Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 07:14   #1261
anilkadro
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dzień dobry
Czyżby udało mi się Was dzisiaj jako pierwszej przywitać?

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Dzisiaj wyprałam pierwsze (białe) ciuszki... Wyszła 1 cała pralka... głownie bodziaki, kilka cienkich koszulek i pajaców...
no i zostanie mi jeszcze 1 pralka kolorowych + 1 pranie z pościelą i kocykami... to pokazuje, jak niewiele mam ciuszków
Ja też wczoraj wstawiłam pierwszą białą turę- wypełnienia pościeli (mam 2 kpl) Jeszcze mi zostały wszystkie ubranka i pościel. Będzie pranie białe, żółto-zielone, niebieskie i różowawe
Swoje piżamy i szlafrok do szpitala też wypiorę w proszku dla dzieci. Niech się dzidzia od początku nie stresuje moim innym zapachem (tak sobie wykombinowałam )

Miłego dnia brzuchatki

He he zanim się zdobyłam na wysłanie już mnie poranne słowiki wyprzedziły

Edytowane przez anilkadro
Czas edycji: 2010-08-03 o 07:16
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 07:48   #1262
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
ninaad, czyli jak mam teraz rozmiar 75D to jaki powinnam kupić stanik do karmienia?? Może być 75E czy źle myślę??
jeżeli przed ciążą też nosiłaś staniki z obwodem 75 to dobrze myślisz. No i o ile to co teraz i wcześniej nosiłaś miało odpowiedni rozmiar (a nie zdziwiłabym się, gdyby tak nie było)- no ale jak już tu kiedyś pisałam, jestem przeczulona jeśli chodzi o prawidłowy dobór staniorów
Cytat:
angelikaw, każde wytłumaczenie jest dobre
Ja chyba bym wolała z fiszbinami, chociaż sama nie wiem... Nie chcę mieć rozlaźniętych na boki cycków a miałam takie wrażenie przy tym staniku bez fiszbin, ale u szwagierki - jakoś nieestetycznie to wyglądało. Czy może we wszystkich stanikach do karmienia te cycki się tak układają? Albo może ona miała źle dobrany rozmiar? Już mam mętlik w głowie Moje komórki mózgowe się skurczyły
nawet duży biust może dobrze wyglądać w miękkim staniku i bez fiszbin- o ile bielizna jest dobrej jakości i, przede wszystkim, dobrze dobrany rozmiar
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 07:55   #1263
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Klarissa- piękne zdjęcia czekam z niecierpliwością na więcej

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A ja muszę pochwalić mojego Tż
wspaniały facet

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Elenka no spakował, codziennie pytał kiedy pakujemy torbę, więc w końcu spakowaliśmy, ja leżałam sobie na kanapie i mówiłam co trzeba a on pakował
Twój również pozazdrościć

Cytat:
Dzisiaj wyprałam pierwsze (białe) ciuszki... Wyszła 1 cała pralka... głownie bodziaki, kilka cienkich koszulek i pajaców...
no i zostanie mi jeszcze 1 pralka kolorowych + 1 pranie z pościelą i kocykami... to pokazuje, jak niewiele mam ciuszków
ja prałam wszystko ręcznie a na początek wcale wiele ciuszków nie potrzeba, dzieci tak szybko wyrastają

a ja dziś jadę na dogrywkę 3d mam nadzieję, że Mały grzecznie dziś będzie współpracował, bo jak nie to koniec lodów i czekolady trzymajcie kciuki i do później
Stary 2010-08-03, 08:32   #1264
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ja prałam wszystko ręcznie a na początek wcale wiele ciuszków nie potrzeba, dzieci tak szybko wyrastają

a ja dziś jadę na dogrywkę 3d mam nadzieję, że Mały grzecznie dziś będzie współpracował, bo jak nie to koniec lodów i czekolady trzymajcie kciuki i do później
Filipku liczymy na Ciebie

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 08:58   #1265
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
To normalne Dziecko ma coraz mniej miejsca
Właśnie ciągle mi to nie daje spokoju... ale rusza się, więc jest ok.

Cytat:
Super sesja
Dzięki

Cytat:
Klarissa, jak to nie ma 75E?? Dziś byłam na przeszpiegach w sklepach w moim mieście i Pani mi dokładnie taki pokazywała, bo właśnie takiego rozmiaru szukałam... Może słabo się zorientowałaś?
Z Canpola? Podobno nie ma większych niż D miseczek. No i 75 cm nie chcę, bo na mnie i 70 będzie zbyt duży...

Cytat:
A co do kopania Twojej malutkiej to gdzieś czytałam, że jak już dzieciaczki są takie większe to właśnie nie czuć kopniaczków tylko takie kręcenie, obracanie itp. dlatego, że mają coraz mniej miejsca na swoje figle.
Cudna sesja! Żaluję, że ja nie będę miała takiej ślicznej pamiątki
Właśnie tak obstawiam, że jej ciasno, ale trochę się jednak martwię A co do sesji może uda ci się jeszcze kogoś namówić?

Cytat:
Hmm... a jeszcze pytanko co do staników. Lepszy z fiszbiną czy bez? Jak myślicie?
Ja zawsze kupuję staniki z fiszbinami ale to wynika z tego, że ja mam piersi podatne na grawitacje i muszę je podnosić

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj wstawiłam pierwszą białą turę- wypełnienia pościeli (mam 2 kpl) Jeszcze mi zostały wszystkie ubranka i pościel. Będzie pranie białe, żółto-zielone, niebieskie i różowawe
Też mam taki zestaw kolorystyczny

Cytat:
Klarissa- piękne zdjęcia czekam z niecierpliwością na więcej
Dzięki

Powodzenia na dogrywce
Stary 2010-08-03, 08:58   #1266
ania13.03
Zadomowienie

Naked21 trzymam mocno kciuki za Filipka Moja Mala ostatnio szaleje tak, ze wczoraj myslalam, ze przebije mi nozka brzuch a usg przespala praktycznie cale. Na pare sekund otworzyla tylko oczka a pozniej nadal twardo spala i to zaslaniajac oczka raczka
Zapomnialam sie pochwalic, ze i ja od wczoraj mam juz wolne I tez zdazylam juz zrobic 2 prania Pochwale sie jaka chuste zakupilismy dla Malej http://www.thebabasling.co.uk/. Tz sam nalegal, twierdzi, ze bedzie Mala nosil Wybralismy czerwona. W zakladce info jest pokazanych wiecej pozycji noszenia. Myslicie, ze jest ok? Milego dnia dziewczyny

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 09:05   #1267
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
film czy zdjecia? mam nadzieje, ze sie pochwalisz tym co wyszlo, albo nie wyszlo
a z tym praniem recznie to chyba Cie popiescilo koleżanko, nie szkoda Ci rąk? Ja nie cierpie czynnosci kotre wiaza sie z dluzszym moczeniem rąk w wodzie, wobec tego nigdy nie piore recznie i prawie nigdy nie zmywam (TŻ lubi zmywac )Tak czy siak, oszczedzaj sie dziewczyno! Dziecina i tak nie bedzie w stanie wyrazic wdziecznosci a Ty sie narobisz jak glupia...

ninaad... jako ze jestes ekspert w dziedzinie stanikowej, a ja raczej w tym temacie nigdy nie oszedzam, mam za duzy biust (obecnie wg miary brytyjskiej 75GG) zeby sobie pozwolic na noszenie byle czego, doradz wsród jakich firm najlepiej czegos szukac?
Tak sobie mysle, ze moze warto miec z fiszbina na dzien, bez fiszbiny na noc zeby moc gdzie wlozyc wkladki laktacyjne.

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-03, 09:19   #1268
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
wow cudna ta suknia, a Ty jaka laska rzeczywiście warto było zainwestować w kieckę
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Kalex ślicznie,a sukienka boska.Ty kobito to masz figurkę,jak modelka,brzusio jakby doczepiony
Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
kalex wyglądałaś ślicznie!
Cytat:

Kalex - sukienka boska, uwielbiam takie
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

Kalex... zarabista kiecka! Powiem wiecej, na Tobie ona prezentuje sie lepiej niz na modlece happy mum
dziękuję
faktycznie, nie żałuję, że kupiłam tą sukienkę, byłam z niej bardzooo zadowolona
mszu - takkkkkk może wezma mnie na modelke do zdjęć

Cytat:

to trzymamy kciuki, żeby mały był grzeczny i słuchał się mamusi

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
a oto moja pierwsza tura ubranek
bardzo ładne
my póki co mamy dwa body i jednego "pajacyka" (nie wiem jak to nazwać, jeszcze się nie wyspecjalizowałam w tych określeniach ), dwa śliniaczki, butki-skarpetki, czapeczkę i otulaczek

ja dziś mam wizytę u okulisty - mam wadę wzroku i mam mi sprawdzić jak bardzo się pogłębiła (a czuję, że trochę poleciało ), sprawdzić dno oka i pieron wie co tam jeszcze a po okuliście jedziemy oglądać komody dla małego do pokoiku

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic, ze i ja od wczoraj mam juz wolne I tez zdazylam juz zrobic 2 prania Pochwale sie jaka chuste zakupilismy dla Malej http://www.thebabasling.co.uk/. Tz sam nalegal, twierdzi, ze bedzie Mala nosil Wybralismy czerwona. W zakladce info jest pokazanych wiecej pozycji noszenia. Myslicie, ze jest ok? Milego dnia dziewczyny
mnie się bardzo podoba
taka nowoczesna nie widziałam w sklepach takich
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 09:20   #1269
bordowa
Wtajemniczenie

ninaad To i ja Cię wykorzystam Przed ciążą nosiłam 85B a teraz 95D i nie wiem jaki obwód kupić tych do karmienia. Taki jak teraz czy jak przed ciążą?

Zaczynam dziś 9 miesiąc
Stary 2010-08-03, 09:25   #1270
Zuziczka
Rozeznanie

Klariska- swietne foty, szczegolnie te z wami razem czarno biale Ekstra!

Naked- zagroz Filusiowi brakiem piwka, to na pewno bedzie wspolpracowal. Trzymam kciuki!

Ja mialam dzis wczesnie pobudke i jazde do centrum na badania, uff. Pani laborantka sciagnela ze mnie ze szklanke krwi i to tylko do morfologii... co laboratorium to obyczaj..
i jeszcze cholernie drogo tam bylo

Cala noc u nas lało, teraz tez nie lepiej. Normalnie jesienia powialo, a ja nie mam zadnej kurtki ani butow na taki okres
Stary 2010-08-03, 09:31   #1271
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:

Zaczynam dziś 9 miesiąc

to już niedługo .....
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 09:32   #1272
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
mnie się bardzo podoba
taka nowoczesna nie widziałam w sklepach takich
Dziekuje
Zapomnialam zapytac czy Wy tez macie zamiar chustowac?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 09:37   #1273
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad... jako ze jestes ekspert w dziedzinie stanikowej, a ja raczej w tym temacie nigdy nie oszedzam, mam za duzy biust (obecnie wg miary brytyjskiej 75GG) zeby sobie pozwolic na noszenie byle czego, doradz wsród jakich firm najlepiej czegos szukac?
Tak sobie mysle, ze moze warto miec z fiszbina na dzien, bez fiszbiny na noc zeby moc gdzie wlozyc wkladki laktacyjne.
ekspertem nie jestem Ale jeżeli ten rozmiar jest dobrze dobrany, to proponowałabym celować na początku w 75(32)H (jeśli taki obwód nosiłaś przed ciążą) lub 70(30) I- jeśli miałaś mniejszy obwód.
W rozmiarze 32H powinnaś znaleźć jakieś modele z Freya. Nie wiem jak karmniki (jeszcze nie zdążyłam ich przetestować), ale zwykłe staniki sobie chwalę Z 30I może być problem- szczerze mówiąc nie wiem, jaka brytyjska firma produkuje takie rozmiary Chyba znajdziesz coś z Alles (ale oni mają swoją rozmiarówkę, więc trzeba sobie poprzeliczać, ale chyba powinnaś złapać się w tę rozmiarówkę). Ja ostatnio zamówiłam (i czekam na dostawę) sobie karmnik z polskiej firmy Melissa- ponoć całkiem niezłe, ale też nie znam ich rozmiarówki, więc nie wiem, czy udało mi się wpasować. Zawsze można podać swoje wymiary u obsługi sklepu i poprosić o dobór rozmiaru. No i słyszałam, że szyją też rozmiary na zamówienie, jeśli ktoś nie mieści się w tabelce
Kupiłam też ostatnio na ebayu jakiś karmnik Royce, ale moim zdaniem 1) jakaś dziwna rozmiarówka- ten który zamówiłam jest chyba przynajmniej rozmiar większy niż standardowe, 2) nawet w dobrym rozmiarze chyba nie trzymałby dobrze, 3) mega szerokie fiszbiny- zachodzą mi na pół pleców
Stary 2010-08-03, 09:41   #1274
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Klariska- swietne foty, szczegolnie te z wami razem czarno biale Ekstra!
Dziękuję

Cytat:
Cala noc u nas lało, teraz tez nie lepiej. Normalnie jesienia powialo, a ja nie mam zadnej kurtki ani butow na taki okres
Nie narzekaj - u mnie jest ponad 30 stopni i zdechnąć można...

Cytat:
ninaad To i ja Cię wykorzystam Przed ciążą nosiłam 85B a teraz 95D i nie wiem jaki obwód kupić tych do karmienia. Taki jak teraz czy jak przed ciążą?

Zaczynam dziś 9 miesiąc
Czytałam, że obwód taki jak przed ciążą a miska o rozmiar większa niż w ciąży czyli 85E A co do reszty to zbliżasz się, oj zbliżasz

Cytat:
Ja nie. Dosyć się nanoszę przez 9 m-cy, a potem niech się mała uczy leżeć w łóżeczku, ewentualnie na bujaczku, który ma przyobiecany od ciotki
Stary 2010-08-03, 09:42   #1275
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
tesciowa przemyslala wso jej glupio to co mowila itp. i zadeklarowala sie pomaac jak potrzeba ona bedzie przyjezdzac nawet raz w mc
Pomoc się przyda wiec jak zrozumieli błąd i swoje zachowanie to niech przyjeżdżają

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A w ramach akcji Ciężarówka w kolejce, byłam w sklepie na promenadzie...
I bardzo dobrze chłopakowi powiedziałaś!

Cytat:
Sama odkrylam dzisiaj fajne miejsce w Poznaniu- Ptasie Gniazdo i zeżarłam tam szarlotke z lodami i bita smietana
A nie przypadkiem Ptasie Radio? Jeżeli tak to byłam tam raz właśnie na szarlotce z lodami, była tak pyszna, ze chetnie bym tam wróciła! W ogóle zaraz chyba polecę do sklepu po jakieś ciacho takiego mi narobiłaś apetytu.

Klarissa

Cytat:
ale a propos stelaza to... uwaga... TŻ wymyslil sobie, ze bedzie kładł wanienke na podlodze w lazience i siadajac na sedesie (zamknietym) bedzie Młodą kąpać
Chyba bardziej niewygodniej pozycji nie mógł wymyślić. Jak się tak nachyli to nie będzie mógł sie wyprostować
U mnie jest opcja zeby stawiać wanienkę na stole w kuchni, ale jak wanienka stanie na stole to nie bedę miała gdzie dziecka położyć jak je z wanienki wyjmę....

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Do tego mam z mamą jechać na wakacje a powiem wam, że nie mam ochoty bo mnie ostatnio moja mama strasznie drażni
No to nie wiem co doradzić, moze sie okazać, ze na innym gruncie, z dala od domu inaczej sie bedziecie dogadywać, a może byc cały czas tak samo jak teraz więc po co się denerwować

bordowa, ale jak to? Ustalili ci termin cesarki tak sami i do tego wcale nie chcieli ci o tym powiedzieć?? Nie no czasem ta służba zdrowia potrafi załamać

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hejo

ja wlasnie sobie robie pedicure i tak czekam az wyschnapaznokcie to zajrzalam swoja droga bosheeee... gimnastyka godna lekkoatletyki
Ja malowałam kilka dni temu a potem miałam straszne wyrzuty sumienia, ze Małego pościskałam. Pewnie dlatego teraz jak mnie czasem kopnie w zebro to aż podskakuję.

Nadrabiam dalej........

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 09:45   #1276
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Znów upały

Co do doboru stanika to nam w SR mówili, że trzeba kupić ok.m-c przed porodem, a obwód taki jak przed ciążą (brzuszek spada i obwód automatycznie się zmniejsza), miseczkę najlepiej taka ciut za luźną (ze wzgl.na nawał), ale ja muszę na swoje duże bimbałki kupić na styk (75G ), bo jakbym wzięła większy obwód to miska też byłaby troszkę większa, ale wezmę sprzed ciąży 75, a nawał jest zazwyczaj w 1-2 tyg. a w ciagu m-ca biust się unormuje i będzie ok.
Kupiłam w H&M 2 staniki bawełniane w rozm.85E, bo 80E miska była za mała i jak będą zbyt szerokie w obwodzie to sobie zszyję, bo to będą takie domowe staniki.
Stary 2010-08-03, 09:51   #1277
bordowa
Wtajemniczenie

abz A no tak, zaplanowali mi cesarkę i nie powiedzieli o tym Jeśli faktycznie będę mieć cc to mogę rodzić w tym szpitalu, ale jeśli mała się obróci to nie chcę, bo my z Tż bardzo chcemy razem rodzić a tu płacić słono trzeba za to ... Jak się okaże przy porodzie, że się obróciła i rodzę tu sama to nie będę zadowolona ...
Stary 2010-08-03, 10:04   #1278
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
A nie przypadkiem Ptasie Radio? Jeżeli tak to byłam tam raz właśnie na szarlotce z lodami, była tak pyszna, ze chetnie bym tam wróciła! W ogóle zaraz chyba polecę do sklepu po jakieś ciacho takiego mi narobiłaś apetytu.
Ptasie Radio, oczywiscie skad ja to gniazdo wzielam? nie pytaj To pewnie zamroczenie poszarlotkowe

Co do stanikow- ja mam dwa takie byle jakie do karmienia plus jeden lepszejszy z Tchibo, ale z tego co piszecie to chyba za duzy obwod wzielam Bo 80C (wczesniej mialam 70C) z tym, ze jak przymierze teraz to jest jeszcze duzo haftek by scisnac, wiec moze bedzie ok.

Mam zamiar jeszcze dokupic staniki z HM ale to pozniej, moze nawet po porodzie (pokazalam TZtowi gdzie i o jakie staniki chodzi ) Jesli juz jestesmy w stanikowych tematach, to ja lubie staniki z Marksa Spencera, sa duzo tansze niz Freya itp, ale maja brytyjska rozmiarowke i mozna naprawde dopasowac do siebie. W Poznaniu jest tez sklep z super stanikami wszystkie mozliwe rozmiary ale ceny jak dla mnie za wysokie. choc podobno na przecenach mozna cos znalezc. Ja jestem typowe 70C poza ciaza, wiec nie musze az tak szukac i kombinowac.
Stary 2010-08-03, 10:08   #1279
martynka81
Rozeznanie

dzień dobry

jeszcze raz dzięki za miłe słowa

Mszu - ciekawe patenty na kąpiel ma Twój Tż .

Naked - powodzenia na usg . Czekamy na relację i zdjęcia

Klarissa - śliczne fotki .

Bordowa - dla Tż, postarał się

Gabisun - dla Twojego Tż też się należą, za pakowanie i za samo zainteresowanie.

Linzey - trzymamy kciuki za was, trzymaj się

Kasieńka - daj znać co dermatolog powiedział. Mam nadzieję, że to nie cholestaza. . A na lekarkę to nie mam słów, kurcze przecież powinna się bardziej zainteresować czy to nie cholestaza i chociaż zaproponować wizytę

kurcze chyba mi się ósemka wyrzyna, skubana potrafi się co jakiś czas odezwać i tak po trochu wyłazi....
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 10:12   #1280
Majka232
Zakorzenienie

Dziewczyny - ma może któraś z Was taki termometr?
http://allegro.pl/item1157354481_top...la_gratis.html

chcę zamówić kilka rzeczy u tego sprzedawcy i się zastanawiam czy ten termometr jest dokładny itd.?
Wcześniej któraś pytała o klin i miałam nie zamawiać, ale teraz przy okazji chyba kupię
http://allegro.pl/item1167350366_pod...6_cm_duza.html
i kupię pierwszą zabawkę dla maluszka
http://allegro.pl/item1160156903_lam...ka_gratis.html
Stary 2010-08-03, 10:13   #1281
tifio
Rozeznanie

Witam i o zdrowie pytam

elenka1, cieszę się, że lepiej się czujesz a z bieganiem to Majka ma rację, jeszcze się nabiegasz i będziesz chciała chociaż chwilkę się polenić

ninaad, akurat przeszłam stanikową metamorfozę przed ciążą i widzę różnicę, bo przez długi czas nosiłam źle dobrany stanik i strasznie się męczyłam, ale na szczęście teraz jest ok Także ten do karmienia też chciałabym dobrać odpowiedni i dziękuję Ci bardzo za pomoc

naked21, za grzecznego Filusia

Klarissa, to napewno nie był Canpol. Przejdź się po sklepach i napewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie, bo rozmiary są przeróżniaste.

Zuziczka, u nas na szczęście jeszcze trochę świeci słoneczko, ale nie wiadomo kiedy zgaśnie i powieje jesienią... Kurtki też nie mam, a nie sądzę żebym zapięła się w którąś z obecnych :/ A butki kupiłam w piątek, bo po prostu nie mogłam się oprzeć tak mi się spodobały Także mam pół problemu z głowy

bordowa, teraz to już bliżej niż dalej

Lecę na jakieś śniadanko, bo jak to mężuś powiedział: nie mogę głodzić Gulusia

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-08-03 o 10:15
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 10:14   #1282
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ekspertem nie jestem Ale jeżeli ten rozmiar jest dobrze dobrany, to proponowałabym celować na początku w 75(32)H (jeśli taki obwód nosiłaś przed ciążą) lub 70(30) I- jeśli miałaś mniejszy obwód.
W rozmiarze 32H powinnaś znaleźć jakieś modele z Freya. (...) Chyba znajdziesz coś z Alles (ale oni mają swoją rozmiarówkę, więc trzeba sobie poprzeliczać, ale chyba powinnaś złapać się w tę rozmiarówkę). Ja ostatnio zamówiłam (i czekam na dostawę) sobie karmnik z polskiej firmy Melissa- (...) Kupiłam też ostatnio na ebayu jakiś karmnik Royce (...)
no widzisz cos zaczełas pisac o tych 30 i 32 i cos mnie natchnelo i chwycilam stanik iiii... mam napisane przy rozmiarówce UK 32GG i EU 70K, a firma nazywa sie CURVY KATE, takze sorry za to 75GG

Dzieki, za podanie marek... switenie sie składa, bo wszytskie marki moge znalezc w centrum miasta, wiec odwiedze sklepy blielizniarskie przy nastepnej wizycie u lekarza.

abz, martynka... ja sie z nim juz nawet nie mam ochoty sprzeczac , bo tak pisała naked, jestem pewna, ze po pierwszej kapieli poleci po ten stelaz, no chyba ze sie uprze i bedzie mi za wszelka cene chcial pokazac, ze tak mozna, bo on czasem tez tak potrafi. Tak czy siak obiecuje porobic Wam zdjecia bedziemy mogly sie wspolnie posmiac

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-03 o 10:18
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 10:30   #1283
martucha84
Zakorzenienie

Pomi – wniosek o macierzynski nie wyglada piszesz go sobie sama, proszac o ten podstawowy(choc nie wszedzie trzeba) no i od razu możesz o te 2 tyg dodatkowe, no i dajesz to razem z ta karteczka ze szpitala ze urodzilas czy chciałam jechac do szpitala? Na początku tak ale caly czas wszyscy tluka mi do Glowy ze nie ma się cos spieszyc lepiej sprawdzic czy sa regularne (moje nie były) a jak już nie wiadomo to wejsc do wanny i jeśli wanna lagodzi skurcze sa krótsze i rzadziej występują to nie ma obaw no i tu mi bardzooo się skróciły a do tego czas miedzy jednym a drugim wydłużył.. podklady mam z semi na lozko takie duze a podpask iż belli (powiedziałam w aptece ze poporodowe i sama mi dala) trzymam kciuki żeby Tymek był obrocony

niuniuniau przychodzi taki czas ze trzeba się z tym pogodzic naprawde zobaczysz ze ten spokoj sam przyjdzie

Majka232 oj masz racje chyba chce już wyjsc

anilkadro super pościel gdzies ty tam wlazla

bordowa bo jest taka mysl o nie jeszcze nie teraz.. po czym za chwile przychodzi no jak nie teraz to kiedy.. ale ta dziewczyna to niezla była no i gratuluje 9 miesiaca

kasienka1701 gratuluje udanych zakupow, wspolczuje wysypki.. ehss uroki..

dash ja chodze co 3 co 2.5 nie czesciej..

NIKaP-n udanej zabawy

Dra super wyprawka

1985ewa bardzo fajny termometr gdzie mierzy temp? Na czole w uchu?

naked21 trzymam kciuki za wizyte
Stary 2010-08-03, 10:38   #1284
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje
ja bym chciała, ale że mam problemy z kręgosłupem (skolioza, lordoza i ogólnie beznadzieja) to zastanawiam się czy dam radę
Cytat:
Mam zamiar jeszcze dokupic staniki z HM ale to pozniej, moze nawet po porodzie (pokazalam TZtowi gdzie i o jakie staniki chodzi ) Jesli juz jestesmy w stanikowych tematach, to ja lubie staniki z Marksa Spencera, sa duzo tansze niz Freya itp, ale maja brytyjska rozmiarowke i mozna naprawde dopasowac do siebie.
no właśnie też zastanawiałam się nad karmnikami M&S ale właśnie przypomniałam sobie, że niedawno otworzyli sklep w Gdyni, więc może któregoś dnia podjadę i zobaczę czy mają pełną rozmiarówkę (choć nie zdziwiłabym się, żeby w Polsce sprzedawali tylko część rozmiarówki- sporo firm tak robi) i do czego się nadają
Cytat:
ninaad, akurat przeszłam stanikową metamorfozę przed ciążą i widzę różnicę, bo przez długi czas nosiłam źle dobrany stanik i strasznie się męczyłam, ale na szczęście teraz jest ok Także ten do karmienia też chciałabym dobrać odpowiedni i dziękuję Ci bardzo za pomoc
no ja doszłam to tego jakieś 2 lata temu- i zdecydowanie widzę różnicę, więc dlatego nie żałuję kasy na porządne dobrze dobrane staniki
Po prostu tak strzeliłam, że ten rozmiar 75 nie jest dobry- bo większość dziewczyn jak zapytasz to mówi, że ma staniki w takim obwodzie, a tylko niewiele z nich faktycznie powinno takie nosić
Cytat:
no widzisz cos zaczełas pisac o tych 30 i 32 i cos mnie natchnelo i chwycilam stanik iiii... mam napisane przy rozmiarówce UK 32GG i EU 70K, a firma nazywa sie CURVY KATE, takze sorry za to 75GG
lubię tę firmę
Czyli jeżeli teraz pasuje na Ciebie 32GG to celowałabym na początku w karmnik 32H lub 30I
Stary 2010-08-03, 10:38   #1285
Majka232
Zakorzenienie

Pokażę Wam jak się zmieniał mój brzuszek od 23 do 31 tyg. (wg mnie niezbyt drastycznie )
Zdj.1 - 23 tydz.
Zdj. 2 - 29
Zdj. 3 - 30
Zdj. 4 -31 tydz.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-03 o 10:45
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 10:43   #1286
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Witam się w kiepskim , niestety nastroju, jakoś ostatnio wszystko idzie pod górkę

Klarissa - przepiękna sesja
aż żałuje, zę mój mąz nigdy by nie zezwoplił na to,z ębyśmy sobie zdjecia takie zrobili

ja jutro mam wizytę i strasznie sie boję...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Majka - śliczny, malutki brzuszek
Stary 2010-08-03, 10:46   #1287
Majka232
Zakorzenienie

czarnaelizabeth - nie smutaj się Trzymam kciuki za wizytę!
Stary 2010-08-03, 10:50   #1288
tifio
Rozeznanie

ninaad, ścisło na wydechu pod biustem mam 76cm, więc może do karmienia trzeba by było uderzyć w 70?? Jak myślisz?? ale wtedy jaka miseczka?? Masakra z tymi stanikami

Majka232,
podrósł troszkę, ale nie drastycznie Śliczny ten Twój brzuszek

czarnaelizabeth,
nie smutaj się!! Uszy do góry, pierś do przodu - będzie dobrze! A wizyty nie ma się co bać, lepiej wiedzieć co się dzieje z maluszkiem, niż żyć w niewiedzy.

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-08-03 o 10:52
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 10:55   #1289
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Witam i o zdrowie pytam

elenka1, cieszę się, że lepiej się czujesz a z bieganiem to Majka ma rację, jeszcze się nabiegasz i będziesz chciała chociaż chwilkę się polenić

Lecę na jakieś śniadanko, bo jak to mężuś powiedział: nie mogę głodzić Gulusia
oj tak, dzisiaj napewno lepiej, widać, wczorajszy podły humor to jednak sprawka hormonów!!

Smacznego kochana dla Ciebie i Gulusia

Bordowa ja zaczynam 8, a Tobie zazdroszczę tego 9

Martucha własnie słyszałam ze najlepiej wejsc do wanny, swoją drogą nie mam wanny tylko prysznic ale ciekawa jestem a jakby to nie byly przepowiadajace i odeszłyby Ci wody w wannie to na dobrą sprawę mogłabyś nie poczuć...

Klarissa super pamiątka te Wasze zdjęcia

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Pokażę Wam jak się zmieniał mój brzuszek od 23 do 31 tyg. (wg mnie niezbyt drastycznie )
Zdj.1 - 23 tydz.
Zdj. 2 - 29
Zdj. 3 - 30
Zdj. 4 -31 tydz.
oszzz jaki zgrabny...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 10:59   #1290
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ostatnio jakoś tak mam obniżony nastrój, nic mi się nie chce.

A w końcu wybrałaś szpital, bo głosowanie było a wyniku nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
no i obiecane zdjęcia
Sama radość bije z twoich fotek

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
jednak nasz aparat zrobił AŻ dwa zdjęcia zanim padł więc wrzucam to, co mam a na ładniejszą resztę muszę zaczekać
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Okazało się że szyjka mocno skrócona i mam skierowanie do szpitalaWłasnie sie pakuje
Trzymajcie kciuki Strasznie sie boje
Szkoda, ale nie będzie tak źle, na długo pewnie cię nie zostawia tylko każą w domu się oszczędzać. A dodatkowych badań chyba nigdy nie za wiele

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja chyba w ogóle nie kupię bo te staniki są jakoś idiotycznie zrobione. Mam w obwodzie niecałe 70 cm, a one się w ogóle zaczynają od 75 cm więc już na wstępie mają za duży obwód, po drugie nie ma 75E tylko idą do D
Przyznam, ze oglądałm staniki tylko w tesco, ale tam rozmiarówka była szeroka, znalazłabyś cos dla siebie, za jedyne 10zł

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam, czy nie naszykowac też sobie ciuchów na wyjście żeby mi tż przywiózł potem, bo jak sam mi coś przywiezie, to już chyba bym wolała w koszuli wracać do domu
Ja będę pewnie miała coś przygotowane w domu, ale chyba w ciążowych spodniach będę wychodziła. Bo na brzuchu na pewno bedzie jeszcze duży "flak" no i nic nie będzie mnie uwierało.
Ostatnio pomyślałam też, ze muszę sobie kupić kilka par nowych majtek, ale takich większych i tanich zeby te wielkie wkłady czy podpaski miały się na czym trzymać no i zeby nie było żal jak sie zabrudzą.

Cytat:
Znajomi zakupili wczoraj lody Carte d'Ore waniliowe i o smaku mlecznej milki i niestety zapomnielismy ich zjesc
Co dzisiaj przypadkiem odkrylam
Ktoras ma ochote?
Chętnie bym posmakowała

Cytat:
Hmm... a jeszcze pytanko co do staników. Lepszy z fiszbiną czy bez? Jak myślicie?
Ja osobiście wole z fiszbiną, ale do karmienia wygodniejszy pewnie bedzie bez.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
nawet duży biust może dobrze wyglądać w miękkim staniku i bez fiszbin- o ile bielizna jest dobrej jakości i, przede wszystkim, dobrze dobrany rozmiar
Na pewno nie mój biust. W miękkim staniku to wyglada tak, ze pomiędzy piersiami robi się miejsce na trzecią pierś W tych do karmienia też najlepiej nie wyglądam, ale co tam wygląd, czuję się w tym nieatrakcyjnie i tak dziwnie. Jak już zobacze jakie będą cycuchy napełnione mleczkiem to kupię sobie stanik choćby z fiszbiną, może lepiej będę wygladać.

Wyglada no to, ze chyba nadrobiłam, ufff
Wczoraj nie zaglądałam, bo byłam na tym obciążeniu glukozą, a potem obiad i kino i tak dzień minął.
Oczywiście cukrzyca wykluczona, wynik 120. Ale co się tam naczekałam to moje. Generalnie spędziłam tam trochę ponad 5 godz O dziwo nie czułam się po drugim pobraniu krwi źle, jak to było za 1 i 2 razem. Glukozę tez wypiłam w tempie ekspresowym mimo ze była z letnią woda (ale cytrynka chyba jednak robi swoje).
A dzisiaj najpierw muszę wydać kasę na przegląd i ubezpieczenie samochodu a potem dla poprawy nastroju idę do fryzjera A co! Odrostów trzeba sie pozbyć

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości