|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
fem a troche wypoczelam
) ale najwazniejsze ze troche morza liznelam hehehetylko tak tesknilismy za corka z mezem ze szybciej wrocilismy ![]() tak sie narzeka na dzieci a jak co do czego to sie wraca ![]() jak bylismy sami to nam dziwnie jakos tak bylo.... i razems twierdzilismy ze bez dzieci to jakos tak nudno w zyciu ![]() no bo sami co my tam mielismy robic najwiecej atrakcji dla dzieci albo juz tacy starzy jestesmy za rok przyjedziemy na pewno z dziecmi ![]() jedynie co brzuchata corka o sobie nie daje zapomniec tak mi dwa dni w boku siedziala ze az mnie bolalo jak kopala, ale moze sie przekreci , bo dzis tak sie tam krecila jak by sie przekrecala tylko pytanie w ktora strone ![]() no i czkawke pierwszy raz poczulam wasze dzieci miewaja czkawki? moja pierwsza corka miala prawie non stop gupek opijal sie wod ile wlazlo i jej tak zostalo widac bo w domu na okrąglo tez pije ![]() co do fotek to nie tak najgorzej na tych wyszlam mezus pstrykal beda na pamiatke potem sie schudnie i jak bede miala dola ze gruba jestem to bede sobie ciazowe wlaczac
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-31 o 21:15 |
|
|
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Bardzo ładny i wylew i wielorybek
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-07-31 o 21:30 |
|
|
|
|
#1053 |
|
BAN stały
|
Szczęśliwa przesyłam Tobie szarlotkę <szarlotka sypana od NIKi>, jutro piekę nową... tak poszła
![]() Ray świetne fotki, "głupia babo" skąd Twoje kompleksy ?Przy okazji zapytam, Ty robisz czernią włosy, czy brązem? Dziewczyny ja tez już miałam w zystkie kolory, naked zastanów się, czy będziesz się czuła w ciemnych. Bo ja już dwa razy tak zrobiłam, że zafarbowałam na ciemno (żeby ich już nie męczyć odrostami blondzonymi), ale się nie czułam i wciąż wracałam do jasnych, co im nie pomogło ;D Do włosów (regeneracja) polecam Waxa- odżywkę zalecana do wzmocnienia skóry głowy i włosów nawet po chemioterapii. Duże pudło w aptece ok 30zł, na pół roku spokojnie starczy. Raz na dwa mycia- nałożyć na włosy, na to folię i ręcznik i ponosić ok 20min. Właśnie nażarłam się pizzą... i jestem zła ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Mój Pawcio miał taka czkawę, że chyba z 40 razy czkał w nocy wczoraj już się denerwowałam.
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
nikap ja wlosy farbuje fioletami, najepiej ciemny fiolet podchodzacy w czarny albo bardzo ciemny braz..
nikap kompleksy to wiesz hmm... ja zawsze bylam szczuplutka wiec dla mnie moje obecne gabarayty to przeraza mnie zawsze wazylam 53-55 kg przy wzroscie 163 a tu nagle mam wage 69 wiec nieprzyzwyczajona jestem do takich zaokraglen a ja w ciazy niestety rosne cala brrrpizza ja dzis mialam robic moglabym codziennie jest ostatnio ale tz nie chcialo sie robic wiec wcinam tortile z salsa ![]() czkawka to nic groznego tylko tak fajnie brzuch skacze moja corka miala non stop w pierwszej ciazy hehe pijak po ojcu
|
#1055 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam faze na pizze
![]() I wczoraj i dzisiaj faze urzeczywistnilam ![]() Ale chodza za mna lody z Maca, bo przecenione. Moni zazdroszcze ci tego Maca blisko. Ja musze dygac na glogowska najblizej, wiec lody u mnie rzadko. Bylam dzis na zakupach i nakupowalam podpasek gigantow na "po porodzie" plus jakies platki bawelniane dla niemowlat i witaminy. Trafilam tez na staniki do karmienia w Tchibo (38zl) i przeceny bluzek do karmienia w HM. I jestem lzejsza, ale tylko w portfelu ![]() Jesli chodzi o ciuszki dla bejbikow. To ja mam dosc sporo rozmiaru 50, 56. Ale tez 62 i 68, 74, 80 az po 120. Cos jakby wyprawke Fem pomnozyc razy pięc. Coreczka naszych znajomych mimo, ze ma juz 2 msc i 5kg jest taaaaka malenka.
|
#1056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pieknie kochana, sliczne zdjęcia a Tobie ciąża służy Cytat:
ja tam specjalnie włosami się nie przejmuję, z reguły chodzę w związanych a po porodzie to tym bardziej nie będę nosić ułożoych fryzur do dresu przechodzenie do blondu troszke trwało, ale też się dobrze czułam w karmelowych potem miodowych kolorach. A zmiany na głowie wrecz pragnę Wax miałam kiedyś- na mnie nie działał
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczór przyjemny, ciepły.. oby więcej takich było, bo już mam dość deszczu....
Byłam u rodziców, wspomniałam coś o zakupie komody, a tata pyta po co nam ona, bo przecież tych małych ciuszków dość szybko się będę pozbywać, więc wystarczy zrobić miejsce w szafie (ta! jakbym miała gdzie) ... Do tego moja mama twierdzi, że mam dość ciuszków i że mam już nic nie kupować. No cóż... mam troszkę -w sumie ok 50szt wszystkich ubranek (ale większość to body z krótkim rękawkiem!!!) ale naprawdę wszystkich ubranek, nawet takich dla półrocznego dziecka. Takich do 3 mca życia mam dosłownie 3-4 pary śpioszków + 2-3 pajace. Więc pytam w co będę ubierać małe dziecko jesienią/zimą? W samo body?!? To odparła, ze body + kaftanik, a na dół ew. skarpetki, bo między nóżkami i tak będzie dodatkowa pieluszka, a dziecko będzie w beciku.... nosz kurde! Odparłam jej że teraz odchodzi się od praktyki pieluszkowania, chyba, że zachodzi taka potrzeba, bo sam pampers generalnie wystarczy... Ale ona i tak wie lepiej! wrrr mam nauczkę, by nic nie mówić, nie chwalić się... a z nowych rzeczy cieszyć się w samotności lub ewentualnie z mężem
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-07-31 o 22:16 |
|
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny bywacie czasem na forum babyboom?? Ja tam czasem zajrzę, jak np dziś i jestem wstrząśnięta tragedia, jaka spotkała 1 z tamtejszych forumowiczek, a w gruncie rzeczy jej rodzinę.
dziewczyna ta, też wrześniówka jak my, zginęła tragicznie w wypadku samochodowym, kierował jej mąż...osierociła 2 małych chłopców, miała ok 31 lat masakra po prostu. I ja smiem narzekać na mój los ![]() http://www.tcz.pl/index.php?p=1,47,0...nsowanej-ciazy
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-31 o 22:36 |
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
naked czytalam o tym wczoraj
bardzo smutna informacja... a dzis za kolkiem spedziłam tyle czasu... robilam pare kursow, zeby przywieźć wózek z calym ekwipunkiem, pozniej łożeczko... i jadac po lozeczko juz na parkingu ikei jakos zgapilam sie (bylo beznadziejna powietrze-tuż przed burzą) szukajac innej drogi niz zwykle i uderzylam kolem o zarąbiscie wysoki kraweżnik... TŻ myslalam ze zawału serca dostanie. Na szczescie odkruszył sie tylko kawałek kołapaka... ale rece trzesły mu sie jeszcze dobry kwadrans... z rzeczy weselszych mam juz łozeczko+materacyk, wozek (gondola+spacerówka+fotel ik), brak mi poscieli, kocyka, i kosmetykow dla Nadii i robie ufff... i czekam na 10 wrzesnia ;] Ray... fajne zdjecia naprawde sie teskni za brzuchem...? ja poki co tesknie za stanem kiedy go nie mialamFalbala... czyli jest szansa ze sie spotkamy na Wołoskiej
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-31 o 23:45 |
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
tifio, jako mama mogę Ci podpowiedzieć 2 hity prezentowe, które wspominam najlepiej z Roczku mojej córki.
1. Huśtawka. O ta Córka buja się na niej do dzisiaj, a ma 3 lata, oczywiście po zdemontowaniu przedniej części. Wszystkie dzieci, które nas odwiedzają chcą się bujać na niej i zawsze jest 'wojna', kto następny ![]() 2. Stolik edukacyjny Chicco Ten jest używany. Weszły teraz jakieś inne, droższe. Przy tym dziecko może stać, majstrować a z drugiej strony są klocki. Córka długo się tym bawiła. Może poszperaj w necie, może gdzieś trafi się jeszcze nowy taki sam.
|
#1061 |
|
BAN stały
|
Ja nie czytam takich rzeczy, na każdym kroku tylko jakieś tragedie z ciężarnymi...
Jeżdżę codziennie autem, dość sporo. I (jak już wspomniała) zapewne zawiozę się na porodówkę Nie umiem żyć bez samochodu, z resztą ciężko mi już "spacerować", więc tak czy siak autkiem wygodniej. Zuzi nie ma czego zazdrościć, ten "mak" jest czasem utrapieniem, zwłaszcza, gdy w przerwie filmu można po lody skoczyć ![]() naked z matrixa polecam zatem maskę, taką pomarańczową do włosów farbowanych (mam duże pudło), nie umiem też żyć bez jedwabiu Biosilku (wcieram po każdym myciu). Wax u mnie też od razu nie działał, dopiero po jakimś dłuższym stosowaniu ( i ogrzewaniu dodatkowo suszarką). ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Ray tez kiedyś się fioleciłam wszelkie bakłażany i odcienie fioletu, także czerń wpadająca w niebieski ale mam zbyt jasne naturalne włosy i zbyt szybko był odrost...
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mamy już wózek Jutro cyknę fotki to się pochwalę. Fotelik (z adapterami i bazą) doślą nam kurierem. W domku mam już: stelaż, siedzisko spacerówki, gondolę, parasolkę, przedłużenie siedziska, śpiworek Mini-nest, moskitierę, folię przeciwdeszczową, torbę (z taka osłonka termoizolacyjną na butlę) - duża i pojemna, super , mufkę (ocieplenie na ręce montowane na raczce, super na zimę ), wkładkę redukcyjną do fotelika. Muszę wszystko poprać, a jest to w miarę proste, bo wszystko łatwo sie zdejmuje i jest na napy i zamki. Wózek ma też duży kosz na zakupy i bardzo mi się podoba nietypowy kształt ramy w kształcie lambdy Podzieliłam się z Wami radością i to dosyć szczegółowo Cytat:
naked - ja staram się nie czytać o takich tragediach, nawet reklamy tv fundacji pomagających chorym dzieciom itd. np. TVN czy Polsat przełączam.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-01 o 06:59 |
|
|
|
|
#1063 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek ciężaróweczki
![]() nie spie od 5 30, mąż obok chrapie a ja mam ochote go obudzic... bo jak to ja nie spie a on spi??? ![]() wstałam z ogromnym bólem nóg, moze na zmianę pogody...??? na dzisiejszy dzien nie mamy wogole planow, sama nie wiem na co mam ochote, chciałabym gdzies jechac (np. Kraków) ale to wiaze sie z kosztami więc sobie darujemy...
|
#1064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dodatkowo bolał mnie znowu wczoraj brzuch tzn skurcze twardnienia + ból ![]() Jutro ajdę na USG to się zapytam tej pani Dr choc jej nie znam bo jade do niej w zastępstwie ale podobno bardzo fajna Wczoraj byliśmy w Ikei kupiliśmy komodę nie ma kto jej na górę wnieść heheh TZ o kulach ja 20 kg nie wezmę sąsiad znajomy wyjechał i komoda leży w bagażniku |
||
|
|
|
#1065 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no brawo, to te grubsze zakupy już za Wami reszte kupi się za jednym zamachem. pochwal się, jaki wózek Cytat:
Cytat:
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
zarab bede was nadrabiac najpierw rewelacje z nocy
moj syn uznal ze warto dac rodzicom znac ze to bedzie juz niedlugo i zafundowal nam skurcze przepowaiadajace ale takie typowo przepowiadajace...ok 3;20 obudzily mnie skurcze - wszystkie rodzace juz mamy mialy racje nie da sie ich przegapic i wiadomo ze to jest to - u mnie najpierw bol pachwin potem bardzo twardnial brzuch no i po chwili brzuch odpuszczal na koncu pachwiny... zaczelam chodzic po pokoju ale chodzenie tylko mnie denerwowalo wiec sie wystrachalam ze to jednak dzis (przeciez przy przepowiadajacych podobno chodzenie pomaga..) no ale... ciezko jest liczyc czas skurczy gdy sie go ma - ja niepotrafilam sie skoncentrowac... ale moj dzielny maz sie obudzil i zrypal mnie ze go nie budze i "bawilismy sie" razem... skrcze byly na maxa nieregularne np przerwa 6 minutowa skurcz 42 s potem nastepny po 3 minutach ale trwal 23 sek potem np 7 minut przerwy a nastepny za 2 ... no masakra jako ze niedalo sie nic z tego wywnioskowac kolo 4:40 wlazlam do wanny i to skutecznie poprawilo mi humor i bardzooooo zlagodzilo skurcze zaczely pojawiac sie co 12 minut i byc bardzo krotkie po 19 17 sekund.... ostatni jaki mamy zapisany mielismy o 5:56 potem zasnelam (maz kazal na siebie mowic kalkulator bo wszytko liczy no i notuje na karce rzekomo chce sie przed synem pochwalic jakie to biuro prowadzil ale bardzo mi pomogla jego obecnosc - gadanie miedzy skurczami poczucie humoru itd.. no i jego stwierdzenie spoko razem go urodzimy no spoko spoko![]() ale pomoc kogos naprawde pomaga jestem dumna z niego a on ze mnie bynajmniej tak od rana powtarza![]() )bol jest do zniesienia nawet nie jakis straszny tylko na maxa wkurzajacy.... no ale ten wlasciwy bedzie wiekszy.. no ale... oddychalam dzielnie mimo ze wcale to jakos ulgi nie przynosi to wiedzialam ze dziecko jest dotlenione... no i wiecie co mnie najbardziej zdziwilo.. to ze miedzy skurczami jak byl ten okres blogi bez bolu niepamietalam jak to boli, teraz tez nie potrafie sily bolu sobie przypomniec... wylaczasz sie i mechanicznie oddychasz.. a potem szybkooo o tym zapominasz... tak pocieszajaco napisze ze matka natura tak nas stworzyla ze damy rade! niechcialo mi sie w to wierzyc ale teraz juz na sobie sie przekonalam (mimo ze to tylko przedbiegi) no ale reasumujac.... dziewczynki szykujcie sie niedlugo otwieramy sezon zbiorow ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-08-01 o 10:14 |
|
|
|
#1067 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kochane
Znowu po długiej nieobecności..ale już od dziś będę zaglądać częściej Od wczoraj na dobre opuściłam miasto lat studenckich i przeniosłam się na razie do rodziców. Muszę się tu na nowo klimatyzować, bo od liceum mieszkam poza domem rodzinnym.. W moim mieszkanku ciąg dalszy remontu i okazuje się prawdą, że czas i koszty takiej zabawy trzeba mnożyć przez dwa Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że dzidzię przywitam już u siebie ![]() Czkawka.. Teodor waży ponad dwa kilo i ciągle na dole ma pośladki..Lekarka na ostatniej wizycie łagodnie gasiła mój entuzjazm co do porodu naturalnego. Wg niej dziecko po 34 tygodniu rzadko zmienia pozycję na główkową! Nie wiem, co o tym myśleć i czy już się psychicznie nastawiać na cesarkę.. skoro dookoła słyszę historie, że dzieciaki odwracają się nawet w ostatnich dniach..? IlonaN2 i NIKaP-n ja do jeżdżenia przekonałam się dopiero w ciąży i to niedawno! Nie wiem skąd ta mobilizacja, mimo że prawko mam trzy lata dopiero teraz zebrałam się na odwagę i teraz śmigam ku przerażeniu rodzinki martucha ale miałaś nockę! Brawa dla Ciebie i mężulka! Ja to bym chyba spanikowała... Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-08-01 o 10:19 |
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście już wkrótce możemy zacząć się rozpakowywać...--- Przeczytałam ten artykuł, aż mnie zmroziło ;/ Dlatego ja opitalam mojego męża, gdy jedzie z nami zbyt szybko.. tłumaczę mu wtedy, że nie jedzie sam, lecz z żoną i swoim nienarodzonym dzieckiem... Uwielbiam szybką jazdę autem i sama jeżdżę czasem, jak wariat, ale ciąża nauczyła mnie ostrożności, bo jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie, ale i za drugiego człowieka. --- z innej beczki: dziewczyny, Wy pierzecie pokrycia NOWYCH wózków My tylko wietrzymy - wystawiam na dwór, przykrywam delikatnie folia przeciwdeszczową i wózek się wietrzy....
|
|
|
#1069 | |||
|
Raczkowanie
|
witam brzuchatki w piękny poranek
![]() ale sobie dzisiaj pospałam, dopiero co podniosłam swoje zwłoki z łóżka , ale przynajmniej dobrze mi się spało, chyba dlatego, że u rodziców na mega wygodnym łóżku![]() oj robią smaka na tego maca... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pochwal się... pochwal... czekamy na foty ![]() Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Czekooladowaa gratuluje udanej wizyty
![]() Majka232 bardzo fajna ta posciel podoba mi sie ![]() elenka1 kurcze fajna tylko malo wzorow do wyboru.. musze pomyslec... naked21 o tak zgadzam sie ja tez uwielbiam prasowac te maciupkie ubranka spiochy body spodniaki.. duzooo bardziej niz wlasne czy mezowe ciuchy ![]() Ray morze widac ale gdzie ten wieloryb? wygladasz super ![]() angelikaw ehsss niestety rodzice czasem maja "stare" podejscie... glowa do gory... Majka232 ja tez nie czytam o takich rzeczach i tez reklamy z fundacji czy o chorych dzieciach automatycznie przelaczam.. nie potrafie tego ogladac....
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
fem, martucha - dzięki
Dziś już mi lepiej, pogadałam o tym z mężem i mnie uspokoił... Po prostu tyle lat naiwnie wierzę, że moja mama się kiedyś zmieni, a to niemożliwe
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak wkoncu to juz niedlugo... ja tez lubie szybka jazde ale teraz czuje sie odpowiedzialna za malenka istotke wiec wole uwazac...
|
|
|
#1073 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję podejścia męża oj straszysz nas martucha... oj straszysz...![]() Cytat:
co do samochodów, to mój mąż od kiedy jestem w ciąży to jakoś ostrożniej jeździ... sam nawet nabąknął mi kiedyś, że boi się żeby nic nam się nie stało... a już napewno nie darował by sobie gdyby to było z jego winy... kochany...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||
|
|
|
#1074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja już po śniadanku mniambardzo bym pragnęła, żeby zachciało mi się dziś pisać prackę mgr do Kościoła już od miesiąca nie chodzę, więc nie musze się malować, szykować tylko "na wieśniaka" w dresie i bez make upu do wieczora
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
na życzenie naked i fem zamieszczam pare fotek, pierwszych czterech kólek tj Musty Transportera Nadii
![]() martucha... pogratulowac stoickego spokoju... ja pewnie kazalabym sie zawiezc do szpitala :P p.s. na lozeczku, lezy przewijak turystyczy
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-01 o 11:32 |
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
fem
nie strasze ostrzegam hahahaha ale na poczatku myslalam ze jedziemy do spitala bo tu skurcz 40 sekund tu 50 a podobno mialy byc do 30 s. no ale byly tak nieregularne ze stwierdzialm ze czekamy no i jak weszlam do wanny to wszytko odpuscilo zrobily sie krotke no a przerwy dluzsze wiec ciepla kapiel o 5 rano to jest to ![]() naked21 oj tak za 2 tyg pewnie bedziemy go mieli z tej strony ![]() ![]() MAM PYTANIEEE chce kupic posciel do lozeczka 120x60 i o ile podusie wszystkie sa 40x60 to spotykam sie z roznymi rozmiarami koldry - 120x90 i 135x100 ktora kupic mniejsza czy wieksza bo nie wiem ktora pasuje wydaje mi sie ze mniejsza ale nie jestem pewna jakie wy macie? (chodzi mi o to zeby za bardzo niewystawalo itd)
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednakże jeśli istnieje jakiekolwiek zagrożenie, to chyba pisanie, że ma wziąć przepustkę nie jest pocieszaniem, a radą, prawda? Czytać ze zrozumieniem potrafię, a Tobie doradzę trzymanie nerwów na wodzy, bo jak juz pisałam, ja Ciebie nie obraziłam, tylko skomentowałam Twoją wypowiedź. |
|
|
|
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy wam sie pojawiaja na twarzy takie plamki przypominajace piegi? wlasnie dzis zaobserwowalam u siebie. Nigdy nie mialam piegow aniu nic takiego.
Moja kuzynka poradzila mi aby kupic sobie mleko dla dzidziusia takie sztuczne, na wszelki wypadek. Jaklby np byl problem z karmieniem i zeby wtedy nie biegac po nocy i szukac mleka w sklepie. Czy kupujecie? jezeli tak to jakie?
|
#1079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostuda, melanodermia (łac. chloasma, melasma) - występowanie ostro odgraniczonych, przebarwionych (zwykle brązowych), symetrycznych plam na policzkach, czole, rzadziej na karku lub górnej wardze, bez poprzedzającego i towarzyszącego stanu zapalnego, związane z następującymi stanami:
Z tym kupowaniem mleka modyfikowanego to nie przesadzalabym... jesli w pierwszych chwilach nic nie zje, na pewno nic mu z tego powodu nie bedzie... trzeba myslec optymistycznie i myslec ze bedzie wlasne mleczko! wiecej wiary w siebie!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-01 o 11:30 |
||
|
|
|
#1080 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od kiedy zaczęłaś pisać o skurczach to ja zaczęłam mieć stracha cobym nie urodziła za wcześnie...![]() co do pościeli to ja kupiłam nietypową, bo 100/70 i jest taka akuratnia do łóżeczka, ale chyba ta 120/90 tez byłaby okej
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

) ale najwazniejsze ze troche morza liznelam hehehe
gupek opijal sie wod ile wlazlo i jej tak zostalo widac bo w domu na okrąglo tez pije 

moglabym codziennie jest ostatnio ale tz nie chcialo sie robic wiec wcinam tortile z salsa 
ja tam specjalnie włosami się nie przejmuję, z reguły chodzę w związanych a po porodzie to tym bardziej nie będę nosić ułożoych fryzur do dresu 

naprawde sie teskni za brzuchem...?
ja poki co tesknie za stanem kiedy go nie mialam

no brawo, to te grubsze zakupy już za Wami
My tylko wietrzymy - wystawiam na dwór, przykrywam delikatnie folia przeciwdeszczową i wózek się wietrzy....