Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 747 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 09:50   #22381
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
hmm wlasnie to mnie zastanawia, bo ja nie czesze wlosow, mamich malo, sa cienkie, nie placza sie i nie mam takiej potrzeby, rozczesane palcami po myciu - to wystarczy. Ale myje wlosy glowa w dol, wiec po odciskaniu, kiedy podnosze glowe stercza okropnie i wtedy musze rozdzielac palcami znow i nie wiem czy w ten sposob nie niszcze ich ukladania.

Ty jak myjesz? glowa w dol?
99% tak- myje glowa w dol, odciskam troche wody- nakladam odzywke b/s i zawijam w pieluche/scierke, za pare min- zmiana na sucha i tak do skutku (przywiozlam recznik microfibry wiec go wyprobuje nasteplnym razem )
zauwazylam ze im mniej robie cokolwolwiek z mokrymi wlosami- tym lepiej, ale czesto trudno sie powstrzymac

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
leci ale ja do najcierpliwszych nie naleze...

coz jak ja patrze na stare fotki to tez mnie sciska w dolku... ale choc nie czuje sie najlepiej w krotkich to przynajmniej sa zdrowe (powiedzmy bo i tak duzo jest farbowanych) no ale na efekty pielegnacji wlosowej trzeba czekac, nic nie przyspieszysz, bedzie dobrze, bedziemy sie wspierac a za rok bedzie tak albo tak no moze nawet ta
mnie tez troche sie zal robi jak patrze na moje sprzed ciecia...
pocieszam sie ze odrosna zdrowe i ladne- wreszcie co nie co wiem jak je pielegnowac
postuluje powolanie Dnia Zakreconego

jakis czas temu czytalam ze wlosy latem bardziej wypadaja

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-29 o 09:51
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 09:56   #22382
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
jakieś odżywczo-kręcące na szczęście włosy mi się nie plączą, czesałam je ostatnio w poniedziałek wieczorem przy odżywce, dzisiaj zrezygnowałam z tego i w sumie to chętnie zobaczę czy bez grzebienia mogę żyć
A to może coś własnego byś ukręciła? Bo kupne psikadła to raczej są do rozplątywania włosów, a jakieś z lepszym składem to w sumie tylko widziałam w angielskich/amerykańskich sklepach z rzeczami do kręciołów.
Dysponujesz półproduktami? Albo jakimś żelem aloesowym, który można by było rozcieńczyć? W Receptariuszu podwieszonym na górze dziewczyny powklejały dużo przepisów na reanimatory skrętu, które mają też składniki odżywcze.
Jeszcze jedyne, co mi przychodzi do główy, to ten sprej Balea, który lubi Eloe. Ale on chyba jakiś szczególnie odżywczy nie jest.

Nava - fajny pomysł na Zakręcony Dzień, podoba mi się

Agison, widziałam wpis w Codzienniku, gratuluję dzisiejszych włosów

Edytowane przez jumaatt
Czas edycji: 2010-07-29 o 10:00
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:02   #22383
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
dziewczyny a kiedy wy myjecie włosy? rano przed pracą/szkołą, czy na wieczór?

ja jak umyję na wieczór to na drugi dzień moje włosy nie nadają się do wyjścia, loki się rozprostowują, a układam je na odżywkę b/s i nivea fc

i nie wiem czy to taki urok tych włosów, czy mogę jakoś je układać żeby się trzymały?
kiedyś myłam wieczoram, teraz rano i jest o wiele lepiej dlatego tez powinnaś spróbować możesz usztywnić żelem, lub robić na drugi dzień reanimację +ugniatanie

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
A czy ta CZARNA czekolada nie zostawia plan na włosach? Trochę boję się czerni na głowie
ona nie wychodzi czarna :P nawet ostatnio farbowałam delią kolor czarny ale do czerni tu daleko i zobacz kilka postów wyzej jak moje włosy wyglądają 3-4 tyg po tej czerni (na ftkach włoski wychodz ciemniej niz w realu ) a ta czarna czekolada to taki ciemny brąz

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
ja eksperymentuje i codziennie cos innego: osmo (z proteinami ale i parafina niestety, szukam podobnej w skladzie bez parafiny), rekonstruktor proteinowy Joico, maska z tucumy, dzisiaj hibiscus&banana curl junkie i codziennie lepiej
z takim arsenałem to Ty możesz sobie poszaleć, ja jestem w poszukiwaniu jakiejś cudownej maski ...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21001707]
postuluje powolanie Dnia Zakreconego [/QUOTE]
jestem za ! [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21001707]jakis czas temu czytalam ze wlosy latem bardziej wypadaja [/QUOTE]

mam nadzieję, ze to prawda bo miałabym wytłumaczenie dlaczego moje sie tak zachowują ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:09   #22384
Konto usunięte

poprosze o sugestie dotyczace daty

przyszla moja paczuszka
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:22   #22385
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
olej kokosowy powinnaś dostać w markecie, u mnie w osiedlowych delikatesach jest nawet (znalazłam też zimnotłoczone dzisiaj w takich ładnych szklanych buteleczkach, lniany był na bank i jeszcze jakieś 2 dziwne, cena powalająca ), szukaj przy zwykłych olejach do smażenia, oliwie z oliwek etc.

Hmm zrobiłam nalot na trzy sklepy w tym dwa te większe zdecydowanie i w żadnym nie było, nawet tesco nie miało takiego czegoś. Ale "szukajcie, a znajdziecie" nie? Dzisiaj też wyruszam na poszukiwania.

Rybiorku, olej z oliwy= oliwa z oliwek? bo mi się już wszystko we łbie miesza. No ale będę królikiem doświadczalnym, spróbuję wszystkiego, co mam w domu i się nadaje

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii

Edytowane przez so_fantastic
Czas edycji: 2010-07-29 o 10:25
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:22   #22386
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Baybe3 poczytaj dziennik, a na pewno znajdziesz więcej sposobów. Warto tez przewerować poprzednie wątki i poczytać wypowiedzi osób, których wpisy w dzienniku Cię zainteresują.
Trochę to mrówcza robota, ale się opłaci
Na tę chwilę musisz sprawdzać wszystko, by dowiedziec się jak najwięcej o włosach. Najważniejsze, by nie sprawdzać wszystkiego na raz, bo niczego się nie dowiesz.
Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczyny ale to stan z tamtego roku
Nie wiem kosmetyki za Tobą się nie zgadzają
Cytat:
ja eksperymentuje i codziennie cos innego: osmo (z proteinami ale i parafina niestety, szukam podobnej w skladzie bez parafiny), rekonstruktor proteinowy Joico, maska z tucumy, dzisiaj hibiscus&banana curl junkie i codziennie lepiej

Wrily_curly z TBS to raczej krem do loków niż psikacz, ale spisuje się naprawdę doskonale Używam go na sucho do odświeżania loków i nie zdarzyło się, bym się zawiodła.

Yasmin skoro końcówki w dobrym stanie, to może ich nie strzępił, ale właśnie wycinał to, co za bardzo dostawało od regularnego kosmyka? Ważne jest jeszcze narzedzie. Muszą być zwykłe, ostre nożyczki.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20993438]dziekuje Eloe [/quote]

Malgosia86 zastanawia mnie, co zrobiłaś z marchewką - starłaś na małych oczkach?
Dziękuję Ci ślicznie za przepis Muszę spróbować, choć jest tego roku problem z jabłkami Myslę o pektynie od czasów testów KCCC - efekt, jaki jest po nim u mnie lepszy niż po żelu - i utrwalenie i skręt po prostu rewelacja. A to wszystko bez grama polimerów. Stąd poszukiwanie pektyny, bo moim zdaniem ona odpowiada w proukcie za tak doskonałe utrwalenie.
W kwestii żelatyny nadal mam wątpliwości czy nie będzie za duża i nie zadziała jak kondycjoner.

Anka.d będę zamawiać w sierpniu na BU. Jesli chcesz, dołącz się
Bidulka Skoro nadal boli ząb, to może dentystka coś naruszyła?
A co się stało z Mypą?
Pod namiot - delikatny szampon i mocna odżywka to dobry pomysł

Przyłączam się do nieczeszące go się towarzystwa. Paluchy przy odżywce d/s rulez

Paulinka675 raczej wieczorem, rano brak na to czasu i odżywienie niepełne. Rano tylko wtedy, gdy przede mną wolny dzień, a i tak lepiej się układają po przespanej nocy.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:22   #22387
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Agison, widziałam wpis w Codzienniku, gratuluję dzisiejszych włosów
dziękuję mam wielkie bałagano, ale ja tak lubię
Cytat:
Napisane przez janiaw Pokaż wiadomość
Agison i Emeska za pomoc
Agisonku-ależ komplement i to tak od razu po wstaniu z łózka? Zazdroszczę
kochana, dla Ciebie wszystko

a "komplement" mi się dostał "w stanie wstałym"
cudowne uczucie, kiedy Twój mężczyzna Cię doceni
ale muszę przyznać ze rzeczywiście ostatnio jestem raczej zadowolona z własnych włosów, ja - włosowa pesymistka i dziwi mię to ogromnie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:29   #22388
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę nie czeszesz w ogóle włosów?
Ja co prawda też czeszę tylko po myciu i bardzo rzadkim grzebieniem, ale jak kiedyś próbowałam tego nie robić, miałam jeszcze większy frizz i loki strasznie nieregularne były.
A Twoje są takie poukładane, mimo, że ich nie czeszesz Ale palcami je rozplątujesz, czy też nie?
Nie czeszę w ogóle, ani nie rozplątuję
Rzadko mi się zdarzy przejechać palcami po włosach, kiedy mam na nich odżywkę d/s - żeby ją dobrze rozprowadzić.

Tak, jak napisała anka.d - mi się też włosy nie plączą.
Splątane mam jedynie po myciu Babydreamem, ale po nałożeniu odżywki d/s już są gładkie i rozplatane.

Moje włosy rozczesane na sucho wyglądają koszmarnie (jedna wielka szopa) Pomyślałam, że dzisiaj je rozczeszę wieczorem i wstawię zdjęcia. Same zobaczycie
Czesanie na mokro - na pewno psuje mi loki, które mam po nałożeniu odżywki b/s. Włosy po jakimś czasie pewnie wracają do swojego normalnego stanu, ale już dawno tego nie robiłam, więc dokładnie nie pamiętam. Mogę spróbować w ramach eksperymentu

Cytat:
Jeśli mi nie zależy tak bardzo na wyglądzie włosów (np. mam wakacje, jak teraz), to myję je wieczorem i z reguły nie kładę nic do stylizacji. Jeśli natomiast zależy mi na wyglądzie włosów (np. mam zajęcia na uczelni) - myję rano i nakładam produkty do stylizacji.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:35   #22389
Eloe77

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
a ja usłyszałam ostatnio komplement od TŻta: "Twoje włosy ostatnio rzadko wygladają źle .... praktycznie nigdy"
cieszyć się czy się nie cieszyć?
Jaki wspaniały komplement
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21001707]postuluje powolanie Dnia Zakreconego [/quote] Jestem za Propozycji daty brak, ale powinien to być jakiś szczególny dzień, najlepiej jakiś 13
Cytat:
jakis czas temu czytalam ze wlosy latem bardziej wypadaja
Skoro papugi zmieniają upierzenie 3 razy do roku, to czemu i my nie mamy zrzucac nieco włosów?
Przy czym odnosze wrażenie, że to wszystko jest raczej winą samego lata - to chyba najgorsza dla włosów pora roku: temperatury, słońce, odkryte włosy narazone na wiatr i wodę różnej jakości. Rozpulchnione chłoną wszystko, co wokół się znajdzie.
Tak... nie ma jak zima i czysta, nieskazitelna biel śniegu

Cytat:
Jeszcze jedyne, co mi przychodzi do główy, to ten sprej Balea, który lubi Eloe. Ale on chyba jakiś szczególnie odżywczy nie jest.
Prawda. Ma jakieś 2 hydrolizowane proteiny (pszeniczna i sojowa), które podziałają jak kondycjonery. Ale za to ten zapach Balei... bezceny
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Hmm zrobiłam nalot na trzy sklepy w tym dwa te większe zdecydowanie i w żadnym nie było, nawet tesco nie miało takiego czegoś. Ale "szukajcie, a znajdziecie" nie? Dzisiaj też wyruszam na poszukiwania.
A skąd dokładnie jesteś? Mój ulubiony olej kokosowy z Efavitu (wychodzi taniej niż zamawianie z neta) i cały wybór różnistych do dostania w EPI Markecie naprzeciwko Arkad.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-29, 10:37   #22390
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Malgosia86 zastanawia mnie, co zrobiłaś z marchewką - starłaś na małych oczkach?
Pokroiłam w cienkie plasterki, ale, jak wcześniej pisałam, nie udało mi się ich dokładnie zmiksować blenderem. Chyba lepsze byłoby ich starcie (albo ugotowana marchewka)

Cytat:
Dziękuję Ci ślicznie za przepis Muszę spróbować, choć jest tego roku problem z jabłkami
U mnie też jest trochę mniej jabłek, ale jednak ciągle mam ich pod dostatkiem (te jabłeczniki... )

Cytat:
Myslę o pektynie od czasów testów KCCC - efekt, jaki jest po nim u mnie lepszy niż po żelu - i utrwalenie i skręt po prostu rewelacja. A to wszystko bez grama polimerów. Stąd poszukiwanie pektyny, bo moim zdaniem ona odpowiada w proukcie za tak doskonałe utrwalenie.
Sama bym ugotowała pektynę, ale mnie zniechęca czas, jaki to zabiera - długie gotowanie. Nie da się jej kupić?

Stary 2010-07-29, 10:37   #22391
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

wiesz Kropcia jak oglądam Twoje śliczne włoski to nachodzi mnie, że ten przód mamy identyczny. Nosisz taką prostą grzywkę, może to rozwiązanie dla mnie... chociaż marzy mi się grzywka długa jak teraz, albo i dłuższa. A miałaś może długą grzywkę? Jak się wtedy zachowywała?

Teraz mam taką dłuższą sięga do końca nosa i robię z nią tak: po myciu przeczesuję ją kilka razy sczotką z naturalnego włosia na prawą stronę, a jak wyschną włosy przekładam ją na lewą i robi się z niej taki rulonik. bo wydaje mi się że jest za długa by ją przymać taką nijaką po tej prawej stronie, a chcę zapuścić ją by zobaczyć jak będzie wyglądała choć i tak pewnie zetnę bo towarzyszy mi ona przez lata
a wygląda to następująco:

Stary 2010-07-29, 10:39   #22392
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
J
Jestem za Propozycji daty brak, ale powinien to być jakiś szczególny dzień, najlepiej jakiś 13
.
ja też lubię 13-nastkę nawet jest w nazwie mojego sklepu a może zrobimy święto "ruchome" zawsze w piątek 13

Stary 2010-07-29, 10:45   #22393
msk3
BAN stały

Janiaw no to wit.C śmiało na główkę albo na stopy
Chemiczka już całą resztę wyjaśniła.Ja się nie znam,tylko napisałam co wyczytałam na Mazidłach,co nadaje się na włoski.

Kropcia-spiralki jak malowane
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:45   #22394
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Cytat:
A skąd dokładnie jesteś? Mój ulubiony olej kokosowy z Efavitu (wychodzi taniej niż zamawianie z neta) i cały wybór różnistych do dostania w EPI Markecie naprzeciwko Arkad.
Jelenia Góra Przeszukam całe miasto, teraz wpadł mi na myśl sklep ze zdrową i organiczną żywnością, może tam będzie

Stary 2010-07-29, 11:10   #22395
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
ja też lubię 13-nastkę nawet jest w nazwie mojego sklepu a może zrobimy święto "ruchome" zawsze w piątek 13
to ja moge przy okazji swietowac urodziny (moze byc kilka razy do roku )

propozycja jets nastepujaca:
kazdy piatek 13- "Dzien Fali i Loka "

czekam na komentarze
Stary 2010-07-29, 11:18   #22396
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21003788]to ja moge przy okazji swietowac urodziny (moze byc kilka razy do roku )

propozycja jets nastepujaca:

czekam na komentarze [/QUOTE]

Czyli w sierpniu wypada ten "Dzień fali i loka" , może dzień zmieni etykietkę z pechowego na szczęśliwy

Stary 2010-07-29, 11:19   #22397
baybe3
Rozeznanie

Cytat:
Baybe3 poczytaj dziennik, a na pewno znajdziesz więcej sposobów. Warto tez przewerować poprzednie wątki i poczytać wypowiedzi osób, których wpisy w dzienniku Cię zainteresują.
Trochę to mrówcza robota, ale się opłaci
Na tę chwilę musisz sprawdzać wszystko, by dowiedziec się jak najwięcej o włosach. Najważniejsze, by nie sprawdzać wszystkiego na raz, bo niczego się nie dowiesz.
Eloe czytam cały czas i dziennik i codziennik i inne wątki Kopiuję sobie fragmenty i robię z tego księgę mądrości
Aż się ostatnio TŻ spytał czy ja czasem nie wybieram się znów na jakieś sudia bo w tych papierzyskach non stop ślęczę
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:22   #22398
Konto usunięte

Cytat:
a ja usłyszałam ostatnio komplement od TŻta: "Twoje włosy ostatnio rzadko wygladają źle .... praktycznie nigdy"
cieszyć się czy się nie cieszyć?
cieszyc
na uwage zasluguje fakt ze mezczyzna zauwazyl roznice
Agison, a Twoj TZ to inzynier
Stary 2010-07-29, 11:37   #22399
agison
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21004089]cieszyc
na uwage zasluguje fakt ze mezczyzna zauwazyl roznice
Agison, a Twoj TZ to inzynier [/QUOTE]oj, różnicę to on już dawno zauważył, już moja w tym głowa i wiele razy mi powtarzał że moje włosy teraz są naprawdę piękne w porównaniu z tym co kiedys, kiedy jeszcze farbowałam i prostowałam
i że jest bardzo zdziwiony że efekty pielęgnacji naprawdę widać
no i on uważa że w ogóle rewelacja, ma tylko jedno zastrzeżenie - pielęgnacja pochłania mi zbyt dużo czasu

taaaaaaa .... inżynier ale z innej branży niż moja

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:56   #22400
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez janiaw Pokaż wiadomość
A czy macie pomysł co można zrobić z pozostałościami ze ZSK typu: mleczan sodu, kwas mlekowy, macerat z nagietka, allantoina, lanoina, witamina C, witaminy all in one, sorbitol, wosk pszczeli, mocznik? Czy coś nada się do maski do włosów?
jeszcze powiem nie włosowo, że mocznik w wyższych stężeniach (ok. 30%) jest znakomity na pięty, łokcie i wszelkie inne zgrubiałe naskórki

Cytat:

ja jak umyję na wieczór to na drugi dzień moje włosy nie nadają się do wyjścia, loki się rozprostowują, a układam je na odżywkę b/s i nivea fc

i nie wiem czy to taki urok tych włosów, czy mogę jakoś je układać żeby się trzymały?
myję i harmonijkuję wieczorem, idę spać z mokrą głową; potrzeba im z 8 godzin, żeby wyschnąć, 6 to za mało
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:59   #22401
Rybiorek
Zakorzenienie

dziewczyny ale mam dzisiaj fryz, jade teraz do nowego domu i nie mam jak wrzucic fotek ale zrobie to wieczorem, dzisiaj opuscilam mycie i nalozylsm maske i potem odzywke ds, gora jak wczoraj ale za to dol sie mocniej pofalowal

Eloe przeczytalam tylko do postu o korkociagu, no to fakt mam korkociagi. 3. z tym ze one sa skrecone od glowy ale konce sa proste, mysle ze to jeszcze odcinki chorych wloskow, ale codziennie coraz lepiej. Na razie, moj przystanek, musze wysiadac, zajrze pozniej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-07-29 o 12:02
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:02   #22402
Paulinka675
Zakorzenienie

chyba sobie kupię taką siatkę na włosy

http://allegro.pl/item1152939174_sia...osy_wenco.html

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:20   #22403
Konto usunięte

Cytat:
oj, różnicę to on już dawno zauważył, już moja w tym głowa i wiele razy mi powtarzał że moje włosy teraz są naprawdę piękne w porównaniu z tym co kiedys, kiedy jeszcze farbowałam i prostowałam
i że jest bardzo zdziwiony że efekty pielęgnacji naprawdę widać
no i on uważa że w ogóle rewelacja, ma tylko jedno zastrzeżenie - pielęgnacja pochłania mi zbyt dużo czasu

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

mam podobny- siateczkowy, a Twoj jest koronkowy
spie w nia jak mam mokre wlosy- u mnie sie sprawdza
Stary 2010-07-29, 12:27   #22404
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale seksi
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:32   #22405
Eloe77

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Pokroiłam w cienkie plasterki, ale, jak wcześniej pisałam, nie udało mi się ich dokładnie zmiksować blenderem. Chyba lepsze byłoby ich starcie (albo ugotowana marchewka)
Zastanawiam się, jak to będzie z ugotowaną marchewką, skoro - jak sama pisałaś - większość dobrych składników może stracić (na pewno uwolni się nieco karotenu, w końcu woda po gotownaiu marchewki jest zabarwiona).
Cytat:
U mnie też jest trochę mniej jabłek, ale jednak ciągle mam ich pod dostatkiem (te jabłeczniki... )
Podrzuć, proszę, nieco do Wro. W tym roku naprawdę lipa, a liczyłam, że nastawię ocet jabłkowy bul, bul w tatowym gąsiorku
Cytat:
Sama bym ugotowała pektynę, ale mnie zniechęca czas, jaki to zabiera - długie gotowanie. Nie da się jej kupić?
Udałam się na małe poszukiwania i wyguglałam sobie sklep z pektyną oraz kolejny sklep z pektyną. Pewnie wizaż mi wygwiazdkuje któryś
Poza tym na jakimś forum ktoś napisał, że znalazł w markecie przy produktach z posypką.
Na innym forum uznano ją za roślinny odpowiednik zwierzęcej żelatyny... Ma odbudowywać ściany komórkowe, czyli pomoże nam we wzmacnianiu włosów
Ale nadal mam wątpliwości w kwestii żelatyny. Ta odzwierzęcość... Brr...
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Jelenia Góra Przeszukam całe miasto, teraz wpadł mi na myśl sklep ze zdrową i organiczną żywnością, może tam będzie
To bardzo prawdopodobne. Najlepiej by było, gdyby mieli Efavit. We Wro w sklepie z taką żywnością kupiłam BioFuturo i byłam średnio zadowolona. Jeśli jednak nie będzie Efavitu, to lepszy rydz niż nic
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21003788]propozycja jets nastepujaca:
czekam na komentarze [/QUOTE] Świetny pomysł
Obowiązkiem każdej kręconowłosej w Dzień fali i loka jest nosić kręcone włosy
Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
Eloe czytam cały czas i dziennik i codziennik i inne wątki Kopiuję sobie fragmenty i robię z tego księgę mądrości

Cytat:
Dopieścisz go od czasu do czasu i będzie przeszcześliwy
Może daj mu wygrać czasem podczas wyścigów rowerowych
Cytat:
TŻ-inżynier bezcenny
Cytat:
Eloe przeczytalam tylko do postu o korkociagu, no to fakt mam korkociagi. 3. z tym ze one sa skrecone od glowy ale konce sa proste, mysle ze to jeszcze odcinki chorych wloskow, ale codziennie coraz lepiej.
Całkiem prawdopodobne, że to dlatego. Możliwe też i to, że nie ma wystarczającej długości, by całkiem się zawineły i dlatego tak sterczą.

I zgodnie z przewidywaniami - DP spadł o 2 stopnie, temperatura wzrostła o 4, wilgotność spadła o 28% - włosom się z deka rozprostowało...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-29, 13:11   #22406
bernadka20
Wtajemniczenie

jumaatt
W sumie bardziej mi zalezy na dokladnym zmyciu olejkow. Chciałabym rozpoczac znowu olejowanie. A szampon z Garniera niezbyt sie sprawdza. Takze potrzebuje delikatnego szamponu, ktory by zmyl olejki i nie podraznial mojej skory glowy.
Co do oczyszczania to raz w tygodniu bede musiała myc wlosy Joanna Naturia, by oczyscic swoja skore glowy i wlosy z silikonow. Az tak duzo ich nie mam.
Ja wiem, ze sklady są, ale masz racje przejrze zaraz ten podwieszony temat.
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 13:22   #22407
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nie czeszę w ogóle, ani nie rozplątuję
Rzadko mi się zdarzy przejechać palcami po włosach, kiedy mam na nich odżywkę d/s - żeby ją dobrze rozprowadzić.

Tak, jak napisała anka.d - mi się też włosy nie plączą.
Splątane mam jedynie po myciu Babydreamem, ale po nałożeniu odżywki d/s już są gładkie i rozplatane.
Moje też się wcale nie plączą. Kiedyś już próbowałam nie czesać, ale coś było nie tak
Kurcze, chyba dam nieczesaniu jeszcze jedną szansę i zobaczę, co się będzie działo.
A jak nakładasz odżywkę b/s, że nie przeczesujesz palcami? Wgniatasz?

Cytat:
Moje włosy rozczesane na sucho wyglądają koszmarnie (jedna wielka szopa) Pomyślałam, że dzisiaj je rozczeszę wieczorem i wstawię zdjęcia. Same zobaczycie
Małgosiowe włosy w formie szopki, tego jeszcze tutaj nie było - czekamy z niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
jumaatt
W sumie bardziej mi zalezy na dokladnym zmyciu olejkow. Chciałabym rozpoczac znowu olejowanie. A szampon z Garniera niezbyt sie sprawdza. Takze potrzebuje delikatnego szamponu, ktory by zmyl olejki i nie podraznial mojej skory glowy.
Co do oczyszczania to raz w tygodniu bede musiała myc wlosy Joanna Naturia, by oczyscic swoja skore glowy i wlosy z silikonow. Az tak duzo ich nie mam.
Ja wiem, ze sklady są, ale masz racje przejrze zaraz ten podwieszony temat.
Jeśli chodzi głównie o oleje, to zacznę od tego, że dziewczyny tutaj potrafią zmyć olej odżywką (ja do nich nie należę )
To może spróbuj po prostu któregoś ze standardowo polecanych tutaj łagodnych szamponów: Hipp, Babydream, Fitomed z mydlnicą.

Eloe, cykłaś wczoraj jakieś zdjęcia włosom?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 15:33   #22408
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się, jak to będzie z ugotowaną marchewką, skoro - jak sama pisałaś - większość dobrych składników może stracić (na pewno uwolni się nieco karotenu, w końcu woda po gotownaiu marchewki jest zabarwiona).
Znalazłam różne opinie w internecie na temat gotowania marchewki - niektórzy uważają, że w trakcie gotowania traci składniki odżywcze, inni wręcz przeciwnie (sama myślałam, że marchewka ugotowana jest bardziej odżywcza, dlatego o tym wspomniałam).

Cytat:
Podrzuć, proszę, nieco do Wro. W tym roku naprawdę lipa, a liczyłam, że nastawię ocet jabłkowy bul, bul w tatowym gąsiorku
Chętnie się podzielę
Narobiłaś mi ochoty na ocet własnej roboty. Może spróbuję?

Cytat:
Udałam się na małe poszukiwania i wyguglałam sobie sklep z pektyną oraz kolejny sklep z pektyną. Pewnie wizaż mi wygwiazdkuje któryś
Poza tym na jakimś forum ktoś napisał, że znalazł w markecie przy produktach z posypką.
Na innym forum uznano ją za roślinny odpowiednik zwierzęcej żelatyny... Ma odbudowywać ściany komórkowe, czyli pomoże nam we wzmacnianiu włosów
Ale nadal mam wątpliwości w kwestii żelatyny. Ta odzwierzęcość... Brr...
Podobają mi się te pektyny, które znalazłaś
Chętnie bym je dodała do maski lub żelu lnianego.
Fakt - żelatyna jest odzwierzęca, ale pektyny już nie, więc wydaje się, że można je spokojnie stosować.

Cytat:
Moje też się wcale nie plączą. Kiedyś już próbowałam nie czesać, ale coś było nie tak
Kurcze, chyba dam nieczesaniu jeszcze jedną szansę i zobaczę, co się będzie działo.
A jak nakładasz odżywkę b/s, że nie przeczesujesz palcami? Wgniatasz?
Postaram się dokładnie wszystko opisać:
Spłukuje odżywkę d/s z głową w dół. Następnie na takiej ociekające wodą włosy (ciągłe głowa w dół) nakładam odżywkę b/s - w ten sposób, że ugniatam włosy ( tym samym "ociskam" je z wody). Przestaję ugniatać, jeśli widzę, że w ten sposób już więcej wody z włosów nie wycisnę. Wtedy biorę taką małą ściereczkę i przez nią ugniatam włosy. Kiedy jest już mokra, włosy ugniatam T-shirtem.

Odżywkę b/s nakładam tylko ugniatając włosy rękami (na rękach mam rozprowadzoną odżywkę b/s). Nigdy tutaj nie przeczesują włosów palcami

Kiedy ugniatam włosy z odzywką b/s, włosy dzielą się już na pasma. A jak mają lepszy dzień, to nawet są już loczki. Więc jeśli w tym miejscu rozczeszę je to włosy się porozdzielają zgodnie z ząbkami grzebienia i później od nowa muszą się zbijać w swoje własne loki.

Cytat:
Małgosiowe włosy w formie szopki, tego jeszcze tutaj nie było - czekamy z niecierpliwością
Wstawię na pewno, ale ostrzegam, że nie jest to przyjemny widok

Stary 2010-07-29, 15:55   #22409
karaska23
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam nadzieje że wybrałam dobry wątek do tego pytania moje włosy sa lekko falowane.. naprawde lekko raz sa bardziej pofalowane raz prawie proste dlatego mam pytanie czy jeśli nie są kręcone a tylko falowane to ich struktura bedzie jak włosów kręconych czy bardziej jak prostych? Chodzi mi tu o to czy powinnam je pielęgnować jak włosy kręcone?
karaska23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 16:03   #22410
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karaska23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam nadzieje że wybrałam dobry wątek do tego pytania moje włosy sa lekko falowane.. naprawde lekko raz sa bardziej pofalowane raz prawie proste dlatego mam pytanie czy jeśli nie są kręcone a tylko falowane to ich struktura bedzie jak włosów kręconych czy bardziej jak prostych? Chodzi mi tu o to czy powinnam je pielęgnować jak włosy kręcone?
Myślę, że warto, żebyś spróbowała pielęgnację dla włosów kręconych/falowanych
Może się z czasem nawet okazać, że masz nie fale, a właśnie kręcone włosy
A możesz wstawić zdjęcia włosów? Tak byłoby nam łatwiej coś więcej napisać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości