że ona "to od 4 miecha daje swojej Róży zupke GROCHÓWKE I KAPUŚNIACZEK i jak ona mlaska zadowolona przy tym i prosi się o dokładke...mój mały łakomczuszek"nie komentuje nawet..
no może dlatego się wścieka
ja też nie komentuje

Cytat:
Darusia- Ty karmisz malą Nutramigenem i nasze sa z tego samego dnia. Powiedz mi, czy Ty już wprowadzalaś małej cos nowego do diety? czy od kiedy planujesz? I od czego zaczniesz? ja juz bym chciala, bo nie moge sie doczekać jej upapranej buxki i wszystkiego wkoło ale tez się troche boję... nie mam o tym zielonego pojęcia!!

dziewczyny- Heeeeelp! Od kiedy zacząc wprowadzać cos nowego, i co i jak... Mała 5-tego skonczy 4 miesiące
Asiulek wydaje mi się,że po 4 spokojnie możesz jest mnóstwo słoiczków po 4 m-cu zacznij od jabłuszka,później jabłuszko z marchewką,później zupka jarzynowa itd.
chociaż dziewczyny tu pisały żeby zaczynać o d warzyw bo gorszy smak ale ja zaczęłam tak jak napisałam i jest ok
na początku dałam 2-3 łyzeczki na drugi dzień więcej tego samego a teraz to cały słoiczek to mało
dostał wczoraj pół jabłuszka takiego większego surowego i tez wszystko zjadł ale tym sie już podobno najadł

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-07-27 o 12:31
Stary 2010-07-27, 12:45   #1614
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
no właśnie też się zastanawiam co one tak szaleją z tymi spacerówkami my tak samo jeździmy jeszcze gondolą (tyż xlander) a na jesień bedzie spacerówka one mają super ciepłe śpiworki na nóżki.
A ja z innej beczki do Was:brz ydal:
Czy któraś z Was słyszała o chorobie dziecięcej tzw. "trzydniówce"???????????? ?? Bo moja Lenucha własnie ją przeszła. Objawia się gorączką bez innych objawów(katar, kaszel itp.) a po paru dniach 3-6 występuje wysypka na całym ciele. Ja wczoraj patrze na Lenuchę a ona jak biedronka cała w plamkach załamana, że to alergia pokarmowa szukałam czzegoś na ten temat w internecie i natknęłam się na temat "trzydniówki". Dziś pytałam w przychodni czy takowa choroba istnieje i pani powiedziała, że jak najbardziej tak
Minka jakie świetne zdjęcia malutkich kuzyneczek a ty fajna babeczka jesteś

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Madzia pięknie wyglądasz. Tak seksownie. Naprawdę. Ta fryzurka dodała ci seksapilu. Kiecki co prawda prawie nie widać ale kolor baardzo do ciebie pasuje. Jakie tam krzesła były wow...

Szymek miał trzydniówke typowa wirusówka

Cytat:
Ty tak tz nie wklejaj bo niezłe z niego ciacho

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

ten wózek był na al w maclarenach

Nie pomyślałam o fakturze mogłabym darowiznę odpisać
ale to napewno nie maclaren

Cytat:

nie dawaj po co ?

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
z tż rozmawiałam, że to są nieopodatkowane przychody kościoła. Może by tak im kasy fiskalne wprowadzić skoro cennik jest.
Zapraszam do naszego kościoła albo znajdź u siebie takowy

No właśnie, sama jestem "ofiarą" domowego wypadku i jak tylko się da chciałabym uniknąć tego w przypadku mojego dziecka. Wolę być przewrażliwiona a i tak nie mam pewności, że nic się nie stanie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Daruj sobie ten szpital. Koleżanka napewno zrozumie. To nie jest dobre miejsce dla takiego malucha o ile samo nie musi tam przebywać. Toż to jest siedlisko bakterii. Sama jak tam będziesz to możesz coś do domu przywlec.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Gratulacje

Jestem właśnie przed chrzcinami (będą tylko chrzestni i dziadkowie)
1. tortu nie kupuję bo u nas nie wszyscy lubią a poza tym moze być gorąco i nie wytrzyma temp.
2. myślę że niekoniecznie musi to być coś związanego z religią. Swojej chrześnicy dałam srebrnego słonika na łańcuszku jako pamiątkę i krzesełko-leżaczek
Myślisz o prezencie dla własnego synka ?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

To Ty jeździsz z nieodgrzybioną i nieodkażoną klimą ????
My to robiliśmy krótko przed urodzeniem Zosi.Samochód był zostawiany bo było coś jeszcze do roboty i nawet nie wiem ile to kosztowało ale nie jest to wielki koszt.
Szymek miał już jedno szycie zaliczone ale nie wszystkiego da się uniknąc . ale małe dziecko upilnowac spokojnie można takie w wieku naszych z biegającym trudniej troszkę

Cytat:

też znam taka artystke co dawała żurek dzieciakowi .. i bigosy itp dzieciak teraz jest gruby .

a ja dziś zrobiłam na obiad jakies pulpeciki zapiekane z pomysłu na .. klurde takiego syfu to już dawno nie jadłam nie wiem co mnie podkusiło .. a takie reklamy piękne maja jak tam się dzieci tym zajadają i jakie to cacy .. a fuujjj ... nigdy wiecej

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:

Już milion razy o tym było poszukaj sama tyż się wywnętrzniałam kilka razy
Stary 2010-07-27, 13:01   #1615
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
a ja dziś zrobiłam na obiad jakies pulpeciki zapiekane z pomysłu na .. klurde takiego syfu to już dawno nie jadłam nie wiem co mnie podkusiło .. a takie reklamy piękne maja jak tam się dzieci tym zajadają i jakie to cacy .. a fuujjj ... nigdy wiecej
ja też raz zrobiłam okropne to jest,i ten pomysł na rybe bleeee wogółe wszystkie te gotowce są okropne tak samo teraz tak pięknie reklamują sałatkę cezar pomysł sam w sobie pyszny ale jak się samemu zrobi,bo z ich grzankami jest
Stary 2010-07-27, 13:18   #1616
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Pozycz od kogoś spacerówkę, najwidoczniej nieodpowiada jej wózek który teraz masz., albo idz do sklepu z wózkami powiedz sprzedawcy jaka sytuacja, że szukasz wózka który się jej spodoba i niech ci da wypróbować tylko przed sklepem, powinni się zgodzić, pewnie zrobią wszystko żeby cos sprzedać
Ja mojemu zaczelam dawać słoiczki jak miał 14 tyg skończonych(lekarka kazała), teraz mu też daję ale nie codziennie, jak nie ma kupki 3 dni to jabłko, jak ma rozwolnienie to marchewka, ale teraz tylko w takich przypadkach bo jak mu wystarcza cyc to nie ma sensu.

Dzisiaj kupilam butelkę Lovi, jak się zbudzi to spróbuję go napoić.

Dzisiaj idę na 18 montować spiralę ale mam trochę stracha jak będzie

izazula dowiadywałam się dzisiaj w ZUSie o moje macierzyńskie, to wkońcu dokumenty wpłyneły, w ciągu 30 dni wypłacą od 6 kwietnia.
No i pytalam się też o to przedłużenie to mamy pisać od 24 sierpnia +14 dni, i już można wysyłać, bo raczej żadnego zaświadczenia nie dostaniemy

Stary 2010-07-27, 13:21   #1617
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa mam ogromny problem i z tego co czytałam to żadna z was tak nie ma-moja córcia w ogóle nie chcę,wręcz nie cierpi spacerów w wózku-po prostu jest to niemóżliwe,nigdzie nie mogę wyjśc,na zakupy lub zwyczajnie na spacer.Drze się wtedy jak obdzierana ze skóry....to jest okropne.Już próbowaliśmy wszystkiego,wymieniałiśmy pościel w wózku,zamieniłam gondole na spacerówke i woże ją w spacerówce do teraz-jedyna okazja kiedy mogę wyjśc z mała w wózku to jak śpi-ale w nim też pośpi góra 1h i się budzi-rzecz jasna na dworzu,bo w domu wózek lubi bardzo...nie wiem o co chodzi i kurcze przez to każda próba pójścia do miasta,na zakupy to koszmar,bo lece przez miasto z wyjącym dzieckiem,a ludzie się patrza jak na jakaś wariatke co to dziecko krzywdzi;/
Witaj w klubie.
Ja znalazłam patent na małego - nie jest idealny, ale przynajmniej działa.

Jak mały już nie śpi z 1,5 lub 2 godziny, karmię go i wychodzimy na dwór. Od razu kieruję się na podwórko w kierunku ławek. Jak zaczyna płakać, biorę go od razu na ręce i na chwilkę siadam na ławce, a jego sadzam na kolanach (znaczy tak bardziej kładę na sobie). Siadam na przeciw placu zabaw, więc mały patrzy się na dzieci i mu się nie nudzi. A jak zaczyna już być marudny, znaczy, że śpiący ostro - wtedy biorę na ręce i bujnę parę razy i odlatuje. Wtedy możemy zacząć właściwy spacer. Trochę zabawy jest, ale... inaczej nie daje rady.
Chociaż powiem Ci, że ostatnio coś się zmieniło. W przeciągu ostatnich 2 tygodni SAM ZASNĄŁ W WÓZKU 4 RAZY!!!!!! A wcześniej NIGDY! (w pozostałych przypadkach, musiałam stosować swoją metodę, bo inaczej się darł).
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 13:26   #1618
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Witaj w klubie.
Ja znalazłam patent na małego - nie jest idealny, ale przynajmniej działa.

Jak mały już nie śpi z 1,5 lub 2 godziny, karmię go i wychodzimy na dwór. Od razu kieruję się na podwórko w kierunku ławek. Jak zaczyna płakać, biorę go od razu na ręce i na chwilkę siadam na ławce, a jego sadzam na kolanach (znaczy tak bardziej kładę na sobie). Siadam na przeciw placu zabaw, więc mały patrzy się na dzieci i mu się nie nudzi. A jak zaczyna już być marudny, znaczy, że śpiący ostro - wtedy biorę na ręce i bujnę parę razy i odlatuje. Wtedy możemy zacząć właściwy spacer. Trochę zabawy jest, ale... inaczej nie daje rady.
Chociaż powiem Ci, że ostatnio coś się zmieniło. W przeciągu ostatnich 2 tygodni SAM ZASNĄŁ W WÓZKU 4 RAZY!!!!!! A wcześniej NIGDY! (w pozostałych przypadkach, musiałam stosować swoją metodę, bo inaczej się darł).
Wy to się macie z tymi dziećmi ale sposób super, tylko troche trwa jak masz gdzieś wyjść na szybko, np na szczepienie

Stary 2010-07-27, 13:34   #1619
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Wy to się macie z tymi dziećmi ale sposób super, tylko troche trwa jak masz gdzieś wyjść na szybko, np na szczepienie
Haha - przychodnię mam niedaleko domu Więc czasem zdążę, zanim się rozpłacze. Ale w innych przypadkach... wychodzę duuuużo wcześniej.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 14:03   #1620
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Już milion razy o tym było poszukaj sama tyż się wywnętrzniałam kilka razy
ja wiem ale jakos jak mnie to nie dotyczylo to się nie zaglębialam, a teraz szukanie... hmmm... no cóz, poszukam

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja też raz zrobiłam okropne to jest,i ten pomysł na rybe bleeee wogółe wszystkie te gotowce są okropne tak samo teraz tak pięknie reklamują sałatkę cezar pomysł sam w sobie pyszny ale jak się samemu zrobi,bo z ich grzankami jest
A ja tam właśnie lubie te wszystkie pomysły, tylko przeważnie tzeba dobrać swoje ilosci bo tam przeważnie zanizają. Np. te salatki o których piszesz- dla mnie bardzo dobre. Wypróbowałam wszystkie i są ok. Ale wiadomo- o gustach się nie dyskutuje każdy ma inne podniebienie

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Haha - przychodnię mam niedaleko domu Więc czasem zdążę, zanim się rozpłacze. Ale w innych przypadkach... wychodzę duuuużo wcześniej.
No to masz niezłe przeboje
U mnie zwykle bylo odwrotnie, jak mała nie chciala spać w domu to myk na spacer i spanko
Teraz już inaczej, wychodzimy na spacer to już się bawi, rozgląda a potem zasypia.
Ostatnio dopiero pierwszy raz wyjęlam ja z wozka na spacerze, nigdy nie bylo potrzeby. A ostatnio troche marudzila bo juz glodna byla a nie mialam butli, wiec ją wyjelam- no i mała zadowolona

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości