Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 08:52   #541
cremova
Zasiedzenie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2

hehe no dokladnie chociaz wiadomo ze kazdy przede wszystkim czeka na wiesci, dobre oczywiscie!

co ciekawe, jak wpisuje sie w google "iwona wieczorek" pierwsza podpowiedz wyswietla sie "iwona wieczorek recznik", bialy recznik chyba zawsze bedzie mi sie kojarzyl z ta sprawa.

Edytowane przez cremova
Czas edycji: 2010-08-04 o 08:58
cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:02   #542
shiava
Zadomowienie

Słuchajcie, mnie zastanawia 1 sprawa. Mianowicie: TELEFON.

Przeciez nawet wylaczony - emituje sygnal GPS. Jest mozliwosc namierzenia aparatu telefonicznego. czy ktos cos robi w ogole w tej sprawie??
shiava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:06   #543
Nala25
Przyczajenie

Pierwsza czynność urzędnika nalać wodę do czajnika na kawę oczywiście znam to z autopsji

No ale wracając do tematu. Mój mąż mial swoją teorię. Mianowicie, że po zejściu Iwony na plażę mógl ją ktoś ogluszyć tak, że nie zdążyla krzyknąć, po czym wziąć ją na lódkę i odplynąć gdzieś dalej po czym na przyklad przemieścić się większym statkiem do Skandynawii... To tylko teoria oczywiście nie bijcie za nią ale rozpatrywaliśmy już wszystkie opcje i to jest straszne, że nagle się jest a po chwili ani widu ani slychu...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość

Przeciez nawet wylaczony - emituje sygnal GPS. Jest mozliwosc namierzenia aparatu telefonicznego. czy ktos cos robi w ogole w tej sprawie??
Dokladnie i to jest następna sprawa nie wyjaśniona chyba, że policja nie może dla dobra śledztwa nic powiedzieć musimy być dobrej myśli...
Ciekawe czy jasnowidz powiedzial coś nowego...
Nala25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:08   #544
emalina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nala25 Pokaż wiadomość

No ale wracając do tematu. Mój mąż mial swoją teorię. Mianowicie, że po zejściu Iwony na plażę mógl ją ktoś ogluszyć tak, że nie zdążyla krzyknąć, po czym wziąć ją na lódkę i odplynąć gdzieś dalej po czym na przyklad przemieścić się większym statkiem do Skandynawii... To tylko teoria oczywiście nie bijcie za nią ale rozpatrywaliśmy już wszystkie opcje i to jest straszne, że nagle się jest a po chwili ani widu ani slychu...
A jak z łódki na większy statek? Naciągana trochę ta teoria
emalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:10   #545
Nala25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez emalina Pokaż wiadomość
A jak z łódki na większy statek? Naciągana trochę ta teoria
mówilam, że to tylko takie gdybanie po prostu już z tej niemocy z tego, że nie wiadomo gdzie Ona jest wszystko przychodzi do glowy...
Nala25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:23   #546
enii
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie tez to zastanawia, zreszta pisalam o tym... Wylaczony telefon wysyla sygnal pod warunkiem, ze baterii nikt nie wyciagnal

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:26   #547
kasiaa20
Przyczajenie

Dzieńdobry!!Modle się zeby dzis się już wreszcie coś wyjaśniło,żeby dzisiejszy dzień przyniósł jakies poytywwne wieści.Pozdrawiam. Ps.U Mnie dziś słoneczko świeci
kasiaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:29   #548
oliwia300
Rozeznanie

Widze, ze nic sie nie ruszylo. Szkoda, jakos tak czulam, ze dzisiaj sie czegos dowiemy. Wiadomo juz cos o jasnowidzu??
Stary 2010-08-04, 09:29   #549
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A nie myślicie, ze jakby miała się z kimś spotkać to miejsce spotkania ustaliłaby bliżej Krzywego Domku? Miała niewygodne buty, szła boso kilka kilometrów... gdyby była z kimś umówiona to mogła napisać smsa - spotkajmy się tu i tam, bo ja nie dojdę boso tak daleko... czy coś w tym stylu...
Gdyby była z kims umówiona to Policja by o tym wiedziała.Pamietajcie o tym ze kazdy wysłany sms do IWONY i taki który IWONA wyslała jest juz na pewno w rekach policji..

Cytat:
Napisane przez cordellia Pokaż wiadomość
a propos hipotez, nie chce wymyslac historii nie-wiadomo-skad, ale ktos napisal, ze moze Adria "boi sie tego kogos" przyszlo mi do glowy cos takiego:
1. Iwona umawia sie z Adria, że powie rodzicom, iż u niej nocuje. w rzeczywistości mogla byc to przykrywka, a Iwona miala, zalozmy, spedzic czas z jakims chlopakiem. tym chlopakiem mogl byc jeden z ich 'znajomych' (nie wiem dokladnie, czy wszyscy byli bliskimi kolegami, czy moze ktorys z nich byl kompletnie nowy w towarzystwie?).
2. kłótnia - a moze wcale nie chodzilo o zazdrosc? moze znajomi wyczuli, ze z kolesiem bylo cos nie tak. Adria bala sie o Iwone i nie chciala, żeby ta jechała z tym chłopakiem?
3. dopoki komorka jej dzialala, podobno smsowala ze znajomymi. mogla im odpisac "cos na odczepkę", a jemu napisac, że wraca tędy i tędy. ten pod nią pojechał i zabrał ją do siebie. moze wtedy cos sie stalo?

nie wiem, nie chce wymyslac jakis niestworzonych bajek..
Tak jak pisałam wyzej jesli sms-owała z kims innym umawiała sie z kims policja o tym na pewno wie ...maja wykaz jej sms- rozmów.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

1) na ręczniku jest nasienie sprawcy i leży tam od zbrodni
2) na ręczniku jest nasienie sprawcy i zostało podrzucone (by odwrócić uwagę od faktycznego stanu rzeczy zrzucić winę na pana z nagrania)
3) na ręczniku nie ma nasienia sprawcy i zostało podrzucone (przez kogoś kto chce zwrócić na siebie uwagę lub jak w punkcie 2 )
4) na ręczniku nie ma nasienia sprawcy i jest tam całkowicie przez przypadek

tak może być.
Co jest według was logiczne?
Recznik nie został powiazany ze sprawa to juz wiemy .Na reczniku nie ma zadnych śladów IWONKI.

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Niekoniecznie ten ktoś musiał zakładać, że ona pójdzie pieszo.. Może po prostu chciał się rozdzielić, po czym wysłać smsa w stylu "Ok, rozumiem, że się wściekłaś, spotkajmy się za 20 minut w miejscu xxx i pogadajmy bo chcę wszystko wyjaśnić" I to daje szansę na spotkanie się w jakimś konkretnym miejscu bez świadków, nawet jeśli Iwona zdążyłaby już dotrzeć do domu...
Zrozumcie ze kazdy sms jest znany policji...gdyby napisala ADRIA do IWONKI spotkajmy sie za 20 minut tu i tu...Policja by wiedziała o tym sms i okazalo by sie było by jasne ze ADRIA klamie.

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Wyobraźmy sobie. Przyjaciółka jej zazdrości, nie wiem czego, kasy, figury, powodzenia u facetów. Prowokuje kłótnię po czym wysyła smsa z prośbą o spotkanie np na działce w celu pogadania. Iwona się zgadza, idzie tam. Przyjaciółka już czeka bo podjechała taksówką. Przyjaciółka wraca do domu. Ma czas do 16 żeby wszystko posprzątać zanim mama Iwony orientuje się w sytuacji.

Ma to jakiś sens?
.
To nie jest mozliwe.
Tzn mozliwe ze ADRIA jest w to zamiaszana nie mozliwe ze napisała jej sms spotkajmy sie tu i tu.

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
może tak, może nie. To, że się patrzył na Iwonę (zerkał, obracał czy co tam jeszcze) o niczym nie świadczy. Przed nim szła ładna zgrabna blondynka w kusej kiecce. No to wybaczcie, ale chyba każdy podchmielony (i nie tylko) facet by się spojrzał.
Masz racje ja jak ide ulica widze jakaś laskę mimo ze sama jestem dziewczyna tez sie patrze na jej buty albo oceniam jej wlosy to jest naturalna ludzka reakcja .A jakby ktos sie odwrócił albo chociaz machnal głowa w moim kierunku to automatycznie tez odwróciłabym głowe.

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
To dlaczego nie stawił się na policję? Myślę, że sprawa jest już tak nagłośniona w całym kraju, że w jakiś sposób informacja, że jest poszukiwany do niego dotarła.
Moja mama tez do wczoraj o niczym nie wiedziała.Dopiero ja uswiadomiłam.Mimo ze w pracy ma dostep do internetu ...sprawdza poczte itd to na głównych stronach ani interia ani wp nie ma wzmianki w najważniejszych wydarzeniach dnia o tym zdarzeniu.W tv sa informacje ale moja mama nie ma czasu na oglądanie tv,jedyne wiadomości o kraju czerpie z gazet.

Cytat:
Napisane przez chuckysbride Pokaż wiadomość
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...MORZE/12378125

Znaleziono tego faceta co za nią szedł, bezdomny

Cytat:

Przecieżnawet wyłączony - emituje sygnał GPS. Jest możliwość namierzenia aparatu telefonicznego. czy ktos cos robi w ogole w tej sprawie??
Nie da sie namierzyć !! Myślisz ze w POLICJI pracuja tacy debile którzy po dwoch tygodniach by na to nie wpadli?
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:31   #550
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
Wylaczony telefon wysyla sygnal pod warunkiem, ze baterii nikt nie wyciagnal
Więc widocznie ktoś wyciągnąl baterię.
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:41   #551
Foxy89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiaa20 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry!!Modle się zeby dzis się już wreszcie coś wyjaśniło,żeby dzisiejszy dzień przyniósł jakies poytywwne wieści.Pozdrawiam. Ps.U Mnie dziś słoneczko świeci
Ja Was witam. Tyle dni minęło, a tu brak wieści... Ręce opadają.

Zazdroszczę, u mnie brak słoneczka Niestety. Chciałam wybrać się pod namiot w weekend, ale pogody chyba nie będzie. Ajajaj.
Foxy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:44   #552
SamSzef
BAN stały

A czemu policja od razu nie wkroczyła z psami?

I zastanawia mnie jedno. Wiadomo, każde zaginięcie jest poruszające, jest tragedią dla rodziny i najbliższych. Ale dlaczego zaginięcie Iwony jest aż tak bardzo nagłaśniane? Co tam się wydarzyło lub jaką tajemnicę miała Iwona (czy też jej znajomi), że o tej sprawie jest aż tak głośno?

Czy to interwencja mamy Iwony, fakt, że minęły dwa tygodnie czy może coś więcej?

Mimo wszystko nie o każdym zaginięciu telewizja mówi aż tyle i aż tak bardzo. W większości jest wzmianka, jakieś zdjęcie, krótka notka i ewentualnie informacje przez następne dni, że nadal osoba się nie odnalazła.
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:46   #553
anytsuj
Zadomowienie

mieszkam w Słupsku około miesiąca temu zaginęła 18 letnia dziewczyna wyszła rano do szkoły, jak się później okazało zamordował ją jej chłopak wraz z jej przyjaciólką, masakra, ponoć pomagali w poszukiwaniach, jak odnaleźli jej ciało- oczywiście nie policja tylko jakaś kobieta na spacerze z psem to od razu zamkneli morderców, czyli może od początku wiedzieli kto to ?
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:47   #554
kasiaa20
Przyczajenie

Foxy89 Ja myśle ze te słonko to długo nie poświeci,teraz ta pogoda jest taka do d..strach planować jakikolwiek wyjazd pod namiot,bo znając życie pewnie by lałopozdrawiam i milego dnia życze wszystkim.
Stary 2010-08-04, 09:48   #555
shiava
Zadomowienie

Cytat:
A czemu policja od razu nie wkroczyła z psami?

I zastanawia mnie jedno. Wiadomo, każde zaginięcie jest poruszające, jest tragedią dla rodziny i najbliższych. Ale dlaczego zaginięcie Iwony jest aż tak bardzo nagłaśniane? Co tam się wydarzyło lub jaką tajemnicę miała Iwona (czy też jej znajomi), że o tej sprawie jest aż tak głośno?

Czy to interwencja mamy Iwony, fakt, że minęły dwa tygodnie czy może coś więcej?

Mimo wszystko nie o każdym zaginięciu telewizja mówi aż tyle i aż tak bardzo. W większości jest wzmianka, jakieś zdjęcie, krótka notka i ewentualnie informacje przez następne dni, że nadal osoba się nie odnalazła.
Dokladnie, tez mnie to zastanawia. Np. na plotkowym jest watek zaginionego Bartka z Warszawy. Wisi od lutego, a jest w nim "tylko" 183 posty.
shiava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:51   #556
extreme7279
Raczkowanie

Cytat:
Dokladnie, tez mnie to zastanawia. Np. na plotkowym jest watek zaginionego Bartka z Warszawy. Wisi od lutego, a jest w nim "tylko" 183 posty.
to dlatego, że do poszukiwań zaangażowali Rutkowskiego a on robi dużo szumu a poza tym, wydaje mi się, że właśnie dzięki takiemu forum, gdzie ludzie się organizują, wysyłają ogłoszenia do różnych portali, sprawa jest tak mocno nagłośniona ale tak, jak wcześniej ktoś wspomniał, jeszcze dużo ludzi nie wie o Iwonie
extreme7279 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:52   #557
Patrycja.T
Raczkowanie

A Iwony dalej nie ma....
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:54   #558
SamSzef
BAN stały

Cytat:
widzisz, a ja nawet nie słyszałam o tym, mimo, że dostęp do internetu codziennie i raczej też często tv (tvn24) i gazety.

może interwencja mamy Iwony jest tego przyczyną, może poruszyła niebo i ziemię, zeby mówili jak najwięcej, ale nie wiem czemu - ja odnoszę wrażenie, że to jednak nie tylko o to chodzi. No i Rutkowski nie angażuje się też w jakieś błahe sprawy - dużo osób sądzi, że jego poczynania są w głównej mierze skierowane na zdobywanie chwały i uwielbienia dla własnej osoby, więc takim "zwykłym" zaginięciem (przepraszam za słowo zwykłe - bo każde zaginięcie jest traumatyczne, ale domyślacie się pewnie o co mi chodzi) to by się nie zajął...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez extreme7279 Pokaż wiadomość
to dlatego, że do poszukiwań zaangażowali Rutkowskiego a on robi dużo szumu a poza tym, wydaje mi się, że właśnie dzięki takiemu forum, gdzie ludzie się organizują, wysyłają ogłoszenia do różnych portali, sprawa jest tak mocno nagłośniona ale tak, jak wcześniej ktoś wspomniał, jeszcze dużo ludzi nie wie o Iwonie
Stary 2010-08-04, 09:55   #559
kemir
Przyczajenie

Wszystko chyba przez nagrania z monitoringu. Zrobił się Big Brother.
kemir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:55   #560
milusiaam
Wtajemniczenie

No i tez sprawa tego ze sa wakacje...kazda dosłownie kazda z nas mogła tam isc i popaść w rece jakiegoś popier****
i dlatego tak sie przejmujemy ta sprawa...sprawa jej zaginięcia.
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:56   #561
kasiaa20
Przyczajenie

dokładnie dużo wniosło to że Rutkowski zaangażował się w poszukiwania Iwony,media odrazu się tym zainteresowały,ludzie, fora itd..
Stary 2010-08-04, 10:00   #562
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiaa20 Pokaż wiadomość
dokładnie dużo wniosło to że Rutkowski zaangażował się w poszukiwania Iwony,media odrazu się tym zainteresowały,ludzie, fora itd..
a pamiętacie od którego dnia zaginięcia włączył się w poszukiwania Rutkowski?
Stary 2010-08-04, 10:00   #563
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
mialam takie same odczucia brrr u mnie tez zachmurzenie w Kielcach
w stce to samo;D
Stary 2010-08-04, 10:08   #564
kycia1
Wtajemniczenie

Cremova- ąz mi sie wstać nie chciało, ale kawa mnie rozbudziła.

Ciekawa jestem co przyniesie nowy dzień.

Iwonko- gdzie Ty jesteś?? Tyle czasu juz minęło.
Stary 2010-08-04, 10:15   #565
kasiaa20
Przyczajenie

Cytat:
a pamiętacie od którego dnia zaginięcia włączył się w poszukiwania Rutkowski?
wydaje mi się ze po nie calym tygodniu od zaginięcia włączył się w poszukiwania Rutkowski,ale nie jestem pewna .
Stary 2010-08-04, 10:17   #566
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
Więc widocznie ktoś wyciągnąl baterię.
i właśnie o to kiedyś pytałam
jakoś mi się nie chce wierzyć, żeby nie dało się namierzyć rozładowanego telefonu
inna sprawa jeśli nie ma w nim baterii ...
Stary 2010-08-04, 10:30   #567
SamSzef
BAN stały

tyle zagadek aaaaaa! tyle niejasności!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Moim zdaniem policja wie o wiele więcej niż podano do informacji publicznej (co jest logiczne, bo jeśli znają miejsce uprowadzenia lub zaginięcia Iwony - żeby nie zadeptać ewentualnych śladów jakie były (bo teraz to raczej już żadne).

Policja cały czas podkreśla - szukamy sprawcy uprowadzenia, a nie morderstwa.

Dlaczego:
a) wiedzą na podstawie zeznań, że Iwona została (lub mogła zostać) uprowadzona albo poszła spotkać się z kimś i zakładają porwanie
b) dopóki nie ma ciała nie ma też morderstwa.

Może dla dobra śledztwa nie ujawniają wszystkich szczegołów.

Muszą wiedzieć coś więcej.
Stary 2010-08-04, 10:38   #568
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
zginęła młoda ładna dziewczyna. Każda z nas się z nią utożsamia, każda z nas mogła być na jej miejscu... nie widzę w tym nic dziwnego

A poza tym dzień dobry wszystkim
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:39   #569
kisia0912
Raczkowanie

Witam. Widzę nadal nic. Policja na pewno wie więcej. Nie mogą powiedzieć za dużo bo sprawca by wszystko wiedział. Te bunkry są na prawdę straszne. I ukrycie kogoś tam byłoby najprostsze.
kisia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:42   #570
katrinkapraga
Raczkowanie

Cytat:
tyle zagadek aaaaaa! tyle niejasności!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Moim zdaniem policja wie o wiele więcej niż podano do informacji publicznej (co jest logiczne, bo jeśli znają miejsce uprowadzenia lub zaginięcia Iwony - żeby nie zadeptać ewentualnych śladów jakie były (bo teraz to raczej już żadne).

Policja cały czas podkreśla - szukamy sprawcy uprowadzenia, a nie morderstwa.

Dlaczego:
a) wiedzą na podstawie zeznań, że Iwona została (lub mogła zostać) uprowadzona albo poszła spotkać się z kimś i zakładają porwanie
b) dopóki nie ma ciała nie ma też morderstwa.

Może dla dobra śledztwa nie ujawniają wszystkich szczegołów.

Muszą wiedzieć coś więcej.
Policja zazwyczaj nie ujawnia informacji, zauważcie, że w sumie to wszelkie info jakie sie pojawia pochodzi od p.rutkowskiego nie od policji. Policja bada, ale jak coś znajdzie nie podaje do informacji, a pan r. jest komerycjny wiec podaje co mu sie uda ustalić.
katrinkapraga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości