Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 09:48   #631
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
pytalam o tego najnowszego x-landera bo napewno go kupie. Cene mi zapisal na kartce 2196 plus 10% znizki (za platnosc w gotowce)= 1977 (to jest cena z fotelikiem i adapterami do maxi cossi, bo ja taki chce fotelik) wozek 4 kolowy, bo 3 mi sie nie podobaja. Maja dodac folie i moskitiere- ale tylko do gondolki. Jezeli chcesz do spacerowki musisz sobie dokupic, torbe i parasol tez- ale na allegro mozna taniej dokupic te dodatki Aha- spiworek jest za darmo bo to nie jest dodatek tylko czesc wozka- tak powiedzial sprzedawca. My kupimy kolor niebieski. Czarnt tez fajnie sie prezentuje - bo kolory wszytskie sa w 4kids wiec sobie poogladalam
My kupimy niebieski

Aha- jest wyprzedaz x-landera ale z 2009 roku czyli model wczesniejszy w SOLWAY chyba za 1600 babka chciala sie nawet targowac za mniej. Byl w takich kolorach pomaranczowych. Jezeli by komus zalezalo taniej kupic.
O super to ja też się tam udam i porównam ceny A w którym entliczku wyłaś? Ja koniecznie chce ten zielony Jungle. Zakochałam się tym wózku od początku . Na parasolce mi nie zależy bo te nowe mają opcję bardzo niskiego opuszczania budy.

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Jak ja kupowałam x-landera to folia i moskitiera do gondoli były w zestawie. Tę folię można założyć na fotelik i na spacerówkę (nie jest super dopasowana, ale dziecko nie moknie). Poza tym można kupić folie no name. Moja parasolka no name słabo się trzymała na stelażu. Chyba lepiej kupić x-landera. Jeśli chodzi o torbę to ja używałam zwykłej torby która ma szeroki, regulowany pasek.
No właśnie tez tak myślałam że dodatki można pokombinować no namy. JA już na 99%jestem przekonana że kupie X lanera no chyba że gdzieś spotkam Boldera nowego i mi się odmieni
A wczoraj na allegro szukałam X landerów i używane 3w1 kosztują w granicach 1700 więc jak dla mnie się nie opłaca

Miałam dziś fatalną noc Albo mały jest tak ułożony że mnie bolą oba boki brzuch abo ona mi napiera ( czyli leży w poprzek) albo nie wiem Poza tym nie wiem czy któraś z was widział wieści na onet.pl ZNOWU NAS ZALAŁO!!! na osiedle wjechać ani wyjechać nie mogę a mamy rehabilitację TZ Jezu jak nie urok to staczka...
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:51   #632
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość

Mam teraz wizyty co 2 tyg, tez macie tak czesto po 30tc??
Wiesz po 30tc to te wizyty są w zależności od potrzeby co 2-3 tygodnie.Ja narazie mam co 3tyg,ale u mnie wszystko w porządku,jak są jakieś problemy to trzeba częsciej.Pod koniec ciąży wizyty są jeszcze częsciej co 1-2 tyg

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
musialam zerwac z wizazem ze wzgledu na studia - sesja, praca mgr, a po tych meczarniach jeszcze urlopik nad polskim morzem no i jestem w miare obrobiona i wypoczeta z powrotem
Zazdroszczę tego urlopiku

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
J
Zuziczka mnie już od kilku tygodni ta kość ogonowa boli Też nie wiem skąd to ...
Macica uciska na nerw,stąd ten ból.Ja mam to samo

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziewczyny a myslalyscie w czym bedziecie chodzic w chlode dni?
ja chyba kupie sobie ponczo.... ktoras moze ma i zadowolona jest?
Ponczo to fajna sprawa jak dla mnie.Jest mega wygodnei ciepłe.Kiedyś miałam i chodziłam i byłam bardzo zadowolona,ale juz mi sie sciuchało i nie kupowałam innego,ale teraz może sobie coś takiego kupię,no chyba,że znajdę jakąś przejściową kurteczkę odcinaną pod biustem i rozszerzaną w dół

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
tak podczytuję lipcówki i coraz bardziej przeraża mnie karmienie pocieszam się tym że boli ponoć tylko na początku a potem przestaje
Wiesz co ja sie już nawet tego bólu tak nie boję,ile w ogóle tego jak zrobić,żeby to karmienie było udane...Bo niby wszyscy lekarze i położne powtarzają,że kazda kobieta jest stworzona do karmienia,tylko,że ciągle słyszę,że tak,ta nie karmi,bo ma mało pokarmu,ta też nie,bo dziecko nie chce cyca,a tamta ma wklęsłe brodawki.Mi bardzo zależy na tym,żeby karmić piersią,przede wszystkim ze względu na dziecko,ale też i ze względu na koszty,ale boję się,że chociażby przez stres z tym związany nie uda się i trzeba będzie się przerzucić na mieszanki...

Cytat:
jak są skurcze ( takie prawdziwe porodowe) to napina się przy tym brzuszek? czy tylko boli okresowo?
NIe wiem,ale wydaje mi się,że się napina,bo przecież skoro te skurcze wypychają dziecko to muszą się jak na skurcze przystało kurczyć i rozkurczać,więc pewnie napięcie jest

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
oto my w 33 tc
No widzę,że masz trochę do dźwigania.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Wklejam mój new fryz z mroźną czekoladą
Fajny kolor włosków

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Może paklanki? (jest sens kupować czy będziecie zawijać pieluchy w zwykłe torebki cienkie-jednorazówki)
Ja kupię te paklanki.Na początku co prawda kupa prawie nie śmierdzi,ale chociażby z tego względu,że jak gdzeiś wyjdę,czy u znajomych,rodziny,będę musiałą zmienić pieluchę to wolę ją zapakować w paklankę A potem to już zwykłe foliówki na pewno nie wystarczą,bo smrodek jest niezły i nawet szybka akcja schowania brudnej pieluchy do worka nie ochroni nas przed zapachem...

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj chodzę lekko nabuzowana.
Oj ludzie to są czasem bardzo bezmyślni.Nie zdają sobie sprawy,że III trymestr powinien być lajtowy i regenerujący dla kobiety.Mnie pod tym względem denerwują koleżanki(te niedzieciate).Strasznie się dziwią,że nie chcę przyjśc na jakąs imprezę,albo pojechać z nimi gdzieś.Sądzą,że chyba mam taką samą formę jak i przed ciążą....No zresztą o czym mowa.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:53   #633
Zuziczka
Rozeznanie

Dzien Bry,

u nas nie pada tylko popaduje nieznacznie. Wrocilam od poloznej i ograniczylo sie to wszystko do wypelnienia deklaracji. Opieka bedzie poporodowa. Panie nie maja KTG ani innych bajerow, wiec Zuzanko radz sobie sama

Naked- no dopatrzylam sie wreszcie zdjecia. Super rozowiasty Brzucholek Zgrabny, ale ten twoj maly to gigant

Moni- fajna fryzurka u pani Danusi? Moje wlosiaki podobnie jak bordowej to kazdy w innym kierunku, jeszcze sie kreca, faluja i w ogole, dobrze,ze w ciazy ich przybylo, bo nieciekawie bym wygladala w tej dlugosci co mam (do ramion).
Mala slodka! I te oczy !
Radek mowil, ze jak robimy corke to tylko z brazowymi oczami (po mamie).

Ninaad- a czemu myslisz, ze przed terminem sie wyklujesz? Jakies przeczucia?

Elenka- nie wiem gdzie mieszkasz, ale ma padac w calej Polsce teraz Ognisko zawsze mozna zamienic na grilla na klatce.

Nie wysypiam sie ostatnio, moze to ta pogoda. A dzis mialam sen, ze strzelilam gola I jak dostawalam rano buzi od TZ to mu wyjakalam-
Radzinku strzelilam bramke!
i malo sie nie skichal ze smiechy, bo myslal, ze to Olek przeze mnie przemawia.
Stary 2010-07-28, 10:03   #634
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
O super to ja też się tam udam i porównam ceny A w którym entliczku wyłaś? Ja koniecznie chce ten zielony Jungle. Zakochałam się tym wózku od początku . Na parasolce mi nie zależy bo te nowe mają opcję bardzo niskiego opuszczania budy.
...
bylam w entliczku na wadowickiej (naprzeciw Bumy) w tym nowo otwartym, bo mam go blisko kolo domu Torby do wozkow sa po 140 ale na internecie mozna kupic o wiele taniej (allegro)
Ja tez chcialam Boldera. Podoba mi sie ten wozek, ale na zywo jest duzy, tak jaklby jeszcze polowe dodac do x-landera. U nas wlasnie odpadl przez te gabaryty, ale zobacz sobie go na Miodowej, moze tobie akurat bedzie pasowal
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:08   #635
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ninaad- a czemu myslisz, ze przed terminem sie wyklujesz? Jakies przeczucia?
przeczucia + do tego ciągle skracająca się szyjka+coraz częstsze, dłuższe i bardziej dokuczliwe skurcze, twardnienie, ból i ciągnięcie brzucha
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja kupię te paklanki.Na początku co prawda kupa prawie nie śmierdzi,ale chociażby z tego względu,że jak gdzeiś wyjdę,czy u znajomych,rodziny,będę musiałą zmienić pieluchę to wolę ją zapakować w paklankę A potem to już zwykłe foliówki na pewno nie wystarczą,bo smrodek jest niezły i nawet szybka akcja schowania brudnej pieluchy do worka nie ochroni nas przed zapachem...
no ja właśnie nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o smrodki pieluchowe- jakoś nie miałam chyba nigdy styczności z maluchami
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:18   #636
abz
Zakorzenienie

Cytat:
oto my w 33 tc Filuś waży już 2400 i jak powiedział pan doktor jest baaaardzo ruchliwy
Ale fajna "piłeczka"

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Nika no to tez pieknie 5 kg tachać w ostatnim miesiącu ciąży jeszcze piasku....
Tak sobie pomyślałam, ze mogła pojechać z taczką do sklepu
dzisiaj teściowa przyniosła z tchibo kilka rzeczy dla wnusi...
Miłe są takie zaskakujace gesty dobroci

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dla Was kawał:
Wynaleziono maszynę przenoszącą podczas porodu część bólu z matki na ojca.Jedna para postanowiła ją wypróbować.
Dobre, dobre

Cytat:
Napisane przez wiedzmam Pokaż wiadomość
witajcie,
jestem tutaj nowa, dopiero niedawno trafiłam na te forum,
przyjmiecie mnie do siebie?
może dodam jeszcze, że jestem w 28 tyg ciąży no i w tym roku kończę 30 lat...
Przyjmiemy, ale koniecznie napisz coś więcej

Cytat:
Czy wskazanie do cc może wypisać tylko lekarz prowadzący?
Wydaje mi sie, ze tylko prowadzący. Ale w szpitalu chyba robią usg przed samym porodem zeby zobaczyć co i jak nie?

Cytat:
a ja się chyba wreszcie dziś umówię do fryzjera na strzyżenie i jakiś fajny kolorek.
Może paklanki? (jest sens kupować czy będziecie zawijać pieluchy w zwykłe torebki cienkie-jednorazówki)
mały kosz na śmieci zamykany
Ja się umówiłam do fryzjera na przyszły tydzień, muszę zrobic odrosty, bo jasne pasemka już przestały ładnie wyglądać.
Paklanki się przydadzą, myślę, ze szczególnie jak będziesz u kogoś wyrzucać pieluchę, bo jednak w nich tak nie czuć "zapaszków" jak w zwykłym woreczku.
Dobrze, ze napisałaś mały kosz, bo przynajmniej dużo smrodków się w nim nie pomieści

Wczoraj pojechałam do tesco. Kupiłam 2 staniki do karmienia po 10,20 (a na metce było 17), białe, czarnych nie było (a szkoda). Tylko nie wiem jak z rozmiarem, przymierzyłam sobie i sa troszkę za duże, ale jak się tam jeszcze tą wkładkę włoży i wielkiego mlecznego cyca to nie wiem czy się pomieszcze Na szczęście nie były drogie to dużej straty nie będzie. Zakupiłam też kapcie do szpitala. Dla synka nie kupiłam nic, ładne były kompleciki np jeansy i bluzeczka, ale ostatecznie stwierdziłam, że nie wiem czy wygodnie będzie w takich spodniach a kilka par już mam to odpuściłam.

U mnie od wczesnego ranka leje, dosłownie leje, z przerwami na mniejszy deszcz. Ale chociaż roślinki się ucieszą Bo słońca też pewnie maja dość.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:22   #637
martysek
Zadomowienie

Zuziczka, też słyszałam, że cc, które przeprowadzą, gdy zaczyna się akcja porodowa jest bezpieczniejsze dla mamy i dziecka. Macica lepiej się później obkurcza i jest mniejsze prawdopodobieństwo problemów z laktacją.

Alicia, przy nadmiernej aktywności skurczowej macicy powinno unikać się dotykania czy głaskania brzucha.

Tak naprawdę trudno się zorientować, które bóle czy skurcze są normlane, a które mogą zwiastować np. skracanie szyjki.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:22   #638
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Klarissa, ja znów czytałam, że takie maluszki w brzuszku nie odczuwają czkawki jako coś męczącego tak jak my - dorośli, więc to tylko mamusia się męczy kiedy jej kochany szkrab ma czkawkę
O to fajnie, bo martwiałam się, że ona się tymi czkawkami męczy, a dostaje ich wieczorem lub nad ranem dosyć często teraz (może wcześniej też miała, tylko ja nie czułam?).

Cytat:
Byłam na wizycie ale miałm tyko sprawdzaną szyjkę jest bardzo długa i wszytko jest ok.
Fajnie, że wszystko ok

Cytat:
to ja was pobiję 35 tydzień i w pasie 88cm a brzuchol mi się wydaje ogromniasty
No to ja mam 95 cm w 32 tc. Chudzielcu ty

Cytat:
Klarissa no ja mam nadzieję, że moim jedynym pragnieniem nie będzie żeby tylko się wyspać
Z drugiej strony jak to kolega mający roczną córeczkę mi powiedział - nie ma lepszych środków anty niż ryczące nocami małe dziecko

Cytat:
cholera a moje dziecko znow sie meczy z zatwardzeniem ja oszaleje
Hmm, a co ją tak bierze? To z jakiegoś stresu czy zła dietka?

Cytat:
dziewczyny a myslalyscie w czym bedziecie chodzic w chlode dni? bo wrzesien juz cieply nie jest jeszcze jak pada to wogole a po ciazy tez w swoje kurtki nie wejde od razu... modle sie bym w zimowa weszla
Ja mam zwykłe czarne ponczo co sobie 2 lata temu kupiłam na zimę do pracy (bo mam zimno w biurze) i we wrześniu pewnie w nim pochodzę + jakieś swetry...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Nawet babka w tesco mnie wykomplementowała, że tak super wyglądam i że pewnie jeszcze długa droga przede mną bo mam mały brzuszek. Jak usłyszała niecały m-c to nie chciała wierzyć. Czy aby na pewno wszystko ok? Dlaczego mam mały brzuch? Przecież 2800 to normalna waga na 37tc?
Ludziom koniec ciąży się kojarzy zjakimś gigantycznym brzuchem... Mnie też wszyscy mówią, że "to chyba początek ciąży" taaa, 8 miesiąc to rzeczywiście "sam początek"...

Cytat:
Wklejam mój new fryz z mroźną czekoladą (trochę spraną), świeże brewki zrobione i o matko nie wiedzialam, że mam tyle włosków w nosie;D trza się tym zająć. Znalazłam w szafie taka atłasową koszulkę (nocną) i łażę w niej po domu, bo taka chłodna
No i poznajcie moją siostrzenicę- Oto Shania w wieku 9m-cy
teraz ma już prawie 13
Śliczne fotki i świetna fryzurka

Cytat:
Miałam dziś fatalną noc Albo mały jest tak ułożony że mnie bolą oba boki brzuch abo ona mi napiera ( czyli leży w poprzek) albo nie wiem Poza tym nie wiem czy któraś z was widział wieści na onet.pl ZNOWU NAS ZALAŁO!!! na osiedle wjechać ani wyjechać nie mogę a mamy rehabilitację TZ Jezu jak nie urok to staczka...
O kurde... jak nie upały to deszcze. Masakra jakaś...

----------------------------
Ja wczoraj byłam w końcu na sesji foto. Na początku było dziwnie, mój tż po pierwsze nie bardzo chciał w ogóle pozować, sztywny był jak kołek, poza tym najnormalniej w świecie był zazdrosny, że się "wdzięczę do aparatu" (taa, najlepiej jakbym płakała chyba... chociaż akurat taka zazdrość jest całkiem miła bo nawet fotograf zauważył i skomentował, że w tym stanie i tak mnie nikt nie ukradnie więc mój tż nie musi mieć miny mordercy ). Ale potem już jakoś poszło luźniej . Część zdjęć mamy zrobionych cyfrowo, część aparatem analogowym. Jednak na zdjęcia będziemy musieli trochę poczekać bo to kolega, robi nam za friko i głupio go popędzać a sami też mają małe dziecko więc mają co robić po pracy. Te, które zrobiono cyfrowo widziałam w wersji roboczej i kilka mi się strasznie podoba. No i nasłuchałam się tyle komplementów jaka jestem piękna, seksowna i w ogóle boska , że szok (i może dlatego tż taki zazdrosny, ale sam to się wysila, na zasadzie - ja: "podobam ci się?" on: "noooo"... lub "uhmmmm" )

Ale jak dla mnie to przede wszystkim przednia zabawa. Żałuję trochę, że tż był taki sztywny, bo można było dużo więcej fajnych zdjęć porobić gdyby nie miał przez pierwsze 2h miny jakby mu ojca kliszą zabili
Stary 2010-07-28, 10:36   #639
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ja się umówiłam do fryzjera na przyszły tydzień, muszę zrobic odrosty, bo jasne pasemka już przestały ładnie wyglądać.
ja się właśnie dodzwoniłam do swojej fryzjerki i umówiłam na przyszłą środę po pracy

Wczoraj pojechałam do tesco. Kupiłam 2 staniki do karmienia po 10,20 (a na metce było 17), białe, czarnych nie było (a szkoda). Tylko nie wiem jak z rozmiarem, przymierzyłam sobie i sa troszkę za duże, ale jak się tam jeszcze tą wkładkę włoży i wielkiego mlecznego cyca to nie wiem czy się pomieszcze
ja mam fioła na punkcie staników- żeby były porządne, dobrze dobrany rozmiar itp., więc trochę kasy na to pójdzie, ale myślę że warto. Poluję na jakieś fajne, sensownie kosztujące brytyjczyki na ebay. Jeden już kupiłam (paczka w drodze), więc jeszcze przynajmniej z jeden się przyda. Tak się tylko jeszcze zastanawiam ile mi jeszcze piersi urosną- mam nadzieję, że nie więcej niż jeden rozmiar
Na szczęście nie były drogie to dużej straty nie będzie. Zakupiłam też kapcie do szpitala. Dla synka nie kupiłam nic, ładne były kompleciki np jeansy i bluzeczka, ale ostatecznie stwierdziłam, że nie wiem czy wygodnie będzie w takich spodniach a kilka par już mam to odpuściłam.
moja mama przywiozła mi ostatnio jedne takie malutkie dżinsy, ale zabroniłam jej więcej kupować tego typu ciuszków. Fakt, wygladają fajnie, ale wydaje mi się, że nie są wygodne dla takiego malucha co to tylko leży
U mnie od wczesnego ranka leje, dosłownie leje, z przerwami na mniejszy deszcz. Ale chociaż roślinki się ucieszą Bo słońca też pewnie maja dość.
dziś w trojce mówili, że taka deszczowa pogoda ma się utrzymać przynajmniej do przyszłego wtorku
Stary 2010-07-28, 10:37   #640
martysek
Zadomowienie

Cytat:
cholera a moje dziecko znow sie meczy z zatwardzeniem ja oszaleje (...)
Ray, moja kuzynka jako dziecko miała identyczny problem. Pamiętam, jak bardzo płakała, jak miała do toalety iść. Lekarz kazał odstawić słodycze, a cukier zastąpić fruktozą. Może warto spróbować?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:38   #641
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Naked wyglądasz rewelacyjnie Tak jakby ktoś Ci przez pomyłkę doczepił czyjś brzuch, on Cię nie przeważa?
jeszcze się nie przewracam, ale strasznie ciężko mi idzie wstawanie z łózka, fotela, gramole się jak ostatnia ciamajda

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
No widzę,że masz trochę do dźwigania.

Oj ludzie to są czasem bardzo bezmyślni.Nie zdają sobie sprawy,że III trymestr powinien być lajtowy i regenerujący dla kobiety.Mnie pod tym względem denerwują koleżanki(te niedzieciate).Strasznie się dziwią,że nie chcę przyjśc na jakąs imprezę,albo pojechać z nimi gdzieś.Sądzą,że chyba mam taką samą formę jak i przed ciążą....No zresztą o czym mowa.
a znów moi znajomi to mnie wykluczyli z wszelkich imprez jak się umawiamy to gdzies posiedzieć na soczek, czy na spacerek. A kiedy są imprezki przy drineczku to zwyczajnie nie jestem zapraszana

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ale fajna "piłeczka"

Wczoraj pojechałam do tesco. Kupiłam 2 staniki do karmienia po 10,20 (a na metce było 17), białe, czarnych nie było (a szkoda). Tylko nie wiem jak z rozmiarem, przymierzyłam sobie i sa troszkę za duże, ale jak się tam jeszcze tą wkładkę włoży i wielkiego mlecznego cyca to nie wiem czy się pomieszcze Na szczęście nie były drogie to dużej straty nie będzie. Zakupiłam też kapcie do szpitala. Dla synka nie kupiłam nic, ładne były kompleciki np jeansy i bluzeczka, ale ostatecznie stwierdziłam, że nie wiem czy wygodnie będzie w takich spodniach a kilka par już mam to odpuściłam.

kurczę ja też jeszcze staników nie mam. wypatrzyłam nawet fajne po ok 10 zł na allegro, ale wolałabym pomacać materiał a rozmiarem si nie przejmuj, bo nam te mleczarnie po porodzie na bank wyrosną

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam w końcu na sesji foto. Na początku było dziwnie, mój tż po pierwsze nie bardzo chciał w ogóle pozować, sztywny był jak kołek, poza tym najnormalniej w świecie był zazdrosny, że się "wdzięczę do aparatu" (taa, najlepiej jakbym płakała chyba... chociaż akurat taka zazdrość jest całkiem miła bo nawet fotograf zauważył i skomentował, że w tym stanie i tak mnie nikt nie ukradnie więc mój tż nie musi mieć miny mordercy ). Ale potem już jakoś poszło luźniej . Część zdjęć mamy zrobionych cyfrowo, część aparatem analogowym. Jednak na zdjęcia będziemy musieli trochę poczekać bo to kolega, robi nam za friko i głupio go popędzać a sami też mają małe dziecko więc mają co robić po pracy. Te, które zrobiono cyfrowo widziałam w wersji roboczej i kilka mi się strasznie podoba. No i nasłuchałam się tyle komplementów jaka jestem piękna, seksowna i w ogóle boska , że szok (i może dlatego tż taki zazdrosny, ale sam to się wysila, na zasadzie - ja: "podobam ci się?" on: "noooo"... lub "uhmmmm" )

Ale jak dla mnie to przede wszystkim przednia zabawa. Żałuję trochę, że tż był taki sztywny, bo można było dużo więcej fajnych zdjęć porobić gdyby nie miał przez pierwsze 2h miny jakby mu ojca kliszą zabili
koniecznie wklej efekt końcowy a TŻ hmm różnie faceci okazują, że im się żonki podobają i z trudem im przychodzi prawienie komplementów. Zdjęcia na pewno będą urocze, a TŻ po prostu "zachował powagę" w końcu niedługo będzie tatusiem
Stary 2010-07-28, 10:49   #642
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
naked21 Mi też żadna bluzka brzucha nie zasłania Chociaż i tak ostatnio mniej rośnie
Bardzo zgrabny masz ten brzuszek, mimo, że taki duzy

NIKaP-n Zawsze chciałam mieć takie włosy, ale moje się na wszystkie strony wykręcają ...

Czy wskazanie do cc może wypisać tylko lekarz prowadzący? Byłam na USG w 33 tygodniu i więcej nie będę miała (nfz ...) i mała nie jest obrócona, a moja doktorka spojrzała na ten wypis z usg i powiedziała "wszystko w porządku" To mam teraz czekać do porodu i liczyć, że się obróci czy jak? Nie powinna mi wypisać tego wskazania z zastrzeżeniem, że jeśli jednak się obróci to sn? Poszłabym prywatnie do innego lekarza na USG, ale nie wiem, czy on może mi to wypisać ...
chyba prowadzący, ale 33tydz. to dużo za wcześnie żeby dać skierowanie na cc z powodu złego ułożenia mi ginka mówiła, że jakbym nie dotrwała do wizyty ( 12.08) i pojadę do szpitala to mam powiedzieć o ułożeniu dziecka na ostatnim usg i na pewno sami jeszcze raz sprawdzą czy nie ma żadnych zmian, a jak dotrwam to wypisze mi skierowanie na CC

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie skurczybyków
W nocy mnie tak brzuch bolał, że myslałam, że padnę, ale tak dziwnie, bo na górze na pewno nie były to skurcze bo trwało to jakieś 5 minut i potem luz, a skurcze to chyba są krótsze

Nikuś fajny, ciepły kolorek a siostrzenica słodki króliczek

Mszu o ty spryciaro płaszczyk cudny. Ja jakoś nigdy nie mogłam sobie kupić czegoś dopasowanego, bo jestem ( byłam ) bardzo wąska w talii, więc i w płaszczu i w kurtce mam trochę "luzu". No ale mam nadzieję, że nie będę chodzić przeterminowana do połowy września i chłody mnie nie złapią

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:57   #643
martucha84
Zakorzenienie

KUPILAM WOZEKKKKK x landera xa taki jak chcialam, za 900 zl, uzywany bardzooo krotko w idealnym stanie swietny jest - ma spiworki do gondolki i do siedziska moskitiery przeciwdeszczowe folie i parasolke, musze dokupic tylko torbe bo nie mam ale to juz pikus

no to zostaje nam tylko fotelik no i posciel do lozeczka i koniecccc wrzucam kilka fotek i ide was nadrabiac

ale sie cieszeeeee
Stary 2010-07-28, 11:07   #644
bordowa
Wtajemniczenie

elenka1 Mojemu Tż też nie wytłumaczysz, że głodna jestem i ma po zakupy iść rano ...

ninaad Ja kupiłam Paklanki - na próbę. Ale nie wiem, czy bedę na stałe uzywać.
Też czuję, że urodzę przed terminem Wręcz to wiem, po prostu myśl o rodzeniu we wrześniu poszła w siną dal

abz Ja właśnie dokładnie nie wiem, czy zawsze robią to usg przed porodem, mam nadzieję, że tak ... Orientujecie się dziewczyny?

Klarissa A ja przez tą pogodę nie miałam jeszcze sesji ... Bo u nas tylko plener wchodzi w grę - studia brak. A wiadomo, jaka teraz pogoda.

naked21 Moi znajomni to są całkiem "mili" - jak robią imprezę to dzwonią do Tż "Przyjdziesz?". Nie "przyjdziecie" tylko sam, beze mnie, bo po co, jak i tak nie piję ... Ale mam ich gdzieś, bo aktualnie imprez mi się odechciało A jak mam ochotę na pogaduchy to mam Pomidorę parę bloków dalej

gabisun Ja wiem, że to wcześnie, ale jutro zaczynam 35 tydzień, czuję, że się nie obróciła i już więcej usg nie będę miała. No ale chyba nie pozwolą mi rodzić sn jak się nie obróci?
Też niedawno miałam takiego "pięciuominutowca"

Dopada mnie jakieś przeziębienie ...
Stary 2010-07-28, 11:10   #645
wiedzmam
Przyczajenie

Dzięki za miłe przywitanie
Tak sobie was trochę czytam i zazdroszczę, że tyle już macie pokupowane, bądź podostawane dla maluszków... Ja jeszcze daleko w polu jestem i w ogóle mało zorientowana w markach, w tym co jest dobre, fajne itd. Mam nadzieję, że czytając was trochę mi się rozjaśni

ninaad widzę że nie tylko wiek mamy podobny, ale też rejony zamieszkania , to może od razu się podpytam, jaki szpital wybrałaś, bo ja ostatnio jestem na etapie zastanawiania się, do SR zapisałam się na Zaspie, ale tak na prawdę to jeszcze do końca nie wiem....
wiedzmam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 11:14   #646
martucha84
Zakorzenienie

bordowa hahaha ja tez nie chce ale patrz biorac pod uwage fakt ze tp jest ruchmy.. to sie moze okazac ze ja majac na 13 urodze np 2 tyg pozniej (25 np oby nie no ale jest taka mozliwosc) a ktoras z 1 wrzesnia 2 tyg wczesniej np 15 i juz mi sie buzia cieszy ze wszytko sie moze zdazyc

glamour1105 wiedzmam witajcie

NIKaP-n sliczne wloski i cudowna malenka a twardniejecie bo sie szykujecie

gabisun jak je czytalam to tez mnie to przerazalo ale wczoraj odbylam powazna rozmowe z przyjaciolka ktora ma 2 dziecie i obie karmila.. i powiedziala ze wszystko zalezy od nastawienia owszem boli na pocztaku ale jak sie psychicznie niezablokuje to sie da rade, ona poszla na zywiol zadnych nakladek ulatwajacych zadnych odciagaczy.. trafila do jakiegos smiesznego szpitala gdzie panie polozne naciskaly na karmienie byla wsciekla ale posluchala ich i super sie karmilio podobno na poacztku trzeba przystawiac do piersi bardzo czeto poki sie niezgrasz a dzieckiem i zeby niedopajac bo mleko sztuczne jest slodsze i mlody moze niechciec pic twojego wogole duzo rad mi dala mam nadzieje ze sie nam wsyztkim uda
gabisun ta przyjaciolka z ktora gadalam powiedziala mi ze tego (boli porodowych) nieprzegapie ze tak mnie sieknie ze bedziemy wiedzialy ze to jest to boli jak na okres ale duzooooo bardziej

naked21 cudnie wygldacie
Stary 2010-07-28, 11:15   #647
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad widzę że nie tylko wiek mamy podobny, ale też rejony zamieszkania , to może od razu się podpytam, jaki szpital wybrałaś, bo ja ostatnio jestem na etapie zastanawiania się, do SR zapisałam się na Zaspie, ale tak na prawdę to jeszcze do końca nie wiem....
ja do SR nie chodzę, bo jakaś zapracowana jestem. Zdecydowałam się na Kliniczną (choć zastanawiałam się też nad Zaspą) - i, uprzedzając ew. pytania- nie znam i nie mam tam ani lekarza, ani położnej
Stary 2010-07-28, 11:19   #648
martucha84
Zakorzenienie

IlonaN2 wspolczuje zalania...

Klarissa koniecznie pochwal sie fotkami super ze sie jednak zdecydowaliscie wogole to napewno beda boskie... a z tym wyluzowaniem to u nas ja niepotrafilam sie rozkrecic mimo ze to byl moj pomysl i wogole znajomy fotograf.. tz szalal jak gwiazda a ja przerazona jakby mnie mieli mordowac hahahahaah

ale sie ciesze z tego wozka poporstu jakbym mogla tobym latala
Stary 2010-07-28, 11:27   #649
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabisun Ja wiem, że to wcześnie, ale jutro zaczynam 35 tydzień, czuję, że się nie obróciła i już więcej usg nie będę miała. No ale chyba nie pozwolą mi rodzić sn jak się nie obróci?
Też niedawno miałam takiego "pięciuominutowca"

Dopada mnie jakieś przeziębienie ...
nie martw się, jak powiesz w szpitalu o ułożeniu to na pewno zrobią ci usg trochę dziwne,że nie będziesz mieć już usg, bo przed porodem określa się jeszcze wagę dziecka i jak np. jest bardzo duże to też jest wsakzaniem do CC np. takie grubo ponad 4kg. Jakby to było kolejne dziecko to byś mogła się martwić, ale pierwszego nie pozwolą ci tak urodzić

Martucha trochę mnie uspokoiłaś najgorsze jest to,że właśnie każdy mówi, że kobieta jest do tego stworzona, że pokarm ma każda itp. a czasami coś się jednak nie udaje i można się załamać. Ale będziemy się nawzajem na forum wspierać i będzie dobrze a kiedy masz kolejną wizytę? ciekawe u kogo się zacznie... może jednak Bordowa nas wyprzedzi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 11:28   #650
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam ..
coś ostatnio nie mam weny do pisania..
kurcze..albo upały niemiłosierne albo zimno jak cholercia
siedzimy z malym w domu i Domik beczy że na dwór chce, ale jak tu wyść jak z nieba dosłownie siorpie się woda
Poza tym dzis w naszej wsi wprowadzono alarm powodziowy..
straż jezdziła na sygnale całą noc a ja spałam jak zabita i nic nie słyszałam.
mam takie spanie że szok...
Męzuś z tata ratuja sklep mojego ojca, bo go zalewa...
Magazyn juz zalany jest i nie było szans go uratować...
teraz ratują sklep bo brakuje kilku cm żeby woda wlała się do środka

bordowa.. ja nie miałam robionego usg przed porodem..

neked...brzuszek śliczny i zgrabniusi...duuużo większy od mojego
nika...fryzurka świetna...ja tez planuje jakieś zmiany, może też zetne.ale jakiegos lenia mam ostatnio i nawet do fryzjerki (którą mam na przeciwko domu) nie chche mi się iść
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 11:31   #651
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie wklej efekt końcowy a TŻ hmm różnie faceci okazują, że im się żonki podobają i z trudem im przychodzi prawienie komplementów. Zdjęcia na pewno będą urocze, a TŻ po prostu "zachował powagę" w końcu niedługo będzie tatusiem
Na pewno wkleję

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
KUPILAM WOZEKKKKK x landera xa taki jak chcialam, za 900 zl, uzywany bardzooo krotko w idealnym stanie
Bardzo ładny, faktycznie stan super. I jak sobie porównam ten wózek za 900 zł i stan wózka który mi bratowa chciała sprzedać za tyle samo (i nadal się trochę focha z tego powodu, że ja nie chcę) to różnica jest jak między mercedesem i maluchem... Twój wygląda jak nowy

Cytat:
Klarissa A ja przez tą pogodę nie miałam jeszcze sesji ... Bo u nas tylko plener wchodzi w grę - studia brak. A wiadomo, jaka teraz pogoda.
No my mieliśmy w pomieszczonku więc pogoda nie przeszkadzała, a nawet pomogła bo nie byłam upocona i umordowana jak podczas tych upałów. No i nie byłam tez opuchnięta. Żałuję tylko, że do części zdjęć założyłam bluzkę we wzorek bo to optycznie pomniejszyło brzuszek No i niepotrzebnie posłuchałam tż-ta i ubrałam długą spódnicę... w krótkich gatkach było by fajniej...

Cytat:
Moi znajomni to są całkiem "mili" - jak robią imprezę to dzwonią do Tż "Przyjdziesz?". Nie "przyjdziecie" tylko sam, beze mnie, bo po co, jak i tak nie piję ... Ale mam ich gdzieś, bo aktualnie imprez mi się odechciało A jak mam ochotę na pogaduchy to mam Pomidorę parę bloków dalej
My też tak mamy, że nas nigdzie nie zapraszają bo po co skoro jestem w ciąży Super podejście - tak jakby na każdej imprezie trzeba było wypić morze wódki... (tym bardziej, że ja przed ciążą też raczej nie piłam zbyt wiele...).

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Klarissa koniecznie pochwal sie fotkami super ze sie jednak zdecydowaliscie wogole to napewno beda boskie... a z tym wyluzowaniem to u nas ja niepotrafilam sie rozkrecic mimo ze to byl moj pomysl i wogole znajomy fotograf.. tz szalal jak gwiazda a ja przerazona jakby mnie mieli mordowac hahahahaah
Wiesz, u nas odwrotnie - tż spięty, a przecież fotograf to jego kolega, nie mój. Ale tż w ogóle nie za bardzo chciał te zdjęcia i w sumie zrobił to tylko dla mnie, chociaż potem panowie wypili sobie jakąś butelczynę whisky i tż wracając do domu półprzytomny wymamrotał, że "nie było tak tragicznie" po czym padł na łóżko i tak już został A nasza córcia za to w nocy tak szalała, że przez chwilę myślałam, że mi normalnie brzuch rozerwie...
Stary 2010-07-28, 11:32   #652
bordowa
Wtajemniczenie

Gabi ja chcę dokończyć zakupy dla małej, dobić jeszcze ten tydzień do 36 i mogę rodzić Tylko muszę się dokładnie dowiedzieć, czy usg mi na pewno zrobią przed porodem, jeśli nie, to zapiszę się tak na 37 tydzień prywatnie chyba. Ale muszą mu zrobić i koniec!

aaneczka1984 Ale Twój mały był obrócony na ostatnim usg? Może dlatego już Ci nie robili.
Stary 2010-07-28, 11:55   #653
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
aaneczka1984 Ale Twój mały był obrócony na ostatnim usg? Może dlatego już Ci nie robili.
tak był obrócony...
ale ostatnie usg miałam chyba miesiac przed porodem...
mogli by mi zrobić choćby po to żeby sprawdzic czy mały aż za nadto nie urósł...bo zapowiadał się duży chłopak a ja rodziłam ponad tydzień po terminie ...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:39   #654
Astorianka
Raczkowanie

cześć dziewczątka

Właśnie skończyłam sprzątać razem z mamą nasz schowek "na wszystko co się przyda". Wyrzuciłyśmy tyle rzeczy, że jak przyjadą śmieciarze to będą w ciężkim szoku... Stare ciuchy, tapety, kasety, buty, materiały, zniszczone książki itd. Masakra... Od 10 lat nic tam nie było wyrzucane, w ogóle to sama się dziwię jak to wszystko mogło się tam zmieścić.Dzisiaj będziemy przestawiać meble i zaczniemy meblować dzidzię

Dzisiaj kolejny wykład w SR - tym razem jakiś film "świat oczami dziecka". Nie wiem czy mój mąż pójdzie czy nie, prawdę mówiąc mi też nie za bardzo się chce.

No i u was leje a u mnie duchota i ciepło. Według map leje od trzech dni, ale jakoś tego nie widać....
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:41   #655
Majka232
Zakorzenienie

Cześć!

Witam nowe mamusie

Cytat:
przeczucia + do tego ciągle skracająca się szyjka+coraz częstsze, dłuższe i bardziej dokuczliwe skurcze, twardnienie, ból i ciągnięcie brzucha
I mimo to nadal pracujesz?

Ilona - współczuję zalanego osiedla i to po raz kolejny

naked - duży brzuszek, ale bardzo zgrabny, okrąglutki

martucha - super, że taka okazja wózkowa Ci się trafiła. Wygląda jak nowy

gabisun - Ty "grubasku"

Ja dziś wzięłam się za sprzątanie i w końcu wyniosłam rzeczy (kartony, farba, tapeta) z garderóbki mojego maluszka Poza tym odkurzyłam całą chatkę i zrobiłam pranie także miałam aktywne przedpołudnie.
Wczoraj dokładnie uzgodniłam wygląd mebelków do pokoiku dziecięcego i myślę, że będą śliczne Mam nadzieję, że będą gotowe w ciągu 3 tyg. bo już chciałabym się zabrać za pranie, prasowanie, układanie itd.
Stary 2010-07-28, 12:44   #656
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
KUPILAM WOZEKKKKK x landera xa taki jak chcialam, za 900 zl, uzywany bardzooo krotko w idealnym stanie swietny jest - ma spiworki do gondolki i do siedziska moskitiery przeciwdeszczowe folie i parasolke, musze dokupic tylko torbe bo nie mam ale to juz pikus

no to zostaje nam tylko fotelik no i posciel do lozeczka i koniecccc wrzucam kilka fotek i ide was nadrabiac

ale sie cieszeeeee
wozek sliczny i jeszcze ten kolor

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:51   #657
Zuziczka
Rozeznanie

Dziewczyny jest super progrma na DWÓJCE! o dzidziusiach, karmieniu piersia i roznych metodach wychowawczych!
Stary 2010-07-28, 12:54   #658
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest super progrma na DWÓJCE! o dzidziusiach, karmieniu piersia i roznych metodach wychowawczych!
dzięki za cynk, już włączam

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:55   #659
angelikaw
Zakorzenienie

hejka
pozwolicie, że sobie ponarzekam?

Miałam dziś jechać pozałatwiać sprawy w firmie i z PZU (obawiam się, że szef nie będzie płacił składek PZU grupowego, a jeśli nawet, to niekoniecznie w terminie, więc muszę przejść na indywidualne kontynuowanie, żeby dostać potem jakąś kasę za urodzenie dziecka). Mimo, że ciągle leje, pogoda nie jest (właściwie nie była) w stanie mi przeszkodzić. Niestety - ledwie wyjechałam spod domu i spierniczyła mi się jedna wycieraczka przedniej szyby i to od strony kierowcy! Całe szczęście byłam blisko domu (500 metrów) i wróciłam bez problemu (bo druga jeszcze działa)...
Do tego wszystkiego zepsuła się parasolka, więc w drodze z garażu do mieszkania przemokłam!
mam dość deszczu

---------

Cytat:
dziewczyny a myslalyscie w czym bedziecie chodzic w chlode dni? bo wrzesien juz cieply nie jest jeszcze jak pada to wogole a po ciazy tez w swoje kurtki nie wejde od razu... modle sie bym w zimowa weszla
w polarze, ew. kupię ponczo

Cytat:
oto my w 33 tc Filuś waży już 2400 i jak powiedział pan doktor jest baaaardzo ruchliwy mimo że ma tyle miejsca to i tak wypycha wszystko co się da, urwis mój mały
Spory, ale zgrabniutki brzuszek

Cytat:
witajcie,
jestem tutaj nowa, dopiero niedawno trafiłam na te forum,
przyjmiecie mnie do siebie?
może dodam jeszcze, że jestem w 28 tyg ciąży no i w tym roku kończę 30 lat...
Witaj!

Cytat:
łeeee- ale paskudna pogoda dziś. Strasznie leje. No ale i tak 100 razy wolę taką pogodę niż te niedawne upały..
a ja wręcz przeciwnie.. wolałam te tropikalne upały....
taka pogoda, jaką mamy od prawie tygodnia, źle na mnie wpływa.. Wczoraj pierwszy raz od kilku m-cy spałam w ciągu dnia! Po prostu chodzę nieprzytomna. A kawa raczej nie podnosi mi ciśnienia... Chyba, że na chwilkę...

Cytat:
KUPILAM WOZEKKKKK x landera xa
Ale super
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:57   #660
ycnan
Zadomowienie

Witam babeczki duużo napisałyście i nie chce mi się cofać i odpisywać każdej

naked21, brzuszek - dalej cudny gigancik

NIKaP-n , włoski super, a siostrzenica słodka pyza

mszu, kurteczka bardzo fajna a i brzuch powinien się zmieścić

Klarissa, czekamy na zdjęcia a Twój mąż to może po prostu taki "sztywny" jako model? Mój np nie znosi być fotografowany.

martucha84, Wózek naprawde fajny i w świetnym stanie (przynajmniej na zdjęciach )

Byłam dziś u ginki z wypisem ze szpitala, przy okazji powiedziałam o tym, że mi brzuszek ciągnie i twardnieje nawet jak siedzę i nic nie robię. Zbadała - wszystko jest ok. Nic nie popuszcza, ale mam brać nospę 3x1 i w razie czego z karta ciąży do szpitala. A na kolejną wizytę - po 6 września 2 tyg przed terminem. Ale to dlatego, że ginka gdzies tam wyjeżdża pod koniec sierpnia, a wcześniej nie ma sensu przychodzić.
Tak więc następnej wizyty może nie doczekam

A wczoraj odebraliśmy Borysowy wózek ze sklepu Złożyliśmy, posprawdzaliśmy - cały Teraz się nim zachwycam Tylko kółek mąż nie chciał zamontować - dzid jeden

Zamieszczam jedno zdjęcie robione wieczorkiem więc z fleszem. Normalnie się tak nie świeci

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-07-28 o 13:04 Powód: skleroza ^^
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości