Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 21:32   #4741
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Uwaga!Uwaga! złożyłam piaskownice było ciężko, były chwile zwątpienia ale jest...stoi i cieszy me oczy

Także Dziołchy zapraszam, piasku jeszcze nie ma, ale spoko się zorganizuje
Bez ograniczeń wagowych!
anusia ja Cię podziwiamsama z malutkim dzieckiem,do tego ciężarna i jeszcze za takie prace się bierzesz.Uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Właściciel zaprasza
Serek słodki

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
super że wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej,
ja tak na szybciutko z rana, bo tort musze zrobić i posprzatac.

sylko, ciesze się, zę imprezka udana. Czekam na fotkę torciku

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dostalam dzisiaj @ wiec moje samopoczucie troche kiepskie ale mam nadzieje ze mi przejdzie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Fajnie, że impreza udana Czekamy na fotki

Wzajemnie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Super, że imprezka udana , czekam na zdjecie tortu

Pierwsze gotowanie za mną , Kuba zjadł i nie grymasił bardziej niż zwykle

pierwsze koty za płotymówiłam,że to nic trudnego

Kasiu trzymam za Twoje plany powiększenia rodzinki

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:35   #4742
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Svi, Eryk też taki ciekawy zabawek Marciego? Bo Bartek, to wręcz zabiera i pół dnia sie bawi
taaaa jak Marci cos dostanie nowego to Eryk odrazu sie dorywa do tego i oglada, maca, bawi sie......jak mu mowie, ze to Marciego a on jest za duzy zeby sie czyms takim bawic bo to dla maluszkow to on mowi, ze chce tylko zobaczyc

ale to sie ma tylko do nowych zabawek, bo starymi sie nie interesuje

umieram
chyba ide spac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:43   #4743
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

nieee...o prostu ma ważniejsze sprawy

...

Cytat:
...
Jakieś coś z kurakiem i kalafiorem, nawet dobre było
Pisałam już, że Cię kocham?
I Ciebie magi też
...
Rozmawialiśmy ostatnio z Małżem, że jak zaszczepimy Kubę Priorixem, to nie pojedziemy na wakacje, bo lepiej być w domu, gdyby coś się działo (odpukać ). Małż mówi, że trzeba się dowiedzieć, co robić w razie czego. Ja się pytam "Ale od kogo, jak lekarka mi powie, że ona przez 30 lat żadnych powikłań nie miała", na co Małż: "Jak to od kogo? Od doktora Wizaż"
Z kalafiorem jest pycha, bo słodkie w smaku Z buraczkami też pycha
Dzisiaj dałam Maćkowi taki dorosły obiad. Przygotowałam kus-kus, polałam potrawką z kurczaka i do tego osobno buraczki. Zjadł porcję jak mamusia i jeszcze by wszamał

No

Doktor Wizaż

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
...hmmm to może w pojemniczkach na mocz , tylko to za duże...hmmm, to może w pasmanterii mają małe pojemniczki na guziki,nitki,szpilki
...
Pojemniki na mocz za duże , ale posunęłaś mi myśl Kiedyś kupowałam w pasmanterii, takie maleńkie pudełeczka na koraliki. Dzieki :dziekuje-kwiat:

morska jakby co, to mam opakowania, mogę podesłać do Ciebie, a Ty byś mi strzykneła po kropelce, co?

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Dobry wieczorek
Padam na ryjek nogi mi do tyłka wchodzą,tak się uchodziłam za te 3 dni.
Zaległości mam od czwartku idę choć troszkę poczytać

Póki co obiecane fotki tortu Bartoszka
E, no. Bomba nie tort

---

UWAGA!!!
Maciej stwierdził ni z tego ni z owego, że zaczyna chodzić. Byliśmy na działce u teściów i zaczął się puszczać. Robił po 3 kroczki, później 4, a nawet 6 Na razie to kiepsko Mu idzie (raz przejdzie, a drugi - leży), ale widzę, że się przełamał

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-08-01 o 21:46
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:09   #4744
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
lekko podsmazone a potem duszone

ale on juz od dawna je smazone - w zasadzie odkad je normalne jedzenie, jajecznice od poczatu smazylam mu na maselku a nie na parze, makaron z jajkiem tez je smazony i nic mu nie dolega po tym, jest juz przyzwyczajony
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Z Brity jestem mega zadowolona.Pijemy ją wszyscy łącznie ze zwierzakami.
Wlewam ją też do czajnika i parowaru i jeszcze nie musiałam ani raz odkamieniać, bo jest czysty.W końcu kamień mi nie pływa, a zawsze czekałam chwilę po zagotowaniu aż wszystko opadnie, mimo że np2 dni wstecz użyłam odkamieniacza.

Noworodkowi myślę że bym ją przegotowywała.
Osobiście polecam.
(...)
Ogólnie z dnia na dzień robi się bardzo kumata.
Jako że my smoczka używamy tylko do spania to jak wyciągam ją z łóżeczka, to sama go wrzuca z powrotem.
A jak z rozpędu jak wyciągnę z korkiem, to już w kuchni mi go oddaje.Z e słowami "mamma"

Od kilku dni jak zbliża się czas na drzemkę to stoi pod bramką i też woła "mama"

Dziś na chwilę przed kąpielą też próbowała wejść do łóżeczka, ale musiałam uporać się z szafą.
Dziś wyciągnęłam jej szczebelki i pokazywałam jak wychodzić, ale ona uparcie wyłazi jak pies.Rękami do przodu.

Bardzo wysoko oceniam jej świadomość"tak" i "nie" i przystaje na jej wybory-w miarę rozsądku.Ale jak np pytam czy chce pić a kiwa że nie, to się nie napiję.
Czy idziemy na huśtawkę-zawsze jest "tak"
A idziemy do domu "nie"
W kąpieli siedzi ok 30min i jak powiem "wychodzimy" to też kiwa "nie"
Potrafi wyrazić że chcę iść na dwór, albo że chce wydostać się przez bramkę do kuchni, albo że chcę jeść.
No to się pochwaliłam.Chyba zbyt często tego nie robię to popłynęłam
Kasia, daj jakiegoś linka z tą swoją Britą

dla Laury
Kuba podobnie robi ze smoczkiem, pierwsze co robi po obudzeniu, to wyjęcie smoczka (no chyba, że wcześniej wypluł) i danie mi go do ręki

Też potrafi dużo wyrazić, nie mówi "tak" i "nie" i nie kiwa, ale wyraźnie daje do zrozumienia, np. jak chce pić, to wędruje na czworaka z kubkiem w ręce, jak chce bułkę, to pokazuje na chlebak itd.

Cytat:
Dobry wieczorek
Padam na ryjeknogi mi do tyłka wchodzą,tak się uchodziłam za te 3 dni.
Zaległości mam od czwartkuidę choć troszkę poczytać

Śliczny , sama robiłaś?

Cytat:
Będzie dobrzemy ściągamy cały ,tak jak ma być
A stosowałaś u Kubusia tą maść?
No ja się staram ściągnąć, ale jest przyrośnięty , na siłę nie będę, bo nie chcę, żeby popękał
Stosuję, ale tylko przez tydzień, potem przerwa itd (to jest steryd) i guzik teraz to daje

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-08-01 o 22:17
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:13   #4745
morska
Zadomowienie

Witam wieczorem
U nas dzisiaj gorąco było i byczyliśmy się na działce, a Tymuś zażywał kąpieli wodnej oczywiście z packą na muchy

Tymek coraz częściej sam wstaje z kucek(?) i stoi coraz dłużej bez trzymanki Nie wiem, ma zamiar zacząć chodzić czy co?

Niby nic dzisiaj nie robiłam, a jakaś zmęczona jestem

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no pewnie, ze przeżyję, ale co to za życie

wzięłam to z Biochemii Urody
http://www.biochemiaurody.com/sklep/milk-silk.html

też działa na normalne włosy

co do próbek Dermacolu to ja mam takie małe słoiczki, w jakich dostaje się próbki w Sephorze, Douglasie czy innej perfumerii - macie takie coś ?
w ostateczności można w takich małych woreczkach strunowych przesłać

Aa, to z Biochemii.

Nie mam takich słoiczków. W sumie rzadko tak teraz kupuję (odkąd można przez internet ), a nawet jeśli, to nie proszę o próbki, nie wiem dlaczego. Ty bierzesz próbki przy zakupach czy nawet bez dają?
Ale nawet gdybym teraz poszła, to mi od razu kilku nie dadzą
Woreczki strunowe mam, też o nich myślałam, ale nie wiem jak się sprawdzają w takim wypadku

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Nie mam Ale pomyślę jeszcze Też pomyślałam o woreczkach, ale myślę, że się rozmemle
Coś wymyślimy Spróbuję zdobyć te słoiczki, wpadło mi do głowy gdzie jeszcze mogą być.

Cytat:
A tak BTW jaką wodę teraz piją Wasze dzieci? Bo powinno się chyba już przejść ze źródlanej na mineralną?
Po pierwsze gratuluję udanej próby gotowania
Po drugie - pytaj, pytaj, bo ja też będę czytać odpowiedzi
Ja jeszcze mięsa nie gotowałam, jakoś się boję więc wiesz
Za to popieram magi z kuskusem - też z nim robiłam zupki
I przyznaję się, że odgapię makaron od Svinecki, nawet nie wiedziałam, że jest taki tyci

A co do wody, to niby po roku się zmienia, ja się już rozglądałam za nową, ale jeszcze "jedziemy" na Dobrawie.

Edit: Przypomniało mi się, zanim zacznę dalej nadrabiać - Anula i Miramej - jakie te bańki robicie? Na allegro kupiłyście? Ten płyn jest bezpieczny dla maluchów?

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-08-01 o 22:18
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:17   #4746
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Uzbierało się trochę prezentów, tak patrzyłam dzisiaj co Antoś dostał:
krzesełko uczydełko,
drewniany pociąg,
garnuszek na klocuszek
sorter żółw playskool
klocki FP
sterowaną ciuchcię

Wszystko robi furorę bo nowe, z czasem napisze co zatrzymało Małego na dłużej
Fajne prezenty

Cytat:
pierwsze koty za płotymówiłam,że to nic trudnego
, też tak mówię o tych kotach "zapłotach"

Cytat:
Dzisiaj dałam Maćkowi taki dorosły obiad. Przygotowałam kus-kus, polałam potrawką z kurczaka i do tego osobno buraczki. Zjadł porcję jak mamusia i jeszcze by wszamał
(...)
---

UWAGA!!!
Maciej stwierdził ni z tego ni z owego, że zaczyna chodzić. Byliśmy na działce u teściów i zaczął się puszczać. Robił po 3 kroczki, później 4, a nawet 6 Na razie to kiepsko Mu idzie (raz przejdzie, a drugi - leży), ale widzę, że się przełamał
Hehe , widocznie pycha było

No popatrz, jak coś postanowi, to nie ma bata

Idę, dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-01, 22:19   #4747
Texasik
Rozeznanie

Kasiu zdjecia jeżyka dla Ciebie

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:23   #4748
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tylko na chwilkę pochwalić sie moim dzisiejszym dziełem
Co raz lepiej Ci idzieSuper

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Spóźnione życzenia dla wszystkim dotychczasowych roczniaków.Dużo zdrówka!

U nas idą kolejne zęby i z każdymi kolejnymi Bartek jest większym marudą.Ciągle płacze.Tak mi go szkoda..
Poza tym od tygodnia chodzi i jest z siebie dumny.Nie pozwala się trzymać za rączkę, wyrywa się i denerwuje, bo on chce sam
Nauczył się mówił 'hej', śmiesznie to brzmi, bo tak fajnie przeciąga.

Poczytam Was troszkę, bo mam zaległości.
Właśnie ostatnio zastanawiałam się gdzie zniknęłaś?
dla Bartusia.
A Ty nie zapominaj o nas

Cytat:
Moje pytania

- siekacie mięsko nożem, czy blenderujecie? Ja zblednerowałam, bo mi się jakieś za twarde dla Kuby wydawało

- jak się zamraża w pojemniku, to on musi być wypełniony w całości, czy może być np. do połowy?

- jaką konsystencję uzyskujecie i w jaki sposób? Ja zblenderowałam, ale nie tak do gładkiej papki.

- na jakiej wodzie gotujecie? Z kranu czy mineralnej/źródlanej?

- makaron miałam świderki i też go blenderem potraktowałam - dobrze, czy nie bardzo?

Później pewnie będą następne

A tak BTW jaką wodę teraz piją Wasze dzieci? Bo powinno się chyba już przejść ze źródlanej na mineralną?
-Gotuję zawsze dłużej,żeby było mięciuteńkie i drobno kroję
-Ja nie zamrażamale na pewno do połowy pojemnika też można wkładać.
-Konsystencję robię raczej taką gęstszą,ale jest w niej dużo większych kawałków i raczej już nie blenderuję,mięsko kroimy,a warzywka ugniatamy widelcem.
-Ja Bartoszka przerzuciłam już na kranówkę,ale że mamy wodę ze swojej własnej studni,to ostatnio po tych deszczach trochę się zmętniła i dopóki się nie unormuje kupuję butelkową.
-Makaron kupuję taki właśnie jak Svi wkleiła drobniutkie muszelki z Lubelli,świderki pewnie potraktowałabym widelcem.
-Wcześniej miałam "Mama i ja"ale jako że ostatnio nie dostałam innej wody u nas w sklepie,kupiłam Nestle Aquarel i pisze na niej,że posiada pozytywną opinię IMiDz dla dzieci powyżej 1 roku życia(chyba o naszych dzieciach można już tak powiedzieć)

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Nie chodzi jeszcze mowie ze to mala boidupka bo za jedna czy dwie raczki swietnie sobie radzi ale sam boi sie puscic .A tak to u niego wszystko ok , gada jak najety po japonsku i teraz ma fajnego jezyka bo bylismy niedawno u fryzjera.
A fotka nowej fryzurki to gdzie?

Cytat:

No i tak cichuuutko się pochwalę: cały zeszły tydzień mała zasypiała kompletnie bez płaczu Co nie zmienia faktu ze wczoraj sąsiadka pytała się mnie co robię temu dziecku ze wieczorami ono tak płacze

dla Martynki.Sąsiadką się nie przejmujciekawe czy jej dzieci nie płaczą

Cytat:
Rozmawialiśmy ostatnio z Małżem, że jak zaszczepimy Kubę Priorixem, to nie pojedziemy na wakacje, bo lepiej być w domu, gdyby coś się działo (odpukać ). Małż mówi, że trzeba się dowiedzieć, co robić w razie czego. Ja się pytam "Ale od kogo, jak lekarka mi powie, że ona przez 30 lat żadnych powikłań nie miała", na co Małż: "Jak to od kogo? Od doktora Wizaż"
,dobrze tak móc od kogoś troszkę się poradzić

Cytat:
ja właśnie jem gorzką czekoladę
plan był by przede wszystkim doprowadzić się do ładu przed następnym zajściem.
Teraz nie jestem na żadnej diecie, ale nadal nie jem białego pieczywa, smażonego, nie piję słodkich soków ani gazowanego, a jeśli coś słodkiego to gorzka czekolada lub ciastka owsiane.
Nadal chodzę co wieczór na spacer, a z małą co dzień troszkę deptam na rowerku.
Piję czerwoną herbatkę i wodę z kropelkami.
Jak zaczniemy starania odstawię kropelki i spacery.

Wlewam ją też do czajnika i parowaru i jeszcze nie musiałam ani raz odkamieniać, bo jest czysty.W końcu kamień mi nie pływa, a zawsze czekałam chwilę po zagotowaniu aż wszystko opadnie, mimo że np2 dni wstecz użyłam odkamieniacza.

Noworodkowi myślę że bym ją przegotowywała.
Osobiście polecam.

thx

zmykaj odpoczywać.

A moje dziecko się już obudziło 3x
Popłakuje coś...
Dałam jej nurofen, bo na żel zaprotestowała.

Ogólnie z dnia na dzień robi się bardzo kumata.
Jako że my smoczka używamy tylko do spania to jak wyciągam ją z łóżeczka, to sama go wrzuca z powrotem.
A jak z rozpędu jak wyciągnę z korkiem, to już w kuchni mi go oddaje.Z e słowami "mamma"

Od kilku dni jak zbliża się czas na drzemkę to stoi pod bramką i też woła "mama"

Dziś na chwilę przed kąpielą też próbowała wejść do łóżeczka, ale musiałam uporać się z szafą.
Dziś wyciągnęłam jej szczebelki i pokazywałam jak wychodzić, ale ona uparcie wyłazi jak pies.Rękami do przodu.

Bardzo wysoko oceniam jej świadomość"tak" i "nie" i przystaje na jej wybory-w miarę rozsądku.Ale jak np pytam czy chce pić a kiwa że nie, to się nie napiję.
Czy idziemy na huśtawkę-zawsze jest "tak"
A idziemy do domu "nie"
W kąpieli siedzi ok 30min i jak powiem "wychodzimy" to też kiwa "nie"
Potrafi wyrazić że chcę iść na dwór, albo że chce wydostać się przez bramkę do kuchni, albo że chcę jeść.
dla Laurki za całokształt,naprawdę mądra z Niej dziewczynka

Cytat:
piękny, a zwierzaczek i muchomorek

Cytat:
Hej

Zmęczona jestem, ale jeszcze zajrzałam.
Teściowie z chrzestnym i zoną jego pojechali o 20,30. Tort wyszedł pycha, bylismy na spacerku i zamówiliśmy jeszcze pizzę.
Jak tylko tort się skończy biorę się za głodówkę, bo brzuszek wyszedł i boczki się pojawiły... Od wtorku obżarstwo słodyczowe było, więc w sumie co się dziwić...

Uzbierało się trochę prezentów, tak patrzyłam dzisiaj co Antoś dostał:
krzesełko uczydełko,
drewniany pociąg,
garnuszek na klocuszek
sorter żółw playskool
klocki FP
sterowaną ciuchcię

Wszystko robi furorę bo nowe, z czasem napisze co zatrzymało Małego na dłużej
Super,że imprezka się udała i prezenty Antosia fajne
A co do używania zabawek przez starszego brata:nie dalej jak wczoraj Damian tłukł się na jeździku Bartoszkano proszę Cię chłopak prawie z piątej klasy

Cytat:
E, no. Bomba nie tort

---

UWAGA!!!
Maciej stwierdził po prostu ni z tego ni z owego, że zaczyna chodzić. Byliśmy na działce u teściów i zaczął się puszczać. Robił po 3 kroczki, później 4, a nawet 6 Na razie to kiepsko Mu idzie (raz przejdzie, a drugi - leży), ale widzę, że się przełamał
E,no.Tort nie bomba

dla Maciusia,teraz to już będzie z górki

Czeko kuchnia bardzo ładna,a te koloryteż bym poszła za nowoczesnością

Do albumów zajrzę jutro,bo dziś już wysiadam

Bartoszowi wychodzi górna,prawa czwórka,popłakuje w nocy,przez dzień marudka.

Dobranoc
Spokojnej nocki

Stary 2010-08-01, 22:29   #4749
Texasik
Rozeznanie

Morska z Tymka mokrutki slodziak

Magi gratuluje pierwszych kroczkow wielkie brawa dla Maciejki klask i: ja juz tez chce sie doczekac ...

Sylka , Unholy torciki super az slinka cieknie

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Sylka zdjecie jeżyka powyzej .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:32   #4750
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczny , sama robiłaś?

No ja się staram ściągnąć, ale jest przyrośnięty , na siłę nie będę, bo nie chcę, żeby popękał
Stosuję, ale tylko przez tydzień, potem przerwa itd (to jest steryd) i guzik teraz to daje
nie,no co Tyaż takiego kunsztu kulinarnego nie opanowałam
Dałam za niego 69zł

Cytat:
Witam wieczorem
U nas dzisiaj gorąco było i byczyliśmy się na działce, a Tymuś zażywał kąpieli wodnej oczywiście z packą na muchy

Tymek coraz częściej sam wstaje z kucek(?) i stoi coraz dłużej bez trzymanki Nie wiem, ma zamiar zacząć chodzić czy co?

A co do wody, to niby po roku się zmienia, ja się już rozglądałam za nową, ale jeszcze "jedziemy" na Dobrawie.

Tymuś słodki
Bartosz też lubi klapki na muchy

A co?Byłabyś zaskoczona?

Jak coś wykukasz,to daj znaćTy zawsze coś dobrego znajdziesz

Cytat:

, też tak mówię o tych kotach "zapłotach"

Cytat:
Ale super Danielkowi w nowej fryzurzeale tamte też miał fajne

Stary 2010-08-01, 22:34   #4751
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
I przyznaję się, że odgapię makaron od Svinecki, nawet nie wiedziałam, że jest taki tyci
jest jest sa jeszcze rozne inne roznych firm, ja uzywalam juz przy Eryku
mam tez w szafce takie gotowe "lane kluski"

Texasik super jezyk

a ja zdycham i zamiast isc spac to siedze

ostatnio przypomnialy mi sie stare czasy jak namietnie sluchalam ONA i teraz sciagam wszystkie piosenki i sie katuje nimi caly czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 22:34   #4752
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylka , Unholy torciki super az slinka cieknie

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Sylka zdjecie jeżyka powyzej .

Widziałam

Pa

Stary 2010-08-01, 22:34   #4753
morska
Zadomowienie

Cytat:

Wróciłyśmy właśnie z małą, położyłam ją i włączyłam kołysanki...zapadła cisza więc chyba śpi Byłyśmy w takim pobliskim kompleksie zamkowo-parkowym, dzieci mnóstwo,kaczek, psów, konie z bryczką to mała była wniebowzięta

No i tak cichuuutko się pochwalę: cały zeszły tydzień mała zasypiała kompletnie bez płaczu Co nie zmienia faktu ze wczoraj sąsiadka pytała się mnie co robię temu dziecku ze wieczorami ono tak płacze

Czyli dzień udany

za zasypianie. Pfff, ale sąsiadka...

Cytat:

No wiesz... Aż musiał Cię uświadamiać?

Cytat:

(...)
Wiesz, że od kilku dni też miałam zamiar pytać Cię o Britę? I ciągle mi wylatywało z głowy. Także i ja

I dla Laury, zdolna Kobietka

Cytat:
Bardzo ładny I jaki napis elegancki
Stary 2010-08-02, 00:05   #4754
morska
Zadomowienie

Cytat:
Pojemniki na mocz za duże , ale posunęłaś mi myśl Kiedyś kupowałam w pasmanterii, takie maleńkie pudełeczka na koraliki. Dzieki :dziekuje-kwiat:

morska jakby co, to mam opakowania, mogę podesłać do Ciebie, a Ty byś mi strzykneła po kropelce, co?

UWAGA!!!
No jak masz, to pewnie A ono jest takie maleńkie, że tylko kropelka się zmieści? Masz 5? Bo ja mam 5 odcieni

No popatrz! dla Macieja!

Cytat:
Morska z Tymka mokrutki slodziak

A Danielek jaki Fryzura genialna! Śliczny jest

Cytat:
Tymuś słodki

A co?Byłabyś zaskoczona?

Jak coś wykukasz,to daj znaćTy zawsze coś dobrego znajdziesz

No Zakodowałam sobie, że otyli zaczynają później i jestem przygotowana na czekanie do 1,5 roku Z resztą kto wie, może się rzeczywiście tak przeciągnie?

Ja może Ustroniankę lub Jurajską będę stosować, jeszcze nie wiem. Ostatnio coś straciłam zapał do szukania

Cytat:
jest jest sa jeszcze rozne inne roznych firm, ja uzywalam juz przy Eryku
Widać jak się znam

~~~~~~
Do jutra

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-08-02 o 00:06
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 06:11   #4755
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu spacery odstawiasz? w czym one przeszkadzają w staraniach o dzidzię
te spacery to właściwie marszobieg.
Typowy spacer to mam na co dzień z wózkiem.
Pisząc o starankach pewnie miałam na myśli krótkie próby (choć nie powiedziane że uda się równie szybko).
Nie chciałabym się tak forsować po całym dniu z L, bo wciąż myślę przez pryzmat pierwszej ciąży: nic nie wolno robić, leżeć i pachnieć.
Schize będę mieć przez całe 9mc i drżeć czy nie zobaczę krwi na majtkach Niestety to silniejsze ode mnie.

Cytat:

ale apetycznie wygląda
wszystkie są takie piękne, mniam

Cytat:

Kasiu trzymam za Twoje plany powiększenia rodzinki

Cytat:

UWAGA!!!
sssssssuuuuuuuupppppppeee eeeeerrrrrrrr
trening czyni mistrza

Cytat:
Kasia, daj jakiegoś linka z tą swoją Britą
ja mam dokładnie taką http://allegro.pl/item1156689003_now...ra_kurier.html
Cytat:
Witam wieczorem

Niby nic dzisiaj nie robiłam, a jakaś zmęczona jestem
rozkosznie wygląda z tą packa

pewnie

też tak czasem mam.Czym mniej robię tym jakaś umordowana się wydaję na koniec dnia.

Cytat:

ale on uroczy, wydaje się taaaaki duży z tą dorosłą fryzurką
Cytat:
poka poka jakie.Nie slyszałam o czymś takim, ja zawsze robie sama.

cdn

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Wczoraj zużyliśmy ostatnią gumkę...wiecie co to znaczy
że nie kupujemy następnych.

Muszę się dowiedzieć jeszcze kilku spraw.
Chyba, że któraś z was zna odpowiedz.
Zgłaszając powrót do pracy wyślą mnie na badania.O ile dobrze kojarzę to krew pobierają, i na pewno wyjdą mi podwyższone leukocyty. I tu moje pytanie, czy te leukocyty są mocno podniesione, czy tak jak przy jakiejś infekcji?czy ciąża może być powodem nie wydania zdolności, czy zależy to od firmy?
Albo zapytam koleżankę ile czasu ważne są badania i zrobię przed zajściem

Nie chcę wracać i dopiero się starać, bo może tak szybko się nie udać, a ja nie miałabym gdzie jej zostawić.Z resztą nie tak to sobie wymyśliłam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 07:00   #4756
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Edit: Przypomniało mi się, zanim zacznę dalej nadrabiać - Anula i Miramej - jakie te bańki robicie? Na allegro kupiłyście? Ten płyn jest bezpieczny dla maluchów?
ja kupiłam takie najzwyklejsze w sklepie z zabawkami, zabawka jest dla dzieci od lat 3 ale to bardziej chyba o samodzielne dmuchanie chodzi, bańki są jakby mydlane więc po zabawie myje małej rączki i tyle

Cytat:
ale słodki jeżyk

Cytat:

Zgłaszając powrót do pracy wyślą mnie na badania.O ile dobrze kojarzę to krew pobierają, i na pewno wyjdą mi podwyższone leukocyty. I tu moje pytanie, czy te leukocyty są mocno podniesione, czy tak jak przy jakiejś infekcji?czy ciąża może być powodem nie wydania zdolności, czy zależy to od firmy?

Nie chcę wracać i dopiero się starać, bo może tak szybko się nie udać, a ja nie miałabym gdzie jej zostawić.Z resztą nie tak to sobie wymyśliłam

z tymi leukocytami to pojęcia nie mam, jeżeli chodzi o badania to lekarz wydaje zdolność do pracy na konkretnym stanowisku, więc jeżeli będzie wiedział że jesteś w ciąży ma prawo nie zgodzić się na twoja pracę na danym miejscu, pytanie czy badania krwi będzie zlecał - różnie to bywa

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 07:06   #4757
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi leukocytami to pojęcia nie mam, jeżeli chodzi o badania to lekarz wydaje zdolność do pracy na konkretnym stanowisku, więc jeżeli będzie wiedział że jesteś w ciąży ma prawo nie zgodzić się na twoja pracę na danym miejscu, pytanie czy badania krwi będzie zlecał - różnie to bywa
do mnie dzwonili z luxmedu co wizytę,że leuko podwyższone, i czy mam jakąs infekcje czy w ciąży jestem pytali.Nie wiem tylko czy ten poziom wzrasta jak Hcg
Na moim stanowisku nie ma żadnej kobiety w sieci na na całym świecie.
Z L od razu poszłam na niewykorzystany urlop, a potem L4.
Muszę się dowiedzieć czy na pewno jest krew

Stary 2010-08-02, 07:28   #4758
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Witam wieczorem

(...)
Po pierwsze gratuluję udanej próby gotowania
Po drugie - pytaj, pytaj, bo ja też będę czytać odpowiedzi
Ja jeszcze mięsa nie gotowałam, jakoś się boję więc wiesz
Za to popieram magi z kuskusem - też z nim robiłam zupki

Śliczny Tymuś jest i przy mokrej głowie bardziej widać sypnięty włos

Pewnie niedługo wystartuje

, będę pytać

My mamy Primaverę jeszcze

Ja kupiłam w sklepie "dzieciowym" za 1,5 zł , w jakim sensie bezpieczny? Bańki robię ja, Kuba próbuje je łapać, ale rzadko Mu się udaje Potem myjemy rączki i gotowe

Texasik, Danielek uroczy

Cytat:
-Gotuję zawsze dłużej,żeby było mięciuteńkie i drobno kroję
-Ja nie zamrażamale na pewno do połowy pojemnika też można wkładać.
-Konsystencję robię raczej taką gęstszą,ale jest w niej dużo większych kawałków i raczej już nie blenderuję,mięsko kroimy,a warzywka ugniatamy widelcem.
-Ja Bartoszka przerzuciłam już na kranówkę,ale że mamy wodę ze swojej własnej studni,to ostatnio po tych deszczach trochę się zmętniła i dopóki się nie unormuje kupuję butelkową.
-Makaron kupuję taki właśnie jak Svi wkleiła drobniutkie muszelki z Lubelli,świderki pewnie potraktowałabym widelcem.
-Wcześniej miałam "Mama i ja"ale jako że ostatnio nie dostałam innej wody u nas w sklepie,kupiłam Nestle Aquarel i pisze na niej,że posiada pozytywną opinię IMiDz dla dzieci powyżej 1 roku życia(chyba o naszych dzieciach można już tak powiedzieć)
(...)
Bartoszowi wychodzi górna,prawa czwórka,popłakuje w nocy,przez dzień marudka.

, jak nocka?

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-02, 07:40   #4759
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No Zakodowałam sobie, że otyli zaczynają później i jestem przygotowana na czekanie do 1,5 roku Z resztą kto wie, może się rzeczywiście tak przeciągnie?

Ja może Ustroniankę lub Jurajską będę stosować, jeszcze nie wiem. Ostatnio coś straciłam zapał do szukania
, przecież Tymek nie jest otyły
Poza tym, chudzinki niby wcześniej, a Kuba na razie nie myśli o chodzeniu

Dzięki za podpowiedź

Cytat:
ja mam dokładnie taką http://allegro.pl/item1156689003_now...ra_kurier.html
rozkosznie wygląda z tą packa
(...)

za owocne staranka

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Przypomniało mi się następne pytanie - obiadki dla dzieci gotujecie tylko ze świeżego mięsa, czy z zamrożonego też?

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 08:08   #4760
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

---

UWAGA!!!
dla Macieja

a ja właśnie wczoraj wieczorem szukałam dla Was pojemniki i znalazłam cztery zakręcane - mogę wysłać morskiej

Cytat:
Witam wieczorem

Aa, to z Biochemii.

Nie mam takich słoiczków. W sumie rzadko tak teraz kupuję (odkąd można przez internet ), a nawet jeśli, to nie proszę o próbki, nie wiem dlaczego. Ty bierzesz próbki przy zakupach czy nawet bez dają?
Ale nawet gdybym teraz poszła, to mi od razu kilku nie dadzą
Woreczki strunowe mam, też o nich myślałam, ale nie wiem jak się sprawdzają w takim wypadku

ja kiedyś jak byłam w szale kosmetoholizmu to resztki rozsądku kazały mi
próbować kosmetyków przed zakupem i mam sporo słoiczków - część zaadoptowałam do różnych koralików, czy odsypki pigmentów, ale pisałam już magi, ze znalazłam kilka pustych, więc jakby co to służe

Cytat:
te spacery to właściwie marszobieg.
Typowy spacer to mam na co dzień z wózkiem.
Pisząc o starankach pewnie miałam na myśli krótkie próby (choć nie powiedziane że uda się równie szybko).
Nie chciałabym się tak forsować po całym dniu z L, bo wciąż myślę przez pryzmat pierwszej ciąży: nic nie wolno robić, leżeć i pachnieć.
Schize będę mieć przez całe 9mc i drżeć czy nie zobaczę krwi na majtkach Niestety to silniejsze ode mnie.

ale ja spytałam z ciekawości (może spacer ma wpływ na coś tam, a ja nie wiem ) - każdy robi jak uważa - jeden w ciąży nie chodzi w żadne miejsca publiczne, bo się boi a inny leci na wakacje do egzotycznych krajów i jeszcze tam zażywa różnych sportów... więc podejścia są różne

trzymam kciuki za Ciebie i małża

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 08:12   #4761
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć

Napisałam w klubie...niestety nie mam głowy nadrabiać...zrobię to później...
Trzymajcie kciuki proszę.....
Stary 2010-08-02, 08:18   #4762
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

przywołuję Cię do porządku i przypominam, ze mój otyły Tominek zaczął chodzić jak miał 11,5 miesiąca

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-02, 08:36   #4763
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

ale ja spytałam z ciekawości (może spacer ma wpływ na coś tam, a ja nie wiem ) - każdy robi jak uważa - jeden w ciąży nie chodzi w żadne miejsca publiczne, bo się boi a inny leci na wakacje do egzotycznych krajów i jeszcze tam zażywa różnych sportów... więc podejścia są różne

trzymam kciuki za Ciebie i małża
nieeeee, nie sądzę
to takie moje widzi misie

Będziecie na bierząco.Info wprost z alkowy

Stary 2010-08-02, 08:54   #4764
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
nieeeee, nie sądzę
to takie moje widzi misie

Będziecie na bierząco.Info wprost z alkowy
czekamy z niecierpliwością

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-02, 09:16   #4765
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej, nie mam weny....

Myslcie nad tytułem...

Miramej, gratuluje debiutu kulinarnego. Na pewno Kubaskowi smakowało
Stary 2010-08-02, 09:24   #4766
angy
Zakorzenienie

No nadrobiłam w końcu

Witojcie

Najpierw co u nas.
Mamy całkiem nową dwójkę na dole i już widać u góry drugą jedynkę, czyli zębowo drgnęliśmy
Poza tym mięliśmy w weekend atrakcje pt. "gorączka i biegunka hej". T była w zasadzie tylko w sobotę (38,3), a biegunka do wczoraj po południu. Nie miałam żadnego pożądnego kremu, smarowałam czym popadło i efekt jest taki, że Zosia ma strrrrasznie podrażnioną, czerwoną dupkę, że płacze przy przebieraniu i nie daje się dotknąć Od wczoraj mam już bepanthen maść, mam nadzieję, że szybko się z tym uporamy. Nad ranem zrobiła już normalną kupkę. Daliśmy jej wczoraj dwa razy smectę i potem Nifuro coś tam (w syropku). Nie wiem, które pomogło.

Teraz Wy

Czeko kuchnia będzie superowa, tylko ja bym nie presadzała z tym szarym w szafkach, bo będzie jak w fabryce... Znaczy lubię nowoczesny styl, ale nie taki do końca. Dla mnie wnętrza muszą być przede wszystkim przytulne
Do przepisów jeszcze nie dotarłam, ale już dziękuję

Svi gratuluję Biszkopta, bo juz chyba można

Magi brawa dla chodziarza-Maciulka

Kasiu trzymam za Was kciuki
I żeby "nowy/a" synuś/córeczka był/a tak mądry/a jak Laurka.

Miramej gratuluję pierwszego samodzielnego obiadku
Odpowiem z pamięci: używamy jeszcze blendera, ale tak, żeby tylko troszke rozdrobnić. Mięsko siekam. Używam kurczaka (piersi, udka, skrzydełka), polędwiczek wieprzowych, schabu. Z mrożonego jak najbardziej. Z cielęciny robiłam na początku, ale Zosia nie chciała jeść-chyba ten zapach jej nie odpowiada (może za dużo dawałam?), bo słoiczkowe z cielęciną je.
Na dobrą sprawę to nie mroziłam jeszcze, bo zawsze robimy jej na dwa dni i wkładam tylko do lodówki, ale nie ma znaczenia jak zapełniony jest pojemnik.
Od początku pije kranówkę przegotowaną.
A, jest jeszcze taki fajny makaronik gwiazdki, z Lubelli bodajże, on to juz w góle jest drobniutki I też mam gotowe zacierki.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Wszystkie torty sa piękne!
Unholy super prezenty dostał Antoś

Anusia śliczny domek i piaskownica-grabełki już spakowałam

Texasik Danielek jest juz baaaaardzo dorosły w tej fryzurce

Sylko cieszę się, że Damianek ma się juz lepiej

Karola idę czytać, ale już się boję...

więcej nie pamiętam...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-08-02 o 09:37
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:44   #4767
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie
znow jestem nie do zycia
ale ja tak mam, ze musze dwa dni odcierpiec

jeszcze jestem sama bo TZ w pracy od wczoraj

ale ostatnio mam ochote na seks, masakra, dzis robie wieczorek sympatyczny, akurat dostalam od dziewczyn belizne

Cytat:
poka poka jakie.Nie slyszałam o czymś takim, ja zawsze robie sama.
to w zasadzie zacierki sa
http://www.ziko.pl/p41145_abak_makar...erki_250g.html

ja tez zawsze robie sama, ale mam taka paczke w zanadrzu
Cytat:
,Przypomniało mi się następne pytanie - obiadki dla dzieci gotujecie tylko ze świeżego mięsa, czy z zamrożonego też?
a z zamrozonego tez

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 09:44   #4768
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć

Napisałam w klubie...niestety nie mam głowy nadrabiać...zrobię to później...
Trzymajcie kciuki proszę.....

Cytat:
Hej, nie mam weny....

Myslcie nad tytułem...

Miramej, gratuluje debiutu kulinarnego. Na pewno Kubaskowi smakowało
A co tam?

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No nadrobiłam w końcu

Witojcie

Najpierw co u nas.
Mamy całkiem nową dwójkę na dole i już widać u góry drugą jedynkę, czyli zębowo drgnęliśmy
Poza tym mięliśmy w weekend atrakcje pt. "gorączka i biegunka hej". T była w zasadzie tylko w sobotę (38,3), a biegunka do wczoraj po południu. Nie miałam żadnego pożądnego kremu, smarowałam czym popadło i efekt jest taki, że Zosia ma strrrrasznie podrażnioną, czerwoną dupkę, że płacze przy przebieraniu i nie daje się dotknąć Od wczoraj mam już bepanthen maść, mam nadzieję, że szybko się z tym uporamy. Nad ranem zrobiła już normalną kupkę. Daliśmy jej wczoraj dwa razy smectę i potem Nifuro coś tam (w syropku). Nie wiem, które pomogło.
(...)
Miramej gratuluję pierwszego samodzielnego obiadku
Odpowiem z pamięci: używamy jeszcze blendera, ale tak, żeby tylko troszke rozdrobnić. Mięsko siekam. Używam kurczaka (piersi, udka, skrzydełka), polędwiczek wieprzowych, schabu. Z mrożonego jak najbardziej. Z cielęciny robiłam na początku, ale Zosia nie chciała jeść-chyba ten zapach jej nie odpowiada (może za dużo dawałam?), bo słoiczkowe z cielęciną je.
Na dobrą sprawę to nie mroziłam jeszcze, bo zawsze robimy jej na dwa dni i wkładam tylko do lodówki, ale nie ma znaczenia jak zapełniony jest pojemnik.
Od początku pije kranówkę przegotowaną.
A, jest jeszcze taki fajny makaronik gwiazdki, z Lubelli bodajże, on to juz w góle jest drobniutki I też mam gotowe zacierki.
Gratulujemy nowych ząbków i prawie-ząbków

Oj , a wiadomo skąd to się Zosi wzięło? Od zębów? Mam nadzieję, że szybko pupka się wygoi

Małż poszedł z Kubą na spacer, to ja trochę poprasuję

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-02, 09:49   #4769
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulujemy nowych ząbków i prawie-ząbków

Oj , a wiadomo skąd to się Zosi wzięło? Od zębów? Mam nadzieję, że szybko pupka się wygoi

Małż poszedł z Kubą na spacer, to ja trochę poprasuję

Podobno taki wirus panuje u nas, dorosłych tez dopada.

Nienawidzę prasować

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:50   #4770
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Najpierw co u nas.

mam nadzieję, że pupcia szybko się zagoi

ja też właśnie skończyłam prasować i muszę odpocząć - cóż starość
robię kawę i oglądam "ostry dyżur"

dziś chciałam jechać pochodzić po sklepach - potrzebuje małej czarnej albo paska do tej, którą mam... ale ja nie lubię chodzić po ciuchowych sklepach chyba pomyślę o tym jutro

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości