|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
nawet jesli by zdazyła sie umówic z kims to policja juz ma te smsy..badz nr z któym sie kontaktowała..
najbardziej prawdopodobne jest to, ze spotkała kogos po drodze..
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam coś takiego na jenym z forów:Wypowiedź koleżanki Iwony:
Koleżanka Iwony- Adria z która Iwona była na imprezie i z która się pokłociła, wróciła do domu taksówką i miała zostawić Iwonie torebke z kluczami na balkonie, bo Adria mieszka tam gdzie Iwa tylko na parterze. Iwona po dotarciu na miejsce, miała zabrac torebkę, otworzyć sobie sama drzwi do domu Adri i u niej spać. Jestem koleżanką Iwony, jakby ktoś pytał. Nie zdradzę swojego imienia, bo byłaby nagonka na mnie. powiem tylko, że zachowani Adri i Pawła jest irytujące i nie tylko wy forumowicze to zauważyliście, każdy kto ich zna widzi to. Nie chcemy ich osądzać, natomiast między soba także snujemy pewne podejrzenia. Gubią się w swoich wypowiedziach, mało tego nikt nie zostawia torebki na balkonie! Adria zmyśla! Okazja czyni złodzieja przecież! To co ona opowiada, przechodzi ludzkie pojęcie. Natomiast jesli są rzeczywiście niewinni, to mimo wszystko uwierzcie, żadne z nas im już chyba nigdy nie zaufa i chyba każde z nas od nich stroni! Pośród znajomych jesteśmy w tym zgodni. Znikam stąd, bo nie chce siać zamętu, poczekamy zobaczymy. --------------------------------------------------------- ------------------ nie będę się tłumaczyć, znam Iwonke , chodziłyśmy do jednej klasy! Mama Iwony zadzwoniła do niej po południu, zorientowała się, że ma wył tel i zadzwoniła do Adri. Ta jej powiedziała, że Iwony u niej nie było! Zmyśla jak nienormalna! nikt jej nie wierzy! nie zastanawia was gdzie jest drugi chłopak, który był na imprezie z nimi i czemu nic o nim nie słychać?! Prokuratura wydała nakaz przeszukania działki, bo podejrzwała ich o branie narkotyków! Adria twierdzi, że posprzeczały się o Pawła, natomiast, kontaktowały się ze soba od 3.00 do godz. 3:49. Jak ją pytano dlaczego Iwona się nie wróciła, albo chociaż dlaczego nie umówiła się z Adrią w konkretnym miejscu, żeby ta odebrała ją taksówką to powiedziała, że Iwona była zła i nie chciała z nią wracać ! no kolejne pytanie: to dlaczego zdecydowała się spać u Ciebie i poprosiła, żebyś zostawiła jej klucze ta odpowiedziała, że nie miała kluczy do domu a nie chciała nikogo budzić. Na wiecej pytań, znajomym nie odpowiada, bo twierdzi że nie musi się tłumaczyć, że Iwona sama podjeła decyzje o tym, żeby wracać piechotą! Uważa się za jej przyjaciółkę ? :/ no chyba raczej nie..Iwony przyjaciółka jest Kasia !
|
|
#1233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1234 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby rzeczywiście tak było sprawa nie trafiłaby do prokuratury. Śledztwo zostalo przekazane prokuraturze, co znaczy tyle, że muszą miec jakieś podstawy, aby sądzic , że Iwona została uprowadzona.
|
|
|
|
#1236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie - co z tym drugim chłopakiem?
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
a poza tym nie nagrano jej już na żadnym innym monitoringu?
|
#1240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1241 |
|
kobieta za ladą
|
dziewczyny a plakaty czy ulotki z wizerunkiem Iwonki może rozdać wyruszającym na pielgrzymkę(o ile już nie wyszła)
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy z jakiego miasta idzie pielgrzymka, z mojego rodzinnego wychodzą 1 sierpnia, bo dojście do Częstochowy zajmuje im dwa tygodnie... ale z jakiś bliżej położonych miast jeszcze na pewno nie wyszli, to jest dobry pomysł
|
|
|
|
#1243 |
|
Raczkowanie
|
http://clips.interia.pl/stm/play.htm...ef=interwencja
Dlaczego ona nie powie o co się pokłóciły tylko,że to nic szczególnego jakby to było nic szczególnego to przeciez mogła by powedzieć o co poszło.Nie kumam
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem jeszcze tak - na naszym forum wypowiada się pewna osoba, która także wypowiada się na innym forum... i szczerze powiem, że średnio mi się to podoba, bo na innym forum ta osoba udziela się od początku i pisze różne dziwne wg mnie rzeczy... nie do końca rozumiem jej intencje... więc mam apel do dziewczyn z Trójmiasta - bądźcie ostrożne! Jak coś to mogę wam podesłać na pw nazwę tej użytkowniczki.
Jeśli będzie jakaś akcja poszukiwawcza labo rozwieszanie plakatów to uważajcie na nią... |
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1248 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
u mnie już chyba wyszli wiec lipa
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
Zapewne nie chce tego powiedzieć publicznie a policji powiedziała wszystko, od tego są przesłuchania, pytanie tylko czy mówiła im prawde czy nie
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też to początkowo zainteresowało, ale z drugiej strony - to mógł napisać każdy. ludzi tak ponosi, takie bzdury wypisują, że szkoda słów:/
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
jest dużo nieścisłości, pytanie z czego one wynikają? z nierzetelności mediów czy nieścisłości zeznań Adrii, informacja, że Adria zadzwoniła do Iwony spod klubu, później smsowały; informacja, że rozmowa została przerwana bo Iwonie wyładował się telefon; ojczym, który słyszy rozmowę dziewczyn pod blokiem - śniło mu się, Adria rozmawiała przez tel. (z Iwoną?) czy dziewczyny rzeczywiście tam były. Adria w wywiadzie mówi, że Iwona powiedziała, że zostaje w Sopocie, po co klucze na balkonie, których zapewne nikt nie może potwierdzić.
skoro matka w pierwszym lepszym artykule powołuje się na słowa ojczyma, to na pewno podczas jej 5h przesłuchania i 3,5h przesłuchania jego i zeznań znajomych niejednokrotnie poruszano ten wątek i drążono tą kwestię, skoro my zwykli śmiertelnicy, nie mający żadnych podstawnych tropów poddajemy to takim wątpliwościom. |
|
|
|
#1252 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1254 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty szpiegu szoguna . Tak na powaznie Twoj post zabrzmial tak, jakbys się zaniepokoila
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Witajcie. O sprawie Iwony dowiedziałam się z Tv i szczerze powiedziawszy od razu o niej zapomniałam, dopiero dwa dni temu natknęłam się przypadkowo w internecie na masę artykułów o niej i ten wątek. Poruszło mną nagranie z monitoringu, obejrzałam je chyba z 10 razy i coś we mnie pękło. Serce mi się kraja kiedy widzę jak beztrosko idzie przez deptak, a potem ślad o niej przepada.
Słyszałam o wielu zaginięciach, ale dopiero to otworzyło mi oczy - jestem prawie rówieśniczką Iwony ( mam 20 lat) i tak samo jak ona nieraz wracałam nad ranem z dyskoteki piechotą, kuso ubrana i bez pieniędzy. Kiedy zobaczyłam to nagranie, pomyślałam ile szczęścia miałam wracając samotnie z imprezy, czasem idąc przez całe miasto. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mnie zaczepił, więc zawsze uważałam, że mi to się nie przytrafi i ignorowałam gadki Tż, że w końcu coś mi się stanie ( mam na myśli imprezy, na które nie mogliśmy iść razem). Szkoda, że dopiero taka tragedia musi człowiekowi otworzyć oczy ![]() Szczerze powiedziawszy nie wierzę w teorie o wmieszaniu znajomych w jej zaginięcie, tym bardziej ucieczkę z domu. Także nie popieram zdania, że musiał to być ktoś z filmu, bo się jej długo przyglądał, czy też szedł za nią - to logiczne, że za ładna dziewczyną obejrzy się każdy facet, który stoi w pobliżu, a osoby na filmie, mogły przypadkowo się tam znaleźć. Moim zdaniem zwinęli ją do samochodu jacyś goście - możliwe, że tutejsi, możliwe, że byli przejazdem, albo zaatakował ją jakiś gwałciciel. Bardziej podchodzi mi wersja, że Iwona była przypadkową ofiarą - faceci szukali rozrywki, zobaczyli, że idzie ładna dziewczyna i przystąpili do akcji. To, że było już widno i pełno ludzi wałęsało się po promenadzie nie ma nic do rzeczy, w dzisiejszych czasach ludzie wolą odwrócić głowę, niż pomóc dziewczynie, kiedyś widziałam przez okno jak gość bił dziewczynę w biały dzień na ulicy i nikt nie zareagował, na imprezie już nie mówiąc. Szkoda, że nie ma nowych i konkretnych informacji o postępach w sprawie, póki co większość to nasze gdybanie. |
|
|
|
#1258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Nie wiadomo kto był na plaży - przecież monitoring jej nie obejmuje . Wątpię również, aby o tak wczesnej porze były tam dzieci .Poza tym przy promenadzie na tym odcinku do Brzeźna jest z jednej strony plaża, z drugiej zaś drzewa, krzaki .
|
||
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro Iwona co tydzień wychodziła na imprezy mogła mieć znajomych bramkarzy, którzy wpuszczali ją bez dokumentów. Poza tym była w towarzystwie starszych facetów, przynajmniej ten Paweł, który wtedy z nią był ma jakieś 23 lata (wiem z profilu na nk, ale nie pytajcie mnie o linka), a czasem w klubach jest tak, że jak facet wchodzi z dziewczyną to tylko jemu sprawdzają dokumenty, a jej już nie, bo jest jego osobą towarzyszącą... w niektórych klubach taka zasada panuje, kobiety się o wiek nie pyta
![]() Poza tym skąd ta pewność, że w Dream Club bawią się ludzie po 30 roku życia? Jakoś na zdjęciach z imprez w tym klubie widziałam same małolaty
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Ty szpiegu szoguna
. Tak na powaznie Twoj post zabrzmial tak, jakbys się zaniepokoila