Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 12:20   #1261
szatanica1989
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2

O sprawie zaginięcia dowiedziałam się właściwie dopiero dzisiaj, z Wizażu - z linku podanego w jednym z wątków. Wcześniej mignęło mi coś w telewizji, ale niezbyt skutecznie, jak widać. Jestem w szoku, niby tyle kamer, tylu ludzi dookoła, a dziewczyna przepada jak kamień w wodę... Jak pomyślę, że czasami też wracałam sama do domu z imprezy...
Mieszkam na wsi, jeszcze jak dojeżdżałam do liceum musiałam chodzić na pociąg ok. 500 metrów, ale kawałek drogi był kompletnie nieoświetlony - górka między polami. Była zima, po 7.00 rano jeszcze ciemno jak w nocy, padał śnieg więc miałam kaptur na głowie, szłam pochylona, na górce (nieoświetlonej) stał samochód, na długich światłach, które mnie oślepiały. Przeszłam obok, doszłam do stacji. Chwilę później szła dziewczyna, którą znam, okazało się, że ktoś próbował ją do tego samochodu wciągnąć...
Podejrzewam, że padłoby na mnie, gdyby nie to, że jestem wysoka, miałam grubą kurtkę, kaptur i mogli mnie wziąć za chłopaka... Koszmar.

Swoją drogą, ludzi było pełno w miejscu gdzie Iwona zaginęła, ale przecież codziennie każdy z nas mija setki ludzi i nie pamięta każdej osoby... Nie wiem co myśleć, ale ja skupiłabym się na tej koleżance Iwony - dziwna sprawa.

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:21   #1262
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Skoro Iwona co tydzień wychodziła na imprezy mogła mieć znajomych bramkarzy, którzy wpuszczali ją bez dokumentów.
I to jest całkiem prawdopodobne
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:21   #1263
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
VisionAM,
również poproszę...
Jak mozesz to hurtem podeślij
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:23   #1264
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9
Konto usunięte

Treść usunięta
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:25   #1265
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez Zasmutana Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego na jenym z forów:Wypowiedź koleżanki Iwony:
Koleżanka
Iwony- Adria z która Iwona była na imprezie i z która się pokłociła, wróciła do domu taksówką i miała zostawić Iwonie torebke z kluczami na balkonie, bo Adria mieszka tam gdzie Iwa tylko na parterze. Iwona po dotarciu na miejsce, miała zabrac torebkę, otworzyć sobie sama drzwi do domu Adri i u niej spać. Jestem koleżanką Iwony, jakby ktoś pytał. Nie zdradzę swojego imienia, bo byłaby nagonka na mnie. powiem tylko, że zachowani Adri i Pawła jest irytujące i nie tylko wy forumowicze to zauważyliście, każdy kto ich zna widzi to. Nie chcemy ich osądzać, natomiast między soba także snujemy pewne podejrzenia. Gubią się w swoich wypowiedziach, mało tego nikt nie zostawia torebki na balkonie! Adria zmyśla! Okazja czyni złodzieja przecież! To co ona opowiada, przechodzi ludzkie pojęcie. Natomiast jesli są rzeczywiście niewinni, to mimo wszystko uwierzcie, żadne z nas im już chyba nigdy nie zaufa i chyba każde z nas od nich stroni! Pośród znajomych jesteśmy w tym zgodni. Znikam stąd, bo nie chce siać zamętu, poczekamy zobaczymy.
--------------------------------------------------------- ------------------
nie będę się tłumaczyć, znam Iwonke , chodziłyśmy do jednej klasy! Mama Iwony zadzwoniła do niej po południu, zorientowała się, że ma wył tel i zadzwoniła do Adri. Ta jej powiedziała, że Iwony u niej nie było! Zmyśla jak nienormalna! nikt jej nie wierzy! nie zastanawia was gdzie jest drugi chłopak, który był na imprezie z nimi i czemu nic o nim nie słychać?! Prokuratura wydała nakaz przeszukania działki, bo podejrzwała ich o branie narkotyków! Adria twierdzi, że posprzeczały się o Pawła, natomiast, kontaktowały się ze soba od 3.00 do godz. 3:49. Jak ją pytano dlaczego Iwona się nie wróciła, albo chociaż dlaczego nie umówiła się z Adrią w konkretnym miejscu, żeby ta odebrała ją taksówką to powiedziała, że Iwona była zła i nie chciała z nią wracać ! no kolejne pytanie: to dlaczego zdecydowała się spać u Ciebie i poprosiła, żebyś zostawiła jej klucze ta odpowiedziała, że nie miała kluczy do domu a nie chciała nikogo budzić. Na wiecej pytań, znajomym nie odpowiada, bo twierdzi że nie musi się tłumaczyć, że Iwona sama podjeła decyzje o tym, żeby wracać piechotą! Uważa się za jej przyjaciółkę
? :/ no chyba raczej nie..Iwony przyjaciółka jest Kasia !
Niby jej koleżanka a sie dziwi jak można zostwić torebkę na balkonie? Przecież mówili w którymś reportażu że to była ich stała praktyka i często coś sobie na nim zostawiały, to taka koleżanka i o tym nie wie? średnio wierze w prawdziwość tego postu.
Stary 2010-08-05, 12:26   #1266
angel_90
Przyczajenie

witam, a ja mam takei pytanie bo pisałyście o drugim chlopaku a czy ich czasem nie było 3? Chodzi mi o kolegów Iwony,z którymi poszła na impreze.
angel_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:29   #1267
cremova
Zasiedzenie

Cytat:
Powiem jeszcze tak - na naszym forum wypowiada się pewna osoba, która także wypowiada się na innym forum... i szczerze powiem, że średnio mi się to podoba, bo na innym forum ta osoba udziela się od początku i pisze różne dziwne wg mnie rzeczy... nie do końca rozumiem jej intencje... więc mam apel do dziewczyn z Trójmiasta - bądźcie ostrożne! Jak coś to mogę wam podesłać na pw nazwę tej użytkowniczki.
Jeśli będzie jakaś akcja poszukiwawcza labo rozwieszanie plakatów to uważajcie na nią...
rowniez prosilabym o nick i adres forum do analizy bo widze ze ciekawie...

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:31   #1268
brzoskwisia
Raczkowanie

Myślicie, że znaleźli kogoś z klubu kto widział kłótnie Iwony i Adrii? A może Iwona poznała tam kogoś? Bo właśnie czytałam opinie klubu i była dziewczyna która wypowiadała się, że była tam w zeszłą sobotę, która wychodziła właśnie 17 lipca.
brzoskwisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:32   #1269
evaventt
BAN stały

nie bylo mnie chwile a tu już tyle stron, nie mogę teraz nadrobić słuchajcie w nocy właśnie patrzyłam praktycznie wszystkie plakaty były pozrywane co wisiały jeszcze w zeszła niedzielę , czy to przez pogodę czy komuś się celowo nudzi ii je usuwa , bo było ich zdecydowanie mniej, praktycznie ze dwa na krzyż
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:33   #1270
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Niby jej koleżanka a sie dziwi jak można zostwić torebkę na balkonie? Przecież mówili w którymś reportażu że to była ich stała praktyka i często coś sobie na nim zostawiały, to taka koleżanka i o tym nie wie? średnio wierze w prawdziwość tego postu.

Mnie także nie przekonuje ten post. Ludzie z całego kraju udzielają się na forum i piszą głupoty, które tylko mącą innym w głowie, gdzieś widziałam nawet posty, które ktoś podpisał w imieniu tej koleżanki Adrii. Współczuję dziewczynie i jej znajomym, bo straszną nagonkę zrobili na nich interanuci, pewnie przez najbliższy czas nie będą mieli życia w Trójmieście. Sam fakt, że zaginęła przyjaciółka wracając ze wspólnej imprezy jest dołujący, a co dopiero czytanie, że jest się podejrzaną o jej zaginięcie. Nie ma co osądzać tych ludzi, często tak się dzieje, że ludzi popiją, się bawią i nie mają już takiej wyobraźni - "skoro koleżanka chce sama wracać, to niech wraca, chyba wie co robi", może wracała sama już kiedyś i nic jej się nie stało, więc doszli do wniosku, że i teraz nic się jej nie stanie.
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:34   #1271
caroline2324
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem jeszcze tak - na naszym forum wypowiada się pewna osoba, która także wypowiada się na innym forum... i szczerze powiem, że średnio mi się to podoba, bo na innym forum ta osoba udziela się od początku i pisze różne dziwne wg mnie rzeczy... nie do końca rozumiem jej intencje... więc mam apel do dziewczyn z Trójmiasta - bądźcie ostrożne! Jak coś to mogę wam podesłać na pw nazwę tej użytkowniczki.
Jeśli będzie jakaś akcja poszukiwawcza labo rozwieszanie plakatów to uważajcie na nią...
ja też poproszę.

Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata...
... jesteś jego całością.

caroline2324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:36   #1272
balbinka_
Przyczajenie

Cytat:
Również i ja poproszę o info na pw
balbinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:37   #1273
evaventt
BAN stały

Cytat:
mnie też wyślesz czy może od razu z cywilną odwagą napiszesz że o mnie chodzi co
Stary 2010-08-05, 12:38   #1274
listopadowa80
Zakorzenienie

Żeby tylko tak nie skończyła się historia Iwonki
http://997.tvp.pl/Old/Skrym9608.htm
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3551334.html
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:39   #1275
dudipopka
kobieta za ladą

i ja też poprosze

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:40   #1276
Legionistka23
Zakorzenienie

no ale czy Wy dziewczyny nie widizicie sprzecznosci?

Dziewczyny tak sie ostro pokłociły ze Iwonka wychodzi wsciekła..nawet nie chce z Nia wracac do domu..a co dopiero mówic o spaniu z pokłocona kolezanka..?

a czemu nie mozemy podac nicka tej dziewczyny oficjalnie? i co niby ta dziewczyna wyprawia na innych forach..pewnie ktos sobie jaja robi..:/

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:40   #1277
Nealinne
Zakorzenienie

Jeśli mogę to ja też poproszę info na pw
Stary 2010-08-05, 12:40   #1278
cremova
Zasiedzenie

visionAM dzieki!swoja droga -->

Stary 2010-08-05, 12:43   #1279
Spaza
Zakorzenienie

ja też poproszę jeśli można...
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:44   #1280
visionAM
Zakorzenienie

dziewczyny zawaliłyście mnie wiadomościami i prośbami - już nikomu nic nie wysyłam... nie mam czasu każdemu odpisywać, a w ciągu 5 minut dostałam chyba z 10 wiadomości i kilka próśb na forum... Odpisuję tylko Wizażankom z Trójmiasta albo takim co sa dłużej na forum. To jest tylko moje luźne spostrzeżenie, nie chcę siać paniki... nie napisałam tego aby kogokolwiek przestraszyć.

Po prostu uważam, ze różni ludzie są zainteresowani sprawą Iwonki i mają rożne intencje.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:45   #1281
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

dziewczyny, znikające posty to posty trolli, troche sie ich nazbieralo, zostaly wykasowane, bo zasmiecaly wątek, niektore osoby, dopiero zaczynaja czytac o Iwonie, bez sensu, aby musialy przedzierac sie przez te bzdury
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:48   #1282
cremova
Zasiedzenie

Mam nadzieje ze dzis ruszy cos dalej w tej sprawie bo dni kolejny mijaja i tak naprawde nic nie wiadomo

Stary 2010-08-05, 12:52   #1283
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zawaliłyście mnie wiadomościami i prośbami - już nikomu nic nie wysyłam... nie mam czasu każdemu odpisywać, a w ciągu 5 minut dostałam chyba z 10 wiadomości i kilka próśb na forum... Odpisuję tylko Wizażankom z Trójmiasta albo takim co sa dłużej na forum. To jest tylko moje luźne spostrzeżenie, nie chcę siać paniki... nie napisałam tego aby kogokolwiek przestraszyć.

Po prostu uważam, ze różni ludzie są zainteresowani sprawą Iwonki i mają rożne intencje.
no to po co pisałas to na forum? trzeba było wysłac wiadomosci PW do dziewczyn z trójmiasta..matko jakie tu zaczynaja sie robic teorie spiskowe..dokładnie ludzie maja rózne intencje..luzne spostrzezenie to moze sie nim podzielisz nie widze nic złego w tym zebys nie mogła podac nicka..moze ta osoba sie wytłumaczy jakos?

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Stary 2010-08-05, 12:52   #1284
angel_90
Przyczajenie

Dziewczyny ponawiam pytanie, piszecie o dwóch kolegach Iwony i Adrii , jeden się wypowiada - Paweł (swoją drogą, znam go z widzenia) i pisałyście, że nie wiadomo co z drugim, a czytając artykuł minuta po minucie jest napisane , że podjeżdza po nie 3 kolegów , z którymi mają iść na impreze...
więc gdzie są Ci 2 i czemu w ogóle się nie wypowiadają?
angel_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:53   #1285
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:

Wizażankom nie jestem a Wizażynem ale też proszę.....
takisobiekolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:54   #1286
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
no to po co pisałas to na forum? trzeba było wysłac wiadomosci PW do dziewczyn z trójmiasta..matko jakie tu zaczynaja sie robic teorie spiskowe..dokładnie ludzie maja rózne intencje..luzne spostrzezenie to moze sie nim podzielisz nie widze nic złego w tym zebys nie mogła podac nicka..moze ta osoba sie wytłumaczy jakos?
no ja właśnie czekam na pytania, bo wiem ze to o mnie chodzi , ale panienka vision wymiękła , od samego początku ma wonty do mnie teraz znalazła sobie kolejny tajemniczy powód i robi z tego mega tajemnicę o której pisze na forum publicznym
Stary 2010-08-05, 12:55   #1287
moniula01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Jeśli mogę to ja też poproszę info na pw
ja tez poprosze na priv
Stary 2010-08-05, 12:57   #1288
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
no ja właśnie czekam na pytania, bo wiem ze to o mnie chodzi , ale panienka vision wymiękła , od samego początku ma wonty do mnie teraz znalazła sobie kolejny tajemniczy powód i robi z tego mega tajemnicę o której pisze na forum publicznym

jak już to wąty.

żadna tajemnicy. jeśli pod różnymi nickami na dwóch różnych forach jest ta sama historia, nawet tymi samymi słowami pisana... albo to Ty albo kopiujesz czyjeś wypowiedzi. Ja jak przytaczam czyjąś wypowiedź to piszę, że to znalezione w necie.
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:58   #1289
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniula01 Pokaż wiadomość
ja tez poprosze na priv

dziewczyny nie jest nam dane poznac tej tajemnicy..no chyba ze jestescie z trójmiasta lub dłuuugo na watku..

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Stary 2010-08-05, 13:01   #1290
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
tak, chodzi o Ciebie. Nie chciałam tego pisać oficjalnie, chciałam tylko przekazać zainteresowanym dziewczynom z Trójmiasta.
To sa moje spostrzeżenia, a nie jakieś "wąty" do Ciebie. Ale skoro już sama się wyrwałaś z tą informacją to potwierdzam.

Przypadkowo trafiłam na Twojego posta, w którym opisałaś że byłaś w nocy pod Bacówką - słowo w słowo to samo co u nas na Wizażu. Ktoś tu wrzucił dzisiaj linka do Kafeterii - przejrzałam i trafiłam.

Nie chcę się z Tobą kłócić czy coś, jeśli się poczułaś urażona to wybacz.
Po prostu chciałam uświadomić dziewczynom, że rożne intencje mogą mieć ludzie i niewiadomo kto tak na prawdę siedzi po drugiej stronie monitora.

Mi coś nie podpasowało w Twoich postach na Kafeterii - ale to tylko MOJA subiektywna opinia. Ostrzeżenie do Wizażanek było ogólne.
I tyle ode mnie na ten temat, nie mam zamiaru się z niczego tłumaczyć.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości