|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Kaśki takie zadziorne mi się wydają
![]() ale to dobrze, lubię dzieci wygadane U mnie dziewczynka jak wspomniałam Hania ale co z chłopcem? Nie mam pojęcia żadne mi nie pasuje Hanka jakoś od razu wyszła i chociaż inne też mi się podobają to nie wyobrażam już sobie innego imienia
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie jakie znam to łobuziary... swoja droga ładne imie.. Ja nazwałam tak moja siostre
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas jak chłopczyk to będzie Mateusz a dziewczynka właśnie nie wiem TŻ zaproponował Łucja po babci...ale jak poczytałam znaczenie imienia to jakoś nie wiem czy chciałabym Szukam dobrego weterynarza w Gliwicach, orientujecie się może? ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- mi też u gina powiedzieli że toksoplazmowa jest płatna w 100% więc nie potrzebuje skierowania od gina |
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie, ja z moją psinką jeżdżę do Bytomia, to na pograniczu Chorzowa już jest
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w temacie weta patrzyłaś tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115965 |
|
|
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
Trochę mnie tu nie było, długo musiałam nadrabiać co napisałyście. Ja dzisiaj byłam u lekarza. Po tym jak w zeszłym tygodniu lekarz po usg powiedział mi, że pęcherzyk mam za mały, dziś już potwierdził, że z dzidzią wszystko w porządku. Rośnie, serduszko bije, więc nic tylko się cieszyć. Ale ja czuję się beznadziejnie- zupełnie nie mam sił... no i do tego mam plamienia, które pomimo branego duphastonu nie zmniejszyły się a wręcz przeciwnie według mnie jest ich więcej Dlatego właśnie na 15 dni dostałam L4 i równo za dwa tygodnie mam zgłosić się i zobaczymy co wtedy. A na razie bezstresowy odpoczynek.Co do porodu, to ja też zdecydowaną zwolenniczką sn jestem i nie wyobrażam sobie, żebym mogła prosić o cc, ze względu na bóle czy coś. Jak nie będzie żadnych przeciwwskazań to rodzę sn i już ![]() Rany dziewczyny Wam też się tak cera pogorszyła? Ja dawno nie miałam takich problemów z twarzą jak teraz, normalnie jak przy dojrzewaniu
|
|
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Jestem tu pierwszy raz ![]() Odebrałam dziś wynik bHCG i wynosi 112 ![]() Także witam Jutro mam wizytę u lekarza. Myśle że na usg za wcześnie bo to dopiero 3 tydzień się zaczyna. jak myślicie? kiedy miałyście pierwsze USG?
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
3 tydzień od miesiączki czy od zapłodnienia? ja byłam 4 tyg od miesiączki i ledwo było widać pęcherzyk, bo to bardzo wcześnie było.
|
|
|
|
#1660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrzylam tam ale nie znalazłam, napisałam nawet ale narazie zero odpowiedzi. Co do cery to wysypuje mnie troszkę ale teraz dopiero bo na początku to miałam właśnie twarz czyściutką. Rety ale się wkurzyłam przy grze, nie wiem jakim cudem komputer tak się uzbroił i przegrałam ide spać dobranoc
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
3 tydzień od zapłodnienia, ostatnią @ miałam 1 lipca
poczekam z 2 tygodnie na usg, nie będę na lekarza naciskać.
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamusię
![]() ![]() u mnie z cerą też masakra..eh;/
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Ciążę się liczy od ostatniej miesiączki, więc już masz początek 5 tyg, ale ja też tak myślę, że lepiej poczekać jeszcze ze 2 tyg, i będzie fajnie widać serduszko, ateraz to nie wiadomo czy coś zobaczy
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis koncze 5tydz (liczac od ostaniej @)i bylo widac pecherzyk o wielkosci 4mm,wiec to bardzo wczesna ciąza
A te problemy z cera to moze po tych luteinach i duphastonach sku tki uboczne to tradzik![]() My dla chlopca imie mamy Piotr a nad dziewczynka sie zastanawiem,Malwinka mi sie podoba ![]() Dobranoc kochane |
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne imiona
![]()
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
No ja z pryszczami problemu w zasadzie nie mam. Co jakiś czas coś mi się tam pokarze, ale po chwili znika. Co do imion to nie mogę się zdecydować, a już z mężem totalnie nie możemy się dogadać
![]() Kurcze chyba mnie chorubsko jakieś dopadło, bo przeleżałam cały dzień w łóżku, teraz mam stan podgorączkowy, katar leje się strumieniami i jakaś taka z d... się czuję. Miałam jutro iść na badania i nic z tego, bo przecież nie dojdę. Pochwaliłam się też, że już mnie brzuch nie boli i jak na złość dzisiaj cały dzień po prostu takie bóle mam i kłujące jajniki, że masakra.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-07-27 o 22:43 |
|
|
|
#1667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
hej...
Dziewczyny a czy Wam tez jest tak zimno... Mnie co jakis czas łapie napad i mi zimno.... ![]() Nie pamieam czy mialam tak przy pierwszej ciąży... ![]() chyba se zmieze tempke.... Mi sie wydaje ze mam nadal podwyzszona.... Jak długo ma sie utrzymywac ta podwyzszona temp...??? No i co do pryszczy to ja mialam zawsze przed @ ze 3 mi wyskakiwały a teraz tez mam pełno i to takie bolące ![]() Z Alanem tez je mialam ale tylko na poczatku... Tak po 3 miesiacu poprawila mi sie cera i włosy i zaczeły mi naprawde szybko rosnac kudełki... |
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wypoczywaj żeby choróbsko dalej się nie rozwijało..Cytat:
włosy mi lecą..masakra... jezus jak mną mdłości targają ja oszaleje...
|
|
#1670 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
Jestem Paula ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
Studiujemy oboje dziennie (teraz już w jednym mieście, na tej samej uczelni) i na pewno któreś z nas wskoczy na zaoczne. To moja pierwsza ciąża - nie chce stracić Dzidzi przez nadmiar stresu, więc to pewnie ja będę tą studiującą zaocznie Jestem dopiero na drugim roku, zmieniłam w dodatku uczelnię, wszystko będzie nowe, bo i stan, w którym się znajduję, i miasto, i ludzie, i uczelnia, i miejsce, w którym będę mieszkać... Cieszę się, że mam oparcie w moim TŻ, bez niego już dawno bym się pochlastała. Chciałam Cię zapytać o rodziców. Jak przyjęli wieść o ciąży? Bo jak na dzisiejsze czasy, to jesteśmy może trochę za młode na dzieci, bo studia, brak pracy... Ale mówiąc szczerze jestem zdania, że nigdy nie będzie odpowiedniego momentu na dziecko, bo zawsze będzie coś, np. materialnego, w planach. Skoro jestem w ciąży, to jest to dar od losu i należy się tym cieszyć. Mój tata się ucieszył. Będzie nas wspierał, jak tylko może. A mama... Mieszkam z nią. Rozpłakała się, spanikowała. Dowiedziała się wczoraj, jako druga po tacie (strona TŻ w ogóle nie wie) i teraz ma do mnie o to żal. Zrobiła taką aferę... Ona krzyczała, ja płakałam, nie potrafiłam się uspokoić. Caly czas bałam się jak to wpłynie na Kruszynkę i powiedziałam jej, że nie życzę sobie takich akcji, bo zdrowie dziecka jest najważniejsze. Jak najszybciej przeprowadzam się na 2 miesiące do TŻ, a potem jedziemy razem na studia. Kocham moją mamę, ale teraz pragnę swojego szczęścia. I nie dam sobie go zniszczyć przez obawy i panikę mojej mamy. I tym pozytywnym akcentem... Życzę Mamusiom SPOKOJNEGO dnia
Edytowane przez brązowiutka Czas edycji: 2010-07-28 o 07:22 |
|||
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
brązowiutka to spotkały Cię troszkę nieprzyjemności a stres nie wskazany
a u mnie rodzice zareagowali dobrze, troche mama marudziła a szkołe ale to chwilkę i jest ok. Co do wieku, zawsze byłam 'do przodu' mój tż jest starszy o 10 lat a znajomi zaczynają się od 25+ mamy własne mieszkanie, stały dochód także jedyny 'problem' z jakim muszę się pogodzić to szkoła, chociaż ja wiem,że dam radę i będę robic wszystko by ją skończyć![]()
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
novia dobrze, że dzidziuś jest i ma się dobrze
Wypoczywaj tylko, leż. Trzymam kciuki, żeby plamienia minęły Ja też nie chciałabym rodzić przez cc, ale chyba nie będę miała wyjścia, bo niedawno miałam operację oka, poza tym moje serce może ucierpieć przy takim wysiłku jak poród sn. Może to i lepiej. Przynajmniej hemoroidy mi się tak bardzo mocno nie nasilą ![]() A cera też mi się strasznie pogorszyła. Tzn ogólnie jest ładniejsza, ale miejscami mam takie bolesne wypryski i to nawet na szyi i karku, a nigdy nie miałam. kellyysss mi też ciągle zimno, ale chyba się teraz przeziębiłam po prostu, bo z nosa mi leci i kaszlę. A temp miałam wyższą tak ze 2 tygodnie po terminie @. Potem wróciła do normy. brązowiutka mama na pewno niedługo oswoi się z myślą, że będzie babcią, a potem zwariuje na punkcie wnusia Na dziennych studiach faktycznie ciężko mieć dziecko, trzeba z czegoś zrezygnować, ale skoro jedno będzie zostawać z dzidzią w weekend to super. U nas nie ma tak dobrze, bo oboje studiujemy zaocznie i razem jeździmy i nie chciałabym z niczego rezygnować, chociaż się panicznie boję zostawienia dziecka na tyle godzin. Gdyby to były nasze pierwsze studia to na pewno zaczekalibyśmy, aż je skończymy, ale latka nam lecą, zaraz 30-stka stuknie (no jeszcze parę lat ) i tak cały czas coś ważniejszego wypada. Także dobrze się stało, na szczęście są dziadkowie. Problem tylko, że będzie początek semestru. a dziecko takie maleńkie.....no jak je zostawić....A wczoraj zaczęłam 10 tydzień Jak na razie nic się nie dzieje, żadnych plamień. Nawet nospę przestałam brać. 10 dni byłam na Duphastonie, nie wiem czemu,a teraz znowu na Lutce. W przyszły poniedziałek idę do gina po skierowanie na wszystkie badania...trochę mi się to późno wydaje, no ale jak powiedział to co zrobić.Miłęgo dnia dziewczyny
|
|
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyneczki
Co do imion to ja już od dawna mówiłam, że będę miała Martynkę co do chłopca to nie mam pojęcia,ale z racji tego,że w mojej rodzinie same babeczki się rodzą jestem nastawiona na dziewuszkę Dzisiaj rano nawet jeszcze oczu nie otworzyłam i od razu było mi niedobrze, wyczytałam na necie, że niby woda z cytryną pomaga, trochę pomogła,ale i tak najbardziej pomaga mi pepsi, piję od jakiegoś czasu zamiast kawy rano 0,5l podnosi mi ciśnienie,które mam niskie od razu się poodbija, żołądek zaczyna pracować i lepiej się robi, to taki mój sposób, nie wiem czy to jakoś medycznie uzasadnione, pewnie nie ;p poza tym zauważyłam,że najbardziej mi niedobrze i boli mnie głowa jak jestem w pracy i przed kompem siedzę.W piątek idę na kolejny panieński, już trzeci w tym "sezonie", znowu się pewnie wynudzę, bo pić nie wolno, szaleć też nie;/ Ja według obliczeń miesiączkowych to mam teraz 8 tydzień, ale ja mam 35dniowe cykle, zapłodnieniowy jakoś 5 tydzień. |
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ale ja się wyjątkowo dziś dobrze czuję ![]() zero mdłości jak na razie
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
hej deneb
u mnie mdłości zniknęły, ale mam za to zgagę od 30 min, jak nie urok to ....
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wyspane? Ja jakoś nie koniecznie ... musiałam wstać rano i odwieźć siuśki do analizy mam nadzieję, że już tam nie ma tych leukocytów, bo jak znów będę zmuszona jeść po 6 malutkich żółciutkich tableteczek na dzień, to mnie chyba coś .... Ah, stresuję się już przed piątkiem... oby wszystko było ok ![]() A ja już po śniadanku, ale najchętniej to bym wróciła do łóżeczka i leżała cały dzień
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już od parku godzin na nogach, zimno dzisiaj, leże pod kołdrą, blada jestem jak ściana + pełno krostek , włosy straszne , samopoczucie złe..
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
ja w pracy siedze
ale zimnawo brr i pada najchętniej w kocyk bym się zawinęła i poczytała coś mam skierowanie na badania krwi standardowe, mocz i cukier to mam przygotować na następną wizytę robicie dziewczyny badania na taksoplazmozę? nie wiem czy zrobić czy nie |
|
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę Wy to już wkręcone w badania itd. a ja nawet nie widziałam jeszcze mojego Maleństwa
skierowania na żadne badania też nie mam ani karty ciąży ani nic Do wizyty jeszcze 8 dni...
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie widziałam
mimo że zaczął się 9 tydzień idę w poniedziałek oddać wyniki badań itp i może coś wspomni o USG
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Hanka jakoś od razu wyszła i chociaż inne też mi się podobają to nie wyobrażam już sobie innego imienia

no i do tego mam plamienia, które pomimo branego duphastonu nie zmniejszyły się a wręcz przeciwnie według mnie jest ich więcej

Marta jestem

skierowania na żadne badania też nie mam ani karty ciąży ani nic