|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
Cytat:
i ja tez jestem zdania ,ze znala. Bardzo sie boje ,ze za mieisac sprawa ucichnie a Iwony dalej nie bedzie...
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, nie wiesz jak to jest w tym wieku? Dziewczyny jednego dnia sie 'kochaja' a drugiego nienawidza. Zazdrosc o urode/lepsze powodzenie/majatek rodzinny/ciuchy.. taki mamy swiat teraz! Jak Un napisala- nie znamy jej problemow/konfliktow ze znajomymi itp... moze byla nie lubiana za to,ze 'wszystko ma' ale ludzie sie z nia trzymali? Taka falszywa przyjazn, wiele takich istnieje.
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2010-08-03 o 23:34 |
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem na 90% nie znała sprawcy.
na 90% zrobił to Pan ręcznik. (raczej nie było szarpaniny, ręcznik zarzucił jej od tył jak szła i udusił. na 9% zrobili to jacyś kolesie po imprezie którzy akurat byli tam w krzakach bądź na promenadzie. na 1% jej znajomi bądź ktoś kogo znała nie ma co za bardzo komplikować spraw |
|
|
|
#365 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 | |
|
BAN stały
|
Dot.: w bezsensie sens jest najwyższym awansem[...]
Cytat:
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Męczy mnie to strasznie, gdzie ona jest...? |
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli znała sprawcę to mógł nawet zaparkować gdzieś i ona z nim poszła. W końcu nie zakładała,że jej coś zrobi. A jak już była w samochodzie to mógł ją wywieść wszędzie,ale znajomy, którego nie zna rodzina.
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Dla chcacego nic trudnego.
W Edynburgu (?) dwoch mezczyzn przez ponad godzine gwalcilo kobiete w godzinach szczytu przy przejsciu podziemnym. Nie ma co wysuwac daleko idacych wnioskow. Nie znamy szczegolow zeznan swiadkow, kolezanki Iwony.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#370 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Każdy kto śledzi ta sprawę od początku wie, że Iwona miała małą torebkę przewieszoną przez ramię. |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja biorę pod uwagę a) zazdrość (ale o co?) b) odrzuconą miłość Punkt a jest niedopracowany... |
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dobre..rzekłbym kluczowe pytanie. Na pewno policja poszła w kierunku odpowiedzi na nie. Żeby to zrobił ktoś znajomy musi mieć powód no i być osobą zdolną to zrobić. Zważywszy na sytuację z feralnej dyskoteki (choć niekoniecznie ta sytuacja może mieć związek ze sprawą) wynika że Iwona mogła komuś tam w jakiś sposób się narazić lub poznać kogoś niezbyt godnego zaufania.
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
chyba cos ominelam albo nie zrozumialam.. ale adria zostawila te klucze czy nie? i ktos je znalazl na drugi dzien?
|
|
#374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale Adria nie wiedziała że Iwona bez niej wróci... Po prostu jak gadały przez telefon( obojętne gdzie to było bo tego nie wiemy) To Iwona powiedziała Adrii żeby zostawiła klucze na balkonie a ona jak wróci to je weźmie, wiedziała że Adria będzie w domu przed nią bo ta jechała taxi a ta szła na piechotę( a że nie miała kluczy), wiec poprosiła o zostawienie ich na balkonie bo przecież nie będzie przez balkon wchodzić albo przez okno do mieszkania. Może liczyła na to że Adria będzie już spała a ona jakoś musi wejść do domu( nie wiem czy Adrii czy też swojego) a że mama Iwony mówiła że tak często robiły z tymi kluczami na balkonie więc to nie było nic dziwnego
|
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
Prawdziwej historii to pewnie dopóki Iwona się nie odnajdzie nie odgadniemy. Jeśli pfu pfu nie żyje to tym bardziej. Ja uciekam spać i mam nadzieję,że jutro będzie więcej informacji
|
|
|
|
#376 |
|
BAN stały
|
nie wiem, cały czas pisze się że nie znaleziono nic ani butów ani torebki , ani telefonu , tak mi się wydawało w takim razie
|
|
|
|
#377 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mogła. Zakładając, że obserwował z boku (w nocy w Sopocie jest dziki tłum i nietrudno w nim zniknąć) kłótnię i to, że Iwona poszła w stronę plaży. Poszedł za nią. Siedzial gdzieś, jak ona siedziała. Później, jak ruszyła w stronę Gdańka - ruszył za nią. I co? Szedł taki kawał zanim ją zalatwił? Wcześniej nie było okazji? Krzaków? Ale czemu nie, opcja jak każda inna. |
|
|
|
|
#378 |
|
BAN stały
|
Adria faktycznie wydaje się być bezemocji na jednym z filmów, ale....
czy po tylu dniach od zaginięcia koleżanki byłaby w stanie jeszcze coś ukrywać, próbować kryć Iwonę jeśli ta miałaby się jeszcze z kimś spotkać (o czym miała wiedzieć tylko Adria)? OK, kryć dzień dwa, od kiedy Iwona zaginęła - licząc, że zaraz się znajdzie, ale skoro minęły 2 tygodnie, to chyba jednak wyjawiłaby tajemnicę koleżanki, a nie kręciła.. Chyba, że sama jest wplątana w całą sytuację bardziej niż nam się wydaje i próbuje chronić własny tyłek. No chyba, że ma przykaz odgórny powtarzania pewnej formułki jak na filmie. Wiadomo, im więcej przedostaje się do mediów tym więcej jest fałszywych zgłoszeń, że ktoś coś widział, znalazł itp. - choć z drugirj strony im więcej tych informacji tym większa szansa, że odezwie się ktoś kto naprawdę coś widział. Moim zdaniem gdyby Adria miała kryć Iwonę, że ta gdzieś jeszcze poszła na jakieś spotkanie to po takim czasie powiedziałaby co i jak. Chyba, że to grubsza sprawa na tyle, że wyjawiając tę tajemnicę sama Adria mogłaby ponieść jakieś konsekwecje. Edytowane przez SamSzef Czas edycji: 2010-08-03 o 23:42 |
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o kwestie znajomych to wystarczy prześledzić smsy, gadu gadu maile Iwony z jej znajomymi i zobaczyc czy ktos jej nie groził, nie straszył w tych mailach jaki miał stosunek do niej czy czasem nie żartował że np ją "zabije" itd wtedy sytuacja sie moze mocno rozjasnic.
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że ona głównie pokłóciła się z Adrią, nie z chłopakami...
|
|
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Ślędzę wątęk od kilku dni i postanowiłam podzielić się z wami moimi przemyśleniami. Otóż uważam,że biały ręcznik został podrzucony po opublikowaniu filmu w internecie. Bo przecież tamte tereny były już przeszukiwane i nagle biały ręcznik wyrósł po deszczu spod krzaka? Więc albo zrobił to ktoś dla żartu albo zrobiła to osoba/osoby, które uprowadziły Iwonę i chcą aby cała uwaga skupiła się na facecie z ręcznikim, a nie na tym co wydarzyło się naprawdę.
|
|
|
|
#382 |
|
BAN stały
|
Nie mogłam doczytać,wybaczcie. Co z jasnowidzem? Coś się wyjaśniło?
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
mówia o kolorze butów, o kolorze ubioru, o bizuteri i ja nie slyszalam nic o torebce (jak wygladala itp)
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Tydzien jak nie ma Iwony a kolega opanowany, wyluzowany...
http://www.dailymotion.com/video/xe5...wieczorek_news Nie wiem czy ja bym potrafila byc taka twarda jak jej pozal sie boze 'przyjaciele'... Pisalam juz,ze nie licze na ich lzy czy trzesawke ale ludzie- ten kolega jak i ta cala Adria wypowiadaja sie tak jakby zaginal pies sasiadki! ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
otoz to!!!
|
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze jutro cos sie wyjasni!
|
|
#386 |
|
BAN stały
|
a słyszeliście to w tym filmiku "znajomi sądzili ze chce złapać przy molo taksówkę" za co jak wiedzieli że nie ma ani kasy,ani dokumentów ani nic .. a ten koleś to tak mówi jakby wczorja deszcz spadł i ktoś sie piec minut zgubil
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..chyba,ze sama Adria ma cos na sumieniu co przysporzylo by jej klopotow, stad ciagle powtarza ta sama wersje..nie wiem z kolei czy czlowiek potrafil by byc na tyle bezduszny
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Czym ona by się mogła narazić...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

+ korekcja powiek górnych 

albo przez okno do mieszkania. Może liczyła na to że Adria będzie już spała a ona jakoś musi wejść do domu( nie wiem czy Adrii czy też swojego) a że mama Iwony mówiła że tak często robiły z tymi kluczami na balkonie więc to nie było nic dziwnego