|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
eh...szkoda waszych nerwów tylko.
Jakby co to na poprawę humoru polecam książkę "małe trzęsienia ziemi" (wczoraj skończyłam czytać) - o ciężarówkach właśnie i ich problemach z dzieckiem, mamą, mężem, teściową... można albo się pośmiać, albo spojrzeć inaczej na niektóre sprawy |
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ninaad - do kupienia w Empiku? czy w mniejszych księgarniach?
|
|
|
|
#1773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety może Tż pracuje na kontrakcie, ma własną działalność = nie obowiązuje go Kodeks Pracy ...
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem, ja wypożyczyłam z biblioteki
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
oj kobitki widzę, że martucha już rozpakowana
![]() gratuluję serdecznie i zazdroszczę maluszka przy sobie heh... poszłam w pon na wizytę i trafiłam do szpitala z zagrożeniem przedwczesneo porodu... a to dopiero 30 tydzień... od ponad półtorej miesiąca twardnieje mi brzucho kilkanaście razy dziennie, boli i ciągnie w dół... tablety i czopki nie pomagały więc zabrali na obserwację, dostawałam zastrzyki, tablety i lepiej jest... ale myślę, że bez tych zastrzyków znów będzie to samo zresztą już od 3 godz jestem w domu i znowu powtórka z rozrywki.... nie wiem, za 2 tyg mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej co do staników jak najbardziej polecam firmę Curvy Kate, mam kilka modeli tej firmy, co prawda kosztowały 120-170 zł, ale naprawdę są warte tej ceny
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa - mam nadzieję, że wszystko się unormuje
Ninaad - oj, w bibliotece to ja byłam.....byłam... wielki temu ale juz znalazłam ta książkę, bo z chęcią bym coś sobie poczytała to ta książka:http://www.gandalf.com.pl/b/male-trzesienia-ziemi/ |
|
|
|
#1777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziala, ze dosc dlugo staralismy sie o dzidzie, a jak tylko w koncu sie udalo to uslyszalam, zeby sie nie cieszyc, bo jeszcze roznie moze byc i tego typu hasla, ktore niestety nie pomagaly. Od poczatku bardzo dobrze znosilam ciaze i wcale nie narzekalam, a mimo to slyszalam wkolko ze ciaza to nie choroba (swoja droga mowila to kobieta, ktora co miesiac glaszcze swoja 30-letnia corke po glowce, bo ta ma okres i strasznie zle sie czuje, o czym wszyscy dookola musza wiedziec ). Slyszalam tez, ze trzeba sie ruszac - w kontekscie MOICH chwastow w MOIM ogrodku podczas ukropow, ktore zle znosilam - no coz widac, co jest wazniejsze tez mi lzej, jak sie pozalilam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1778 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najważniejsze, żeby dziecko było prawidłowo rozwinięte a nie duże ![]() Cytat:
wieć musze pomyśleć i nad załatwieniem położnej wcześniej i pogadać z moim lekarzem, żeby w razie cc to on się mną zajął ![]() Cytat:
wszystkiego najwspanialszego dla Was z okazji rocznicy Cytat:
Cytat:
wiem o czym mówisz. Kolka to ból nie do opisania,zdecydowanie silniejszy niż porodowy, tak mnie położne pocieszały ![]() Cytat:
no coż są różne przypadki, w końcu natura stworzyła nas tak, aby rodzić a teściową się nie przejmuj, kilka głębokich wdechów i olać to najlepiej ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Martuchę, żeby szybko opuściła szpital ![]() Kalex Ty też się nie martw gadaniem teściówki, najważniejsze, że Mężuś Cię rozumie i jest po Twojej stronie. A niektóre baby chłapią nie zdając sobie srawy, że wyrządzają przykrość. Głowa do góry co do prania i prasowania pewnie jak się małe urodzi, szkoda mi będzie czasu i energii na pranie ręczne, ale jestem uczulona na niewyprasowane rzeczy nie wyobrażam sobie ubrać siebie czy dziecka w pomiętolone ciuszki poza tym uwielbiam prasować, moge Was wyręczyć
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-05 o 14:48 |
|||||||||
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że maleństwo przybiera na wadze - średnio ok. 300g na 2-3 tygodnie.
No tak, czyli teoretycznie może mieć wolne kiedy chce, a praktycznie to nie...
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie1983 -witamy w klubie
nie wiem co się dzieje z niektórymi teściowymi...taka zmiana....---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- naked21- dzięki. Już mi mąż zakazał płaczu i martwienia się takimi stwierdzeniami
|
|
|
|
#1781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorzej będzie w następnych latach, bo on na dobrą sprawę w ogóle urlopu nie ma i będzie trzeba kombinować z wyjazdami, bo chciałabym Małą gdzieś zabrać na wakacje.
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Asia ja też miałam atak kolki nerkowej, chyba w 5 mc, później miewałam bóle, ale już nie tak silne. Taki atak jest straszny i ten ból, który przeszywa całe ciało... Promieniuje na całe plecy. Ja mam różne wyniki moczu, raz dobre raz złe. Przed ciążą miałam piasek na nerkach, ale nic nie bolało i nic z tym nie robiłam. Od kilku dni znowu wracają mi te bóle. Szczególnie rano jak idę siusiu, to nie mogę dokończyć bo już tak boli... Ostatnio wzięłam nospe forte to powiem Ci, że nawet pomogło. Ból jest okropny i życzę Ci, abyś już go nie musiała znosić.
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaa no i gratuluje synusia a tesciom nie dogodzisz - moj tesc zareagowal na dziewczynke, tak jak Twoja tesciowa na chlopca ale mam w nosie ich reakcje - Malutka bedzie kochana przez drugich dziadkow |
|
|
|
|
#1784 |
|
Rozeznanie
|
misqua trzymaj się dziewczynko jeszcze przynajmniej do końca 36tc musisz dociągnąć
Leż jak najwięcej i wypoczywaj.
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa
za spostrzegawczość, już poprawiłam podpis jejku jak ten czas leci...![]() nie mogę się już doczekać Martuchy opisu z porodu ![]() Klarissa super wieści z wizyty ![]() Naked nie martw się na zapas, w rzeczywistości może być znacznie mniejszy albo teraz troche zwolni Pomi Wy się wnerwiacie,że macie tyle prania, a ja żałuję że już nie mam co prać uwielbiam robić pranie, zapach proszku i płynu do płukania...różowy Lenorek taki mały fetysz powiedzcie że jestem normalna
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pomóc oczywiście trzeba ale jeśli ma jechać przez całe miasto tylko po to aby zawieść mamę do fryzjera dwie ulice dalej to trochę nie halo i jak się w końcu postawił i zaczął odmawiać to wszystko wina synowej-czarownicy ![]() Kalex, u nas teściowej też się imie nie podoba. Dobrze, że chociaż dziewczynka będzie, bo od samego początku nie chciała wnuka ![]() Ninaad, dzięki za książkę, chyba czytne
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
|
|
|
#1788 |
|
Rozeznanie
|
Kalex u mnie tez parcie ze strony tesciowej na dziewczynke bylo, naszczescie sie udalo tak jak u WRóżki a gadaniem sie nie przejmuj, ja zaczełam olewac i o stokroc lepiej sie z tym czuje
![]() Gabisun ja tez uwielbiam zapachy czystości i świeżości ![]() Naked ja Cię doganiam z waga, tez waze duzo ale oprócz brzucha poszło dosłownie wszedzie a Filuś duzy chłop bedzie ja ide jutro na usg zobaczymy....Pomi zdradz co serwujesz na deser i najlepszego z okazji rocznicy Misqa do łóżka marszem.... szybciutko i lezeć prosze
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za słowa pocieszenia od wczoraj ataku nie było. ale zapas przeciwbólowych tabletek mam chyba na 3 lata ja należę do tych osób co bez potrzeby tabletek nie zażywają. mam nadzieję, że jak ból znowu się pojawi szybko po nich przejdzie. przy oddawaniu moczu nic mi nie boli. opróżniam cały pęcherz. oprócz ostatnich BARDZO licznych bakterii w moczu nic moje wyniki nie mówiły. pisałam- robiłam posiew moczu i nic nie wyhodowano. jutro wyjeżdżam do teściowej na 3 dni i chyba muszę im o tym powiedzieć bo co jak mnie złapie. a oni będą tam przerażeni na mnie patrzeć
|
|
#1790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No więc leżę, łykam nospe na zmianę z fenoterolem i magnezem,ale to . No nic póki co 31tc skonczony i byle te minimum 5 tygodni jeszcze dociąnąć, 16 sierpnia mam wizytę to z nią pogadam. A tobie dali jakieś leki?
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh... no i będę leżeć, bo zaczynam się naprawdę martwić, że coś może się wydarzyć dużo za wcześnie... jeszcze chociaż właśnie te 5-6 tygodni trzeba być dobrej myśli
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam to samo i też dlatego w szpitalu byłam
1 cm ale zawsze ![]() A dostałam też luteinę dopochwowo, ona jest taka maleńka, że jak wracałam z łazienki po jej zaaplikowaniu to zaciskałam nogi bo się bałam, że wypadnie Też tak miałyście?
|
#1793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy nie wolałabym sobie być grubsza i móc wszystko jeść i nie mieć stresu z tą cukrzycą i z tym, czy z maluszkiem wszystko ok. Te kg łatwo potem zgubić jeśli się ma motywację i chęci
Już teraz wiem, że do porodu moja córka raczej nie powinna przekroczyć 3kg. Cytat:
Będę ci za to pysznie gotować i sprzątać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do prania to ja lubię wkładać do pralki i nastawiać nie lubię rozwieszać, zdejmować i chować. I nienawidzę prasować... Ale zapach proszków też lubię Właśnie wyprała się kolejna seria ciuszków - dzisiejszy kolorek to biały. Prałam już żółte, zielone i niebieskie a dziś białe. Zostały jeszcze różowe oraz śpiworki itd. ale na nie jest jeszcze czas.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-05 o 16:18 |
|||
|
|
|
#1794 |
|
Rozeznanie
|
Bordowa No ja luteiny nie dostałam tylko mam te rozkurczowe, ale może dlatego że rozwarcia nie mam i długość szyjki jeszcze w miarę (3,2 cm)chociaż szczerze to już sama nie wiem czy nie chciałabym jakiejś konkretniejszej djagnozy szpitalnej
![]() Bordowa to ty już masz komfort,że to 36tc ci leci,a ja dzisiaj dopiero 32 zaczęłam. Misqa no musimy dać radę. A u ciebie z szyjką wszystko ok?
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-05 o 16:26 |
|
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam leżeć i nic nie robić a ciągle coś robię ... Aż zmęczona jestem. Zaraz biorę tabletki i się kładę, jak nie zasnę to sobie książkę o karmieniu piersią poczytam
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewuszki widzę, że każdej prawie coś dolega...
Ja też się źle czuje, mam wrażenie, że brzuch wielki i cięzki i ciągnie w dół.. w ogóle średnio się czuje dziś u mnie 35tc1d i jak sobie pomyślę, że to już już ... to się boję ![]() Co do teściowych i ich wymagań, to moja tez twierdzi, że połowa rzeczy mi nie potrzebna- wanienka- po co??? bedziesz kąpać się z dzidzia razem w dużej wannie.. wózek w lipcu jak masz rodzic we wrzesniu? po co? nie wolno... trzbe po poprodzie- ta akurtat... wozek juz jest w lipcu ![]() DObrze, ze jest wnusia bo tak strasznie chcieli pierwsza w rodzinie w ogole dziewczynkę. Bo chyba ostatnia to się mojego męża ciotka urodzila 50lat temu a tak to same chłopy ehehImię na szczescie im się podoba. Moja mama ciągle tylko przekręca- zamiast Milenka to Marlenka mówi jak ktoś ją pyta![]() Dzis zakupiłam drugą koszule do szpitala, jak na razie mam dwie plus szlafrok. Temat stanikowy obgadywałyście a ja nie wiem dalej co i jak kupić.. Pomi- moj dyrektor w szkole to by chcial abym zaraz wrocila po macierzyńskim,, tylko on sobie nie zdaje sprawy, ze ja jeszcze mam do wykorzystania urlop za ferie i wakacje w 2010 ciekawa jestem czy mozna od razu podciagnac za ferie 2011?? Jak się cos dowiesz to daj znacia![]() ![]() Naked - duży ten Twoj chłopina moja Mila. w 34t1 dniu wazyla 2650g wiec tez niezla babka duza jak na 36t4d tak wychodzilo z USG;-) ja przytyłam jakies 13-14 a moze i wiecej,, kto to wie..
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
Bordowa no jednak z nami kobitami tak jest, powinnyśmy leżeć,a różnie to bywa
Chociaż ja staram się dużo wypoczywać, pochodzę po domku i owszem ale max 20min,a potem conajmniej godzinka/dwie leżenia i znów przepustkana 20 min chodzenia i jakoś póki co daję radę. Tak więc kochana kładź się i nie szalej
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
angelikaw ano najgorsze jak się ktoś wtrąca,ale nie przejmuj się sama wiesz jak robić ![]() a moja mama jak zobaczyła ,ze też tyle tego to jej powiedziałam dostałam to co mam wyrzucić jak sie nie wykorzysta trudno można zostawić na kolejne dziecko albo troche oddać paula witaj a ty co nowy nick ?? dawno nie pisałaś jak się tam czujesz ?? kasienka no z prasowaniem ciażko,też sie naprasowałam i jeszcze prasowanie pieluch padne chyba,gdyby nie mój bolacy kregosłup to jakoś moze by było lepiej,ale ja w ratach wszystko,bo za bardzo boli jak za długo postoje a ja prasuje tylko teraz,pozniej tylko to co bedzie za bardzo wygniecione-bo sama moich ciuchow nie prasuje jak dobrze wygladaja,jedynie jak wygniecione-nie lubie prasowania i juz majka232 jak mi lekarz robił usg to zawsze mówiłam chce zdjątko i wtedy dawał,ale jak bym nie odezwała sie to pewnie bym nie dostała,tak samo jak mierzy tez mowi wszytsko dobrze a ja zawsze to dobrze ale to znaczy ile i odpowiada naked21 to duży chłopaczek już w brzuniu ![]() klarissa no to dobrze,ze wszystko ok oj z ta infekcja ale moze jeszcze przejdziea co do zzo u mnie nie ma wiec tez jade na żywca kochana ja do tej pory chodze w polsnie i nie wierze,ze zaraz bede miec dziecie przy sobie do mnie to jeszcze nie dociera chyba a szykuje itd o to dobrze,ze u martuchy ok wazne,ze wszystko dobrze i dobrze sie czuja ![]() maggie jak tam sie czujesz?? kalex olej tesciowa-ja unikam jak ognia tesciow nic biadolic mi nie beda wiec jak tylko widze ich to uciekam ale i tak wiem co mysli,bo siora tz przylatue i mowi co matka gada,ze by chciala wnuczke to mowie jej to przekaz mamie,zeby z corka pogadala ii moze bedzie wnuczka,a o imie mnie sie wszyscy pytaja a ja udaje glupia nie wiem jakie,a wiem dokladnie,ale po co mi maja biadolic dowiedza sie jak sie urodzi
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego smrodu nie mogę znieść No chyba, że ktoś lata z każdą pieluchą do pojemnika ![]() Ja każdą pieluchę zawijałam w worek i do kosza - inaczej nie dało rady. A śmieci wyrzucamy co 2 dni, to takie pampersy już niestety bardzo czuć. Przy dwójce dzieci męczyłam się ze śmierdzącymi pampersami. Tym razem kupiłam wiadro na pieluchy, bo uważam, że to jest super rozwiązanie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Tż pracuje na kontrakcie, ma własną działalność = nie obowiązuje go Kodeks Pracy ...

ale juz znalazłam ta książkę, bo z chęcią bym coś sobie poczytała 
), kończąc na tym, że jak się pochwaliliśmy z mężem, że już mamy łóżeczko to było wielkie biadolenie, że po co już, i po co w ogóle (!!!!!), bo dziecko to powinno spać z matką w łóżku
wiedziala, ze dosc dlugo staralismy sie o dzidzie, a jak tylko w koncu sie udalo to uslyszalam, zeby sie nie cieszyc, bo jeszcze roznie moze byc i tego typu hasla, ktore niestety nie pomagaly. Od poczatku bardzo dobrze znosilam ciaze i wcale nie narzekalam, a mimo to slyszalam wkolko ze ciaza to nie choroba (swoja droga mowila to kobieta, ktora co miesiac glaszcze swoja 30-letnia corke po glowce, bo ta ma okres i strasznie zle sie czuje, o czym wszyscy dookola musza wiedziec
tez mi lzej, jak sie pozalilam 

ale dziewczyna była młodziutka (16 lat) i jak sama się śmiała pewnie kolagen załatwił sprawę 

za spostrzegawczość, już poprawiłam podpis