Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 750 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 15:20   #22471
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że coś z Garniera tam widziałam... Dobra będzie któraś z nich? Bo ja po przeczytaniu paru wątków, pigułki, artykułów o odżywkach, szperaniu w necie i na KWC wiem tyle, co nic.
jak nie masz pojscia do wiekszych sklepow, tomoze chociaz apteka? chyba waxa to kazda zakrecona przerobila uzywalas juz? tez mam problem z odzywkami typu mrs potters, i inne z auchana itp Mala miescina

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...slo-karite.htm ta napewno polecana, bez silikonow i ma fajny sklad

z tej serii aloes jeszcze niby fajna, a z olejkiem zurawinowym jest tez ale to nie wiem:P

ja sie wybieram po yunga rozowego (mam nadzieje ze juz bedzie ) i wlasnie ta maske

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Rybiorku wróciłaś w wielkim stylu a raczej Twoje wróciły
zdecydowanie

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-07-30 o 15:38
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:37   #22472
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
jak nie masz pojscia do wiekszych sklepow, tomoze chociaz apteka? chyba waxa to kazda zakrecona przerobila uzywalas juz? tez mam problem z odzywkami typu mrs potters, i inne z auchana itp Mala miescina

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...slo-karite.htm ta napewno polecana, bez silikonow i ma fajny sklad

z tej serii awocado jeszcze niby fajna, a z olejkiem zurawinowym jest tez ale to nie wiem:P

ja sie wybieram po yunga rozowego (mam nadzieje ze juz bedzie ) i wlasnie ta maske[COLOR="Silver"]
Ja nie mam problemów co do niewielkiej ilości sklepów, tyle że mieszkam na uboczu miasta i piechtą bym szła chyba z 3 godziny do rossmana albo innej drogerii... Będę tam na stówkę w przyszłym tygodniu, ale odżywki potrzebuję od zaraz, bo się skończyła, a kudły myję codziennie więc nie mam wyboru . Hmm, waxa nie próbowałam, póki co chcę znaleźć coś w sklepie, zanim pójdę do apteki, budżet też niezbyt wielki mam :P Ale coś czuję w kościach że znajdę coś ciekawego

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii

Edytowane przez so_fantastic
Czas edycji: 2010-07-30 o 15:39
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:59   #22473
201605090958
Konto usunięte

Mam pytanie, na ile myć Wam wystarcza yung różowy?bo nie wiem czy dobrze zużywam u mnie po 3 myciach zeszła mi 1/4 buteleczki. Mam na głowie multum cienkich włosówdługości do zapięcia stanika na sucho
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 16:02   #22474
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Mam pytanie, na ile myć Wam wystarcza yung różowy?bo nie wiem czy dobrze zużywam u mnie po 3 myciach zeszła mi 1/4 buteleczki. Mam na głowie multum cienkich włosówdługości do zapięcia stanika na sucho
mysle ze to normalne zuzycie, mi opakowanie starcza na hmm 10 myc no moze wiecej, wiadomo wiecej tej odzywki sie naklada niz tradycyjnego szamponu
Stary 2010-07-30, 16:04   #22475
201605090958
Konto usunięte

Ewelka dzięki
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 16:06   #22476
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Hm, poczytałam o tej odżywce na KWC i jak zwykle są i ci co się zachwycają, i ci co wręcz przeciwnie. Podjęłam decyzję- jak nie będzie nic innego, to kupuję tą. Rozejrzę się jeszcze za jakąś z kokosem... No nie wiem, będę testować Chyba sobie spiszę listę silikonów i porównam składy kilku odżywek będę królikiem doświadczalnym najwyżej. ;p

Stary 2010-07-30, 16:31   #22477
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Wyślij dzieci na kolonie (szczurki...) to się dopiero zacznie...
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21014141]Pinsleepe, przysylaj szczurki na kolonie, a dostarcze im rozrywki
[/QUOTE]

Ok, najpierw Holandia, potem Gdańsk - a to się nazwiedzają

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Musisz mieć chyba jakieś bardzo podatne włosy na plątanie, normalnie sama odżywka d/s powinna rozwiązać ten problem.
A myślałaś o jakimś psikaczu rozplątującym?
Psikacz raczej niepotrzebny, bo z odżywką d/s jednak je rozczesuję jakoś. Tzn. przód jest ok, tylko tylna warstwam ta najbardziej pod spodem tak mi się plącze jakoś od niedawna, nie wiem, skąd to Tak więc grzebień jednak przy każdym myciu musi być.

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
serio, tak bardzo chcesz się pozbyć szczurków? to podpowiem Ci jedno z możliwych rozwiązań - w Pekinie dają świetne szaszłyki ze szczura
to mówiłam ja, agison, koniec świata
a tak serio to ja kocham szczury możesz mi oddać

co do TŻta, to trzeba było mu polecić to, czego nie lubisz mój zużył już prawie cały Babynightmare a na Hippa nałożyłam zakaz dotykania
nie chcę dojrzewać!
Nie chcę się ich pozbywać! A za tekst o szaszłykach zleję Cię osobiście Ja po prostu chcę, żeby moje kochane szczurki też coś miały z życia i nabrały doświadczenia w podróżach Tobie to już na pewno ich nie oddam teraz, o zła Ty Ale offtop wstrętny A propos, czemu tam nikogo nie ma?
PS: Dojrzewanie jest fajne
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 16:41   #22478
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość

Małgosiu, podziwiam Cię za odwagę, ja nawet, gdyby mi zapłacili, nie rozczesałabym włosów na sucho, i mam tak od lat...
Dla mnie najgorsze jest, że dopiero od niedawna nie rozczesuje włosów - ok.1,5 roku. Wcześniej musiałam albo nosić krótkie włosy, albo, jak były dłuższe, to cały czas związane (bo inaczej wyglądałam jak na tych zdjęciach)
Przód byłby nawet do przyjęcia, ale dla mnie taki tył to masakra

Nava
, gubis

Cytat:
Napisane przez janiaw Pokaż wiadomość
Małgosiu86- to się nazywa objętość. Nie puchacz
Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Łeee...jestem zawiedziona, włosy są stanowczo za ładne Po prostu rozczesane, ale i tak w świetnej formie. Wiedziałam, że tak będzie
Ja chyba widze coś innego na zdjęciach albo to zdjęcia kłamią
Nie jest duży puchacz, dlatego że akurat pogoda sprzyjała moim włosom, ale objętości to one też nie mają, naprawdę
Ich jest tylko dużo, ale przy skalpie są niestety przyklapnięte.

Ja to widzę, że na zdjęciu są suche, nijakie (ani proste ani kręcone)

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21019761]to wychodzi na to ze zupke pomidorowa moge uzyc w roli odzywki?
albo jutro kupie 2- jedna wewnetrzenie a druga- zewnetrznie
[/QUOTE]
Ja bym chyba nie mogła, ale jak masz tyle odwagi, to możesz próbować

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Małgosiu jakie długasne masz włosy! Gdy sa skręcone tak bardzo tego nie widać.
No właśnie
I tak je noszę praktycznie cały czas związane
Ale wytrwam z wizyta u fryzjera dopiero jesienią
Ale jak je wtedy skrócę to nie będą nawet sięgały ramion

Przetłumaczyłam dzisiaj jeden artykuł - jeszcze nie wiem, jak się do niego ustosunkować i pogodzić z niektórymi informacjami, o których piszemy Ale z drugiej strony przekonuje mnie, że autorka powołuje się na naukowe czasopisma

Artykuł o głębokim odżywianiu

Edit: Chcę przetłumaczyć jeszcze kolejne artykuły o głębokim odżywianiu - wtedy będzie na pewno szerszy obraz poglądów autorki (mam nadzieje, że np. ustosunkuje się do otwierania pod wpływem temperatury łusek włosów).

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-07-30 o 17:00
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 17:39   #22479
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Psikacz raczej niepotrzebny, bo z odżywką d/s jednak je rozczesuję jakoś. Tzn. przód jest ok, tylko tylna warstwam ta najbardziej pod spodem tak mi się plącze jakoś od niedawna, nie wiem, skąd to Tak więc grzebień jednak przy każdym myciu musi być.
Też się borykam z identycznym problemem Spodnia warstwa plącze mi się niemiłosiernie i muszę się nieźle namęczyć przy rozczesywaniu. W zimę też tak miałam, wtedy pomógł mi....fryzjer i pozbycie się znacznej długości włosówChyba znowu muszę go odwiedzić Ciebie oczywiście do tego nie namawiam

Cytat:
Ale offtop wstrętny A propos, czemu tam nikogo nie ma?
też się nad tym zastanawiam
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:18   #22480
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
kiedyś myłam wieczoram, teraz rano i jest o wiele lepiej dlatego tez powinnaś spróbować możesz usztywnić żelem, lub robić na drugi dzień reanimację +ugniatanie
ja mam jakąś wrażliwą skórę głowy, bo jak umyję głowę rano w taki niezbyt ciepły dzień jak dziś, to nawet niewielki wiaterek sprawia, że czuję dyskomfort na skórze i czuję się jakbym nie do końca wysuszyła włosy, mimo, że są suche

ale dziś zamówiłam sobie z all ten sexi koronkowy czepek i mam nadzieję, że w nim włosy się nie rozwalą przez noc

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:15   #22481
agison
Zakorzenienie

Cytat:
A propos, czemu tam nikogo nie ma?
zaraz będzie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:27   #22482
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
A propos, czemu tam nikogo nie ma?
no jak to czemu-
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:37   #22483
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Jumamatt-dziekujęślepak ze mnie. I Małgosi też podziekowania się należą
Proszę A jeszcze możesz też spróbować zamówić kolagen z Naturalisa i dodać do odżywki. Kurczę, może ja też swój wyciągnę i spróbuję?
No ale jeszcze obiecałam Agison testy tego orzecha, no tyle tych specyfików, że się nie idzie wyrobić

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Po pierwsze dzisiaj otrzymalam przesylke od kochanej Jumaatt z dostawa odzywek Alvedre, powiem krotko Jumaatt jestes wielka!!!!!!! Taaaka paka, kolega z biura ja odbieral i nie przewidzial ze taka ciezka, az mu sie kolana ugiely jak lapal paczke zeby jej nie upuscic
Niech Ci służą Rybiorko

Cytat:
Po drugie wychodzi ze najlepiej obecnie jako stylizator sprawuje sie zel lniany

zalaczam fotke z wczoraj, wlosy po wyschnieciu zanim roztrzepalam zel lniany
Twoje włosy wracają
No i natchnęłaś mnie do ugotowania żelu lnianiego, dawno nie robiłam

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ja to widzę, że na zdjęciu są suche, nijakie (ani proste ani kręcone)
Zgadza się, są ani proste ani kręcone, ale po świecie chodzi pełno pan, które takie włosy mają po pełnej stylizacji, jak Ty po rozczesaniu na sucho

Cytat:
Przetłumaczyłam dzisiaj jeden artykuł - jeszcze nie wiem, jak się do niego ustosunkować i pogodzić z niektórymi informacjami, o których piszemy Ale z drugiej strony przekonuje mnie, że autorka powołuje się na naukowe czasopisma

Artykuł o głębokim odżywianiu

Edit: Chcę przetłumaczyć jeszcze kolejne artykuły o głębokim odżywianiu - wtedy będzie na pewno szerszy obraz poglądów autorki (mam nadzieje, że np. ustosunkuje się do otwierania pod wpływem temperatury łusek włosów).
Małgosiu, super, że wybrałaś właśnie ten artykuł, bardzo go tutaj brakowało
Zapoznałam się z nim jakiś czas temu i zmienił moje podejście do głębokiego odżywiania. Na dzien dzisiejszy jestem bardzo sceptyczna.
Ciągle zapominamy o tym, że włos jest martwy.
Moim zdaniem jedynie niektóre oleje i odpowiednio spreparowane proteiny mogą przeniknąć do wnętrza włosa i tylko maski zawierające te składniki mogą być uznawane za głęboko odżywiające. No i plus ekstrakty ewentualnie, ale na ten temat jeszcze jest bardzo mało mareriałów i badan.
A reszta składników tylko oblepia włos, uzupełnia ubytki w łuskach, zmiękcza i natłuszcza. No i nawilże rzecz jasna
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 20:20   #22484
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Huh, byłam na tych odżywkowych zakupach i nie kupiłam nic. Na półkach ostały się może dwie- trzy marnej jakości odżywki z firmy typu 'kogucik'... Jutro pędzę do rossmanna, tam na stówkę coś będzie lepszego Tylko zastanawiam się, co będzie lepsze- odżywka d/s, odżywka b/s, maska- czy może wszystkie jednocześnie?
Btw. zauważyłam, że po olejowaniu moje włosy zrobiły się tak fajnie miękkie i myślę, że wyglądają trochię lepiej

Edytowane przez so_fantastic
Czas edycji: 2010-07-30 o 20:25
Stary 2010-07-30, 20:31   #22485
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Huh, byłam na tych odżywkowych zakupach i nie kupiłam nic. Na półkach ostały się może dwie- trzy marnej jakości odżywki z firmy typu 'kogucik'... Jutro pędzę do rossmanna, tam na stówkę coś będzie lepszego Tylko zastanawiam się, co będzie lepsze- odżywka d/s, odżywka b/s, maska- czy może wszystkie jednocześnie?
Btw. zauważyłam, że po olejowaniu moje włosy zrobiły się tak fajnie miękkie i myślę, że wyglądają trochię lepiej
Potrzebujesz na pewno czegoś do spłukiwania (odżywka czy maska - to zależy od stanu Twoich włosów i Twojej pielęgnacji) oraz odżywki bez spłukiwania. Czyli przynajmniej 2, do i bez spłukiwania.
Stary 2010-07-30, 20:42   #22486
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Jumaatt Chyba wolę pozostać przy zwykłej odżywce do spłukiwania, bo masek nie używałam jeszcze i póki co chyba nie potrzebuję Poszukam jakiejś dobrej bez spłukiwania, myślę że w rossmanie już nie będzie z tym problemu. A zastanawiam się, czy coś mi da olejowanie oliwą z oliwek? Słyszałam, że trzeba ją dość długo trzymać na łbie- jakbym nałożyła na włosy niewielką ilość, założyła jakiś siatkowy czepek i poszła w tym spać to by było ok? Dalej nie ogarniam tych wszystkich artykułów -.- czarna magia dla mnie

Stary 2010-07-30, 21:06   #22487
Konto usunięte

Cytat:
Jumaatt Chyba wolę pozostać przy zwykłej odżywce do spłukiwania, bo masek nie używałam jeszcze i póki co chyba nie potrzebuję Poszukam jakiejś dobrej bez spłukiwania, myślę że w rossmanie już nie będzie z tym problemu. A zastanawiam się, czy coś mi da olejowanie oliwą z oliwek? Słyszałam, że trzeba ją dość długo trzymać na łbie- jakbym nałożyła na włosy niewielką ilość, założyła jakiś siatkowy czepek i poszła w tym spać to by było ok? Dalej nie ogarniam tych wszystkich artykułów -.- czarna magia dla mnie
hej so_fantastic
oliwa z oliwek- jak najbardziej
oliwy naloz dosc duzo, naloz folie, na nia czapke i idz spac
na poduszke poloz gruby recznik, siateczkowy czepek bym Ci odradzala
mozesz oliwe wymieszac z odzywka
tu sciagawka olejowa- maslowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...59&postcount=9
milego oliwkowania
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:07   #22488
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Gubis- nie denerwuj mnie. Bez stylizatora?? Taki efekt niektórzy mają jedynie po tonie stylizatora

wilgotnych, pomiętych oklapusów? zawsze mówiłam, że nadmiar szkodzi

Rybiorku - śliczne włosy

Eloe - za późno.... może i mogłabym jeszcze trochę wytrzymać i musze przyznać, że na moje obcięte, leżące na podłodze patrzyło mi sie dużo gorzej niż na farbowane, ale chyba nie ma tego złego. mam wyrównane końcówki i włosy ścięte w taką fryzurę, że mogę spokojnie 'na niej' zapuszczać tył sięga trochę wyżej niż połowa szyi a wierzchnia warstwa zaczyna się od ucha. jestem zadowolona, zobaczymy co powiedzą jutro włosy na moją pielęgnację

super, że pojawił się kolejny artykuł! daje trochę do myślenia...

Edytowane przez gubis
Czas edycji: 2010-07-30 o 21:09
gubis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:17   #22489
Konto usunięte

Malgosiu, super artykul
Stary 2010-07-30, 21:22   #22490
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Nava dziękuję bardzo za pomoc Chyba nie wytrzymam spania w folii i czapce ale coś pokombinuję a od razu pomęczę Cię pytaniem- masz jakąś wypróbowaną 'sklepową' odżywkę? Moja się skończyła, a zachodzę w głowę co kupić, żeby było ok...

Stary 2010-07-30, 21:23   #22491
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Ja tylko na moment, bo zalatana jestem pakowaniem. Jutro nad morze a tak leje
nadal nie wiem co spakowac do pielegnacji włosów...
hipp i co dalej....
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:32   #22492
Konto usunięte

Cytat:
Nava dziękuję bardzo za pomoc Chyba nie wytrzymam spania w folii i czapce ale coś pokombinuję a od razu pomęczę Cię pytaniem- masz jakąś wypróbowaną 'sklepową' odżywkę? Moja się skończyła, a zachodzę w głowę co kupić, żeby było ok...
zaloz chustke oszczedzisz sobie tlustego balaganu w lozku
generalnie- im cieplej tym lepiej

nie mieszkam w PL wiec uzywam nieco odzywek, ostatnio przywiozlam seboradin i ta moge Ci polecic (do kupienia w aptece), dziewczyny chwala fructis z avocado
Stary 2010-07-30, 21:32   #22493
jumaatt
Rozeznanie

Gubis, trzymam kciuki na nową fryzurkę, żebyś była zadowolona, a włoski odżyły

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
hipp i co dalej....
..i porządną treściwą odżywkę do spłukiwania + coś bez spłukiwania. I coś od słońca I może kokoska?
I baw się dobrze
Stary 2010-07-30, 21:34   #22494
Konto usunięte

Cytat:
hipp i co dalej....
ja sprytnie odlewam odzywki do malych pudeleczek duzo sie przemieszczam i jesli mialabym za kazdym razem brac odzywki, balsam do ciala, mydlo itd w oryginlanych opakowania to bym jak nic potrzebowala osobna walizke i tragarza
milego wakacjowania!
Stary 2010-07-30, 21:40   #22495
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Cytat:
hipp i co dalej....
Się nie martw, pogoda się poprawi. Ja mam ten sam problem, w sierpniu jadę to Italy i nie wiem co zabrać. Póki co planuję coś do ochrony przed słońcem, szampon i odżywki oraz balsam, czyli wszystko to, co muszę mieć, coby nie zmieniać nawyków. Dobrze, że jadę autem bo z takim arsenałem do samolotu by było ciężko wejść

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21041771]zaloz chustke oszczedzisz sobie tlustego balaganu w lozku
generalnie- im cieplej tym lepiej

nie mieszkam w PL wiec uzywam nieco odzywek, ostatnio przywiozlam seboradin i ta moge Ci polecic (do kupienia w aptece), dziewczyny chwala fructis z avocado[/QUOTE]

O tym z garniera też słyszałam, jutro poszperam w drogerii Chustka... Doobre, nie pomyślałam o tym Dzięki

Stary 2010-07-30, 22:10   #22496
janiaw
Rozeznanie

So fantatstic- w Rossmannie napewno dostaniesz garniera avocado ale to d/s. Natomiast bez spłukiwania polecam Naturię Joanny len i rumianek, albo cytryna i miód. Tyle, że ich nie ma w Rossie ewentualnie można poszukać w realu... a na lato to z filtrem uv mrs potters z ginko bilboa b/s ale trudno dostać. Ja znalazłam w almie.

Nad morze wzięłam 1 (jedną)maskę Kallosa marchewkowego (dzięki Emesko) i własnie b/s mrs potters z ginko. Spisały się świetnie. Do mycia był Hipp razem z córcią

Jumamatt to jeśli kiedyś potestujesz ten kolagen, to daj znać jak efekty. Ja na razie za radą Polelavendovego potestuję galaretkę cytrynową aby miała mnie na sumieniu

Gubis-no masz rację, każdy ma to na co zasługuje A fotki po fryzjerze będą?

Edytowane przez janiaw
Czas edycji: 2010-07-30 o 22:15
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 22:14   #22497
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Janiaw Hmm, dzięki chyba się skuszę na tego Garniera, zastanawiam się nad Pantene do włosów kręconych, to b/s... Opinie o niej jak zwykle podzielone. Ewentualnie pozostanę wierna mojej odżywce w sprayu z Elseve i tyle a ochrona przed słońcem... Pierdyknę sobie słomkowy kapelutek i coś z filtrem i będzie git

Stary 2010-07-30, 22:35   #22498
Konto usunięte

Cytat:
Janiaw Hmm, dzięki chyba się skuszę na tego Garniera, zastanawiam się nad Pantene do włosów kręconych, to b/s... Opinie o niej jak zwykle podzielone. Ewentualnie pozostanę wierna mojej odżywce w sprayu z Elseve i tyle a ochrona przed słońcem... Pierdyknę sobie słomkowy kapelutek i coś z filtrem i będzie git
ja bym Ci nie polecila zadnej z nich (kiedys uzywalam namietnie i nic dobrego z tego nie wyniknelo)
ale dobor kosmetykow to sprawa indywidulana i zalezy co chcesz osiagnac
Stary 2010-07-30, 22:36   #22499
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Pantene nie jest za specjalna. Od siebie polecam Mrs potters, o której wspominała Janiawka. Używałam aloesowej, teraz mam ginko obie równie fajne. Zawsze kupuje je w Leclercu. Nivea chyba też ma coś godnego uwagi (odżywki w takiej buteleczce z dzióbkiem) z tego co pamiętam do włosów farbowanych zawiera filtry, ale chyba nie są 100% zgodne z CG.
Fitomed też ma fajne odżywki b/s, mają całkiem porządne składy. Do dostanie w aptekach i sklepach zielarskich.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 22:59   #22500
malgosia86
Zadomowienie

Bardzo się ciszę że trafiłam z artykułem.
Mam już przetłumaczony drugi, na ten sam temat. Wstawię go jutro

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości