|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
zresztą ja też mam brzuch wysoko, ponoć obniża się jak dziecko układa się główką w dół, na twarzy też nie spuchłam a został mi miesiąc a nie zapowiada się żebym tyle wytrzymała, brzusio cały czas napięty, jest mało miejsca i tylko patrzeć jak mała się wkurzy i postanowi opuścić swoją ciasną rezydencję ![]() Klarissa u mnie już dawno nie ma kopniaków tylko takie wygibasy, rozpychanie się i ewentualnie czkawka, dziecko rośnie i zaczyna mieć coraz mniej miejsca, więc już sobie tak nie pofika jak na początku ![]() Pomi..no ja już spakowana męzyk mnie spakował dzisiaj jeszcze dorzuciłam pampersy, chusteczki i 2 tetry dla małej Ycnan nie no z kurczeniem komórek mózgu to trochę przesadzili tak się zastanawiam, czy nie naszykowac też sobie ciuchów na wyjście żeby mi tż przywiózł potem, bo jak sam mi coś przywiezie, to już chyba bym wolała w koszuli wracać do domu |
|
|
|
|
#1202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cześć!
Większość akcesoriów z wózka uprałam, a teraz jeszcze piorę jedną część budki, bo myślałam, że nie mozna jej rozmontować, a jednak okzazało sie, że można i wozik jest w kilkunastu (a moze i kludziesięciu) częściach Mój Tż (wszystko gubiacy i nie wiedzący gdzie co ma i gdzie co leży) rozkręcająx budkę zgubił śrubkę, ale nie wiem jak to możliwe, bo trwało to jakaś minutę... Ech, tak mnie czasami wkurza to jego bałaganiarstwo, że szok Później popstrykam fotki to Wam pokażę ![]() ania13.03 - fajne ciuszki dla małej królewny ![]() angelikaw - ja w nowym wózku uprałabym na pewno wnętrze gondolki i osłonkę materacyka, a reszty - nie. W swoim (używanym) poprałam wszystko co się da chociaż nie wszystko tego wymagało i nie będzie miało stycznosci z ciałkiem dziecka. Prałam w żelu Persil, żeby lepiej sie uprało, ale oslonkę materacyka i śpiworek upiorę jeszce raz w Loveli. ycnan - mi też czasami mocno brzuszek stwardnieje i wtedy jest takie dziwne uczucie - w sumie nie bólu, ale ciągnięcia i jest nieprzyjemne. Wtedy sie kładę na prawym boku i ewent. biorę Nospę Forte. Cytat:
Kupowałam wcześniej większy zestaw i tam miałam wypełnienie do podusi 60x40 i kołderki 135x100 i teraz też na zmianę kupiłam ten rozm. Podobno jest on odpowiedni do łóżeczka 120x60. martucha - Fajnie, że dzidziuś się odzywa, że chce juz być po drugiej stronie brzuszka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdybym kupowała inny wózek to tylko taki, na którym można zamontować Maxi Cosi. Idę ponadrabiać co jeszcze napisałyście
|
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to mnie nastraszylas Zakupilam wlasnie dwupak- Jezyk Niemowlat i Jezyk Dwulatka Tracy Hogg, co by w szpitalu (mam lezec przed cesarka) miec co robic. Moj Alek to tez juz specjalnie nie kopie, raz na jakis czas. Za to uwielbia wystawiac pupke kolo mego zoladka, czkawka tez jest na porzadku dziennym. Co do spania na bokach- nie ma znaczenia na jakim boku leze, Olo i tak szturcha w materac.Znajomi zakupili wczoraj lody Carte d'Ore waniliowe i o smaku mlecznej milki i niestety zapomnielismy ich zjesc Co dzisiaj przypadkiem odkrylam Ktoras ma ochote?
|
|
#1204 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko w takim razie po co ta póleczka Nie wnikałam ![]() Ja pójdę z pomalowanymi, w razie czego wiem, że mają czym usunąć ![]() A biżuterię ściągnę dla własnej wygody i bezpieczeństwa. Cytat:
http://www.koloroczu.pl/ Tylko nie wiem czy się zgadza Jak już powyciągałam na światło dzienne (do wyprania) pościele to musiałam sprawdzić jak będzie wyglądać Wersja żółta- główna, niebieski- na zmianę (jeszcze mam na zapas różową ale muszę dokupić prześcieradełko) No i ja- kolejny wieloryb na plaży
|
||
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
aaneczka1984 Wiem, że łatwo mi mówić, bo nie byłam w takiej sytuacji, ale Dominik na pewno był przerażony skoro płakałaś razem z nim na szczepieniu. Nie wolno tego robić.
ycnan Ja na wszystkie zakupy chodzę z Tż ![]() Ja biorę nospę forte 3 razy dziennie a i tak twardnieje, chociaż praktycznie cały czas leżę. Ja od razu miałam zielone oczy, to chyba "ściema" z tymi niebieskimi oczami ![]() Ja też mam fotelik Coneco Chciałam rodzić w Wąbrzeźnie, a teraz leżałam w moim mieście. I chyba w moim mieście będę musiała rodzić ![]() naked21 Cudny jest ten Twój brzuszek, naprawdę zgrabnie wyglądacie ![]() Na mnie też Wax nie działał niestety... Ja jestem przeciwnikiem monitora oddechu. Bo tak naprawdę, to one ciągle "wyją", jeśli dziecko nie oddycha "według norm" i tylko ciągle się denerwujesz, bo załącza się alarm. Poza tym nie jestem za przesadnym lataniem co minutę do łóżeczka jak dziecko śpi, żeby sprawdzić czy oddycha, więc monitora oddechu też nie kupuję. ![]() martysek Zależało mi na ślubie siostry, ale masz rację, na własne żądanie bym się nie wypisała. Skoro muszę zostać w szpitalu to znaczy, że wymaga tego zdrowie mojego dziecka. martucha84 Ja kupiłam mniejszą kołdrę, ale jeszcze nie przyszła, więc nie za bardzo pomogę ![]() Ciągle mi przypominasz, że to już zaraz ![]() A co do tego, że myślałaś sobie "proszę, jeszcze nie" Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która co kilka minut powtarzała, że chce już urodzić i mieć święty spokój, a jak dostała skurczy to się poryczała i wyła, że jeszcze nie chce ...ania13.03 Ładne ciuszki Ale ja już kiedyś pisałam, że nie będę z dziecka zwierzaka robić, więc u mnie uszka na ciuchach odpadają ![]() elenka1 Ja jako ciężarna zaraz po szpitalu wytrwałam niestety tylko do 22 Ale właściwie to powinnam leżeć a nie tam być, więc i tak nieźle. A brzuch mi stwardniał i puścić nie chciał, więc musiałam wracać ...NIKaP-n Ja Cię czytałam, nie martw się I ten skurcz miałam już dawno ![]() angelikaw Jak odróżnić skurcz od kłucia? Skurcz nie kłuje Przynajmniej w moim odczuciu.IlonaN2 Niezłe miałaś widoki na to autko ... Klarissa Nam się zawsze możesz wyżalić ![]() Zuziczka Ja też nie mogę czasem zginać palców dłoni ... A co do NFZ: od stycznia NFZ zabronił lekarzom przyjmować ciężarnych, a konkretniej prowadzić ciąż, bo w jakiś sposób było to dla nich nieopłacalne. Stworzono więc Poradnie dla kobiet w ciąży ( u mnie w mieście taka jest) i TYLKO tam przyjmują ciężarne. Zaznaczam, że u mnie w mieście mieszka 100 tys ludzi a w tej poradni jest JEDEN lekarz i JEDNA położna. Jeśli mocno puchniesz i masz wysokie ciśnienie to możesz mieć zatrucie ciążowe. Ja, wbrew temu co pisze cellaris, słyszałam, że to jest wskazanie do cc, ale dokładnie nie wiem dlaczego. mszu Skąd ja to znam ... Mama mojego Tż strasznie go rozpieszczała i chyba liczy na to, że ja też tak będę. Wczoraj poprosiłam, żeby złożył pranie, bo ja mam leżeć, więc niech przejmie część obowiązków. I było ok, dopóki nie doszło to składania bielizny. Pyta się mnie jak się majtki składa. "a Ty nigdy nie składałeś gaci?!" "Nie, zawsze mama składała" Co do szpitala to naprawdę niewiele brakowało, żeby mnie szlag nie trafił ... ![]() martynka81 Jak było na ślubie? szwagier zawahał się przy słowach "i uczciwość małżeńską" Ogólnie sympatycznie, byłam w centrum zainteresowania Dopóki drugi szwagier nie złamał sobie barku ... Ale ja już wtedy byłam w domu. Dobrze, że mój Tż był nadal na weselu, to nie trzeba było pogotowia wzywać. I 6 tygodni w gorsecie ...Ktoś kiedyś taki link wklejał http://allegro.pl/item1084187796_200..._transfer.html ![]() Ray A jakie ma znaczenie, czy dziecko śpi z Tobą w pokoju? Usłyszysz przez sen, że przestało oddychać? Moja mała od początku będzie w drugim pokoju, to nie ma znaczenia ...Szczęśliwa Ja mam termin porodu na 10 września, ten 31 sierpnia to tylko termin z USG ![]() Połoźne i lekarze mówili, że już się raczej nie obróci... Już ma chyba za mało miejsca, bo czuję, że czasem próbuje, ale nie wychodzi ... Pomidora Jak masz doła to wpadaj na kawkę, co prawda mam leżeć, ale chyba się nie pogniewasz, jak zalegnę na kanapie? Od razu zrobi Ci się lepiej ![]() A ja chyba w tym naszym szpitalu w końcu rodzić będę ![]() Dziewczyny też tak macie, że "rzucacie nogami" w nocy? Ja to zauważyłam już parę dni temu, że się budzę, bo mam takie jakby "drgawki" nóg, nie wiem jak to dokładnie opisać ... Leci mi z piersi od kilku dni jak nie wiem co Siarę mam już od 6 mca chyba, ale od przedwczoraj to zalewam calutką koszulkę w kilka godzin ... I tak jak do tej pory siara była przezroczysta, tak teraz zrobiła się żółta ![]() I powiedzcie mi jeszcze - 23 mm to bardzo krótka szyjka?
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa - kolejny raz się potwierdza, że państwowa służba zdrowia jest w swoim podejściu do pacjenta do
Dlaczego masz zaplanowane cc? Moja gin mówiła, że wystarczy jak szyjka ma 25 mm. Linzey - mi kiedyś (chyba ok.25 t.c.) brzuch tak zabolał jednego dnia rano i następnego, że mnie tak jakby pociągnęło i zakłuło aż do muszelki i poszłam na drugi dzień do gin. ale okazało sie, że jest w porządku. Wiem jednak, że takie kłucie moze ozn. skracanie się szyjki. Trzymaj sie Zuziczka - ja przeczytałam język niemowląt i polecam. Fajnie się czyta i rady wydają sie być rozsądne ![]() kalex, martynka - super wyglądałyście, zgrabniutkie ciężaróweczki ![]() Co do cen wózków to niestety po niektórych od razu widać, że są słabiutkiej jakosci (materiał, rama, felgi, koła) , a te droższe od razu inny wygląd i komfort prowadzenia (mój Tż porównał w sklepie 2 modele ten za 1600 zł i ten za 2800 i od razu powiedział niebo, a ziemia...), co nie ozn. że wózek musi kosztować kilka tysięcy, bo np. Jedo kosztuje w wersji 2w1 ok.1200 zł a podobno ma super amortyzację i ma b.dobre opinie. No ale jeśli wozek 3w1 kosztuje mniej niz 1000 zł to musi mieć albo gorsze materiały, i/lub stelaż i/lub amortyzację. jak dla mnie kupić nowy wózek z akcesoriami i wydać na niego kilka tysięcy to przesada, ale jak ktoś ma dużo kasy to dlaczego nie....
|
#1207 | ||
|
Zadomowienie
|
Trzymamy
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o podejście mamy do organizacji życia rodzinnego, to całe szczęście i u mnie w domu rodzinnym i u mojego męża było "równouprawnienie" i zarówno mama jak i tata pracowali i dzielili się obowiązkami domowymi. Tata prasował i zajmował się dziećmi, kąpał nas, robił mi warkoczyki itp. itd. wszystko wspólnie Więc nikogo nie dziwi że jest tak u nas.
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
póki co tylko na brzuchu
![]() Cytat:
dawaj fotki no i kolejna się udała z tekstami ![]() łóżeczko super, a Ty jeszcze bardziej i dziękuję wszystkim z osobna za miłe słowa |
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
anilkadro - fajne łóżeczko. Bardziej podoba mi się wersja bez baldachimu
![]() A Ty aż na wysokość się wdrapałaś, zwinna mamusia ![]() Mój Tż nie jest przyzwyczajony do obowiązków domowych, bo od 15 r.ż. został sam z siostrą i mamą, a często też babcią i nie musiał nic robić w domu, bo pranie miał zrobione i później musial je tylko wrzucić do szafy i ewent. sobie koszulę wyprasować. Jedzonko też zawsze gotowe, więc nie jest z Nim łatwo
|
#1210 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nareszcie pracusiu odpoczywaj dużo i ciesz się ostatnimi tygodniami "wolności" ![]() Cytat:
![]() współczuję przeżyć slicznie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z tym monitorem to jest tak, że skoro już wszystko mam (no oprocz obrazków z misiami na ścianę i kolorowych literek FILIP ) a "wpadło" mi dziś 500 zł to troszkę mnie wyrzuty zżeraja i sobie myślę czy nie kupić. Z drugiej strony zbieram kasę na położną ( w przypadku porodu sn) lub mojego lekarza, żeby to właśnie od mnie kroił, w rzie konieczności cc. No i zamierzam mieć odłożone pieniążki na dodatkowe szczepienia. Trzeba się zabezpieczyć Nogami nie rzucam ale przed zaśnięciem zauważyłam u siebie coś w stylu niespokojnych nóg, tzn tak jakby mrowiły, zmuszając mnie do poruszenia nimi dziwne uczucie. A skurcze przeszły od czasu kiedy tylko magnezu przyjmuję
|
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajna fotka warto miec takie rzeczy, pozniej bedzie co wspominac
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
Majka232 Mam cc bo jestem w 35 tygodniu a mała nadal ma ułożenie miednicowe.
|
#1213 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Chudziny
Tyle naskrobałyście,że szok!!! Eeee to i tak masz dobrze,bo niewiele ciąży zostało.Pomyśl sobie,że ja to miałam od 15tc... Cytat:
Nie dziwie Ci się... Cytat:
Bordowa Kurde,to niezły sajgon w tym szpitalu,współczuję ![]() Martyynka81 Super,że mogłaś poszaleć na weselu i bardzo ładnie wyglądałaś. Kalex ślicznie,a sukienka boska.Ty kobito to masz figurkę,jak modelka,brzusio jakby doczepiony Cytat:
Wiesz co,ja mam podobnie.Brzuch stoi w miejscu,a Mała raczej nie kopie tylko się tak wygina,naciąga i wierci.Troche mnie to martwi,bo wydaje mi się,że ma mało miejsca,ale z drugiej strony musi je mieć,bo co dzień to w innej pozycji jest,raz ma głowę na dole,a raz na górze(wiem to po tym,jak ma czkawkę) i boję się,że jak potem jak już naprawdę nie będzie miała miejsca,to nie zdąży się przekręcić głową do dołu.... Byłam dziś na zakupach,o dziwo,mimo upału nawet jakoś to przeżyłam nieźle.Kupiłam sobie dwie koszule(jedną na ramiączka w La Vantil za niecałe 30zł i drugą z otworami na cycuchy u taką jakby pelerynką,też na 30 zł,więc jestem zadowolona) i kilka akcesoriów do pielęgnacji Małej z apteki(Linomag,sól fizjologiczna itp).Powoli lista zakupów robi się mniejsza.Do połowy sierpnia chcę ją ostatecznie zamknąć i pomyśleć o pakowanku torby ![]() Z gorszych rzeczy to wysypka na dłoniach i stopach znowu wróciła i to ze wzmożoną siłą.Swędzi i do tego mam mega spuchnięte dłonie.Zadzwonię chyba do położnej i zapytam co z tym robić,bo obawiam się,że to jednak nie od upału ![]() Acha i jeszcze jedno...wczoraj zobaczyłam na swoim brzuchu,poniżej pępka,bladą to bladą,ale jednak krechę....Wrrrr,a już się cieszyłam,że mi sie upiekło chociaż z tym cholertwem....
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-02 o 16:19 |
|||
|
|
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja mam się skoncentrować na przytulankach jak mi cały czas mała sie w brzuchu rusza i o sobie przypomina? (Szczególnie właśnie wieczór jak mamy z TŻ czas dla siebie) Dla mnie jakoś tak dziwne ![]() Pościel (3częściową) kupiłam normalnie w sklepie za 128zł Na allegro też można znaleść (producent Bon DODO, kolekcja FLOWERS) przykładowo: http://allegro.pl/item1128041823_bon...a_flowers.html (tylko akurat tutaj coś przydrogo) Idę ugotować jajka do zupki szczawiowej (szczawik ręcznie zbierany- od mamusi ) Muszę wyjeść go teraz, dopóki jeszcze mogę, bo wydaje mi się, że potem, przy karmieniu piersią to raczej odpada. Jak myślicie?
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() bordowa współczuję przeżyć. Mnie to przeraża, że wszyscy są tacy mądrzy. Ci lekarze to chyba uważają, że same przygłupy chorują i można im gadać co się chce i niech się domyślają.a co do piersi to mi czasami coś poleci i jest to takie przezroczyste i też żółte, tak jakby z jednego kanalika leciało przeźroczyste a z drugiego żółte. linzej trzymam bardzo mocno kciuki, będzie dobrze, zobaczysz kalex wyglądałaś ślicznie! klarissa ja też tak zawsze się wszystkim przejmuję a jeszcze jak dotyczy to bliskiej rodziny... mój TŻ krzyczy wtedy, abym dbała o siebie i swoje zdrowie bo i tak nic nie naprawie, inni się pogodzą albo nie a ja i będę miała tylko zszarpane nerwy. Chyba ma trochę racji... Musisz teraz dbać o siebie i dzidziusia, dlatego odizoluj się troszkę od nich. Wiem, że łatwo tak pisać, ale oni też powinni zadbać o Ciebie i pomyśleć o tym, aby Cię nie stresować i nie dołować bo bardzo wszystko przeżywasz. Trzymaj się i pamiętaj, żeby dużo myśleć o przyjemnych rzeczach Pomidora dobrze Cię rozumiem bo też czasami mam takiego doła. Boję się, aby wszystko było dobrze, żeby poród poszedł sprawnie i dzidziusiowi nic nie było... Do tego wszystkiego rośniemy i rośniemy... We wszystkim już taka wielka się czuję i jakbym w namiocie chodziła... ale jak pomyślę o bobasie to mi lepiej Ja też wyprałam wszystkie ciuszki, poprasowałam połowę a druga połowa jeszcze się suszy. Trzymaj się i koniec z dołami!!! falbala z tego co wiem to nie można malować paznokci do szpitala. Chodzi o to, aby lekarz mógł zobaczyć czy zmienia się kolor. Mnie czasami tak palce sinieją, mam złe krążenie i żylaki. Lepiej dmuchać na zimne i przez jakiś czas nie malować... mszu skąd ja to znam... Co prawda mój TŻ nie żałuje kasy jak chodzi o rzeczy dla dziecka, ale jakby go wysłać samego na zakupy to też kupiłby same najtańsze rzeczy ekonomiczny jest dzięki za link o smoczkach, już zapisałam sobie jaki mam kupić jak coś ![]() Ja ciągle myślę co jeszcze mam kupić. Niby mam już sporo rzeczy a tu ciągle wydaje się, że nadal mało... Muszę się wybrać po kosmetyki dla siebie i dzidziusia bo jeszcze nie mam. Mama kupiła pieluszki tetrowe bo zawsze się przydają a muszę polować za Huggiesami bo koleżanka bardzo je chwaliła i mówiła, że dla niej to najlepsze pieluszki- zobaczymy Ja ostatnio czytałam, że chyba od 31 tc dziecko już nie rusza się tak dużo itp a moja mała to jakby wcale nie spała. Ciągle się wypycha, rusza, kopie (tak śmiesznie ciągle po prawej stronie wypycha nóżki ) chyba będzie niezłe ziółko hihihi. Już nie mogę się jej doczekać choć strasznie się boję porodu. Dziewczyny co dzisiaj dobrego jecie? Ja miałam leczo i zaraz idę gotować kukurydzę Acha, jeszcze miałam się was pytać jak często chodzicie do lekarza? Czytałam, że od 32 tc powinno się chodzić co 2 tyg a ja teraz dopiero mam isc w 35 a byłam w 31 i tak się zastanawiam jak jest u Was...PS. Lenka a co u Ciebie? Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-08-02 o 16:46 |
|
|
|
#1216 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=bordowa;21092319]
Zuziczka Jeśli mocno puchniesz i masz wysokie ciśnienie to możesz mieć zatrucie ciążowe. Ja, wbrew temu co pisze cellaris, słyszałam, że to jest wskazanie do cc, ale dokładnie nie wiem dlaczego. [QUOTE] Bordowa to ja tu chcę kobitę odstresować, a teraz będzie pewnie po necie szukać oj ty ![]() ![]() ![]() ![]() No niestety jest to wskazanie do cc (chociaż jedna z moich koleżanek dała radę z zatruciem urodzić naturalnie), niestety przy zatruciu podobno pod koniec często dochodzi do odklejenia łożyska i wtedy jest cc. Piszę podobno bo są to tylko relacje moich koleżanek, które przez to przechodziły. BTW to są uroki pracy z prawie samymi babami w dość dużej liczbie, prawie wszystkie dolegliwości ciążowe zostały przez nie przetestowane
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
dash - ja teraz mam wizytę po 3 tyg. (w 33 t.c.) ale tylko dlatego, że gin wjeżdża, a tak to nic nie mówiła, że będą częściej, ale ja i tak się umówię na kolejną po 3 tyg. o ile gin. nie wyjedzie
|
#1218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio szukalam jakiejsc fajnej ksiazki. W ktorej by pisalo o karmieniu, przewijaniu...ogolnie o dzidziusiu, ale nic nie znalazlam. Moze ktoras z was mi jakas ksiazke poleci?
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
hej
W środę mam wizytę u ginki i jestem ciekawa co powie. Brzuch znowu zaczyna coraz częściej twardnieć :/ Odezwę się po wizycie, papa ![]() PS Martynka, ze szpitala (na Jaczewskiego) jestem bardzo zadowolona, wszystkie położne i lekarze przemili, mam nadzieję, że na porodówce też tak jest.
|
#1220 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kalex-
![]() Cytat:
U nas w rodzinach tez rownouprawnienie, choc moja tata nazywa to DEMOKRACJĄ ale on tez najbardziej na demokracji cierpi, bo w dziecinstwie byl czesto przez nas przeglosowywany.Cytat:
Cytat:
U mnie tez wizyta ostatnia byla w 29+5 a nastepna bedzie w 34+1 za dlugo jak dla mnie..Cytat:
). To dopiero 33tydz Co do cesarki to ja i tak mam ze wzgledow ortopedycznych i okulistycznych. Ale bedzimy czekac z cieciem na rozpoczecie porodu.Moj biedny Orzeszek ma znowu czkawke, Łapczywiec. Zawsze ma czkawke po czyms dobrym jak zjem
|
|
#1221 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ja Was czytam, ale nie mam dziś kiedy odpisać
![]() Wyjeżdżamy na tydzien na dziełeczkę, ale mężuś załatwi mi neta (ponoć). Foty sympatyczne, fajne z Was Mamuśki ![]() naked moja kumpela odstawiła monitor oddechu, bo tylko zamieszanie robił, stale była u Małej w pokoju... Zuzi no i już wiem, co kupuję na podwieczorek
|
|
|
|
#1222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko neta sobie zalatw co bys na bierzaco byla To co na podwieczorek? Za mna chyba chodzi gotowana kukurydza, mniam.
|
|
#1223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Czyli dobry/dobrze dobrany. Niekoniecznie drogi I nawet niekoniecznie karmnik, ważniejsze, żeby był dobrze dobranyCytat:
A tak z innej beczki- czy wszystkie butelki Avent pasują do laktatora ręcznego Isis Avent? No bo kupiłam sam laktator bez butelki i teraz muszę dokupić jakąś/jakieś. No albo może jakieś butelki innej firmy będą pasować? |
||
|
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
zuzi no ja wiem przecież,że dzielna z ciebie babka
![]() U mnie też było "równouprawnienie" chociaż prawdę mówiąc mój mężus więcej prac domowo/babskich wykonuje niż ja. A teraz bidulek sam radzi sobie z wszystkimi porządkami bo ja tylko leżę plackiem i szybkie obiadki gotuję takie co to je w max godzinę da się zrobić
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa ta "rzucawka nóg" przed spaniem to niedobór magnezu
![]() Lenka to czekamy na wieści z wizyty ![]() Mszu ja stawiam ,że twój mąż po pierwszej kapieli na kiblu poleci po stelaż
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nieco o rozwoju dziecka (z filmem na CD), ale to nakład z 2007 roku, wiec nowej nigdzie nie znajdziesz. Lenka - trzymaj się ninaad - do laktatora Avent pasują chyba wszystkie butle tej firmy. Dziś w SR położna mówiła, że tylko Avent opatentował butelki 0%BPA (ja mam TT 0% BPA, więc nie wiem) i te nowe są takie przezroczyste z żółtą poświatą (jakby lekko brudne), a te starsze są całkiem przezroczyste, ale są też całkowicie bezpieczne, bo nic z nich nie przenika do mleka. Ja kupiłam na all 2 buteleczki (te starsze) i sie martwiłam, że muszeęje wyrzucić, ale ta inf. mnie uspokoiła. Te nowe są podobno prawie 2 razy droższe...
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
cellaris Przepraszam, już nie będę
![]() Lenka Wiem, co to znaczy pisać na leżąco Ale ja próbuję, jedną ręką i powoli, ale idzie Trzymaj się tam ![]() gabisun Tak myślałam, że to niedobór magnezu Czy przyjmując dopochwowo Luteinę można uprawiać seks? Bo zapomniałam zapytać w szpitalu a wizytę mam w przyszłym tygodniu dopiero ...
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa - ja jak brałam swego czasu to gin. powiedziała - 0 seksu, zwłaszcza przy skracającej się szyjce...
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
Gabisun tak sobie czytam... mąż Cię spakował do szpitala, super
mój w życiu by na to nie wpadł. nawet nie proponuje zeby zaczac szkołę rodzenia mimo ze mowilam mu 3 razy ze w kazdy wtorek sie zaczyna... jakoś ostatnio działa mi strasznie na nerwy.. wszystko mnie w nim denerwuje, juz sama nie wiem czy to hormony szaleja czy co ale nawet przestał mnie pociągac a czasem nie moge na niego patrzec Jejuuu ale wyzalilam Wam się troszkę, naprawde przykro mi ostatnio, tyle razy obiecal ze posprzata a nawet raz tegonie zrobil
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
elenka - mój też by mnie nie spakował, bo nie wie gdzie co leży, a poza tym to skąd miałby wiedzieć jaka bieliznę czy ręcznik chce wziąć. On nie czyta co jest potrzebne, więc nie wie i tego od niego nie wymagam, a co do szkoły rodzenia to twierdzi, że jak będzie mógł (praca) to pójdzie, co mnie wkurza (chociaż myślę, że będzie chodził), bo można chyba sobie tak czas zorganizować, żeby na te kilka spotkań wybrać się razem...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

zresztą ja też mam brzuch wysoko, ponoć obniża się jak dziecko układa się główką w dół, na twarzy też nie spuchłam a został mi miesiąc
a nie zapowiada się żebym tyle wytrzymała, brzusio cały czas napięty, jest mało miejsca i tylko patrzeć jak mała się wkurzy i postanowi opuścić swoją ciasną rezydencję 

i szukac mleka w sklepie. Czy kupujecie? jezeli tak to jakie?

Nie wnikałam 

odpoczywaj dużo i ciesz się ostatnimi tygodniami "wolności"
i ze mam nie wymyslac ze stelażami...no wiec ja do tego reki nie przyłoże ..i bardzo chce widziec jak bedzie to robił!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Acha, jeszcze miałam się was pytać jak często chodzicie do lekarza? Czytałam, że od 32 tc powinno się chodzić co 2 tyg a ja teraz dopiero mam isc w 35 a byłam w 31 i tak się zastanawiam jak jest u Was...
). To dopiero 33tydz