|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
dzis tez go zamowie.ilonalu - ja z Nivei kupilam plyn do kapieli (dodatkowo mam do kapieli typowo apteczny emolium, bede ich uzywac na zmiane). Mi koolezanki z kosmetykow sklepowych polecaly - Nivee, Hippa, Bambino. Aha mam jeszcze z Nivei- krem na kazda pogode (tak sie chyba nazywa)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-08-05 o 10:34 |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Bo widze że każda musi miec swojego hamulcowego mowiącego "za duuuużo!" U aneglikaw jest to mama, u Ciebie kasienka tesciowa, u mnie TŻ Normalnie moze urzadzmy im wszytskim jakis wspólny meeting no masakra po prostu.... ![]() Mój TŻ argumentuje swoje hamuclowanie... "no zabierasz mozliwosc innym kupienia/ zrobienia Nadii prezentow, chcesz miec milion kocykow?"... A co mnie k!#%... inni obchodza?! Poki co "inni" procz rodzicow moich i tesciowow srednio sie mna intersują. zreszta nie mam ochoty liczyc na dobre gusta innych, bo chce miec takie rzeczy jak mi sie podobaja, a nie takie jakie z łaski dostane, czesto gesto kupowane na ostatnia chwile przed wizytą,bo przeciez nie wypada pojsc z pustymi rekami...
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
ilonalu, przykro mi ale wózek jest zapakowany w kartonie, bo jesteśmy przed malowaniem pokoiku dla maluszka, więc nie byłoby go gdzie trzymać rozłożonego. Mam tylko nosidełko oddzielnie, więc jeśli chodzi tylko o kolor to mogę cyknąć mu fotkę
![]() angelikaw, mam nadzieję, że to nic poważnego. Chociaż chciałabym był urodzić przed terminem, ale znając moje szczęście to jeszcze przenoszę Bo kompletnie nic mi nie dolega, aż od dzisiejszej nocy ten ból brzuszka i ciągnięcie. Stresów nie mam (nie widuje mamusi ), więc to nie jest powodem.
|
#1714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i udało mi się znaleźć jeszcze TAKĄ koszulkę - praktycznie bez nadruków. Materiał porządny, nic się z nią nie stało w praniu- więc mogę polecić Cytat:
|
||
|
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
tifio
super może byc tylko nosidełko
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Reszta tych co nie zapyta tylko wparuje z parą obleśnych śpiochów frotte,będzie musiała liczyć,się z tym,że moja córka nigdy tych rzeczy nie założy
|
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo czuje ze mamy podobne gusta
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-05 o 10:38 |
|
|
|
|
#1718 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam rankiem
![]() Za godzinkę ruszam do kina na Shreka z bratankami mojego męża ![]() Wczoraj wieczorem wcięło mi sporo cytatów i nie podziękowałam za miłe słowa i wsparcie Któraś z Was pytała czy nie ufam lekarzowi? Ufam, jest dobrym specjalistą przyjmuje w poradni patologii ciąży, więc trudne przypadki ma na co dzień. Pewnie dla niego niewdolne łożysko to chleb powszedni, ale ja się martwię bo to silniejsze ode mnie. Dopiero wczoraj jak się wystraszyła dotarło do mnie jak bardzo kocham już to maleństwo które w sobie noszę.......... musi być dobrze ![]() Martucha- Patryś świetny Taki malutki.Lenka- trzymam kciuki żeby u Ciebie było dobrze. I tak jesteś dzielna, nie wiem czy bym wytrzymała cały dzień bez odczuwania ruchów. Ja się niepokoję już po 2-3 godzinach. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja jej grzecznie odpowiadam, że pierwsi goście to pojawią się ok 1,5 miesiąca po porodzie (nie licząc rodziców i rodzeństwa) i zapytałam grzecznie czy do tego czasu moje dziecko ma spać z gołym tyłkiem w oczekiwaniu na prezenty??![]() Zresztą jestem matką i moim obowiązkiem i przyjemnością jest przygotować wszystko do przyjęcia dziecka, a nie czekać co dadzą inni po porodzie. Zresztą większość gości pyta co ma kupić, i wtedy się coś podpowie.
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu biedactwo. Współczuję rozstępów. Ale może lepiej, że wyszły na pośladkach niż na brzuchu? Przynajmniej można je ukryć
![]() Ja mam rozstępy z pierwszej ciąży tylko na wewnętrznej stronie ud i na bokach nad biodrami. Wygląda okropnie. A na brzuchu nie mam nic. Nie doradzę w sprawie Nivei, bo jej nie lubię. Miałam jakiś czas dla córki i mi za mocno to pachniało. Poza tym podrażniło skórę Oliwii, ale to może dlatego, że ona miała bardzo wrażliwą alergiczną skórę. Co do kosmetyków dla dzieci, to ja kupię PENATEN. Sprawdziłam chyba wszystkie dostępne kosmetyki na rynku na moich dzieciach. I Penaten wygrał Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-05 o 10:47 |
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
Jeśli chodzi o te żylaki, to ich aż tak bardzo nie widać, po prostu wargi są bardziej obrzmiałe i takie twarde się robią jak się dłużej stoi. Czasem też jest takie dziwne uczucie napierania Mam nadzieję, że mi szybko zlezie dziadostwo ![]() Chociaż rozstępy mnie ominęły A to badanie AFI to mam na wydruku z usg, koło 35 tygodnia się robi, dostałam taką kartkę z pomiarami bez zdjęcia Ciekawe jak Martucha z karmieniem sobie radzi
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
Szczęśliwa, taka dzielna to ja nie jestem, ale Tż powtarzał, że napewno nic się nie dzieje, że tylko mały śpi. Przez cały dzień to może, ze dwa razy zrobił gulkę, co jest do niego nie podobne, bo zazwyczaj to już od rana skacze i się wierci - będzie kręcony dzieciak
Jutro idę na ktg, więc będę spokojniejsza...A co do teściowych, to ja swojej zapowiedziałam, że nie będzie żadnego noszenia Franka na rękach, bo później sama go w domu nie ogarnę, to się na mnie obraziła i już ![]() Nosidełko i torba, bo tylko tyle mam na wierzchu
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-08-05 o 11:02 |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Martucha, Patryczek wspaniały, nie mogę uwierzyć, że jeszcze przed chwilą był w brzuszku Majka, mnie ta żyrafa wydaje się taka sobie, a na pewno bym tyle pieniędzy na nią nie wydała - zwykła gumowa zabawka z atestem Mpik, dziękuję za link do podliczania powrotu do pracy. Gdybym urodziła 25 sierpnia (a tak mi się marzy) to bym miała wrócić 12 kwietnia, chyba, ze bym mogła wykorzystać ferie z 2011, ale nie wiem, jak to wygląda w przepisach. Ale i tak jakoś sobie załatwię L4, bo nawet dyrka chce, żeby mnie cały rok nie było Przynajmniej ktoś inny staż zrobi.Cellaris, fajnie masz z tym urlopem dla poratowania zdrowia - nie musisz kombinować ![]() Aaneczko, dobrze, ze z synkiem wszystko w porządku Mszu, ciesz się, że na pupie! Ja już przestałam patrzeć w lustro. Boczki mam w ciemnych krechach, nawet ich nie liczę, bo schodzą na uda aż. Pupę też w kilku miejscach "zdobią" rozstępy. A najgorsze, ze na łydkach mi się zrobiły! Gdzie łydki mi nie przytyły! Mój tata ostatnio spytał, co mnie pogryzło, a ja na to, ze takie małe robaczki rozstępy Tifio, ale musiałaś się przestraszyć niebotycznie! Dobrze, że mały jednak się odezwał! Uważaj na siebie Aaaannnnaaaa, powodzenia w szukaniu lekarza i położnej. Klarissa, czekamy na wiadomości po wizycie Angelikaw, szkoda, ze twoja mama pewnych rzecyz nie rozumie. Moja się czepiała, ze chcemy wanienkę ze stelażem, ale powiedziałam, że to nasza sprawa i się odczepiła a tak na szczęście się nie czepia.Ineczko, ja też nie znoszę infantylnych piżam, bo wychodzę z założenia, że ja duża dziewczynka jestem, a nie dziecko i nie potrzebuję misia na piżamie Bom ciągle kobieta i jako taka chcę być postrzegana. Więc kupiłam (tylko nie na all, ale w normalnym bieliźniarskim) dwie koszule firmy muzzy. Jestem nimi zachwycona, na pewno będzie prosto wyjąć pierś i karmić. Podaję przykładową aukcję, żebyś zobaczyła, o jakie koszule mi chodzi http://moda.allegro.pl/item116173084...rmienia_s.htmlKasienko, dojdziecie w koncu do jakiegoś wniosku z tym wózkiem i coś znajdziecie Ja o 14 na wizytę do lekarza - chyba mi powie już, czy będzie poród sn czy cc. Mam stracha ![]() A jeszcze w nocy zrobiłam sobie krzywdę. Śpimy przy otwartym oknie, a ono otwiera się jakby na łóżko i nigdy nie było z tym problemów. A że mnie ostatnio w nocy niebotycznie bolą biodra, to rzucam się po łóżku jak zdychająca flądra No to jakoś o 5 rano jeden rzut i przydzwoniłam z całych sił kolanem w róg otwartego okna! Jak się nie wydarłam krowim rykiem, jak nie wierzgnęłam, tak mój luby już stał nad łóżkiem z lodem i plastrami. |
|
|
|
#1724 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej ja Was chyba nie nadrobię
10 stron w jeden dzionek ![]() Cytat:
u mnie 1300 w 29+1 Cytat:
![]() Cytat:
Tata dalej w szpitalu większych zmian nie ma dlatego na razie zostaje w Opocznie może jutro się zbiorę Już wiem że pracy nei oddam na 16-stego bo nic tu nie wzięłam i nie mam możliwości jej pisać a maiłam wrócić do KrK po 2 dniach No ale co tam Ja czuję się coraz większa a tu jeszcze 9 tygodni do porodu Ufff oby zleciało jak wrócimy do Krakowa do kupujemy wózek i będzie już cały komplet ![]() Trzymajcie się dziewuszki |
|||
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() angelikaw - wielkie dzięki za tę stronkę o Sophie Zuziczka - trzymaj się, na pewno będzie wszystko ok, podadzą leki, przebadają, ale wiem, że bardzo się denerwujesz Dziuba81 - witaj! ![]() tifio - dobrze, że maluszek w końcu sie poruszył leniuszek mały, stracha mamie napędził. Mój też wczoraj malutko się ruszał i też pykałam, a on pojedyncze znaki dawał. Chyba dzieciaczki jak każdy mają dni gdy przepełnia je energia i takie gdy nic i m się nie chce ![]() Ty juz będziesz miała KTG? Ja mam podobny tp (09.10) i nic nie wiem o ktg, a nast. wizyta za 2 tyg. (33 t.c.) Wiecie co, ja na wizytach nigdy nie dostaję wydruku z usg (gin nic nie drukuje) , gin. bada tętno i mierzy chyba główkę i brzuszek maluszka i podaje mi wagę i tyle. Nigdy mi nic nie mówiła o wodach płodowych o ich indeksie... Moze go mierzy i u siebie zapisuje, nie wiem... Pytam czy nie mam za mało wod płodowych, bo brzuszek niewielki, ale mówi, że jest w porządku.
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Martucha - przeogromne gratulacje dla waszej trójeczki
Pomi - kciuki za wizytę!!! |
|
|
|
#1727 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry babeczki
![]() Po wczorajszych emocjach spałam jak zabita Pogoda u mnie dziś znośna. Jest ciepło, ale nie gorąco, słońca nie ma i chyba popada wieczorkiem. tifio, twojemu maleństwu po prostu tęskniło się za ciotkami z wizażu ![]() A brzuszek wcale nie musi rosnąć cały czas. Mój w ciągu 2 tygodni zyskał tylko 1cm w obwodzie Cytat:
![]() Cytat:
Możesz się też przejść do apteki, zapytać farmaceutki, bo większość z nich zna się tak samo jak lekarze, a może nawet i lepiej Klarissa, kciukaski za wizytę ![]() angelikaw, nie przejmuj się mamą. Nie zna się Ineczka33, A ciekawe ile Twoja mama przytyła w ciąży ![]() kasienka1701, może teściowa stwierdziła, że już Ci nie potrzebne te ciuszki, skoro tak "dużo" masz A niech ściska, sama sobie nie założy ![]() Co do prasowania, to ja uwielbiam , więc sądzę, że jak się zabiorę za prasowanie maleńkich bodziaków, to aż tak mnie to nie zmęczy ![]() Jeśli chodzi o wózek, to ja olałam troszkę kilka minusów, bo inaczej bym nie wybrała żadnego. Patrzyłam bardziej na zalety, a nie wady. |
||
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Nosidełko i torba, bo tylko tyle mam na wierzchu
[/QUOTE]tifio Faktycznie sliczny kolorek jak to zrobiliście że uszyli wam wózek takiego koloru, czy TAKO ma w swojej kolekcji juz ten kolor, ten kolor to taka oliwka jak się nie myle
|
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
mszu nie przejmuj się rozstępami, sama mam na tyłku od lat, ważne że na brzuchu póki co ni ma
mamurami się też nie ma co przejmować, bo one teraz chcą się czuć mocno ważne i najlepiej tylko ich słuchać, wtedy będą przeszczęśliwe ehh byłam dziś rano na wizycie u gina. Miało nie być usg ale zrobił, ostatnie i moje dziecko w 35 tc waży 3 kg jest ułożony na nietoperka i koniecznie chce się rodzić sn tylko nie wiem jak będą mnie musieli chyba na pół rozkroić żeby go wydobyć ...mykam teraz obierać jabłka do zaprawiania
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
w życiu nie nadrobię tego co wypisałyście
![]() ja własnie piorę pierwszą turę ubranek wczoraj byłam z mamą i siostrą na większych zakupach dla maluszka a jak skupiłyśmy się na ubrankach to już była masakra, bo najchętniej to bym wszystko wzięła - przesłodkie są te małe ciuszki
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() za wizyte!Weronisia, Szcześliwa, Pomi, ycnan..... dzieki za wsparcie, co nie zmienia faktu, ze z takim nerwem poszlam wczoraj spac, ze snilo mi sie ze na calym ciele porobily mi sie bąble jakbym do wrzątku wpadła... ![]() naked... uuuu... cos niestety czuje, ze szykuje Ci sie niezly sajgon na porodówce, jak Młody bedzie sie rodził siłami natury...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-05 o 11:28 |
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie strachaj się, co ma być to będzie - najważniejsze, aby Tymek był zdrowy. Nieźle przyszalałaś w nocy z tym kolanem, ale dobrze, że masz ratownika medycznego i zaraz udzielił Ci pierwszej pomocy ![]() Cytat:
To już będzie moje trzecie KTG, ale nie u lekarza tylko u położnej, którą sobie wybrałam. Każda kobieta ciężarna ma prawo do opieki położnej od 26 tygodnia ciąży i od tego czasu moja położna robi KTG, tylko na początku co dwa tygodnie. Ja trafiłam do niej w 29 tygodniu, więc powiedziała, że będziemy spotykać się co tydzień. Później po porodzie ta sama położna będzie odwiedzała mnie w domku. Musisz dowiedzieć się jak to jest w Twoim mieście. ycnan, ale do południa śledziłam co się na Wizażu dzieje i ani drgnął. Dopiero na wieczór zatęsknił, albo powitał w ten sposób swojego kolegę - Patryczka, który już przyszedł na świat ![]() ilonalu, na kartonie mam napisane - zgniła zieleń. Nie mam pojęcia czy mają już ten kolor w swojej kolekcji, ale w moim mieście niestety takiego bym nie dostała, bo sklep musiałby zamówić co najmniej 10sztuk tego koloru. A wczoraj byłam na spacerze i widziałam ten kolor na żywo i cieszę się strasznie, że się na niego nie zdecydowałam http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=271 Owszem widziałam go wcześniej, ale nie miałam porównania do mojej ślicznej zieleni i nie wydawał mi się taki straszny
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-08-05 o 11:32 |
||
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny ja już po. Oczekałam się jak głupia - nie wiem po co karzą przyjść na 9, jak sama lekarka dopiero po 10 przyszła... No ale najważniejsze, że byłam. Maleńka rośnie ładnie, w tej chwili waży ok. 1800g (33 tc 3dc). Moja cukrzyca jest w stanie nawet opanowanym, chociaż nadal na czczo mam wysokie cukry. Szyjkę mam zamkniętą i zwartą, poród przedwczesny mi nie grozi.
Gorzej, że moja infekcja zupełnie nie przechodzi wzięła mi pani jeszcze jeden wymaz, wynik ma być we wtorek, a w najgorszym razie dostanę globulki, ale jeśli mi nie minie to muszę pożegnać się z rodzeniem w wannie a szpital, który wybrałam ZZO daje tylko teoretycznie więc w razie czego będzie heja na żywca czyli dokładnie tak, jak nie chciałam. No trudno... Pani mi powiedziała, że niestety ale do cukrzycy gratis występują atrakcje w postaci grzybic i infekcji pochwy. Ja sama znowu schudłam i teraz ważę 58,5 kg w 8 miesiącu, czyli mniej niż ważyłam w 6-tym. Ale skoro dziecko rośnie to kazali mi się nie przejmować. Wczoraj wydawało mi się i mężowi, że mam większy brzuch - zmierzyłam się taśmą krawiecką i faktycznie, nieco mi przybyło na obwodzie ![]() Nie dostałam zwolnienia z pracy bo mam po nie przyjść we wtorek Już tak było parę razy jak jej coś powiedziałam w tym względzie o chorobach "intymnych"... --------------------- Przez wczorajszy poród Martuchy uświadomiłam sobie, że to wszystko dzieje się na prawdę i że ja za chwilę też będę mamą trzymającą na rękach swoje maleństwo. Do tej pory czułam się jak w takim jakby półśnie - tzn. wiem i czuję przecież, że już mam dziecko, szykuję dla niego ubranka, robię pranie, kupuję rzeczy itd. Ale nie miałam takiego wewnętrznego poczucia, że to "już" raczej to macierzyństwo wydawało mi się odległe. Tymczasem widzę, że ono jest coraz bliższe. W poradni diab dali mi "pozwolenie na poród" na "wszelki wypadek gdybym urodziła w sierpniu" to mi uświadomiło, że np. za 3-4 tygodnie moja ciąża będzie donoszona. Wybieramy się dzisiaj z tż-tem po łóżeczko dla małej
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
powoli was nadrabiam i widzę, że Martucha już rozpakowana! GRATULACJE
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
naked - no niezła waga maluszka. Zapowiada się na min. 4300 w 40 t.c.
Możliwe, że zaplanują Ci cc.klarissa - super, że wszystko w porządku! klarissa, naked - życzę owocnego wyboru łóżeczek! ![]() Jem śliwki i właśnie znalazłam robaka
|
#1737 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nocnego wypadku to współczuję i wiem co czujesz,bo mi w nocy Tż przsunął łóżeczko małej i jak wspawałam na siusiu to go nie zauważyłam i tak przygrzmociłam stopą,że myślałam,że mam złamamy palec,ale na szczęście nie ![]() Cytat:
No trudno,może niedługo znajdziemy ten nasz jedyny....Cytat:
No,a najwazniejsze.Martucha napisała smsa ![]() "Cześć wizażowe ciocie My się grzecznie meldujemy Jest ok,Patryk zjadł cyca,teraz śpi A ja odpoczywam,a co ważne czuje się dobrze Patryk miał badany słuch,wszystko jest ok,pobrali mu krew,wieczorem będą wyniki,jutro usg bioderek.Pan doktor powiedział,że jak będę grzeczna to wyjdę jutro wieczorem,a jak nie to w sobotę rano Buziaki"
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
ooo SMS od Martuchy
bardzo fajnie, pozdrawiamy my w sobotę wybieramy się z mężem na kolejny rajd po sklepach
|
|
|
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
angelikaw Już chciałam Ci pisać, żebyś się przed mamą "chowała" i odmówiła pomocy, a tu patrzę, że piętro wyżej mieszka ... Nieciekawa sytuacja.
ninaad Widzę, że nie jestem sama z prasowaniem Swoich rzeczy zazwyczaj nie prasuję, chyba, że tego wymagają, więc ciuszków Małej też prasować nie będę, jeśli nie będą wyglądały jak psu z gardła wyjęte ![]() gabisun Też ciągle myślę, jak tam Marta daje radę z karmieniem ... ![]() A w podpisie chyba powinnaś mieć 37 tydzień? Bo tak Cię obserwowałam i zawsze w tym samym dniu co ja zmieniałaś, ale Ty tydzień dalej ![]() tifio Właśnie, noszenie na rękach ... Ja jestem przeciwniczką i boję się, że jak zostawię Małą mamie czy teściowej to i tak będą nosić ... Mojej mamie już niby mówiłam, żeby tego nie robiła i mnie poparła, ale jak Mała będzie się drzeć to kto wie czy z wygody nie będzie jej nosić ... Pomidora Kiedy na kawę wpadasz? ![]() Te koszule są śliczne, ale nie wiem czy wzięłabym je do szpitala, bałabym się, że mi biust ucieknie ![]() Niezła akcja z kolanem Trzeba było dzwonić, mój Tż był w domu to zaraz by Ci profesjonalnej pomocy udzielił ![]() naked21 To pewnie do ostatniego dnia nie będziesz wiedziała czy sn czy cc jak on taki duży i nadal rośnie ![]() Klarissa Ja sobie uświadomiłam, że to "już" jak leżałam w szpitalu. Widziałam te wszystkie kobietki chodzące po korytarzu w skurczach itp. i dotarło do mnie, że ja zaraz będę na ich miejscu. Jak tak czytam ile ważą Wasze maluszki to dochodzę do wniosku, że moje dziecię jednak nie takie całkiem malutkie I dobrze, bo już się bałam, że jak się pospieszy to takie maleństwo będzie...Zabrakło mi klamerek do Joaśkowych ciuchów
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa mam podobne odczucia do ciebie.Dziecko będzie już za miesiąc,a ja w ogóle jakoś nie mogę przyswoić tej myśli.Ciągle mam wrażenie,że to wszystko mi sie tylko wydaje.Niby czuję jak się rusza,przygotowuję rzeczy,ale nie mogę sobie uświadomić,że ten fuglujący w moim bębnie stworek to moje prawdziwe dziecko,którym za chwilę będę musiała się zająć.Jak patrzę na to zdjęcie Partyka martuchy,to myślę se "Boże,on naprawdę juz jest",a przecież był cały czas,ale w brzuchu,a jakoś to inaczej jednak było...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

dzis tez go zamowie.

Bo widze że każda musi miec swojego hamulcowego mowiącego "za duuuużo!" U aneglikaw jest to mama, u Ciebie kasienka tesciowa, u mnie TŻ
Normalnie moze urzadzmy im wszytskim jakis wspólny meeting

bo czuje ze mamy podobne gusta 

a szpital, który wybrałam ZZO daje tylko teoretycznie więc w razie czego będzie heja na żywca