|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
. No a można też kupić tańsze przyzwoite brytyjczyki - np Curvy Kate (wyprzedażowe nawet za np 60-70zł, na ebay być może taniej)- tylko nie wiem, czy są akurat w takim rozmiarze jak potrzebujesz
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ja tu sobie siedzę spokojnie przy kawce a tu takie wieści
Martucha trzymaj się dzielnie! i do boju czekamy na zdjęcie małego ![]() Ycnan daj znać co tam u ciebie się dzieje i czy idziesz na IP Co do instynktu, to mnie zawsze dzieciaki wnerwiały, zwłaszcza takie rozpieszczone co demolują cały dom a rodzice tylko się uśmiechają na pewno inaczej będzie z moim, bo ogólnie to miękka osoba ze mnie, zwłaszcza w stosunku do zwierząt mój pieso to ma raj ze mną ![]() Ciekawe gdzie Nika się podziewa ![]() A ja potrzebuję interpretacji mojego skurczu nocnego a więc zdarzyło się to już 2 noc z rzędu, złapały mnie takie dwa mega skurcze, napiął się brzuch i trwało to koło minuty. Tylko że ból to było takie mocne ukłucie w podrzuszu ale tak z boku nie na środku i sama nie wiem co o tym myśleć dodam ,że ból okropny, aż dech zapiera, to już sobie wyobrażam jak muszą boleć takie prawdziwe skurcze ![]() A co do staników, to ja zawsze miałam mały biust ( teraz z małego B mam małe C) i nigdy nie kupowałam super drogich, zawsze się odnajdywałam w rozmiarówkach tańszych firm, ale rozumiem ,że jak ktoś ma duży biust to już musi odpowiednio w niego zainwewestować, żeby nie mieć potem z nim problemów. Ja ogólnie jestem maniakiem i mam biustonosz chyba każdym kolorze i wolę sobie kupić 5 za 20zł niż jeden za 100zl
|
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
Martucha myslę o Tobie od rana
dacie radę, trzymam kciuki za jak najmniej bolesne rodzonko fluidek na szczęście gabisun ja też nie mam się co chwalić cycorami, małe B a przy częstych aerobicach, siłce- duże A i naprawdę nie muszę wydawać majątku na staniki, żeby te dwie mandarynki upchnąć czarnaelizabeth oszczędzaj się na ile można, chociaż Ty doświadczona mamuśka na pewno wiesz co i jak. Trzymam kciuki za maleńką, żeby zbyt prędko nie opuszczała brzuszka fem pieknie i radośnie
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi..teraz wiem ze trzeba wyprac wszystko...
Cytat:
Wydaje mi sie ze ma to znaczenie...bo przeciez jak sikasz to i tak to wszystko z ciebie wylatuje..bo te globulki dzialaja miejscowo...na necie poczytaj sobie...bo kiedys w gazecie czytalam o takich badaniach ale zapomnialam..wiem ze jak idziesz robic cytologie to nie wolno 5 dni przed nic aplikowac...
|
|
#1475 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nam leci 17 miesiąc i zatytuowany jets "krzyk- moje drógie imie : cos w tym jest...Mi tez czasem zdarza się klapsa dać..ale Domik traktóje to jako formę zabawy, choć mam wtedy groźna mine i podnoszę głos... oczywiście to taki lekki klapsik na pieluszke więc nawet ni czuje i łody śmieje się i ucieka... Największą karą dla niego jest włożenie do kojca.. ![]() Cytat:
Do sklepu ide..wkłądam go w spacerówke lub rowerek... na spacerku też ... bez przesady ![]() Cytat:
To fajnie ze wkoncu idziesz na usg..no i zycze córy w pozycji nietoperka ![]() Cytat:
zwykły kosz + worek na smieci starczy ..przynajmniej starczał w przypadku Domika..no i jeszcze dodatkowo mam paklanki na co smrodsze pieluszki ![]() Cytat:
napewno Ci teraz ciężko z trójeczką dzieci.. buziole dla Was
|
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Fem sliczne, szczęśliwe zdjęcia
![]() Dziewczyny jakie są wskazania do cesarki? Oprócz oczywiście zatrucia ciążowego, złego ułożenia dziecka, odklejania łożyska i potężna wada wzroku??? Właśnie rozmawiałam z koleżanką, która urodziła w moim szpitalu dwa tygodnie temu. Namawia mnie, żebym zrobiła wszystko żeby mieć cesarkę...Ona rodziła SN. Generalnie trauma i "na jednym skończę" - masaż szyjki macicy, który trwał ok godziny!!! i w efekcie krwotok = 2 litry przetoczonej krwi, paskudne nacięcie krocza, które teraz nie za bardzo chce się goić. Sam poród krótki ale generalnie mówi, że to największa masakra jaką w życiu przeżyła... A ponieważ robię się powoli panikarą szukam innych rozwiązań... Jutro będę u swojej gin to podpytam co i jak (jest ordynatorką) i wyjątkową jędzą ale może ma odrobinę litości dla panikary? |
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
martucha luuuu 5 cm rozwarcia jeszcze kilka h i bedzie po.... albo moze nawet dwie jak szybko idzie
z tym rygorem moim to nie myslcie ze ja taka rzsadna mama jestem hehehe... ja tez wygodna jestem taki zdrowy egoizm, po co mam dziecko nosic jak moze samo isc ![]() po co dziecko ma spac ze mna w lozku jak ma swoje wygodne sliczne itp ja tez chce sie wyspac ![]() zeby sama myje dzis mi nawet pralke zaladowala ubraniami wyjelam jej kolory i sobie tam wrzucala do pralki frajde miala ![]() generalnie motto brzmi, jak robic by sie nie narobic czarnaelizabeth lo cholera 34 tydz.... sciskaj tam nogi czy jak to sie mowi, bo tak to kurcze dluzej przesidz w szpitalu z dzieckiem no i ogolnie im pozniej tym lepiej daj boashe zeby ta moja na nietoperka sie obkrecila bo jak nie to lanie a tak serio srednio mi sie usmiecha ta cesarka bo jak pomysle o 5 dniach w szpitalu i potem dochodzeniu do siebie to mnie skreca. jak by to bylo pierwsze dziecko ok ale juz drugie i musze sie pierwszym zajac a z taka rana cholera ciezko... dobrze ze maz bierze urlop. ja sie wypicowalam bo juz sie na siebie patrzec nie moglam.... musze jedynie zapuscic wloski na nogach echh jak tu 2 tyg wytrzymac tak chodzic :Crazy: ale raz sie wydepiluje i bedzie spokoj :-P astorianka echhhh, nie sluchaj tych historii myslisz ze po cesarce to co bedzie lepiej??? to poczytaj co sie dzieje po cesarce a to ze kolezanka tak miala to coz.. no zdarza sie, zapytaj na porodwce ile jest takich przypadkow serio nie az tak duzo, nie kazda przechodzi traume. jeszcze jest zzo a jak nie to tak czy siak lepiej pocierpiec przy tym porodzie i zapomniec i cieszyc sie dzieckiem niz pozniej lezec z cewnikiem ciagnaca rana na brzuchu ze zasmiac sie nie mozesz i ogolnie prze***..... wedlug mnie
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-04 o 12:30 |
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalny jest zwykły biały śluz, którego w ciąży wypływa sporo, ale nie zielonkawy!
|
|
|
#1479 | |||
|
Rozeznanie
|
Martuchy wiadmosc podniosla mi cisnienie! Uff
Eli- trzymaj sie Mamusia ![]() Usciskuje wirtualnie, szkoda, ze zadnej wizyty wczesniej ci nie umowila ![]() Cytat:
Cytat:
Usmiechnieta Ciazówka! ale ty masz biust Kobito Ja chyba takiego nawet w karmieniu nie osiagne ![]() Co do pobierania krwi, to mi sie wyniki polepszyly. Hemoglobina i hematokryt nieco w gore! cholera wie dlaczego.Cytat:
i mam nadzieje, ze juz sie nie pojawi ![]() Strasznie duzy ten twoj Marianek, moj Alek wazyl w 30tym tyg 1200, czyli troche za malo. Twoj to chyba Gladiatorem zostanie
|
|
#1480 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Super wyglądasz!! Cytat:
Nika to chyba gdzieś na działeczkę pojechała - tak mi się coś kojarzy, bo dziś też się zastanawiałam gdzie ona się podziewa. Tż miał jej internet załatwić, ale chyba nic z tego, bo się nie odzywa. ______ Lecę na spacerek, bo pogoda dziś taka w miarę - ni to ciepło, ni to zimno. Zajrzę do Was później
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurcze, mam nadzieję, że będzie ok.
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łożysko przodujące wskazania ortopedyczne zaświadczenie od psychiatry ![]() Nie łluchaj koleżanek, bo "jakość" porodu nie zależy aż tak bardzo od szpitala jak od indywidualnych naszych predyspozycji Cesarka też niesie za sobą ból i ewentualne komplikacje. Jak dla mnie, najważniejsze, żeby na sali porodwej dobrze się mną zajęli, minitorowali tętno małego bez przerwy, podali odpowiednie środki w odpowiednim czasie no a gdyby miała akcja iść zbyt wolno, albo mały gdzieś utknął to żeby nie podjęli decyzji o cc za późno. A tak to niech się dzieje co chce Najważniejsze zdrowie Maleństwa Kasienko, bo teraz dopiero doczytałam Twoje pytanie odnośnie prania, gdzieś mi wczoraj umknęło więc ja prałam tak:najpierw białe w proszku Lovela do białego ![]() potem płukałam wszystko dokładnie w czystej wodzie następnie płukałam w płynie Lovela to samo z praniem kolorowym troszkę zabawy miałam, pralkę mamy porządną, ale jakoś mam lęk przed wrzuceniem niektórych moich rzeczy a małego to już w ogóle do maszyny od zawsze piorę swoje bluzeczki i sweterki w rękach
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-04 o 12:45 |
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo bede ![]()
|
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tu nie chodzi o straszenie. Ja wychodzę z założenia, że co ma być to będzie. Jeżeli dam radę, to urodzę naturalnie, ale jak będzie potrzebna cesarka- to będą mnie ciąć i już. Ale jakoś nie mogę zrozumieć takiego podejścia, że chce się mieć cesarkę tylko dlatego, bo tak szybciej, wygodniej... Ale ja się wczoraj i dzisiaj obijam w pracy . W domu mi się nie chce siedzieć no i czuję się względnie dobrze, więc przychodzę do pracy. No ale ostatnio jakoś straciłam zapał do pracy i nie mogę się zabrać za jakąś porządniejszą robotę. Już chyba myślę o zupełnie innych rzeczach niż pracaEdytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-08-04 o 13:06 |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze ci np przez taki poród nie odradziła szpitala, w którym rodziła, bo najczęściej tak tworzą sie opinie o szpitalach, jaki poród taki szpital.
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też będę
cwaniara bo jej nie grozi Tifio a no faktycznie na działkę miała jechać dzięki za przypomnienie Czarna trzymam kciuki żeby malutka posiedziala jak najdłużej Fem aleś ty wesoła kobitka, aż pyszczek się uśmiecha na widok tych zdjęć ![]() Naked to widzę że nie jestem sama ze swoimi "balonami" ![]() Kobitki te skurcze porodowe to są dokładnie po środku czy gdzie one łapią
|
|
|
|
#1489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem na etapie oswajania sie z mysla o cieciu, o rozharatym brzuchu i o tym jak sobie poradze z TZ przy dziecku juz w domu (nie bedziemy miec nikogo do pomocy). Na zyczenie cesarki na pewno bym nie chciala. Same zzo mnie przeraza..
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga kolejna wiadomość od Martuchy:
"Skurcze co 2 3 minuty.Wzięłam znieczulenie jest dobrze położna Ewa Ruda super jest mówi,że jak tak będzie postępować to za niedługo urodzę"
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
hej i znow produkcja stron
klarissa śliczne ciuszki ![]() aneczka daj spokój kazdy wyraza swoje zdania ale nie znikaj tyle tu byłas,ze szkoda jakbys znikła-zawsze jest tak,ze jest i krytyka ale każdy moze pisac co mu sie podoba,niestety mi tez nie raz sie zdarzylo co pisac,a zostalo inaczej odbierane,ale to tak jest znajac sytlacje w realu wtedy jest jasnosc,a wirtualnie to mozna roznie rozumowac ah z facetami moj na kazdym kroku super nie jest,ale potrafi,ale no sa rozni ludzie jedni super dobrzy,inni troche tak troche takale wiesz taka prawda ze jak jest super to jakos o tym sie tak nie pisze,a jak zrobi jakas przykrosc to czlowiek chce sie wygadac i opisuje jaki to niedobry jest i pozniej wychodzi zee same zle rzeczy sa i tak obok spojrzec faktycznie jakby było wiecznie zle,ale dlatego,ze o dobrym juz sie nie pisze i tak wynika zuziaczka śliczne focie ![]() majka232 supe bryka ![]() lisica ja wszystkie piorę aaa martucha to może już,ale super szybkiego plum życzęastorianka kazda z nas jest inna jak poród przezyjemy to sie okaze,moje 2 kumpele tez cesakra cesarka,ale ja chce sn probowac wiadomo bol bedzie ale kazdy inaczej przechodzi,jedna po sn mowi koszmar nigdy wiecej dzieci,inna ze boli jak choinka czuła,ze umiera,a jak juz po to przyplyw energii,kriocze jej sie goilo z 2 miechy ale mowi,ze 2 tak,ale pozniej,to wszystko zalezy jak sie przezyje,a wiadomo nieraz jest trudno,ale trzeba myslec pozytywnie ----------------- kurde jeszcze tydz do wizyty nie wiem jak dam ra de tu pranie czeka,a ja leze,bo na dole boli cos,wczoraj jakby synio zszedł na doł nawet tż patrz Rafałek chyba tu się przeniusł i faktycznie,bo czulam go wiecej na gorze,a teraz na dole zaciskam nogi niech synio jeszcze siedzi dzieki za mile komentarze brzuszka,urusl urusl,ale tez mi mowia,ze mam jakis wielgachny,ale ja to nigdy nie mialam super plaskiego brzucha,bo wiadomo te co plaskie brzuchy maja to brzuszek maja mniejszy tak mi sie wydaje,a te co mialy brzuchol to maja wieksze a jesli o staniki kiedys to zwykly bazarkowy,ale dla moich cycow maly wybor i zle dobrane nosilam,teraz mam z 2 tylko,ale dobrze dobrane i nie ten sam cyc lepiej leza zaraz juz wole uzbierac kase i kupic lepszy,ale przyznamz,e wiecej niz 100zl bym nie dala,bo mnie nie stac a co do wychowywania dzieci kazda wychowa jak chce ja wiem,ze moje bedzie kochane,ale i samodzielne,tyle czekalam na skarba,ale jak widze jak moi rodzice brata wychowuja to koszmar moze to super wyglada,ale niestety krzywde mu robia niesamowita w zyciu nikle szanse,aby sobie sam poradził,a moje tlumaczenia na nic sie nie zdaja ja jestem nie dobra córka,niedobra siostra i w sumie nie wiem czy nie chca widziec co robia czy po prostu tego nie widza,ale coz niech chowaja jak chca oni beda zalowac nie ja ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
oczywiscie ze moge..ale nie chce zaczynac z kolejnym lekarzem..jest jeden prowadzacy i niech tak zostanie..jutro go ostro przycisne
![]() No to mamy pierwsza rodzaca.. ...to czekamy na dalsze wiesci...
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego napisałam ,że was rozumiem, że dbacie o swoje skarby to jest dopiero zbrodnia ![]() ooo..super, że dostała znieczulenie
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-08-04 o 13:10 |
|
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz to już chyba będą wieści "po"
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha gabisun mi tez grozi cesarka
ja tam nikogo nie strasze mowie jak jest i tu boli i tu boli.... ![]() a opowiesci to sobie poczytajcie po porodzie ![]() bo serio to wiekszosc wyolbrzymia, kazdy ma subiektywne zdanie o do siebie ![]() ja tam porod wspominam bajkowo oby wszystkie takie mialy ![]() dobra ide sobie manicure robic
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziczka Ja też się boję zzo a chyba będzie cesarka ...
![]() Ja teraz piersi mam dość duże, ale zawsze miałam B a i tak lepiej się czułam, jak miałam lepszy stanik Zobaczymy jak przyjdzie paczka, czy warto było dać te 200 zł.Mam do Was pytanie. Mam na tym druku z USG napisane "szyjka macicy 23 mm z objawem V". Co to jest ten objaw? I przy ilości płynu owodniowego (AFI) zawsze mi pisali "N" (czyli chyba w normie) a teraz mam napisane 10 cm. O co chodzi?
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-08-04 o 13:28 |
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
I następna wiadomość od martuchy:
"7 cm rozwarcia,skaczę na piłce,kroplówka leci po znieczuleniu jest lepiej"
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
luuu to godzina gora i bedzie po
![]() zzo to super sprawa
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Ray to twój lekarz kieruje na cc z powodu ułożenia także wieloródki? jak czytałam o ułożeniu pośladkowych to kobity kolejne dzieci rodziły sn i wcale nie była to jakaś rzeźnia
ale skoro dostaniesz skierowanie to nie masz się co bać ![]() Oj to zaraz Martucha będzie po wszystkim jak fajnie ![]() A mnie dalej coś kłuje w boku
|
|
|
|
#1500 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki, no co z wieści, ja tu na szybciocha wpadam do was zajrzeć bo siostra mnie dziś nawiedziła, a tu okazuje się,że martucha już jest w trakcie rozpakowywania się, o kurcze sama zaczynam się stresować.
zuzi daj znać jak tam po usg u ciebie mszu ja też już planuję wakacje z małą w maju chcę jechać nad nasze morze,a w lipcu wybieram się jak co roku na miesiąc do Danii (1300km w jedną stronę). Mam nadzieję,ze damy radę Ray masz naprawdę suer podejście do córci i w pełni cię popieram mam nadzieję,ze też uda mi się być taką niegrzeczną asertywną mamuśką ![]() kasienka ja też mam te bóle bioder, wszystko się rozchodzi i nie daję rady się przewracać na drugi bok w nocy. Lenka daj znać jak tam z wizytą u ginki czarna trzymaj się bidulko, ale to dziwne,że ginka już w 34 tc dała ci zielone swiatło, pewnie to jest takie minimum z minimum co musimy dotzrymać, chociaż ten 36tc jest bezpieczniejszy. Tak więc trzymaj się juakoś kochana. ycnan i co z IP? Ilonko no to z tatą nieciekawie z tym zakrzepem, dobrze,ze go nie przechodził, pewnie dostanie zastrzyki z heparyny i będzie ok ![]() Ja nie kupuję kosza specjalnie na pieluszki bo mój kuchenny opróżniamy codziennie, zresztą mamy zsyp w razie większych awarii. Chcę natomiast kupić mały kosz wiklinowy na ciuszki do prania,ale to tylko dlatego,że kocham takie "wikliniaki" Dziewczyny ja przeżyłam dzisiaj niezły horror, idę sobie do kuchni,a tu nagle tak ze mnie chlustnęło, na początku myślałam,że to pęcherz nie wytrzymał no ale nic idę do wc a tu cała wkładka zalana białym śluzem (sorry za realistyczny opis :p) już myślałam,że to jakieś wody płodowe czy co, na szczęście był to (chyba) jednorazowy epizod. Miałyście cos takiego kiedyś?
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-04 o 13:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

. No a można też kupić tańsze przyzwoite brytyjczyki - np Curvy Kate (wyprzedażowe nawet za np 60-70zł, na ebay być może taniej)- tylko nie wiem, czy są akurat w takim rozmiarze jak potrzebujesz

Martucha trzymaj się dzielnie! i do boju
czekamy na zdjęcie małego
na pewno inaczej będzie z moim, bo ogólnie to miękka osoba ze mnie, zwłaszcza w stosunku do zwierząt 
i sama nie wiem co o tym myśleć 

fluidek na szczęście
Lekarz przepisał mi globułki Pimafucin i jeszcze maść mam ona jest bez recepty -clotrimazolum, szczerze mi pomogło, nie jest jeszcze super, ale nie piecze i nie swedzi i jakoś daje rade funkcjonować