|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Serek słodki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu trzymam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() ale to sie ma tylko do nowych zabawek, bo starymi sie nie interesuje ![]() umieram chyba ide spac
![]() |
#4743 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj dałam Maćkowi taki dorosły obiad. Przygotowałam kus-kus, polałam potrawką z kurczaka i do tego osobno buraczki. Zjadł porcję jak mamusia ![]() ![]() No ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() morska jakby co, to mam opakowania, mogę podesłać do Ciebie, a Ty byś mi strzykneła po kropelce, co? Cytat:
![]() --- UWAGA!!! Maciej stwierdził ni z tego ni z owego, że zaczyna chodzić. Byliśmy na działce u teściów i zaczął się puszczać. Robił po 3 kroczki, później 4, a nawet 6 ![]() ![]()
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-08-01 o 21:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kuba podobnie robi ze smoczkiem, pierwsze co robi po obudzeniu, to wyjęcie smoczka (no chyba, że wcześniej wypluł) i danie mi go do ręki ![]() Też potrafi dużo wyrazić, nie mówi "tak" i "nie" i nie kiwa, ale wyraźnie daje do zrozumienia, np. jak chce pić, to wędruje na czworaka z kubkiem w ręce, jak chce bułkę, to pokazuje na chlebak itd. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Stosuję, ale tylko przez tydzień, potem przerwa itd (to jest steryd) i guzik teraz to daje ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-08-01 o 22:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |||||
Zadomowienie
|
Witam wieczorem
![]() U nas dzisiaj gorąco było i byczyliśmy się na działce, a Tymuś zażywał kąpieli wodnej ![]() ![]() Tymek coraz częściej sam wstaje z kucek(?) i stoi coraz dłużej bez trzymanki ![]() Niby nic dzisiaj nie robiłam, a jakaś zmęczona jestem ![]() Cytat:
![]() Aa, to z Biochemii. ![]() Nie mam takich słoiczków. W sumie rzadko tak teraz kupuję (odkąd można przez internet ![]() Ale nawet gdybym teraz poszła, to mi od razu kilku nie dadzą ![]() Woreczki strunowe mam, też o nich myślałam, ale nie wiem jak się sprawdzają w takim wypadku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po drugie - pytaj, pytaj, bo ja też będę czytać odpowiedzi ![]() Ja jeszcze mięsa nie gotowałam, jakoś się boję ![]() ![]() Za to popieram magi z kuskusem - też z nim robiłam zupki ![]() I przyznaję się, że odgapię makaron od Svinecki, nawet nie wiedziałam, że jest taki tyci ![]() A co do wody, to niby po roku się zmienia, ja się już rozglądałam za nową, ale jeszcze "jedziemy" na Dobrawie. Edit: Przypomniało mi się, zanim zacznę dalej nadrabiać - Anula i Miramej - jakie te bańki robicie? Na allegro kupiłyście? Ten płyn jest bezpieczny dla maluchów? ![]() ![]()
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-01 o 22:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No popatrz, jak coś postanowi, to nie ma bata ![]() *** Idę, dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Rozeznanie
|
Kasiu zdjecia jeżyka dla Ciebie
![]()
#4748 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Co raz lepiej Ci idzie
![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty nie zapominaj o nas ![]() Cytat:
![]() -Ja nie zamrażam ![]() -Konsystencję robię raczej taką gęstszą,ale jest w niej dużo większych kawałków i raczej już nie blenderuję,mięsko kroimy,a warzywka ugniatamy widelcem. -Ja Bartoszka przerzuciłam już na kranówkę,ale że mamy wodę ze swojej własnej studni,to ostatnio po tych deszczach trochę się zmętniła i dopóki się nie unormuje kupuję butelkową. -Makaron kupuję taki właśnie jak Svi wkleiła drobniutkie muszelki z Lubelli,świderki pewnie potraktowałabym widelcem. -Wcześniej miałam "Mama i ja"ale jako że ostatnio nie dostałam innej wody u nas w sklepie,kupiłam Nestle Aquarel i pisze na niej,że posiada pozytywną opinię IMiDz dla dzieci powyżej 1 roku życia(chyba o naszych dzieciach można już tak powiedzieć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do używania zabawek przez starszego brata:nie dalej jak wczoraj Damian tłukł się na jeździku Bartoszka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czeko kuchnia bardzo ładna,a te kolory ![]() ![]() Do albumów zajrzę jutro,bo dziś już wysiadam ![]() Bartoszowi wychodzi górna,prawa czwórka,popłakuje w nocy ![]() Dobranoc ![]() Spokojnej nocki ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Rozeznanie
|
Morska z Tymka mokrutki slodziak
![]() Magi gratuluje pierwszych kroczkow wielkie brawa dla Maciejki ![]() ![]() ![]() Sylka , Unholy torciki super az slinka cieknie ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Sylka zdjecie jeżyka powyzej ![]()
#4750 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dałam za niego 69zł ![]() Cytat:
![]() Bartosz też lubi klapki na muchy ![]() ![]() A co? ![]() ![]() Jak coś wykukasz,to daj znać ![]() ![]() ![]() Ale super Danielkowi w nowej fryzurze ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() mam tez w szafce takie gotowe "lane kluski" Texasik super jezyk ![]() a ja zdycham i zamiast isc spac to siedze ![]() ostatnio przypomnialy mi sie stare czasy jak namietnie sluchalam ONA i teraz sciagam wszystkie piosenki i sie katuje nimi caly czas ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widziałam ![]() ![]() Pa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli dzień udany ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I ![]() ![]() Bardzo ładny ![]() ![]()
![]() |
#4754 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No popatrz! ![]() ![]() ![]() A Danielek jaki ![]() ![]() Cytat:
![]() No ![]() ![]() Ja może Ustroniankę lub Jurajską będę stosować, jeszcze nie wiem. Ostatnio coś straciłam zapał do szukania ![]() Cytat:
![]() ~~~~~~ Do jutra ![]()
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-02 o 00:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Typowy spacer to mam na co dzień z wózkiem. Pisząc o starankach pewnie miałam na myśli krótkie próby (choć nie powiedziane że uda się równie szybko). Nie chciałabym się tak forsować po całym dniu z L, bo wciąż myślę przez pryzmat pierwszej ciąży: nic nie wolno robić, leżeć i pachnieć. Schize będę mieć przez całe 9mc i drżeć czy nie zobaczę krwi na majtkach ![]() ![]() ale apetycznie wygląda ![]() wszystkie są takie piękne, mniam ![]() Cytat:
![]() trening czyni mistrza ja mam dokładnie taką http://allegro.pl/item1156689003_now...ra_kurier.html Cytat:
![]() pewnie ![]() też tak czasem mam.Czym mniej robię tym jakaś umordowana się wydaję na koniec dnia. ![]() ale on uroczy, wydaje się taaaaki duży z tą dorosłą fryzurką poka poka jakie.Nie slyszałam o czymś takim, ja zawsze robie sama. cdn ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Wczoraj zużyliśmy ostatnią gumkę...wiecie co to znaczy ![]() że nie kupujemy następnych. Muszę się dowiedzieć jeszcze kilku spraw. Chyba, że któraś z was zna odpowiedz. Zgłaszając powrót do pracy wyślą mnie na badania.O ile dobrze kojarzę to krew pobierają, i na pewno wyjdą mi podwyższone leukocyty. I tu moje pytanie, czy te leukocyty są mocno podniesione, czy tak jak przy jakiejś infekcji?czy ciąża może być powodem nie wydania zdolności, czy zależy to od firmy? Albo zapytam koleżankę ile czasu ważne są badania i zrobię przed zajściem ![]() Nie chcę wracać i dopiero się starać, bo może tak szybko się nie udać, a ja nie miałabym gdzie jej zostawić.Z resztą nie tak to sobie wymyśliłam ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale słodki jeżyk ![]() Cytat:
z tymi leukocytami to pojęcia nie mam, jeżeli chodzi o badania to lekarz wydaje zdolność do pracy na konkretnym stanowisku, więc jeżeli będzie wiedział że jesteś w ciąży ma prawo nie zgodzić się na twoja pracę na danym miejscu, pytanie czy badania krwi będzie zlecał - różnie to bywa
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moim stanowisku nie ma żadnej kobiety w sieci na na całym świecie. Z L od razu poszłam na niewykorzystany urlop, a potem L4. Muszę się dowiedzieć czy na pewno jest krew ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Pewnie niedługo wystartuje ![]() ![]() ![]() ![]() My mamy Primaverę jeszcze ![]() Ja kupiłam w sklepie "dzieciowym" za 1,5 zł ![]() ![]() ![]() Texasik, Danielek uroczy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym, chudzinki niby wcześniej, a Kuba na razie nie myśli o chodzeniu ![]() Dzięki za podpowiedź ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Przypomniało mi się następne pytanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja właśnie wczoraj wieczorem szukałam dla Was pojemniki i znalazłam cztery zakręcane - mogę wysłać morskiej Cytat:
![]() ja kiedyś jak byłam w szale kosmetoholizmu to resztki rozsądku kazały mi próbować kosmetyków przed zakupem i mam sporo słoiczków - część zaadoptowałam do różnych koralików, czy odsypki pigmentów, ale pisałam już magi, ze znalazłam kilka pustych, więc jakby co to służe Cytat:
![]() trzymam kciuki za Ciebie i małża ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Napisałam w klubie...niestety nie mam głowy nadrabiać...zrobię to później... Trzymajcie kciuki proszę.....
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to takie moje widzi misie Będziecie na bierząco.Info wprost z alkowy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Ola-Unhola
|
Hej, nie mam weny....
Myslcie nad tytułem... Miramej, gratuluje debiutu kulinarnego. Na pewno Kubaskowi smakowało ![]()
#4766 |
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam w końcu
![]() Witojcie ![]() Najpierw co u nas. Mamy całkiem nową dwójkę na dole i już widać u góry drugą jedynkę, czyli zębowo drgnęliśmy ![]() Poza tym mięliśmy w weekend atrakcje pt. "gorączka i biegunka hej" ![]() ![]() Teraz Wy ![]() Czeko kuchnia będzie superowa, tylko ja bym nie presadzała z tym szarym w szafkach, bo będzie jak w fabryce... Znaczy lubię nowoczesny styl, ale nie taki do końca. Dla mnie wnętrza muszą być przede wszystkim przytulne ![]() Do przepisów jeszcze nie dotarłam, ale już dziękuję ![]() Svi gratuluję Biszkopta, bo juz chyba można ![]() Magi brawa dla chodziarza-Maciulka ![]() Kasiu trzymam za Was kciuki ![]() I żeby "nowy/a" synuś/córeczka był/a tak mądry/a jak Laurka. Miramej gratuluję pierwszego samodzielnego obiadku ![]() Odpowiem z pamięci: używamy jeszcze blendera, ale tak, żeby tylko troszke rozdrobnić. Mięsko siekam. Używam kurczaka (piersi, udka, skrzydełka), polędwiczek wieprzowych, schabu. Z mrożonego jak najbardziej. Z cielęciny robiłam na początku, ale Zosia nie chciała jeść-chyba ten zapach jej nie odpowiada (może za dużo dawałam?), bo słoiczkowe z cielęciną je. Na dobrą sprawę to nie mroziłam jeszcze, bo zawsze robimy jej na dwa dni i wkładam tylko do lodówki, ale nie ma znaczenia jak zapełniony jest pojemnik. Od początku pije kranówkę przegotowaną. A, jest jeszcze taki fajny makaronik gwiazdki, z Lubelli bodajże, on to juz w góle jest drobniutki ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Wszystkie torty sa piękne! Unholy super prezenty dostał Antoś ![]() Anusia śliczny domek i piaskownica-grabełki już spakowałam ![]() Texasik Danielek jest juz baaaaardzo dorosły w tej fryzurce ![]() Sylko cieszę się, że Damianek ma się juz lepiej ![]() Karola idę czytać, ale już się boję... więcej nie pamiętam...
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-08-02 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
znow jestem nie do zycia ale ja tak mam, ze musze dwa dni odcierpiec jeszcze jestem sama bo TZ w pracy od wczoraj ale ostatnio mam ochote na seks, masakra, dzis robie wieczorek sympatyczny, akurat dostalam od dziewczyn belizne ![]() Cytat:
http://www.ziko.pl/p41145_abak_makar...erki_250g.html ja tez zawsze robie sama, ale mam taka paczke w zanadrzu a z zamrozonego tez
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj ![]() ![]() ![]() ![]() *** Małż poszedł z Kubą na spacer, to ja trochę poprasuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno taki wirus panuje u nas, dorosłych tez dopada. Nienawidzę prasować ![]()
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że pupcia szybko się zagoi ![]() ja też właśnie skończyłam prasować i muszę odpocząć - cóż starość ![]() robię kawę i oglądam "ostry dyżur" dziś chciałam jechać pochodzić po sklepach - potrzebuje małej czarnej albo paska do tej, którą mam... ale ja nie lubię chodzić po ciuchowych sklepach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.