|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
cholera a moje dziecko znow sie meczy z zatwardzeniem
ja oszaleje dziewczyny a myslalyscie w czym bedziecie chodzic w chlode dni? bo wrzesien juz cieply nie jest jeszcze jak pada to wogole a po ciazy tez w swoje kurtki nie wejde od razu... modle sie bym w zimowa weszla ![]() ja chyba kupie sobie ponczo.... ktoras moze ma i zadowolona jest? mi sie nudza i dluza dni ostatnie.... pada wiec wyjsc sie nie da zbytnio a musze pilnowac tu psa mamy bo ona pojechala malowac mieszkanie echhhhh chyba sobie siade wieczorem i frencze strzele i henne na brwi moze mi sie poprawi humor...
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
ja go napewno kupie, bo kurtki sie nie oplaca kupowac. Najwyzej jak sie zrobi bardzo zimno to kupie jakis swetr, albo wezme od mamy bo ona jest zaokraglona, wiec bedzie mogla potem chodzic sobie ![]() Ilona N2- bardzo duzy wybor wozkow jest w 4kids - kolo Caferourra na Zakopiance tak z boku. (tam akurat byly same wozki ktore mi sie podobaly, maja tu X Landery we wszytskich kolorach )Na Sw Kingi jest hurtownia dla niemowlat- sa tam wozki ale raczej tanszych firm. A Boldera podobno maja na Miodowej w sklepie tez z artykulami niemowlecymi (informacje przeczytalam na stronie Boldera, bo tez wczesniej mi sie podobal) A w ktorym sklepie w sierpniu ma byc promocja na x-landera? my pytalismy w entliczku petliczku to wozek 3 w 1 z fotelikiem maxi cossi i adapterem za 1977zl, troszke drozej bo okolo 2200 wychodzi w 4kids na zakopiance.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-27 o 19:32 |
|
|
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Ray, ja mam ponczo, ale bardziej takie letnie. Ubieram je w chłodne wieczory lub dni takie jak dziś. Jestem bardzo zadowolona, bo już w nic innego się nie mieszczę, a w tym ponczo będę dobrze wyglądać jak jeszcze urosnę
![]() Podczytuję Was co troszkę, żeby być na bieżąco, ale teraz idę znów do kuchni, bo zachciało mi się gołąbków i muszę je skończyć! Mniam
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w chłodne dni będę już po a najlepsze jest to że nadal się wciskam w swoją zimową kurtkę i nawet się zapnę tak podczytuję lipcówki i coraz bardziej przeraża mnie karmienie pocieszam się tym że boli ponoć tylko na początku a potem przestaje
|
|
|
|
|
#605 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ważne jest również to że ma dobre opinie Cytat:
Jak mój mały ma czkawkę to czasem nawet 15 minut mi brzuch podskakuje ![]() Śliczna Gratuluje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj |
|||||||
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam poncza w kilku kolorach, bardzo lubię je na jesień. Można nosić na bluzeczki z rękawem 3/4 i na sweter jak będzie mocno chłodno.
|
#607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja będę miałą USG w pierwszym dniu 30tc więc myśle że będziemy mogli porównac wyniki Cytat:
A w Bajce mają dorzucić parasolkę podobno. W komplecie jest śpiworek folia i moskitiera Torby nie ma a ona kosztuje dodatkowo koło 140 zł Ja w drugiej połowie sierpnia kupuje i zdecydowałam się na kolor Jungle no chyba że spotkam gdzieś Boldera i mi się spodoba bo w internecie bardzo mi się podoba ale muszę zobaczyć wózek na żywo
|
||
|
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
jestem wykończona...
normalnie na pełnych obrotach (jak można to tak nazwać ) dzisiaj cały dzień, ale podobno jak się zacznie w poniedziałek tak cały tydzień tak samo się dzieje... więc do niedzieli na pełnych obrotach...generalnie ja tak lubię, ale teraz w 3trymestrze jest to dla mnie męczące... padam na pyszczek... ![]() więc nóżki do miseczki z wodą , banana w rękę i kawka mrożona w buźce... i tak spędze wieczór... a co...![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... . co do czytania to ja nie mam pojęcia kiedy nadrobię, ciągle jestem w tyle jakieś 10 stron
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Zadawałam juz to pytanie, ale nikt nie odpowiedział, więc spróbuję jeszcze raz
jak są skurcze ( takie prawdziwe porodowe) to napina się przy tym brzuszek? czy tylko boli okresowo?
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba tez w takim razie zakupie takie ponczo myslalam o kurtce ciazowej ale 130 zl tak srednio mi sie widzi wydawac bo wiecej dzieci nie planuje wiec nawet sobie na potem nie moge odlozyc chyba ze da sie to nosic i tak bez ciazy ale to tak czy siak rozmiar bedzie duzy bo nie mam zamiaru pozostawac w gabarytach pociazowych :/
gabisun niepina sie wszystko okresowe bole to takie przed przed... lajtowa wersja
|
#611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie może być tak źle, spokojnie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To czas uruchomić domowe sposoby leczenia, cytrynka, miodzik... Witaj, a coś więcej powiesz?? Myślę, że w jakiś sweter się zmieszczę. Ponczo ma moja mama i siostra to w razie czego pożyczą (mam nadzieję) Jak takie prawdziwe to raczej się napina
|
|
#612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jak leżę to na kilku poduszkach bo mi Filipek tv zasłania Cytat:
oto my w 33 tc Filuś waży już 2400 i jak powiedział pan doktor jest baaaardzo ruchliwy mimo że ma tyle miejsca to i tak wypycha wszystko co się da, urwis mój mały
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-27 o 21:41 |
||
|
|
|
#613 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby lekarz mowi, ze mnie wczesniej polozy do szpitala. Tylko jak tu wywolywac porod, jak TZ tylko na odwiedzinach? Jeszcze go o to spytam.Zaczelam ostatnio robic liste pytan do, bo zapominam o polowe rzeczy sie spytac na wizycie. Gin nawet mnie nie wysmial z ta lista, za to grzecznie sie pyta, czy cos jeszcze tam mam. ![]() Elenka- a na tylek to ty dawno chyba nie dostalas ![]() Cytat:
Myslisz, ze polozna interesuje WC? Przed porodem to ona chyba nawet do domu nie przychodzi. Mi najbardziej na KTG zalezy, no i moze mi powie cos o tych plamach na stopach.Tak sie zastanawiam nad scieciem kudelkow tez, nawet wymyslilam ze calkiem na krotko (bom dawno nie miala). Moj Radek to nawet sie rozmarzyl w tym temacie. Poznalismy sie jak bylam chlopczyca ![]() Co do brewek to mam farbke i juz raz sobie sama zrobilam. Moze pora na replay ![]() Kurde, przypomnialas mi i dokladnie dzis mi sie kom karta skonczyla Naked- zdjecie mi sie nie otwiera twoje
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
Nika no to tez pieknie 5 kg tachać w ostatnim miesiącu ciąży
jeszcze piasku....Gabisun juz nie bedę ![]() Glamour witamy ![]() Ray myślę ze ponczo to fajna sprawa, chociaz nigdy nie miałam ale przymierzam się do kupna Naked jesli byłaś wysportowana to napewno szybko Ci się wszystko wchłonie i w październiku będzie z Ciebie laska, A Filuś rzeczywiście spory, może przywitamy go już w sierpniu ![]() Misqa współczuje problemów męza w pracy, tymbardziej ze macie tego samego szefa.. ale się rozdeszczyło.... szok, okropnie dzisiaj teściowa przyniosła z tchibo kilka rzeczy dla wnusi... min 2 prześcieradła, poszwe na pościel 100 na 135 musze dokupić wypełnienie, skarpetki, jakies body malusie i śliniaczki, kocyk, bluzeczki coprawda na 80 ale tez się przydadza. Miło mi się strasznie zrobiło tymbardziej ze to pierwsze jej "dary", miałam ochotę ją usciskać, jakaś milsza dzisiaj była, zainteresowana ciążą itd... naprawde milusio ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Zuziczka no nie dostałam dawno prańska ![]() a dziewczynki z Krakowa pochwalcie się o czym plotkowałyście
|
#615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś mierzyłam i wyszło mi 109 cm a jeszcze jakiś tydzień temu było 104 cm a mały ma 33,5 cm Dziewczyny mam dla Was kawał: Wynaleziono maszynę przenoszącą podczas porodu część bólu z matki na ojca.Jedna para postanowiła ją wypróbować. Kobieta rodzi i krzyczy. Lekarz przekręcił pokrętłem i przeniósł 10% bólu na ojca.Patrzy - kobiecie ulżyło, ale ojciec dalej się uśmiecha. No to dał 40% bólu na ojca. Kobieta juz prawie rozluźniona, a ojciec dalej się uśmiecha. Zdziwiony lekarz dał 100% bólu na ojca. Kobieta zaczęła się uśmiechać, rozluźniła się już całkiem, zaś ojciec... dalej uśmiechnięty i zadowolony. Poród dalej przebiegał o dziwo gładko.... Po porodzie szczęśliwe małżeństwo wraca do domu. Patrzą,a pod klatką leży martwy listonosz...! <hahaha> |
|
|
|
|
#616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już kiedyś pisałam, że mam dwa lateksowe i ten 15cm jest twardy, mało elastyczny. Drugi 10cm jest ok. |
|
|
|
|
#617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#618 |
|
Przyczajenie
|
witajcie,
jestem tutaj nowa, dopiero niedawno trafiłam na te forum, przyjmiecie mnie do siebie? może dodam jeszcze, że jestem w 28 tyg ciąży no i w tym roku kończę 30 lat...
|
|
|
|
#619 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
swój sukces powrotu do figury upatruję głównie w karmieniu i związaną z tym dietką Cytat:
Cytat:
|
|
#620 |
|
BAN stały
|
wiedzmam witaj
![]() naked super wyglądacie Filuś ma 2400, a Pawcio 2800 miał w 36tc ![]() gabisunku ja nie mam pojęcia z tymi skurczami i brzuszkiem. Mnie dzisiaj tak bolało, że poszłam spać, żeby nie czuć tych fikołków i się obudziłam ok 21, Mały spał. I co zrobil Tatuś? Przylazł Go obudzić i stwierdził, że cwaniara jestem, że umiem sobie Go tak uśpić...Zuzi no wiem, ale przecież nie powiem kobiecie, że nie ma gdzie rąk umyć, albo siku zrobić. Mi zależy, żeby przychodziła po porodzie, uczyła karmić etc. Moja mamcia niewiele pamięta, a jak ja byłam mała, to przychodziła położna i uczyła Ją wszystkiego. Te meble Twoje super, ale już tak tanio nie wystawiają ;D elenka no dźwigałam, ale maks 10 m (do auta). Ja oczywiście wciąż autkiem śmigam, nawet fotela nie przesunęłam. Ludzie się dziwią, jak mówię kiedy rodzę ![]() Nawet babka w tesco mnie wykomplementowała, że tak super wyglądam i że pewnie jeszcze długa droga przede mną bo mam mały brzuszek. Jak usłyszała niecały m-c to nie chciała wierzyć. Czy aby na pewno wszystko ok? Dlaczego mam mały brzuch? Przecież 2800 to normalna waga na 37tc? Wklejam mój new fryz z mroźną czekoladą (trochę spraną), świeże brewki zrobione i o matko nie wiedzialam, że mam tyle włosków w nosie;D trza się tym zająć. Znalazłam w szafie taka atłasową koszulkę (nocną) i łażę w niej po domu, bo taka chłodna ![]() No i poznajcie moją siostrzenicę- Oto Shania w wieku 9m-cy ![]() teraz ma już prawie 13
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-07-28 o 00:28 |
|
|
|
#621 |
|
BAN stały
|
Ray zrób brewki, mi to pomogło
![]() A co do frencha- podziwiam. Ja już co najwyżej jednym kolorem dam radę przeciągnąć, albo i nie ;D |
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
naked21 Mi też żadna bluzka brzucha nie zasłania
Chociaż i tak ostatnio mniej rośnie ![]() Bardzo zgrabny masz ten brzuszek, mimo, że taki duzy ![]() NIKaP-n Zawsze chciałam mieć takie włosy, ale moje się na wszystkie strony wykręcają ... Czy wskazanie do cc może wypisać tylko lekarz prowadzący? Byłam na USG w 33 tygodniu i więcej nie będę miała (nfz ...) i mała nie jest obrócona, a moja doktorka spojrzała na ten wypis z usg i powiedziała "wszystko w porządku" To mam teraz czekać do porodu i liczyć, że się obróci czy jak? Nie powinna mi wypisać tego wskazania z zastrzeżeniem, że jeśli jednak się obróci to sn? Poszłabym prywatnie do innego lekarza na USG, ale nie wiem, czy on może mi to wypisać ...
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
czesc
pogoda okropna, ciekawe czy sie zmieni bo mamy na jurto zaplanowane ognisko oby tylko nie padalo....wstalam glodna jak wilk i nie moge dobudzic meza zeby poszedl do sklepu
|
#624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Miałam zamiar iść po 15 sierpnia, no ale te częste skurcze, twardnienie brzucha itp- nie zdziwiłabym się, gdybym wtedy nie dała rady iść do fryca![]() Cytat:
witaj ![]() łeeee- ale paskudna pogoda dziś. Strasznie leje. No ale i tak 100 razy wolę taką pogodę niż te niedawne upały.. Udało mi się wczoraj kupić po dobrej cenie laktator ręczny Avent (mam nadzieję, że nie będzie potrzebny, ale w razie gdyby...) Potrzebuję jeszcze kilku drobiazgów- typu podkłady na łóżko/łóżeczko/materac, przydadzą się chyba torebki na pokarm? Może paklanki? (jest sens kupować czy będziecie zawijać pieluchy w zwykłe torebki cienkie-jednorazówki) mały kosz na śmieci zamykany (na pieluchy- bo nie będzie mi się chciało co chwile biegać 2 piętra w dół do śmietnika), termometr-smoczek, jakiś płyn do mycia malucha...i to chyba wszystko A- no i łóżeczko i wózek- to pewnie w przyszłym tygodniu zamówię. Co do wózka to kupujemy Jumper X, tylko nie wiemy jeszcze na który z dwóch wzorów się zdecydować? szaro-czerwony czy szaro-zielony ![]() ![]() i jakoś nie opuszczają mnie przeczucia, że urodzę przed terminem (oby tylko nie za wcześnie), więc chyba niedługo zabiorę się za pranie ciuszków niemowlęcych i pakowanie torby do szpitala...eh...jak ten czas leci Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-07-28 o 08:05 |
||
|
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(to jest cena z fotelikiem i adapterami do maxi cossi, bo ja taki chce fotelik) wozek 4 kolowy, bo 3 mi sie nie podobaja. Maja dodac folie i moskitiere- ale tylko do gondolki. Jezeli chcesz do spacerowki musisz sobie dokupic, torbe i parasol tez- ale na allegro mozna taniej dokupic te dodatki Aha- spiworek jest za darmo bo to nie jest dodatek tylko czesc wozka- tak powiedzial sprzedawca. My kupimy kolor niebieski. Czarnt tez fajnie sie prezentuje - bo kolory wszytskie sa w 4kids wiec sobie poogladalam ![]() My kupimy niebieski ![]() Aha- jest wyprzedaz x-landera ale z 2009 roku czyli model wczesniejszy w SOLWAY chyba za 1600 babka chciala sie nawet targowac za mniej. Byl w takich kolorach pomaranczowych. Jezeli by komus zalezalo taniej kupic. ninaad - mi sie bardziej podoba szaro-zielony
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-28 o 08:55 |
|
|
|
|
#626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam Panie w ten deszczowy dzień
Cytat:
a co do wielkości brzucha- to nie ma to absolutnie żadnego powiązania z wielkością dzidziolka jednak zapuszczam czuprynę, zwłaszcza grzywkę ![]() a siostrzenica do schrupania!!! Cytat:
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-28 o 09:12 |
||
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Nika! Masz super kolor wlosow, ja chetnie bym uderzyla w taka tonacje, ale zawsze mi sie prawie na czarno ufarbuja, mimo tego, ze narzucam tylko na odrosty, brąz creme excellence l'oreala, przez wiele lat szamponem farbowalam "ciemna czekolada" z palette, i wtedy wychodzil w ogole wegiel... moze kiedys pokusze sie na jakies zdjecie koloru, ale przy moim gatunku wlosow, obowiam sie ze skonczy sie to kompletnym sianem...!
![]() Ray, mam ja mam fuksa, z odzieniem jesienno-wiosennym, bo w zeszylm roku na jesien kupilam sobie takie cos.. tylko ze czarne
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja kupowałam x-landera to folia i moskitiera do gondoli były w zestawie. Tę folię można założyć na fotelik i na spacerówkę (nie jest super dopasowana, ale dziecko nie moknie). Poza tym można kupić folie no name. Moja parasolka no name słabo się trzymała na stelażu. Chyba lepiej kupić x-landera. Jeśli chodzi o torbę to ja używałam zwykłej torby która ma szeroki, regulowany pasek.
Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-07-28 o 09:23 |
|
|
|
#629 | |||
|
Zadomowienie
|
CZeść dziewczyny
![]() Cytat:
Tak jakby ktoś Ci przez pomyłkę doczepił czyjś brzuch, on Cię nie przeważa? ![]() Cytat:
Cytat:
Ja od wczoraj chodzę lekko nabuzowana. Zapowiedziała nam się rodzinka w odwiedziny, są z daleka więc to nie jest wizyta typu kawa i ciasto ale kilkudniowe odwiedziny i pomijając fakt, że nikt nie pomyślał, że w ósmym miesiącu ciąży moge nie mieć sił i ochoty na nadskakiwanie gościom to jeszcze przyjeżdża ich trójka a ja nie mam ich nawet gdzie przenocować. Na razie mamy jeszcze do dyspozycji jeden pokój i nie bardzo wyobrażam sobie spędzenie tam trzech dni i nocy przez 5 osób. Do tego zapowiedzieli sie na weekend kiedy mieliśmy przeprowadzać babcię do rodziców a to wiąże się z dużą operacja logistyczną. Może jestem niewychowana ale napisałam im wprost że ten weekend nie wchodzi w grę i że muszą przełożyć wyjazd albo o dwa dni albo na kolejny weekend. Może nie strzelą focha
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze słowko do Pomidory: Jak wiekszosc dziewczyn, tez wybralabym opcje B, sama bede rodzic w szpitalu, w kotrym nigdy nie lezałam, ale warunki sa naprawde ok! Dwa lata temu całe skrzydlo ginekologia-poloznictwo-patologia ciazy przeszły grutowny remont, sale dwuosobowe, wygladaja jak nowisienkie. Tez nie znam pielęgniarek i poloznych i znajac swoje zycie trafi mi sie jakas jędza, ale przezyje to jakos mam nadzieje. No i skoro piszesz ze ZZO nie ma problemu w opcji B to nie zastanawialabym sie ani chwili dluzej!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-28 o 09:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

ja oszaleje 

ja go napewno kupie, bo kurtki sie nie oplaca kupowac. Najwyzej jak sie zrobi bardzo zimno to kupie jakis swetr, albo wezme od mamy bo ona jest zaokraglona, wiec bedzie mogla potem chodzic sobie 
pocieszam się tym że boli ponoć tylko na początku a potem przestaje
.
Oby to rozwarcie mi nie zaszkodzilo, bo wizyta dopiero za 3 tyg. Jejku dziewuszki chyba zaczynam sie bac..

i tak spędze wieczór... a co...