|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zakorzenienie
|
a moj tz byl pod reka, wzial kluczyki i wsiada za kierownice a ja ooooooo nieeeeeeee! tak to nie bedzie!!!!!! oddawaj kluczyki! nie chcial ale jak wzielam torbe i powiedzialam ze jak nie dostane kluczykow (cytuje) to to pierd* i nigdzie nie jade to oddal
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- z podkladem , ale bez gaci jednorazowych. Drzwi mialam zamkniete ze mna byl tylko mala tz i jak ktos przyszedl to wtedy wiec mialam spokoj
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
jesteś szalona
![]() ![]() dzięki bogu ,że ja do szpitala mam cały czas prosto bez świateł może też bym dojechała ![]()
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Rozeznanie
|
Weronisu - pamiętam o tek kawce, bo już kiedyś mi o niej pisałaś
![]() ![]() Darusia - ty to jesteś super kobitka!!! naśmiałam się jak czytałam twojego posta.. ![]()
#2737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też sobie tego nie wyobrażalam, ale tam wszyscy tak chodzą ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja jeździłam w ciązy autem ![]() ![]() tydzien po porodzie wsiadłam za kółko i przejechałam kawałek. Ale jakoś nie miałam siły na prowadzenie i odczekałam jeszcze. Teraz wszędzie jeżdżę sama. Mała w fotelik, stelaz w bagażniku i jade ![]() Bardzo dobrze że uczysz córkę takich domowych rzeczy ![]() Mnie mama też nauczyła z czego bardzo się cieszę. Za to moje koleżanki nie potrafią nawet pralki włączyć. ![]() U nas nocka super. Zasnęła przed 21. obudziła się o 6 ![]() ![]() Tylko teraz pomarudziła i popłakała ale śpiii ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-08-05 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
tz po wypadku tez sie troche boi teraz a ja nie lubie jezdzic z kims kto sie czegos obawia, uwazam ze kierowca powienien byc pewny swojej jazdy... i to jest podstawą!
Obojętnie jak gdzies jedziemy to zawsze ja jestem kierowcą :P Teraz nad morze jak bedziemy jechac on z Oli bedzie z tylu a ja za kolkiem.
![]() |
#2739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy przechlapane, że nic nam w ciąży nie wolno wziąć na taki ból. A może przejdź się do neurologa? Może jednak coś ci zapisze? Bo jak pytałam gina, to mi powiedział, że nic mi nie zapisze, ale mogę spróbować do neurologa i ten będzie wiedział, czy coś wolno... Cytat:
Ja w jej wieku już gotowałam, bo mam uczyła mnie wszystkiego bardzo wcześnie. Do sklepu chodziłam w wieku 5 lat, że nawet mama uszyła mi siatkę, bo wszystkie były za duże i ciągnęłam je po ziemi. Moja córka nie garnie się do pomagania w kuchni i w domu. Ale właśnie skończyła 12 lat i stwierdziłam, że czas najwyższy się za nią wziąć ![]() Dzieci koleżanek nie robią kompletnie nic. Tak jak moja do tej pory. W Polsce te dzieci są trochę inne. Mieszkałam tam rok, to miałam porównanie. Moje to całymi dniami tylko by grały. Mają do dyspozycji komputer, Playstation, PSP2, Nintendo i tylko to im w głowie. Córka nawet nie chce wychodzić na dwór. To już woli książkę poczytać i czyta ich masę. Jak ja byłam dzieckiem nie miałam tych wszystkich gier, a w TV była tylko dobranocka i jakiś program po południu. Całymi dniami byłam na podwórku, albo pomagałam mamie. Moja córka pyta co ma robić na dworzu, że tam nudno itp. Opowiadam, że ja np. robiłam ciasto z błota itp. a ta spojrzała na mnie ja na wariatkę ![]() No inne czasy mamy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zadomowienie
|
Czesc laseczki!
Ja ostatnio spie dobrze i w miare wypoczywam w nocy wiec w ciagu dnia moge cos porobic zeby wykurzyc Anulke. Najgorsze jest to ze chyba zaczely mi jakos inaczej szalec hormony bo wygladam masakrycznie. Mam jakies wypryski na twarzy co w moim przypadku to jakis ewenement bo mam strasznie sucha cere. Normalnie jakies kwiaty lotosu na pustyni. Juz nie moge na siebie patrzec. Nawet do sklepu nie chce isc a w domu ani kromki chlepa na sniadanie a tz w pracy. Niech to sie wszystko wreszcie skonczy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam kanapki z błota na lisciu ![]() No ale to też zależy od wychowania ![]() Moje koleżanki w moim wieku były zdziwione że ja sama umiem zrobić obiad, że sama potrafię zrobic pranie ( a przecież to tylko nastawić pralke ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-08-05 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szylysmy same ubranka dla lalek Barbie, gralismy w podchody, w chowanego, w pilke, chodzilismy na basen..eh jak fajnie bylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
o masakra też mam takie koleżanki jak sie dowiedziały ze bede mieszkać z Tż to one szok, a kto mi ugotuje pranie zrobi?
![]() jak można nie umieć zrobić sobie obiadu i żyć na mrożonej pizzy ( a to akurat potrafią zrobić, wstawić do piekarnika a wstawić ziemniaki na gaz to juz nieee ) ale co racja to racja ,mama mnie z podwórka nie mogła ściągnąć, te wsztskie gry na dworze, skakanie w gumę do nocy, podchodny, chowanego..a teraz sam komputer, mało dzieciaków na dworze ![]()
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo u mnie było dokładnie to samo ![]() Na to że bede mieszkała u Tża to były zaskoczone i 'matko no a co ty bedziesz jadła? i co teściowa bedzie Ci tak pranie robiła? Twoje majtki prała' ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- ja też ![]() ![]() alee faajnie było kiedyś ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
a karteczki w segregatorze zbierałyście? na wymianę?
![]()
#2747 |
Zakorzenienie
|
pewa! i pachnace karteczki rozne, ja trzymalam je w albumie na zdjecia, coby sie nie poniszczyly ![]() i pamietam wyprawy po zeszyty, ksiazki, olowki itp- caly dzien chodzilam i kupowalam bo to bylo wydarzenie, a nie tak jak teraz, ze wszystko w supermarkecie mozna od razu. Ja sie rozkoszowalam zakupami do szkoly razem z siostra i kolezankami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio dopiero je wywaliłam
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
okładka zeszytu to istotna rzecz była !
![]() i nowy piórnik ![]() taaak czekałam na wrzesień ![]()
#2750 |
Zakorzenienie
|
jeszcze plecak;D
dziewczyny moja mala bierze udzial w konkursie, moze puscicie glosika jak wam dam linka co?;D (prossssimyyy) dzwonila alergoglog Oliwki ze moze dzis jedna Pani nie przyjdzie i zebym w razie czego byla naszykowana jak zadzwoni to bedziemy pruć do niej!
![]() |
#2751 |
Zadomowienie
|
jeju, naprawdę teraz dziewuchy takie niesamodzielne są??? szok... ja jak mieszkałam z rodzicami to fakt, nie robiłam wiele, ale zawsze widziałam jak mam robi i potem wszystko wiedziałam sama jak mam zrobić. a z facetami to pewnie już w ogóle jest masakra nie?
irsin, mój za taki tekst dostał by w nos tak, że by popamiętał. mój mi nie mówi komplementów za bardzo, ale nigdy w życiu mi nie powiedział ani nawet nie zasugerował nic takiego... nawet jak wyglądam jak potwór to mi mówi że jest dobrze. weronisia, ja też tak mówiłam, że będę jeździć do końca, ale niestety nie mam na to wpływu, po prostu nie mogę..ja to bym nawet czasem pojechała gdzieś, ale nie chcę stresować tża bo on mi nie pozwala, po za tym boję się w ogóle jeździć, bo jakby jakiś wariat we mnie walnął i coś by się stało z dzieckiem, to.... nie chcę sobie nawet wyobrażać. darusia, ja pierdykam, ty jesteś niezła z tą jazdą, szalona kobieto! ja na szczęście mam pełne zaufanie do mojego tża za kierownicą, a rzadko do kogo mam... carol, przepraszam i obiecuję poprawę ![]() ![]() kasiu, słońce, dasz radę, jeszcze chwilunia, pamiętaj że jesteś pierwsza na liście! ja dzisiaj z pieczywem mam podobny problem, ale na szczęście miałam takie bułeczki do własnego wypieku zapasowe takie i upiekłam w piekarniku i zjadłam, bo świeżego pieczywa zero ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
zdjecie jeszcze czeka na publikacje, ale jak bedzie to poprosze was o glosiki
![]()
![]() |
#2753 |
Rozeznanie
|
Nie , no super wspomnienia
![]() ja też uwielbiałam bawić na dworze.. ha, ha, ha błotko, piasek, wymiana karteczkami, zabawa w kukurydzy he he he.. to były czasy... Czasami człowiekowi brakuje tych cudownych lat dzieciństwa... No a wyprawka do szkoły, tak jak mówicie.. kolorowe okładki, nowe piórniki.. moja mamcia jest krawcową i czasami nam szyła takie superaśne ![]()
#2754 |
Zakorzenienie
|
metropolitan ja po prostu to uwielbiam, w piatek pamietam Tata mi mowi czy do Konina nie pojade po Tv a ja juz ubrana w drzwiach dodam ze na sobote mialam termin a w niedziele pojechalam rodzic;D wiec gosc i tak mial farta ze zdazylam ten tv przywiesc i nie zaczelam rodzic gdzies po drodze;D
![]() |
#2755 |
Rozeznanie
|
Darusia oczywiście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Metropolitan - trzymam kciukasy za wizytę!!!! ja też wczoraj się czułam lepiej, a dzisiejsza nocka - tragedia, bez snu, ból głowy niemiłosierny!!!! za tydzień mam wizytę u mojego gin., a potem popołudniu jadę do innego lekarza na prywatne USG.. już nie mogę się doczekać!!!!
#2756 |
Zadomowienie
|
o rany skorpionek, ja tu patrzę że ty już masz 30 tc!!!! kiedy to zleciało..... boziu, to ja w takim razzie będę zaraz rodzić.....
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- a słuchajcie odnosnie tej samodzielności to znam takie małżeństwo, że ona nic nie potrafi w kuchni zrobići ostatnio jak wykańczali dom to powiedziała, że zlew to w sumie jej w kuchni nie jest potrzebny bo i tak w zmywarce wszystko myje. a ja się jej pytam, czy jedzenie typu mięso, warzywa to będzie latała do łazienki myć?? a poza tym przecież nie wszystko można w zmywarce, ja np mam taki serwis obiadowy którego nie można... ręce opadają nie? i sobie w ogóle zrobiła nad kuchenką tapetę taką zwykłą, ja jej delikatnie doradziłam, że to się jej pochlapie, tłuszczem jak będzie gotować i że są teraz takie fajne panele, albo ewentualnie jakies takie tapety specjalne.... ale w sumie jak ona nic nie gotuje, to co tam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Rozeznanie
|
Metropolitan - kochana, oj leci, leci ten czas...
![]() Dzisiaj przyszła kolejna paczka z zakupami dla maluszka.. , he, he.. Wczoraj Tż oglądał, co już przyszło i gdy zobaczył te wszystkie artykuły higieniczne zebrało mu się na wspomnienia... jak trafiłam szybciej w ciąży z Wiki do szpitala i wszystkie zakupy tego typu robił sam dla mnie ![]() A co do samodzielności to ja już w wieku 12 lat gotowałam obiadki... uwielbiałam pichcić w kuchni... nie wyobrażam sobie jak można być takim ciamajdą.. Mój Tż też jest nauczony samodzielności więc praktycznie robi wszystko.. jak ja byłam dłużej w pracy, on kończył szybciej, to wracałam do domciu na ciepły obiadek, mała odebrana z przedszkola, pranie nastawione..
![]() |
#2758 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój Filipek też coś tam powie coś w stylu aguuu ale to tak sporadycznie, a Twoja już pięknie rozmawia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do samodzielności to mnie rodzice od małego uczyli samodzielności, pamiętam jak byłam mała i płot malowałam z tatą i pochapałam się cała i chodziłam w ciapki ![]() ![]() U nas całkiem nieźle, zgodnie z normą Filuś zasnął przed północą wstał o 3 a później przed 6 ![]() Dziękujemy wszystkim za miłe słowa o Filipku ![]() Co do muzyki to mojemu różną muzykę puszczałam jak był w brzuszku i powiem wam że po porodzie jak puszczałam mu te same piosenki to się uspokajał, oczywiście nie na długo ale zawsze grzecznie słuchał. Mi się wydaje że dzieci lubią taka muzykę jak mama lubi, bo puszczałam mu klasykę, ale nie przepadam za nią i on też nie, a te piosenki co mi się podobają nawet jakieś szybki i głośne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Rozeznanie
|
Oj jaka cisza, mamcie zajmują się zapewne swoimi skarbami, a brzuchatki śpią
![]() Poszłam sobie na krótki spacerek do warzywniaka po owoce, myślałam, że łyk świeżego powietrza mi pomoże na ten cholerny ból głowy, a tu nic... nadal strasznie boli !!! Jutro muszę iść na wyniczki, dobrze, że Tz dostał na jutro urlop, to nie będę musiała Wikulki zrywać tak rano ![]() Właśnie zjadłam pyszną bułeczkę, dzidziulkowi chyba bardzo smakowało, bo szaleje niesamowicie ![]() ![]() ![]()
#2760 |
Zakorzenienie
|
kardashi ja mysle ze wlasnie takie osoby "lenie" spokojnie dalyby rade bo to nic trudnego, ja zaczynalam gotowac z ksiazka kucharska i bylo ok , tylko o wygode tu chodzi, po co ja mam to robic skoro moze mamusia.
PECH- POPSUL MI SIE TELEFON;/ Ugryzla mnie osa i tak mnie reka szczypie ze szokkkk!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.