|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
zgadzaja, rok temu balsam nivea cuda dzialal,i rozowy zel z rossmana
sa w tle, teraz to szkoda gadacChyba najbardziej smutno mi z tego powodu, ze ja CG jestem juz 2 lata, niecale. na poczatku bylo źle oj bylo w tym temacie niewiele osob sie wypowiadalo,nie bylo zadnych faq itp a jakos dalam rade to ogarnac i wlosy szybko sie odwdzieczyly ![]() jak tak siedze i mysle troche mi sie chorowalo, mialam zerwane sciegna na stopie, bralam sporo lekow, potem dwa razy mocne przeziebienie, a ja nigdy antybiotykow nie bralam. Jest ich mniej i to tez moze byc powod... No coz, lamentowac bede sama do siebie, uzbroic sie w cierpliwosc musze i czekac az odrosna. w sumie i tak nic z nimi nie zrobie,prostowac nie zamierzam. mam kryzys pelna para tylko widze Wasze postepy, a ja sie cofnelam ![]() Cytat:
dziekuje, chyba Wy mnie przy nadziei trzymacie
|
|
#22412 |
|
Wtajemniczenie
|
Panie i panny zakręcone muszę zakomunikować,że odkryłam tajemnicę dlaczego zakręcone i falowane mają rano taki "bajzel" na głowie...to wynik bogatego życia łóżkowego (bez uśmieszków mi tu....)
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&e...&v=2_HXUhShhmY Offtop do Eloe Masz pozdrowienia od Fridy Kahlo ![]() Żeby się dostać do muzeum na wystawę czekałam 7 h w kolejce,miałam wrażenie,że odpadnie mi kręgosłup. Ale mam swoją teorię,że oni robią to specjalnie,żebyśmy się poczuli trochę jak sama malarka wiecznie nękana pooperacyjnymi bólami kręgosłupa... |
|
|
|
#22413 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nie wlazla w poszewke od koldry co mnie sie kilka razy udalo, zanim nie zakupilam poscieli z zameczkami- tych jak na razie nie potrafie rozpiac przez sen ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#22414 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21012672]fajne
ale nie wlazla w poszewke od koldry co mnie sie kilka razy udalo, zanim nie zakupilam poscieli z zameczkami- tych jak na razie nie potrafie rozpiac przez sen [/QUOTE] Będziemy się zastanawiać jak będziesz się z poszewką na głowie budzić... |
|
|
|
#22415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to taka przestępcza data ... ja też kocham 13tkę bo w domu pod tym nrem wychowałam się, dziecięciem będąc ![]() Cytat:
![]() ano bezcenny, ano ![]() Cytat:
czy robiłaś sobie jakieś badania? za kiepski stan włosów może odpowiadać wiele czynników, choroby tarczycy albo głupia anemia ... może jesteś przemęczona, osłabiona i masz gorszą kondycję fizyczną, jakieś braki w diecie? może warto by było sprawdzić?nie chcę się wtrącać, ale poniekąd wiem co czujesz z tym kryzysem ![]() a może to tylko przejściowy stan, odpoczniesz to i włoski się poprawią
|
|
#22416 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22417 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20993438]dziekuje Eloe
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- nie moge miec nic futrzastego w domu ale kurcze z tego co pamiatem nie mialam testow na siersc szczurkow [/QUOTE]To zrób, bo myślę, gdzie by tu szczury na kolonie letnie wysłać ![]() Cytat:
Oczywiście, że się cieszyć Ja właśnie swojemu poleciłam użycie jakiejś odżywki i oczywiście sięgnął po Alverde, moją prawie-ulubioną No ale nie będę mu żałować, bo w końcu za dużo nie zużyje.... Nie ma na co![]() Cytat:
Cytat:
Ale to i tak lepiej niż kiedyś, jak musiałam wycinać kołtuny, bo nie dało się ich rozczesać za nic w świecie![]() Cytat:
, a nigdzie nie mogę dostać poszewek z satyny
|
||||
|
|
|
#22418 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#22419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a zeby nie bylo offtopa to chyba bredze bo mam na glowie folie, zimowa czapke i podwojnie zlozony gruby recznik kapielowy coby olejki wnikaly
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-29 o 19:54 |
|
|
|
|
#22420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wybrac sie do rossmanna, moze znow dam szanse balsamowi nivea flexible, ale 15 zl droga nie chodzi dieta... mialam diete ale to raczej na plus stwierdzam ze sa przekarmione olejami, dlatego jutro sru na miasto bo w sobote maja ladnie sie ulozyc , ale wiecie jak to jest - jak sie chce to sie nie uloza
|
|
#22421 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() "Dostrzegli to także chemicy z uniwersytetu w Toronto w Kanadzie. Ich analizy wykazały, że keczupy i sosy pomidorowe zawierają o wiele więcej łatwo przyswajalnych karotenoidów niż świeże pomidory". Dam sobie loka (ale tylko jednego!) uciąć, że te badania sponsorowało lobby keczupowe. Keczup zdrowszy pod świeżego pomidora Cytat:
• nawilża, uelastycznia, zwiększa sprężystość włosów – szczególnie w połączeniu z elastyną • nadaje włosom miękkość • chroni włosy przed szkodliwym działaniem detergentów Nawet dostałam próbkę kiedyś i miałam dodać do odżywki, ale na razie gdzieś czeka w czeluści lodówki. W każdym razie myślę, że wielkość tych protein na pewno nie pozwoli im przeniknąć do włosa, ale pewnie będą miały fajny efekt kondycjonujący i bardzo możliwe, że pogrubiający, właśnie poprzez osadzenie na włosie. To by pasowało do wrażeń dziewczyn z LU Dziękuję Małgosiu za opis odżywkowania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A myślałaś o jakimś psikaczu rozplątującym? |
||||||
|
|
|
#22422 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jadąc na kilka dni wzięłam sprawdzoną odżywkę do mycia, lekką odżywkę, naturię i żel którego nie używałam. bez stylizacji, ugniatania itp włosy wyglądały naprawdę przyzwoicie i nawet poznańska woda nie zrobiła mega spustoszeń Cytat:
uroczy Cytat:
dołączasz do mnie i Eloe ? ![]() dłuższy masaż skalpu przy myciu odzywką postanowiłam uzupełnić zdjęćia. niestety są 'z gorszego dnia' i na dodatek włosy mokrawe, ale złamałam się i jutro idę ciachać więc... dla potomności bez stylizatora.https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=70151
|
|
#22423 |
|
Wtajemniczenie
|
Jumattko na pewno masz bardzo zepsuty komputer
lub nie masz TŻ inżyniera (to podobno modne na tym wątku )A to poszukaj sobie na Youtube pod Her Morning Elegance / Oren Lavie |
|
|
|
#22424 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pecha do szamponów
![]() Mój sprawdzony wycofali ze sprzedaży (a taki dobry był). Kupiłam całkiem dobry składnikowo, ale sklepowy. I co? Po trzecim uzyciu zadrapałabym się na śmierć Zdesperowana udałam się po ratunek do apteki. "Nowy" szampon dermatologiczny... cena 30 zł za 200 ml Skład szamponu dałam na innym wątku do analizy (Emolium, Szampon nawilżający). No i walczę z odrostami. Unikam luster
|
#22425 | |
|
Konto usunięte
|
eksperymentujac- dzis zmylam olejki mieszanka odzywki i octu- zmywa sie rewelacyjnie
jesli nie ma skarg i zazalen- to ustalam dzien 13 piatek- Dzien Fali i Loka regulamin tego szczegolnego dnia w przygotowaniu uprasza sie zakrecono-falowane kolezanki o czynny udzial w jego tworzeniu ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Ty tez uleglas manii nozyczkowej
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-29 o 22:19 |
|
|
|
|
#22426 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21018454]eksperymentujac- dzis zmylam olejki mieszanka odzywki i octu- zmywa sie rewelacyjnie
jesli nie ma skarg i zazalen- to ustalam dzien 13 piatek- Dzien Fali i Loka regulamin tego szczegolnego dnia w przygotowaniu uprasza sie zakrecono-falowane kolezanki o czynny udzial w jego tworzeniu ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Gubis- ladne wloski Ty tez uleglas manii nozyczkowej [/QUOTE]1.Alkohol szkodzi Twoim włosom.Zamiast na głowę lej go w głowę. |
|
|
|
#22427 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o same keczupy, to pewnie większośc nie jest zdrowsza od pomidorów z uwagi na to, że mało jest w tych keczupach pomidorów, a więcej "sztucznych" środków. Ale jeśli keczup rzeczywiście opierałby się na pomidorach (czyli np. taki, który ktoś robi sam w domu), to powinien mieć więcej wartości odżywczych niż surowy pomidor. Cytat:
Załączam obiecane zdjęcia. Puszak nie wyszedł taki, o jaki mi chodziło, a to dlatego, że włosy mi trochę zmokły od deszczu i ogólnie było wilgotno w powietrzu. Zdjęcia też nie najlepszej jakości, ale jak będzie sucho to zrobię je jeszcze raz i wtedy zobaczycie wieeeeelkiego puszaka ![]() Ewelka Lok na pewno niedługo do Ciebie wróci Edit: Ewelka Natknęłam się na artykuł, który sporo mówi o przyczynach wypadania włosów (sporo powtarza z tego, co już napisała Agison): http://avanti24.pl/moda/1,103639,2677613.html Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-07-29 o 22:54 |
||
|
|
|
#22429 | |
|
Konto usunięte
|
Malgosiu, nawet rozczesnane sa cudne
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
albo jutro kupie 2- jedna wewnetrzenie a druga- zewnetrznie ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- noo to juz 1wszy postulat ![]() Pole, a co z piwem |
|
|
|
|
#22430 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam ostatnio ocet jabłkowy i w składzie oprócz octu ma "przeciwutleniacz: E 223". Nie zaszkodzi włosom ?
|
|
#22431 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)- szczegolnie jak bylam na studiach- mylam wlosy szamponem jakim popadnie, kiedys koleznanka spytala czy mam przetluszczajce sie wlosy bo uzywam takiego szamponu- odp ze nie wiem odzywki nie uzywalam wogole.moja wiedza na temat pielegnacji wlosow byla zadna, tylko jak przyjezdzalam do rodzicow to mama gonila mnie za brak zainteresowania pielegnacja wlosow, byly naprawde w zlym stanie potem zaczelam uzywac odzywek, masek itd i problem koltunow zniknal, ale suche siano- nigdy grzebien znalazlam przypadkowo chyba z tydzien temu (szukajac zupelenie czegos innego) i rozczeslam wlosy po nalozeniu odzywki b/s- juz nigdy wiecej- mialam niewiadomo co na glowie jak wlosy wyschy- cos ala szopa krol lew, ale juz nie sucha, co bylo stanem permanentnym przed CG co do satyny to bawelna z domieszka satyny tez jest przyjemna, ale to nie to samo
|
|
|
|
|
#22432 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak skończy się psikacz Mypa to spróbuję rozcieńczyć żel aloesowy. Ani ten psikacz, ani żel zbyt do mnie teraz nie przemawiają, ale może po takim eksperymencie będzie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
w Społem na ul. pomorskiej jest efavit po 15 zł, w delikatesach przy popowickiej chyba 13 z groszami (mówię na wypadek, gdyby którejś wrocławiance było po drodze, zawsze kilka zł się zaoszczędzi) ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Małgosiu, podziwiam Cię za odwagę, ja nawet, gdyby mi zapłacili, nie rozczesałabym włosów na sucho, i mam tak od lat... |
|||
|
|
|
#22433 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja moge tak niesmialo sie przylączyc?
Jako dziecko mialam wlosy dlugie do pasa, falujace(a to dlatego ze po myciu zawsze byly czesane). potem po komunii mialam sciete na boba .I tak sobie rosły rosły, myte szamponem familijnym, odzywkowane czym co sie nawinelo. jeszcze w pierwszej klasie liceum mialam dluuugie wlosy prawie do pasa ale nic z nimi nie robilam, mylam czesalam . no i przyszlo liceum, byla pierwszza prostownica i kombinowanie z kolorem(czytaj wlosy popalone, szorskie).i tak z miesiaca na miesiac wlosy sie skracaly a ja mialam manie prostowania bo nie lubilam swoich lokow.na licencjacie bylo to samo prostowanie, ale juz nie rozjasnianie tylko przyciemnianie wlosow, co prawda wlosy w kiepskiej kondycji ale zaczelam sie w koncu nim przygladac no i odkrylam wizaz . na ostatnim roku licencjata zaczelam chodzic w swoich naturalnych włoskach ze az sie wszyscy dziwili i pytali czy robilam trwałą .zainteres owalam sie co prawda nie lokami a ogolna pielegnacja bo wlosy mialam okropne,plataly sie, musialam co chwila podcinac bo koncowki same mi sie łamały i w ogole mi wypadaly garsciami wiec zaprzyjaznilam sie z seboradinem niger i lotionem i szamponem, pokochalam Kallosa latte, ale gdy tylko wszystko sie uspokoilo zapomnialam o nich i teraz powracam a i bardzo lubilam tez psikadelko gliss kur dwufazowe to różowe..jak juz sie zacznie czytac wizaz to przestac nie mozna, a jak ogladalam wasze piekne czupryny tez takiej zapragnelam. Obecnie od 2 dni stosuje OMO. Za pierwszym razem bylo to Joanna ZaB Miod i mleko(jako oba O), M-Eva natura Pokrzywa, Dzisiaj O-Joanna ZaB Miod i mleko, M-Joanna ZaB Miód i mleko(szampon),O- potters aloes. chcialabym jednak przejsc na mycie odzywka.W tym celu zakupilam własnie pottersa aloes, szukalam rozowego yunga ale w moim rossmanie akurat nie mieli
|
|
|
|
#22434 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21019761]
noo to juz 1wszy postulat ![]() Pole, a co z piwem jeszcze na dobre święta nie obchodzimy a już mamy problemy ![]() Piwo służy jednemu i drugiemu. Chyba trzeba tak jak dzielna Agison dzielić się piwem z włosami... |
|
|
|
#22435 |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21018454]
Gubis- ladne wloski Ty tez uleglas manii nozyczkowej [/QUOTE]moje mania trwa od jakiegoś czasu - jak zmyłam niedokładnie olej z włosów i musiałam tak pójść do pracy gotowa byłam na zero się obciąć... wcześniej ścinałam włosy w marcu, od tego czasu hoduje już w pelni swoje i powoli widzę, że układają się nie za bardzo.... no i chciałabym pozbawić się wydegażowanych końcówek.dla mnie fryzjer to świetna sprawa, bo uwielbiam swoja fryzjerkę. dziś będzie oświecanie cg part 3 ![]() ![]() zaczynam nalewkowanie w ten weekend ![]() Małgosiu, nie da się chyba zrobić tak, żeby Twoje włosy wyszły paskudnie... zapomniałam wczoraj zdjąć ręcznika z głowy przed spaniem - efekt całkiem fajny, zamierzam nabyć czepek ala nava
|
#22436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podpowiem Ci jedno z możliwych rozwiązań - w Pekinie dają świetne szaszłyki ze szczura to mówiłam ja, agison, koniec świata ![]() a tak serio to ja kocham szczury ![]() co do TŻta, to trzeba było mu polecić to, czego nie lubisz a na Hippa nałożyłam zakaz dotykania w ogóle ten mój TŻ to nas chyba podczytuje, bo wczoraj stwierdził że ciekawy jest jak moje włosy wyglądałyby po samym umyciu szamponem, bez "tych wszystkich odżywek" i zastanawiam się czy nie zrobić takiego testu, tylko z drugiej strony - po co?![]() nie chcę dojrzewać! ![]() Cytat:
![]() z marchewką gotowaną podobno jest tak samo (łatwiejsza przyswajalność), chociaż tutaj ciągle trwa dyskusja, podobna do tej o wyższości masła nad margaryną (lub odwrotnie )
|
|
#22438 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy kosmetyki Kinky-Curly można gdzieś kupić w sieci z wysyłką do Polski ?
|
|
|
|
#22439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i po obozie zabiarasz sie za włosy pełną parą! Obiecujesz ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Małgosiu moje też tak wyglądają rozczesane ;D Choć już bardzo długo ich taknie widziałam :P ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21012672]fajne ale nie wlazla w poszewke od koldry co mnie sie kilka razy udalo, zanim nie zakupilam poscieli z zameczkami- tych jak na razie nie potrafie rozpiac przez sen [/QUOTE] Kiedyś zabrałam Tż kołdrę w nocy to rano jak sie obudziłam patrzę co jest grane a on wlazł pod prześcieradło -takie z gumką ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21018454]eksperymentujac- dzis zmylam olejki mieszanka odzywki i octu- zmywa sie rewelacyjnie jesli nie ma skarg i zazalen- to ustalam dzien 13 piatek- Dzien Fali i Loka regulamin tego szczegolnego dnia w przygotowaniu uprasza sie zakrecono-falowane kolezanki o czynny udzial w jego tworzeniu --[/QUOTE] A więc w piątek 13-nastego piwko dla każdego zakręconego, lejemy do buźki i włosy na całego
|
|
#22440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

kosmetyki za Tobą się nie zgadzają
sa w tle, teraz to szkoda gadac
w tym temacie niewiele osob sie wypowiadalo,nie bylo zadnych faq itp a jakos dalam rade to ogarnac i wlosy szybko sie odwdzieczyly 
tylko widze Wasze postepy, a ja sie cofnelam 

ale nie wlazla w poszewke od koldry co mnie sie kilka razy udalo, zanim nie zakupilam poscieli z zameczkami- tych jak na razie nie potrafie rozpiac przez sen
bo to taka przestępcza data ... 

czy robiłaś sobie jakieś badania? za kiepski stan włosów może odpowiadać wiele czynników, choroby tarczycy albo głupia anemia ... może jesteś przemęczona, osłabiona i masz gorszą kondycję fizyczną, jakieś braki w diecie? może warto by było sprawdzić?
jak mozesz? czuje sie urazona
[/QUOTE]
Ale to i tak lepiej niż kiedyś, jak musiałam wycinać kołtuny, bo nie dało się ich rozczesać za nic w świecie

)- szczegolnie jak bylam na studiach- mylam wlosy szamponem jakim popadnie, kiedys koleznanka spytala czy mam przetluszczajce sie wlosy bo uzywam takiego szamponu- odp ze nie wiem