Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 09:53   #1771
Sparta
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
O tu są https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e#post18815598

Mój kot jest boski jak śpi to można z nią wszystko zrobić, włącznie z wymiętoleniem

O te polecam: http://allegro.pl/item1159795646_naj...ilikonowe.html

Robiłam w nich też galaretkę rabarbarową (powidła rabarbarowe+agar - dla mięsożernych z żelatyną )
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Qrcze dziewczyny, coraz bardziej kocham dukana
Na jakiej innej diecie mogłabym zjeść taka kolacje bez wyrzutów sumienia
ojej jakie pyszne, napisz mi proszę czy ten syrop z lidla jest jakiś bezcukrowy, jak go szukac jak on wygląda
Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Co do przepisu to cięzko mi podać dokładny bo ja wszystko robie"na oko" i nigdy nie odmierzam , ale mniej więcej tak to leciało:
1 kg sera (mialam wiaderko president)
troche jogurtu naturalnego (opcjonalnie, ja dałam bo miałam otwarty w lodówce
żelatyna (nie wiem ile, mysle ze z 6 łyżeczek dałam hmm)
słodzik
syrop "malinowy" z lidla

Ser ubiłam mikserem z jogurtem i słodzikiem. rozpuściłam żelatynę z syropem i jak przestygła dodałam do sera i jeszcze troche miksowałam, aż sie zrobiła z tego pianka.
Potem siup do tortownicy i do lodówki. Na wierzch galaretka z syropu.
Ot cała filozofia a smak boski Pianka leciutka jak ptasie mleczko
Mniam jeszcze raz. Poproszę o ifo na temat syropu "malinowego" z Lidla

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:56   #1772
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Łaaaaał... iękny spadeczek No, co do lata się zgadzamy, widzę

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Witam serdecznie w ten "piękny dzionek", chodzę po ścianach z moim ciśnieniem

Dzisiaj mija równe 30 dni mojego dukania
Dziewczyny zleciało, sama nie wiem kiedy

Konczita gratuluje spadeczków, idziesz jak burza. Przed Tobą PP, pewnie znowu poleci. Ja też mam spadek -0.5, ale Ciebie nie dogonie, bo idę trybem 1/1

ale ten czas zapingala ... masakrycznie za kilka dni ja też będę miała miesiączek z dukanem ... ciekaw czy uda się dobić do -7 hyhyhy ...
... kochana ale ja mam o wiele więcej do zrzucenia i dlatego u mnie to tak idzie za kilka dni pewnie będzie zastój ...

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
kurde schudniemy do wymarzonych wag i im wszystkim pokażemy a co w kupie siła prawda? damy radę

ja mam czas do grudnia wtedy chcę wyglądać tak jak 5 lat temu - i ja tego dopilnuję że tak będzie

Cytat:
Napisane przez Ija Pokaż wiadomość

No kochana, idziesz jak burza zacytowałam Twój wcześniejszy post, ale gdzieś mi się się zawieruszył, nie będę już szukać. Melduję, że wczoraj pierwszy dzień pojedynczego PW, dziś znowu proteinki, zobaczymy jak to będzie

Muszę Ci tylko powiedzieć, że wczoraj caaaaały dzień objadałam się leczo (dzięki Tobie, bo mnie skusiłaś ) i było pysznie

leczo jest boskie .. jadłam chyba 2 dni hehe później zrobiłam gołąbki bez liści były wyczepiste ... objadałam się kolejne dwa dni

dzisiaj zrobiłam nutelki ale wyszło mi tylko 4 sztuki z czego jedną zjadłam jak tylko zrobiłam i zostało mi 3 buuu
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-07-28 o 09:59
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:58   #1773
india40
Raczkowanie

IJA SPEŁNIENIA MARZEŃ: roza:
II od 21.07.10
19.08.10 - 63,6 kg
Cel 58 kg
india40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:01   #1774
Konczita
Zakorzenienie

IJA życzę Tobie wszystkiego naj naj ... abyś zawsze zmierzała do celu i żebyś zawsze witała dzień uśmiechnięta
100 lat !!! spełnienia marzeń
Stary 2010-07-28, 10:02   #1775
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Siemanko lasencje masakra dla mnie ta dieta jest. Wczoraj zrobiłam zakupu dukanowe i na obiad postanowiłam wessać sznycelki z indyka w jajku i przyprawach... taką miałam na nie ochotę a do tego serek wiejski lajt i co?? zjadłam kawałek tego sznycla i serek i na wymioty6 mnie zebrało ale nie dlatego ze to nie dobre było bo normalnie uwielbiam serki wiejskie i wcinam zawsze i sznycelki z indyka a teraz coś sie w mózgu porobiło jak pomyslałam o tym zarciu to bleeeeeh. Dziś jeszcze śniadania nie zeżarłam bo mnie cofa na samą myśl...a na śniadanie mam ser twarogówy chudy i kilka plasterków szyneczki z indyka i puche tuńczora w sosie własnym... narazie pije kawe, męczę ją juz od 8 rano co ze mną ???????????? eeehhhh

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:03   #1776
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
O mnie by to rozjuszyło chyba Już nie wiem nawet co jest gorsze czy zakłady Twojej rodzinki czy to co mnie ostatnio spotkało - siedzimy z TŻ na kawie i jego siostry (figura a la miss ana) i ona nam ciasto podsuwa, a my że dziękujemy (TŻ nie je słodkiego) a TŻ mama że my się odchudzamy (ja już zła ). A siostrunia do niego, że on to chyba na uszach ma najwięcej tłuszczu itd że on niepotrzebnie a o mnie...nawet jednym słówkiem się nie zająknęła NIC. Ja się też nic nie odezwałam...ale czy ja jestem dziwna, czy z grzeczności w takiej sytuacji można powiedzieć komuś, że nie ma z czego chudnąć..skoro obiektywnie patrząc wiem, że ostatecznie to nie musiałam się dietować tak znowu (opinia lekarza...). Wrrr to mi zepsuło humor na cały weekend.

Dziewczynki gratulacje spadków

Ja też się pochwalę mam -0,2kg, tak się cieszę jak głupia Zauważyłam że ja zwykle kręcę się z tydzień-dwa koło jednej wagi, teraz kręce się koło tej najniższej i powinno potem spaść jeszcze

Yyy to może pytanko na wątek z III fazą? Ja narazie się jej dosłownie boję
powiem Ci, że jak narazie bardzo mnie to mobilizuje ale jak wiadomo przykro jest słyszeć to z ust najbliższych.
A ta siostrą TŻ się nie przejmuj, skoro nie musiałaś się odchudzać bo wyglądasz dobrze to pewnie ona się boi, że będziesz wyglądać o niebo lepiej niż teraz i Ci zazdrości
Cytat:
U mnie tak samo. Przejadły mi się już te piersi strasznie

Nooo! A juz myslałam, że jestem sama z moim uwielbieniem dla deszczu Witaj w klubie u mnie dzis fantastycznie - 18*, wczoraj padało więc powietrze rześkie... Mmmm... aż chce się żyć

No kochana, idziesz jak burza zacytowałam Twój wcześniejszy post, ale gdzieś mi się się zawieruszył, nie będę już szukać. Melduję, że wczoraj pierwszy dzień pojedynczego PW, dziś znowu proteinki, zobaczymy jak to będzie

Muszę Ci tylko powiedzieć, że wczoraj caaaaały dzień objadałam się leczo (dzięki Tobie, bo mnie skusiłaś ) i było pysznie

Gratuluje spadków a rodzinka sie nie martw, jeszcze im szczeny opadną jak zobaczą jaka z Ciebie laska będzie po diecie nie wiem jak na Ciebie, ale na mnie takie żarty działają baaaardzo mobilizująco, mam nadzieję, że i Tobie dodadzą pary do działania

mam taką nadzieję i faktycznie teraz działa to mobilizująco

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2010-07-28 o 10:05
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:04   #1777
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
dziękuję, mam swoją pierwsza własną fankę
to ja bede druga
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:05   #1778
Sparta
Wtajemniczenie

Sto lat dla solenizantki

Stary 2010-07-28, 10:06   #1779
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

IJA wszystkiego naj naj Zdrówka, szczęścia i radości Obyś zawsze była szczupła i piękna

Aleksandra_M i Twojej córci też 100 lat

p.s. Ej laski no powiedzcie, że ta siostra TŻ to jędza no...tak tu się wyżaliłam a przepadło to w lawinie postów

edit: O sweetpinky zauważyła moją poweekendową gorycz

Edytowane przez Maricken
Czas edycji: 2010-07-28 o 10:08
Maricken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:06   #1780
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Siemanko lasencje masakra dla mnie ta dieta jest. Wczoraj zrobiłam zakupu dukanowe i na obiad postanowiłam wessać sznycelki z indyka w jajku i przyprawach... taką miałam na nie ochotę a do tego serek wiejski lajt i co?? zjadłam kawałek tego sznycla i serek i na wymioty6 mnie zebrało ale nie dlatego ze to nie dobre było bo normalnie uwielbiam serki wiejskie i wcinam zawsze i sznycelki z indyka a teraz coś sie w mózgu porobiło jak pomyslałam o tym zarciu to bleeeeeh. Dziś jeszcze śniadania nie zeżarłam bo mnie cofa na samą myśl...a na śniadanie mam ser twarogówy chudy i kilka plasterków szyneczki z indyka i puche tuńczora w sosie własnym... narazie pije kawe, męczę ją juz od 8 rano co ze mną ???????????? eeehhhh
jesli cie to pocieszy, to tez tak mialam na poczatku. na uderzeniowce na sama mysl o tym jedzeniu bylo mi niedobrze... a teraz wcinam kurczaka z wiesniakiem i jestem szczesliwa ze byl pyszny obiad
Stary 2010-07-28, 10:12   #1781
Ija
Rozeznanie

Cytat:

Yyy to może pytanko na wątek z III fazą? Ja narazie się jej dosłownie boję
Mam dokładnie to samo

Cytat:
Niestety, kochana, widzę to, widzę, choć próbowałaś to przed nami ukryć. MASZ URODZINY!!!! Wszystkiego najlepszego, dziewczyno I zrób sobie cos pysznego z tej okzaji, a co, zaszalej!!! Dietetyczny serniczek Ci się należy w końcu
tak trochę słabo to ukryłam, bo nie to było moim zamiarem (po prostu chciałam sie trochę mniej ostentacyjnie tym pochwalić ) dziękuję

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
IJA
wszystkiego najlepszego

to ja tez sie pochwale
ze dzis moja corcia konczy dwa lata
dziękuję i koniecznie ucałuj córeczkę ode mnie Aleksandro (moja rodzicielka o mnie zapomniała )
Ija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:14   #1782
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Witajcie kochane

Niestety nie mam stałego dostępu do komputera i nie mam jak być na bieżąco ale postanowiłam wpaść chociaż na chwile, bo ten mój zastój mi spać po nocach nie daje

Zastoj mam już jakieś dwa miesiące. To trochę sporo....
A nie grzeszę, ani odrobinę. Ostatnio odważyłam się zrobić dwa razy naleśniki (czyli łyżka skrobii musiała wpaść), ale wpływu na wagę to nie miało - ani drgnęła
Poza tym - wszystko przepisowo. Nie jem już mięsa w takiej ilości, jak kiedyś, bo po prostu mnie na to chwilowo nie stać
Ale stałe elementy jadłospisu to:
- 5-8 jaj dziennie
- przynajmniej jedna spora porcja mięcha (kurczak, indyk, tuńczyk, tatar wołowy)
- kostka chudego twarogu
- wieśniak
- otręby
- 1,5 litra płynów

Choćby nie wiem co - codziennie te rzeczy lądują u mnie w jadłospisie. I co? I nic!
Z diety zrezygnować nie zamierzam, ale martwi mnie to no... "przepisowo" powinno mnie być już jakieś 8kg mniej, a ja stoję w miejscu i nie wiem jak to ruszyć
Po nocach śnią mi się zapiekanki, ze znajomymi na mieście grzecznie piję tylko colę light, a ta waga nic się nie odwdzięcza

Stary 2010-07-28, 10:14   #1783
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
IJA wszystkiego naj naj Zdrówka, szczęścia i radości Obyś zawsze była szczupła i piękna

p.s. Ej laski no powiedzcie, że ta siostra TŻ to jędza no...tak tu się wyżaliłam a przepadło to w lawinie postów

ja się dołączam do życzonek najlepszych

a siostry tżtów bardzo często są jędzami hehehe znam taką jedną zazdrości i tyle
Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
jesli cie to pocieszy, to tez tak mialam na poczatku. na uderzeniowce na sama mysl o tym jedzeniu bylo mi niedobrze... a teraz wcinam kurczaka z wiesniakiem i jestem szczesliwa ze byl pyszny obiad
ooo no cieszy mnie to hahahaha miejmy nadzieję że mi się poprawi a macie moze jakieś pomysły na obiad na pierwszą fazę?? jakiś zeby pyszny był właśnie? a gdzie jest ta " przepisownia?? Ktoś da linka?

bloguję
Stary 2010-07-28, 10:16   #1784
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
ja się dołączam do życzonek najlepszych

a siostry tżtów bardzo często są jędzami hehehe znam taką jedną zazdrości i tyle

ooo no cieszy mnie to hahahaha miejmy nadzieję że mi się poprawi a macie moze jakieś pomysły na obiad na pierwszą fazę?? jakiś zeby pyszny był właśnie? a gdzie jest ta " przepisownia?? Ktoś da linka?
O tu jest https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 - w pierwszym poście link też podany
Stary 2010-07-28, 10:19   #1785
mavika
Zakorzenienie

Dziś waga po wczorajszym skoku spadła do wartości wyjściowej. Ketoza mnie dobija ale jeszcze jeden dzień na fazie 1 co by wyrównać to szaleństwo z przedwczoraj.
Stary 2010-07-28, 10:19   #1786
Pelkaa86
Przyczajenie

Dziewczęta!
Ja zaczynam dietkę od 1 sierpnia br.
Zobaczymy ile mi sie uda schudnąć
Proszę mnie wspierać

NIE DAM SIE !!! WYGRAM !!!
Pelkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:19   #1787
Mastalla
Raczkowanie

Cytat:
Aaaaaaaaaa, TA książka, ja myślałam, że to druga jest
Mówisz, że lepiej napisana? Jaśniejsza? Może jednak ją przeczytam...? Choć właściwie mało mam wątpliwości po pierwszej, ale... może przeczytam...
A może którać koleżanka ma link do przesłania mailem? Bo te linki z pierwszego postu to nie zawsze chcą współpracować...
na allegro za 28 zł można kupić + ew koszty wysyłki
II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym )

------------------------
Do celu 4,7 kg
dziś spadek o ,5 kg
Mastalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:22   #1788
missines
Raczkowanie

Witajcie Kochani!

Gratuluję spadków i moc zyczeń dla solenizantki!!!

Ja mam cały czas @-owy duży wzrost porcelanki ani widu ani słychu....... ale dzisiaj się nie przejmuję, bo wiem, że po wzrostach są spadki!

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
missines fajny przepis na kulki rumowe, wypróbuję jak kupię mleko w proszku, a kakao dajesz jakieś specjalne?
rumcia - kakao odtłuszczone np.DecoMoreno

Cytat:
A codo produktów z Lidla to ja mam tu zasadnicze pytanie do koleżanek dukanek sekciar z większym stażem niż mój.
No więc czytam i widzę, że ma on węgli od groma - na pewno nijak się proporcja węgli z tłuszczami do białka nie ma. No to jak to jest? Bo ja się przestraszyłam i go grzecznie na półeczkę nazad odłożyłam...
Skrobia skrobią, ale te węgle mnie przestraszyły... Powiedzcie coś mądrego.
No to normalne przecież Przecież to tylko skrobia i aromaty, jakie tam białko niby ma być hihihi Białko sobie dodajesz z mlekiem.
Wiadomo, że budyniu nie będziesz jeść codziennie, raz od święta można deser sobie zrobić. Podana wartość węgli dotyczy całej porcji jaka wyjdzie z jednej torebki. A z jednej torebki wychodzą 3-4salaterki dla całej rodziny.
Ty zjesz jedną miseczkę, więc tych węgli wyjdzie raptem parę....czyli powiedzmy ta dozwolona łyżka skrobi na dzień.

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:25   #1789
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:

dziekuje w imieniu corci, w jej jezyku byloby "cim" (i oczywiscie dostojne kiwniecie glowa)

siostra TŻta to najwredniejsza z wrednych bab na swiecie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Mam dokładnie to samo

tak trochę słabo to ukryłam, bo nie to było moim zamiarem (po prostu chciałam sie trochę mniej ostentacyjnie tym pochwalić ) dziękuję

dziękuję i koniecznie ucałuj córeczkę ode mnie Aleksandro (moja rodzicielka o mnie zapomniała )
dziekuje i przekaze jej buziaki
przypomni sobie ... ma jeszcze 13,5 godziny
Stary 2010-07-28, 10:29   #1790
india40
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam tak wczorj Dopiero po 12:00 zajadłam śniadanie, a później już poszłoooooo Cieszę się , że nie mam parcia na słodkości, no chyba, że jestem przed@, ale też nie tak wielkie. Kiedyś potrafiłam przed@ zeżreć duży słoik Nutelli a potemsorki za dosadność, ale tak było Teraz jak pomyślę o słodkim to już jest mi słabo
II od 21.07.10
19.08.10 - 63,6 kg
Cel 58 kg
india40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:32   #1791
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

IJA wszystkiego NAJ! ;*

a ja się strasznie ciesze, bo dziś rano stanęłam na wadze i pokazała 61kg! więc chyba po cichu mogę stwierdzić, że 2 kg spadło ^^
mamie też chyba 2 kg, ale przyznala się, że troche zgrzeszyla, ale juz do pionu ja postawilam ;P

jeszcze dzis zadzwonil facet w sprawie pracy, wiec mimo deszczu mam usmiech na twarzy ;D

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:33   #1792
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Niestety nie mam stałego dostępu do komputera i nie mam jak być na bieżąco ale postanowiłam wpaść chociaż na chwile, bo ten mój zastój mi spać po nocach nie daje

A nie grzeszę, ani odrobinę. Ostatnio odważyłam się zrobić dwa razy naleśniki (czyli łyżka skrobii musiała wpaść), ale wpływu na wagę to nie miało - ani drgnęła
Poza tym - wszystko przepisowo. Nie jem już mięsa w takiej ilości, jak kiedyś, bo po prostu mnie na to chwilowo nie stać
- 5-8 jaj dziennie
- przynajmniej jedna spora porcja mięcha (kurczak, indyk, tuńczyk, tatar wołowy)
- kostka chudego twarogu
- wieśniak
- otręby
- 1,5 litra płynów

Choćby nie wiem co - codziennie te rzeczy lądują u mnie w jadłospisie. I co? I nic!
Z diety zrezygnować nie zamierzam, ale martwi mnie to no... "przepisowo" powinno mnie być już jakieś 8kg mniej, a ja stoję w miejscu i nie wiem jak to ruszyć
Po nocach śnią mi się zapiekanki, ze znajomymi na mieście grzecznie piję tylko colę light, a ta waga nic się nie odwdzięcza

Nie martw się, z tego co u mnie wynika mam zastój od 2 tygodni

Stary 2010-07-28, 10:33   #1793
Ija
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny (wybaczcie, że nie cytuję, ale potem takie dłuuuuugaśne posty wychodzą)

Maricken
siostra TŻ to nie tyle jędza, co zwyczajnie wredna, zazdrosna, NIEWYCHOWANA zołza. Przykre są takie przypadki, no ale co poradzisz... Trzeba je zwyczajnie olać i robić swoje
Ija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:34   #1794
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez !!&*Monia*&!! Pokaż wiadomość
Witam Was w ten piękny mokry dzień

ja dzisiaj odnotowałam w końcu spadek po zastoju a później wzroście całe -200g dobre i to teraz będzie tylko lepiej
Przeszłam na to 2/1 wczoraj zrobiłam po PP jeden dzień PW napchałam się warzywami a teraz znów 2PP hehe zobaczę jak to działa na mnie

Miłego dnia dziewczynki
Monia gratuluje spadeczków, dzisiaj dzień spadków

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:35   #1795
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Nie martw się, z tego co u mnie wynika mam zastój od 2 tygodni
No właśnie 2-tygodniowym zastojem się nie martwiłam... Nawet jak mijał miesiąc, myślałam sobie, że zastoje to normalna sprawa na diecie. Ale dwa miesiące ?
Stary 2010-07-28, 10:35   #1796
rumcia1
Rozeznanie

Ija sto lat!

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

- 5-8 jaj dziennie
- kostka chudego twarogu
- wieśniak
- otręby
- 1,5 litra płynów

A jesz między czasie jakieś warzywa? Ja nie jadałbym tylu jaj dziennie. To, że teraz cholesterol nie wychodzi w wynikach badań, to nie znaczy, że potem nie wyjdzie - on się zbiera przez całe życie, a jak już wyjdzie, że jest go za dużo, to trudno go zwalczyć.
2 misiące zastoju to na pewno jest frustrujące. Ja bym trochę zmieniła jedzenie, skoro tak nie idzie. Zostawiła jeden ser dziennie, albo w kostce, albo wieśniak - nie dwa naraz, otręby jadła z połową jogurtu 0%cukru 0% tłuszczu, ale z wsadem owocowym taki z sanoka, może jakąś makrelę wędzoną, żeby trochę urozmaicić ten jadłospis.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:36   #1797
KAJA-B
Raczkowanie

GG do KAJA-B

Witam wszystkie panie
Wszystkim solenizantkom 100 lat : roza::r oza::ro za:

Jaka ja głupia - wczoraj przejmowałam się wzrostem a tu nagle @ i wszystko stało się jasne. Dziś podle się czuje, wszystko mnie boli, pogoda za oknem nie pomaga i tak ogólnie łuzia mi się chce a tu do 15 w robocie trza być i na dodatek jeszcze pracować

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 (cel nr I) -16-17-18-19-20 (cel nr II) -21-22-23 (cel nr III)
KAJA-B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:36   #1798
Konczita
Zakorzenienie

Laseczki mam pytano co do rybek czy my możemy jeść matiasy ??
Stary 2010-07-28, 10:40   #1799
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Ija sto lat!

A jesz między czasie jakieś warzywa? Ja nie jadałbym tylu jaj dziennie. To, że teraz cholesterol nie wychodzi w wynikach badań, to nie znaczy, że potem nie wyjdzie - on się zbiera przez całe życie, a jak już wyjdzie, że jest go za dużo, to trudno go zwalczyć.
2 misiące zastoju to na pewno jest frustrujące. Ja bym trochę zmieniła jedzenie, skoro tak nie idzie. Zostawiła jeden ser dziennie, albo w kostce, albo wieśniak - nie dwa naraz, otręby jadła z połową jogurtu 0%cukru 0% tłuszczu, ale z wsadem owocowym taki z sanoka, może jakąś makrelę wędzoną, żeby trochę urozmaicić ten jadłospis.
oczywiście, jem warzywa idę trybem 5/5 i przez pięć dni jem sporo warzyw.

Otręby jem albo w postaci chlebka z mikrofali (czyli z jedną łyżką wieśniaka) albo jako placki otrębowe, czyli z całym wieśniakiem. Twaróg jem na słodko - z dwoma łyżkami jogurtu 0% i słodzikiem

Jeśli chodzi o cholesterol, to akurat jaja (żółtka) podwyższają poziom tego dobrego cholesterolu ostatnio rozmawiałam z wujkiem mojej koleżanki, który w zeszłym roku schudł 30kg na podobnej diecie (układanej przez dietetyka wprawdzie, ale bardzo podobne zasady). Je około 200 jaj miesięcznie, a wyniki badań ma "jak młody sportowiec" (a musi robić dokładne badania co miesiąc, bo jest zawałowcem).

Myślisz, że makrela i wywalenie wieśniaka może pomóc ??

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wszystkie ryby, byle nie w oleju
Stary 2010-07-28, 10:44   #1800
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KAJA-B Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panie
Wszystkim solenizantkom 100 lat : roza::r oza::ro za:

Jaka ja głupia - wczoraj przejmowałam się wzrostem a tu nagle @ i wszystko stało się jasne. Dziś podle się czuje, wszystko mnie boli, pogoda za oknem nie pomaga i tak ogólnie łuzia mi się chce a tu do 15 w robocie trza być i na dodatek jeszcze pracować
Mnie się też pojawi na dniach@ a dziś to boli mnie głowa i śpiocha mam okropnego i pracuję do 16-tej... chyba usnę na klawiaturce
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
ja to sie jeszcze tak do końxca nie znam ale matjasy to przecież jakieś śledziowate czy tam jakie i chyba wolno bo to jednak ryba... jak nie są w oleju ani w czymś.. hmmm ale moze niech stare wygi sie tu odezwą

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości