Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 748 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 17:07   #22411
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie wiem kosmetyki za Tobą się nie zgadzają
zgadzaja, rok temu balsam nivea cuda dzialal,i rozowy zel z rossmana sa w tle, teraz to szkoda gadac

Chyba najbardziej smutno mi z tego powodu, ze ja CG jestem juz 2 lata, niecale. na poczatku bylo źle oj bylo w tym temacie niewiele osob sie wypowiadalo,nie bylo zadnych faq itp a jakos dalam rade to ogarnac i wlosy szybko sie odwdzieczyly tak stan utrzymywal sie dobry rok,potem z braku czasu zaniedbalam troche (ale zawsze pomyciumaska byla), a ciecie przez kolezanke chyba dobilo sprawe, potem fryzjerka mi tyle zjechala ze juz sie w ogole nie ukladaja

jak tak siedze i mysle troche mi sie chorowalo, mialam zerwane sciegna na stopie, bralam sporo lekow, potem dwa razy mocne przeziebienie, a ja nigdy antybiotykow nie bralam. Jest ich mniej i to tez moze byc powod...

No coz, lamentowac bede sama do siebie, uzbroic sie w cierpliwosc musze i czekac az odrosna. w sumie i tak nic z nimi nie zrobie,prostowac nie zamierzam. mam kryzys pelna para tylko widze Wasze postepy, a ja sie cofnelam

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Ewelka, ale to po cięciu się tak porobiło? czy wypadają? trzymaj się mocno i nie poddawaj
.......
bo wystraszysz koleżankę, a przecież dziewczyny aż takie straszne nie są
i wypadly, i po cieciu. Ani razu rozpuszczonych po cieciu nie mialam.
dziekuje, chyba Wy mnie przy nadziei trzymacie
Stary 2010-07-29, 18:00   #22412
polelavendove
Wtajemniczenie

Panie i panny zakręcone muszę zakomunikować,że odkryłam tajemnicę dlaczego zakręcone i falowane mają rano taki "bajzel" na głowie...to wynik bogatego życia łóżkowego (bez uśmieszków mi tu....)

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&e...&v=2_HXUhShhmY

Offtop do Eloe
Masz pozdrowienia od Fridy Kahlo
Żeby się dostać do muzeum na wystawę czekałam 7 h w kolejce,miałam wrażenie,że odpadnie mi kręgosłup.
Ale mam swoją teorię,że oni robią to specjalnie,żebyśmy się poczuli trochę jak sama malarka wiecznie nękana pooperacyjnymi bólami kręgosłupa...
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:30   #22413
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Panie i panny zakręcone muszę zakomunikować,że odkryłam tajemnicę dlaczego zakręcone i falowane mają rano taki "bajzel" na głowie...to wynik bogatego życia łóżkowego (bez uśmieszków mi tu....)

.
fajne ale nie wlazla w poszewke od koldry co mnie sie kilka razy udalo, zanim nie zakupilam poscieli z zameczkami- tych jak na razie nie potrafie rozpiac przez sen

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
zgadzaja, rok temu balsam nivea cuda dzialal,i rozowy zel z rossmana sa w tle, teraz to szkoda gadac

Chyba najbardziej smutno mi z tego powodu, ze ja CG jestem juz 2 lata, niecale. na poczatku bylo źle oj bylo w tym temacie niewiele osob sie wypowiadalo,nie bylo zadnych faq itp a jakos dalam rade to ogarnac i wlosy szybko sie odwdzieczyly tak stan utrzymywal sie dobry rok,potem z braku czasu zaniedbalam troche (ale zawsze pomyciumaska byla), a ciecie przez kolezanke chyba dobilo sprawe, potem fryzjerka mi tyle zjechala ze juz sie w ogole nie ukladaja

jak tak siedze i mysle troche mi sie chorowalo, mialam zerwane sciegna na stopie, bralam sporo lekow, potem dwa razy mocne przeziebienie, a ja nigdy antybiotykow nie bralam. Jest ich mniej i to tez moze byc powod...

No coz, lamentowac bede sama do siebie, uzbroic sie w cierpliwosc musze i czekac az odrosna. w sumie i tak nic z nimi nie zrobie,prostowac nie zamierzam. mam kryzys pelna para tylko widze Wasze postepy, a ja sie cofnelam

i wypadly, i po cieciu. Ani razu rozpuszczonych po cieciu nie mialam.
dziekuje, chyba Wy mnie przy nadziei trzymacie
Ewelka, musisz przetrwac kryzys... nie pozostaje nic innego o tylko dbac o wloski, na pewno odrosna- trzymam kciuki
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:43   #22414
polelavendove
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21012672]fajne ale nie wlazla w poszewke od koldry co mnie sie kilka razy udalo, zanim nie zakupilam poscieli z zameczkami- tych jak na razie nie potrafie rozpiac przez sen [COLOR="Silver"]

[/QUOTE]
Będziemy się zastanawiać jak będziesz się z poszewką na głowie budzić...
Stary 2010-07-29, 18:55   #22415
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Obowiązkiem każdej kręconowłosej w Dzień fali i loka jest nosić kręcone włosy
a piątek 13tego to nie będzie za rzadko? bo to taka przestępcza data ...
ja też kocham 13tkę bo w domu pod tym nrem wychowałam się, dziecięciem będąc
Cytat:
Może daj mu wygrać czasem podczas wyścigów rowerowych
TŻ-inżynier bezcenny
on jest inna kategoria wagowa ...
ano bezcenny, ano
Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
kochana, mam nieśmiałe pytanie czy robiłaś sobie jakieś badania? za kiepski stan włosów może odpowiadać wiele czynników, choroby tarczycy albo głupia anemia ... może jesteś przemęczona, osłabiona i masz gorszą kondycję fizyczną, jakieś braki w diecie? może warto by było sprawdzić?
nie chcę się wtrącać, ale poniekąd wiem co czujesz z tym kryzysem

a może to tylko przejściowy stan, odpoczniesz to i włoski się poprawią nie martw się kochana, jakby nie było to będzie dobrze, włosy na pewno odwdzięczą się za pielęgnację, wcierki, suplementy i dojdą do siebie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:01   #22416
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
a piątek 13tego to nie będzie za rzadko? bo to taka przestępcza data ...
jak mozesz? czuje sie urazona

Pole- poszewka na glowie- odpada bo po pierwsze loki sie pogniota, a po drugie- to juz wole czepek
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:11   #22417
Pinsleepe
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20993438]dziekuje Eloe

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

nie moge miec nic futrzastego w domu
ale kurcze z tego co pamiatem nie mialam testow na siersc szczurkow [/QUOTE]

To zrób, bo myślę, gdzie by tu szczury na kolonie letnie wysłać

Cytat:
a ja usłyszałam ostatnio komplement od TŻta: "Twoje włosy ostatnio rzadko wygladają źle .... praktycznie nigdy"
cieszyć się czy się nie cieszyć?

fakt że zmiana pogody (chłodniej, wilgotno) zdecydowanie im służy, niestety mi już zdecydowanie nie
No brawo, brawo Oczywiście, że się cieszyć Ja właśnie swojemu poleciłam użycie jakiejś odżywki i oczywiście sięgnął po Alverde, moją prawie-ulubioną No ale nie będę mu żałować, bo w końcu za dużo nie zużyje.... Nie ma na co

Cytat:
dziękuję mam wielkie bałagano, ale ja tak lubię
kochana, dla Ciebie wszystko

a "komplement" mi się dostał "w stanie wstałym"
cudowne uczucie, kiedy Twój mężczyzna Cię doceni
ale muszę przyznać ze rzeczywiście ostatnio jestem raczej zadowolona z własnych włosów, ja - włosowa pesymistka i dziwi mię to ogromnie
Dziwi Cię to? Dojrzewasz, moja droga, dojrzewasz

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nie czeszę w ogóle, ani nie rozplątuję
Rzadko mi się zdarzy przejechać palcami po włosach, kiedy mam na nich odżywkę d/s - żeby ją dobrze rozprowadzić.

Tak, jak napisała anka.d - mi się też włosy nie plączą.
Splątane mam jedynie po myciu Babydreamem, ale po nałożeniu odżywki d/s już są gładkie i rozplatane.
Kurcze, jak wy to robicie? Mnie się ostatnio strasznie plączą i w dodatku kołtunią Ale to i tak lepiej niż kiedyś, jak musiałam wycinać kołtuny, bo nie dało się ich rozczesać za nic w świecie

Cytat:

Boski teledysk, bardzo go lubię Chyba też mam bogate życie łóżkowe, a nigdzie nie mogę dostać poszewek z satyny
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:28   #22418
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Boski teledysk, bardzo go lubię Chyba też mam bogate życie łóżkowe, a nigdzie nie mogę dostać poszewek z satyny
Wyślij dzieci na kolonie (szczurki...) to się dopiero zacznie...
Stary 2010-07-29, 19:52   #22419
Konto usunięte

Cytat:
Wyślij dzieci na kolonie (szczurki...) to się dopiero zacznie...
Pinsleepe, przysylaj szczurki na kolonie, a dostarcze im rozrywki

a zeby nie bylo offtopa to chyba bredze bo mam na glowie folie, zimowa czapke i podwojnie zlozony gruby recznik kapielowy coby olejki wnikaly

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-29 o 19:54
Stary 2010-07-29, 20:02   #22420
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
kochana, mam nieśmiałe pytanie czy robiłaś sobie jakieś badania? za kiepski stan włosów może odpowiadać wiele czynników, choroby tarczycy albo głupia anemia ... może jesteś przemęczona, osłabiona i masz gorszą kondycję fizyczną, jakieś braki w diecie? może warto by było sprawdzić?
nie chcę się wtrącać, ale poniekąd wiem co czujesz z tym kryzysem

a może to tylko przejściowy stan, odpoczniesz to i włoski się poprawią nie martw się kochana, jakby nie było to będzie dobrze, włosy na pewno odwdzięczą się za pielęgnację, wcierki, suplementy i dojdą do siebie
no ja mysle ze to stan przejsciowy musze wybrac sie do rossmanna, moze znow dam szanse balsamowi nivea flexible, ale 15 zl droga nie chodzi dieta... mialam diete ale to raczej na plus warzywa, owoce, bialko, dobre weglowodany. badania krwi mialam dwa razy do pracy robione i zadziwiajaco dobrze wyszly, a kolezanki mialy anemie. jedynie hormony moge obwiniac, w mojej miescinie ciezko o jakiekolwiek badania, ale musze o tym pozadnie pomyslec.

stwierdzam ze sa przekarmione olejami, dlatego jutro sru na miasto bo w sobote maja ladnie sie ulozyc , ale wiecie jak to jest - jak sie chce to sie nie uloza
Stary 2010-07-29, 21:19   #22421
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Znalazłam różne opinie w internecie na temat gotowania marchewki - niektórzy uważają, że w trakcie gotowania traci składniki odżywcze, inni wręcz przeciwnie (sama myślałam, że marchewka ugotowana jest bardziej odżywcza, dlatego o tym wspomniałam).
Ciekawa teoria z tą gotowaną marchewką. Szkoda, że nie napisali, jak witamina A ma przeżyć gotowanie
"Dostrzegli to także chemicy z uniwersytetu w Toronto w Kanadzie. Ich analizy wykazały, że keczupy i sosy pomidorowe zawierają o wiele więcej łatwo przyswajalnych karotenoidów niż świeże pomidory".
Dam sobie loka (ale tylko jednego!) uciąć, że te badania sponsorowało lobby keczupowe. Keczup zdrowszy pod świeżego pomidora

Cytat:
Fakt - żelatyna jest odzwierzęca, ale pektyny już nie, więc wydaje się, że można je spokojnie stosować.
Poczytałam trochę o tej żelatynie i okazuje się, że powstaje z hydrolizy kolagenu, czyli podejrzewam, że będzie mieć podobne działanie. Kolagen jest w Naturalisie i tam wymieniają takie zalety kolagenu w pielęgnacji włosów:
• nawilża, uelastycznia, zwiększa sprężystość włosów – szczególnie w
połączeniu z elastyną
• nadaje włosom miękkość
• chroni włosy przed szkodliwym działaniem detergentów
Nawet dostałam próbkę kiedyś i miałam dodać do odżywki, ale na razie gdzieś czeka w czeluści lodówki.
W każdym razie myślę, że wielkość tych protein na pewno nie pozwoli im przeniknąć do włosa, ale pewnie będą miały fajny efekt kondycjonujący i bardzo możliwe, że pogrubiający, właśnie poprzez osadzenie na włosie. To by pasowało do wrażeń dziewczyn z LU

Dziękuję Małgosiu za opis odżywkowania , wszystko jasne, spróbuję zrobić tak, jak Ty

Cytat:
Wstawię na pewno, ale ostrzegam, że nie jest to przyjemny widok
Ech tam, my tu nie takie rzeczy widziałyśmy

Cytat:
Napisane przez karaska23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam nadzieje że wybrałam dobry wątek do tego pytania moje włosy sa lekko falowane.. naprawde lekko raz sa bardziej pofalowane raz prawie proste dlatego mam pytanie czy jeśli nie są kręcone a tylko falowane to ich struktura bedzie jak włosów kręconych czy bardziej jak prostych? Chodzi mi tu o to czy powinnam je pielęgnować jak włosy kręcone?
Na tym wątku już nie jeden raz z leciutkich fal robiła się burza loków, daj włosom szansę

Cytat:

U mnie się nie wyświetla

Cytat:
Kurcze, jak wy to robicie? Mnie się ostatnio strasznie plączą i w dodatku kołtunią Ale to i tak lepiej niż kiedyś, jak musiałam wycinać kołtuny, bo nie dało się ich rozczesać za nic w świecie
Musisz mieć chyba jakieś bardzo podatne włosy na plątanie, normalnie sama odżywka d/s powinna rozwiązać ten problem.
A myślałaś o jakimś psikaczu rozplątującym?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:34   #22422
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Czy któraś z kręconowłosych miała do czynienia z szamponem familijnym? Jak opinie? Chciałam go wypróbować, ale nie jestem pewna, czy nie ma w swoim składzie silikonów. A składu jak na złość nie mogę znaleźć.
silikonów nie ma, ale sles owszem. szampon, jak szampon - oczyszcza

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Malgosiu KCCC to Curling Custard z Kinky Custard, dostepny w Uk na britishcurlies zel do wlosow o zapachu wanilii
nie chciałam o tym wiedzieć

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
teraz tylko rozmyslam co wziac ze soba w warunki namiotowe. bawic sie w mycie odzywką, czy jednak postawic na szampon, cięższą, bardziej ochronna odzywke i zwiazywac wlosy? i tak nie bedzie czasu na stylizacje, nie bedzie luster, mnostwo kurzu... chyba postawie na minimalizm.

jadąc na kilka dni wzięłam sprawdzoną odżywkę do mycia, lekką odżywkę, naturię i żel którego nie używałam. bez stylizacji, ugniatania itp włosy wyglądały naprawdę przyzwoicie i nawet poznańska woda nie zrobiła mega spustoszeń

Cytat:
a ja usłyszałam ostatnio komplement od TŻta: "Twoje włosy ostatnio rzadko wygladają źle .... praktycznie nigdy"

uroczy

Cytat:
Napisane przez justyne3ka Pokaż wiadomość
Przez ostatnie 5 lat były przeze mnie codziennie torturowane suszarką i prostownicą ,ale chyba już po roku się z tego otrząsnęły.
moje własne doświadczenie mówi mi, że z dużych zniszczeń włosy się nie otrząsają. zastanów się, ile te końcowe partie mają już lat - poza tym warto pamiętać, że włosy są martwe niestety i nie mają zdolności samoregeneracji

Cytat:

właśnie.... czekamy.....
dołączasz do mnie i Eloe ?

Cytat:
poradzcie co jest najlepsze na porost

dłuższy masaż skalpu przy myciu odzywką

postanowiłam uzupełnić zdjęćia. niestety są 'z gorszego dnia' i na dodatek włosy mokrawe, ale złamałam się i jutro idę ciachać więc... dla potomności bez stylizatora.
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=70151
Stary 2010-07-29, 21:48   #22423
polelavendove
Wtajemniczenie

Jumattko na pewno masz bardzo zepsuty komputer lub nie masz TŻ inżyniera (to podobno modne na tym wątku)

A to poszukaj sobie na Youtube pod Her Morning Elegance / Oren Lavie
Stary 2010-07-29, 21:50   #22424
karolca
Zakorzenienie

a ja mam pecha do szamponów
Mój sprawdzony wycofali ze sprzedaży (a taki dobry był). Kupiłam całkiem dobry składnikowo, ale sklepowy. I co? Po trzecim uzyciu zadrapałabym się na śmierć
Zdesperowana udałam się po ratunek do apteki. "Nowy" szampon dermatologiczny... cena 30 zł za 200 ml Ale problemy ze skalpem jak ręką odjął a włosy jakby przyjemniejsze.
Skład szamponu dałam na innym wątku do analizy (Emolium, Szampon nawilżający).

No i walczę z odrostami. Unikam luster Ostatnio przymierzałam się do jakiego koloru, ale nic mi nie odpowiadało więc nie kupiłam TŻ chciałby, abym wróciła do czarnych włosów, ale ja zdecydowanie mówię "tylko nie czarne".

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 22:23   #22425
Konto usunięte

eksperymentujac- dzis zmylam olejki mieszanka odzywki i octu- zmywa sie rewelacyjnie

jesli nie ma skarg i zazalen- to ustalam dzien

13 piatek- Dzien Fali i Loka

regulamin tego szczegolnego dnia w przygotowaniu
uprasza sie zakrecono-falowane kolezanki o czynny udzial w jego tworzeniu

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
postanowiłam uzupełnić zdjęćia. niestety są 'z gorszego dnia' i na dodatek włosy mokrawe, ale złamałam się i jutro idę ciachać więc... dla potomności bez stylizatora.
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=70151
Gubis- ladne wloski
Ty tez uleglas manii nozyczkowej

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-29 o 22:19
Stary 2010-07-29, 22:25   #22426
polelavendove
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21018454]eksperymentujac- dzis zmylam olejki mieszanka odzywki i octu- zmywa sie rewelacyjnie

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Gubis- ladne wloski
Ty tez uleglas manii nozyczkowej [/QUOTE]
1.Alkohol szkodzi Twoim włosom.Zamiast na głowę lej go w głowę.
Stary 2010-07-29, 22:26   #22427
Konto usunięte

Cytat:
Jumattko na pewno masz bardzo zepsuty komputer lub nie masz TŻ inżyniera (to podobno modne na tym wątku)

A to poszukaj sobie na Youtube pod Her Morning Elegance / Oren Lavie
jesli zakrecony
Stary 2010-07-29, 22:44   #22428
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Ciekawa teoria z tą gotowaną marchewką. Szkoda, że nie napisali, jak witamina A ma przeżyć gotowanie
"Dostrzegli to także chemicy z uniwersytetu w Toronto w Kanadzie. Ich analizy wykazały, że keczupy i sosy pomidorowe zawierają o wiele więcej łatwo przyswajalnych karotenoidów niż świeże pomidory".
Dam sobie loka (ale tylko jednego!) uciąć, że te badania sponsorowało lobby keczupowe. Keczup zdrowszy pod świeżego pomidora
Słyszałam o tych pomidorach, że podobno przetworzone (keczupy, koncentraty, zupy pomidorowe itp.) są bardziej odżywcze niż surowe pomidory
Jeżeli chodzi o same keczupy, to pewnie większośc nie jest zdrowsza od pomidorów z uwagi na to, że mało jest w tych keczupach pomidorów, a więcej "sztucznych" środków. Ale jeśli keczup rzeczywiście opierałby się na pomidorach (czyli np. taki, który ktoś robi sam w domu), to powinien mieć więcej wartości odżywczych niż surowy pomidor.

Cytat:
Poczytałam trochę o tej żelatynie i okazuje się, że powstaje z hydrolizy kolagenu, czyli podejrzewam, że będzie mieć podobne działanie. [...]
W każdym razie myślę, że wielkość tych protein na pewno nie pozwoli im przeniknąć do włosa, ale pewnie będą miały fajny efekt kondycjonujący i bardzo możliwe, że pogrubiający, właśnie poprzez osadzenie na włosie. To by pasowało do wrażeń dziewczyn z LU
Dziękuję za informacje

Załączam obiecane zdjęcia. Puszak nie wyszedł taki, o jaki mi chodziło, a to dlatego, że włosy mi trochę zmokły od deszczu i ogólnie było wilgotno w powietrzu.
Zdjęcia też nie najlepszej jakości, ale jak będzie sucho to zrobię je jeszcze raz i wtedy zobaczycie wieeeeelkiego puszaka

Ewelka
Lok na pewno niedługo do Ciebie wróci

Edit:
Ewelka Natknęłam się na artykuł, który sporo mówi o przyczynach wypadania włosów (sporo powtarza z tego, co już napisała Agison):
http://avanti24.pl/moda/1,103639,2677613.html

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-07-29 o 22:54
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 23:04   #22429
Konto usunięte

Malgosiu, nawet rozczesnane sa cudne ja nie widze zadnego puszaka

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Słyszałam o tych pomidorach, że podobno przetworzone (keczupy, koncentraty, zupy pomidorowe itp.) są bardziej odżywcze niż surowe pomidory
Jeżeli chodzi o same keczupy, to pewnie większośc nie jest zdrowsza od pomidorów z uwagi na to, że mało jest w tych keczupach pomidorów, a więcej "sztucznych" środków. Ale jeśli keczup rzeczywiście opierałby się na pomidorach (czyli np. taki, który ktoś robi sam w domu), to powinien mieć więcej wartości odżywczych niż surowy pomidor.
to wychodzi na to ze zupke pomidorowa moge uzyc w roli odzywki?
albo jutro kupie 2- jedna wewnetrzenie a druga- zewnetrznie

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
noo to juz 1wszy postulat

Pole, a co z piwem
Stary 2010-07-29, 23:14   #22430
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

Kupiłam ostatnio ocet jabłkowy i w składzie oprócz octu ma "przeciwutleniacz: E 223". Nie zaszkodzi włosom ?

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 23:25   #22431
Konto usunięte

Cytat:
tez zwyklam wycinac koltuny (o rozczesaniu ich nie bylo mowy... a czesalam wlosy codziennie na sucho-rozczesnaie ich bylo czasem nielada wyzwaniem )- szczegolnie jak bylam na studiach- mylam wlosy szamponem jakim popadnie, kiedys koleznanka spytala czy mam przetluszczajce sie wlosy bo uzywam takiego szamponu- odp ze nie wiem odzywki nie uzywalam wogole.
moja wiedza na temat pielegnacji wlosow byla zadna, tylko jak przyjezdzalam do rodzicow to mama gonila mnie za brak zainteresowania pielegnacja wlosow, byly naprawde w zlym stanie
potem zaczelam uzywac odzywek, masek itd i problem koltunow zniknal, ale suche siano- nigdy az do teraz
grzebien znalazlam przypadkowo chyba z tydzien temu (szukajac zupelenie czegos innego) i rozczeslam wlosy po nalozeniu odzywki b/s- juz nigdy wiecej- mialam niewiadomo co na glowie jak wlosy wyschy- cos ala szopa krol lew, ale juz nie sucha, co bylo stanem permanentnym przed CG

co do satyny to bawelna z domieszka satyny tez jest przyjemna, ale to nie to samo
Stary 2010-07-29, 23:38   #22432
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
A to może coś własnego byś ukręciła? Bo kupne psikadła to raczej są do rozplątywania włosów, a jakieś z lepszym składem to w sumie tylko widziałam w angielskich/amerykańskich sklepach z rzeczami do kręciołów.
Dysponujesz półproduktami? Albo jakimś żelem aloesowym, który można by było rozcieńczyć? W Receptariuszu podwieszonym na górze dziewczyny powklejały dużo przepisów na reanimatory skrętu, które mają też składniki odżywcze.
Jeszcze jedyne, co mi przychodzi do główy, to ten sprej Balea, który lubi Eloe. Ale on chyba jakiś szczególnie odżywczy nie jest.
chyba brak mi tego chemicznego zacięcia, poza tym... jak jeszcze zawalę dom półproduktami... jeśli sama się nie pogubię to mogę zostać skrzywdzona, same wiecie, jak chociażby Wasi panowie reagują na nowe nabytki
jak skończy się psikacz Mypa to spróbuję rozcieńczyć żel aloesowy. Ani ten psikacz, ani żel zbyt do mnie teraz nie przemawiają, ale może po takim eksperymencie będzie lepiej

Cytat:
Wrily_curly z TBS to raczej krem do loków niż psikacz, ale spisuje się naprawdę doskonale Używam go na sucho do odświeżania loków i nie zdarzyło się, bym się zawiodła.
dzięki to TBS zajrzałam ostatnio ale w sumie to nie widziałam zbyt wielu rzeczy do włosów, coś nie miałam głowy do zakupów, dzisiaj też minęłam go obojętnie... z kremów itp. mam lorysa (kurcze, podoba mi się chyba), patrzyłam dzisiaj za niveą ale nie widziałam a też mnie kusi...

Cytat:
Prawda. Ma jakieś 2 hydrolizowane proteiny (pszeniczna i sojowa), które podziałają jak kondycjonery. Ale za to ten zapach Balei... bezceny
A skąd dokładnie jesteś? Mój ulubiony olej kokosowy z Efavitu (wychodzi taniej niż zamawianie z neta) i cały wybór różnistych do dostania w EPI Markecie naprzeciwko Arkad.
mnie się bardzo podoba zapach mypy i nie wiem, co mnie tak kusi z tego składu, mam nadzieję że nie alkohol

w Społem na ul. pomorskiej jest efavit po 15 zł, w delikatesach przy popowickiej chyba 13 z groszami (mówię na wypadek, gdyby którejś wrocławiance było po drodze, zawsze kilka zł się zaoszczędzi)

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Małgosiu, podziwiam Cię za odwagę, ja nawet, gdyby mi zapłacili, nie rozczesałabym włosów na sucho, i mam tak od lat...
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 23:40   #22433
sylvi_86
Zakorzenienie

czy ja moge tak niesmialo sie przylączyc?
Jako dziecko mialam wlosy dlugie do pasa, falujace(a to dlatego ze po myciu zawsze byly czesane). potem po komunii mialam sciete na boba.I tak sobie rosły rosły, myte szamponem familijnym, odzywkowane czym co sie nawinelo. jeszcze w pierwszej klasie liceum mialam dluuugie wlosy prawie do pasa ale nic z nimi nie robilam, mylam czesalam i kucyk, od gory byly zawsze proste potem zaczynaly falowac. no i przyszlo liceum, byla pierwszza prostownica i kombinowanie z kolorem(czytaj wlosy popalone, szorskie).i tak z miesiaca na miesiac wlosy sie skracaly a ja mialam manie prostowania bo nie lubilam swoich lokow.na licencjacie bylo to samo prostowanie, ale juz nie rozjasnianie tylko przyciemnianie wlosow, co prawda wlosy w kiepskiej kondycji ale zaczelam sie w koncu nim przygladac no i odkrylam wizaz. na ostatnim roku licencjata zaczelam chodzic w swoich naturalnych włoskach ze az sie wszyscy dziwili i pytali czy robilam trwałą.zainteres owalam sie co prawda nie lokami a ogolna pielegnacja bo wlosy mialam okropne,plataly sie, musialam co chwila podcinac bo koncowki same mi sie łamały i w ogole mi wypadaly garsciami wiec zaprzyjaznilam sie z seboradinem niger i lotionem i szamponem, pokochalam Kallosa latte, ale gdy tylko wszystko sie uspokoilo zapomnialam o nich i teraz powracam a i bardzo lubilam tez psikadelko gliss kur dwufazowe to różowe..jak juz sie zacznie czytac wizaz to przestac nie mozna, a jak ogladalam wasze piekne czupryny tez takiej zapragnelam. Obecnie od 2 dni stosuje OMO. Za pierwszym razem bylo to Joanna ZaB Miod i mleko(jako oba O), M-Eva natura Pokrzywa, Dzisiaj O-Joanna ZaB Miod i mleko, M-Joanna ZaB Miód i mleko(szampon),O- potters aloes. chcialabym jednak przejsc na mycie odzywka.W tym celu zakupilam własnie pottersa aloes, szukalam rozowego yunga ale w moim rossmanie akurat nie mieli, na skalp kupilam ukochany seboradin lotion, zamowie tez kallosa latte i olej kokosowy bo kiedys tam mialam. niestety wyjezdzam na oboz sportowy w niedziele i nie bede miec tam ani czasu ani sily na zabawe z wlosami a musze jeszcze wykonczyc szampon i maseczke Joanny Fruit Fantasy kupiony rok temu i pozostawiony gleboko w szafce..ufff ale sie rozpisalam ..pewnie nikomu sie czytac nie bedzie chcialo ale chcialabym sie do was przylaczyc moge?
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 23:49   #22434
polelavendove
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21019761]

noo to juz 1wszy postulat

Pole, a co z piwem [/QUOTE]
jeszcze na dobre święta nie obchodzimy a już mamy problemy

Piwo służy jednemu i drugiemu.
Chyba trzeba tak jak dzielna Agison dzielić się piwem z włosami...
Stary 2010-07-30, 06:39   #22435
gubis
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21018454]
Gubis- ladne wloski
Ty tez uleglas manii nozyczkowej [/QUOTE]

moje mania trwa od jakiegoś czasu - jak zmyłam niedokładnie olej z włosów i musiałam tak pójść do pracy gotowa byłam na zero się obciąć... wcześniej ścinałam włosy w marcu, od tego czasu hoduje już w pelni swoje i powoli widzę, że układają się nie za bardzo.... no i chciałabym pozbawić się wydegażowanych końcówek.

dla mnie fryzjer to świetna sprawa, bo uwielbiam swoja fryzjerkę. dziś będzie oświecanie cg part 3

Cytat:

zaczynam nalewkowanie w ten weekend

Małgosiu, nie da się chyba zrobić tak, żeby Twoje włosy wyszły paskudnie...

zapomniałam wczoraj zdjąć ręcznika z głowy przed spaniem - efekt całkiem fajny, zamierzam nabyć czepek ala nava czy w polsce ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie?
Stary 2010-07-30, 07:19   #22436
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
w Społem na ul. pomorskiej jest efavit po 15 zł, w delikatesach przy popowickiej chyba 13 z groszami (mówię na wypadek, gdyby którejś wrocławiance było po drodze, zawsze kilka zł się zaoszczędzi)
w delikatesach na gajowej tez pojawil sie efavit, za 13 z groszami
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 08:30   #22437
agison
Zakorzenienie

Cytat:
To zrób, bo myślę, gdzie by tu szczury na kolonie letnie wysłać

No brawo, brawo Oczywiście, że się cieszyć Ja właśnie swojemu poleciłam użycie jakiejś odżywki i oczywiście sięgnął po Alverde, moją prawie-ulubioną No ale nie będę mu żałować, bo w końcu za dużo nie zużyje.... Nie ma na co
serio, tak bardzo chcesz się pozbyć szczurków? to podpowiem Ci jedno z możliwych rozwiązań - w Pekinie dają świetne szaszłyki ze szczura
to mówiłam ja, agison, koniec świata
a tak serio to ja kocham szczury możesz mi oddać

co do TŻta, to trzeba było mu polecić to, czego nie lubisz mój zużył już prawie cały Babynightmare a na Hippa nałożyłam zakaz dotykania
w ogóle ten mój TŻ to nas chyba podczytuje, bo wczoraj stwierdził że ciekawy jest jak moje włosy wyglądałyby po samym umyciu szamponem, bez "tych wszystkich odżywek" i zastanawiam się czy nie zrobić takiego testu, tylko z drugiej strony - po co?
Cytat:
Dziwi Cię to? Dojrzewasz, moja droga, dojrzewasz
nie chcę dojrzewać!
Cytat:
(...)Ale jeśli keczup rzeczywiście opierałby się na pomidorach (czyli np. taki, który ktoś robi sam w domu), to powinien mieć więcej wartości odżywczych niż surowy pomidor.
to prawda w przetworzonych pomidorach znajduje się chociażby więcej likopenu niż w surowych
z marchewką gotowaną podobno jest tak samo (łatwiejsza przyswajalność), chociaż tutaj ciągle trwa dyskusja, podobna do tej o wyższości masła nad margaryną (lub odwrotnie)

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 08:41   #22438
baybe3
Rozeznanie

Dziewczyny, czy kosmetyki Kinky-Curly można gdzieś kupić w sieci z wysyłką do Polski ?
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:12   #22439
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
czy ja moge tak niesmialo sie przylączyc?
Jako dziecko mialam wlosy dlugie do pasa, falujace(a to dlatego ze po myciu zawsze byly czesane). potem po komunii mialam sciete na boba.I tak sobie rosły rosły, myte szamponem familijnym, odzywkowane czym co sie nawinelo. jeszcze w pierwszej klasie liceum mialam dluuugie wlosy prawie do pasa ale nic z nimi nie robilam, mylam czesalam i kucyk, od gory byly zawsze proste potem zaczynaly falowac. no i przyszlo liceum, byla pierwszza prostownica i kombinowanie z kolorem(czytaj wlosy popalone, szorskie).i tak z miesiaca na miesiac wlosy sie skracaly a ja mialam manie prostowania bo nie lubilam swoich lokow.na licencjacie bylo to samo prostowanie, ale juz nie rozjasnianie tylko przyciemnianie wlosow, co prawda wlosy w kiepskiej kondycji ale zaczelam sie w koncu nim przygladac no i odkrylam wizaz. na ostatnim roku licencjata zaczelam chodzic w swoich naturalnych włoskach ze az sie wszyscy dziwili i pytali czy robilam trwałą.zainteres owalam sie co prawda nie lokami a ogolna pielegnacja bo wlosy mialam okropne,plataly sie, musialam co chwila podcinac bo koncowki same mi sie łamały i w ogole mi wypadaly garsciami wiec zaprzyjaznilam sie z seboradinem niger i lotionem i szamponem, pokochalam Kallosa latte, ale gdy tylko wszystko sie uspokoilo zapomnialam o nich i teraz powracam a i bardzo lubilam tez psikadelko gliss kur dwufazowe to różowe..jak juz sie zacznie czytac wizaz to przestac nie mozna, a jak ogladalam wasze piekne czupryny tez takiej zapragnelam. Obecnie od 2 dni stosuje OMO. Za pierwszym razem bylo to Joanna ZaB Miod i mleko(jako oba O), M-Eva natura Pokrzywa, Dzisiaj O-Joanna ZaB Miod i mleko, M-Joanna ZaB Miód i mleko(szampon),O- potters aloes. chcialabym jednak przejsc na mycie odzywka.W tym celu zakupilam własnie pottersa aloes, szukalam rozowego yunga ale w moim rossmanie akurat nie mieli, na skalp kupilam ukochany seboradin lotion, zamowie tez kallosa latte i olej kokosowy bo kiedys tam mialam. niestety wyjezdzam na oboz sportowy w niedziele i nie bede miec tam ani czasu ani sily na zabawe z wlosami a musze jeszcze wykonczyc szampon i maseczke Joanny Fruit Fantasy kupiony rok temu i pozostawiony gleboko w szafce..ufff ale sie rozpisalam ..pewnie nikomu sie czytac nie bedzie chcialo ale chcialabym sie do was przylaczyc moge?
Pewnie, ze mozesz się przyłączyć no i po obozie zabiarasz sie za włosy pełną parą!
Obiecujesz

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Małgosiu moje też tak wyglądają rozczesane ;D Choć już bardzo długo ich taknie widziałam :P

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21012672]fajne ale nie wlazla w poszewke od koldry co mnie sie kilka razy udalo, zanim nie zakupilam poscieli z zameczkami- tych jak na razie nie potrafie rozpiac przez sen
[/QUOTE]

Kiedyś zabrałam Tż kołdrę w nocy to rano jak sie obudziłam patrzę co jest grane a on wlazł pod prześcieradło -takie z gumką

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21018454]eksperymentujac- dzis zmylam olejki mieszanka odzywki i octu- zmywa sie rewelacyjnie

--
[/QUOTE]

A więc w piątek 13-nastego piwko dla każdego zakręconego,
lejemy do buźki i włosy na całego

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:19   #22440
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Hmm zrobiłam nalot na trzy sklepy w tym dwa te większe zdecydowanie i w żadnym nie było, nawet tesco nie miało takiego czegoś. Ale "szukajcie, a znajdziecie" nie? Dzisiaj też wyruszam na poszukiwania.

Rybiorku, olej z oliwy= oliwa z oliwek? bo mi się już wszystko we łbie miesza. No ale będę królikiem doświadczalnym, spróbuję wszystkiego, co mam w domu i się nadaje
przepraszam ze dopiero dzisiaj odpowiadam ale z przyczyn przeprowadzkowych nie mam jak zagladac na wizaz, tak to to samo i naprawde faknie sie sprawdza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości