Zaginęła Iwona! Trójmiasto. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 23:15   #3661
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie
Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
Fragment komentarza z wybrzeze24.pl:
"nawet o tej porze na ulicach jest dość spory ruch! trudno uwierzyć w to, że nikt niczego nie widział! ja sama spędzam co roku wczasy w Sopocie! nawet o tej porze na plaży jest dość tłoczno! nie jest łatwo kogoś zamordować i ciało przenieść niezauważalnie w niewidoczne miejsce, a dowody zatuszować, tymbardziej w kurortach gdzie życie nocnę wręcz kipi!"

Dlatego wersja o dojściu do ulicy i przejścia dla pieszych i o tym, że wsiadla do auta - prawdopodobna...
popieram. pusto sie robi dopiero o 6 rano w okolicach mola kiedy wszytko sie rozchodzi do domow, a ona napewno w ciagu pol h moglaby sie juz znalezc w domu idac takim tempem.
Stary 2010-08-01, 23:17   #3662
Mia_bianca
BAN stały

Z tego wynika że ona może ciągle leżeć w parku Reagana....
Ale czy to możliwe..? (smród i muchy latające nad ciałem)
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:17   #3663
cremova
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez emalina Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam o tym ręczniku od razu miałam skojarzenie z tirowcem, był w trasie, nie brał hotelu, poszedł na plaże popić i wykąpać się, potem wracał do samochodu i to była ta chwila. Czy tam w okolicy mogą parkować tiry?
tez tak pomyslalam

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:18   #3664
Janusz_G
Raczkowanie

Powiem tak jest to ślad który policja musi skrupulatnie sprawdzić - faktycznie jeżeli leżał tam od dłuższego czasu czyli od jakiś dwóch tygodni to dla czego go wcześniej nie znaleziono - a dla tego że byli nastawieni na szukanie ciała tak mi się zdaje .
Jeśli - przyjmuje ze ręcznik dotyczy się sprawy to znaczy ze przestępca nie wrócił na miejsce zbrodni by pozacierac te slady . Lub spanikował i zaszył się pod ziemię
Pytanie - to gdzie jest w takim razie Iwonka - Jeśli żyje A głęboko w to wierzę . to po dokonaniu gwałtu zabrał ja gdyż była nieprzytomna -
i tu wniosek jeden musiał zabrać ją do samochodu który miał w pobliżu zaparkowany albo do swojego miejsca - tu dywaguję - domku , bunkra czy mieszkania , albo domku na działce
IWONA ŻYJE GŁĘBOKO W TO WIERZĘ - choć zaczynam powoli .........
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:18   #3665
muszynianka
Zakorzenienie

Według mnie niemożliwe.
Nie wiem...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:20   #3666
Patrycja.T
Raczkowanie

Ja mam nadzieje ze jej nikt nic nie zrobil (tzn chcialabym bo nadziei nie mam, tak duzo czasu minelo a Iwona nadal jest zaginiona i to nie wrozy dobrze) bo jesli jakis psychol by jej cos zrobil w tej okolicy w ktorej szla to musial by dzialac mega szybko, bo przeciez ludzie o tej porze sie krecili, wiec najpierw gwalt a potem zwlok musial by sie pozbyc jesli by ja zabil, a to juz nie jest latwe, bo ciezko jest niesc cialo nawet baaardzo silnemu mezczyznie. Wiec jedyna opcja to musial by ja zakopac. A ze teren przeczesany to raczej jej nikt w pojedynke nie zabil w tamtej okolicy. Nie wiemy na forum wszystkiego, na pewno wiecej wiedza Ci ktorzy badaja sprawe, a wymyslanie co sie moglo stac i snucie przypuszczen to tylko zabawa dla zabicia czasu. Nic to nie da bo i tak nic nie wiemy a policja i detektyw mam nadzieje robia wszystko by sprawe wyjasnic.
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:21   #3667
ravik
Raczkowanie

Ręcznik raczej nie znalazł się tam przypadkowo..taki sam....teraz pozostaje odnalezienie faceta z monitoringu.. Raczej nikt go tam nie podrzucił. Dlaczego znaleziono ręcznik a nie buty? Po pierwsze może przez przypadek..może buty też gdzieś są..po drugie nie przesadzajmy aż tak wielu przedmiotów, elementów garderoby nie było do zostawienia..może buty ukrył wraz z Iwoną. Po trzecie buty kojarzyły mu się z dowodem a ręcznik? Nie wiedział że się nagrał na monitoring. Gdyby nie monitoring nikt na ręcznik nie zwróciłby uwagi bo nie należał do Iwony i nijak miał się do zaginięcia więc może nie zależało mu na jego ukryciu.
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:21   #3668
Mia_bianca
BAN stały

Ok, powstrzymam się od komentarza w co ja wierzę.
Myslę ze jutro wpadnie tam ekipa które jeszcze raz porządnie przeszuka teren, pytanie zasadnicze: czy ja mam odbierać mapy czy wstrzymac sie do wtorku?
Stary 2010-08-01, 23:22   #3669
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Ciekawe kiedy mama Iwony sie dowiedziala o tym ?
Osobiscie nie lubie "showmana" Rutkowskiego , bo naprawde duzo nie robi tylko popis a kase napewno doi jak by nie bylo jutra.....
ZlodziSiePochodzi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:22   #3670
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ravik Pokaż wiadomość
a ręcznik? Nie wiedział że się nagrał na monitoring. Gdyby nie monitoring nikt na ręcznik nie zwróciłby uwagi bo nie należał do Iwony i nijak miał się do zaginięcia więc może nie zależało mu na jego ukryciu.

Celna uwaga...
Stary 2010-08-01, 23:23   #3671
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116
Konto usunięte

Jeśli to Tirowiec, to myślę że ją zabrał do samochodu i albo wywiózł i żyje, albo porzucił gdzieś innym lesie w Polsce... Pytanie tylko jak ja zabrał do Tira, a może to zwyczajny pech, że nikt tego nie widział, zbieg okoliczności, a nie zbrodnia doskonała? Już nie doskonała bo ręcznik...
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:23   #3672
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
jeśli działał by nieplanowanie to by porzucił i ciało i ręcznik
CO BY ktos zrobil ciezko stwierdzic. Roznie ludzie reaguja i robia rozne rzeczy SZCZEGOLNIE pod wplywem silnych emocji.
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:24   #3673
BeautifulThings87
Raczkowanie

Wydaje mi się, ze ciało albo ona leży niedaleko miejsca ewentualnego gwałtu. Mogą to być lasy, bunkry, krzaki. Jeśli ręcznik został odnaleziony po 2 tygodniach w tak ważnym miejscu to co dopiero resztę... Chyba szukali niezbyt dokładnie Kurcze, wiedziałam, ze ten facet coś mi nie pasuje, takie przeczucie Teraz mam inne przeczucie
BeautifulThings87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:25   #3674
wiewi85
Raczkowanie

jedna rzecz. jeśli o ręcznik chodzi. to my teraz wiemy, że jest kamera, że jest nagranie Iwony i faceta z ręcznikiem. on w tamtym momencie nie miał pewnie o tym zielonego pojęcia. dlatego ręcznik nie był dla niego żadnym dowodem. bo kto normalnie przejął by się ręcznikiem zgubionym przy plaży? nikt. nic dziwnego że zadbał o usunięcie butów itp. a ręcznikiem się nie przejął...
taka mała dygresja.

ps. śledzę wątek na bieżąco, sama jestem z zaspy. mam nadzieję, że stanie się cud i Iwona odnajdzie się żywa.
o ravik mnie ubiegł. dokładnie. koleś nie miał pojęcia o nagraniu wtedy.

Edytowane przez wiewi85
Czas edycji: 2010-08-01 o 23:27
wiewi85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:25   #3675
evaventt
BAN stały

nie wiem ja nie znam aż tak miasta, ale sądzicie że da się tam naprawdę podjechać tirem? przecież tam są wąskie uliczki . chyba że od strony czarnego dworu no ale to kawal drogi by musiał ciągnąc
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:25   #3676
Mia_bianca
BAN stały

Jakby był to tirowiec to po kiego grzyba miałby zabierać ja do auta? Zostawiłby ja w tym parku i odjechal w sina dal.
Stary 2010-08-01, 23:26   #3677
muszynianka
Zakorzenienie

Hmmm jak to tirowiec mógł ją wywieźć... tylko gdzie by zaparkował tir...
Chociaż wiecie, czasami w Gdyni na blokowiskach sobie tiry parkuję, np przy poradni psychologicznej na Opata Hackiego jak wieczorem przejeżdżam samochodem to dwa tiry stały
Więc mógł się wtarabanić nim gdzieś między bloki.
Stary 2010-08-01, 23:26   #3678
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Cytat:
Celna uwaga...
Jeszcze dodam , ze moze Iwony tam nie byc , bo napewno by nie porzucil jakby ona tam byla ... Bo by dwie sprawy polaczyli razem , dziewczyna + gwalt+ recznik .

Recznik - bez ofiary nie ma polaczenie sprawy.
Stary 2010-08-01, 23:26   #3679
muszynianka
Zakorzenienie

Mia bianca jeśli żyła, mógł ją wykorzystać drugi raz, jeśli nie żyła, łatwiej ukryć zwłoki hen hen heeeen daleko z miejsca zbrodni
Stary 2010-08-01, 23:27   #3680
Janusz_G
Raczkowanie

myślę ze tym bardziej mapy trzeba odebrać może właśnie w tej okolicy jest jakiś schron lub zarośnięty rów , albo niewidoczne studzienki od punktu gdzie znaleziono ręcznik można zaznaczyć przybliżoną odległość np pas 50 m i ten pas przeszukać ?
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:27   #3681
emalina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ravik Pokaż wiadomość
Ręcznik raczej nie znalazł się tam przypadkowo..taki sam....teraz pozostaje odnalezienie faceta z monitoringu.. Raczej nikt go tam nie podrzucił. Dlaczego znaleziono ręcznik a nie buty? Po pierwsze może przez przypadek..może buty też gdzieś są..po drugie nie przesadzajmy aż tak wielu przedmiotów, elementów garderoby nie było do zostawienia..może buty ukrył wraz z Iwoną. Po trzecie buty kojarzyły mu się z dowodem a ręcznik? Nie wiedział że się nagrał na monitoring. Gdyby nie monitoring nikt na ręcznik nie zwróciłby uwagi bo nie należał do Iwony i nijak miał się do zaginięcia więc może nie zależało mu na jego ukryciu.
faktycznie
emalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:28   #3682
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Powinni dokladnie sprawdzic teren i jeszcze raz miejsca ktore sprawdzali ...
Stary 2010-08-01, 23:28   #3683
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BeautifulThings87 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, ze ciało albo ona leży niedaleko miejsca ewentualnego gwałtu.
Zgadzam się. Nie ryzykowałby ciągnięcia ciała przez pół parku gdy ludzie się szwendali po imprezach.
Stary 2010-08-01, 23:28   #3684
paolaaaa
Przyczajenie

a moze jesli to tirowiec szedl za nia mogl podejsc złapac ja silno za reke i powiedziec np "idz prosto i sie nie drzyj bo cos tam..." wszystko jest mozliwe
paolaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:28   #3685
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116
Konto usunięte

Cytat:
Jakby był to tirowiec to po kiego grzyba miałby zabierać ja do auta? Zostawiłby ja w tym parku i odjechal w sina dal.
Żeby zagrać na czasie. Zwłoki mógłby ktoś od razu znaleźć i zgłosić. A przecież długo nie wiedzieli gdzie urwał się po niej ślad. I kiedy zaczęli go szukać, teraz może być dobrze ukryty.

Albo chciał jeszcze się zabawić... lub ją porwał i gdzieś trzyma.
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:30   #3686
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
myślę ze tym bardziej mapy trzeba odebrać może właśnie w tej okolicy jest jakiś schron lub zarośnięty rów , albo niewidoczne studzienki od punktu gdzie znaleziono ręcznik można zaznaczyć przybliżoną odległość np pas 50 m i ten pas przeszukać ?
jest jeden bunkier taki w ziemi , na pewno jeden, widziałam go ale na wejściu było pełno śmieci obejrzałam go tak tylko pobieżnie ,. i widziałam jedno takie cementowy krąg też od bunkra w tym miejscu podobnie, i kilka mniejszych betonowych pozostałości, byłam tam w zeszły weekend
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:30   #3687
ravik
Raczkowanie

Pisanie w kółko o "teorii tirowca" nie ma specjalnie sensu. Może zabrzmi to głupio ale specjalnie chyba nie jest to jakaś grupa zawodowa z której wywodzi się całe mnóstwo morderców i gwałcicieli. Nie przesadzajmy. Ani tam nikt tirem nie podjechał ani do tira Iwony nie tachał. Tak myślę
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:31   #3688
emalina
Przyczajenie

A w parku pracują przecież jakieś służby komunalne, oni mogą wjeżdżać na jego teren, parkować. Może on przyjechał do pracy, buty miał w samochodzie w alejkach albo np klapki w tylnych kieszeniach spodni
emalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:31   #3689
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
nie wydaje mi się żeby tam tirem wjechał na Jelitkowo , bez sensu nie ma tam dużych zakładów, jeśli już to tiry omijają miasto obwodnicą a to z zupełna inna strona miasta , no chyba że coś z jakąś odstawą do knajpy, hotelu, jakiś transport etc.
co wy z tymi tirowcami???znacie jakiegos? bo widze ze nie macie pojecia jak wyglada ich praca i wierzcie mi ze zaden nie ma czasu na balangowanie ,po 2gie nie moga zostawiac samochodow samych . a nawet jesli to nie oddalaja sie od nich daleko. a nawet jesli juz komu normalnemu by chcialo sie pozniej drzec na piechote i zwiedzac jak sie jest zrabanym po calym dniu jazdy i ze swiadomoscia ze z rana trzeba znow po palzie nadrabiac kilometry bo z tego ma chleb?w lato jezdza nocami gdyz w ciagu dnia ruch jest za duzy i sa ograniczenia , i po 3cie nie spia po hotelach gdzyz poprostu na to nie stac a w samochodach maja prycze. nie wiem skad ta zla slawa "tirowcow" jak to mowicie bo jesli myslicie o paniach przy autostradzie to prawda taka ze najwiecej zarabiaja na zwyklych osobowkach i wieksi dewianci w nich jezdza niz w tirach. a tylko w amerykanskich filmach tirowcy to cfaniaki. wg mnie to jakis burak co przyjechal nad morze relaksowac sie przy piwsku i fajce a takich jest multum.
Stary 2010-08-01, 23:31   #3690
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZlodziSiePochodzi2 Pokaż wiadomość
Powinni dokladnie sprawdzic teren i jeszcze raz miejsca ktore sprawdzali ...

Myślę że jutro to sie stanie.

Ok Janusz, odbieram rano mapy. Ale czego my szukamy... Dramat...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości