Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 09:43   #1441
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
wg mnie to zbędny wydatek... pampersy będę wyrzucać do kosza w kuchni, który i tak max. co 2 dni jest opróżniany...
ja widziałam te kosze. Ale zgadzam się, że to zbędny wydatek. Kolejna rzecz, którą można kupić jak nie ma się co zrobić z nadmiarem pieniędzy
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:50   #1442
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
mszu ja slyszalam ze na grochowie jakas gorseterka jest ... tez bym sie kiedys chciala wybrac, ale teraz to bez sensu bo biust rozmiary bedzie zmieniac, moze jak juz przestane karmic (o ile bedzie mi dane) to sie wybiore wlasnie
Ray, teraz to rzeczywiscie bez sensu... ale poźniej... mysle ze warto! Moja znajoma (też duzobiusciasta) kupujac staniki chodzi do jakiejs babki na Woli. Jednorazowa wizyta ze zakupem stanika u niej to ok. 400zł, ale Wy dziewczyny spoza Warszawy nie sugerujcie sie tym, ze wszedzie jest tak drogo. Warszawa to Warszawa
Zakup stanika porownalabym do zakupu butow, jak kupisz dobre ze skóry to beda wygladac i służyc długo, jak kupisz szajs ze skai (skaji) to zaraz sie znieksztalca, popękaja, a i jeszcze odparzenia na stopach porobia.

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-04, 09:52   #1443
bordowa
Wtajemniczenie

angelikaw Ja nie dałam za stanik nigdy więcej niż 30zł Ale uznałam, że czas zacząć.

Szukam tych bez fiszbin i nie ma moich rozmiarów ... Masakra. Już tyle sklepów przejrzałam i nic. Czyżbym znów musiała iść na bazar?
Stary 2010-08-04, 10:02   #1444
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Ja lubię dobre staniki, a dla mnie dobre to te z Triumph'a, ale zazwyczaj kupowane w promocyjnej cenie do 50-70 zł, bo zawsze są jakieś przecenione i z tych zazwyczaj wybieram. Jak firmowy to ramiączka się nie rozciągają, gumeczki nie pękają itd. Niezłe i niedrogie są też biustonosze firmy Gaia (na duże biusty), mam też staniki Esotiq - też fajne.

Co do kosza na pieluchy to jednorazowo 60 zł jest ok, ale później 3 wkłady to prawie 80 zł, więc "bogato". ja kupię w Ikei kosz z klapką (20-30 zł - zależy od wielkości), taki sam mam łazience i każdego dnia wieczorem będę go opróżniać.

Co do pedicuru miałam sama robić ale zrezygnowałam i jutro idę do kosmetyczki

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-04 o 10:03
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:02   #1445
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rodzę za 3 dni Poszłam odebrać wypis a tam: zgłosić się do planowanego cięcia cesarskiego 06.08.2010. Niby wiedziałam, że to błąd, bo powinno być 6 września, ale i tak się wystraszyłam
Po przeczytaniau pierwszego zdania,aż mi się nogi ugięły...Weź kobito mnie nie strasz

Cytat:
Chociaż jak byłam w szpitalu i było słychać płacz dzieci z oddziału noworodkowego to 2 kobiety, które leżały ze mną, mówiły "aż się serce kraje jak te maluszki tak płaczą ..." a ja w tym czasie myślałam "niech te bachory się wreszcie zamkną" Więc u mnie to aż chyba skrajne jest
Ja mam to samo.Jak tylko słyszę jakies zawodzące płaczem dziecko to mnie od razu skręca,że ktoś nie reaguje.Chyba nie nadaje się na matkę,a powinnam się juz przyzwyczajać...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja melduje ze u mnie sie zaczelo ksiazkowo - tak jak mowila pani na szkole rodzenia....
Matrucha,podniosłaś mi ciśnienie mocno.Teraz oczywiście mam dzień z głowy,bo będę myśleć,jak tam u Ciebie postępy Jakby nie było czekam na wieści

Mi już nic nie pomaga w spaniu.Ramiona i biodra tak mi drętwieją,ze co chwilę sie budzę w bólem i szukam wygodnej pozycji,a taka już nie istnieje.Coś czuję,że przy pomyślnych wiatrach wyśpię się porządnie chyba dopiero za 2 lata....

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:02   #1446
Zuziczka
Rozeznanie

Martuś!!!
Trzymam kciuki za pierworodnego Wizazowego-Sierpniowo-Pazdziernikowego
no i za Ciebie rzecz jasna i za mezusia. Pamietaj- ODDYCHAJ, jestesmy z TOBĄ

A mnie tez lapia ostatnio skurcze i klucia w pochwie, a to dopiero 33tydz Az sie boje.
Moj maz ciagle powtarza, ze Alek musi siedziec w srodku do konca, bo tak dla niego najlepiej. I jeszcze, ze on by wolal, zeby Mały raczej po terminie wyszedl niz przed Faceci i ich zyczenia
Stary 2010-08-04, 10:03   #1447
Astorianka
Raczkowanie

Martucha powodzenia Trzymam kciuki

A co do dyskusji stanikowej, to przekonałam się, że co jak co ale staniki powinny być dobrej jakości i bazarkowe tego nie spełniają. Teraz jeszcze pół biedy, ale źle dobrany stanik to kłopoty w późniejszym wieku i dotyczy to zarówno rozmiaru, sposobu ułożenia fiszbin. Poza tym naprawdę czasami warto dać więcej, ale mieć go dłużej (tkaniny są o niebo lepsze). Poza tym mam dziwne wrażenie, że w tych droższych sklepach gdzie są ekspedientki można trafić na dobre specjalistki i tym sposobem staniki leżą idealnie, nigdzie nie piją, nie drapią, fiżbiny się nie wbijają itd. Kiedyś moja poprzednia gin nawrzeszczała na mnie przy badaniu, że miałam źle dobrany stanik - za małe fiszbiny i dziwnie skrojona miska, pytała się czy wolę ładnie wyglądać teraz czy mieć raka piersi kiedyś? Dlatego staram się kupować dobre staniki, dobrej jakości (starczają na dłużej), a przede wszystkim dobry rozmiar (o to jest najtrudniej).

Dziś poluję na łóżeczko turystyczne - bo przyda się też oprócz tego drewnianego. Wczoraj oglądałam sklepowe - na Allegro średnio 60-100 taniej za to samo (z kosztami przesyłki), więc wybór jest prosty.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:09   #1448
justysia8522
Raczkowanie

Jeszcze tydzień temu Zosieńka była odwrócona główką w dół, wszyscy się dziwią jakim cudem się odwróciła, skoro jest taka duża- 4 kg to całkiem sporo, zwłaszcza, że siostra jest niska i jest z niej chudzinka.
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:13   #1449
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja lubię dobre staniki, a dla mnie dobre to te z Triumph'a, ale zazwyczaj kupowane w promocyjnej cenie do 50-70 zł, bo zawsze są jakieś przecenione i z tych zazwyczaj wybieram. Jak firmowy to ramiączka się nie rozciągają, gumeczki nie pękają itd. Niezłe i niedrogie są też biustonosze firmy Gaia (na duże biusty), mam też staniki Esotiq - też fajne.
Majka- ja tez lubie dobre staniki. Mam ich spory zapas, ale prawie z wszystkich teraz wyroslam i kupilam sobie kilka tanszych na "przetrwanie". Staniki kupywalam zawsze w Niemczech na przecenach (duzych) glownie Espirita, Patricii i Desiree za doslownie pare euro. W polsce to kupywalam tylko u Marksa Spencera i przed slubem drogasny sliczny stanik w interentowym sklepie bielizniarskim (teraz moge go sobie na nos zalozyc )
Na rynku (tak sie u nas mowi na targ) stanikow nie kupuje, wole w lumpie- bo u nas sprzedaja tam nowa bielizne z C&A, ale jakos sie jeszcze nie skusilam. Choc moja mama sobie utrafila tam fajne

Co do kosza na pieluchy. Mama i ciocie (pielegniarki srodowiskowe) polecaly mi zwykle wiaderko z przykrywka i takie sobie zakupilam na rynku za 8zl. Pokrywke ozdobilam piankowymi naklejkami z robotami i waidomo, ze wiadro jest Olkowe. Takie wiadro przydaje sie rowniez do namaczania okupkanych dzieciowych ciuszkow przed praniem.
Stary 2010-08-04, 10:21   #1450
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
He he dobre

Mój też był chowany "pod kloszem" ale od początku postawiłam sprawę jasno: że ze mną nie będzie miał jak u mamusi- jego wybór.
Pamiętam jak się uśmiałam jak, ucząc się samodzielności (miał wtedy 26lat) zadzwonił do mnie i pytał jak ugotować ryż w woreczkach. Myślałam, że sobie ze mnie normalnie żartuje
A teraz jest kochany: gotuje , sprząta, dźwiga zakupy
Oczywiście czasami ma jakieś "zastoje", ale poważniejsza rozmowa lub nawet awanturka i znowu wskakuje na właściwe tory
Dobre Moja mama jak ze mną leżała w szpitalu (czyt. jak mnie rodziła i było już po) to do jednej kobiety zadzwonił mąż i ona go bardzo dokładnie instruowała przez telefon jak się gotuje makaron Dodam, że dwadzieścia parę lat temu nie było komórek

Cytat:
ja melduje ze u mnie sie zaczelo ksiazkowo - tak jak mowila pani na szkole rodzenia....

Skoro to już czas to mocno kciuki za bezbolesne i szybkie rozwiązanie! Informuj nas kochana

Pewnie się przestraszyła, bo któraś wczoraj napisała, że jak będziemy tak produkować posty to w tym wątku nikt się nie rozpakuje

Cytat:
w koncu udalo mi sie zapisac na usg uffffffffffffffffff.... na sobote bo kurde nigdy terminow nie ma wrrrr... zobaczymy czy sie obkrecila ta panienka ( o ile nia wciaz jest)
No to świetnie, że chociaż na sobotę się udało. I jestem pełna nadziei, że Twoje maleństwo, się przekręciło, bo zna drogę do wyjścia

________

Ja już po śniadanku (kanapeczki z pasztecikiem i ogórkiem małosolnym ) i jestem w trakcie gotowania obiadu Normalnie jak nigdy. U nas dziś trochę chłodniej, więc można na jakiś spacerek wyjść.

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:23   #1451
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ja tam nikogo do swoich racji przekonywac nie bede, za pare, moze parenascie lat na bazarkowych wielbicielkach bielizny odkuja sie chirurdzy plastyczni
Dodam tylko, ze moja Mama (rozmiar 80DD) ma 52 lata a stanu biustu to mogloby by jej pozazdrosci wiele trzydziestoparolatek

O raku piersi wywolanym przez noszenie zle dobranych stanikow, o kotry pisze Astorianka, nawet nie wspominam, bo po co... kazda doskonale wie ile jest warte jej zdrowie.

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-04 o 10:27
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:41   #1452
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

tu bym się trochę pospierała, wg mnie Triumph to nie jest dobra firma bieliźniarska- niestety wiele z ich staników to straszne rozciągliwce i szybko się niszczą w praniu (są oczywiście niektóre modele-wyjątki). No i niestety, przynajmniej w Polsce, bardzo wąska rozmiarówka- w rzeczywistości te staniki pasują na niewiele kobiet. No i jeszcze do tego sprzedawczynie (też pewnie są wyjątki), które próbują wmówić klientkom, że zmieszczą się w tę rozmiarówkę. No a już np takie przekonywanie, że jak np 70D ma za małą miskę to mam sobie wziąć 75D albo 80D, bo wtedy miska będzie większa (a już nie jest istotne, że z takim obwodem to sobie mogę stanik obkręcić 2 razy wokół siebie)- no cóż, jak dla mnie dosyć, żeby więcej tam nie kupować.
Co do firmy Gaia nie miałam z nią do czynienia, ale podobno jest ok. Z Polskich firm z szerszą rozmiarówką (i sensownymi w miarę cenami) wymienić mogę jeszcze Milenę i Melissę
Co do kosza na pieluchy to jednorazowo 60 zł jest ok, ale później 3 wkłady to prawie 80 zł, więc "bogato". ja kupię w Ikei kosz z klapką (20-30 zł - zależy od wielkości), taki sam mam łazience i każdego dnia wieczorem będę go opróżniać.
też mam taki zamiar

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A co do dyskusji stanikowej, to przekonałam się, że co jak co ale staniki powinny być dobrej jakości i bazarkowe tego nie spełniają. Teraz jeszcze pół biedy, ale źle dobrany stanik to kłopoty w późniejszym wieku
tak- chociażby z kręgosłupem. Nie mówiąc już o biuście wiszącym prawie do pasa
i dotyczy to zarówno rozmiaru, sposobu ułożenia fiszbin. Poza tym naprawdę czasami warto dać więcej, ale mieć go dłużej (tkaniny są o niebo lepsze). Poza tym mam dziwne wrażenie, że w tych droższych sklepach gdzie są ekspedientki można trafić na dobre specjalistki i tym sposobem staniki leżą idealnie, nigdzie nie piją, nie drapią, fiżbiny się nie wbijają itd.
potwierdzam. Mnie też na początku szkoda było pieniędzy na drogie staniki. Najpierw kupiłam sobie jeden, dobrze dobrany i prałam go cały czas. No ale jak zauważyłam, że wyglądam w nim o niebo lepiej(szczuplej- bo cycki nie wiszą i nie wylewają się górą, dołem i bokiem) , że lepiej się czuję, obwód nie podjeżdża do góry, miski nie wrzynają się w piersi a ramiączka w ramiona, to stwierdziłam, że jest to zdecydowanie opłacalna inwestycja.
No, oczywiście każda z nas robi jak uważa za słuszne, to tylko moje luźne przemyślenia
Stary 2010-08-04, 10:53   #1453
martynka81
Rozeznanie

hej, hej

Jakąś ciężką noc mam za sobą, niby nic takiego ale musiałam kilka razy wstawać i później się jakoś ułożyć nie mogłam, hmm .....ciekawe dlaczego . Ale już jest oki. Popijam kawkę i cieszę się że w końcu jest chłodniutko .

Tifio - super wyglądasz, brzusio super

Weronisia - super fotki no i dobrze że już możesz w domciu odpoczywać

Malwina - Najlepsze życzenia na nowej drodze życia. Pięknie wyglądałaś

Kasieńka - super że to nie cholestaza , mam nadzieję, że ci szybko przejdzie to uczulenie.

Naked - super fajne zdjęcia, a to z uśmiechem po prostu bezcenne dla Filipka i superanckie to body-koszulka

Lenka - dziękuję za odpowiedź. Trzymaj się i daj znać jak tam po wizycie

Nika - miłego odpoczynku

Pomidora - nieładnie ta koleżanka się zachował . Nie dziwię się że zła jesteś, mogła chociaż wcześniej dać znać że nie może.
Właśnie doczytałam, że brat wam sesyję zrobi, super , czekamy na efekty.
Ale masz sny

Dra - ciuszki extra, ale gdzie ten brzuchol o którym piszesz, aj widzę tylko zgrabny brzusio

Klarisa - śliczne ciuszki

Aneczka
- współczuję nadmiaru zajęć, odpoczywaj kiedy możesz, a na podejście męża ..... brak słów, kurcze pogadaj z nim, przecież masz tyle na głowie i masz prawo być zmęczona. Trzymaj się kochana .
A no zdrówka dla mamy
Super że sobie balsam zamówiłaś, trzeba dbać o siebie , nie

Zuziczka - fajowe zdjęcia

Majk232 - fajna bryka

Angelikaw
- fajnie, że z dzidziolkiem wszystko dobrze, ma jeszcze czas, może się odwróci do pozycji na nietoperka

Martucha -TRZYMAMY KCIUKI:kc iuki: I CZEKAMY NA WIEŚCI.

Jeśli chodzi o skurcze to ja miałam w tamtym tygodniu codziennie rano, takie bóle, trwające kilkadziesiąt sekund, jak na okres, skurcz przechodził przez brzuch jakby od góry do dołu i miałam uczucie że chce mi się do toalety, po czym po kilkudziesięciu sekundach przechodziło i wszystko wracało do normy. Teraz od kilku dni podobnych objawów brak i dobrze bo u nas 34t3d, więc Młody jeszcze musi się trochę podtuczyć .
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:56   #1454
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Miałam napisać tylko o Wizycie Ogólnie ok Tzn byłam nie u swojego lekarza i nie do końca byłam zadowolona ale najważniejsze że z małym jest ok Jest już obrócony na nietoperka Wszystkie pomiary w normie no i wiadomość dla Tulumki bo Ona chcaia ł wiedzieć w pierwszym dniu 30 tc mały wżył 1340 g Podobno w normie Ale ty mówiłaś że Twoje maleństwo chyba troszkę więcej warzyło ??

Pozdrawiam was z Opoczna
Bardzo fajnie, że wszystko dobrze. Moja mała miała podobną wagę ok. 30 tc. A co cię tak do Opoczna wywiało?

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o branie na rączki...sama zobaczyśz....jak już przyjdzie do Ciebie Twoje własne dziecko nie będziesz w stanie mu odmówić....
Popatrzy na Ciebie swoimi oczkami..wyciągnie rączki a TY weźmiesz je chcąc tego czy nie....
Też mi się wydaje, że to tak działa, aczkolwiek nadmierną opiekuńczością teraz sprawisz, że po narodzinach 2giego dziecka poczuje się odrzucony...

Cytat:
to ja jestem wyrodna matka bo ja ucze dziecko samodzielnosci jak sie da
Ja myślę, że postępujesz słusznie. Nie można być niewolnikiem własnego dziecka bo wtedy ani rodzic, ani dziecko nie są szczęśliwi.

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z was boryka sie z infekcja pochwy??..bo ja tak i jest coraz gorzej...leci i leci..dobrze ze wizyta w czwartek..moze w koncu cos lekarz poradzi...bo jak narazie to tylko globulki przepisuje ale czuje ze one nic nie pomagaja...no moze troszke..ale mija dzien czy dwa i znow to samo...

A czy wszystkie ciuszki pierzecie.? czy tylko te ktore "przylegaja" do cialka?....
Wiesz co mnie męczą jakieś bakterie, niby brałam jakieś globulki ( w sumie już 2 razy) ale czuję, że coś jest nie tak, bo mam pieczenie, które przechodzi po clotrimazolum więc jak nic jakaś grzybica albo pokrewne dziadostwo się przyplątało Mam w czwartek wizytę to będę się kobiety radzić co robić.

A co do ciuszków to piorę wszystko.

Cytat:
Wielkie WOW za spokój i opanowanie, trzymam kciuki za lekki i przyjemny poród

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
W zupełności się zgadzam. Też już nic nie kupuję z myślą o ciąży. Zwłaszcza, że zamierzam unikać wychodzenia bo coraz gorzej znoszę jakiekolwiek spacery
Prawdę mówiąc ja też już nie mam za bardzo ochoty wychodzić... nawet na te wczasy mi się za bardzo nie chce jechać...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-04 o 10:58
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:56   #1455
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

angelikaw super, dzięki za linki Zakupy idą w ruch!

martucha trzymam za Was kciuki, całuję i czekam na wieści

Jeśli chodzi o staniki, to mogę polecić Alles Mama2, ale ja noszę 75E i taki łatwo znaleźć..a widzę, że z szerszą rozmiarówką, a szczególnie mniejszymi obwodami u nich kiepsko..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:57   #1456
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Martucha - zatem kciuki

a ja po wizycie
po wizycie, moja waga 59,400g -za mało przybrałam
ciśnienie, jakby go nie było :haha: 90/55
pessar wyjęty, nic nie trzymał.
mam zielone światło na poród ... już za 4 tygodnie
zwiększone leki do maksimum
rozejscie spojenia łonowego-stad moje bóle i problemy z chodzeniem, ponoć po powrocie wróci do normy, oby
mała mega ruchliwa, to powoduje skurcze, miałam w gabinecie, lekarka mnie od razu pod usg dała na sekundę, mała ułożona prawidłowo, główką w dół, waga 1230g około, parametry prawidłowe, płeć sie nie zmieniła :haha:
czy będe chodzić, czy będę leżeć, to efekt będzie taki sam, mam normalnie funkcjonować, tylko nic nie podnosić, nie schylać się i wiecej leżeć z poduszką pod tyłkiem, zeby mała nie naciskała na szyjkę. Ja mogę tylko brać leki i liczyć na to, zeby one działały, bo szyjka jest zjechana po poprzednich porodach.. Kolejna wizyta za miesiąc, 1 września , mam spakowac sobie torbę do szpitala...
ja chcę urodzić po skończonym 36 tygodniu ciązy a nie teraz, za te 4 tygodnie, to bedzie dopiero 34 tc....
Stary 2010-08-04, 11:01   #1457
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Martucha - zatem kciuki

a ja po wizycie
po wizycie, moja waga 59,400g -za mało przybrałam
ciśnienie, jakby go nie było :haha: 90/55
zwiększone leki do maksimum
rozejscie spojenia łonowego-stad moje bóle i problemy z chodzeniem, ponoć po powrocie wróci do normy, oby
mała mega ruchliwa, to powoduje skurcze, miałam w gabinecie, lekarka mnie od razu pod usg dała na sekundę, mała ułożona prawidłowo, główką w dół, waga 1230g około, parametry prawidłowe, płeć sie nie zmieniła :haha:
czy będe chodzić, czy będę leżeć, to efekt będzie taki sam, mam normalnie funkcjonować, tylko nic nie podnosić, nie schylać się i wiecej leżeć z poduszką pod tyłkiem, zeby mała nie naciskała na szyjkę. Ja mogę tylko brać leki i liczyć na to, zeby one działały, bo szyjka jest zjechana po poprzednich porodach.. Kolejna wizyta za miesiąc, 1 września , mam spakowac sobie torbę do szpitala...
ja chcę urodzić po skończonym 36 tygodniu ciązy a nie teraz, za te 4 tygodnie, to bedzie dopiero 34 tc....
No trochę jeszcze chyba za wcześniej dla twojej córeczki. Oszczędzaj się jak tylko możesz, jakoś dasz radę, wierzę, że malutka Ania posiedzi jeszcze trochę u mamy
Stary 2010-08-04, 11:02   #1458
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
A mnie tez lapia ostatnio skurcze i klucia w pochwie, a to dopiero 33tydz Az sie boje.
mnie też to łapie, ale lekarz mnie wczoraj uspokoił mówiąc, ze to dziecko uciska na szyjkę i że to normalne... Kazał się oszczędzać.

aaannnnnnaaa - powodzenia na zakupach - ja jestem bardzo zadowolona z zakupów u tych osób

Ray - popieram w kwestii uczenia samodzielności
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:05   #1459
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Cytat:

od od 4 nie spimy, skorcze najpierw malo regularne potem poszly pasma sluzu (jak jajko kurze z domieszka krwi) wiec czop(nalogowy szukacz czopu go nie przegapil), potem zaliczona wanna i skurcze regularne co 5 minut ok 30 sekund ale chodzenie i woda pomagaly...
Martucha trzymam kciuki i oczywiście czekam z niecierpliwością na pierwszego dzieciaczka w naszym wątku

Naked Filipek słodziutki a ubranka rewelacyjne.

Pomidora nieźle Cię załatwiła znajoma fotografka, dobrze że chociaż brat się zgodził i zrobicie zdjęcia.

czarnaelizabeth trzymam kciuki żeby Twoja szalona córa posiedziała jeszcze trochę w brzuszku

malwina wyglądałaś prześlicznie a brzuszek chyba zostawiłaś na tą okazję w domu bo wcale go nie widać

Aha dzisiaj byłam na pobraniu krwi, dobrze że chłodniej bo mało brakowało a bym fiknęła. Potem zaszłam do biedrony i są u nas jeszcze te wanienki, tylko różowe ale szczerze wyglądają całkiem przyzwoicie. Nie orientujecie się jakiej one są wielkości? Nie było tej informacji przy towarze a nie wzięłam ze sobą linijki ;P
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png

Edytowane przez niuniuniau
Czas edycji: 2010-08-04 o 11:07 Powód: skleroza
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:10   #1460
angelikaw
Zakorzenienie

dziewczyny, czy któraś z Was kupowała biustonosze w tym sklepie lub tej firmy, ale w sklepie stacjonarnym? http://www.e-amazonka.pl/
Stary 2010-08-04, 11:20   #1461
kliwia
Zakorzenienie

Wiadomość od martuchy84:
"Po wizycie, 5 cm rozwarcia, wody lecą, na pewno dziś urodzę. boli ale daje rade."
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:25   #1462
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj wysłali moją paczkę, ciekawe kiedy dojdzie

Cytat:
Szukam tych bez fiszbin i nie ma moich rozmiarów ... Masakra. Już tyle sklepów przejrzałam i nic. Czyżbym znów musiała iść na bazar?
niektóre staniki z Royce (chociaż jak pisałam, mnie ten model, który kupiłam, nie podpasował) i chyba z Anity są bez fiszbin albo z miękkimi fiszbinami : KLIK
tylko, ja bym wybrała model i zamówiła gdzieś, gdzie taniej- choćby na ebay- zawsze potem można sprzedać np na alledrogo, jak nie podpasuje Ci rozmiar
a Tobie chodzi o karmnik czy o "zwykły" miękki i wygodny stanik?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wiadomość od martuchy84:
"Po wizycie, 5 cm rozwarcia, wody lecą, na pewno dziś urodzę. boli ale daje rade."
no to już wkrótce trzeba będzie dla nas założyć wątek na odchowalni
Stary 2010-08-04, 11:27   #1463
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie, że wszystko dobrze. Moja mała miała podobną wagę ok. 30 tc. A co cię tak do Opoczna wywiało?
.

A jestem u Rodziców i co oddalam tatę o szpitala od 2 dni miał wysoką gorączkę i spuchła mu prawa noga i okazuje się że ma jakiś zakrzep Posiedzę jeszcze dwa dni tu żeby mamy samej nie zostawiać.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:29   #1464
fem
Raczkowanie

cześć dziewczyny...
ja narazie tylko na chwilkę, bo troche mam spraw do załatwienia...
a dzisiaj byłam na pobraniu krwi i baba zobiła mi taką dziurę w ręku, że prawie zemdlałam, ale juz ok... nic się nie martwcie...
remont u mnie trwa... mąż trochę się guzdrze, ale to jego pierwsza taka większa robota, to mu sie za bardzo nie chcę wtrącać, bo jeszcze mi sę chłopina zniechęci...
ponadrabiam was wieczorkiem, jak będę u rodziców...

a i chciałam wam przedstawić radosną twórczość mojej przyjacióły...
tadam

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:31   #1465
martynka81
Rozeznanie

Martucha - trzymaj się

Ilona - zdrówka dla Taty

Fem - extra fotki i jaka zadowolona Mamusia

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-08-04 o 11:34
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:39   #1466
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z was boryka sie z infekcja pochwy??..bo ja tak i jest coraz gorzej...leci i leci..dobrze ze wizyta w czwartek..moze w koncu cos lekarz poradzi...bo jak narazie to tylko globulki przepisuje ale czuje ze one nic nie pomagaja...no moze troszke..ale mija dzien czy dwa i znow to samo...

A czy wszystkie ciuszki pierzecie.? czy tylko te ktore "przylegaja" do cialka?....
Ja też się borykam z infekcją. Stosowałam maści, globulki, ale nic to nie dało. Teraz będę robić wymazy to się okaże co mam a czego nie mam
Prać będę wszystko.

Cytat:
j z dziecmi nie ma sie co tak cackac, wiadomo ze male kochane itp ale jakis zdrowy rozsadek trzeba miec i zaciskac zeby i juz bo inaczej potem to sobie moza niezlego potworka wychowac
Niestety nawet takie małe dzieci już wiedzą jak nami manipulować

Ja czasami biorę syna na ręce, kiedy muszę i nie ma męża w pobliżu.

Cytat:
a powiedzcie mi, czy jak biore globułki, tzn wczoraj brałam ostatnią to kiedy moge iśc zrobić wyniki moczu??? Ma to jakieś znaczenie??
Nie ma znaczenia.

Cytat:
Za jeden 94,50zł, a za drugi 104,50zł Pewnie dla niektórych to norma, ale dla mnie masaaaakrycznie dużo, do tej pory kupowałam na bazarach za dychę
Panache i Freya w sklepie stacjonarnym mają ceny w okolicach 170 - 200
Ja mam niestety lipę. Mam rozmiar 28ff i nie mam czego szukać na bazarach i w większości sklepów. Zostają mi promocje w necie, all i ebay.

Dzięki Klarissa. Widzisz nie doczytałam. Wczoraj (30t + 1d) marianek (imię tymczasowe ) ważył ponad 1700. Zaczyna mi się to wszystko nie podobać. Póki co mam rodzić sn. Wstępnie umówiłam się z położną, żeby była przy porodzie.

Martucha powodzenia!

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-08-04 o 11:45
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:41   #1467
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wiadomość od martuchy84:
no i się zaczyna rozpakowywanie lol
Stary 2010-08-04, 11:44   #1468
abz
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie bez wyjątku

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Widziałam na allegro szczelny kosz na brudne pieluszki, Sangenic, koszt zakupu ok 6ozł, potem ok 30zł miesięcznie. Czy któraś z Was się z tym spotkała?
http://allegro.pl/item1167743899_tom...c_1_wklad.html
Mi szkoda na takie coś pieniedzy, wolę za to termometr kupić. I tak będziemy pewnie kilka razy dziennie pampki wyrzucać do kosza na podwórku, takze wystarczy mi zwykły śmietniczek

Cytat:
O matko! Już?? No to niech pójdzie łatwo i czekamy na wieści.......

Cytat:
Za jeden 94,50zł, a za drugi 104,50zł Pewnie dla niektórych to norma, ale dla mnie masaaaakrycznie dużo, do tej pory kupowałam na bazarach za dychę
Dla mnie to bardzo dużo. Nawet staniki za 47 czy 65zł na all (takie do karmienia) to dla mnie mnóstwo pieniędzy, bo takie na codzień kupuję za 15zł na rynku.

Cytat:
Jak firmowy to ramiączka się nie rozciągają, gumeczki nie pękają itd.
Tu pewnie masz rację, bo w tych tanich faktycznie ramiączka się rozciągają, ale przynajmniej mi nie zal takiego wyrzucić i kupić sobie kilka nowych

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Ojej, to faktycznie szybko. No nic nie zrobisz, musisz być gotowa.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Potem zaszłam do biedrony i są u nas jeszcze te wanienki, tylko różowe ale szczerze wyglądają całkiem przyzwoicie. Nie orientujecie się jakiej one są wielkości? Nie było tej informacji przy towarze a nie wzięłam ze sobą linijki ;P
Na naklejce pod spodem są wymiary. To jest 100. Chyba 100x31x51

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:45   #1469
bordowa
Wtajemniczenie

ninaad Chodzi mi o karmnik Tylko nie wiem czy warto inwestować w drogie, bo chcę ich używać tylko w nocy, żeby mieć w co włożyć wkładkę ... Mam dylemat. A karmnik dlatego, że nie chcę ściągać całego stanika albo "wypuszczać" piersi dołem na karmienie
Daj znać jak przyjdzie paczka.

martucha84 Trzymam kciuki za szybki poród!
Stary 2010-08-04, 11:47   #1470
kasienka1701
Zadomowienie

Kliwia już napisała wam wiadomość od Martuchy,więc nie będę jej powtarzać. Żniwa na naszym wątku uważam za oficjalnie otwarte

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości