|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
a z radośniejszych informacji dzisiaj urodzila bratowa TZ, córkę 3700 wagi na zdjęciach pulpet. Szkoda ze mieszkaja 200 km od nas takto polecialabym w odwiedziny, no ale juz na spokojnie moze w przyszłym tyg pojedziemy jak wyjda do domciu
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
A ja muszę pochwalić mojego Tż
On zawsze był taki biedny nieporadny chłopczyk, ja sprzątałam, zmywałam naczynia, prałam itd., on tylko czasem w gotowaniu pomagał. Zawsze leniwy i jak tylko się dało zwalał robotę na mnie. A jak poszłam do szpitala to wypucował całe mieszkanie, naczynia mył, pranie zrobił, nawet mi sukienkę na wesele w ręku wyprał i wysuszył, zakupy zrobił, komodę do pokoju Małej złożył, szafkę w kuchni zawiesił. Poza tym pisał do mnie całymi dniami (nie dzwonił bo w szpitalu kiepski zasięg), był u mnie w czwartek 2 razy, w piątek też, a w sobotę raz (bo mnie już wypuścili), a w sobotę musiał do fryzjera jechać, do moich i swoich rodziców i przygotować się do ślubu i kwiaty odebrać, samochód umyć (bo robił za kierowcę), a mimo to obiecał, że między ślubem a weselem jeszcze też do mnie zajrzy. Przed każdą wizytą pytał co mi przywieźć i jak zażyczyłam sobie marchewki to nawet mi je obrał w domku No mówię Wam, nigdy się tak o mnie nie troszczył I jeszcze po każdej wizycie jechał do mojej mamy, żeby dać jej znać co i jak, żeby się nie denerwowała. No po prostu anioł nie facet Coś mu się odmieniło A w sobotę jak się dowiedziałam, że jednak mnie puszczają do domu to nic mu nie mówiłam, tylko czekałam aż przyjedzie. Przyjechał i pyta, czemu w piżamie nie jestem i powiedziałam, że wychodzę do domu to miał taką minę szczęśliwą, łzy mu w oczach stanęły i mnie przytulił tak mocno i powiedział, że kamień mu spadł z serca, bo nie wyobraża sobie kolejnego dnia beze mnie ...
|
#1233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mnie też Tż często działa na nerwy,już nie wspominając o tym,że ogólnie stałam się ostatnio bardziej wrażliwa(lae widzę,że sporo dziewczyn tutaj to ma),a to chyba za sprawą naszych kochanych hormonków(estrogenu i progesteronu),których stężenie jest teraz największe
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
bordowa
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Elenka no spakował, codziennie pytał kiedy pakujemy torbę, więc w końcu spakowaliśmy, ja leżałam sobie na kanapie i mówiłam co trzeba a on pakował
a ze znalezieniem nie będę miała problemu, bo tż jest taki trochę pedantyczny i zawsze wszystko ładnie jest poskładane ( a jak super pakuje prezenty a o torbę się dopominał, bo bał się, że będzie musiał którejś pięknej nocy mnie na szybko pakować ![]() Jeszcze czytałam mu listę wyprawkową i latał po szafkach sprawdzał czy wszystko mamy Kazał się też nauczyć ciuszków, które to spiochy itp. na początku mial problem ale teraz to już jest ekspertem. Musiałam go wyszkolić, bo jak będę miała tą cc to wiadomo jego pomoc będzie mi bardzo potrzebna ![]() I mój nie jest też żadnym wyjątkiem, bez mojej pomocy, sam by nie wiedział co trzeba spakować
|
|
|
|
#1236 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Zobaczymy co powie dermatolog.Ja co 3 tygodnie. mniaaammmm jeszcze w tym roku nie jadłam, a też uwielbiam tą amerykańską, polną masełkiem i solą posypane ![]() Cytat:
Im bliżej porodu tym ciężej idą prace domowe, u mnie już większość robi mąż.
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jak wy dużo piszecie nie nadazm,ja ledwo chodze coś,kregoslup odmawia posłuszenstwa boli jak nie wiem nie wiem czy lezec,stac czy co ból usnieza tylko prysznic pierwsze pranko zrobione i prasowanko i poskładane a jeszcze tyle tego-myślałam,ze bede miec siły,ale cos mi sie stalo,ze jestem mega zmeczona cos,kregosup nawala i nic mi sie nie chce eh bordowa o patrz jak facet chce to potrafi,ale oni sa leniwi a oto moja pierwsza tura ubranek
|
#1239 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --------------------------- Ja dzisiaj posegregowałam kolorkami i właśnie na balkonie schnie pierwszy rzut - zielono-żółte. Nawet tż się ofiarował pomóc w prasowaniu maleńkich ubranek. No i dzisiaj dostałam z sesji trochę fotek, dlatego się pochwalę ![]() http://momenty.net/work/brzuszek/ Tż mi zabronił go dawać, ale co tam
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa Nie strasz, ja chcę jeszcze chociaż 2 tygodnie pochodzić z Małą w brzuszku
![]() Cudne zdjęcia
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
wrrr zjadło mi całego posta
Wszystkie zdjęcia super... Martynka podziwiam za obcasy Kalex - sukienka boska, uwielbiam takie --- Pomi - u mnie podobnie, tylko przez te kilka mcy (!) się przyzwyczaiłam.. ale nic to.. zmaltretuję go przed porodem, bo teraz troszkę obawiamy się oboje wywołania przedwczesnego porodu... aaa i dzięki za trzymanie kciuków i tez trzymam kciuki za Was na szczęście mój mąż jest zaradny i nie siedzi w domu, a i bezrobocie specjalnie go nie stresuje... namawiam go do założenia firmy.... jest coraz bliżej podjęcia ostatecznej decyzji ![]() wkłady kupiłam z Belli. --- bordowa - niezłe akcje w tym szpitalu odchodzą ;/ Ale najważniejsze, że z Wami ok. Dbaj o siebie i maluszka ;* no i super, że Twój TŻ się tak zachował.. Czasem mężczyźnie potrzeba bodźca, by pokazał się z tej lepszej strony ![]() ps. nie ryzykowałabym z seksem przy skróconej szyjce, jeśli nie chcesz przedwczesnego porodu... --- linzey - trzymam kciuki, by wszystko było ok. Cytat:
super my zaczynamy 34tc już jutro ![]() no i jutro wizyta u gina Trzymajcie kciuki ![]() Cytat:
wiesz zadałam to pytanie kilka dni temu na innym forum... nie uzyskałam jednoznacznej odpowiedzi, ale rpzynajmniej mam jasność... Skoro przed ciążą nosiłam 75B, teraz 75C (chociaż pod biustem mam 80cm), to do karmienia kupię chyba 75D, żeby mieć zapas na wkładkę laktacyjną i żeby nie uciskał biustu... Wazne, by pod biustem rtozmiar był taki, jak przed ciążą, bo teraz się rozszerzamy, a po porodzie żebra wrócą do swoich pierwotnych rozmiarów. A miseczka troszkę większa niż teraz, bo wkładka tez zajmuje troszkę miejsca. ps. ninaad dobrze to wyjaśniła ![]() aaa i kupuje najtańszy, ale z odpinaną CAŁĄ miseczką (a nie z tymi kółkami, bo one powodują czasem zastoje w piersiach) --- Dzisiaj wyprałam pierwsze (białe) ciuszki... Wyszła 1 cała pralka... głownie bodziaki, kilka cienkich koszulek i pajaców... no i zostanie mi jeszcze 1 pralka kolorowych + 1 pranie z pościelą i kocykami... to pokazuje, jak niewiele mam ciuszków
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa - śliczne fotki
Mój Tż chyba by mnie gdybym jego fotki w i-necie umieściła ![]() Dziewczyny bardzo dobre jakościowo, a do tego ładne są staniki z Alles. Ja kupię w mojej SR - cenowo 50-70 zł, większość do 60 zł. Rozmiarówka do miseczki G. Oglądałam niektóre modele i maja taka fajna mięciutką fiszbinkę i super materiały.
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Klarissa... wooowww.... super sesja... pełna profeska
![]() angelikaw, Dziewczyny... nie bojcie, sie ze seks na tym etapie moze wywowlac porod... slyszalyscie o takim przypadku? gabisun... podeslij no swojego TŻ do mnie , moze mnie tez spakuje, ja w ogole nie mam na to ochoty a juz do pedantycznego składnia w ogole... jak byla u mnie tesciowa i pokazywalam jej ubranka to ona kazde obejrzane pieczołowicie składała... w zupelnie inny sposob niz ja mam zwyczaj... wrrr.. nie lubie tej baby bordowa... no widzisz jak milo... moj miewa takie "dni dobroci" tylko wtedy ja mam humor "bez kija nie podchodz" co sie tyczy siary... mleka...... to u Ciebie jest jakos dziwnie... bo z ego co czytalam to jest raczej na odwrót, najpierw żółta a pozniej przezroczysto-mleczna... zapytaj o to gina...Kalex... zarabista kiecka! Powiem wiecej, na Tobie ona prezentuje sie lepiej niz na modlece happy mum ![]() Szczesliwa... jak tam wrazenie po pierwszym dniu na L4? Cytat:
trzymam kciuki, zeby jednak moje przypuszczenia sie nie potwierdzily!!!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-02 o 20:42 |
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciwwskazania do podejmowania kontaktów seksualnych w okresie ciąży istnieją w przypadkach niektórych powikłań ciąży jak: krwawienie podczas ciąży, przedwczesne odpłynięcie wód płodowych, groźba poronienia lub niebezpieczeństwo porodu przedwczesnego.
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-02 o 20:42 |
|
|
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem, ze Ciebie dotycza te przeciwskazania?
|
|
#1247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jakoś słabość miałam do długich włosów, ale w sumie to tylko tż takie długie ma. I mój pierwszy "poważny" facet miał długie, ale poza tym nie miał więcej zalet ... ![]() Dziewczyny a ja jestem sierotka.. miałam dzisiaj wizytę u lekarza diabetologa i sobie o niej zapomniałam... muszę tam jutro zadzwonić i coś wymyśleć...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-02 o 21:12 |
|||
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
mnie być może niekoniecznie (dowiem się jutro), ale brzuch mi twardnieje coraz częściej i mam niepokojące kłucia w podbrzuszu....
ale bordowej już dotyczą, dlatego zrobi, jak zechce, ale moim zdaniem to ryzyko w jej przypadku...
|
|
#1249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1250 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny no masakra normalnie was nadrobić. Wkońcu udało mi się ale wcięło mi większość postów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrzeCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z postów które mi wcięło odpisze na te co pamiętam. Dziewczyny super wyglądałyście na weselu ![]() Pomidora ja też coraz bardziej się boję porodu. Martucha chyba będziesz pierwsza.Zazdroszcze takiego opanowania. Jeśli chodzi o termometr to ja mam taki: http://solidna-apteka.pl/vicks_foreh...gn=direct_link Jeśli chodzi o włosy to moje w ciąży też się nie poprawiły A ja w weekend postanowiłam skorzystać z końcówki ciąży i doczłapałam się na imprezkę A tam koleżanka która nie widziała mnie tydzień powiedziała że brzuch mi opadł i że ona myśli że w ciągu 2 tygodni urodzę
|
||||||||
|
|
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
linzey,
mocno zaciśnięte!! Będzie dobrze - musi! Trzymaj się dzielnie w tym szpitalu martucha84, dziękuję za odpowiedź, muszę się zastanowić co i jak z tymi moimi karmnikami ![]() Klarissa, jak to nie ma 75E?? Dziś byłam na przeszpiegach w sklepach w moim mieście i Pani mi dokładnie taki pokazywała, bo właśnie takiego rozmiaru szukałam... Może słabo się zorientowałaś? A co do kopania Twojej malutkiej to gdzieś czytałam, że jak już dzieciaczki są takie większe to właśnie nie czuć kopniaczków tylko takie kręcenie, obracanie itp. dlatego, że mają coraz mniej miejsca na swoje figle. Cudna sesja! Żaluję, że ja nie będę miała takiej ślicznej pamiątki ![]() ninaad, czyli jak mam teraz rozmiar 75D to jaki powinnam kupić stanik do karmienia?? Może być 75E czy źle myślę?? gabisun, z tymi rzeczami do wyjścia to niezły pomysł, bo później można śmiesznie wyglądać jak Tż coś skompletuje dla Tż w wielkie zaangażowanie pakowania torby, sprawdzania wyprawki i nauki ubranek ![]() anilkadro, śliczne pościelki i mamusia ![]() Zuziczka, dawaj swoje zdjęcia. Napewno ślicznie wyglądasz, tylko tak jakoś na marudzenie Ci się zebrało! dash, do tej pory miałam wizyty co 4 tygodnie, a raz się nawet zdarzyło, że minęło 5, ale między ostatnią a następną wizytą są 3 tygodnie. Jak będzie dalej nie wiem, okaże się w połowie sierpnia. bordowa, super, że Tż tak sięo Ciebie troszczy - miło dla ducha, że aż się na serduszku ciepło robi. Mam jednak nadzieję, że nie był to jednaroazowy wybryk angelikaw, ale mi się zbytnio żebra nie rozeszły, max 1-2cm. Ale może to jeszcze nie pora? Mnie też się wydaje, że lepszy z odpinaną całą klapą niż z takimi kółkami, bo wtedy piersi kojarzą mi się z wymionami A ciuszków pewnie nie masz mało, tylko pralkę masz duża ![]() 1985ewa, też chcę kupić bliżej porodu, albo nawet Tż-ta po porodzie wyślę, ale musiałam zrobić rozeznanie i mniej więcej wiedzieć jaki rozmiar kupić. W jednym sklepie nawet się dogadałam, że można wymienić, gdyby był nietrafiony, także nie jest źle. _________ Hmm... a jeszcze pytanko co do staników. Lepszy z fiszbiną czy bez? Jak myślicie?
|
#1252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... anioł nie facet
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
hehehe ciekawe wytłumaczenie
![]() Cytat:
|
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
angelikaw, każde wytłumaczenie jest dobre
Ja chyba bym wolała z fiszbinami, chociaż sama nie wiem... Nie chcę mieć rozlaźniętych na boki cycków a miałam takie wrażenie przy tym staniku bez fiszbin, ale u szwagierki - jakoś nieestetycznie to wyglądało. Czy może we wszystkich stanikach do karmienia te cycki się tak układają? Albo może ona miała źle dobrany rozmiar? Już mam mętlik w głowie
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
być może miała źle dobrany rozmiar, bo wiele kobiet po prostu tego nie potrafi... ja kupuję z fiszbinami, jeśli będzie się coś działo, to je wyjmę i po kłopocie ![]() zmykam spać, jutro wizyta u lekarza..
|
|
|
#1256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc może bez fiszbin też nie będzie tak strasznie. W sumie w cenie to tylko 10zł różnicy, więc chyba zainwestuję w ten z fiszbinami. Może będę się lepiej czuć - bardziej komfortowo.Udanej wizyty u lekarza. Jak wrócisz to zdaj relację i pamiętaj, że nie chcemy tu żadnych złych wieści, więc masz przynieść same dobre Dobrej Nocki Chuderlaczki!!
|
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
to znowu mam do czytania..
Dobrze, może zrobi mi się lepiej?Co do staników, to dobrze dobrany nie ma prawa nigdzie cisnąć, uwierać itd bez względu czy jest z fiszbiną, usztywniany itd czy jesteśmy w ciązy/po porodzie czy normalnie. Fiszbiny na pewno będą lepiej "działac" gdy jest duży biust... Ja na razie nastawiam się na Alles, ale w tej mojej wsi nie ma takiego sklepu A z internetowym kupowaniem mam problem, bo raz, że mam duży biust teraz mam 85D/E, dwa, że nie wszystko pasuje, nawet jak rozmiar teoretycznie jest OK.Siedzę i płaczę. Załapałam takiego doła, ze po prostu szok. Ech może jutro mi przejdzie? ZObaczymy... zamawiam wózek, fotelik, jeszcze jedną pościel i zostaną już tylko drobiazgi - kosmetyki, pieluszki i dla mnie staniki... |
|
|
|
#1258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem na czym polega ten patent, ale butelki BPA free miało w ofercie wiele firm na długo przed wybuchem całej afery. BPA przenika z tych starych butelek do mleka, ale w takiej ilości, że nawet noworodek może łatwo go zmetabolizować. Osobiście już wolę butelki z BPA lub z polipropylenu niż te z innych tworzyw BPA free, które najzdrowsze też na pewno nie są. |
|
|
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
Cześć brzuchatki
![]() no ja wstałam w lepszym humorze (Astorianka mam nadzieję ze Ty też) trochę sie dzisiaj pewnie bede nudziła, bo jakoś nic mi sie nie chce, no moze uprasuje pierwsze ciuszki które uprałam ( narazie jedną pralkę) ![]() wogole najchętniej poszłabym pobiegac albo na fitness, mam ogromną ochotę sie poruszać... a tu jeszcze 2 msce
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
Elenka1-jeszcze sie nabiegasz przy bejbiku,teraz czas na zbieranie sil,wiec brzuszek do gory
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

On zawsze był taki biedny nieporadny chłopczyk, ja sprzątałam, zmywałam naczynia, prałam itd., on tylko czasem w gotowaniu pomagał. Zawsze leniwy i jak tylko się dało zwalał robotę na mnie. A jak poszłam do szpitala to wypucował całe mieszkanie, naczynia mył, pranie zrobił, nawet mi sukienkę na wesele w ręku wyprał i wysuszył, zakupy zrobił, komodę do pokoju Małej złożył, szafkę w kuchni zawiesił. Poza tym pisał do mnie całymi dniami (nie dzwonił bo w szpitalu kiepski zasięg), był u mnie w czwartek 2 razy, w piątek też, a w sobotę raz (bo mnie już wypuścili), a w sobotę musiał do fryzjera jechać, do moich i swoich rodziców i przygotować się do ślubu i kwiaty odebrać, samochód umyć (bo robił za kierowcę), a mimo to obiecał, że między ślubem a weselem jeszcze też do mnie zajrzy. Przed każdą wizytą pytał co mi przywieźć i jak zażyczyłam sobie marchewki to nawet mi je obrał w domku
No mówię Wam, nigdy się tak o mnie nie troszczył
Coś mu się odmieniło 
a o torbę się dopominał, bo bał się, że będzie musiał którejś pięknej nocy mnie na szybko pakować 

gdybym jego fotki w i-necie umieściła 
a juz do pedantycznego składnia w ogole... jak byla u mnie tesciowa i pokazywalam jej ubranka to ona kazde obejrzane pieczołowicie składała... w zupelnie inny sposob niz ja mam zwyczaj... wrrr.. nie lubie tej baby 

Będzie dobrze
Żaluję, że ja nie będę miała takiej ślicznej pamiątki