Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 22:19   #1681
1985ewa
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Bardzo was prosze o podanie linka dla termometru (dla dzidziusia). Juz raz jedna z was mi podala a zapomnialam sobie zapisac, a chetnie bym go kupila.
Ja mam taki http://solidna-apteka.pl/vicks_foreh...gn=direct_link
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Z przyjemnością przedstawiam wam pierwszego wizażowego przystojniaczka.Patryczek we własnej osobie
Śliczny
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
U mnie nie za ciekawie...
Wlasnie wrocilam z USG, Olo za malo wazy, glownie przez za maly brzuszek.Prawie nic nie przybral przez dwa tyg. Reszta wymiarow jest ok..
Jutro ide do szpitala i nie wiem kiedy wroce. Musze zaczac sie pakowac.
Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo ja to tylko rycze...
Trzymamy kciuki,napewno wszystko będzie dobrze,jeszcze zdąży nadrobić wagę,nie denerwuj sie na zapas
Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Czesc.Jestem w 35 tyg.ciazy i jakos wczesniej nie skladalo sie zeby sie do Was przylaczyc.Czy moge?
Witamy

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:20   #1682
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

kurde... ale żeście naprodukowały...
powolutku bedę nadrabiać te 13 stron od dnia wczorajszego

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Pochwale sie jaka chuste zakupilismy dla Malej http://www.thebabasling.co.uk/. Tz sam nalegal, twierdzi, ze bedzie Mala nosil Wybralismy czerwona. W zakladce info jest pokazanych wiecej pozycji noszenia. Myslicie, ze jest ok?
nie do końca jestem przekonana do noszenia dzieci w chustach... jakoś mnie nie przekonuje fakt, że jest to wygodniejsze przecież dzidzia ma wygięty kręgosłup w takiej chuście a poza tym słyszałam o kilku przypadkach uduszenia dzidzi przez złe zawiązanie bobasa... ja jestem raczej na nie...

bordowa gratuluję wejścia w 9 mc już bliżej niż dalej

martynka81 przypomniałaś mi, że muszę iść do dentysty...

Majka232 ja zabawek maluszkowi nie kupuje na początek... napewno dostanie od ciociów i wujków zaraz po narodzinach i rośnie brzuszek jak szalony

ninaad biustonosze to twój konik chyba ja nigdy nie miałam problemu z doborem, znalazłam sklep z gorseciarką, która jest świetna w swoim fachu... lubię u niej kupować

czarnaelizabeth na poprawę nastroju
chłopaki pewnie na medal się sprawowali....?

abz super, że glukoza wyszła dobrze a wizyta u fryzjera... miód na serce właściwie na włosy... hehe...

tifio ślicznie wyglądasz, a dziecko to chyba z kapusty będzie...

Weronisia miło cię "przeczytać " po dłuższej przerwie
mimo kilogramów( która każda z nas ma więcej, ja mam już 16 na plusie) bardzo ślicznie wyglądasz... mam wrażenie, że wszystkie te kilosy poszły w Paskalka współczuje nerki... dawaj to ją wytniemy i nie będzie bolała

malwina1204 gratulacje dla młodej pary... przeuroczo wyglądacie:lo ve:

dra ze mnie mąż się codziennie śmieje jak próbuje wstać z łóżka, a jaki ubaw ma kiedy muszę założyć rajstopy... normalnie boki zrywać
brzuszek śliczny

kasienka kamień z serca, że to nie cholestaza... uff...

naked Filipek jest super fotogeniczny...a koszula dla maluszka poprostu wypas

cellaris
ściskam, coby ci się poprawił nastrój

Pomidora ale cie wykiwała ta koleżanka... a to zołza... dawaj ja to

Kalex powodzenia u okulisty

Zuziczka mnie to ręce i cycki opadają jak widzę takie głupoty... normalnie aż przełączyłam kanał, żeby się nie denerwować na wariatów....
a co do pracy i wychowania dzidzi to zawsze coś się wymyśli, żeby to jakoś pogodzić...

Klarissa niebieska kiecusia naprawdę przeurocza

aaneczka ty to masz przechery... jak nie mama to mąż... a z tym prezentem to trochę przesadził i jeszcze wszystko na twojej głowie... nic ci nie pomoże
ja tez jestem z ciebie dumna, że nie podałaś mężusiowi tego jedzenia... niech cierpi jak chciał... i brawo za zdecydowanie o własnym prezencie

justysia gratuluje zostania ciocią

ania13.03 ja cie zaraz zmotywuje... cie znajdę łobuzie...

ja już nie dam rady dzisiaj... już mnie kręgosłup nawala
idę się położyć...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:21   #1683
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Zuziczka! Nie martw sie Myslimy o Tobie!!!!

Moj cudowny nastrój własnie prysł jak banka!

Rozbierajac sie do prysznica zauwazyłam u siebie 7 roztepowych brzydkich fioletowych pregów ... nie zgadniecie gdzie?! Na.... !!!!

Po prostu nie moge w to uwierzyc! W zyciu sie spodziewalam ze rozstepy mogą pojawic sie u ciezarnej na pośladach!!!! Tym bardziej, ze co jak co ale w tyłku to ja nic nie przytylam!!!! Fakt tez ze tam sie nie smarowalam, no bo w takim razie musialabym sie smarowac od czola po piety, skoro to cholerstwo moze wylezc wszedzie! Ale jestem zła!!!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-04 o 22:22
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:24   #1684
martynka81
Rozeznanie

Zuziczka - trzymaj się kochana

Witaj Dziuba

a ja zmykam spać, dobranoc
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:33   #1685
tulumka
Raczkowanie

Martucha gratulacje!

Tak sobie właśnie ostatnio przypominam jak wyglądał jasio po porodzie i te małe bodziaczki... dziwne uczucie mieć znowu takiego małego zapuchlaczka.

Ja używam od początku żelu hippa i do smarowania lipikar, cetaphil lub coś z biodermy. Ostatnio odkryłam olejek morelowy. Fajny jest i nie ma problemu jak dziecko weźmie do buzi.

Witam wszystkie nowe kobitki.

mszu ja też miałam w poprzedniej ciąży na pupie, ale smarowałam elancylem i zniknęły.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-08-04 o 22:36
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:46   #1686
dziuba81
Raczkowanie

Dzieki,ja tez spadam do lozeczka-zeby sie wiercic pol nocy,bo nie moge sie wygodnie ulozyc
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 23:16   #1687
Szczęśliwa
Zadomowienie

Post Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszałyście o takiej zabawce Żyrafka Sophie?
Jest o tym nawet cały wątek na poczekalni (albo mamie z klasą).
Mi się wydaje że to zwykła gumowa zabawka jakich było sporo w naszym dzieciństwie.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
dziewczyny polecam Wam zakupy w aptece Dbam o zdrowie (DOZ): http://www.*******/dlamamyimalenstwa
Korzystam z tej apteki na co dzień, fajne ceny i odbiór mam w aptece na mojej ulicy. Też polecam.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ci lekarze są naprawdę nienormalni! Mam bardzo mało wód i nikt mi o tym nie powiedział?!
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A ja mam AFI 9,58cm
Ale małowodzie jest dopiero przy stanie wód poniżej 5cm
Też dzisiaj czytałam w jakiejś gazetce dla mam sprzed kilku miesięcy, że małowodzie jest poniżej Afi 5. Ale wtedy to już jest naprawdę niebezpieczne. Natomiast podobno Afi poniżej 10 jest już powodem do obserwacji bo może świadczyć np. o wyciekach lub niewydolnym łożysku. Zdaniem mojego lekarza norma jest do 10. I takie też normy znaleźć można w różnych artykułach.
Czyli po raz kolejny co lekarz- to opinia.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
U mnie nie za ciekawie...
Wlasnie wrocilam z USG, Olo za malo wazy, glownie przez za maly brzuszek.Prawie nic nie przybral przez dwa tyg. Reszta wymiarow jest ok..
Jutro ide do szpitala i nie wiem kiedy wroce. Musze zaczac sie pakowac.
Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo ja to tylko rycze...
Zuziczka trzymaj się dzielnie nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Ile Olek waży? Moja Dagmara co prawda przybrała ładnie od ostatniej wizyty (3 tygodnie temu) ale to moje łożysko III stopnia może powodować, że w każdej chwili przestanie przybierać (odpukać).
A lekarz powiedział CI jaka może być przyczyna? Podejrzewa łożysko?
Musi być dobrze, trzymam kciuki.

Cytat:
a skąd Wy macie takie dane? w karcie ciąży nie mam czegoś takiego...
Ja mam opis na wydruku z USG, bo podczas usg mierzy się płyn w 4 kieszonkach.

Cytat:
Czesc.Jestem w 35 tyg.ciazy i jakos wczesniej nie skladalo sie zeby sie do Was przylaczyc.Czy moge?
Witamy

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
A ja muszę poobserwować te moje niby-ugryzienia. Może to raczej jakaś pokrzywka ciążowa albo inne takie cholerstwo Jak za parę dni nie będzie lepiej (bo mam wrażenie, że dziś mam ich więcej niż wczoraj) to idę do dermatologa chyba
Skoro się pojawiają nowe to kurcze może to jakieś uczulenie jednak?
Albo masz w domu coś co Cie podgryza...

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A ile ważyły wasze dzieciaczki w 32tc??
Moja w 31 tyg i 2 dni miała 1708 g

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

Moj cudowny nastrój własnie prysł jak banka!
łączę się w bólu i wściekłości ja mam w nich cały brzuch...a tak dbałam.... ohyda..... codziennie jak patrze to jestem w szoku .
Na tyłku łatwo będzie ukryć, jeśli Cie to pociesza....

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 23:41   #1688
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Martucha pisze:
"Czuję się dobrze,wyobrażałam sobie to gorzej choć były chwile zwątpienia czy dam radę,ale Wojtek ustawił mnie do pionu i wszystko się udało!A teraz nacieszamy się sobą Buziaki"
Super Aż się rozmarzyłam...

Zuziczka, kochana, to, że mały nic nie przytył nie musi nic złego oznaczać Skierowanie dostałaś po to, by w szpitalu wszystko dokładnie posprawdzali. Choć wiem, że to nie łatwe, staraj się myśleć pozytywnie
A kciuki mocno zaciśnięte
Cytat:
a skąd Wy macie takie dane? w karcie ciąży nie mam czegoś takiego...
Też nie mam nic takiego w karcie ciąży. Nawet miejsca na takie dane nie ma...
Cytat:
Witamy, witamy. Zdążyłaś w ostatniej chwili

ninaad, jeśli krostek jest faktycznie więcej, to jak najbardziej idź do lekarza. Tymczasem smaruj może żelem Fenistil i pij wapno. Może to coś pomoże.

aaneczka1984, moje Słonko w 31t 3dniu ważyło 1,45-1,70 (badane na dwóch różnych aparatach USG, więc nie wiem któremu wierzyć bardziej). A wliczając błąd w pomiarze pewnie gdzieś po środku Ale mój syncio to z tych mniejszych. Twój jest raczej w normie

mszu, Podłe potworki. Wzięły Cię z zaskoczenia.

Dobrej nocki mamusie
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 23:53   #1689
tifio
Rozeznanie

Od rana martucha niezłe wieści dała to i produkcja jaka, nadrabiam i piszę...

gabisun, nie ma za co Widać moje komórki mózgowe jeszcze do końca się nie skurczyły
A miałaś przez te dwa lata jakaś kontrolę drogową?
Moja jest pulchna odkąd zaszłam w ciąże, więc gdzie te żylaki?

asia-23, no to mała się spieszy, ale jeszcze musi posiedzieć w brzuszku, bo to zdecydowanie za wcześnie na wyjście. Trzymaj ją tam mocno.

mszu, uszy do góry. Dzidzia poczeka na tatusia

ycnan, to przeżyłaś dziś kochana chwilę grozy. Dobrze, że to nic poważnego, ale lepiej niech maleństwo jeszcze posiedzi.

Pomidora,
nie będziesz ryczeć - za duża jesteś! Najważniejsze, aby Tymek był zdrowy, a my jakoś sobie poradzimy...
Ja muszę spakować tylko rzeczy dla siebie, a dla mego młodzieńca dowiezie Tż, bo potrzebujemy tylko oliwkę, krem na odparzenia, pampersy i chusteczki nawilżane, a ubranko dopiero na wyjście, więc niech sobie spokojnie leży w domu i czeka
Dziecko należy kłaść na boczkach (na przemian-raz na jednym, raz na drugim), aby główka ni była zdeformowana i uszka nie odstawały.
A może by tak na liście pisać wymiarki maluszków i jaki to był rodzaj porodu (coś na ten styl jak u naszych poprzedniczek)??
Czytając dlaje stwierdzam, że okropna z Ciebie wredota

kasienka1701, gratuluję powera. Ja dziś na leniucha cały dzień, no prawie cały...

waniliaania2009, widziałam te wałeczki jak robiliśmy zakupy dla małego, ale stwierdziłam, że to zbędny wydatek i coś wymyślę zastępczego Nawet coś juz miałam w głowie, ale teraz mi się zapomniało

Ehś... Chyba dziś akordowo poszerzałyście wątek Czytam dalej, a tylko od południa mnie nie było...

malwina1204, super, że wszystko się udało i jesteś zadowolona ze ślubu i przyjęcia. Tak, prawko też trzeba wymienić, ale ostatnio słyszałam, że do odbioru dopiero z nowym dowodem, więc jak będziesz dkładała wniosek o zmianę to zapytaj.

Zuziczka, za ogórkową masz Moja ulubiona

Ooo jaki duży kawaler nam się urodził! Martucha gratuluję synusia a to dla Ciebie za poród
A my tu teraz świętujemy i opijamy bezalkoholowo Twojego synysia, żeby rósł zdrów jak ryba
Słodziak!! Wszystkie dziewczyny będą jego

ilonalu,
witaj
ja mam wózek z TAKO i osobiście nie podoba mi się ich kolorystyka, bo jest strasznie rażąca (pomijając beże itp), ale znalazłam sklep, który sam wymusił na producencie inny odciń zieleni i jestem w niej zakochana Wydaje mi się, że fiolet to trochę mało trafiony kolor dla chłopca.

Lenka*, będzie dobrze - dasz radę!

angelikaw, mam taką kartę i z niej korzystam, chociaż honorują ją tylko w jednej aptece w moim mieście. Akurat dziś byłam, to pani powiedziała, że jestem drugą mamusią, która korzysta z tej karty, a to przecież nic nie kosztuje. Kupiłam krem przeciw rozstępom i dostałam garść próbek nowych kremów Alantan

Zuziczka, trzymam mocno aby wszystko było w porządku i nie rycz już, bo to nic nie da. Zabierz ze sobą jeszcze

dziuba81, witaj

fem, dziękuję
mój mąż powiedział: nie leź w tą kapustę, bo jeszcze jakiś głąb wyjdzie On to ma poczucie humoru, a sam jest wrześniowy

No i jakimś cudem udało mi się dobrnąć do końca Zeszło mi z tym 3h, ale takie przeżycia są bezcenne. Działo się dziś działo.

A teraz opowiem Wam o moim małym dzisiejszym zmartwieniu. Od razu dodam, że już jest wszystko w najlepszym porządku.
Wczoraj poszłam sobie spać jak zwykle i nie czuje mojego małego figlarza, a zawsze jak się kładę to kopie w łóżko i się gula. A tu cisza. No, ale nic myślałam, że śpi. W nocy też cisza, rano jak Tż wstaje do pracy to on szaleje w najlepsze, a tu znów spokój. Już się przelękłam, ale myślę sobie zaczekam do rana. 8.30 pobudka zazwyczaj przez małego i dalej nic. Pietra miałam jak nie wiem. Dziobałam go tam, zjadłam słodkie, wypiłam zimną wodę, to raz zrobił taką malutką guleczkę i cisza. Cały dzień z nim wojowałam, aż usiadłam teraz do Wizażu to się odezwał. A już myślałam o wcześniejszym ktg, bo mam ustalone na piątek, ale w takich sytuacjach mam dzwonić i przychodzić. Oj, co ja dziś przezyłam. Tu się Martucha rozpakowywała, a u mnie taka cisza... No, ale już kamień spadł mi z serca i mogę się spokojnie połozyć spać.
Przepraszam, że Wam tak nasmęciłam, ale musiałam - jest mi teraz lżej na duchu.

Dobranoc kochane mamuśki!

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:02   #1690
fem
Raczkowanie

Zuziczka a mnie się podoba twoja ciążowa uroda... a co...a z ta szarlotką to ciągle mi smaka robisz... wrrrr... ale będę twarda nie miętka

Cytat:
Napisane przez gabisun
a dzisiaj całą noc ( taki miałam sen) wsuwałam ciasto czekoladowe, galaretkę i drożdżówki rano jak wstałam byłam mocno zawiedziona
a mnie sie śniło, że jadłam przepyszną bułkę z przepysznym pasztetem i przepysznym ogórkiem....mniam... jak się obudziłam to wydawało mi się to takie realne...

Majka bryka pierwsza klasa

angelikaw super, że po wizycie ok... a mała może jeszcze zrobić fikołka

szczęśliwa cieszę się, że dzidzia zdrowa, tylko z tymi wodami to ja nie pomogę, bo nie wiem...

bordowa ale jaja z ta pomyłką w dacie cc

czekająca na fasolkę witaj ponownie

Ilona super, że po wizycie ok

o Jezu MARTUCHA to już cię aż tak wzięło!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ......................... ...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-08-05 o 00:11
Stary 2010-08-05, 01:00   #1691
Ray
Zakorzenienie

zuziczka nic sie nie martw, ja mialam tak z corka byla za mala z powodu niewydolnego lozyska urodzila sie w 38 tyg, w szpitlu dadza ci pewnie zastrzyki na rozwoj szybszy pluc bo jak lozysko niewydolne to moze sie wczesniej urodzic bo organizm nie bedzie mial jak "dokarmic" ale to nie oznacza nic zlego

mnie czeka w sobote usg a jak nie to 3d by sprawdzic wlasnie preplywy i lozysko bo tez mam male dziecko
Stary 2010-08-05, 01:10   #1692
fem
Raczkowanie

dziękuję za miłe słowa co do mojej figuralności i szczęśliwości, to wszystko za sprawka tego stworka co siedzi w moim brzuchu no i tego co zmajstrował tego potworka

zuziczka, ja zawsze byłam biuściasta, to rodzinne... a i tak mam... wróć! miałam przed ciążą najmniejszy
PRZYTULAM MOCNO napewno wszytko będzie dobrze z maluszkiem

gabisun, bo ja poprostu pogodne dziewczę zawsze byłam, podobno jak byłam malutka to się cały czas śmiałam zamiast płakać... tak mi mama opowiada

ycnan kurde ja tez miewam takie bóle skurczowo promieniujące... czy jakoś takie... a ja mam termin niby na 3 października... mówię wam że wcześniej urodzę jak nic!!!

mszu to zdjęcie... poprostu mnie rozczuliło... jeszcze przy tych emocjach co nadrabiam z popołudnia...

Pomidora twoja kotka to pewnie z wrażenia zrobiła... ty przezywasz to ona też

Lenka cmokas dla ciebie, cobyś się trzymała, bo my tu cały czas o tobie pamiętamy

SUPER, ŻE PATRYCZEK JUŻ NA ŚWIECIE!!!
MARTUCHA GRATULACJE
AŻ MI SIĘ ŁEZKA ZAKRĘCIŁA...
JAKI SŁODZISZEK Z TEGO CHŁOPACZKA

jeszcze tak szybko nie udało mi się nigdy przeczytać 10 stron... ach te emocje....

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-08-05, 01:27   #1693
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
ps. miałaś już badanie HbsAg?
bo mój lekarz (S) wczoraj powiedział, że w naszym rejonie nie trzeba robić tego badania i że w szpitalu go nie wymagają, bo wszystkie dzieci były szczepione ;/
Miałam HBS robiony.

maleństwo

Edytowane przez alicia4
Czas edycji: 2010-08-21 o 21:02
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 06:43   #1694
bordowa
Wtajemniczenie

Witam Śpiochy Ja znów sama na 2 dni, bo Tż do pracy pojechał ...

Zuziczka A ile waży Twój mały i w którym tygodniu? Moja Mała też malutka ... Ale na pewno tylko nas straszą i zaczną w końcu ładnie rosnąć Wracaj szybko ze szpitala

gabisun To może jednak nie tak źle starsznie u nas z tymi wodami?

angelikaw Pisałam wcześniej, widać nie zauważyłaś. Dane o ilości płynu owodniowego są na wyniku z USG.

aaneczka1984 Moja Mała ważyła w 33tc 2090g, ale potem w 35tc 2313g, więc wolno rośnie i Mała pewnie będzie, za szybko, żeby przesądzać.

mszu Ja tam rozstępy na tyłku mam od dawna, już jako nastolatka miałam kilka. Nie ma co się tym tak przejmować I to zupełnie normalne miejsce na wychodzenie rozstępów
Stary 2010-08-05, 07:38   #1695
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

bordowa mój mały 33 tygodniu ważył 1980 g i lekarka powiedziała, że gdy przybywa 100-150 g tygodniowo, to jest ok.
Podobno teraz w ostatnich 4-5 tygodniach może zacząć robić nawet 200-250g tygodniowo!

Nie śpię dziś od 5
Po przeprowadzce muszę się zapisać do nowego lekarza i mam pietra, bo możliwe, że to on podejmie decyzję o cesarce..Mój mały też ochoczo bija mi główkę w żebra
Chcę odwiedzić tutejszy szpital, dowiedzieć się co i jak..Zastanawiam się czy nie umówić się się z jakąś położną, nawet jeśli czeka mnie zabieg to potem przyda się ktoś do przystawienia małego do piersi itd..kiedy ja bede leżakować bez ruchu to 12 godzin..brrr
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 08:11   #1696
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
ninaad biustonosze to twój konik chyba ja nigdy nie miałam problemu z doborem, znalazłam sklep z gorseciarką, która jest świetna w swoim fachu... lubię u niej kupować
może nie konik, ale w dalszym ciągu jestem zdziwiona jak przez tyle lat mogłam chodzić w źle dobranej bieliźnie. I zdziwiona ile może zdziałać porządny stanik
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Skoro się pojawiają nowe to kurcze może to jakieś uczulenie jednak?
Albo masz w domu coś co Cie podgryza...
to raczej nie wygląda na uczulenie- bo te bąble za duże..
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Super Aż się rozmarzyłam...

ninaad, jeśli krostek jest faktycznie więcej, to jak najbardziej idź do lekarza. Tymczasem smaruj może żelem Fenistil i pij wapno. Może to coś pomoże.
wapno piję. A do lekarza pewnie pójdę, ale jeszcze spróbuję poobserwować dziś i jutro co się będzie działo...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 08:48   #1697
bordowa
Wtajemniczenie

W końcu zabrałam się za pranie ciuszków Myślałam, że mam mało w rozmiarze 56, a tu samych kolorowych cała pralka wyszła Ale mam dużo znajomych w ciąży teraz, więc jak coś to pooddaję
Stary 2010-08-05, 08:54   #1698
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Z przyjemnością przedstawiam wam pierwszego wizażowego przystojniaczka.Patryczek we własnej osobie
Śliczny

A ja lecę właśnie na wizytę, moja mała szaleje w brzuszku z radości?
Stary 2010-08-05, 08:59   #1699
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

O rety Marta urodzila , dochodzi do mnie ze juz lada chwila bedziemy trzymac w ramionach nasze Malenstwa
GRATULUJE MAMUSIU

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 09:07   #1700
dash
Raczkowanie

Martucha gratuluję!!!!!
Super, że z Patryczkiem i Tobą wszystko dobrze : jupi:
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 09:17   #1701
falbala
Raczkowanie

MARTUCHA - z całego serduszka gratuluje!!!!! i kissy ogromne dla Patryka!
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 09:38   #1702
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
angelikaw super, że po wizycie ok... a mała może jeszcze zrobić fikołka
Liczę na to

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Miałam HBS (nie wiem czy o to pytasz). Te "wszystkie dzieci" to mowa np. o Tobie? Skąd wie, że wszystie, ja nie jestem np. stąd tylko z Łodzi i nie mam pojęcia czy byłam szczepiona . Gdyby mi gin nie kazała zrobić badania sama pewnie bym na to nie wpadła.
tak, o to pytam...
ja też sobie zrobię, i tak za wszystkie badania płacę, wiec skierowanie mi niepotrzebne.

Cytat:
angelikaw Pisałam wcześniej, widać nie zauważyłaś. Dane o ilości płynu owodniowego są na wyniku z USG.
Wczoraj tyle się tutaj działo, że chyba rzeczywiście nie zauważyłam. Dzięki

---
Dziś wybieram się z teściową na zakupy ech Ale może nie będzie tak źle...

Bardzo mnie wkurzyła wczoraj moja mama, która stwierdza, że kupuję wszystkiego za dużo! (no kto, jak kto, ale ja naprawdę mam same najpotrzebniejsze rzeczy, bez pierdół, a u branek wydaje się dużo, bo większość to body przysłane przez moją siostrę, a na body nie mam prawie nic poza kilkoma cienkimi pajacami i starymi śpiochami sprzed 10 lat).
Stwierdziła np. że drugi becik niepotrzebny, no i po co mi śpiworek do spania, że kiedyś wystarczyła kołderka/kocyk i było ok. Wanienki kazała nie kupować, bo pożyczy mi od znajomej... i parę innych rzeczy powiedziała, które sprawiły, że mój wczorajszy bardzo płaczliwy nastrój przeobraził się w fontannę łez wrrr
Kazałam się jej nie wtrącać, bo to MOJE dziecko, a nie jej. Przeraża mnie też, że ona chce wziąć urlop i mi pomagać, gdy urodzę... Przecież ja tu z nią zwariuję!!! A uciec nie ma gdzie, bo mieszka tylko piętro wyżej

Przepraszam, że się żalę, ale musiałam to z siebie wyrzucić...

angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 09:48   #1703
Ineczka33
Wtajemniczenie

Martucha, serdeczne gratulacje!!! Dzidziu ś słodki, do schrupania

Próbuję znaleźć na alledrogo jakąś koszulę do karmienia, ale większość jakaś taka infantylna, w żyrafki, misie, jak dla dzieci
Chyba za stara jestem na takie emblematy, szukam dalej

Angelikaw, ja też z moją nie mogę dojść do porozumienia, wnerwia mnie do potęgi, nie dalej niż wczoraj miałyśmy ostrą wymianę zdań. U nas jest ta drobna różnica, że ona prawie wcale nie interesuje się moim samopoczuciem, zdrowiem (walczę z tą cukrzycą). Miała przyjechać latem do nas, pomóc, bo nie wyrabiam już w ciągu dnia, mam jeszcze 3 letnią córkę. Nie przyjedzie. Więc wyprawka do szpitala, pranie, prasowanie, wyprawka do przedszkola, muszę się zmagać z buntem 3 latka. Ostatnio usłyszałam tylko: Jestem w szoku, jaka jesteś gruba!! Przytyłam jakieś 6 kg, 32 tydz. Na szczęście ona mieszka daleko i już nie chcę, żeby przyjeżdżała.Bądź asertywna, bo czasem te mamuśki to więcej przykrości sprawiają niż pomocy...

Edytowane przez Ineczka33
Czas edycji: 2010-08-05 o 10:24
Ineczka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 09:56   #1704
Paula SHIN
Zakorzenienie

Przede wszystkim:
Martucha GRATULACJE.
Jeszcze chwila i wszystkie polecimy
Cytat:

Bardzo mnie wkurzyła wczoraj moja mama, która stwierdza, że kupuję wszystkiego za dużo! (no kto, jak kto, ale ja naprawdę mam same najpotrzebniejsze rzeczy, bez pierdół, a u branek wydaje się dużo, bo większość to body przysłane przez moją siostrę, a na body nie mam prawie nic poza kilkoma cienkimi pajacami i starymi śpiochami sprzed 10 lat).
Stwierdziła np. że drugi becik niepotrzebny, no i po co mi śpiworek do spania, że kiedyś wystarczyła kołderka/kocyk i było ok. Wanienki kazała nie kupować, bo pożyczy mi od znajomej... i parę innych rzeczy powiedziała, które sprawiły, że mój wczorajszy bardzo płaczliwy nastrój przeobraził się w fontannę łez wrrr
Kazałam się jej nie wtrącać, bo to MOJE dziecko, a nie jej. Przeraża mnie też, że ona chce wziąć urlop i mi pomagać, gdy urodzę... Przecież ja tu z nią zwariuję!!! A uciec nie ma gdzie, bo mieszka tylko piętro wyżej

Nie przejmuj sie mama. Nie ma co denerwowac siebie i dziecka. Niech ona mowi co chce, a Ty rob swoje

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:03   #1705
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
W końcu zabrałam się za pranie ciuszków Myślałam, że mam mało w rozmiarze 56, a tu samych kolorowych cała pralka wyszła Ale mam dużo znajomych w ciąży teraz, więc jak coś to pooddaję
Ja też piorę kolorami,bo mi się nie mieszczą,ale jeszcze jestem daleko w polu,bo przecież jeszcze ręczniki,koce itd...

Cytat:
Bardzo mnie wkurzyła wczoraj moja mama, która stwierdza, że kupuję wszystkiego za dużo!
To mnie tak samo wkurzyła,ale teściowa.Bo oczywiście stała nade mną jak pranie nastawiałam i mówi,ale tego masz wszystkiego dużo...Kasi(jej córce)tyle nie było potrzebne i połowy nie zuzyła...Tak tylko,że nie bierze pod uwagę tego,że jej córcia urodziła dziecko w maju i z racji pogody ubierała małego tylko w body,bo było gorąco,a my rodzimy na jesieni,wiec body to będzie,ale pod spodem,a na wierzch też coś trzeba narzucić...Tego już pod uwagę nie wzięła.I tak sie teraz zastanawiam,bo ona też ma ubranka przygotowane,i miała mi dać pare sweterków i kombinezony,a teraz coś sie nie wychyla...Uznała chyba,że mi nie da,bo skoro tyle bodziaków mam...Niech spada,zapytam jej dzisiaj czy ma zamiar dać(dak jak obiecała) kilka rzeczy czy mam sobie je dokupić sama...Ech

Oprasowałam się wczoraj jak głupia.I jak mi jescze raz ktoś powie,że w prasowaniu dziecięcych ubranek jest coś mistycznego,to chyba go opluję ze śmiechu.Może ja jakaś wyrodna matka będę,ale to było straszne.A najgorsze to były pieluchy.Nie wiem w ogóle jak mogłam być taka głupia na początku pomyślałam sobie,że tylko mała zacznie siadać to przejdę z pampersów na tetrę...Ale po uprasowaniu wczorajszego stosu pieluch,wizja prania i prasowania co drugi dzień i potrójnej ilości postawiła mnie na nogi.Tż był bardzo za tym,żeby tak zrobić,ale mu powiedziałam,że ok,ale tylko jesli będzie prasował te pieluchy...

Poza tym byliśmy wczoraj oglądać wózki na chwilę obecną wychodzi na to,że dziecko będę wozić taczką,bo stanęło na niczym.Tzn nie mamy żadnego wózka,ani typu...Jak już jakiś wydał nam się odpowiedni,co zaraz facet w sklepie mówił,ze minusem jest coś,czego przyjąć nie moglismy,więc lipa.Ja wiem,że idealne wózki nie istnieją,ale powoli już mam dosyć tych poszukiwań...

Ciekawe jak tam Martucha z Patrykiem?Ciekawe jak karmienie....

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:04   #1706
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie mama. Nie ma co denerwowac siebie i dziecka. Niech ona mowi co chce, a Ty rob swoje
dzięki

już mi troszkę przeszło, ale musiałam się "wygadać", bo to we mnie siedziało... Ale wiem, że nie tylko ja mam przeboje z mamą... A inne dziewczyny mają dodatkowo problemy z teściową. Ech...

Mam nadzieję, że ja będę normalną mamą/teściową i że moje dzieci nie będą na mnie narzekać
Stary 2010-08-05, 10:05   #1707
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Jejciu chwile mnie nie było a to Marta plum...dzidka urodziła...
Gratuluję ...słodki synio!!!

A ja po wizycie u ginki...
Tak jak myslałm znów mnie zbyła...
zrobiła stanadardowae usg...było dużo ohów i ahów...
Dzidek zdrowy i duzy...
w 32 tc + 1 waży 2 kg
Babka troche dziwnie na mnie patrzyła, bo ja taka miernota jetsem a bombel taki duży..
śmiała się że jeszcze troche urośnie i mnie przewróci
KAzała przyjść na początku wrzesnia..wtedy wypisze już skierowania na szital, da do zrobienia badanka i "żegnaj Gienia" żadnych więcej wizyt, żadnego ktg..
dziwne ma baba podejscie..zwłaszcza że termin mam na koniec wrzesnia...

Rozważa kolejne cc bo dzidek spory jak na mnie....

A ile ważyły wasze dzieciaczki w 32tc??

Dobrej nocki
Moj maluszek w 31tc wazyl 1710g.
I u nas to norma, ze na koniec juz kaza nie chodzic do lekarza. Ewentualnie ktg co tydzien. Ale ostatnie 4 tyg to wlasnie taki czas czekania

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:10   #1708
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

A ja lecę właśnie na wizytę, moja mała szaleje w brzuszku z radości?
Życzę udanej wizyty. Przynieś same dobre wieści

Cytat:

Biedactwo. Niektóre mamusie nie rozumieją większości rzeczy. Ja też ostatnio jak widzę swoją to aż mnie w środku trzęsie - te jej pomysły W dodatku ja też nie mam wyjścia, bo u mojej mamy cała firma idzie w tym samym czasie na urlop i zazwyczaj jest to luty/marzec i wrzesień/październik - będę na nią skazana. Chyba oszaleje Także głowa do góry i się nie smutaj, bo tylko maluszkowi szkodzisz

Paula SHIN, mój mały w 29t ważył 1705g

A ja dziś kiepsko się czuję. W nocy prawie nie spałam. Brzuch strasznie ciągnie i od 1,5 tygodnia nie rośnie A do wizyty jeszcze 10 dni. Dobrze, że jutro ktg to trochę podpytam położną.

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-08-05 o 10:22
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:15   #1709
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie tak samo wkurzyła,ale teściowa.
znam te teksty i brak mi słów... Trzymaj się cieplutko

Prasowania nienawidzę ;/ Zwłaszcza takich małych rzeczy... Już wolę prasować pieluchy i obrusy niż taką drobnicę.. Ale może nie będzie tak źle... Prasowanie ciuszków jeszcze przede mną.

A wózek na pewno znajdziecie.. i pamiętaj, że nie ma idealnych ...Zawsze się znajdzie coś, co nam nie pasuje

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

tifio -

Mam nadzieję, że z tym brzuszkiem to nic poważnego... Nie martw się na zapas.

Mój brzuch od kilku dni twardnieje i szybko puszcza, ale to pewnie przez stres...
Stary 2010-08-05, 10:19   #1710
ilonalu
Raczkowanie

[B]tifio[B] czy mogłabys wrzucic kilka fotek swojego wózka?
ilonalu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości