|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
uzywalas juz? tez mam problem z odzywkami typu mrs potters, i inne z auchana itp Mala miescina![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...slo-karite.htm ta napewno polecana, bez silikonow i ma fajny sklad z tej serii aloes jeszcze niby fajna, a z olejkiem zurawinowym jest tez ale to nie wiem:P ja sie wybieram po yunga rozowego (mam nadzieje ze juz bedzie ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- zdecydowanie
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-07-30 o 15:38 |
|
|
|
|
#22472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Hmm, waxa nie próbowałam, póki co chcę znaleźć coś w sklepie, zanim pójdę do apteki, budżet też niezbyt wielki mam :P Ale coś czuję w kościach że znajdę coś ciekawego
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-07-30 o 15:39 |
|
|
|
|
#22473 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie, na ile myć Wam wystarcza yung różowy?bo nie wiem czy dobrze zużywam u mnie po 3 myciach zeszła mi 1/4 buteleczki. Mam na głowie multum cienkich włosówdługości do zapięcia stanika na sucho
|
|
|
|
#22474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#22475 |
|
Konto usunięte
|
Ewelka dzięki
|
|
|
|
#22476 |
|
Raczkowanie
|
Hm, poczytałam o tej odżywce na KWC i jak zwykle są i ci co się zachwycają, i ci co wręcz przeciwnie. Podjęłam decyzję- jak nie będzie nic innego, to kupuję tą. Rozejrzę się jeszcze za jakąś z kokosem... No nie wiem, będę testować
Chyba sobie spiszę listę silikonów i porównam składy kilku odżywek będę królikiem doświadczalnym najwyżej. ;p
|
|
#22477 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Ok, najpierw Holandia, potem Gdańsk - a to się nazwiedzają ![]() Cytat:
Tak więc grzebień jednak przy każdym myciu musi być.Cytat:
Tobie to już na pewno ich nie oddam teraz, o zła Ty Ale offtop wstrętny A propos, czemu tam nikogo nie ma?PS: Dojrzewanie jest fajne |
|||
|
|
|
#22478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przód byłby nawet do przyjęcia, ale dla mnie taki tył to masakra Nava, gubis Cytat:
Nie jest duży puchacz, dlatego że akurat pogoda sprzyjała moim włosom, ale objętości to one też nie mają, naprawdę Ich jest tylko dużo, ale przy skalpie są niestety przyklapnięte. Ja to widzę, że na zdjęciu są suche, nijakie (ani proste ani kręcone) ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21019761]to wychodzi na to ze zupke pomidorowa moge uzyc w roli odzywki? albo jutro kupie 2- jedna wewnetrzenie a druga- zewnetrznie [/QUOTE] Ja bym chyba nie mogła, ale jak masz tyle odwagi, to możesz próbować Cytat:
I tak je noszę praktycznie cały czas związane ![]() Ale wytrwam z wizyta u fryzjera dopiero jesienią Ale jak je wtedy skrócę to nie będą nawet sięgały ramion Przetłumaczyłam dzisiaj jeden artykuł - jeszcze nie wiem, jak się do niego ustosunkować i pogodzić z niektórymi informacjami, o których piszemy Ale z drugiej strony przekonuje mnie, że autorka powołuje się na naukowe czasopismaArtykuł o głębokim odżywianiu Edit: Chcę przetłumaczyć jeszcze kolejne artykuły o głębokim odżywianiu - wtedy będzie na pewno szerszy obraz poglądów autorki (mam nadzieje, że np. ustosunkuje się do otwierania pod wpływem temperatury łusek włosów). Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-07-30 o 17:00 |
|||
|
|
|
#22479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spodnia warstwa plącze mi się niemiłosiernie i muszę się nieźle namęczyć przy rozczesywaniu. W zimę też tak miałam, wtedy pomógł mi....fryzjer i pozbycie się znacznej długości włosów Chyba znowu muszę go odwiedzić Ciebie oczywiście do tego nie namawiam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#22480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziś zamówiłam sobie z all ten sexi koronkowy czepek i mam nadzieję, że w nim włosy się nie rozwalą przez noc
|
|
#22481 |
|
Zakorzenienie
|
|
#22482 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22483 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeszcze możesz też spróbować zamówić kolagen z Naturalisa i dodać do odżywki. Kurczę, może ja też swój wyciągnę i spróbuję?No ale jeszcze obiecałam Agison testy tego orzecha, no tyle tych specyfików, że się nie idzie wyrobić ![]() Cytat:
Cytat:
No i natchnęłaś mnie do ugotowania żelu lnianiego, dawno nie robiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapoznałam się z nim jakiś czas temu i zmienił moje podejście do głębokiego odżywiania. Na dzien dzisiejszy jestem bardzo sceptyczna. Ciągle zapominamy o tym, że włos jest martwy. Moim zdaniem jedynie niektóre oleje i odpowiednio spreparowane proteiny mogą przeniknąć do wnętrza włosa i tylko maski zawierające te składniki mogą być uznawane za głęboko odżywiające. No i plus ekstrakty ewentualnie, ale na ten temat jeszcze jest bardzo mało mareriałów i badan. A reszta składników tylko oblepia włos, uzupełnia ubytki w łuskach, zmiękcza i natłuszcza. No i nawilże rzecz jasna
|
|||||
|
|
|
#22484 |
|
Raczkowanie
|
Huh, byłam na tych odżywkowych zakupach i nie kupiłam nic. Na półkach ostały się może dwie- trzy marnej jakości odżywki z firmy typu 'kogucik'... Jutro pędzę do rossmanna, tam na stówkę coś będzie lepszego
Tylko zastanawiam się, co będzie lepsze- odżywka d/s, odżywka b/s, maska- czy może wszystkie jednocześnie? ![]() Btw. zauważyłam, że po olejowaniu moje włosy zrobiły się tak fajnie miękkie i myślę, że wyglądają trochię lepiej
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-07-30 o 20:25 |
|
|
|
#22485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22486 |
|
Raczkowanie
|
Jumaatt Chyba wolę pozostać przy zwykłej odżywce do spłukiwania, bo masek nie używałam jeszcze i póki co chyba nie potrzebuję
Poszukam jakiejś dobrej bez spłukiwania, myślę że w rossmanie już nie będzie z tym problemu. A zastanawiam się, czy coś mi da olejowanie oliwą z oliwek? Słyszałam, że trzeba ją dość długo trzymać na łbie- jakbym nałożyła na włosy niewielką ilość, założyła jakiś siatkowy czepek i poszła w tym spać to by było ok? Dalej nie ogarniam tych wszystkich artykułów -.- czarna magia dla mnie
|
|
#22487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() oliwa z oliwek- jak najbardziej oliwy naloz dosc duzo, naloz folie, na nia czapke i idz spacna poduszke poloz gruby recznik, siateczkowy czepek bym Ci odradzala mozesz oliwe wymieszac z odzywka ![]() tu sciagawka olejowa- maslowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...59&postcount=9 milego oliwkowania
|
|
|
|
|
#22488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wilgotnych, pomiętych oklapusów? zawsze mówiłam, że nadmiar szkodzi Rybiorku - śliczne włosy Eloe - za późno.... ![]() super, że pojawił się kolejny artykuł! daje trochę do myślenia...
24.01.2010 daję szansę moim włosom Edytowane przez gubis Czas edycji: 2010-07-30 o 21:09 |
|
|
|
|
#22489 |
|
Konto usunięte
|
Malgosiu, super artykul
|
|
|
|
#22490 |
|
Raczkowanie
|
Nava dziękuję bardzo za pomoc
a od razu pomęczę Cię pytaniem- masz jakąś wypróbowaną 'sklepową' odżywkę? Moja się skończyła, a zachodzę w głowę co kupić, żeby było ok...
|
|
#22491 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko na moment, bo zalatana jestem pakowaniem. Jutro nad morze a tak leje
nadal nie wiem co spakowac do pielegnacji włosów... hipp i co dalej.... |
|
|
|
#22492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() generalnie- im cieplej tym lepiej nie mieszkam w PL wiec uzywam nieco odzywek, ostatnio przywiozlam seboradin i ta moge Ci polecic |
|
|
|
|
#22493 | |
|
Rozeznanie
|
Gubis, trzymam kciuki na nową fryzurkę, żebyś była zadowolona, a włoski odżyły
![]() Cytat:
I może kokoska? ![]() I baw się dobrze |
|
|
|
|
#22494 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
duzo sie przemieszczam i jesli mialabym za kazdym razem brac odzywki, balsam do ciala, mydlo itd w oryginlanych opakowania to bym jak nic potrzebowala osobna walizke i tragarzamilego wakacjowania! |
|
|
|
|
#22495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21041771]zaloz chustke ![]() generalnie- im cieplej tym lepiej nie mieszkam w PL wiec uzywam nieco odzywek, ostatnio przywiozlam seboradin i ta moge Ci polecic O tym z garniera też słyszałam, jutro poszperam w drogerii Chustka... Doobre, nie pomyślałam o tym Dzięki
|
|
|
#22496 |
|
Rozeznanie
|
So fantatstic- w Rossmannie napewno dostaniesz garniera avocado ale to d/s. Natomiast bez spłukiwania polecam Naturię Joanny len i rumianek, albo cytryna i miód. Tyle, że ich nie ma w Rossie ewentualnie można poszukać w realu... a na lato to z filtrem uv mrs potters z ginko bilboa b/s ale trudno dostać. Ja znalazłam w almie.
Nad morze wzięłam 1 (jedną )maskę Kallosa marchewkowego (dzięki Emesko![]() Jumamatt to jeśli kiedyś potestujesz ten kolagen, to daj znać jak efekty. Ja na razie za radą Polelavendovego potestuję galaretkę cytrynową aby miała mnie na sumieniu ![]() Gubis-no masz rację, każdy ma to na co zasługuje A fotki po fryzjerze będą?
Edytowane przez janiaw Czas edycji: 2010-07-30 o 22:15 |
|
|
|
#22497 |
|
Raczkowanie
|
Janiaw Hmm, dzięki
chyba się skuszę na tego Garniera, zastanawiam się nad Pantene do włosów kręconych, to b/s... Opinie o niej jak zwykle podzielone. Ewentualnie pozostanę wierna mojej odżywce w sprayu z Elseve i tyle a ochrona przed słońcem... Pierdyknę sobie słomkowy kapelutek i coś z filtrem i będzie git
|
|
#22498 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale dobor kosmetykow to sprawa indywidulana i zalezy co chcesz osiagnac
|
|
|
|
|
#22499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fitomed też ma fajne odżywki b/s, mają całkiem porządne składy. Do dostanie w aptekach i sklepach zielarskich. |
|
|
|
|
#22500 |
|
Zadomowienie
|
Mam już przetłumaczony drugi, na ten sam temat. Wstawię go jutro
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

uzywalas juz?

. Hmm, waxa nie próbowałam, póki co chcę znaleźć coś w sklepie, zanim pójdę do apteki, budżet też niezbyt wielki mam :P Ale coś czuję w kościach że znajdę coś ciekawego 
Tak więc grzebień jednak przy każdym myciu musi być.
to podpowiem Ci jedno z możliwych rozwiązań - w Pekinie dają świetne szaszłyki ze szczura
A propos, czemu tam nikogo nie ma?

[/QUOTE]
Gdy sa skręcone tak bardzo tego nie widać.
Ciebie oczywiście do tego nie namawiam

I może kokoska?
Dzięki