MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 18:26   #3571
parrotka
Raczkowanie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2097524 9]no to wrzucam na luz

hm... kupujemy łóżeczko turystyczne. może któraś jakieś poleci?
a w ogóle to można już tego używać? znalazłam jedno fajne na allegro, ale tam jest zaznaczone że dla dzieci od 6-go m-ca...[/QUOTE]

My tez uzywamy turystycznego na codzien, fajne jest, dokupilam tylko lateksowy materacyk a poza tym ma funkcje kolyski wiec jak mam wozek umorusany po deszczu a mala nie chce spac to ja czasem bujne

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość

A to nie jest tak że cukier powoduje zaparcia??Mi kazano odstawić słodycze jak karmiłąm bo mała zaparcia miała

A mi pediatra mowila ze po slodyczach mala ma strzelajace kupki...

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Marzę o przespaniu 5 godzin ciągiem
Mi tesciowa zrobila prezent, przyjechala i dwie nocki karmila mala a ja spalam od polnocy do 9 rano zwariowalam z nadmiaru snu )

Swietnie w tych chustach dziewczyny wygladacie u nas na dzikim zachodzie sa malo popularne bynajmniej ja w swojej miejscowosci nikogo w chuscie nie widzialam ale chyba sie skusze bede szokowac stare baby

We wtorek weszlysmy w 12 tydzien, ustalil sie pewien rytm dnia i chwala za to. Karmienie jest o 21,2,6,9,12,15,18 mniej wiecej oczywiscie Kapiel o 20.15. W dzien po jedzeniu troche aktywnosci a potem drzemka a w nocy sen. Czasami dokucza brzuszek tylko martwi mnie bo Basia robi 6-8 kupek dziennie a jest na moim mleku i mieszance wiec to chyba za duzo. A poza tym te jej niektore kupki sa takie jakies sluzowate....

A tu moje dzisiejsze zakupy w szmaciuchu i spiaca krolewna

Edytowane przez parrotka
Czas edycji: 2010-07-30 o 18:40
parrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:37   #3572
Darianna25
Zakorzenienie

A co sądzicie o tej chuście?
http://allegro.onet.pl/item115924048...lor_lilac.html

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Młody sam złapał lusterko i trzyma i wywija. A koraliki przy lusterku pcha do buzi. Jak się cieszę.
Super

marhalczar super ciuszki.USUŃ TO ZDJĘCIE W WANIENCE kto wie kto na to patrzy.

Cytat:
Śliczne ciuszki

Mam pytanko - czy Wam też tak przeszkadzają kaptury w bluzach?? Jakby nie mogli zrobić bluzy zapinanej bez kaptura?? I tak młody ma czapkę jak trzeba, a kaptur to chyba tylko dla ozdoby bo według mnie w ogóle funkcjonalny nie jest
Oj mnie strasznie a jeszcze są za duze i tak spadaja z głowy.

Dziś byłam u dentysty.Wszystko ok, zdjał mi kamień.
Ostatnie zakupy poczynione i nic tylko odliczać czas do wyjazdu.Jutro jeszcze fryzjer i jestem gotowa
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:40   #3573
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dobra firma. Tanio się ta aukcja nie skończy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:58   #3574
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
U mnie dzień też niezły (spanko od 11 do 12:30) ale noc to była super.

Młody zjadł o 18ej, do 19ej kwękał, potem godz. spacer w chuście i drzemka i po powrocie marudek pół godz. W końcu zasnął. Papu miało być o 22 więc położyłam dziecko obok siebie i czekam. Zasnęłam przy książce (w międzyczasie przebudziłam się na moment, zobaczyłam migający tel., odpisałam na sms /po chińsku / i zasnęłam znowu). Obudziło mnie zimno... Patrzę: firanka lata, za oknem deszcz, mały ma zimne łapki i kopie. Chwytam flachę, a woda zimna. Patrzę na zegarek, a tam 1:20.

Nieźle. Dorze, że zimno się zrobiło, bo pewnie dalej byście spali

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21030467]
2 mi się podoba
a jaki był wynik eksperymentu?
[/QUOTE]

W środę i czwartek będą następne odcinki ( 12.10 - TVP 2 )

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Moja mrówka nie śpi,obczaja matę
Fajna mrówka

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
.

Mi tesciowa zrobila prezent, przyjechala i dwie nocki karmila mala a ja spalam od polnocy do 9 rano zwariowalam z nadmiaru snu )

Super, że pomyślała o Tobie

Ciuszki fajne.
Królewna

Też mi się podobacie w tych chustach

Taaaadaaaam - dzisiaj Luiza chwyciła grzechotkę i trzymała ją i ruszała

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:00   #3575
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ciuszki

Mam pytanko - czy Wam też tak przeszkadzają kaptury w bluzach?? Jakby nie mogli zrobić bluzy zapinanej bez kaptura?? I tak młody ma czapkę jak trzeba, a kaptur to chyba tylko dla ozdoby bo według mnie w ogóle funkcjonalny nie jest
Ja znów szukam wszędzie bluz z kapturem bo moja nie cierpi czapek i zakładam jej opaski i na łepek kapturek

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Napiszę brzydko- GAPA z Ciebie

Cud, miód , malina....i jaka figura
Dziękuje

Nie gapa tylko DUPA

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2102552 3]boskie masz te ciuszki
a upusty powalają... kiedy u nas takie będą? (i żeby jeszcze jakiś sensowny towar w sklepie był, a nie same resztki na wyprzedażach)
[/QUOTE]

Toć przecie pełno wyprzedazy
Wczoraj kupiłam jeansy na 7zł, bluzkę za 5, dresiki za 10.. i wiele wiele innych

Nawet babosze/kozaczki na jesien za 10zł

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:13   #3576
kropka75
Zakorzenienie

Mój syn dzisiaj oszalał na spacerze. Spał pół godziny a potem zaczął się drzeć jak oszalały. Po powrocie do domu kąpiel i aktywność, gadał sobie do mnie, potem z jemiołą rozmawiał, a później zaczął kwękać ze zmęczenia. Nie mogąc zasnąć znowu zaczął się drzeć... Już chrypie, ale dalej krzyczy jak opętany. Bujam, bujam i zaczynam tracić słuch...
Łzy jak grochy, purpura na twarzy, cały spocony... Jak przed paroma tygodniami. Koszmar.

Stary 2010-07-30, 19:18   #3577
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Mój syn dzisiaj oszalał na spacerze. Spał pół godziny a potem zaczął się drzeć jak oszalały. Po powrocie do domu kąpiel i aktywność, gadał sobie do mnie, potem z jemiołą rozmawiał, a później zaczął kwękać ze zmęczenia. Nie mogąc zasnąć znowu zaczął się drzeć... Już chrypie, ale dalej krzyczy jak opętany. Bujam, bujam i zaczynam tracić słuch...
Łzy jak grochy, purpura na twarzy, cały spocony... Jak przed paroma tygodniami. Koszmar.
To znów się chyba zmówili...
U mnie to samo. Pół dnia tak fajnie było,a później się zaczęło...Brzuch chyba...Chciałam mu rozmasować,zdjęłam pampersa,ale nie dało rady. Nogi sztywne wyprostowane,on charczący,masakra. Tuliłam z gołą dupcią... I tak trzy razy. Ale popierdziane i teraz leży na macie. Pewnie długo nie poleży,ale dobre i to.

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:37   #3578
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde.. gadałam ostatnio z ciotką moją. Ma 4 miesiecznego chłopaczka. i jak mi o nim opowiadała to normalnie jak bym o Twoim Danielu słuchała.
Na spacerze ciągle płacze, w domu płacze..
Wstydzi sie już wychodzić na spacery bo sie drze jak by go głodziła albo katowała..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:40   #3579
kropka75
Zakorzenienie

U mnie nie brzuch. Histeria ze zmęczenia po prostu.

Mąż go wziął jak przyjechał ale jemu też kwęka. Zabawiany nie krzyczy, więc nic nie boli, marudzi po prostu, pojękuje, popłakuje... zmęczony jest do granic.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Kurde.. gadałam ostatnio z ciotką moją. Ma 4 miesiecznego chłopaczka. i jak mi o nim opowiadała to normalnie jak bym o Twoim Danielu słuchała.
Na spacerze ciągle płacze, w domu płacze..
Wstydzi sie już wychodzić na spacery bo sie drze jak by go głodziła albo katowała..
No tak to jest właśnie... Wszyscy się gapią. Dziś to mnie nawet jeden gość zaczepił co Daniel tak płacze.
Patrzą jakbym go mordowała...

Rano tak nie ma, uspokaja się z minutę, dwie, czasem pokwęka pięć i znowu śpi. Popołudnia są takie. Od 16ej to już muszę uważać gdzie idziemy i ile mamy do domu.

Stary 2010-07-30, 19:40   #3580
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kropka,a może viburcol by pomógł w takich razach?

Moja wstała po 18, nagadała się do wypęku do biedronki Potem kąpiel i po krótkim marudzeniu usypia, włączyłam jej z maty odgłosy dżungli (trzymamy pałąki z maty na szafce obok łóżka jako usypiacz), teraz tylko dziamganie smoka słyszę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 20:34   #3581
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21039096]Kropka,a może viburcol by pomógł w takich razach? [/QUOTE]

Być może. Tylko że to nie nauczy go zasypiać.

Uspokoił się, wyraźnie chciał pić, dostał, picie się skończyło i ryk. Zrobiłam mleko bo już pora była i pół godz. gryzienia smoczka. :/ W końcu przysnął. Na 5 minut. Pobudka, trochę zjadł, odbiłam, przysnął.
Znowu 5 minut.
Daję mleko - gryzie smoczek. A we flaszce zostało 90ml więc się nie najadł, nie ma sensu kłaść się spać. Zwariuję zaraz.

Stary 2010-07-30, 20:40   #3582
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
A co sądzicie o tej chuście?
http://allegro.onet.pl/item115924048...lor_lilac.html

Super

marhalczar super ciuszki.USUŃ TO ZDJĘCIE W WANIENCE kto wie kto na to patrzy.

Oj mnie strasznie a jeszcze są za duze i tak spadaja z głowy.

Dziś byłam u dentysty.Wszystko ok, zdjał mi kamień.
Ostatnie zakupy poczynione i nic tylko odliczać czas do wyjazdu.Jutro jeszcze fryzjer i jestem gotowa
Licytowalam w tej aukcji ale juz zrezygnowalam, bo pewnie bedzie niezla koncowka

Cytat:
Nieźle. Dorze, że zimno się zrobiło, bo pewnie dalej byście spali

W środę i czwartek będą następne odcinki ( 12.10 - TVP 2 )

Fajna mrówka

Super, że pomyślała o Tobie

Ciuszki fajne.
Królewna

Też mi się podobacie w tych chustach

No to jutro nauka czytania, pojutrze chodzenia a potem na studia
Zazdroszcze, moj dopiero zaczyna spostrzegac conieco..

Cytat:
Kropuś i Danielek zaluje, ze nie ma jakiegos sposobu-cud..

Cytat:
To znów się chyba zmówili...
U mnie to samo. Pół dnia tak fajnie było,a później się zaczęło...Brzuch chyba...Chciałam mu rozmasować,zdjęłam pampersa,ale nie dało rady. Nogi sztywne wyprostowane,on charczący,masakra. Tuliłam z gołą dupcią... I tak trzy razy. Ale popierdziane i teraz leży na macie. Pewnie długo nie poleży,ale dobre i to.
trzymam kciuki za poprawę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21039096]Kropka,a może viburcol by pomógł w takich razach?

Moja wstała po 18, nagadała się do wypęku do biedronki Potem kąpiel i po krótkim marudzeniu usypia, włączyłam jej z maty odgłosy dżungli (trzymamy pałąki z maty na szafce obok łóżka jako usypiacz), teraz tylko dziamganie smoka słyszę.[/QUOTE]
Ja stosowalam 2 razy u swojego marudka i sama nie wiem, czy to w ogole dziala..w kazdym razie- ja nie zauwazylam , malz tez
Stary 2010-07-30, 20:59   #3583
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Kropuś i Danielek zaluje, ze nie ma jakiegos sposobu-cud..

Ja stosowalam 2 razy u swojego marudka i sama nie wiem, czy to w ogole dziala..w kazdym razie- ja nie zauwazylam , malz tez
Ja też.
Ale może wyrośnie.

Ja tam w ogóle nie wierzę w homeopatię.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Pół dnia dziś szukałam cienkich śpiworków z rękawkami - porażka. Nic nie ma. Ani pół. Ewentualnie grube. I to też u dwóch sprzedawców. No i jeden ą i ę takiej firmy co się od 150zł zaczynają.

A tak liczyłam na jakiś, bo z tego co mam mały wyrasta, a to fajna rzecz jak chłodno. A tak łapki zimne jak lody.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Daniela nie można pochwalić, bo zaraz coś wywinie...

Rano powiedziałam jak ładnie spał w nocy, to teraz foch. O 16:40 zjadł połowę porcji, przed chwilą to samo. Ciekawe o której się obudzi... Pewnie w nocy będzie jedzenie co chwila.

Spadam, bo mało mam dziś szansy na spanie. Muszę już zacząć.

Dobranoc.

Stary 2010-07-30, 21:00   #3584
biankaaa
Zadomowienie

Ja też nie mam jakiegoś super przekonania do homeopatii ale akurat Viburcol zawsze nam sie sprawdzal. Swoja droga jest już chyba na recepte"/

Pieszecie o tych czapkach i opaskach a ja Witkowi poki co 2 razy czape ubralam Raz na wyjscie ze szpitala i raz dla ozdoby taka z daszkiem. A tak to smiga z gola lepetyną

Wlasnie zajadam cisteczka amarantusowe - moje ostatnie odkrycie pyszne sa. Apetyt mam nadal sloniowy wiec staram sie zapychac czyms zdrowym.

No i znalazlam nowy, wiekszy wozek dla syncia. Musze tylko dotychczasowe sprzedac i jakos mezowi wytlumaczyc ze to zakup niezbedny;P nigdy przy dzieciach zadne zakupy ubrankowe nie sprawialy mi takiej frajdy jak wozki))

Edytowane przez biankaaa
Czas edycji: 2010-07-30 o 21:01
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:09   #3585
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Swietnie w tych chustach dziewczyny wygladacie u nas na dzikim zachodzie sa malo popularne bynajmniej ja w swojej miejscowosci nikogo w chuscie nie widzialam ale chyba sie skusze bede szokowac stare baby

We wtorek weszlysmy w 12 tydzien, ustalil sie pewien rytm dnia i chwala za to. Karmienie jest o 21,2,6,9,12,15,18 mniej wiecej oczywiscie Kapiel o 20.15. W dzien po jedzeniu troche aktywnosci a potem drzemka a w nocy sen. Czasami dokucza brzuszek tylko martwi mnie bo Basia robi 6-8 kupek dziennie a jest na moim mleku i mieszance wiec to chyba za duzo. A poza tym te jej niektore kupki sa takie jakies sluzowate....

ja- szczerze powiedziawszy- nigdy nikogo na żywo z chusta nie widziałam. Na mojej wiosce to w ogóle, ani w promieniu 15km.
To będę pierwsza.

My też mamy regularne dnie i noce. Karmienia o: 6:00, 9:00, 12:00. 15:00, 18:00, 21:00, 3:00 (od dwóch dni tego karmienia nie ma ).
Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Tymek opróżnił przed chwilką butlę i już śpi w łóżeczku.

Twoje dziewczę .

Cytat:

Cytat:
fajna, też na nią patrzałam. Ale nie widziałam na Allegro nowych tej firmy więc nie mam porównania, ile nówka kosztuje?

kropka, zapodaj link do jakiegoś dobrego błotka.
Musze ten mój brzuchol jakoś ukształtować.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:23   #3586
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Ja też.
Ale może wyrośnie.

Ja tam w ogóle nie wierzę w homeopatię.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Pół dnia dziś szukałam cienkich śpiworków z rękawkami - porażka. Nic nie ma. Ani pół. Ewentualnie grube. I to też u dwóch sprzedawców. No i jeden ą i ę takiej firmy co się od 150zł zaczynają.

A tak liczyłam na jakiś, bo z tego co mam mały wyrasta, a to fajna rzecz jak chłodno. A tak łapki zimne jak lody.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Daniela nie można pochwalić, bo zaraz coś wywinie...

Rano powiedziałam jak ładnie spał w nocy, to teraz foch. O 16:40 zjadł połowę porcji, przed chwilą to samo. Ciekawe o której się obudzi... Pewnie w nocy będzie jedzenie co chwila.

Spadam, bo mało mam dziś szansy na spanie. Muszę już zacząć.

Dobranoc.
Może jednak uda Wam się pospać...
Tak sobie myślę skoro Danielek tak gryzie smoka,to może on już ząbkuje

Swoją drogą mój po kąpieli i marudzi (drugi raz to się zdarza )...

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21041188]ja- szczerze powiedziawszy- nigdy nikogo na żywo z chusta nie widziałam. Na mojej wiosce to w ogóle, ani w promieniu 15km.
To będę pierwsza.

My też mamy regularne dnie i noce. Karmienia o: 6:00, 9:00, 12:00. 15:00, 18:00, 21:00, 3:00 (od dwóch dni tego karmienia nie ma ).
Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Tymek opróżnił przed chwilką butlę i już śpi w łóżeczku.

Twoje dziewczę .

fajna, też na nią patrzałam. Ale nie widziałam na Allegro nowych tej firmy więc nie mam porównania, ile nówka kosztuje?

Musze ten mój brzuchol jakoś ukształtować. [/QUOTE]

Brawo dla Tymka

Tutaj w Anglii też nie widziałam nikogo z chustą
Ja kupuję właśnie nową Moby http://cgi.ebay.co.uk/Moby-Wrap-slin...item6fc256f2ff

Już się nie mogę doczekać kiedy będziemy paradować

Stary 2010-07-30, 21:34   #3587
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Tutaj w Anglii też nie widziałam nikogo z chustą
Ja kupuję właśnie nową Moby http://cgi.ebay.co.uk/Moby-Wrap-slin...item6fc256f2ff

Już się nie mogę doczekać kiedy będziemy paradować
czyli w przeliczeniu to około 150zł?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:37   #3588
Jola00
Zadomowienie

Kupiłam

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21041838]czyli w przeliczeniu to około 150zł?[/QUOTE]

Troszkę więcej ok 166 zł ,zależy jak funt stoi

Stary 2010-07-30, 21:44   #3589
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Kupiłam

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Troszkę więcej ok 166 zł ,zależy jak funt stoi
JA też kupiłam-owce za 139, niebieską
no to możemy klub wizażowych kangurzyc załladac
ps. teraz tylko pozostaje nauczyc sie motac...
spadam lulu- dziecie juz ładnie spi, burza chyba go uspala
dobranoc
Stary 2010-07-30, 21:51   #3590
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
dobranoc
Fajnie
Nauczymy się motać,damy radę

Ja też uciekam,dzieć jeszcze nie śpi...

Dobrej Nocki

Stary 2010-07-30, 22:07   #3591
araczki
Zadomowienie

Cytat:
sliczny i dobrze mu wyglada na zadowolonego

Cytat:

fajne ciuszki i Basia sliczna fajne ma ubranko na sobie

Moja tez czasami robi sluzowate kupy (jest karmiona tylko cycem) i we wtorek pytalam poloznej czy to normalne i co z tym robic a ona na to, ze nic nie robic, tak moze byc....wiec

Cytat:
brawo dla Luizki

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Nie gapa tylko DUPA

Cytat:
Ufff, mam nadzieje, ze zrobi Ci jednak niespodzianke i przespi ladnie noc jak ostatnio
Moze jak sie wykrzyczy to padnie ze zmeczenia i obudzi sie rano
Dobranoc i trzymaj sie kochana

Marhalczar i Bydgos, zakupy Wam sie udaly

Szaja, trzymam kciuki za wyniki poniedzialkowe Agatki.

U nas dzisiaj tez krzyk od rana. Jakby mi ktos dziecko podmienil. Zachcialo jej sie jesc co godzine albo co poltorej doslownie. Jakby byla noworodkiem. Maz stwierdzil, ze chce nadrobic wage bo za malo przybrala od ostatniego wazenia (przez 5 tygodni tylko pol kilo).

Spokoj byl za to w sklepie. W spozywczym spala a w sklepie z kafelkami zrobila aromatycznego kupala

zauwazylam, ze :
Malvina chyba nauczyla sie obracac z peckow na bok, nie wiem jak ona to robi bo widzialam ja jak juz na boku lezala

pcha lapki do buzki, czasami chce wlozyc dwie piastki na raz

podczas karmienia lapie mnie za cycka, albo koszulke lub stanik

wstaje na proste nogi jak podaje jej sie rece

nie lubi lezec za dlugo, chce sie podniesc i jesli nikt nie reaguje to lapie sie raczkami za koszulke i ciagnie do gory jednoczesnie podnoszac glowke jakby chciala za ta koszulke sie podniesc

ide chyba lulac
dobranoc babeczki

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2010-07-30 o 22:16
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 22:13   #3592
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja już nie mogę :[
Dziecko mi podmienili chyba.. kolejny dzień ryk!
Nie kolka bo daję esputicon i bąki jakieś idą, nie kupa bo są, nawet kilka na dzień, nie głodny i nie spragniony, smoczek działa chwilowo, przytulenie tez na chwilę, bujać nie będę za cholerę.. zaraz pójdzie suszarka a jak nie pomoże to ja uciekam z domu chyba bo od 11:00 jest taka kołomyja

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 22:33   #3593
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
zauwazylam, ze :
Malvina chyba nauczyla sie obracac z peckow na bok, nie wiem jak ona to robi bo widzialam ja jak juz na boku lezala

pcha lapki do buzki, czasami chce wlozyc dwie piastki na raz

podczas karmienia lapie mnie za cycka, albo koszulke lub stanik

wstaje na proste nogi jak podaje jej sie rece

nie lubi lezec za dlugo, chce sie podniesc i jesli nikt nie reaguje to lapie sie raczkami za koszulke i ciagnie do gory jednoczesnie podnoszac glowke jakby chciala za ta koszulke sie podniesc

ide chyba lulac
dobranoc babeczki
Super postępy

Jak dziecko mocno płacze, to trzeba je złapać mocno za dłonie i przyłożyć do tułowia. Chwilę tak potrzymać. Dziecko na początku się burzy, ale za chwilę uspokaja - tak robiła położna w tym programie, który oglądałam.
Luiza tak nie lubi, wścieklizny dostaje, ale może Wam pomoże taka metoda.

Metoda 3 5 7 do samodzielnego zasypiania dziecka
http://**************/samodzielne-usypianie
W miejsce gwiazdek - jej dziecko.pl ( bez spacji, ale inaczej mi gwiazdkuje )

Płacz dziecka- rodzaje
http://www.modne.biz/pielegnacja-now...z-dziecka.html

Chusty SlingRider marki Infantino - niebezpieczne chusty wycofane ze sprzedaży
http://www.branzadziecieca.pl/?p=5084

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-07-30 o 22:48
Stary 2010-07-30, 22:42   #3594
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Siala słonko, cokolwiek małemu SIali jest, do tego wyczuwa twoje zdenerwowanie. Do tego we mnie, patrząc na przeboje Kropki, jest padnięty z niedospania. W niedzielę ma być bez deszczu, idziesz na spacer?

Bydgoś, też o tym sposobie słyszałam, i chyba tez m.in. na tym polega fenomen chust Ścisnąć i utulić - czyli wrócić do macicy.

Dziewczę śpi. Małżon wrócił z pray, radochę mi zrobił bo żywczyka przyniósł Wypiliśmy sobie w kuchni, pogadaliśmy, posnuliśmy plany przyszłościowe...

Araczki, super czyta się o nowych umiejętnościach Malvinki A propos trzymania bluzki - Agatka tak silnie trzyma pieluchy Jak w bujaczku leży, zawsze tuli się do tetrówki, i ściska ją. A nawet do pyszczka pcha. A dzisiaj tak komicznie do swojej biedrony gadała, że sikałam ze śmiechu Polecam tę zabawkę, naprawdę cudo

Kropuś, mam nadzieję, że śpisz.... Przywieźś do nas Daniello, on przy Agatce jakiś taki dżentelmeńsko grzeczny był

Kumkura, fotki potem proszę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 22:56   #3595
Darianna25
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21041188]

[/QUOTE]

Nowa kosztuje 139zł.http://allegro.onet.pl/item115916257...ne_kolory.html
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 23:35   #3596
Siala_Bala
Zakorzenienie

Szajka.. suszara poszła raz przez 15 minut.. ciepłe powietrze na brzuch a za chwile zimne w bok dla samego szuuuuuu... zasnął, spał 5 minut. Suszara poszła w ruch drugi raz.. ciepłe na brzuch plus masowanie dosyć intensywne... za chwilę zimne w bok dla szuszania.... i tak w koło macieju.. zały tak zasnął, że mąż sie wystraszył, że nie żyje bo zero reakcji na masowanie brzucha, zero ruchu, podniesiona łapka bezwładnie w dółopadła.. ja już panika i patrzę na klatę - rusza się - oddycha
Ciekawe ile to potrwa bo narazie całe 5 minut.
A w niedzielę albo rano albo popołudniu bo mamy iść na obiadek do moich rodziców pewnie jak zwykle ok 13, 14:00

My walczymy dalej... jest suszara - śpi, nie ma suszary się budzi i płacze 00:15 ileż można

Ze snem walczyliśmy do 1:30 ale zasnął nie na suszarce ale na moim cycu przytulony. Ja się położyłam, on na mnie.. były protesty ale się poddał i ja się obudziłam teraz! A mały jadł ostatnio o 22:30 czyli 7 godzin temu!!! Że ja spałam to nie dziwne.. ale że jego te atrakcje nie wygłodziły?
Teraz zjadł, odbeknął i śpi. Aż się boję dzisiejszego dnia. A co będzie jak małż do pracy pójdzie a ja całymi dniami sama z małym.. dziecko na ręce i łbem w ścianę równo z lulaniem chyba.

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-07-31 o 05:40
Stary 2010-07-31, 08:08   #3597
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21041188]ja- szczerze powiedziawszy- nigdy nikogo na żywo z chusta nie widziałam. Na mojej wiosce to w ogóle, ani w promieniu 15km.
To będę pierwsza.

Musze ten mój brzuchol jakoś ukształtować. [/QUOTE]

Ja też nie widuję w chustach.
Za to jak wychodzę to wzbudzam ogólne zainteresowanie. Wczoraj w biedronce: "o jak sobie słodko śpi dzieciątko", w przychodni: "o jak ślicznie, śpi malutki?", pani w parku się do mnie uśmiechała... Ludzie zwracają uwagę.

A proszę:
http://allegro.pl/item1158396076_gua...lia_luffa.html

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21041188]

[/QUOTE]

Najtaniej widziałam 165zł.

Na all nie ma bo to produkt nie europejski, nie opłaca się z hameryki ściągać, jak u nas tyle producentów.

Stary 2010-07-31, 08:25   #3598
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Dzień dobry.

Ja u siebie na osiedlu widziałam jedną babkę z chustą

siala, trzymaj się dzielnie

Wczorajsza sesja ( włosów jeszcze nie robiłam )

Luiza

Stary 2010-07-31, 08:57   #3599
bratkab
Zadomowienie

Cytat:

Fajnie śpiocha
A u mnie ostatnio laska z bloku z dzieckiem w chuście wychodziła Poza tym może nie jest takich osób dużo ale się zdarza zobaczyć
Cytat:
Fajna mrówka
Cytat:

A to są takie z rękawkami?? Ja mam taki bezrękawkowy i na razie się nam sprawdza, ale masz rację łapki zawsze chłodne są Ja go ubieram teraz w bodziak z długim rękawem i śpiworek i tak sobie śpiocha.
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
No i znalazlam nowy, wiekszy wozek dla syncia. Musze tylko dotychczasowe sprzedac i jakos mezowi wytlumaczyc ze to zakup niezbedny;P nigdy przy dzieciach zadne zakupy ubrankowe nie sprawialy mi takiej frajdy jak wozki))
A mi nic nie sprawia takiej frajdy przy małym jak kupowanie mu zabawek na zapas już teraz kupuję Potem będzie jak znalazł
Cytat:
dobranoc
No to nastepny temat będzie majowo - czerwcowe wizażowe mamy kangurzyce
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21043597]Dziewczę śpi. Małżon wrócił z pray, radochę mi zrobił bo żywczyka przyniósł Wypiliśmy sobie w kuchni, pogadaliśmy, posnuliśmy plany przyszłościowe... [/QUOTE]
O fajnie tak sobie pogadać. I super że mężuś Cię zaskoczył
Cytat:
Śliczna niunia a Ty też super wyglądasz

U nas nocka jak zwykle dobrze. Wczorajsze zakupy poszły się paść bo kumpela z pracy przyjechała. Pochwaliła mi się swoimi nowymi czterema kółkami. Mercedesa sobie ustrzeliła. A ja dostałam wymarzony prezent - teraz jestem inżynier pełną gębą - dostałam kask funkel nówka nie śmigany
Teraz młody ma drzemkę poranną, a potem karmienie i jedziemy do sklepu dzieciowego dziś.
Stary 2010-07-31, 08:58   #3600
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Ja u siebie na osiedlu widziałam jedną babkę z chustą

siala, trzymaj się dzielnie

Trzymam... oczy na zapałkach
Tfu tfu tfu - jest spokój - znowu pojadł i śpi.
Japierdziele takie atrakcje.. da sie uniknąć takich cudów? To chyba był ból brzuszka choć nie wiem sama, miękki był, tylko twardniał przy płaczu. Ale co by innego

bydgoś - a kij z włosami Twoimi :P ja tu dziecię podziwiam i jego cudne ubranko Kubusiowe rewelacja

szaja - a co tam przyszłościowo snujecie? Przeprowadzić się na Syberiadę, do bloku obok mnie ? jak nie to się obrażam

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-07-31 o 09:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości