Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 11:45   #1231
Legionistka23
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2

Cytat:
Napisane przez extreme7279 Pokaż wiadomość
telefon nie działał
nawet jesli by zdazyła sie umówic z kims to policja juz ma te smsy..badz nr z któym sie kontaktowała..

najbardziej prawdopodobne jest to, ze spotkała kogos po drodze..

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:46   #1232
Zasmutana
Raczkowanie

Znalazłam coś takiego na jenym z forów:Wypowiedź koleżanki Iwony:
Koleżanka
Iwony- Adria z która Iwona była na imprezie i z która się pokłociła, wróciła do domu taksówką i miała zostawić Iwonie torebke z kluczami na balkonie, bo Adria mieszka tam gdzie Iwa tylko na parterze. Iwona po dotarciu na miejsce, miała zabrac torebkę, otworzyć sobie sama drzwi do domu Adri i u niej spać. Jestem koleżanką Iwony, jakby ktoś pytał. Nie zdradzę swojego imienia, bo byłaby nagonka na mnie. powiem tylko, że zachowani Adri i Pawła jest irytujące i nie tylko wy forumowicze to zauważyliście, każdy kto ich zna widzi to. Nie chcemy ich osądzać, natomiast między soba także snujemy pewne podejrzenia. Gubią się w swoich wypowiedziach, mało tego nikt nie zostawia torebki na balkonie! Adria zmyśla! Okazja czyni złodzieja przecież! To co ona opowiada, przechodzi ludzkie pojęcie. Natomiast jesli są rzeczywiście niewinni, to mimo wszystko uwierzcie, żadne z nas im już chyba nigdy nie zaufa i chyba każde z nas od nich stroni! Pośród znajomych jesteśmy w tym zgodni. Znikam stąd, bo nie chce siać zamętu, poczekamy zobaczymy.
--------------------------------------------------------- ------------------
nie będę się tłumaczyć, znam Iwonke , chodziłyśmy do jednej klasy! Mama Iwony zadzwoniła do niej po południu, zorientowała się, że ma wył tel i zadzwoniła do Adri. Ta jej powiedziała, że Iwony u niej nie było! Zmyśla jak nienormalna! nikt jej nie wierzy! nie zastanawia was gdzie jest drugi chłopak, który był na imprezie z nimi i czemu nic o nim nie słychać?! Prokuratura wydała nakaz przeszukania działki, bo podejrzwała ich o branie narkotyków! Adria twierdzi, że posprzeczały się o Pawła, natomiast, kontaktowały się ze soba od 3.00 do godz. 3:49. Jak ją pytano dlaczego Iwona się nie wróciła, albo chociaż dlaczego nie umówiła się z Adrią w konkretnym miejscu, żeby ta odebrała ją taksówką to powiedziała, że Iwona była zła i nie chciała z nią wracać ! no kolejne pytanie: to dlaczego zdecydowała się spać u Ciebie i poprosiła, żebyś zostawiła jej klucze ta odpowiedziała, że nie miała kluczy do domu a nie chciała nikogo budzić. Na wiecej pytań, znajomym nie odpowiada, bo twierdzi że nie musi się tłumaczyć, że Iwona sama podjeła decyzje o tym, żeby wracać piechotą! Uważa się za jej przyjaciółkę
? :/ no chyba raczej nie..Iwony przyjaciółka jest Kasia !

Zasmutana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:46   #1233
FeelingGood
Rozeznanie

Cytat:
zostawienie kogoś w nocy w mieście wiedząc że nie ma pieniędzy, dokumentów i rozładowany telefon
A gdzie były jej dokumenty? Przcież nawet przy wejściu do klubu musiała pokazać dowód ( no chyba, że nad morzem w wakacje jest inaczej).

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:46   #1234
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9
Konto usunięte

Treść usunięta
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:46   #1235
karoolciaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piekielny_Aniolek Pokaż wiadomość
Moim zdaniem władze są nastawione - tylko - na odszukaniu ciała Iwony...
Gdyby rzeczywiście tak było sprawa nie trafiłaby do prokuratury. Śledztwo zostalo przekazane prokuraturze, co znaczy tyle, że muszą miec jakieś podstawy, aby sądzic , że Iwona została uprowadzona.
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:51   #1236
mrowcia1616
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
Bardzo często myślę o tej dziewczynie, o jej nieszczęściu... i ciągle przypomina mi się ten krzywy domek.Byłam w Sopocie miesiąc temu na wycieczce i w dodatku robiłam sobie zdjęcie przy tym domku...a ona niedaleko zaginęła...
Boże,ciekawe co się z nią dzieje..dlaczego nie mogą jej odnaleźć przecież sprawa jest bardzo nagłośniona.
A czy było tam więcej monitoringów ?np. przy jakimś bankomacie,skepiku?
policja zna treść SMSówch, połączenia wychodzące i przechodzące.
mrowcia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:51   #1237
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zasmutana Pokaż wiadomość
Koleżanka
Iwony- Adria z która Iwona była na imprezie i z która się pokłociła, wróciła do domu taksówką i miała zostawić Iwonie torebke z kluczami na balkonie, bo Adria mieszka tam gdzie Iwa tylko na parterze. Iwona po dotarciu na miejsce, miała zabrac torebkę, otworzyć sobie sama drzwi do domu Adri i u niej spać. Jestem koleżanką Iwony, jakby ktoś pytał. Nie zdradzę swojego imienia, bo byłaby nagonka na mnie. powiem tylko, że zachowani Adri i Pawła jest irytujące i nie tylko wy forumowicze to zauważyliście, każdy kto ich zna widzi to. Nie chcemy ich osądzać, natomiast między soba także snujemy pewne podejrzenia. Gubią się w swoich wypowiedziach, mało tego nikt nie zostawia torebki na balkonie! Adria zmyśla! Okazja czyni złodzieja przecież! To co ona opowiada, przechodzi ludzkie pojęcie. Natomiast jesli są rzeczywiście niewinni, to mimo wszystko uwierzcie, żadne z nas im już chyba nigdy nie zaufa i chyba każde z nas od nich stroni! Pośród znajomych jesteśmy w tym zgodni. Znikam stąd, bo nie chce siać zamętu, poczekamy zobaczymy.
nie będę się tłumaczyć, znam Iwonke , chodziłyśmy do jednej klasy! Mama Iwony zadzwoniła do niej po południu, zorientowała się, że ma wył tel i zadzwoniła do Adri. Ta jej powiedziała, że Iwony u niej nie było! Zmyśla jak nienormalna! nikt jej nie wierzy! nie zastanawia was gdzie jest drugi chłopak, który był na imprezie z nimi i czemu nic o nim nie słychać?! Prokuratura wydała nakaz przeszukania działki, bo podejrzwała ich o branie narkotyków! Adria twierdzi, że posprzeczały się o Pawła, natomiast, kontaktowały się ze soba od 3.00 do godz. 3:49. Jak ją pytano dlaczego Iwona się nie wróciła, albo chociaż dlaczego nie umówiła się z Adrią w konkretnym miejscu, żeby ta odebrała ją taksówką to powiedziała, że Iwona była zła i nie chciała z nią wracać ! no kolejne pytanie: to dlaczego zdecydowała się spać u Ciebie i poprosiła, żebyś zostawiła jej klucze ta odpowiedziała, że nie miała kluczy do domu a nie chciała nikogo budzić. Na wiecej pytań, znajomym nie odpowiada, bo twierdzi że nie musi się tłumaczyć, że Iwona sama podjeła decyzje o tym, żeby wracać piechotą! Uważa się za jej przyjaciółkę

no właśnie - co z tym drugim chłopakiem?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:53   #1238
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lolita_20 Pokaż wiadomość
z tego co się orientuje to Dream Club jest bardziej klubem dla " elity" i tam przeważnie chodzą starsi ludzie znaczy tacy po 30 koło 40-stki, a nie młodzież np. w moim wieku... Ja tam osobiście nigdy nie byłam ale moja przyjaciółka była tam z 3 razy i pamięta że jak kiedyś chciałam tam pójść to mi powiedziała że nie warto bo jak to ujęła " chodzą tam same stare "dziadki" "
tak, ja gdzieś czytałam, że do tego Dream Clubu chodzą osoby starsze, ktoś na jakimś forum gdzie ocenia się kluby napisał, że będąc tam - mimo, że miał lat 32 - czuł się za młodo, ponieważ towarzystwo było głównie starsze.
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:57   #1239
wyszukiwarka
Zadomowienie

a poza tym nie nagrano jej już na żadnym innym monitoringu?
Stary 2010-08-05, 11:57   #1240
ilooonkkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zasmutana Pokaż wiadomość
znalazłam coś takiego na jenym z forów:wypowiedź koleżanki iwony:
koleżanka
iwony- adria z która iwona była na imprezie i z która się pokłociła, wróciła do domu taksówką i miała zostawić iwonie torebke z kluczami na balkonie, bo adria mieszka tam gdzie iwa tylko na parterze. Iwona po dotarciu na miejsce, miała zabrac torebkę, otworzyć sobie sama drzwi do domu adri i u niej spać. Jestem koleżanką iwony, jakby ktoś pytał. Nie zdradzę swojego imienia, bo byłaby nagonka na mnie. Powiem tylko, że zachowani adri i pawła jest irytujące i nie tylko wy forumowicze to zauważyliście, każdy kto ich zna widzi to. Nie chcemy ich osądzać, natomiast między soba także snujemy pewne podejrzenia. Gubią się w swoich wypowiedziach, mało tego nikt nie zostawia torebki na balkonie! Adria zmyśla! Okazja czyni złodzieja przecież! To co ona opowiada, przechodzi ludzkie pojęcie. Natomiast jesli są rzeczywiście niewinni, to mimo wszystko uwierzcie, żadne z nas im już chyba nigdy nie zaufa i chyba każde z nas od nich stroni! Pośród znajomych jesteśmy w tym zgodni. Znikam stąd, bo nie chce siać zamętu, poczekamy zobaczymy.
nie będę się tłumaczyć, znam iwonke , chodziłyśmy do jednej klasy! Mama iwony zadzwoniła do niej po południu, zorientowała się, że ma wył tel i zadzwoniła do adri. Ta jej powiedziała, że iwony u niej nie było! Zmyśla jak nienormalna! Nikt jej nie wierzy! Nie zastanawia was gdzie jest drugi chłopak, który był na imprezie z nimi i czemu nic o nim nie słychać?! Prokuratura wydała nakaz przeszukania działki, bo podejrzwała ich o branie narkotyków! Adria twierdzi, że posprzeczały się o pawła, natomiast, kontaktowały się ze soba od 3.00 do godz. 3:49. Jak ją pytano dlaczego iwona się nie wróciła, albo chociaż dlaczego nie umówiła się z adrią w konkretnym miejscu, żeby ta odebrała ją taksówką to powiedziała, że iwona była zła i nie chciała z nią wracać ! No kolejne pytanie: To dlaczego zdecydowała się spać u ciebie i poprosiła, żebyś zostawiła jej klucze ta odpowiedziała, że nie miała kluczy do domu a nie chciała nikogo budzić. Na wiecej pytań, znajomym nie odpowiada, bo twierdzi że nie musi się tłumaczyć, że iwona sama podjeła decyzje o tym, żeby wracać piechotą! Uważa się za jej przyjaciółkę
? :/ no chyba raczej nie..iwony przyjaciółka jest kasia !
jak widac nei tylko my uwazamy ze cos jest nie teges wtym wszystkim..
ilooonkkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:58   #1241
dudipopka
kobieta za ladą

dziewczyny a plakaty czy ulotki z wizerunkiem Iwonki może rozdać wyruszającym na pielgrzymkę(o ile już nie wyszła)

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:01   #1242
visionAM
Zakorzenienie

Zależy z jakiego miasta idzie pielgrzymka, z mojego rodzinnego wychodzą 1 sierpnia, bo dojście do Częstochowy zajmuje im dwa tygodnie... ale z jakiś bliżej położonych miast jeszcze na pewno nie wyszli, to jest dobry pomysł
Stary 2010-08-05, 12:01   #1243
Zasmutana
Raczkowanie

http://clips.interia.pl/stm/play.htm...ef=interwencja

Dlaczego ona nie powie o co się pokłóciły tylko,że to nic szczególnego jakby to było nic szczególnego to przeciez mogła by powedzieć o co poszło.Nie kumam

Zasmutana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:04   #1244
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
http://clips.interia.pl/stm/play.htm...ef=interwencja

Dlaczego ona nie powie o co się pokłóciły tylko,że to nic szczególnego jakby to było nic szczególnego to przeciez mogła by powedzieć o co poszło.Nie kumam
nie odtwarza mi tego filmiku
Stary 2010-08-05, 12:05   #1245
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka
hmm
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:05   #1246
visionAM
Zakorzenienie

Powiem jeszcze tak - na naszym forum wypowiada się pewna osoba, która także wypowiada się na innym forum... i szczerze powiem, że średnio mi się to podoba, bo na innym forum ta osoba udziela się od początku i pisze różne dziwne wg mnie rzeczy... nie do końca rozumiem jej intencje... więc mam apel do dziewczyn z Trójmiasta - bądźcie ostrożne! Jak coś to mogę wam podesłać na pw nazwę tej użytkowniczki.
Jeśli będzie jakaś akcja poszukiwawcza labo rozwieszanie plakatów to uważajcie na nią...
Stary 2010-08-05, 12:06   #1247
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
nie odtwarza mi tego filmiku
Tam jakaś wtyczka potrzebna, sama też nie mogę odtworzyć - nie wiem jak ją pobrać
Stary 2010-08-05, 12:06   #1248
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Zależy z jakiego miasta idzie pielgrzymka, z mojego rodzinnego wychodzą 1 sierpnia, bo dojście do Częstochowy zajmuje im dwa tygodnie... ale z jakiś bliżej położonych miast jeszcze na pewno nie wyszli, to jest dobry pomysł
ja myślałam o Trójmiescie bardziej,bo skoro dużo osób nie wiem(miejcowych) może toby cos pomogło
u mnie już chyba wyszli wiec lipa

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:06   #1249
Kamila131290
Raczkowanie

Zapewne nie chce tego powiedzieć publicznie a policji powiedziała wszystko, od tego są przesłuchania, pytanie tylko czy mówiła im prawde czy nie
Kamila131290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:08   #1250
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
hmm
mnie też to początkowo zainteresowało, ale z drugiej strony - to mógł napisać każdy. ludzi tak ponosi, takie bzdury wypisują, że szkoda słów:/
Stary 2010-08-05, 12:09   #1251
mrowcia1616
Raczkowanie

jest dużo nieścisłości, pytanie z czego one wynikają? z nierzetelności mediów czy nieścisłości zeznań Adrii, informacja, że Adria zadzwoniła do Iwony spod klubu, później smsowały; informacja, że rozmowa została przerwana bo Iwonie wyładował się telefon; ojczym, który słyszy rozmowę dziewczyn pod blokiem - śniło mu się, Adria rozmawiała przez tel. (z Iwoną?) czy dziewczyny rzeczywiście tam były. Adria w wywiadzie mówi, że Iwona powiedziała, że zostaje w Sopocie, po co klucze na balkonie, których zapewne nikt nie może potwierdzić.

skoro matka w pierwszym lepszym artykule powołuje się na słowa ojczyma, to na pewno podczas jej 5h przesłuchania i 3,5h przesłuchania jego i zeznań znajomych niejednokrotnie poruszano ten wątek i drążono tą kwestię, skoro my zwykli śmiertelnicy, nie mający żadnych podstawnych tropów poddajemy to takim wątpliwościom.
mrowcia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:09   #1252
kemir
Przyczajenie

Cytat:
dla mnie też ta historia jest dość dziwna. gadałam z moimi znajomymi, którzy byli oburzeni, że nikt jej nie odprowadził, że sama wracała z klubu. z drugiej strony, wakacyjne kurorty rządzą się własnymi prawami, tam całą dobę tętni życie.. sama nie wiem. nie wyobrażam sobie jednak pójść spać po kłótni z przyjaciółką, której telefon nie odpowiada i której nie ma jeszcze w domu mimo późnej (raczej wczesnej) godziny. mój tż jest niemal przekonany, że to albo koleś z ręcznikiem, albo jakiś inny mężczyzna skrzywdził Iwonę. ja z kolei zaczynam mieć mieszane uczucia. nie tak łatwo zgwałcić dziewczynę w turystycznej miejscowości pełnej ludzi. młodzież wraca z imprez, plaże i promenady są pełne. ludzie wędrują, siedzą, leżą, trzeźwieją! nie wiem jak jest w sopocie, ale 4-5 rano, to nawet starsi ludzie i rodziny z małymi dziećmi walą na wschód słońca na plaże i tarasy widokowe. plus rybacy! plus wymiana nocnej zmiany w pubach na dzienną, i jeszcze przecież ekipy sprzątające, czy widoczni na filmikach pracownicy sklepów. zewsząd tłumy!

dlatego właśnie nabieram podejrzeń wobec znajomych dziewczyny. zaciekawiła mnie wasza teoria z ucieczką z domu (chociaz początkowo ją wykluczałam) oraz... z randką w ciemno! kto wie, w końcu nie takie numery się odwalało... osoba poznana w internecie, a może nawet w realu. jedno z pierwszych spotkań, koleżanka jako przykrywka.. sama nie wiem

bardzo bym chciała, żeby sprawa Iwony się już wyjaśniła. wciąż wierzę w możliwość dobrego zakończenia.
Rybaka to ja tam w życiu nie widziałam, małe dzieci to śpią w tym czasie, na promenadzie widziałaś sama na monitoringu przez te kilka minut nikt tam nie szedł. Tam są duże zalesione tereny (zobacz w google), żadnych pubów, tarasów widokowych, tłumów, aż do Brzeźna.
kemir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:10   #1253
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też to początkowo zainteresowało, ale z drugiej strony - to mógł napisać każdy. ludzi tak ponosi, takie bzdury wypisują, że szkoda słów:/
Dylemat - wierzyć czy nie
Ja już nawet nie czytam bzdurnych komentarzy na innych forach
Stary 2010-08-05, 12:11   #1254
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
A gdzie były jej dokumenty? Przcież nawet przy wejściu do klubu musiała pokazać dowód ( no chyba, że nad morzem w wakacje jest inaczej).
jak byłam w zeszłe wakacje w Soho, to tam bardzo restrykcyjnie pilnują żeby wpuszczać osoby pow. 21 roku życia...
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:15   #1255
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Koleżanka
Po tych wypowiedziach faktycznie zmienilam zdanie o calej sytuacji. Tylko wczesniej myslalam ze Adria miala zostawic Iwonie torebke z kluczami zeby Iwona mogla do swojego domu wrocic. W kazdym badz razie to dla mnie faktycznie jest podejrzane.
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:15   #1256
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Powiem jeszcze tak - na naszym forum wypowiada się pewna osoba, która także wypowiada się na innym forum... i szczerze powiem, że średnio mi się to podoba, bo na innym forum ta osoba udziela się od początku i pisze różne dziwne wg mnie rzeczy... nie do końca rozumiem jej intencje... więc mam apel do dziewczyn z Trójmiasta - bądźcie ostrożne! Jak coś to mogę wam podesłać na pw nazwę tej użytkowniczki.
Jeśli będzie jakaś akcja poszukiwawcza labo rozwieszanie plakatów to uważajcie na nią...
Wysles mi li linka do tego forum i nicka na pw? Ty szpiegu szoguna. Tak na powaznie Twoj post zabrzmial tak, jakbys się zaniepokoila
Stary 2010-08-05, 12:16   #1257
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Witajcie. O sprawie Iwony dowiedziałam się z Tv i szczerze powiedziawszy od razu o niej zapomniałam, dopiero dwa dni temu natknęłam się przypadkowo w internecie na masę artykułów o niej i ten wątek. Poruszło mną nagranie z monitoringu, obejrzałam je chyba z 10 razy i coś we mnie pękło. Serce mi się kraja kiedy widzę jak beztrosko idzie przez deptak, a potem ślad o niej przepada.
Słyszałam o wielu zaginięciach, ale dopiero to otworzyło mi oczy - jestem prawie rówieśniczką Iwony ( mam 20 lat) i tak samo jak ona nieraz wracałam nad ranem z dyskoteki piechotą, kuso ubrana i bez pieniędzy. Kiedy zobaczyłam to nagranie, pomyślałam ile szczęścia miałam wracając samotnie z imprezy, czasem idąc przez całe miasto. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mnie zaczepił, więc zawsze uważałam, że mi to się nie przytrafi i ignorowałam gadki Tż, że w końcu coś mi się stanie ( mam na myśli imprezy, na które nie mogliśmy iść razem). Szkoda, że dopiero taka tragedia musi człowiekowi otworzyć oczy

Szczerze powiedziawszy nie wierzę w teorie o wmieszaniu znajomych w jej zaginięcie, tym bardziej ucieczkę z domu. Także nie popieram zdania, że musiał to być ktoś z filmu, bo się jej długo przyglądał, czy też szedł za nią - to logiczne, że za ładna dziewczyną obejrzy się każdy facet, który stoi w pobliżu, a osoby na filmie, mogły przypadkowo się tam znaleźć.

Moim zdaniem zwinęli ją do samochodu jacyś goście - możliwe, że tutejsi, możliwe, że byli przejazdem, albo zaatakował ją jakiś gwałciciel. Bardziej podchodzi mi wersja, że Iwona była przypadkową ofiarą - faceci szukali rozrywki, zobaczyli, że idzie ładna dziewczyna i przystąpili do akcji. To, że było już widno i pełno ludzi wałęsało się po promenadzie nie ma nic do rzeczy, w dzisiejszych czasach ludzie wolą odwrócić głowę, niż pomóc dziewczynie, kiedyś widziałam przez okno jak gość bił dziewczynę w biały dzień na ulicy i nikt nie zareagował, na imprezie już nie mówiąc.
Szkoda, że nie ma nowych i konkretnych informacji o postępach w sprawie, póki co większość to nasze gdybanie.
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:18   #1258
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowcia1616 Pokaż wiadomość
jest dużo nieścisłości, pytanie z czego one wynikają? z nierzetelności mediów czy nieścisłości zeznań Adrii, informacja, że Adria zadzwoniła do Iwony spod klubu, później smsowały; informacja, że rozmowa została przerwana bo Iwonie wyładował się telefon; ojczym, który słyszy rozmowę dziewczyn pod blokiem - śniło mu się, Adria rozmawiała przez tel. (z Iwoną?) czy dziewczyny rzeczywiście tam były. Adria w wywiadzie mówi, że Iwona powiedziała, że zostaje w Sopocie, po co klucze na balkonie, których zapewne nikt nie może potwierdzić.

skoro matka w pierwszym lepszym artykule powołuje się na słowa ojczyma, to na pewno podczas jej 5h przesłuchania i 3,5h przesłuchania jego i zeznań znajomych niejednokrotnie poruszano ten wątek i drążono tą kwestię, skoro my zwykli śmiertelnicy, nie mający żadnych podstawnych tropów poddajemy to takim wątpliwościom.
dokładnie

Cytat:
Napisane przez kemir Pokaż wiadomość
Rybaka to ja tam w życiu nie widziałam, małe dzieci to śpią w tym czasie, na promenadzie widziałaś sama na monitoringu przez te kilka minut nikt tam nie szedł. Tam są duże zalesione tereny (zobacz w google), żadnych pubów, tarasów widokowych, tłumów, aż do Brzeźna.
Całkowicie się zgadzam. Na promenadzie krążyli ludzie - przy wejściu 63 było ich całkiem sporo. Ale jak kamera pokazuje inne ścieżki to nie ma tam żywej duszy. Nie wiadomo kto był na plaży - przecież monitoring jej nie obejmuje. Wątpię również, aby o tak wczesnej porze były tam dzieci.
Poza tym przy promenadzie na tym odcinku do Brzeźna jest z jednej strony plaża, z drugiej zaś drzewa, krzaki.
Stary 2010-08-05, 12:19   #1259
visionAM
Zakorzenienie

Skoro Iwona co tydzień wychodziła na imprezy mogła mieć znajomych bramkarzy, którzy wpuszczali ją bez dokumentów. Poza tym była w towarzystwie starszych facetów, przynajmniej ten Paweł, który wtedy z nią był ma jakieś 23 lata (wiem z profilu na nk, ale nie pytajcie mnie o linka), a czasem w klubach jest tak, że jak facet wchodzi z dziewczyną to tylko jemu sprawdzają dokumenty, a jej już nie, bo jest jego osobą towarzyszącą... w niektórych klubach taka zasada panuje, kobiety się o wiek nie pyta

Poza tym skąd ta pewność, że w Dream Club bawią się ludzie po 30 roku życia? Jakoś na zdjęciach z imprez w tym klubie widziałam same małolaty
Stary 2010-08-05, 12:20   #1260
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
Wysles mi li linka do tego forum i nicka na pw? Ty szpiegu szoguna. Tak na powaznie Twoj post zabrzmial tak, jakbys się zaniepokoila
VisionAM,
również poproszę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości