Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 21:34   #841
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

gabisun fajne fotki

Ineczko ja od dawna stosuję MM, (z przerwami) bardzo trudno jest po jakimś czasie, najbardziej męczą godziny posiłków i fakt niełączenia, bo ja jestem raczej chlebowa, a obkład cieniutko
Ale bardzo sobie chwalę, mój mąż też. To jest dieta zdrowotna, a jej "efektem ubocznym" jest chudnięcie i wyregulowanie pracy trzustki.
Jak już zapewne doczytałaś- to nie dieta, ale metoda odżywiania optymalnego, która ma dwie fazy i na pewno po porodzie na nią przejdziemy. Ja już nie stosuję diety cukrzycowej, tzn trochę tylko ją trzymam. Ale od długiego czasu kupujemy z mężem fruktozę zamiast cukru i jeśli już coś słodzimy, to fruktozą. Jednym z jej plusów jest fakt, iż szybciej wypłukuje się z organizmu, ale to zawsze cukier i jeśli po owocach podnosi Ci się poziom cukru we krwi, to po fruktozie powinno być tak samo.

ania13.03 super buziaka widać

Ja się właśnie opycham śliwkami, jakie pyszne Byłam w tesco, kupiłam pieknego bodziaka z myszką Minnie dla siostrzenicy Disneya- z 23 na 6,90 jeszcze jeden staniol do karmienia po 10zł i mamie dwa staniczki za 23zł i bluzkę za 12
To poszalałam znowu

Ewcia811211 to może się spotkamy na porodówie
Moje kondolencje z powodu Babci...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:43   #842
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

no to dorzuciłam z twarzą do albumu ( tylko się nie wystraszcie, bo wyglądam jakbym po imprezie świeżo z wyrka wyszła i są bez make-upu ) jeszcze moim piesiem i w ubraniu takie trochę starsze

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-07-29 o 21:44
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:54   #843
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

gabisun aleś Ty zgrabna brzuś nareszcie ciążowy, ale reszta elementów ciała założę się, że nie zwiększona ani o cm

ania13.03 wspaniałe zdjęcie marzę o takim portreciku mojego urwisa jadę na dogrywkę w przyszłym tygodniu i oby też tak pięknie pozował
Stary 2010-07-29, 21:59   #844
martynka81
Rozeznanie

helołek

u mnie już trochę lepiej, chyba się trochę przeforsowałam ostatnio i dlatego tak się czułam, wczoraj poleżałam i dziś do południa też no i na razie czuję się oki no i w końcu się wyspałam bo tylko raz miałam wycieczkę do WC w nocy . A dziś Mały fika jak zwykle, gramoli się tam, wypycha się i zaczepia matkę - lubię to .

Lenka - trzymamy za was dziewczyny, oby Mała jak najdłużej w brzusiu posiedziała.

Bordowa - trzymaj się i wracaj do nas szybciutko

Gabisun - fajny masz brzusio, taki w sam raz

Ania - śliczna fotka, buziak taki słodziutki

Ycnan - ja też złapałam stracha przez to moje samopoczucie, że się w końcu ze wszystkim nie wyrobię i jak nie daj boże trafię do szpitala (tfu, tfu) wcześniej to nie wszystko jeszcze mam dla niunia i meblowanie w toku.... i spadłoby to wszystko na tż-ta i pewnie dałby radę sobie z tym ale jak dla mnie to przyjemna robota - dokończenie zakupów dla Małego i umeblowanie do końca naszego gniazdka, poukładanie wszystkiego po swojemu itd....
No i wiadomo że razem to się przyjemniej robi a tak musiałby sam. Także myślę, że podgonimy teraz wszystko.....mam nadzieję

Aneczka - mam nadzieję, że z Mamą to nic poważnego

Ray - przypominam się o ten link do zdjęć . Z góry dziękuję

Mi się też wydaje, że nie trzeba nic pod body zakładać, no ale każdy robi tak jak lubi

a tak w ogóle to idziemy na wesele w sobotę no i oczywiście pewna byłam wcześniej, że na pewno któraś z moich sukienek będzie pasować (bo niektóre mam odcinane pod biustem) i owszem wejdę w kilka ale wyglądam mniej więcej tak - . Normalnie czuję się jak wieloryb. No nic na razie szwagierka mnie poratowała i mam jedną kieckę od niej w której wyglądam w miarę zadowalająco jak na babę w ciąży i jak nic innego nie wymyslę to w niej pójdę i już .

buziaki na dobranoc dziewuszki

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-07-30 o 09:17
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 22:13   #845
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki
Dużo piszecie i nie nadrobie WAS
Moja matula przyjechała w poniedziałek wieczorem i jakoś tak czasu nie mam na wizaż...ciągle gdzieś jeździmy, chodzimy,, a popoludnia z mezulkiem spedzam, musze sie znow nim nacieszyc bo w niedziele jedzie i wroci dopeiro po 16sierpnia
Buziaczki Kochaniutnie
caluski w brzuszki

U mnie ok.. ale mam problema, dostałam grzybice pochwy- strasznie mnie piecze. Mysle, ze to przez lekarstwa jakie ostatnio brałam ...
Macie jakies skuteczne metody????
Oprócz leków przepisanych przez lekarza można dodatkowo pić Aktimele-odbudowują florę bakteryjną w całym organizmie
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Martucha czyli idealnie byłoby mieś skończony 37tc (wtedy ciąża jest donoszona),ale gdyby nam się przydażył poród po skończonym 36tc to też tragedii nie ma bo płucka już sobie dadzą radę i są w pełni wykształcone, dobrze kojarzę ?

A ja miałam dziś masakryczną noc, katarzysko tak się rozpanoszyło,ze nie dałam rady spać, dusiło mnie strasznie do tego gardło, niestety musiałam sięgnąć po Bioparox (już 3 raz w tej ciąży ) i z gardłem już lepiej. Brzuchol w miarę...to znaczy ciągnie standardowo jak chodzę,a jak leżę jest ok czyli generalnie bez zmian, no i cos mnie lekko jajnik pokłówa czasem,ale to pewnie przez jej niziutkie ułożenie bo czuję to tylko w pewnych pozycjach. Mała od kilku dni wykazuje zmniejszoną aktywność, to znaczy rzadziej się rusza (jak na nią),ale jak się już ruszy to nieraz mi łzy w oczach z bólu stają. Generalnie z dnia na dzień coraz bardziej się czuję jak jakaś starowinka schorowana No ale co sie dziwić,za kilka dni zaczynamy 8 miesiąc.
Znam 2 osoby które urodziły w 36 tc, dzieci były zdrowe, obie dziewczynki
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Większość pewnie jest ci świetnie znana.Takimi symptomami zbliżającego się porodu(ale nie samego porodu) są przede wszystkim skurcze.Mogą to być skurcze np w postaci napinającego się brzucha,czasem zupełnie bezbolesne,trwające chwilę,potem brzuch jest miękki;mogą to też być takie skurcze w postaci pobolewania w bole brzucha jak na @ lub takie łapiące po obu stronach pod żebrami;może to też być skurcz opasający dookoła brzucha na wysokości pępka(ponoć nieprzyjemny) lub też inne skurcze byleby występowały w nieregularnych odstępach czasu i nie miały tendencji spadkowej.Poza skurczami na około 2-3 tygodnie przed porodem,może sie obniżyć dno macicy-oznać łatwo,bo wtedy łatwiej się oddycha,ale jest większy usick na pęcherz,może też zacząć wypływać czop(czasem wypada cały-raczej nie da się nie zauważyć),a czasem wypływa sobie stopniowo i można w nim czaem zauwazyć jakie jakby nitki krwi.Poza tym może też pojawić się się jakieś plamienie(dzieje się tak,gdy szyjka zaczyna się zgładzać),wtedy mogą pęknąc jakieś naczynka i skąd takie plamki(jest to fizjologiczne).Natomiast jeśli zauwazysz na czystą krew(taką jak ze skaleczenia-żywą) trzeba natychmiast jechać do szpitala,bo może to świadczyć o przedwczesnie odklejającym się łożysku.
Jesli poród się zaczął to skurcze będę regularne początkowo powiedzmy co 20-15 minut,potem 10,8 itd.Muszą mieć tendencję spadkową.Jeśli będą co 10,7,5 minut,a potem znowu co 10min,to znaczy,że to fałszywy alarm.Jeśli już wiemy,że czas między skurczami się skraca i ,że to na pewno poród,to nie musimy jechać od razu,tylko poczakać ,aż będą częstsze,tak co 5-4min.Jeśli odejdą nam wody to dobrze by było zapamiętać czas odejścia i jaki miały kolor(jeśli białawy,różowany,szary to dobrze,a jeśli zielone to lipa i trzeba też szybko jechać do szpitala).Poza tym nalezy pojechać do szpitala jesli nie czujemy ruchów dziecka lub są ode dziwne(coś w stylu mocnego szamotania).Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze intuicja matki
Dziękujemy za informacje
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę bo nie mam jak pisać, leżę plackiem Będę Was podczytywać, ale mało pisać bo nie mam jak, więc nie skreślajcie mnie z listy pliz...

A u mnie kiepsko- 21 lipca miałam wizytę u ginki, bardzo twardniał mi brzuch. Okazało się że mam prawie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 2 cm. Ginka dała mi od razu skierowanie do szpitala i powiedziała, że będę leżeć tam już do końca Pojechaliśmy prosto z wizyty na IP. W szpitalu dali mi Celeston na rozwój płucek u małej, cordafen i kroplówki rozkurczowe, bo miałam skurcze co 3 min Udało się jeszcze założyć pessar, ale długo nie wytrzyma, bo prawie nie mam szyjki:/
Na szczęście wszystko się uspokoiło i po tygodniu mnie wypisali- moja ginka była bardzo niezadowolona, bo daje mi max 2 tygodnie z tym rozwarciem
W środę mam wizytę i jeśli chociaż trochę się pogorszyło to znowu mnie wyśle na patologię ciąży:/ Niestety odkąd jestem w domku znowu mam skurcze, leżę plackiem i mam nadzieję, że nasze maleństwo zaczeka jeszcze tydzień czy dwa
Trzymamy kciuki żeby dziecko poczekało jeszcze z 2 tygodnie Uważaj na siebie i nie przemęczaj się
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, my juz po usg Malutka zdrowa i wazy juz 1,4 kg Wklejam fotki i ide nadrabiac zaleglosci Buziaki
Śliczne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
BTW, jak szybko powinna działać nospa? Bo coś mi się ten brzuszek dalej napina... Aż się boje pomyśleć, co to będzie jak mnie zmiecie i będę musiała liczyć na męża w kwestii zakupów i przygotowania mieszkania dla Borysa
Tak około 20-40 minut od wzięcia tabletki powinnaś już zacząć czuć jej działanie
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mszu gdyby nie ty to normalnie bym chyba miała o połowę mniej zdjęć ciążowych zawsze zmobilizujesz mój leniwy tyłek
Tżyka pogoniłam i cyknał mi fotę:
Tadam

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 22:14   #846
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta
Mam pytanie do 'słodkich' Mamusiek, które tak jak ja walczą (lub walczyły) z podwyższonym cukrem we krwi.
Czy w związku z tym wahaniem cukru pozwalacie sobie na jakieś słodkie przekąski z fruktozą - wafle i inne 'słodycze'? Nie dopytałam diabetologa, a bardzo mi się chce słodkiego
Wiecie coś nt fruktozy?

Ja wprowadzam w życie przepisy Montignaca i chyba po ciąży zostanę przy tym sposobie żywienia. Dziś pierwszy raz zrobiłam kotlety mielone w piekarniku, bez smażenia i grama tłuszczu i bułki tartej. Wyszły pysznie, do tego surowka choć jeszcze nie wiem jaki będzie wynik na glukometrze
Pozdrowienia!
Raczej nie pozwalam sobie na żadne słodycze, dżemy, słodkie potrawy itd. Czasem jem owoce w niewielkich ilościach - jedno jabłko, garść czereśni itd. Raz zjadłam batonik jak miałam cukier bardzo niski i bardzo wysokie stężenie acetonu w moczu - zjadłam go ze strachu, że mnie do szpitala wezmą jak mi się nie podniesie szybko. No i zadziałało, ale to raz i sytuacja była awaryjna

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
NZ autem stał się cud zeszłam tam z TZ do niego kręcę i kręcę ale on tylko charczy Tz walnął w jakieś kable trzepnął maską i wchodzimy na górę do domku a tu podjedzona znajomy który ma nas odholować do warsztatu i co auto odpaliło!!!!! To od razu do warsztatu z nim i czekamy bo chyba dopiero na poniedziałek zrobią. A z TZ sobie wyjaśniłam że się coraz bardziej boję jeździć tym autkiem i chyba zastanowimy się nad zmianą
Moje tak ostatnio zrobiło, że jak zawlekłam je do mechanika to też się cudownie naprawiło i tylko 50 zł mi kazali zapłacić za "diagnostykę"

Cytat:
Co dołażenia to troszkę mnie sytuacja zmusza bo TZ mi zakupów nie zrobi jeszcze Ale dziś starałam się leżeć i odpoczywać i jest lepiej
No tak... biedaczek. Chociaż mój tż jest zdrowy a też za wiele w kwestii zakupów nie mam co na niego liczyć. Pewnie jakbym mu powiedziała to by poszedł, ale to jego gadanie jaki on zmęczony i jak to ciężko mu iść doprowadza mnie do szału i już wolę wszystko załatwić sama.

Cytat:
Hej dziewczyny, my juz po usg Malutka zdrowa i wazy juz 1,4 kg Wklejam fotki i ide nadrabiac zaleglosci Buziaki
Jakie śliczne foteczki

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dokladnie tak samo chce ubierac swojego smyka
No tak mi rozumek podpowiada.

---------------------------
Wróciłam żywa z tej Ikei jakimś cudem, tż skręcił półki i koszyki do szafy i wkrótce mogę rozpocząć pranie i prasowanie oraz składanie ubranek No i zaskoczona byłam bo w sklepie jakiś pan zawołał mnie, pokazał gdzie jest kasa uprzywilejowana, kazał ludziom zrobić mi miejsce i jeszcze mi te moje zakupy wyjął na taśmę - normalnie kopara mi opadła, bo to normalny klient był, nie ktoś z obsługi Przywrócił mi wiarę w ludzi
Stary 2010-07-29, 22:30   #847
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun.... 100% satysfkacji, i 100% zazdrosci, ja taki brzuszek to mialam na poczatku maja

Klarissa, brawo dla tego pana slyszalam, ze w IKEI zdarzaja sie takie przypadki, ja niestety bylam dwa razy i dwa razy czulam sie przezroczysta, bo wystaniu 10 min w kolejce po prostu z niej wychodzilam i zostawialam TZ samego...

ania13.03
... mimo tego ze nie przepadam z tego typu "fotografia", bo ginekolog to ginekolog a nie fotograf, to temu naprawde udalo sie uchwycic dobry obraz....

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-29, 22:46   #848
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Prosze nie wyć, usunieta zostałas, zgodnie z zasadami wytyczonymi przez Moderatorkę.
Mszu jak powaznie to zabrzmialo ''Prosze nie wyc...''

gabisun Bardzo ladny brzuszek

Aneczko ja rowniez mam nadzieje, ze z mama to nic powaznego i szybko dojdzie do siebie Trzymaj sie kochana

Klarissa az milo czytac o takich sytuacjach. Przywracaja wiare w ludzi

naked21 jestem pewna, ze Filipek bedzie ladnie wspolpracowal. Moja Mala pod koniec miala caly czas twarzyczke zaslonieta raczka Wszystkie te zdjecia sa wlasciwie z poczatku filmu

Dziewczyny dziekuje Wam pieknie za wszystkie komplementy odnosnie mojej Malej Zapomnialam sie jeszcze pochwalic, ze lezy ladnie glowka w dol i mam nadzieje, ze tak juz zostanie Dobrej nocki brzuchatki

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 23:17   #849
ycnan
Zadomowienie

ania13.03, no buźka cudna Fajnie, że już główką w dół leży - wiem jaka to ulga

gabisun, od razu lepiej Ale ta Twoja Kinga, to rozwalać się nie ma gdzie A te Twoje szczupłe ramiona... Chcesz może troszkę tłuszczyku? Chętnie odstąpię

aaneczka1984, A co się stało? Zasłabła Twoja mama czy co? Jesli masz ochotę to napisz. W każdym razie trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

elenka1, ja też zapomniałam o zamrożeniu truskawek w tym roku - te były jeszcze z zeszłego roku I najlepsze, że jeszcze mam sporo

martynka81, ja się już umówiłam z mamcią na zakupy w sobotę Ale takie, do których mi mąż nie jest potrzebny I na pewno nie wyglądasz aż tak źle Ja się "już" nauczyłam, że lepiej wyglądają ciężarne w obcisłych na brzuszku strojach. Nie możesz założyć jakiejśc ładnej bluzeczki i spódniczki?

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Tak około 20-40 minut od wzięcia tabletki powinnaś już zacząć czuć jej działanie
Hm... No to muszę troszkę poobserwować, a jak nie będzie przechodzić to spierdut na IP i niech sprawdzają o co kaman.

Klarissa, fajnie, że Ci się taki gentelman w sklepie trafił

Tak jeszcze wracając do zakupów - Czy wybierając np łóżeczka i takie tam chodzicie do sklepu z TŻtami? Bo, kurna, mój się dowartościował, jaki to on boski i wspaniały , jak kupowaliśmy łóżeczko, bo w sklepie były w tym czasie jeszcze 3 ciężarne na dziale z łóżeczkami i wszystkie z mamami, siostrami czy kim tam jeszcze, ale bez facetów Nie interesuje ich to czy co?
Aha! I 2 z nich kupiły łóżeczko, materacyk itp, więc nie przyszły tylko pooglądać...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 23:29   #850
NIKaP-n
BAN stały

Klari faktycznie sie Tobie jaki janioł trafił
Ja w tesco tylko przechodziłam kolo kasy dla "uprzywilejowanych" i spotkały mnie takie złe oczy (wiele ich było), że grzecznie poszłam dalej
A już jedna babka ciążowa w tej kolejce stała i to na szarym końcu. Słowów brak...

Ineczka ja miałam przepisane w diecie cukrzycowej dwa razy dziennie owoc (na drugie śniadanie i podwieczorek) za każdym razem z kefirem (małym- 150g), bo wtedy kefirek obniża ten cukier zawarty w owocyku. Raz to nawet pół kilo czereśni zjadłam, odpadaja natomiast: banany, arbuz i winogrona (czyli jak na MM).
Co do dżemu- kup sobie w Lidlu diat jest na nich napisane, w takich słoiczkach kanciatych, są na bazie fruktozy. Na chlebek kładłam sobie jogurt nat (masła w ogóle nie używam), a na to włlaśnie trochę tego dżemiku, pycha Są smaki: wiśniowy, truskawkowy, morelowy i czarna porzeczka. Odkąd znam MM, nie używam innych
Stary 2010-07-29, 23:29   #851
tifio
Rozeznanie

Lenka*, trzymaj się dzielnie kochana jeszcze tydzień, a najlepiej ze dwa... Uszy do góry, będzie dobrze!!

Astorianka, cellaris, nie będę się wcale powtarzać za dziewczynami, że moim zdaniem pod body to raczej się nic nie zakłada, bo jakby to rzec dziecku może być niewygodnie i wogóle nie wiem skąd taki pomysł
A przegrzanie takiego bobaska może być gorsze w skutkach niż przeziębienie, także nie przesadzajcie - czapa na pierwsze dni, a później po kąpieli i w ciągu nocy zdjąć

ania13.03, śliczna buziulka malutkiej, ale najważniejsze, że zdrowiutka

aaneczka1984, mam nadzieję, że z mamą to nic poważnego, ale i tak życz jej szybciutkiego powrotu do zdrowia i do domu

gabisun, no pierwsze zdjęcie to po prostu rewelacja - tylko pół dzidzi się załapało, a reszta gdzie?? już poza brzuchem?? :P No , ale drugą fotką podratowałaś swoją sytuację i widzę, że nie jest tak źle Tylko chyba strasznie Cię głodzą w domku, bo jakaś taka wychudzona jesteś w tej ciąży Ogólnie to świetnie wyglądasz, szybko wrócisz do formy

_______

A my jutro sobie wędrujemy na 8.30 na ktg to posłucham jak tam Małemu serduszko stuka, a to jego pora na pobudkę, więc może być ciekawie i może znów uciekać Ja to normalnie nie mam pojęcia skąd te dzidziolki mają takie czucie, że to inny człowiek je dotyka, albo jakieś urządzenie...

Dobrej nocki i czarno-białych snów, bo od kolorowych oczy bolą

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 23:33   #852
NIKaP-n
BAN stały

ycnan mój mąż ma na głowie budowę i prosił, żebym się sama zajęła wyborem akcesoriów dla Pawcia, ale doskonale wie, że sprawia mi to radość
Oczywiście, jeśli tylko mam jakiś dylemat, nie mogę sie zdecydować, waham, razem podejmujemy decyzję

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

tifio ja jutro też mam ktg i usg
Moje maleństwo jak mamy ktg podłączone, to robi fale meksykańską Nie lubi tego i o 8 już musimy tam być...
Stary 2010-07-30, 05:57   #853
tifio
Rozeznanie

Witam wszystkie chudzinki z samego rana i kłaniam się nisko po same kolana

Spałam może ze 4h, a humor mi dopisuje jak nigdy. Tylko ciekawe jak długo... Hmm może przy piątku nikt mi go nie popsuje? Chociaż wszystko się może zdarzyć, bo wybieram się po ktg do mojego miejsca pracy, a tam są takie "milutkie" kobietki, że aż strach W oczy patrzą i są milutkie, a tylko zdąży się wyjść za drzwi i już gęba taka Ehś, stare a głupie...
No i dowiem się może co tam w firmie nowego się dzieje, co prawda z żadnymi "szefami" się widzieć nie będę, więc się nie dowiem co i jak z moją umową, ale to mnie jakoś mało interesuje, no w każdym razie w dniu dzisiejszym.

A później wybieram się na małe zakupki, ale takie naprawdę małe - upatrzyłam sobie fajne buciki i teraz tylko muszę je przymierzyć czy wogóle wejdą na te moje kopyto I w sumie to może mi popsuć humor, bo one są takie śliczne No i przy okazji zajdę do Rosmanna po Pampersy "1", bo raczej tańszych już nigdzie nie kupię. Co prawda ta ich promocja to ja nie wiem dlaczego się nazywa promocją, ale niech im będzie... Chociaż Tż będzie miał płyn do płukania ząbków

Oj, zanudzam Was jakimiś pierdołami, a później biedne dziewczynki co wpadają raz na jakiś czas muszą czytać te moje głupoty - pozwalam ominąć

Milutkiego dnia dwupaki

Stary 2010-07-30, 07:01   #854
Ineczka33
Wtajemniczenie

NIKaP-n, i Klarissa -dziękuję za wyczerpujące rady

Nasunęło mi się jeszcze jedno - czy picie wody przed pomiarem wpływa na poziom cukru? Czy pić ją tak jak każe MM, czyli po posilku, a jeśli chce mi się pić przed badaniem, to mam sobie odmówić? Pytam, bo czuję, że za mało piję, a nie chcę, żeby to miało wpływ na wynik w glukometrze.
Stary 2010-07-30, 07:50   #855
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Tak jeszcze wracając do zakupów - Czy wybierając np łóżeczka i takie tam chodzicie do sklepu z TŻtami? Bo, kurna, mój się dowartościował, jaki to on boski i wspaniały , jak kupowaliśmy łóżeczko, bo w sklepie były w tym czasie jeszcze 3 ciężarne na dziale z łóżeczkami i wszystkie z mamami, siostrami czy kim tam jeszcze, ale bez facetów Nie interesuje ich to czy co?
Aha! I 2 z nich kupiły łóżeczko, materacyk itp, więc nie przyszły tylko pooglądać...

ycnan.
.. A niby czemu nie? Mojego meża na pocztaku troche to denerwowalo, bo twierdzil, ze to jeszcze za wczesnie i takie tam, a same wiecie, ze my kobiety to najchetniej kupilbysmy wszytsko po pokazaniu sie dwóch kresek na tescie ciązowym, u faceta wyglada to jednak zupelnie inaczej. Raz ze u niego nie ma wysypu tych wszytskich hormonow, to nie jemu rosnie brzuch (przynajmniej nie ciązowy ), to nie on zaczyna odczuwac ruchy, poza tym empatia meska... oj w wielu przypdkach....cieżko z nią cieżko...
No i najwazniejsze, wiekszosc Panów, ogolnie nie lubi zakupow. Moj zawsze mi mowi "Idz pogladac, wybrac, jak bedziesz miec 3 rzeczy do wyboru to pojde z Tobą na zakupy". Poza tym ja ostatnio mojego zaczełam straszyc, ze jeszcze jestem na chodzie, ale za miesiac to nigdy nie wiadomo i ze najwyzej bedzie sam kupowal... no i sie moj TŻ zreflektowal i przedwczoraj oświadczył "do niedzieli, masz wybrac wozek i mamy go kupic" Same wiecie, ze do naszych Panów, to czesto gesto trza sposobem, sposobem...Miłe Panie pozdrowienia i powodzenia!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-30 o 08:00
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 07:53   #856
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie "zielonej mamy" o ubieranie niemowlaka. Moja mama twierdzi, że pod wszelkie body, pajace itd ubiera się jeszcze koszulki, takie cienkie, bawełniane albo batystowe. Tymczasem w sklepie kobieta zrobiła wielkie oczy kiedy zapytałam o coś takiego. Jak to jest??? Pouczcie zieloną
ja pod body i pajace nie będę zakładać niczego prócz pieluchy. Jeśli już to na wierzch jakąś bluzę dodatkowo- ale to jak będzie zimno.

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
hej,mam pytanko dlaczego zostałam usunięta z listy mamuś wrześniowych??
pisałam wczesniej ze sie przeprowadzam i nie bede miala neta ,ale bede zaglądać kiedy tylko bede mogla...a tu taka niespodzianka
no bo takie informacje trzeba przesyłać na PW do Pomidory- tutaj ciężko wyłapać wszystko
Cytat:

Wiecie coś nt fruktozy?

a co chcesz wiedzieć na na temat fruktozy oprócz tego, że ma dużo niższe IG niż glukoza czy sacharoza?
Ja wprowadzam w życie przepisy Montignaca i chyba po ciąży zostanę przy tym sposobie żywienia. Dziś pierwszy raz zrobiłam kotlety mielone w piekarniku, bez smażenia i grama tłuszczu i bułki tartej. Wyszły pysznie, do tego surowka choć jeszcze nie wiem jaki będzie wynik na glukometrze
Pozdrowienia!
to polecam jeszcze przejrzeć przepisy South Beach Diet. Jest w wielu punktach podobna do MM i można też znaleźć sporo fajnych przepisów odpowiednich także przy cukrzycy
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Wogóle twierdzi,że takie maleństwo to przez miesiąc conajmniej powinno w czapeczce w domu być.
ja nie mam zamiaru tak robić
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ineczka ja miałam przepisane w diecie cukrzycowej dwa razy dziennie owoc (na drugie śniadanie i podwieczorek) za każdym razem z kefirem (małym- 150g), bo wtedy kefirek obniża ten cukier zawarty w owocyku.
albo inne źródło białka- np twarożek, serek wiejski- chociaż jak pisały dziewczyny- niestety nie u wszystkich ten sposób działa
Raz to nawet pół kilo czereśni zjadłam, odpadaja natomiast: banany, arbuz i winogrona (czyli jak na MM).
Co do dżemu- kup sobie w Lidlu diat jest na nich napisane, w takich słoiczkach kanciatych, są na bazie fruktozy.
z tego co ja pamiętam, to niestety w tym dżemie jest też sporo konserwantów i innych dodatków.
Ja mogę polecić dżemy słodzone fruktozą firmy Materne. Powinny być chyba w każdym hipermarkecie, prawdopodobnie nawet nie na działach ze zdrową żywnością, ale przy "zwykłych" dżemach. Ta seria dżemów słodzonych fruktozą ma błękitne nakrętki i nalepki- łatwo zauważyć
Na chlebek kładłam sobie jogurt nat (masła w ogóle nie używam),
ja też nie smaruję chlebka (odzwyczaiłam się na SB ), czasem tylko, jak chcę, żeby mi się np sałata nie zsuwała itp to smaruję chleb cieniutko np serkiem Figura
na to włlaśnie trochę tego dżemiku, pycha Są smaki: wiśniowy, truskawkowy, morelowy i czarna porzeczka. Odkąd znam MM, nie używam innych
Lenka 3mam kciuki, żebyś jeszcze wytrwała ze 2 tygodnie przynajmniej

Do dziewczyn, które kupiły Jumper X. Dokupowałyście może do nich śpiworki- takie w kolorze wózka? Kosztują ok 100 zł i zastanawiam się czy warto?

TŻ jutro niestety jedzie do pracy, więc chyba zabiorę się jutro za przeglądanie rzeczy, które kupiłam dla siebie i malucha no i może popiorę ciuszki
Zamówiłam wczoraj prawie wszystkie brakujące rzeczy. Został jeszcze wózek i łóżeczko (przyszły tydzień) no i jakieś porządne staniory do karmienia- muszę jeszcze poszperać na ebayu
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 08:01   #857
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
ycnan... A niby czemu nie? Mojego meża na pocztaku troche to denerwowalo, bo twierdzil, ze to jeszcze za wczesnie i takie tam, a same wiecie, ze my kobiety to najchetniej kupilbysmy wszytsko po pokazaniu sie dwóch kresek na tescie ciązowym, u faceta wyglada to jednak zupelnie inaczej. Raz ze u niego nie ma wysypu tych wszytskich hormonow, to nie jemu rosnie brzuch (przynajmniej nie ciązowy ), to nie on zaczyna odczuwac ruchy, poza tym empatia meska... oj w wielu przypdkach....cieżko z nią cieżko...
No i najwazniejsze, wiekszosc Panów, ogolnie nie lubi zakupow. Moj zawsze mi mowi "Idz pogladac, wybrac, jak bedziesz miec 3 rzeczy do wyboru to pojde z Tobą na zakupy". Poza tym ja ostatnio mojego zaczełam straszyc, ze jeszcze jestem na chodzie, ale za miesiac to nigdy nie wiadomo i ze najwyzej bedzie sam kupowal... no i sie moj TŻ zreflektowal i przedwczoraj oświadczył "do niedzieli, masz wybrac wozek i mamy go kupic" Same wiecie, ze do naszych Panów, to czesto gesto trza sposobem, sposobem... pozdrowienia i powodzenia!
hehe no to jest sposób mój tez chyba mysli ze do ostatniego dnia bede latała jak frusia tymbardziej ze mysli ze skoro zmotoryzowani jestesmy to zalatwimy chocby dzien przed

tifio ja tez tak mam z zakupami odziezowymi i butami.... jak mi sie cos podoba i np nie ma mojego rozmiaru to potrafie zlapac nerwa

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 08:21   #858
tifio
Rozeznanie

elenka1, tym bardziej, że ja strasznie wybredna jestem i wogóle ciężko mi dogodzić, ale mój Tż to się ze mną ma... Wybierzemy się do centrum handlowego (super extra dużego), a ja wychodzę z niczym Biedulek tylko się za mną na chodzi, kupi sobie tysiąc rzeczy, a ja jak zwykle mu płaczę, że nie mam w czym chodzić.

ninaad, my mamy Tako Warrior i nie zamierzam kupować do niego śpiworka, kocyk wystarczy, a jest bardziej praktyczny, bo nie tylko do wozu

Stary 2010-07-30, 09:01   #859
martucha84
Zakorzenienie

ycnan chodzi ze mna i oglada ale wozek i lozeczko kupowalismy na allegro - z tym ze on tez sam z siebie przegladal neta

Cytat:
to nie jemu rosnie brzuch (przynajmniej nie ciązowy )
hahahahaha jakie to prawdziwe
Stary 2010-07-30, 09:03   #860
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Witam dziewuszki
I już Piątek ale ten czas leci a dopiero się budziłam w poniedziałek

Dziś mam plan usiąść do pracy i popoprawiać cześć tych rozdziałów co kazała mi poprawić ale mi się nie chce a na 16-tego sierpnia się z nią umówiłam że poprawie

Wieczorkiem przychodzą do nas znajomi gości i muszę pomyśleć o jakieś kolacji ale żeby się nie przemęczać to chyba zastosuje przepis Pomidorki czyli parówki w cieście francuskim i jakaś sałatkę

Ale ja mam sny śni mi się Franek takie wielki tzn gruby że szok Żadne ubranka nawet te największe które mam na niego ni pasują aż się boję tego porodu W poniedziałek już będę wiedzieć co i jak bo ma wreszcie USG 3D
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:05   #861
Ineczka33
Wtajemniczenie

Dziękuję ninaad Pooglądam sobie te dżemiki
Stary 2010-07-30, 09:19   #862
Marcia2507
Raczkowanie

Heloł Kobitki

Lenka*- 3maj się kochana, wsio będzie w porządku zobaczysz jesteśmy z Tobą
ania13.03 - cieszę się że badanie poszło pomyślnie i że wszystko ok. , zdjątka prześliczne, aż nie mogę doczekać się własnego usg
gabisun - brzusio rewelka
mszu - ja mam zamiar rodzić albo na Żelaznej albo na Madalińskiego(ten najbliżej domu jakby co). Brałam pod uwagę Karową ale moje dwie koleżanki w tym roku tam rodziły więc szczerze odradzały i jedyne co mogą o tym szpitalu dobrze powiedzieć to że zzo jest tam chyba najtańsze
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:27   #863
martynka81
Rozeznanie

dzień dobry jak ja lubię tą pogodę, chłodniutko i fajnie

Mój Tż grzecznie o dziwo chodzi po sklepach i jak na razie nie marudzi

Tifio i Nika - powodzenia na ktg, usg

ja sobie chyba trochę dziś posprzątam, bez pośpiechu oczywiście, nie przemęczając się .
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:44   #864
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
a jak wróciła do domu to okazało się że mama jest w szpitalu..
jeszcze nie wiadomo co jej jest...
A mama na coś chorowała czy tak nagle ja coś wzięło?

Cytat:
Tadam
No dobra, widać, ze jesteś w ciąży ale ze tak blisko do rozwiązania to bym chyba nie powiedziała

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Mi się też wydaje, że nie trzeba nic pod body zakładać, no ale każdy robi tak jak lubi
No bo przecież body przylega do ciała wiec nie wiem jak można by coś tam jeszcze pod nie wcisnąć

a tak w ogóle to idziemy na wesele w sobotę no i oczywiście pewna byłam wcześniej, że na pewno któraś z moich sukienek będzie pasować (bo niektóre mam odcinane pod biustem) i owszem wejdę w kilka ale wyglądam mniej więcej tak - . Normalnie czuję się jak wieloryb. No nic na razie szwagierka mnie poratowała i mam jedną kieckę od niej w której wyglądam w miarę zadowalająco jak na babę w ciąży i jak nic innego nie wymyslę to w niej pójdę i już .

Jak masz pożyczoną to skorzystaj, bo wg mnie nie opłaca sie kupować nowej sukienki na jeden wieczór. Kupisz sobie nową po ciąży to pewnie więcej ja wykorzystasz.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No i zaskoczona byłam bo w sklepie jakiś pan zawołał mnie, pokazał gdzie jest kasa uprzywilejowana, kazał ludziom zrobić mi miejsce i jeszcze mi te moje zakupy wyjął na taśmę - normalnie kopara mi opadła, bo to normalny klient był, nie ktoś z obsługi Przywrócił mi wiarę w ludzi
No naprawdę jestem w szoku, ze takie sytuacje mają miejsce. My sie tu dziwimy a to w sumie powinno być normalne i nikogo nie dziwić nie?

Cytat:
Tak jeszcze wracając do zakupów - Czy wybierając np łóżeczka i takie tam chodzicie do sklepu z TŻtami?
Tak, ja jeżdze z mężem. Chyba by mi nie pozwolił samej wybrać A mamy tak różne gusta, ze sie dziwię, ze wybraliśmy już wózek. Jedynie marudzi czy nam to wszystko potrzebne...facet, nie wie co dziecku potrzeba i zrobił wielkie oczy jak powiedziałam, że chce kupić podkładki na deske do wc do szpitala

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Dobre, nie słyszałam jeszcze tego tekstu

Cytat:
A wygodnie ci tak sie z brzuchem kłaniać? Udanego dnia, oby ci nic humoru nie zepsuło.

Co do zakupów z mężem to nawet wybraliśmy łóżeczko Mieliśmy mieć łóżeczko od siostry, ale ostatnio jak wspomniałam, ze muszę je wyciągnać i zobaczyć to ona widzę zwątpiła....więc nie dyskutując powiedziałam (a w zasadzie napisałam potem smsa), ze sami sobie kupimy. Bo przecież tak sie nie robi, coś obieca a potem sie wycofuje. (a zrobiła tak pewnie dlatego, ze za m-c rodzi a przygotowania daleko w polu, ma jedynie to co jej zostało po pierwszym dziecku, głównie ciuszki i teraz pewnie szok, ze by nie zdążyła kupić). No ale wracając do tematu to ja chciałam łóżeczko w kolorze olchy, bo takie mamy meble, a wybrane przez nas nie ma w ofercie takiego koloru :/ Mężowi to oczywiście nie przeszkadza a ja chciałam zeby pasowało do mebli....To jak znalazłam takie łóżeczko w kolorze olchy to cena mnie zabiła więc już zostaniemy przy jakimś jaśniejszym kolorze. I nawet w hurtowni, w której chcę kupować jest taniej niż na all Może już w przyszłym tygodniu pojedziemy na większe zakupy

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:01   #865
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
a jak wróciła do domu to okazało się że mama jest w szpitalu..
jeszcze nie wiadomo co jej jest...
A mama na coś chorowała czy tak nagle ja coś wzięło?

Cytat:
Tadam
No dobra, widać, ze jesteś w ciąży ale ze tak blisko do rozwiązania to bym chyba nie powiedziała

Cytat:
No bo przecież body przylega do ciała wiec nie wiem jak można by coś tam jeszcze pod nie wcisnąć

Jak masz pożyczoną to skorzystaj, bo wg mnie nie opłaca sie kupować nowej sukienki na jeden wieczór. Kupisz sobie nową po ciąży to pewnie więcej ja wykorzystasz.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No i zaskoczona byłam bo w sklepie jakiś pan zawołał mnie, pokazał gdzie jest kasa uprzywilejowana, kazał ludziom zrobić mi miejsce i jeszcze mi te moje zakupy wyjął na taśmę - normalnie kopara mi opadła, bo to normalny klient był, nie ktoś z obsługi Przywrócił mi wiarę w ludzi
No naprawdę jestem w szoku, ze takie sytuacje mają miejsce. My sie tu dziwimy a to w sumie powinno być normalne i nikogo nie dziwić nie?

Cytat:
Tak jeszcze wracając do zakupów - Czy wybierając np łóżeczka i takie tam chodzicie do sklepu z TŻtami?
Tak, ja jeżdze z mężem. Chyba by mi nie pozwolił samej wybrać A mamy tak różne gusta, ze sie dziwię, ze wybraliśmy już wózek. Jedynie marudzi czy nam to wszystko potrzebne...facet, nie wie co dziecku potrzeba i zrobił wielkie oczy jak powiedziałam, że chce kupić podkładki na deske do wc do szpitala

Cytat:
Dobre, nie słyszałam jeszcze tego tekstu

Cytat:
A wygodnie ci tak sie z brzuchem kłaniać? Udanego dnia, oby ci nic humoru nie zepsuło.

Co do zakupów z mężem to nawet wybraliśmy łóżeczko Mieliśmy mieć łóżeczko od siostry, ale ostatnio jak wspomniałam, ze muszę je wyciągnać i zobaczyć to ona widzę zwątpiła....więc nie dyskutując powiedziałam (a w zasadzie napisałam potem smsa), ze sami sobie kupimy. Bo przecież tak sie nie robi, coś obieca a potem sie wycofuje. (a zrobiła tak pewnie dlatego, ze za m-c rodzi a przygotowania daleko w polu, ma jedynie to co jej zostało po pierwszym dziecku, głównie ciuszki i teraz pewnie szok, ze by nie zdążyła kupić). No ale wracając do tematu to ja chciałam łóżeczko w kolorze olchy, bo takie mamy meble, a wybrane przez nas nie ma w ofercie takiego koloru :/ Mężowi to oczywiście nie przeszkadza a ja chciałam zeby pasowało do mebli....To jak znalazłam takie łóżeczko w kolorze olchy to cena mnie zabiła więc już zostaniemy przy jakimś jaśniejszym kolorze. I nawet w hurtowni, w której chcę kupować jest taniej niż na all Może już w przyszłym tygodniu pojedziemy na większe zakupy

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

przepraszam, ze zdublowałam posta, ale jak kliknęłam wyślij to wyskoczył błąd i myślałam, ze się nie dodało...

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:09   #866
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa, brawo dla tego pana slyszalam, ze w IKEI zdarzaja sie takie przypadki, ja niestety bylam dwa razy i dwa razy czulam sie przezroczysta, bo wystaniu 10 min w kolejce po prostu z niej wychodzilam i zostawialam TZ samego...
No ja też zazwyczaj czuję się niewidzialna... Ale wczoraj pan poprawił mi bardzo humor po tym jak ludzie z obsługi mnie wkurzyli, bo najpierw czekałam z 10 minut aż ktoś z obsługi raczy podejść na stanowisko, potem mi pan powiedział, że w ogóle nie ma takich półek jak ja chcę (chciał mnie spławić) potem się okazało, że jednak są, ale podał mi ich złe ułożenie w magazynie i dopiero tam jakaś kobitka się zlitowała i mi znalazła te półki co potrzebowałam... No i teraz będę się mogła brać za porządkowanie ubranek

Cytat:
Klarissa az milo czytac o takich sytuacjach. Przywracaja wiare w ludzi
Prawda?

Cytat:
Klarissa, fajnie, że Ci się taki gentelman w sklepie trafił
Pan sam był z taką małą dziewczynką to może wiedział co żona przechodziła ale na prawdę pierwszy raz mnie taka miła sytuacja spotkała

Cytat:
Z mężem.
My wszystko oprócz ubrań i zakupów spożywczych kupujemy razem
Szczególnie meble i inne rzeczy, które służą nam obojgu

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klari faktycznie sie Tobie jaki janioł trafił
Ja w tesco tylko przechodziłam kolo kasy dla "uprzywilejowanych" i spotkały mnie takie złe oczy (wiele ich było), że grzecznie poszłam dalej
A już jedna babka ciążowa w tej kolejce stała i to na szarym końcu. Słowów brak...
No patrzą tymi wilczymi oczami

Cytat:
NIKaP-n, i Klarissa -dziękuję za wyczerpujące rady

Nasunęło mi się jeszcze jedno - czy picie wody przed pomiarem wpływa na poziom cukru? Czy pić ją tak jak każe MM, czyli po posilku, a jeśli chce mi się pić przed badaniem, to mam sobie odmówić? Pytam, bo czuję, że za mało piję, a nie chcę, żeby to miało wpływ na wynik w glukometrze.
Nie. Mnie dietetyczka powiedziała, że "woda się nie liczy". To znaczy owszem, ma wpływ na wchłanianie cukru przez organizm (ale wchłanianie cukru ze zjedzonych posiłków) ale jako "posiłek" jest bez znaczenia, dlatego możesz jej wypić nawet litr tuż przed badaniem i jeśli nie łączy się to z żadnym jedzeniem to niczego nie zmieni.
Stary 2010-07-30, 10:11   #867
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Tylko się melduje że żyje ale dopadł mnie jakiś marazm nic mi się nie chce więc napiszę coś jak odzyskam wenę twórczą.

Lenka trzymam kciuki za wytrwanie maluszka w brzuszku jeszcze przynajmniej 2 tygodnie
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:19   #868
Marcia2507
Raczkowanie

Dziewczyny bym zapomniała, mam pytanko.
Temat czkawki u dzidziusia był już poruszany i to całkiem niedawno ale nie mogę tego odnaleźć.
Moje maleństwo dość często miewa czkawkę, dochodzi nawet do 4- 5 razy dziennie, niby ten "stan" nie trwa długo ale czy tak częste występowanie czkawki może zaszkodzić dzieciaczkowi?
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:26   #869
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Tadam
Fajny brzusio.Przynajmniej nie musisz za wiele dźwigać. Mi też wszyscy mówią,że mój brzuch w ogóle nie wygląda jak na 8 miesiąc,ale i tak jest większy od twojej kawalerki

Cytat:
helołek
Oj ja też w połowie sukienek tak wyglądam.Jak Cię szwagierka poratowała to bierz i idź,a jak nie to ja np ostatnio nie miałam w czym na chrzciny pójść to kupiłam sobie w Tesco sukienkę bawełnianą-gładką,też pod cycami odcinaną i o dziwo wyglądam w niej bardzo szczupło

Dziś myślałam,że się nie obudzę,niedawno wstałam,jem śniadanie i czuję się jak tona gruzu Tz jeszcze mnie wieczorem wkurzył,ale już nawet mi sie nie chce wdawać z nim w jakieś dyskusje,bo tylko by mi się szczeka od gadania zmęczyła,a na koniec usłyszałabym dwa słowa odpowiedzi,albo i to nie. Ech ci faceci.Im to się musi chyba ciągle jakieś zwarcie w mózgu robić i stąd te ich potknięcia...

Marcia
u mnie to samo jest w czkawką,też tak często.Podobno to nic złego(przynajmniej dziecko płuca ćwiczy),ale moja Mała jak dostaję czkawkę to się mocno denerwuje,bo zaraz zaczyna wierzgać nóżkami i rączkami,ale mam nadzieje,że nic złego się jej przez to nie dzieje

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-07-30 o 10:29
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:26   #870
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które kupiły Jumper X. Dokupowałyście może do nich śpiworki- takie w kolorze wózka? Kosztują ok 100 zł i zastanawiam się czy warto?
nie
Śpiworek pasuje do spacerówki i np. do sanek (mają w ofercie takie fajne do pchania)... Stwierdziłam, że bez sensu kupowac teraz, bo przez pierwsze miesiące będziemy używać gondoli. Jeśli jakimś cudem przed zakończeniem zimy mała wyrośnie z gondoli, to wtedy rozważymy zakup śpiworka do spacerówki (jeśli rzeczywiście będzie zima, bo na pogodę wiosenną nie ma sensu kupować spiworka).
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości