Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 11:47   #1471
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Panache i Freya w sklepie stacjonarnym mają ceny w okolicach 170 - 200
ale można polować na sezonowe wyprzedaże w sklepach stacjonarnych albo internetowych. No albo np na ebay. Ja chyba za żaden ze swoich staników nie zapłaciłam więcej jak 100zł. No a można też kupić tańsze przyzwoite brytyjczyki - np Curvy Kate (wyprzedażowe nawet za np 60-70zł, na ebay być może taniej)- tylko nie wiem, czy są akurat w takim rozmiarze jak potrzebujesz
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:00   #1472
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Ja tu sobie siedzę spokojnie przy kawce a tu takie wieści Martucha trzymaj się dzielnie! i do boju czekamy na zdjęcie małego

Ycnan daj znać co tam u ciebie się dzieje i czy idziesz na IP

Co do instynktu, to mnie zawsze dzieciaki wnerwiały, zwłaszcza takie rozpieszczone co demolują cały dom a rodzice tylko się uśmiechają na pewno inaczej będzie z moim, bo ogólnie to miękka osoba ze mnie, zwłaszcza w stosunku do zwierząt mój pieso to ma raj ze mną

Ciekawe gdzie Nika się podziewa

A ja potrzebuję interpretacji mojego skurczu nocnego a więc zdarzyło się to już 2 noc z rzędu, złapały mnie takie dwa mega skurcze, napiął się brzuch i trwało to koło minuty. Tylko że ból to było takie mocne ukłucie w podrzuszu ale tak z boku nie na środku i sama nie wiem co o tym myśleć dodam ,że ból okropny, aż dech zapiera, to już sobie wyobrażam jak muszą boleć takie prawdziwe skurcze

A co do staników, to ja zawsze miałam mały biust ( teraz z małego B mam małe C) i nigdy nie kupowałam super drogich, zawsze się odnajdywałam w rozmiarówkach tańszych firm, ale rozumiem ,że jak ktoś ma duży biust to już musi odpowiednio w niego zainwewestować, żeby nie mieć potem z nim problemów. Ja ogólnie jestem maniakiem i mam biustonosz chyba każdym kolorze i wolę sobie kupić 5 za 20zł niż jeden za 100zl

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:11   #1473
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Martucha myslę o Tobie od rana dacie radę, trzymam kciuki za jak najmniej bolesne rodzonko i z jednej strony Ci zazdroszczę, że za chwilkę będzie po wszystkim fluidek na szczęście

gabisun ja też nie mam się co chwalić cycorami, małe B a przy częstych aerobicach, siłce- duże A i naprawdę nie muszę wydawać majątku na staniki, żeby te dwie mandarynki upchnąć

czarnaelizabeth oszczędzaj się na ile można, chociaż Ty doświadczona mamuśka na pewno wiesz co i jak. Trzymam kciuki za maleńką, żeby zbyt prędko nie opuszczała brzuszka

fem pieknie i radośnie
Stary 2010-08-04, 12:16   #1474
Lisica1
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi..teraz wiem ze trzeba wyprac wszystko...
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
dokładnie , ja się męcze Lekarz przepisał mi globułki Pimafucin i jeszcze maść mam ona jest bez recepty -clotrimazolum, szczerze mi pomogło, nie jest jeszcze super, ale nie piecze i nie swedzi i jakoś daje rade funkcjonować eheh
a powiedzcie mi, czy jak biore globułki, tzn wczoraj brałam ostatnią to kiedy moge iśc zrobić wyniki moczu??? Ma to jakieś znaczenie??
mi tez przepisal takie globulki..i masc pimafucin..a clotrimazolum to sama sobie kupilam...mnie tez nie piecze i nie swedzi..tylko czasem lekko ale tylko leciutko...noi strasznie leci..musze czesto zmieniac wkladki...jutro jade do lekarza to mu powiem ze strasznie ze mnie leci i na dodatek ma zielonkawy kolor..ale znajac jego to powie ze to normalne w ciazy...eh trzeba sie z tym meczyc...
Wydaje mi sie ze ma to znaczenie...bo przeciez jak sikasz to i tak to wszystko z ciebie wylatuje..bo te globulki dzialaja miejscowo...na necie poczytaj sobie...bo kiedys w gazecie czytalam o takich badaniach ale zapomnialam..wiem ze jak idziesz robic cytologie to nie wolno 5 dni przed nic aplikowac...
Stary 2010-08-04, 12:18   #1475
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Martucha

aneczkaa to dobrze ze nie dajesz sobie malemu wejsc na glowe, ja tez siedze z dzieckiem non stop. Dominis grzeczny ale pamietaj ze dzieci przechodza rozne etapy buntu m.in kolo 2 lat wtedy zaczyna sie dopiero cyrk, bo one chca juz stawiac na swoim, robic po swojemu itp

elenka hahaha ja tez czasem nie wytrzymuje i mam ochote ja po prostu udusic az taka cierpliwa to ja nie jestem ... czasem potem zla na siebie jestem ze ja skrzyczalam czy dostala klaplsa (zdarzylo sie, chodz jestem przeciwko takim metodom) no ale coz bycie matka to tez bycie czlowiekiem i czlowiek sam tez poplenia bledy i sie na nich uczy i ma swoje granice.

u mnie prawie 9 a corka jeszcze spi swieto jakies dawno nie lezalam w lozku bez muszenia od razu wstawac
Oj naczytałam się o buncie dwulatka..
a nam leci 17 miesiąc i zatytuowany jets "krzyk- moje drógie imie: cos w tym jest...
Mi tez czasem zdarza się klapsa dać..ale Domik traktóje to jako formę zabawy, choć mam wtedy groźna mine i podnoszę głos...
oczywiście to taki lekki klapsik na pieluszke więc nawet ni czuje i łody śmieje się i ucieka...
Największą karą dla niego jest włożenie do kojca..

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
aaneczka1984 A no chyba musisz dokładniej pisać, bo ja wnioskowałam z Twoich wypowiedzi, że on może wszystko i uwieszony na Tobie 24h/dobę

...
e no.nie.. bym chyba się wykończyła..ja 50 kg wagi ciązowej i 158cm w kapeluszu dźwigać całumi dniaami 13kilowego dzieciaka ruszającego się w prawo i lewo...
Do sklepu ide..wkłądam go w spacerówke lub rowerek...
na spacerku też ...
bez przesady

Cytat:
dla mnie 100 zl za biutonosz to bardzo duzo.... tzn wiem ze sa dobre i tez bym kiedys chciala taki dobry itp ale szkoda mi zawsze kasy jakos...
jedyne co tak 60 zl jest ok i jak dobra polska firma da sie cos fajnego znalesc....
mszu ja slyszalam ze na grochowie jakas gorseterka jest ... tez bym sie kiedys chciala wybrac, ale teraz to bez sensu bo biust rozmiary bedzie zmieniac, moze jak juz przestane karmic (o ile bedzie mi dane) to sie wybiore wlasnie

bordowa a moze do spania to taki sporotowy biustonosz?

w koncu udalo mi sie zapisac na usg uffffffffffffffffff.... na sobote bo kurde nigdy terminow nie ma wrrrr... zobaczymy czy sie obkrecila ta panienka ( o ile nia wciaz jest)
ja miałam najdrozszy stanik za 50zł..ale przyznam że jest mega wygodny i nie ma porównania z "rynkowymi" podróbami

To fajnie ze wkoncu idziesz na usg..no i zycze córy w pozycji nietoperka

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Cześć

Co do kosza na pieluchy to jednorazowo 60 zł jest ok, ale później 3 wkłady to prawie 80 zł, więc "bogato". ja kupię w Ikei kosz z klapką (20-30 zł - zależy od wielkości), taki sam mam łazience i każdego dnia wieczorem będę go opróżniać.

Co do pedicuru miałam sama robić ale zrezygnowałam i jutro idę do kosmetyczki
ja tez nie kupuje specjalnych koszy...
zwykły kosz + worek na smieci starczy ..przynajmniej starczał w przypadku Domika..no i jeszcze dodatkowo mam paklanki na co smrodsze pieluszki

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Martucha - zatem kciuki

a ja po wizycie
po wizycie, moja waga 59,400g -za mało przybrałam
ciśnienie, jakby go nie było :haha: 90/55
pessar wyjęty, nic nie trzymał.
mam zielone światło na poród ... już za 4 tygodnie
zwiększone leki do maksimum
rozejscie spojenia łonowego-stad moje bóle i problemy z chodzeniem, ponoć po powrocie wróci do normy, oby
mała mega ruchliwa, to powoduje skurcze, miałam w gabinecie, lekarka mnie od razu pod usg dała na sekundę, mała ułożona prawidłowo, główką w dół, waga 1230g około, parametry prawidłowe, płeć sie nie zmieniła :haha:
czy będe chodzić, czy będę leżeć, to efekt będzie taki sam, mam normalnie funkcjonować, tylko nic nie podnosić, nie schylać się i wiecej leżeć z poduszką pod tyłkiem, zeby mała nie naciskała na szyjkę. Ja mogę tylko brać leki i liczyć na to, zeby one działały, bo szyjka jest zjechana po poprzednich porodach.. Kolejna wizyta za miesiąc, 1 września , mam spakowac sobie torbę do szpitala...
ja chcę urodzić po skończonym 36 tygodniu ciązy a nie teraz, za te 4 tygodnie, to bedzie dopiero 34 tc....
Trzymam kciuki za malutką..zeby sobie jeszcze w brzuszku kilka tygodni poplywała...
napewno Ci teraz ciężko z trójeczką dzieci..
buziole dla Was
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:25   #1476
Astorianka
Raczkowanie

Fem sliczne, szczęśliwe zdjęcia

Dziewczyny jakie są wskazania do cesarki? Oprócz oczywiście zatrucia ciążowego, złego ułożenia dziecka, odklejania łożyska i potężna wada wzroku???

Właśnie rozmawiałam z koleżanką, która urodziła w moim szpitalu dwa tygodnie temu. Namawia mnie, żebym zrobiła wszystko żeby mieć cesarkę...Ona rodziła SN. Generalnie trauma i "na jednym skończę" - masaż szyjki macicy, który trwał ok godziny!!! i w efekcie krwotok = 2 litry przetoczonej krwi, paskudne nacięcie krocza, które teraz nie za bardzo chce się goić. Sam poród krótki ale generalnie mówi, że to największa masakra jaką w życiu przeżyła... A ponieważ robię się powoli panikarą szukam innych rozwiązań...

Jutro będę u swojej gin to podpytam co i jak (jest ordynatorką) i wyjątkową jędzą ale może ma odrobinę litości dla panikary?
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:27   #1477
Ray
Zakorzenienie

martucha luuuu 5 cm rozwarcia jeszcze kilka h i bedzie po.... albo moze nawet dwie jak szybko idzie

z tym rygorem moim to nie myslcie ze ja taka rzsadna mama jestem hehehe... ja tez wygodna jestem taki zdrowy egoizm, po co mam dziecko nosic jak moze samo isc
po co dziecko ma spac ze mna w lozku jak ma swoje wygodne sliczne itp ja tez chce sie wyspac
zeby sama myje dzis mi nawet pralke zaladowala ubraniami wyjelam jej kolory i sobie tam wrzucala do pralki frajde miala

generalnie motto brzmi, jak robic by sie nie narobic

czarnaelizabeth lo cholera 34 tydz.... sciskaj tam nogi czy jak to sie mowi, bo tak to kurcze dluzej przesidz w szpitalu z dzieckiem no i ogolnie im pozniej tym lepiej

daj boashe zeby ta moja na nietoperka sie obkrecila bo jak nie to lanie
a tak serio srednio mi sie usmiecha ta cesarka bo jak pomysle o 5 dniach w szpitalu i potem dochodzeniu do siebie to mnie skreca. jak by to bylo pierwsze dziecko ok ale juz drugie i musze sie pierwszym zajac a z taka rana cholera ciezko... dobrze ze maz bierze urlop.

ja sie wypicowalam bo juz sie na siebie patrzec nie moglam.... musze jedynie zapuscic wloski na nogach echh jak tu 2 tyg wytrzymac tak chodzic :Crazy: ale raz sie wydepiluje i bedzie spokoj :-P

astorianka echhhh, nie sluchaj tych historii myslisz ze po cesarce to co bedzie lepiej??? to poczytaj co sie dzieje po cesarce a to ze kolezanka tak miala to coz.. no zdarza sie, zapytaj na porodwce ile jest takich przypadkow serio nie az tak duzo, nie kazda przechodzi traume. jeszcze jest zzo a jak nie to tak czy siak lepiej pocierpiec przy tym porodzie i zapomniec i cieszyc sie dzieckiem niz pozniej lezec z cewnikiem ciagnaca rana na brzuchu ze zasmiac sie nie mozesz i ogolnie prze***..... wedlug mnie

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-08-04 o 12:30
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:30   #1478
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
mi tez przepisal takie globulki..i masc pimafucin..a clotrimazolum to sama sobie kupilam...mnie tez nie piecze i nie swedzi..tylko czasem lekko ale tylko leciutko...noi strasznie leci..musze czesto zmieniac wkladki...jutro jade do lekarza to mu powiem ze strasznie ze mnie leci i na dodatek ma zielonkawy kolor..ale znajac jego to powie ze to normalne w ciazy...eh trzeba sie z tym meczyc...
nie, to nie jest normalne w ciąży...
normalny jest zwykły biały śluz, którego w ciąży wypływa sporo, ale nie zielonkawy!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:33   #1479
Zuziczka
Rozeznanie

Martuchy wiadmosc podniosla mi cisnienie! Uff

Cytat:
a ja po wizycie
Eli- trzymaj sie Mamusia i odpoczywaj kiedy sie da, bo bedziemy
Usciskuje wirtualnie, szkoda, ze zadnej wizyty wczesniej ci nie umowila

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A jestem u Rodziców i co oddalam tatę o szpitala od 2 dni miał wysoką gorączkę i spuchła mu prawa noga i okazuje się że ma jakiś zakrzep Posiedzę jeszcze dwa dni tu żeby mamy samej nie zostawiać.
Ilona- ty to masz sajgon ostatnio Trzymam kciuki za tate, oby mu rozpuscili szybko ten zator Dobrze, ze szybko wykryty!

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny...
ja narazie tylko na chwilkę, bo troche mam spraw do załatwienia...
a dzisiaj byłam na pobraniu krwi i baba zobiła mi taką dziurę w ręku, że prawie zemdlałam, ale juz ok... nic się nie martwcie...
a i chciałam wam przedstawić radosną twórczość mojej przyjacióły...
tadam
Fem- no pieknie Usmiechnieta Ciazówka! ale ty masz biust Kobito Ja chyba takiego nawet w karmieniu nie osiagne

Co do pobierania krwi, to mi sie wyniki polepszyly. Hemoglobina i hematokryt nieco w gore! Mocz ok (wiec gestoza oddalona)! Za to leukocytoza rosnie cholera wie dlaczego.

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Ja też się borykam z infekcją. Stosowałam maści, globulki, ale nic to nie dało. Teraz będę robić wymazy to się okaże co mam a czego nie mam
Widzisz nie doczytałam. Wczoraj (30t + 1d) marianek (imię tymczasowe ) ważył ponad 1700. Zaczyna mi się to wszystko nie podobać. Póki co mam rodzić sn. Wstępnie umówiłam się z położną, żeby była przy porodzie.
Tulumka- ja ciagle mialam jakies infekcje (zolte uplawy) i dosc czesto dostawalam na nie clotrimazol globulki (mimo brakow innych objawow-pieczenia itd) Ostatnio mialam pogorszenie, ale od kilku dni zupelnie ustalo i mam nadzieje, ze juz sie nie pojawi

Strasznie duzy ten twoj Marianek, moj Alek wazyl w 30tym tyg 1200, czyli troche za malo. Twoj to chyba Gladiatorem zostanie
Stary 2010-08-04, 12:33   #1480
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Martucha - zatem kciuki

a ja po wizycie
po wizycie, moja waga 59,400g -za mało przybrałam
ciśnienie, jakby go nie było :haha: 90/55
pessar wyjęty, nic nie trzymał.
mam zielone światło na poród ... już za 4 tygodnie
zwiększone leki do maksimum
rozejscie spojenia łonowego-stad moje bóle i problemy z chodzeniem, ponoć po powrocie wróci do normy, oby
mała mega ruchliwa, to powoduje skurcze, miałam w gabinecie, lekarka mnie od razu pod usg dała na sekundę, mała ułożona prawidłowo, główką w dół, waga 1230g około, parametry prawidłowe, płeć sie nie zmieniła :haha:
czy będe chodzić, czy będę leżeć, to efekt będzie taki sam, mam normalnie funkcjonować, tylko nic nie podnosić, nie schylać się i wiecej leżeć z poduszką pod tyłkiem, zeby mała nie naciskała na szyjkę. Ja mogę tylko brać leki i liczyć na to, zeby one działały, bo szyjka jest zjechana po poprzednich porodach.. Kolejna wizyta za miesiąc, 1 września , mam spakowac sobie torbę do szpitala...
ja chcę urodzić po skończonym 36 tygodniu ciązy a nie teraz, za te 4 tygodnie, to bedzie dopiero 34 tc....
Ojoj, niech malutka siedzi w brzuszku jak najdłużej. Jeszcze zdąży przyjść na świat, a to przecież dla jej dobra. Trzymaj się dzielnie i oszczędzaj ile tylko możesz.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wiadomość od martuchy84:
"Po wizycie, 5 cm rozwarcia, wody lecą, na pewno dziś urodzę. boli ale daje rade."
Hoho! No to będzie pierwsza dzidzia

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
a i chciałam wam przedstawić radosną twórczość mojej przyjacióły...
tadam
Super wyglądasz!!

Cytat:
A jestem u Rodziców i co oddalam tatę o szpitala od 2 dni miał wysoką gorączkę i spuchła mu prawa noga i okazuje się że ma jakiś zakrzep Posiedzę jeszcze dwa dni tu żeby mamy samej nie zostawiać.
Oby z to nie było nic poważnego. Dużo zdrówka dla tatusia.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Ciekawe gdzie Nika się podziewa
Nika to chyba gdzieś na działeczkę pojechała - tak mi się coś kojarzy, bo dziś też się zastanawiałam gdzie ona się podziewa. Tż miał jej internet załatwić, ale chyba nic z tego, bo się nie odzywa.

______

Lecę na spacerek, bo pogoda dziś taka w miarę - ni to ciepło, ni to zimno.

Zajrzę do Was później

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:35   #1481
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wiadomość od martuchy84:
"Po wizycie, 5 cm rozwarcia, wody lecą, na pewno dziś urodzę. boli ale daje rade."
Jeju na samą myśl mnie boli...

Cytat:
O kurcze, mam nadzieję, że będzie ok.
Stary 2010-08-04, 12:37   #1482
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie są wskazania do cesarki? Oprócz oczywiście zatrucia ciążowego, złego ułożenia dziecka, odklejania łożyska i potężna wada wzroku???
Zbyt duże dzieciątko w stosunku do rozmiaru bioder
Łożysko przodujące
wskazania ortopedyczne
zaświadczenie od psychiatry

Nie łluchaj koleżanek, bo "jakość" porodu nie zależy aż tak bardzo od szpitala jak od indywidualnych naszych predyspozycji Każdy poród jest inny, każda z nas ma inny próg odczuwania bólu Cesarka też niesie za sobą ból i ewentualne komplikacje. Jak dla mnie, najważniejsze, żeby na sali porodwej dobrze się mną zajęli, minitorowali tętno małego bez przerwy, podali odpowiednie środki w odpowiednim czasie no a gdyby miała akcja iść zbyt wolno, albo mały gdzieś utknął to żeby nie podjęli decyzji o cc za późno. A tak to niech się dzieje co chce Najważniejsze zdrowie Maleństwa

Kasienko, bo teraz dopiero doczytałam Twoje pytanie odnośnie prania, gdzieś mi wczoraj umknęło więc ja prałam tak:
najpierw białe w proszku Lovela do białego
potem płukałam wszystko dokładnie w czystej wodzie
następnie płukałam w płynie Lovela

to samo z praniem kolorowym

troszkę zabawy miałam, pralkę mamy porządną, ale jakoś mam lęk przed wrzuceniem niektórych moich rzeczy a małego to już w ogóle do maszyny od zawsze piorę swoje bluzeczki i sweterki w rękach

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-08-04 o 12:45
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:42   #1483
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
nie, to nie jest normalne w ciąży...
normalny jest zwykły biały śluz, którego w ciąży wypływa sporo, ale nie zielonkawy!
tak ja wiem ze to nie jest normalne,ale lekarz ostatnio mi zagladal i chyba nic nie zauwazyl...a ja mu za kazdym razem to powtarzam,ze mam ta infekcje i ze mi przeszkadza...ale mowil ze jak urodze to mi to wymrozi...czyli ze mam nadzerke?....i boje sie ze dziecko zaraze...eh ryczec tylko sie chce..nie wiem juz co mam robic..duzo sie na necie naczytalam i wiem ze mam grzybice lub cos innego..ale jak mu to wbic to glowy...na karcie pisze ze nie mam bakterii candida albinas (czy jakos tak)...ale jak nie mam jak pewnie mam...Lekarza mam dobrego..chodze prywatnie..ale nie rozumiem dlaczego lekcewazy takie stany zapalane..jutro jade na wizyte to mu powiem ze jest coraz gorzej i ze strasznie sie boje o dzidziusia...
Stary 2010-08-04, 12:45   #1484
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
a tak serio srednio mi sie usmiecha ta cesarka bo jak pomysle o 5 dniach w szpitalu i potem dochodzeniu do siebie to mnie skreca. jak by to bylo pierwsze dziecko ok ale juz drugie i musze sie pierwszym zajac a z taka rana cholera ciezko... dobrze ze maz bierze urlop.

jeszcze jest zzo a jak nie to tak czy siak lepiej pocierpiec przy tym porodzie i zapomniec i cieszyc sie dzieckiem niz pozniej lezec z cewnikiem ciagnaca rana na brzuchu ze zasmiac sie nie mozesz i ogolnie prze***..... wedlug mnie
Ray- nie strasz cesarka
bo bede
Stary 2010-08-04, 12:51   #1485
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A co do staników, to ja zawsze miałam mały biust ( teraz z małego B mam małe C) i nigdy nie kupowałam super drogich, zawsze się odnajdywałam w rozmiarówkach tańszych firm, ale rozumiem ,że jak ktoś ma duży biust to już musi odpowiednio w niego zainwewestować, żeby nie mieć potem z nim problemów. Ja ogólnie jestem maniakiem i mam biustonosz chyba każdym kolorze i wolę sobie kupić 5 za 20zł niż jeden za 100zl
i ja to rozumiem. Ale podejrzewam, że gdybyś miała większy biust to zmieniłabyś zdanie
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ray- nie strasz cesarka
bo bede
tu nie chodzi o straszenie. Ja wychodzę z założenia, że co ma być to będzie. Jeżeli dam radę, to urodzę naturalnie, ale jak będzie potrzebna cesarka- to będą mnie ciąć i już. Ale jakoś nie mogę zrozumieć takiego podejścia, że chce się mieć cesarkę tylko dlatego, bo tak szybciej, wygodniej...

Ale ja się wczoraj i dzisiaj obijam w pracy. W domu mi się nie chce siedzieć no i czuję się względnie dobrze, więc przychodzę do pracy. No ale ostatnio jakoś straciłam zapał do pracy i nie mogę się zabrać za jakąś porządniejszą robotę. Już chyba myślę o zupełnie innych rzeczach niż praca

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-08-04 o 13:06
Stary 2010-08-04, 12:53   #1486
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Właśnie rozmawiałam z koleżanką, która urodziła w moim szpitalu dwa tygodnie temu. Namawia mnie, żebym zrobiła wszystko żeby mieć cesarkę...
Widze, ze chyba już zaczynasz panikować, że bierzesz do siebie takie opowieści. Wiadomo, ze każdy poród jest inny. Koleżanka akurat wspomina go jako traumę, nikt nie wspomina jak cos miłego, bo każdego boli. Ale nie każdy ma masaż szyjki (też czytałam, ze nie jest przyjemny). Ciekawe co by koleżanka mówiła jakby była po cesarce? Może żebyś zrobiła wszystko zeby rodzic naturalnie, bo by np nie mogła podnieść sie z łózka po cięciu......Ja też sie obawiam porodu, jak to bedzie, jaki to ból itp, ale mam urodzić to urodzę, nie ma wyjścia
Dobrze, ze ci np przez taki poród nie odradziła szpitala, w którym rodziła, bo najczęściej tak tworzą sie opinie o szpitalach, jaki poród taki szpital.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:55   #1487
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja wiem ze to nie jest normalne,ale lekarz ostatnio mi zagladal i chyba nic nie zauwazyl...a ja mu za kazdym razem to powtarzam,ze mam ta infekcje i ze mi przeszkadza...ale mowil ze jak urodze to mi to wymrozi...czyli ze mam nadzerke?....i boje sie ze dziecko zaraze...eh ryczec tylko sie chce..nie wiem juz co mam robic..duzo sie na necie naczytalam i wiem ze mam grzybice lub cos innego..ale jak mu to wbic to glowy...na karcie pisze ze nie mam bakterii candida albinas (czy jakos tak)...ale jak nie mam jak pewnie mam...Lekarza mam dobrego..chodze prywatnie..ale nie rozumiem dlaczego lekcewazy takie stany zapalane..jutro jade na wizyte to mu powiem ze jest coraz gorzej i ze strasznie sie boje o dzidziusia...
a nie możesz iść jednorazowo do innego lekarza?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:58   #1488
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Ray- nie strasz cesarka
bo bede
no ja też będę cwaniara bo jej nie grozi

Tifio a no faktycznie na działkę miała jechać dzięki za przypomnienie

Czarna trzymam kciuki żeby malutka posiedziala jak najdłużej

Fem aleś ty wesoła kobitka, aż pyszczek się uśmiecha na widok tych zdjęć

Naked to widzę że nie jestem sama ze swoimi "balonami"

Kobitki te skurcze porodowe to są dokładnie po środku czy gdzie one łapią

Stary 2010-08-04, 12:59   #1489
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
tu nie chodzi o straszenie. Ja wychodzę z założenia, że co ma być to będzie. Jeżeli dam radę, to urodzę naturalnie, ale jak będzie potrzebna cesarka- to będą mnie ciąć i już. Ale jakoś nie mogę zrozumieć takiego podejścia, że chce się mieć cesarkę tylko dlatego, bo tak szybciej, wygodniej...
Ninad- rozumiem. Ja chcialam rodzic naturalnie i nie moge.
Jestem na etapie oswajania sie z mysla o cieciu, o rozharatym brzuchu i o tym jak sobie poradze z TZ przy dziecku juz w domu (nie bedziemy miec nikogo do pomocy). Na zyczenie cesarki na pewno bym nie chciala. Same zzo mnie przeraza..
Stary 2010-08-04, 13:02   #1490
kasienka1701
Zadomowienie

Uwaga kolejna wiadomość od Martuchy:

"Skurcze co 2 3 minuty.Wzięłam znieczulenie jest dobrze położna Ewa Ruda super jest mówi,że jak tak będzie postępować to za niedługo urod
zę"

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:05   #1491
dra
Zakorzenienie

hej i znow produkcja stron
klarissa śliczne ciuszki
aneczka daj spokój kazdy wyraza swoje zdania ale nie znikaj tyle tu byłas,ze szkoda jakbys znikła-zawsze jest tak,ze jest i krytyka ale każdy moze pisac co mu sie podoba,niestety mi tez nie raz sie zdarzylo co pisac,a zostalo inaczej odbierane,ale to tak jest znajac sytlacje w realu wtedy jest jasnosc,a wirtualnie to mozna roznie rozumowac
ah z facetami moj na kazdym kroku super nie jest,ale potrafi,ale no sa rozni ludzie jedni super dobrzy,inni troche tak troche tak
ale wiesz taka prawda ze jak jest super to jakos o tym sie tak nie pisze,a jak zrobi jakas przykrosc to czlowiek chce sie wygadac i opisuje jaki to niedobry jest i pozniej wychodzi zee same zle rzeczy sa i tak obok spojrzec faktycznie jakby było wiecznie zle,ale dlatego,ze o dobrym juz sie nie pisze i tak wynika
zuziaczka śliczne focie
majka232 supe bryka
lisica ja wszystkie piorę
aaa martucha to może już,ale super szybkiego plum życzę
astorianka kazda z nas jest inna jak poród przezyjemy to sie okaze,moje 2 kumpele tez cesakra cesarka,ale ja chce sn probowac wiadomo bol bedzie ale kazdy inaczej przechodzi,jedna po sn mowi koszmar nigdy wiecej dzieci,inna ze boli jak choinka czuła,ze umiera,a jak juz po to przyplyw energii,kriocze jej sie goilo z 2 miechy ale mowi,ze 2 tak,ale pozniej,to wszystko zalezy jak sie przezyje,a wiadomo nieraz jest trudno,ale trzeba myslec pozytywnie

-----------------
kurde jeszcze tydz do wizyty nie wiem jak dam ra
de tu pranie czeka,a ja leze,bo na dole boli cos,wczoraj jakby synio zszedł na doł nawet tż patrz Rafałek chyba tu się przeniusł i faktycznie,bo czulam go wiecej na gorze,a teraz na dole zaciskam nogi niech synio jeszcze siedzi

dzieki za mile komentarze brzuszka,urusl urusl,ale tez mi mowia,ze mam jakis wielgachny,ale ja to nigdy nie mialam super plaskiego brzucha,bo wiadomo te co plaskie brzuchy maja to brzuszek maja mniejszy tak mi sie wydaje,a te co mialy brzuchol to maja wieksze

a jesli o staniki kiedys to zwykly bazarkowy,ale dla moich cycow maly wybor i zle dobrane nosilam,teraz mam z 2 tylko,ale dobrze dobrane i nie ten sam cyc lepiej leza zaraz juz wole uzbierac kase i kupic lepszy,ale przyznamz,e wiecej niz 100zl bym nie dala,bo mnie nie stac

a co do wychowywania dzieci kazda wychowa jak chce
ja wiem,ze moje bedzie kochane,ale i samodzielne,tyle czekalam na skarba,ale jak widze jak moi rodzice brata wychowuja to koszmar moze to super wyglada,ale niestety krzywde mu robia niesamowita w zyciu nikle szanse,aby sobie sam poradził,a moje tlumaczenia na nic sie nie zdaja ja jestem nie dobra córka,niedobra siostra i w sumie nie wiem czy nie chca widziec co robia czy po prostu tego nie widza,ale coz niech chowaja jak chca oni beda zalowac nie ja

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Uwaga kolejna wiadomość od Martuchy:

"Skurcze co 2 3 minuty.Wzięłam znieczulenie jest dobrze położna Ewa Ruda super jest mówi,że jak tak będzie postępować to za niedługo urod
zę"
ło to lada moment moze rodzic to oby szybko poszlo
Stary 2010-08-04, 13:06   #1492
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
a nie możesz iść jednorazowo do innego lekarza?
oczywiscie ze moge..ale nie chce zaczynac z kolejnym lekarzem..jest jeden prowadzacy i niech tak zostanie..jutro go ostro przycisne

No to mamy pierwsza rodzaca.....to czekamy na dalsze wiesci...
Stary 2010-08-04, 13:09   #1493
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
i ja to rozumiem. Ale podejrzewam, że gdybyś miała większy biust to zmieniłabyś zdanie
no tego jestem pewna dlatego napisałam ,że was rozumiem, że dbacie o swoje skarby ja np. mimo ,że mam mały biust nie wyobrażam sobie chodzenia w ogóle bez biustonosza to jest dopiero zbrodnia

ooo..super, że dostała znieczulenie

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-08-04 o 13:10
Stary 2010-08-04, 13:09   #1494
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ninad- rozumiem. Ja chcialam rodzic naturalnie i nie moge.
Jestem na etapie oswajania sie z mysla o cieciu, o rozharatym brzuchu i o tym jak sobie poradze z TZ przy dziecku juz w domu (nie bedziemy miec nikogo do pomocy). Na zyczenie cesarki na pewno bym nie chciala. Same zzo mnie przeraza..
a no tak- chyba o tym wspominałaś, ale jakoś mi umknęło chyba..
Cytat:

No to mamy pierwsza rodzaca.....to czekamy na dalsze wiesci...
teraz to już chyba będą wieści "po"
Stary 2010-08-04, 13:16   #1495
Ray
Zakorzenienie

hahaha gabisun mi tez grozi cesarka
ja tam nikogo nie strasze mowie jak jest i tu boli i tu boli....

a opowiesci to sobie poczytajcie po porodzie
bo serio to wiekszosc wyolbrzymia, kazdy ma subiektywne zdanie o do siebie
ja tam porod wspominam bajkowo
oby wszystkie takie mialy

dobra ide sobie manicure robic
Stary 2010-08-04, 13:18   #1496
bordowa
Wtajemniczenie

Zuziczka Ja też się boję zzo a chyba będzie cesarka ...

Ja teraz piersi mam dość duże, ale zawsze miałam B a i tak lepiej się czułam, jak miałam lepszy stanik Chociaż lepszy to oznaczało za 30 zł ale zawsze Zobaczymy jak przyjdzie paczka, czy warto było dać te 200 zł.

Mam do Was pytanie. Mam na tym druku z USG napisane "szyjka macicy 23 mm z objawem V". Co to jest ten objaw?
I przy ilości płynu owodniowego (AFI) zawsze mi pisali "N" (czyli chyba w normie) a teraz mam napisane 10 cm. O co chodzi?

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-08-04 o 13:28
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:24   #1497
kasienka1701
Zadomowienie

I następna wiadomość od martuchy:

"7 cm rozwarcia,skaczę na piłce,kroplówka leci po znieczuleniu jest lepiej"

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:30   #1498
Ray
Zakorzenienie

luuu to godzina gora i bedzie po

zzo to super sprawa
Stary 2010-08-04, 13:32   #1499
gabisun
Zakorzenienie

Ray to twój lekarz kieruje na cc z powodu ułożenia także wieloródki? jak czytałam o ułożeniu pośladkowych to kobity kolejne dzieci rodziły sn i wcale nie była to jakaś rzeźnia ale skoro dostaniesz skierowanie to nie masz się co bać

Oj to zaraz Martucha będzie po wszystkim jak fajnie
A mnie dalej coś kłuje w boku

Stary 2010-08-04, 13:32   #1500
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewuszki, no co z wieści, ja tu na szybciocha wpadam do was zajrzeć bo siostra mnie dziś nawiedziła, a tu okazuje się,że martucha już jest w trakcie rozpakowywania się, o kurcze sama zaczynam się stresować.

zuzi daj znać jak tam po usg u ciebie

mszu ja też już planuję wakacje z małą w maju chcę jechać nad nasze morze,a w lipcu wybieram się jak co roku na miesiąc do Danii (1300km w jedną stronę). Mam nadzieję,ze damy radę

Ray masz naprawdę suer podejście do córci i w pełni cię popieram mam nadzieję,ze też uda mi się być taką niegrzeczną asertywną mamuśką

kasienka ja też mam te bóle bioder, wszystko się rozchodzi i nie daję rady się przewracać na drugi bok w nocy.

Lenka daj znać jak tam z wizytą u ginki

czarna trzymaj się bidulko, ale to dziwne,że ginka już w 34 tc dała ci zielone swiatło, pewnie to jest takie minimum z minimum co musimy dotzrymać, chociaż ten 36tc jest bezpieczniejszy. Tak więc trzymaj się juakoś kochana.

ycnan i co z IP?

Ilonko no to z tatą nieciekawie z tym zakrzepem, dobrze,ze go nie przechodził, pewnie dostanie zastrzyki z heparyny i będzie ok

Ja nie kupuję kosza specjalnie na pieluszki bo mój kuchenny opróżniamy codziennie, zresztą mamy zsyp w razie większych awarii. Chcę natomiast kupić mały kosz wiklinowy na ciuszki do prania,ale to tylko dlatego,że kocham takie "wikliniaki"
Dziewczyny ja przeżyłam dzisiaj niezły horror, idę sobie do kuchni,a tu nagle tak ze mnie chlustnęło, na początku myślałam,że to pęcherz nie wytrzymał no ale nic idę do wc a tu cała wkładka zalana białym śluzem (sorry za realistyczny opis :p) już myślałam,że to jakieś wody płodowe czy co, na szczęście był to (chyba) jednorazowy epizod. Miałyście cos takiego kiedyś?

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-04 o 13:35
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości