|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Maja232 - super brzusio, podobny do mojego
|
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ninaad Miałaś do czynienia ze stanikami Alles? Bo słyszałam, że są bardzo rozciągliwe w obwodzie i żeby brać rozmiar mniejsze?
|
#1293 |
|
Rozeznanie
|
elenka1, też mnie nachodzą takie podłe nastroje
Guluś, no nie wytrzymam A dziś będę miała gości A teraz ja z niedzieli, zobaczcie jak ciążowe ciuszki optycznie zmniejszają brzuszek. Czy może tylko mi się tak wydaje? I na końcu nasze kapuściane dziecko Ps. przepraszam za jakość, ale strasznie mi się ręce ostatnio trząchają
|
#1294 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na czym byłaś w kinie??? mnie TZ ciągnie na WYBUCHOWA PARA ale w kinie troche niewygodnie ![]() a odrosty robie w połowie wrzesnia na 3 tyg przed terminem ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
|
#1295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak- jeżeli obwód pod biustem był mniej więcej taki jak teraz to wychodzi, że obecny rozmiar 75D odpowiada 70F lub E (bo biorąc mniejszy obwód trzeba wziąć miskę większą o 2 rozmiary- a piszę E lub F, bo niektóre firmy mają rozmiarówkę A, B, C, D, E, F, G, H, I... a inne D, DD, E, F, FF, G, GG, H, HH... - no a wtedy karmnik jeszcze rozmiar większy będzie 70F lub 70G (znowu w zależności od literek w rozmiarówce danego producenta) No a jeśli miałaś mniej w biuście to wtedy 75D przeliczamy odpowiednio (w zależności od oznaczeń producenta): 75D=70F=65H, czyli karmnik o jeden rozmiar większy powinien być 65I albo 75D=70E=65FF, czyli wtedy karmnik 65G Mam nadzieję, że jeszcze bardziej nie zagmatwałam ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- nie miałam nic z tej firmy (w obwodzie 65 nie łapię się w ich rozmiarówkę). Ale w domu gdzieś mam tabelkę z różnymi stanikami i opisem ich rozciągliwości, więc wieczorkiem zerknę, czy nie ma tam modeli z tej firmy. No ale zawsze można wziąć mniejszy obwód (tylko wtedy miskę odpowiednio większą) i jeżeli będzie za ciasny, to na początku nosić z przedłużką (do kupienia za kilka zł w pasmanterii) |
|
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
Łooo mamusiu to ja się nie mieszczę w rozmiarówkę Alles
Dopiero teraz widzę jaka zielona byłam w kwestii staników ...wg tabeli Melissy będę nosić po ciąży 80F lub nawet G ... A ja bym kupiła E i myślałabym, że dobrze dobrałam ...
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-08-03 o 11:27 |
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ja już po urlopie.
Pamięta mnie tu ktoś? ![]() Nie było mnie 2 tygodnie, a tu już nie dośc, że powstała nowa część wątku, to już naskrobałyście 44 strony Nie ma szans, żebym to nadrobiła. Tak się nie mogłam doczekać tego urlopu, ale potem mi się strasznie dłużyło i chciałam wracać do domu. Dzień w dzień bolała mnie nerka pod prawym żebrem. Dużo musiałam leżeć, prawie cały czas. Nudziło mi się okropnie. Do tego pogoda nie dopisała i właściwie było dość chłodno, a my zabraliśmy ciuchy tylko na upały, więc trzeba było dokupić z długim rękawem. Do tego wieczne marudzenie mojego ojca. Ehhh... dobrze, że byliśmy tak krotko. Sam powrót do domu, to wielki koszmar. W nocy spałam tylko 3,5 godziny pewnie z emocji i jak się obudziłam o 2.15, tak już nie mogłam zasnąć. Więc nie czułam się najlepiej. Sama jazda... też tragiczna. Jeszcze przez Polskę było OK, bo wyjechaliśmy o 6 rano. Ale już w Niemczech non stop korki wielokilometrowe. No masakra. Jeszcze nigdy nie jechaliśmy 13 godzin! Na szczęście już mam to za sobą i mogę sobie leniuchować w domciu ![]() Jest mi coraz ciężej. Nie pamiętam, żebym aż tak się męczyła w poprzednich ciążach. Teraz ciągle mi słabo, sapię, dyszę.... Jak stara babcia No i sporo przytyłam. Mam już 13-14 kg na plusie, a nic tuczącego nie jem. Mam twarz opuchniętą jak balon. Wyglądam okropnie. A co będzie dalej? Jestem w 28 tc i nie chcę wiedzieć ile przytyję do końca ciąży i jak to potem zgubię Wklejam Wam zdjęcie zrobione w ogrodzie u moich rodziców. Na szczęście z tak daleka nie widać mojej okrągłej gębuli No a obok mnie, to moja kochana mamunia.Kolejne zdjęcie to na starówce w Gdańsku. No i jeszcze jedno zdjęcie, które zrobiłam dzisiaj mojemu brzucholkowi. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-03 o 11:30 |
|
|
|
#1298 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia oczywiście pamiętamy, gdzie to Twoje 13-14 kg???? naprawdę nie widać, moze poprostu ta opuchlizna wazy swoje
ja jestem 15 kg na plusie na poczatku nie moglam przezyc a teraz... zeby tylko zdrowe bylo a zrzucać bede po porodzieszkoda ze pogoda nie dopisala, grunt ze zobaczyłaś się z rodzinką
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia Jasne, że Cię pamiętamy! Już nie raz zastanawiałyśmy się, kiedy się odezwiesz
![]() Piękna z Ciebie kobieta
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Majka232 super brzuszek
![]() czarnaelizabeth trzymam kciuki za wizyte ![]() Klarissa fotki przepiekne!! cudo! elenka1 hahahha o tym niepomyslalam moglam serio nie pozuc no patrz hahaha ![]() tifio super wygladasz.. ![]() ![]() ninaad to ja mam jedno pytanie bo przed ciaza zawsze miala z 78-9 w obwodzie i bralam ten mniejszy rozmiar bo sie rozciagal czyli 75 (70 z reguly mnie cisnal) to dobrze to robilam czy powinnam brac jednak 70? miseczka b zawsze mi odpowiadala.. teraz znowu jakies cyrki wyszly bo wzielam 75c no i mnie w obwodzie cisnal mieczka ok.. ale moze przez to ze brzuch byl wysoko musze to zmierzyc jeszcze raz jak opadl... Weronisia co ty gadasz wygladasz super!! jak to mowia po urlopie tez trzeba odpoczac ![]()
|
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Prześlicznie wyglądasz Weronisia - gdzie Ty masz te 13 kg?? prześlicznie wyglądasz, a brzusio masz zgrabniuteńki |
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
85 (swoją drogą- naprawdę masz pod biustem ponad 90 cm?- nie chca mi się wierzyć) no a co do rozmiaru miski przelicz z obecnej - 2 obwody w dół czyli 4 miski w górę i dodaj jeden rozmiar miski i masz rozmiar karmnika- proste, nie? ![]() Cytat:
no ja z rozmiarówką Melissy nie pomogę, bo dopiero zamówiłam od nich stanik i też nie wiem, czy udało mi się wpasować w rozmiar |
||
|
|
|
#1303 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
wkloejam obiecane fotki ze slubu
|
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
a to zdjęcia z wesela kuzyna 27tydzień i 1 dzień
![]() Pozdrawiam kobitki ![]() |
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Malwina - jak Ty cudnie wyglądasz!!!!!!!!!!!!:lov e:
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa pod adresem mieszkanka mojego Szkrabika
![]() Weronisia - pamiętamy, pamiętamy Nawet ostatnio o Ciebie pytałam malwina - ślicznie wyglądałaś, nic a nic nie widać brzuszka
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
jutro do przychodni na wizytę idę z moją trójką
MASAKRA taki kawał jechac autobusem z nimi, potem spacer od przystanku do przychodni, potem widze już rozpacz Kajtka jak ja wchodze do gabinetu,a on zostaje z braćmi |
|
|
|
#1308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Cytat:
No ale masz rację: najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe Cytat:
Cytat:
Jakoś lubię swój porządek dnia itp. W domu jest zawsze najlepiej.no i dzięki za komplement Cytat:
Ogólnie zrobiłam się cała mięciutka Piersi urosły mi z miseczki A na C, więc tam pewnie mam po 1 kg w każdej ![]() Brzuszek wygląda nieźle, nie jest tłusty. Ale cała reszta.... Ale w każdej ciąży przybrałam 21 kg, więc w tej na 100% dobiję do tej wagi. Obym tylko nie przytyła więcej. Ale na wzrost wagi na pewno ma u mnie wpływ brak ruchu, bo każdego dnia dużo leżę. Niestety nerka nie daje mi spokoju i tylko leżąc na płasko na plecach czuję ulgę. Niewiele mogę zrobić w domu, bo jak tylko chwilkę coś porobię, to znowu zaczyna mnie boleć ta nerka. Poza tym ciągle czuję głód. Staram się to ssanie zagłuszyć herbatkami ziołowymi. Ale nie wiem czy to coś da. Dziś już moje odżywianie wróci do normy. Bo w Polsce, to jadłam co było, lub za czym się stęskniłam. Dziś już zaczęłam od Activii z otrębami ![]() Malwina ślicznie wyglądasz. Widać, że na twarzy nic się nie zmieniłaś. Zazdroszczę... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-03 o 11:55 |
||||
|
|
|
#1309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej no znów piszecie a piszecie i jak was tu dogonić
2 pranko i prasowanko zrobione jeszcze tylko biale ciuszki i reszte i koniec,po wczorajszym prasowanku coś mnie brzuch rozbolal w nocy tez bolal teraz ustało troszke muszę się oszczedzac synio niech jeszcze siedzi za wczesnie aby jeszcze wychodzic.Ale ja wam zazdroszcze,że wy jeszcze latac mozecie ja to jak babcia zadyszka,rano z łóżka to nawet podniesc sie nie moge jak jest tż to mi pomoze a sama tworrze cos i z 5 min mi zajmuje podniesienie sie,jakoś tak opuchłam na twarzy i nogi puchna jak nigdy nie mialam spuchnietych i brzuch wielgachny jakis sie zrobił,jak wrzuce z aparatu to pokaze,ale jak słonica jakas teraz wyglądam pytacie o termometry wiec wybrałam taki dużo osob chwali je http://allegro.pl/item1161228113_mic...fr100_3w1.html a o dzidzia jesli chodzi to mnie jak kopnie to az sie uginam,ale wiekszosc to jest przekrecanie niz kopow Cytat:
![]() mój mi zabronił dawac gdziekolwiek,a wiem,ze nieraz se szpera wiec ja nie ryzykuje ![]() Cytat:
![]() ciuszki starcza ci zobaczysz dzieciaczki szybko wyrastaja ja duzo dostalam ale juz wiem,ze wszytskiego dzidzia nie wynosi mi 1 pralka białych wyjdzie i 2 pralki kolorowych-podobno kumpela jeszcze ma mi wyslac cos,ale nie wiem co i jak wiec czekam i wtedy zobacze,ale juz widze duzo tego i tak szybko wyrosnie Cytat:
Cytat:
![]() ja byłam niedawno u okulisty i mi polecial wzrok na obu oczach -0,75 Cytat:
pamietamy pamietamy witaji jaki sliczny brzusio ![]() malwina ekstra wygladałas i śliczna sukienka a brzuszka prawie nie widac
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje dziewczyny
musze was nadrobic ale to na spokojnie w poniedzialek jak tż wyjedzie lub w niedziele
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
ninaad No ja właśnie jestem jedną z tych co chyba źle dobrane staniki nosiły
Bo miałam pod biustem 85 to kupowałam 85, a teraz wiem, że powinnam 80. Aktualnie noszę 95D ale już też jest trochę luźny w obwodzie, więc prawidłowo powinien być pewnie 90. Chcę zamówić 80G, mam nadzieję, że będzie dobry ![]() Swoją drogą jak Tż usłyszał cenę tych staników z Melissy to o mało zawału nie dostał Mnie też trochę przerażają, ale uważam, że warto wydać na to trochę więcej kasy
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa super sesyjka
Majka, Tiffio brzuszki urocze ![]() Weronisia super brzunio Tiffio nie wiem czemu, ale zawsze wyobrażałam sobie ciebie jako brunetkę ![]() Abz ponoć na wyjście ze szpitala powinno się ubrać rzeczy z 6 miesiąca ciąży no i masz rację jakieś majty większe trzeba kupić ![]() Martucha a jakiś czop Ci odłazi czy nie? bo czasami nawet na dwa tygodnie przed odłazi, ja go codziennie wypatruje |
|
|
|
#1313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-08-03 o 12:07 |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętamy, zastanawiałam się kiedy sie odezwiesz ![]() Bardzo ładne, tylko tak mężowi ta twarz pomazałaś
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
ninaad Trochę się boję ryzykować z 75, bo nie pamiętam dokładnie ile miałam przed ciążą a ogólnie dość szeroka w klacie jestem
W razie czego wydam te dodatkowe kilka złotych i wymienię na inny rozmiar. A zamówiłam te:http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...&m=Melissa1052 http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...&m=Melissa1054
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun, dra - dzięki za miłe słowa
tifio - bardzo zgrabny jest Twój brzuszek
|
#1317 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Życzę powodzenia na usg-mam nadzieje,że będziemy mogły zobaczyć buzię synia ![]() Cytat:
![]() Co Ty wygadujesz w ogóle bardzo ładnie wyglądasz,ja nie widzę u ciebie tych 14kg!!!A opuchlizną się nie przejmuj,ja mam to samo,przy takiej porąbanej pogodzie nietrudno o to ![]() Ślicznie wyglądałaś.Gratuluję i wszystkiego najlepszego ![]() ![]() klask i:Byłam u dermatologa.Na szczęscie to nie cholestaza.Uffffff Lekarka powiedziała,że to chyba od tego upału.Dostalam maść i za pare dni zobaczymy.Jestem zadowolona wizyty,bo babka konterna bylai dokładnie wszystko obejrzała,a potem jeszcze cala ksiązkę przewertowała,żeby znalesć dobrą maść,którą można w ciązy stosować,więc nawet nie będę dzwonic do mojej ginki,zeby pytac czy moge.Olewam ją!!
|
|
#1318 |
|
Rozeznanie
|
Absolutnie nie, teraz czuję, że co nieco o stanikach wiem
![]() Pewnie, że pamiętamy! I strasznie się za Tobą stęskniłyśmy Ślicznie wyglądasz - wcale nie tak jak się opisałaś A tych 13kg wogóle nie widać, więc więcej nie chcę słyszeć takich tekstów elenka1, martucha84, gabisun, Majka232, kasienka1701, dziękuję za miłe słowa w kierunku Gulusia gabisun, wielokrotnie pisałam, że jestem blondynką (trochę ściemniałą) i w ciąży czasami tak myśle - jak te blondynki z dowcipów ![]() czarnaelizabeth, oj, to strasznie współczuje... Moja na NFZ robi mi usg na każdej wizycie - inaczej chyba bym nie wytrzymała. A jutro nie będzie tak źle, tylko musisz zmienić swoje nastawienie. malwina1204, na ten ślub to brzuszek zostawiłaś w domku? Rewelacyjnie wyglądasz!
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-08-03 o 12:29 |
|
|
|
#1319 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No to my już po wizycie
nie jestem super zadowolona, ale coś już widać. Filipek cały czas ułożony boczkiem zasłaniał się rączką bo go raziło co chwilę się uśmiechał i strzelał mega miny! doktorek próbował go odwrócić, ale on uparciuch. Wklejam fotki, na 3 się uśmiecha Cytat:
i filmiki i zdjęcia. nie chciałam, żeby pralka zniszczyła filipkowe ciuszki, więc jazda: pranie w proszku->płukanie w wodzie->płukanie w płynie. Od wyciskania porobiły mi się odciski Cytat:
też mi dioptrie poleciały, ale podobno to w ciąży normalne, z reguły wszystko potem wraca do stanu sprzed musze też sprawdzić jak z ciśnieniem i jak się ma siatkówka, żeby czasem przy porodzie sn (o ile da radę) nie oślepnąc do końca.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Malwina- wyglądałaś zjawiskowo i napatrzeć się nie mogę! Elegancka kobita z klasą
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-03 o 12:37 |
||||||
|
|
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
a gdzie sie podziewa aneczka?? ostatnio pisiała chyba, że jej mama w szpitalu i od tej pory cisza
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- ..a mnie dopadła ochota na syfowe jedzenie, własnie wcinam solone chipsy, a nigdy ich nie lubiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

I na końcu nasze kapuściane dziecko 
A co! Odrostów trzeba sie pozbyć

a na początek wcale wiele ciuszków nie potrzeba, dzieci tak szybko wyrastają 
klask i:
A tych 13kg wogóle nie widać, więc więcej nie chcę słyszeć takich tekstów