Zaginęła Iwona! Trójmiasto. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 23:51   #3721
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
zero_amatorki jak nie, są różni zboczeńcy i dewianci.
a w Krakowie jest nawet bardzo znana pani która dzwoni na 112 i mówi że zabije zaraz własne dziecko. I to tak cyklicznie, jest chora po prostu.
o tak, tak, jest u nas slawna.

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
myślę ze tym bardziej mapy trzeba odebrać może właśnie w tej okolicy jest jakiś schron lub zarośnięty rów , albo niewidoczne studzienki od punktu gdzie znaleziono ręcznik można zaznaczyć przybliżoną odległość np pas 50 m i ten pas przeszukać ?
tylko czy jesli był to przyjezdny typ, to znałby takie ukrycia?

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
Zgadzam się, to był ktos miejscowy.
jakby był miejscowy, to chyba by wiedział o kamerze..
Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
a nie wydaje wam się dziwne że ręcznik znaleziono w takim miejscu że przeleżał w ukryciu dwa tygodnie, a wszedł tam facet bez butów, w rozchełstanej koszuli - kamikadze jednym słowem, ratownicy przedzierali się dwa tygodnie przez krzaki żeby znaleźć a o tak sobie w stresie bez butów przeleciał po lesie
celna uwaga
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:53   #3722
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ravik Pokaż wiadomość
Ręcznika nie znaleźli przez dwa tygodnie a biżuterię mieli?
może nie biżuterię ale choćby torebkę , prędzej chyba bo jak by cię ktoś zaatakował znienacka to nie wiem czy ściskasz dalej buty i torebkę w ręku czy raczej starasz się bronić, albo uciekać nie wiem co , to bardziej prawdopodobne niż rzucanie gdzie popadnie ręcznikiem , a znaleźli ręcznik rzucony właściwie skoro tka pisze przy drodze ,
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:54   #3723
muszynianka
Zakorzenienie

BeautifulThings - ciało w morzu zostało wykluczone, płetwonurkowie przeszukiwali okolice.
Ciało mógł zanieść NAJDALEJ 30 metrów do 50 metrów od brzegu w zależności od głębokości dna.
To malutko, zwłoki już dawno by wypłynęły a gdyby je przywiązał - sznur odszedłby razem ze skórą a ciało tak czy siak by wypłynęło. Jest to ewidentnie odrzucona wersja
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:55   #3724
ravik
Raczkowanie

Cytat:
może nie biżuterię ale choćby torebkę , prędzej chyba bo jak by cię ktoś zaatakował znienacka to nie wiem czy ściskasz dalej buty i torebkę w ręku czy raczej starasz się bronić, albo uciekać nie wiem co , to bardziej prawdopodobne niż rzucanie gdzie popadnie ręcznikiem , a znaleźli ręcznik rzucony właściwie skoro tka pisze przy drodze ,
o tym dlaczego mógł zostawić ręcznik a nie coś innego pisałem już wcześniej i ja i kilka innych osób
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:55   #3725
Janusz_G
Raczkowanie

CO by nie mówić - nie widzę innej opcji jak jeszcze raz dokładnie teren sprawdzić - fachowcom trzeba kota pogonić - ręcznik sobie leży od dwóch tygodni , na pierwszy ślad -nagranie z kamery - trafili tydzień temu - to jakaś paranoja - dopiero ochotnicy z PCK ręcznik znaleźli- co jutro znajdą ? a co po jutrze ? Oszaleć idzie jestem zbity jak pies . przecież ten teren to nie puszcza Białowieska do diabła .
Podejrzewam - jak bym się zaszył w krzaki na zasadzie chowanego też nikt by mnie nie znalazł
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:55   #3726
Halucynacja
Raczkowanie

Czytam to wszystko z przerażeniem. Oby Iwona była cała. Co do P.Ręcznika ja przypuszczam takie wersje: 1. Był po prostu tak ubzdryngolony, że nie pamięta nawet, że tamtędy szedł i w ogóle niczego nie pamięta... 2. Udawał pijanego bądź był lekko pijany i zauważcie na filmie z kamerki jak rozgląda się wokół. Dziwne..

A jeśli pamięta coś to wątpię by nic nie wiedział o tym zaginięciu i powinien się zgłosić na policję.. Nie chcę nic gdybać, moim zdaniem gdybanie doprowadza do jeszcze większego smutku. Trzeba działać i jednocześnie czekać na rozwój wypadków.. Zobaczymy co z tym ręcznikiem..

Janusz_G - tu przyznaję rację... Ale proszę nie popadać w panikę. Należy jeszcze raz ten teren dobrze, misternie przeszukać!! Włos jest na wagę złota

Edytowane przez Halucynacja
Czas edycji: 2010-08-02 o 00:00
Halucynacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:56   #3727
takisobiekolo
Raczkowanie

Witam
takisobiekolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:56   #3728
evaventt
BAN stały

a to nie jest zaraz przy Neptun Park ? gdzie znaleźli ten ręcznik , tam też są kamery widziałam ostatnio i cieć na szlabanie siedzi
Stary 2010-08-01, 23:57   #3729
1985SiWA
Zakorzenienie

teraz to mozemy sobie tak gdybac i gdybac na temat tego recznika, trzeba poczekac na wyniki badan.
Stary 2010-08-01, 23:57   #3730
Ona.
Raczkowanie

Ja po prostu nie wierzę w to, że ktoś mógł jej zrobić coś na plaży, ze względu na to, że ktoś MUSIAŁBY to widzieć. No chyba, że ktoś w jakiś sposób ją zmusił żeby gdzieś z nim poszła. Ale zastanawia mnie coś takiego, czy jest jakaś droga na skróty(przez las/rzadko uczęszczana/niewidoczna), którą ona mogłaby iść do domu/do koleżanki? Bo jeśli poszła takim skrótem to wtedy właśnie ktoś mógł tam za nią iść i nikt mógł nic nie widzieć.

KOCHAM książki Harlana Cobena...

"Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą."

Edytowane przez Ona.
Czas edycji: 2010-08-01 o 23:59
Ona. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:59   #3731
evaventt
BAN stały

jest droga środkiem lasku , można przejść cała od Brzeżna do Sopotu lasem , nie wychodząc na promenadę praktycznie , od bud w Brzeżnie jak wejdziesz aż do Rzemieślnika się da dojść lasem , można odbić potem w paru miejscach na Czarny Dwór
Stary 2010-08-01, 23:59   #3732
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Halucynacja Pokaż wiadomość
Nie chcę nic gdybać, moim zdaniem gdybanie doprowadza do jeszcze większego smutku. Trzeba działać i jednocześnie czekać na rozwój wypadków.. Zobaczymy co z tym ręcznikiem..
Dokladnie, zgadzam sie i popieram i wnioskuje za zaprzestaniem gdybania i snucia przypuszczen (tak wiem ze to niemozliwe)
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:59   #3733
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość

jakby był miejscowy, to chyba by wiedział o kamerze..

A mamy go na kamerze jak gwałci i morduje? Wiedział, gdzie kamer nie ma.
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 00:01   #3734
Aghaa
Przyczajenie

Znalazłam sie na tym forum przypadkiem, mama opowiedziała mi historię Iwony i google przekierowało mnie między innymi na to forum.
Dwa dni zajęło mi przeczytanie wątku - powiem tyle, mam nadzieję że ona żyje a raczej chciałabym mieć taką nadzieję..tak na zdrowy rozum, kto by pozostawił ręcznik ze swoim DNA? Żartowniś? No sorry ale musiałby to być kompletny kretyn, nie sądzę.. jeśli Iwonka niosła w ręce buty (w razie ewentualnego napadu) na pewno by je upuściła i skoro potencjalny sprawca zadbał o ich zniknięcie to tym bardziej zająłby się ręcznikem na którym pozostawił ślady
A tak nawiązując do tematu przy potencjalnym gwałcie (bez prezerwatywy zakładam) jaki facet uzywałby dodatkowo ręcznika??
To tylko takie moje luzne przemyślenia, może mało spójne ale ta historia leży mi na sercu
Aghaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 00:01   #3735
1985SiWA
Zakorzenienie

Ogladajac filmik to moim zdanie ten koles wrecz leci za ta Iwoną, stara sie dostosowac predkasc do jej predkosci zeby mu nie zniknela w porównaniu do innych ludzi którzy sobie spacerują lub wracaja ja gołym okiem widze ze on podąrza za nią a nie przypadkowo idzie.
Stary 2010-08-02, 00:01   #3736
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
CO by nie mówić - nie widzę innej opcji jak jeszcze raz dokładnie teren sprawdzić - fachowcom trzeba kota pogonić - ręcznik sobie leży od dwóch tygodni , na pierwszy ślad -nagranie z kamery - trafili tydzień temu - to jakaś paranoja - dopiero ochotnicy z PCK ręcznik znaleźli- co jutro znajdą ? a co po jutrze ? Oszaleć idzie jestem zbity jak pies . przecież ten teren to nie puszcza Białowieska do diabła .
Podejrzewam - jak bym się zaszył w krzaki na zasadzie chowanego też nikt by mnie nie znalazł

Masz rację . Jutro ruszamy z kopyta!!!
Stary 2010-08-02, 00:02   #3737
muszynianka
Zakorzenienie

Jak się coś komuś w wątku nie podoba to bardzo proszę postarać się o tytuł administratora i możność zamykania wątków, albo bardzo proszę o wyjście.
Stary 2010-08-02, 00:02   #3738
ravik
Raczkowanie

Cytat:
I tu jest racja. Po słynnym oświadczeniu policji wiele osób zaczęło ich bronić. Tymczasem nie przeszukali dobrze terenu najbliższego potencjalnemu miejscu przestępstwa. Ręcznik to nie kolczyk ani pierścionek. A ten teren to nie puszcza. Zaraz po przejrzeniu monitoringu co powinno było nastapić tuż po zgłoszeniu zaginięcia (okolicznosci nie wskazywały na ucieczkę) ze względu na powagę sytuacji setki policjantów, strażaków z całego województwa powinny były metr po metrze przeszukać ten teren. A może tak się stało...ale jeśli tak to czemu ręcznik znaleziono dopiero dziś (bez względu na to czy ma związek za zaginięciem czy nie)?
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 00:04   #3739
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
a to nie jest zaraz przy Neptun Park ? gdzie znaleźli ten ręcznik , tam też są kamery widziałam ostatnio i cieć na szlabanie siedzi

Nie wiemy gdzie znaleźli ręcznik, ale wejscie nr 63 jest blisko Neptun Park
Stary 2010-08-02, 00:04   #3740
1985SiWA
Zakorzenienie

nie wiem, jesli zle mowie to wyprowadzcie mnie z bledu ale ja widze ze on przyspiesza kroku widac ze iwona zaczyna skrecac, obejrzalam ten moment wiele razy i to mi sie zucilo w oczy najbardziej.
Stary 2010-08-02, 00:06   #3741
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ravik Pokaż wiadomość
I tu jest racja. Po słynnym oświadczeniu policji wiele osób zaczęło ich bronić. Tymczasem nie przeszukali dobrze terenu najbliższego potencjalnemu miejscu przestępstwa. Ręcznik to nie kolczyk ani pierścionek. A ten teren to nie puszcza. Zaraz po przejrzeniu monitoringu co powinno było nastapić tuż po zgłoszeniu zaginięcia (okolicznosci nie wskazywały na ucieczkę) ze względu na powagę sytuacji setki policjantów, strażaków z całego województwa powinny były metr po metrze przeszukać ten teren. A może tak się stało...ale jeśli tak to czemu ręcznik znaleziono dopiero dziś (bez względu na to czy ma związek za zaginięciem czy nie)?

Pare fanow Policji Polskiej mozna znalesc na tym forum .....

Ja osobiscie uwazam ze Policja niczego nie dopilnowala i dala d*py w calej sprawie.
ZlodziSiePochodzi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 00:07   #3742
Halucynacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
nie wiem, jesli zle mowie to wyprowadzcie mnie z bledu ale ja widze ze on przyspiesza kroku widac ze iwona zaczyna skrecac, obejrzalam ten moment wiele razy i to mi sie zucilo w oczy najbardziej.
Też rzuciło mi się to w oczy. Ale żeby nie osądzać pochopnie.. mogło być to zwykłe zachwianie się pijanego człowieka - wersja optymistyczna..
Stary 2010-08-02, 00:07   #3743
Janusz_G
Raczkowanie

tak jest nie ma co gdybać i popadać ze skrajności w skrajność - dzisiaj niczego się nie dowiemy - jutro może wszystko ruszy z podwójną siłą jest to jakiś ślad . Teraz nie potrzebnie się nakręcamy
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 00:08   #3744
muszynianka
Zakorzenienie

Hmmmmm... Nie zastanawia was nasienie NA ręczniku?
Stary 2010-08-02, 00:11   #3745
BeautifulThings87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
Ja też to zauważyłam już dawno ale nie chciałam nic pisać bo jeszcze nie było nic wiadomo na temat znalezionego ręcznika.

Coś mi się wydaje, ze jutro znajdą w pobliżu buty i torebkę...

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

no dziwne...
BeautifulThings87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 00:12   #3746
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:

No jak nie ...
Stary 2010-08-02, 00:12   #3747
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
Napisane przez Halucynacja Pokaż wiadomość
Też rzuciło mi się to w oczy. Ale żeby nie osądzać pochopnie.. mogło być to zwykłe zachwianie się pijanego człowieka - wersja optymistyczna..
a mi sie wydaje ze to niby rozgladanie sie jest patrzeniem sie na tego faceta co jezdzi z wozkiem i zbiera zlom ktorego widac wczesniej na monitoringu.

ejj no to jak to bylo . na necie znalazlam info ze dzwonila do kolezanki w okolicy ostatniego wejscia na plaze na granicy sopotu i gdanska. czyli nie mogla isc na skos.
Stary 2010-08-02, 00:13   #3748
kalahariii
Raczkowanie

a może rozrzucone buty ktos znalazl jeszcze tej samej nocy i sobie wzial? moze jakas dziewczyna albo ci panowie co zbieraja puszki? ludzie chodza po smietnikach i zbieraja co im w rece wpadnie. taki pan od puszek nie ma tv nie wie co sie dzieje.
recznikiem pewnie sie wytarl po stosunku i stad slady spermy, przeciez nie rozkladal go by bylo jej miekko skoro to byl gwalt. dobrze ze nie ma sladu krwi na nim, choc jest opcja ze ja udusil tym recznikiem.
wiem ze to brzmi brutalnie, ale trzeba myslec na zimno. i lepiej sie potem milo rozczarowac jak dziewczyna sie znajdzie cala i zdrowa.
kalahariii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 00:13   #3749
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
nie powiedziane bylo ze to nasienie. jedynie ze slady biologiczne np slina bycmoze pot itp
Stary 2010-08-02, 00:14   #3750
muszynianka
Zakorzenienie

Czy dziś prowadzone były poszukiwania w tym miejscu?

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez olkie Pokaż wiadomość
nie powiedziane bylo ze to nasienie. jedynie ze slady biologiczne np slina bycmoze pot itp
jak nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości