|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22321 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
So_fantastic witamy.
za odstawienie prostownicy i zabójczych środków dla loków.Dobrze, że zaczełaś olejować, bo w Twoim programie nie widze żadnej porządnie odżywiającej odżywki. Poszukaj w naszych wątkach czegoś dla siebie po wykończeniu Timotei (nie sądzeteż, by była specjalnie treściwa). Dodatkowo - szampon NIE WZMACNIA , a jedynie myje. Do wzmocnienia nadają się odzywki i to na nie nalezy postawić. Pianka Nivea akurat nie zawiera alkoholu, więc możemy Ci wybaczyć Powodzenia!
|
#22322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje, dziekujea wkurzalam sie ponad 2 miesiace, po przedostatnim farbowanku cos zaczelo sie psuc, wiele pracy kosztowalo mnie zeby jako tako wygladaly, bez stylizatorow byl puch i niewiadomo co, ze slylizatorem loki ale tak sztywnosc i szorstkosc ze az niemilo mnie samej bylo, po ostatnim farbowaniu.... hm... znalazlam nad uchem wlos o dlugosci 3 cm, nie mialam nozyczek w reku wiec zastanawiajace, mowiac wprost wlos sie zlamal (wykruszyl) bo farba go przepalila, wystraszylam sie i wezwalam meza do lazienki, to byl jego pierwszy kurs uswiadamiajacy ze ma mnie trzymac z dala od farb, ciachlam wtedy grzywke i myslalam ze przetrwam ale widzialyscie, wlos bez polysku, coz z tego ze objetosc jak zniszczone ciecia sie balam, wiecie jak to jest, mysli 'a co bedzie jak strace loki?', ale chory wlos jest nie do ogladania, wiec zamknelam sie w lazience i nozyczki w ruch, malzonek nic nie powiedzial dopoki sama nie zapytalam, to bylo nastepnego dnia po pierwszym myciu i uslyszalam o tej kozie Eloe ja tam nie jestem pewna, beda sie krecic dzieki dziewczyny za rady co do porostu, Eloe tez mam dylemacik, generalnie wg lekarzy szybki wzrost dzieci to katastofa, lepiej jak rosna powoli to wszystko sie uklada w ich organizmach jak trzeba wiec w sumie wlos to czesc naszego organizmu, moze jest tak samo?
|
|
#22323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę za bardzo szaleć z olejowaniem, bo moje włosy przy skórze głowy są przetłuszczające się, więc zastanawiam się czy olejowanie coś pomoże, jak będę je wykonywać tylko na samych włosach... Ale dzisiaj, o zgrozo, zauważyłam że po zmyciu oleju i nałożeniu balsamu (jak zwykle) i ugniataniu włosów, zrobiły się one proste...
|
|
|
#22324 |
|
Wtajemniczenie
|
So_fantastic
|
#22325 |
|
Raczkowanie
|
heheh dzięki
ta długa droga póki co mnie nie przeraża, dla dłuugich, pokręconych i pięknych włosów zrobię wszystko. No a dbanie o skręt to za namową pewnej [ ] osoby. No ale będę się uczyć i starać
|
|
#22326 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że z włosami tak nie jest możesz po prostu pomóc im by rosły szybciej jakimiś suplementami które przy okazji je wzmocnią np koleżance po belissie włosy rosna jak szalone ...
|
#22327 |
|
Zakorzenienie
|
so_fantastic witamy
![]() Rybiorek - myślałam, że masz o wiele krótsze, jednak nie jest tak źle. widać, że włosom służyło ścięcie. wydają się być mocne i góra fantastycznie się kręci. achh, żeby moja tak się kręciła ![]() niedługo się odważę i wstawię swoje zdjęcia
|
#22328 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Musi poczekać w kolejce Ale jakbyś się zdecydowała daj znać, jakie masz odczucia. Cytat:
![]() Jest naprawdę ładnie ![]() Rybiorku - dołączam się do fanek skrętu na górze głowy ![]() Cytat:
Cytat:
Olej winogronowy nie wniknie do wnętrza włosa, utworzy tylko warstwę ochronną, najlepiej, gdybyś zaopatrzyła się w kokosa, on ma właściwości regenerujące i chroniące. Poczytaj dokładnie o olejowaniu, jest bardzo ważne w pielęgnacji włosów Cytat:
Tam wszystko jest dokładnie opisane.
|
||||||
|
|
|
#22329 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja osobista teoria jest taka, że włosy osiągają swój maksymalny przyrost tylko wtedy gdy mają ku temu dogodne warunki oraz gdy nie występują warunki przeszkadzające.
Te warunki to np. brak chorób skóry głowy, prawidłowa dieta, zharmonizowany poziom hormonów itd. Gdy coś jest nie tak, włosy zwalniają, rosną wolniej albo zaczynają wypadać. Gdy uzupełnię braki lub usunę czynnik przeszkadzający (np. brak witamin, mikroelementów) włosy osiągają 100% swoich możliwości. Ale właśnie 100 a niekoniecznie 150%. Czyli nic ponad genetykę i biologię. Ale to tylko moja teoria... |
|
|
|
#22330 | |
|
Raczkowanie
|
jumaatt FAQ i pigułkę wertuję od ładnych paru dni, teraz dołączę parę wątków.
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#22331 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,dzięki przemiłej Wizażance trafiłam na Wasz wątek i chciałam prosić o poradę w sprawie moich włosów,bo niestety nie radzę sobie z nimi od dłuższego czasu.Mam włosy podatne na kręcenie,ale nie wiem jak je zmusić do kręcenia
Przepraszam za słabą jakość zdjęć
|
#22332 |
|
BAN stały
|
Jest zguba
![]() Tu poczytaj - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=442680 Faq,Pigułka... Masz śliczne te włoski a długość oszałamiająca!!!! Na początek oczyść włosy Barwą,następnie maski,odżywki,nawilżacze, oleje i bez pianek. Mozesz ugotować żel lniany.oprócz wydobycia skrętu,jeszcze nawilży włoski. Właśnie ja chyba też ugotuję. Rybiorku0ścięcie odważne ale powiem Ci,ze bardzo ładnie Ci góra sie zakręciła i uniosła No to czekamy aż odrosną Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-07-28 o 14:14 |
|
|
|
#22333 | |||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli nie zacznie się nic dziać (alergie, łupieże), to mozłiwe, ze i przetłuszczania się pozbędziesz, bo unormujesz funkcje skalpu. Cytat:
Cytat:
Mogłaś też przesadzić ze stylizacją. Cytat:
Własnie tez się tego obawiam. Cytat:
|
|
#22334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#22335 | |
|
|
Cytat:
Jak zacząć - link poczepiony w moim podpisie.
|
|
#22336 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#22337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czekamy.....---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
, ale wybacz, za chinskiego boga nie potrafie sie dopatrzyc korkociagow, mam sprezynke na dolnej spodniej warstwie ale korkociaga ja to nidzie nie widze? no chyba ze znamy rozna definicje na korkociag![]() Syrenko quick question: ktora maske bys wybrala z Crown Pride: Shea czy Tucuma, moge kupic jedna (boze nie wiesz jakie to trudne dla mnie sie ograniczac ) i siedze z kartka i nie moge sie zdecydowac, analizowalas obie - ktora wziac?
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-28 o 14:24 |
|||
|
|
|
#22338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja już zauważam różnicę, po kilku dniach jest lepiej
|
|
|
#22339 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20974653]ja jesli uczesze wlosy
grzebieniem rozdzielasz loki, co powoduje szope ja nie czesze wlosow (wogole) od paru miesiecy- wlosy ukladaja sie w ladne pukle lokow. tydz temu w ramach ekspermentu rozczesalam wlosy (bo...przpadkowo nadknelam sie na grzebien )po nalozeniu odzyki b/s i... juz niedy wiecej hmm wlasnie to mnie zastanawia, bo ja nie czesze wlosow, mamich malo, sa cienkie, nie placza sie i nie mam takiej potrzeby, rozczesane palcami po myciu - to wystarczy. Ale myje wlosy glowa w dol, wiec po odciskaniu, kiedy podnosze glowe stercza okropnie i wtedy musze rozdzielac palcami znow i nie wiem czy w ten sposob nie niszcze ich ukladania. Ty jak myjesz? glowa w dol? Cytat:
nie martw sie, tez mam cienkie, rzadkie wlosy, ostatnio wygladaja coraz gorzej. Czuje ze mam ich duzo mniej, musialy sporo wypasc w ciagu roku, jakos to przegapilam obawiam sie, ze to nawet fale z nich nie wyjda. Albo mnie uratuja proteiny, ktorych teraz brakuje, keratyna, albo beda zawsze zwiazane Cytat:
a jaki masz konkretnie problem? mniej sie kreca? sa suche?
|
|
#22340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba przesadziłam z ilością oleju bo mam skłonności do używania zbyt dużej ilości wszystkiego ^^. Już jest ok, lekko je zwilżyłam mgiełką z Elseve (kolejny produkt do wykończenia) I kręcą się, nawet trochę bardziej niż wcześniej. Nie stylizowałam za bardzo, jedynie ugniatałam a z kosmetyków, moim jedynym działaniem w tym kierunku dziś było nałożenie balsamu Nivea, takiej samej ilości co zwykle . A co do olejowania, wiem że olej z pestek winogron nie za dobry do tego jest, a jest może jakiś o podobnym działaniu, co olej kokosowy, ale w miarę znośnej cenie i do kupienia w markecie? Mówiłam, robię błąd za błędem, mało się na tym znam, czytałam to wszystko o olejowaniu, ale wolę zapytać pozdrawiaam ;*
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-07-28 o 14:38 |
|
|
|
|
#22341 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku, Twoje dlugie wlosy wygladaja swietnie, byly blyszczace
(mialas tam problemy ze stylizacja jak pamietam) teraz wygladaja naprawde dobrze, i sama bym tak obciela, ale nie zniose siebie w krotkich wlosach no i mam odstajace uszka odrosna grube, zdrowe, czas i tak leci... : ![]() ja juz nie mam sil powoli, nie poddam sie, bede kombinowac, ale tak ich malona glowie, nie moge tego zniesc jak wygladaly rok temu wtedy wystarczyl balam seboradin, gloria, nivea FC i mycie yungiem...
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-07-28 o 14:42 |
|
|
|
#22342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko właśnie nie chcę ich już podcinać,bo mam uraz,a poza tym,miesiąc temu fryzjerka podczas robienia refleksów stwierdziła,że jeszcze nie trzeba .A ja jednak sama dla własnego samopoczucia wolę dłuższe Właśnie niestety wszystko - nie bardzo się kręca , puszą brzydko , wysuszone i wypadają . Teraz używam tylko pianki i jedwabiu z biosilku . Przez ostatnie 5 lat były przeze mnie codziennie torturowane suszarką i prostownicą ,ale chyba już po roku się z tego otrząsnęły.Może to wina tego ,że myję je też codziennie,ale nie potrafię inaczej - źle się czuję i w ogóle o skręcie to już nie ma mowy wtedy ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- aha,jeszcze chciałam Was zapytać o ten kosmetykhttps://store.nickchavezbeverlyhi lls.com/shop-by-category/conditioners/thickening-creme.html - dostałam ale jeszcze nie używałam ,możecie zerknąć na jego skład ? Z góry dziękuję
|
|
#22343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a za rok bedzie tak
|
|
#22344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Ty nie miałaś obu przypadkiem? |
|
|
|
|
#22345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pianka i jedwab? wybacz ale nie ma sie co dziwic, to zadna pielegnacja... odsylam do pierwszego posta, kup pozadna maske,odzywke ktore sa polecane a wiesz, ze wlosy moga wypadac pod swoim ciezarem? kiedy sa dlugie, slabe, za ciezko im, cebulka wlosa nie daje rady i wypadaja, fryzjerka ostatnio mi opowiadala ze tak moze byc u mnie. poczytaj, ogladnij dziennik, podwieszone watki. jesli masz potrzebe mycia wlosow codziennie - ok, ale napewno meczysz je szamponem okropnym a mozna wybrac lagodniejsza metode, mycie odzywka, OMO...---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
ja obiecalam sobie tym latem dbanie, dobra pielegnacje, a wrzesien/październik znow podetne, chyba bede musiala, chociaz spod ma sie swietnie ale ta gora? moze od tego degazowania, strzepienia rownoczesnie z wlosami mam fatalne paznokcie, i to w tym samym okresie zaczely sie psuc, brakuje keratynki? hmm, biore juz witaminki 3 miesiace
|
|
#22346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym w zupełności W ogóle bardzo mi się podoba Twoja fryzura, Ewelko, i ja tam jakoś nie dostrzegam, żebyś miała mało włosów
|
|
|
|
|
#22347 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba Tucumę, ale nie dlatego, że jest lepsza, bo obie maski są fajne.
Następnym razem wzięłabym shea
|
|
|
|
#22348 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Rybiorku bardzo ładnie to wygląda, włoski odrosną śliczne i mocne Cytat:
Wypróbuję następnym razem suszarkę z dyfuzorem.Cytat:
Ja na razie jestem zagubiona, nie wiem czego najbardziej potrzebują moje włosy - protein, humektantów, olejów, witamin? Tak więc nie lada wyzwanie przede mną. Jesteście tu dla mnie mega motywacją... tylko czekać kiedy mnie szef z pracy wywali za to wizażowanie
|
||||
|
|
|
#22349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#22350 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było, aż Kropcia musiała mnie pogonić!
;* Ale nei przychodze z pustymi rękami, bo kupiłam dzis\ś szampon Blue Chmielowy. Jutro zobaczymy jak się sprawuje. ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Ps. Widzę, że pojawił sie tek koloryzacji szamponami - ja też sie przymierzam. Czy Delia zmywa się równo? Chcę ciemny kolor ( wpadający w granat delikatnie) ale nie chcę niszczyć włosów farbą. Ile kosztuje ta Delia w przyblizeniu? Bo mi ze 2 potrzebne będą.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

za odstawienie prostownicy i zabójczych środków dla loków.

dziekuje, dziekuje
Nie mogę za bardzo szaleć z olejowaniem, bo moje włosy przy skórze głowy są przetłuszczające się, więc zastanawiam się czy olejowanie coś pomoże, jak będę je wykonywać tylko na samych włosach... Ale dzisiaj, o zgrozo, zauważyłam że po zmyciu oleju i nałożeniu balsamu (jak zwykle) i ugniataniu włosów, zrobiły się one proste... 

chociaż jakiś lok tam się dziś pojawił
czekamy.....
obawiam sie, ze to nawet fale z nich nie wyjda. Albo mnie uratuja proteiny, ktorych teraz brakuje, keratyna, albo beda zawsze zwiazane
. Teraz używam tylko pianki i jedwabiu z biosilku .
a za rok bedzie tak
Wypróbuję następnym razem suszarkę z dyfuzorem.