|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
tifio
A możesz podac mi adres tego sklepu co kupowałaś? Postaram sie dowiedziec czy jest mozliwosc kupna u nich przez internet. |
|
|
|
#1743 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello brzuchatki
Cytat:
nie znalazlam nic innego lepszego bez tych zyrafek i innych, swoja droga ja nie wiem po cholere oni robia te glupie nadruki??? juz mam dwie takie z tamtej ciazy, czy kurde trzeba chodzic jak pajac na porodowce??? ale koszule polecam bo na prawde dobra, i gatunkowo i wygodna, ma na przodzie gumke i sie uciagnie jak cos i brzuch sie ladnie miesci, a karmic latwo bo wystarczy wyjac piers i juz. tylko ja przesadzilam z rozmiarem hehe sadzialm ze jestem tak gruba ze wzielam xl i za duzo jest ale to ramiaczka skroce i bedzie ok. Cytat:
rozumiem cie doskonale! ja dzis ryczalam rano z bezsilnosci bo serio nie wiem jak to wszystko pogodzic, z jednej strony powinnam wiecej lezec no ale .... cholera no nie da sie, maz musi isc do pracy a musze zrobic obiad, zajac sie corka troche ogarnac bo nie znosze balaganu. jakos trzeba bedzie sobie zorganizowac to bo nie ma wyjscia. Cytat:
jedynie te co do wyjscia bede prasowac.ja w ogole dostaje od hormonow w beret tak ze sie w glowie nie miesci ja chyba nienormalna jestem.... zamiast myslec by z dzieckiem bylo ok (chodz mysle tez) to wiecej sie przejmuje tym z jestem gruba, ze nie bede miala co na tylek wlozyc po porodzie bo we wszystkim czuje sie jak stara baba... jakas zdolowana chodze ze wygladam okropnie i mezowi sie podobac nie bede juz ![]() serio brzmi to smiesznie ale tak sie czuje i nie umiem jakos sobie wytlumaczyc co trzeba... ![]() moze poczuje sie lepiej za 2 tyg bo ide podciac wlosy ![]() tak o tych koszach pisalyscie na pieluchy ( tu dodam ze dla mnie te kosze sa bez sensu ale jak ktos chce..... ja tam normalnie do kosza w kuchni wyrzucalam pieluchy i tak codziennie sie oproznia albo zwykly kosz kupic przeciez i tak czy siak nikt tych pieluch nie bedzie trzymac 2 dni w koszu a one tak prawde mowiac nie smierdza bo dziecko ma raczej takie bezwonnie kupki) no ale z tym koszem to tak sobie myslalam ze wlasnie w sumie to by mi sie przydal jakis oddzielny na ciuszki do prania dla dziecka bo to oddzielnie musze prac.. i sobie w jysk fajny wilkinowy uparzylam, a pozniej bedzie sluzyl jako kosz na prasowanie ciuszkow dzieci.
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-05 o 12:27 |
|||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczko, najpierw ty, bo mi poprzednio zeżarło cytat - trzymam kciuki za ciebie, wszystko musi być dobrze
Ycnan, ja też musiałam kilka wad odrzucić przy wyborze wózka. Nie ma wózka idealnego Naked, ale duży Filipek jest już! Kalex, to może pochwal się zakupami, my chętnie obejrzymy ![]() Mszu, mi to w ogóle już tylko czarna dziura została ![]() Tifio, mój mąż jest specem od reklamy i muzykiem, a Bordowej ratownikiem medycznym Ale na szczęście przytomność umysłu zachował i pewnie dzięki temu nie mam arbuza zamiast kolana ![]() Klarissa, dobrze, ze z maleństwem wszystko ok i cukrzyca opanowana. A co do infekcji... Chyba nic nie poradzisz, już niedługo musisz się znią męczyć Klarissa, Ninaad, miłego kupowania łóżeczek. Pochwalcie nam się Kasienko, to też miałaś super nocną przygodę. Dobrze, ze palec cały Bordowa, ja i tak mam zamiar nosić taki bawełniany stanik pod koszulą, bo inaczej nie wiem, gdzie bym wkładki wcisnęła. A co do kawki, to może jutro? Jeszcze się odezwę. Cytat:
Idę robić szarlotkę na deser rocznicowy, bo my dziś 4 rocznicę ślubu mamy Ale czas leci...
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
bordowa tez to mialam kasienka... pomyslowo jesli chodzi o prezenty. Ale ja watpie, zeby ciocie Nadii byly takie hojne, a dziadkowie juz sie rzucili, wozek lozeczko z "wypełnieniem" to ich zasluga u mnie prawdopodibnie wlasnie raczej skonczy sie na bodziakach (jeeej, byle by nie byly frotte![]() a i do mnie tez nie dociera, ze ok. 30 dni ujrze wlasne dziecko... mam wrazenie ze po zrobieniu testu ciazowego to do mnie jakos bardziej trafialo niz teraz kiedy jestem juz tuż, tuż... dziwne ![]() ciekawe czy Martucha urodziła z nacinaniem czy bez...? ![]() Pomidora, ja nie wiem jak do 7 mcu egzystowalam w pracy i zajmowalam sie tyloma rzeczami. Od kiedy jestem na L4... czuje normalnie jakis umyslowy regres... zaniki pamieciowe to juz normalka. Od 3 dni szukam nożyczek, od 2 dni stanika... masakra... mijemy nadzieje, ze ten stan naprawde jest chwilowy, bo zaraz pojawi sie na swiecie nasze dziecko i trza bedzie to wszytsko ogarnąć....
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-05 o 12:29 |
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomi Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża!
![]() A jutro jak najbardziej, jestem sama w domku to się bardzo ucieszę jak przyjdziesz ![]() Ja też mam zamiar nosić stanik pod koszulą, ale spod tej to chyba będzie wyłazić i też nieciekawie to wyglądać będzie. Chyba, że ten dekolt tylko wygląda na taki ogromniasty.
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha - super
![]() Pomi - wszystkiego NAJ NAJ z okazji rocznicy ![]() My 21 września mamy 3-cią rocznicę ślubu (a znajomi właśnie dziś obchodzą i tak jak Wy - 4-tą) Do mnie też nie dociera to, że ten wiercący się w brzuszku brzdąc to nasze najprawdziwsze dziecko Mam ok.60 dni na to żeby dotarło, bo myślałam, że jak będzie wózek w domku to dotrze, ale nie... Teraz myślę, że jak umebluję i urządzę pokoik i ułożę w nim rzeczy maluszka to dotrze już tak bardziej, ale zobaczymy, może dotrze na zajęciach o porodzie w SR, a może dopiero jak utulę synka... albo jak wrócimy razem do domku
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-05 o 12:31 |
|
|
|
#1748 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Udanych łóżeczkowych zakupów Cytat:
Jest co nosić ![]() Cytat:
Cytat:
A z tym noszeniem to masakra jest jakaś. Moja szwagierak zostawia na weekendy swoją córkę u swojej teściowej. Co się z tym dzieckiem porobiło to nie macie pojęcia. Tylko rękę wyciągnie do góry i ta już ją na ręce bierze, a biedna szwagierka później nie daje rady sama, bo jak coś jest nie po myśli małej to zaraz wpada w szał... ilonalu, sklep znajduje się w Olsztynie i nazywa BOBAS. Myślę, że powinnaś dowiedzieć się u producenta czy jest szansa na taki kolorek.
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Już wróciłam Najważniejsze Martucha Gratulacje!!!! Sliczny synuś
Klarissko przesliczne zdjęcia ![]() Zuziczka mocno trzymam kciuki . Napewno będzie dobrze. Niestety wiem co czujesz ![]() fem co do chusty to też sobie narazie nie wyobrażam jak taka kruszka tam będzie pozginana ale dostałam chustę od brata - taki dłuuugaśny kawałek materiału http://polekont.pl/products-page/chu...tyczna/jagoda/ i napewno przynajmniej spróbuję. mszu współczuje - mi z kolei zaatakowały piersi ![]() bordowa u mnie "wizyta" w szpitalu podobnie jak u ciebie - totalny chaos. Mi nic nie powiedzieli i badań tez nie porobili bo miałam robione tydzien temu . Dostałam jakieś kroplówki żeby zmniejszyć czynność skurczową macicy tyle wiem a teraz Scopolan i Magnez i Leżeć w domuZa 1,5 tyg mam wizyte to mi powie co i jak bo w szpitalu nie miał czasu ![]() kasienka1701 ja z kolei uwielbiam pranie i prasowanie tych malutkich ciuszków. Szkoda tylko że teraz jakims cudem mój Paweł będzie musiał to wszystko sam robić. angelikaw, kasienka współczuje sytuacji z mamami/teściowymi U mnie byłoby dokładnie to samo z mamą ale ona od roku była u nas tylko raz więc nie wie nawet co i ile mamy Pomi kciuki za wizyte ![]() |
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
IlonaN2, wcześniej jakoś przegapiłam - trzymam kciuki za Twojego tatę
naked21, ojojoj. Chyba faktycznie cesarka Cię może czekać, kochana. Ja mam nadzieję, że mój Borys urodzi się ważąc 3kg, bo jak na razie to maleństwo z niego. A jak Twój Filipek 3 kilosy waży w 35tc ...kawał chłopa...Super, że się przekręcił, bo jeśli jednak przestanie tak szybko przybierać na wadze to w razie czego będziesz mogła rodzić sn. Klarissa, super, że jesteś pozamykana i nie ma się czego baćZ tym zwolnieniem to troszkę bez sensu kazali. Ale teściowej na pewno nie wysyłaj po wyniki jak z niej taka papla ![]() Smacznego ![]() Cytat:
A co do wózka - trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej znaleźli ten jeden jedyny ![]() Pomidora, wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy Oo... no, ciekawe, ciekawe... Dołączam się do mamuś uświadomionych przez wczorajsze wydarzenia ![]() Też do mnie dopiero powoooli zaczyna docierać, że niebawem będziemy te nasze maluch tulić Hehe, zaczynam się nawet bać czy podołam Ale, jak to mi ostatnio TŻ powiedział, na pocieszenie: "Pewnie nie będzie łatwo, ale jednego jestem pewien: nasz synek będzie miał za****stą mamusię" Kofany mężuś
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
nie musiałam długo czekać na kolejny atak. tym razem doszłam do wniosku, że poród przy tym to nic.
wczoraj ok 20. wykąpałam się, w wanie poczułam, że znowu się zbliża. położyłam się na łóżku. nagle złapał mnie taki ból, że oddychać mogłam z ledwością. nie pomagało leżenie. postanowiłam, jedziemy na IP. niech mnie zbada. ubraliśmy się. ledwo doszłam do samochodu. nie mogłam stać, leżeć ani siedzieć oddychało się coraz gorzej. mdliło mnie. brzuch twardniał. ból z pleców był coraz mocniejszy. normalnie widziałam już "tamten" świat. mała szalenie mnie kopała. jesteśmy na miejscu. u nas w są jakby 2 szpitale. duży taki ogólny i obok malutki-położnictwo. Daniel pobiegł do dużego na ginekologiczny. niestety mam się zgłosić na położnictwo. podjechaliśmy. ból zaczął przechodzić. w końcu oddychałam z łatwością. wskoczyłam na fotel. gin mnie bada. wszystko pozamykane. szyjka długa. opowiadam mu w szczegółach co i jak, i że w nocy miałam to samo tylko, że ból puszczał i przychodził reguralnie a teraz był stały. USG-z dzieckiem wszystko w porządku. zrobił mi USG nerek - czysto. diagnoza- możliwe ataki kolki nerkowej. dał mi wybór zostać na obserwacji czy do domu. wolałam jechać do domu. zapisał mi leki przeciwbólowe. no i zobaczymy się w październiku nawet nie macie pojęcia co to za ból. ja chciałam, żeby D. mnie dobił. normalnie myślałam, że umieram. przynajmniej dowiedziałam się, że jeszcze nic się nie zaczyna. i, że z małą ok. niech Ona tam spokojnie siedzi... podoba wam się pojazd mojej Karolinki? http://allegro.pl/item1175804612_wie...er_gratis.html ja myślę, że lepszej okazji trafić nie mogłam. no i ok 70 zł zaoszczędzone na przesyłce. nie ma niestety torby, ale jak nie znajdę nic co mi się spodoba w sklepie to all podobają się mi takie: http://allegro.pl/item1174788442_tor..._bambi_pl.html co myślicie?
Maksio 04.05.2006 i Karola 19.10.2010 Edytowane przez asia-23 Czas edycji: 2010-08-05 o 13:05 |
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Matrucha, superancji Patryczek i chyba podobny do taty
![]() Zazdroszczę, że już jesteście po ![]() Zuziczko, trzymam za Was kciuki ![]() Naked, Filipekto chyba po sterydach jest ale ku pokrzepieniu serc powiem, że na SR położna nam mówiła, że miała przypadek porodu 6 kg dziecka sn i to bez nacinania ale dziewczyna była młodziutka (16 lat) i jak sama się śmiała pewnie kolagen załatwił sprawę ![]() Pomi, współczuję potłuczonego kolanka dobrze, że Tż przytomny. Mój na widok fontanny krwi pewnie by zemdlał No i gratuluję rocznicy. Widzę, że nie tylko mnie teściowa denerwuje Wczoraj przepłakałam przez nią cały wieczór. Do tej pory w stosunku do mnie była zawsze wporządku. Wczoraj tż pojechał do niej pomóc w oporządzeniu ogrodu, a ona mu zrobiła awanturę, że w niczym jej już nie pomaga, nic nie robi dla domu i w ogóle uważa, że odsunęłam go od rodziny Zupełnie nie rozumie, że mieszkamy na drugim końcu miasta, a tż pracuje fizycznie i najzwyczajniej w świecie nie ma czasu, by być na każde jej zawołanie (jak kiedyś) i jakoś mi smutno, bo skoro uważa, że to przezemnie to napewno ta jej cała sympatia jest udawana
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-08-05 o 13:03 |
|
|
|
#1753 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do tego mam takie dziwne mrowienia, reumatyczne w piszczelach wieczorami, ze wyrzymac nie moge - normalnie jak stara baba Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i nie wiem dziewczyny, czy widzialyscie meza naszej Martuchy, ale Patryczek to jego kopia zwlaszcza z noska!
|
||||||
|
|
|
#1754 |
|
Raczkowanie
|
hejcia kobietki
dlugo mnie tu nie bylo, z dobry tydzien i juz tyle do nadrobienia, watpie czy dam rade. martucha-widze ze sie rozpakowala, moje gratulacje jeszcze ktosik?ja jestem wykonczona, dwa pogrzeby w ciagu 3dni i slub, poprawiny i wysiadam. ah mowie wam, tu slysze rodza sie dzieci a tu ludzie umieraja, jedna osobka tak syzbko..... moj do tego robil badania okresowe i ja tez po tym wszytkim zakonczylam na wizycie u lekarza-wszsytko niby ok, szyjke aby patrzyl, bo sg nie robil i teraz do 37tc musze czekac, bo tak kolejna wizyta wypada.buuna dzialce ogory wciaz mi rosna i moja mama juz nie przyjmuje hehe wiec aby wydaje . niestety juz nie daje rady sie schylac coraz gorzej i plecy coraz czesciej bola wieczorem.ogolnie jest coraz ciezej tak jak i wam pewnie. mialam ostatnio obawy ze moj z pracy nie dojedzie bo 300km ode mnie i pociagami to juz makabra, wiec od poczatku wrzesnia wezmie urlopik bo to nigdy niewiadomo. a i ja bede spokojniejsza jak bedzie obok. do tego u mojej mamy sie szykuje na poczatek wrzesnia remoncik i wsytko sie zwala.poprostu masakra |
|
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
), wy jesteście niesamowite z tym pisaniem.mszu współczuję rozstępów,ale na szczęście miejsce jest mało eksponowne więc w następne wakacje na plaży i tak nie będzie nic widać, no chyba,ze masz strój ze stringami ![]() tifia ja już kiedyś pisałam, moja mała też mi czasem taki numer wykręci że przez cały dzień nie daje znaku życia, a jak ją potyrpię to łaskawie się przeciągnie. Zauważyłam ze już nie kopie tylko właśnie więcej się przeciąga. Jak powiedziałam o tym mojej gince to stwierdziła,że takie dzieciątko to też człowiek i ma prawo troszkę poleniuchować. starapanna no nareszcie jakiś zna życia dałaś. Już się zastanawiałam co u ciebie. angelikaw oj coś się obawiam,że nie dane nam będzie uniknięcie dobrych rad mamuś tak więc wiem co czujesz,ale może poprostu wykorzystaj mamcię do gotowania obiadków,a nie opieki nad dzidzią, chociaż z takimi typami to trudno będzie ![]() Ineczko nie smutaj się i nie denerwuj, dzasz radę i bez mamy ![]() kasienka 1701 pomysł z listą prezentów dla małej super, też tak chcę zrobić, na pewno zażyczę sobie, podgrzewac, termoopakowanie, bujaczek, karuzelkę i takie pierdółki co to można mieć a nie trzeba ![]() Pomi no mnie też szefowa nie chce widzieć w pracy do końca przyszłego roku szkolnego ![]() naked 3kg to już tak ładnie,ale wiesz Filipek może teraz wolniej rosnąć, w sumie też za niedługo może się urodzić więc lepiej mieć "zapas". No ale moja kuzynka 3mies rodziła i razem z nią leżała w szpitalu dziewczyna której z usg wyszło,ze dzidzia ma 5kg a jak się urodziła to miała 3,5 ![]() Co do chust to ja się jeszcze wypowiem, powoli staje się ich zwolenniczką,ale nie będę małej od razu pakowała do chusty, dopiero jak będzie wiosna i mała tak z 6mies. będzie miała wtedy będzie "stabilniejsza. A no i zaczynamy dzisiaj 32tc
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zauważyłam ciekawą rzecz. Jak siedzę bez stanika to od razu zaczyna mi z piersi lecieć, jak tylko założę stanik to nie leci ani kropelka
To może mieć związek? No bo niby w biustonoszu inaczej pierś ułożona, ale czy ja wiem ...
|
#1757 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój na koniec 30tc ważył 1650, także na koniec 32tc pewnie trochę jeszcze podrośnie Cytat:
![]() Cytat:
Ale niezbyt wygodnie się prowadzi Nie ma wózków idealnych, skup sie na tym, na czym czy najbardziej zależy, wielkość gondoli, rodzaj kółek, montowanie spacerówki, waga, no nie wiem.....Trzeba sobie jakoś wybór ograniczyć.Cytat:
Dobrze, ze to nic poważnego.Czekamy na relację z wizyty Cytat:
Na pewno miałam wiecej cytatów, ale oczywiście pouciekały gdzieś Pochwalę sie tylko, ze mamy już do odbioru wózek
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
asia 23 to juz wiesz mniej wiecej co cie czeka na porodowce heheh
![]() ale tak serio dobrze ze to nie porod! bo jak opisywalas to wychodzilo ze normalnie rodzic zaczynasz ![]() a ja zapomnialam napisac ze zow wczoraj bylam na chwile w auchen ale jestem w ciezkim szoku do teraz.... bo mialam kilka rzeczy i maz na mnie czekal w aucie wiec podeszlam do kasy dla ciezarnych (standardowo) i babeczka juz wykladala towar to stanelam za nia po prostu a ta mi odburknela ze juz kasa zamnieta echhh zrobilam glupia mine i poszlam do kasy obok.. a nagle ona mnie wola zebym przyszla zaczela mnie przepraszac usunela swoj towar i koszyk mi trzymala zebym swoj wypakowala ![]() nie zauwazyla ze ja w ciazy i kasjerka jej kazala mnie zawolac szoku doznalamjednak sa jacys ludzie na swiecie
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
[B]ilona [/B ]no mi się źle policzyło. My mamy ten sam termin. Także we wtorek był 29tc +1d. Trochę się jednak uspokoiłam po rozmowie z położną. Najśmieszniejsze, że kolejny poród ma być krótszy o jakieś 2-3h. Kobitki, które już rodziły więcej razy - czy to prawda? Jak to jest w praktyce?
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
witam kobitki
ja dopiero co ze szpitala wróciłam, połozyli mnie w poniedziałek na patologii i dopiero dziś wypuścili.... nic mi tam nie wybadali, ic mądrego nie powiedzieli.... idę nadrabiać
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... a tak powaznie to chyba po porstu cieza sie inaczej rozkłada i naciska na gruczoly, kotre juz zaczeły produkcje. Ja pisałam niedawno o tym, ze siedziac na golasa poczułam ze mi na udo kapie, a kasienka pisała, ze miala taka sama sytuacje tylko ze jej kapalo na stope
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
tulumka podobno tak jest ale roznie to bywa... ze mna na sali lezala dziewczyna ktora rodzila drugi raz i rodzila 14 h ... i tez mowi ze myslala ze bedzie szybciej bo niby drugie a bylo dluzej wrecz
|
#1763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, a u mnie z ulewaniem troche sie uspokoilo, podobnie jak zgaga gdzies przepadla Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana ja już raz doświadczyłam 17 godzinnego pobytu na porodówce. tylko, że to było w 2006 r. ![]() w sumie to lekarz nie powiedział mi nic konkretnego skąd ten ból. ale uspokoiłam się tym, że to nie teraz.
|
|
#1765 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może na coś jeszcze tż-ta naciągnę ![]() Cytat:
Ja niestety nie zastanę Martuchy ponieważ zmykam na działkę się relaksić ![]() Cytat:
Bo ja tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tracenia wątku w trakcie rozmowy to ja mam tak gdy mnie mała mocno skopie - wtedy autentycznie zapominam o czym w ogóle mówiłam... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję. Nawet mojej mamie się trochę podobają (bo ona generalnie mocno krytykuje takie "głupie pomysły"). Cytat:
Jak zaczynam się martwić czy podołam z maluszkiem to mój mąż mi powtarza coś w stylu, że na pewno wybrał najlepszą możliwą mamę dla swojego dziecka bo przecież złej by nie wybierał ![]() Cytat:
To taki pobyt bez sensu. Ale już wszystko ok?
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa Boję się, ale nie porodu (chociaż to zzo ...
) tylko tego, że nie wiem, jak się zająć takim maluszkiem ... No i tego, że będę sama, bo Tż urlop bierze, ale jak nie trafi w termin to nie da rady przełożyć, a ja będę po cesarce więc będę potrzebować pomocy. Moja mama też raczej w pracy, teściowa to na pewno, bo ona przedszkolanka i urlop już wykorzystała. Boję się, że już "po" nie podołam.
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi - przede wszystkim gratulacje: 4 lata razem to już coś
![]() Chętnie bym pokazała moje zakupy, ale jak pisałam kilka dni temu, padł nam aparat w sobotę i do tej pory nie odzyskał przytomności Także nie mam czym fotek cykać I tak musimy sobie kupić nowy (może stary aparat wyczuł, że chcemy go zmienić ), więc po zakupie pokaże kolekcję ubranek (już pewnie większą ). Ray - bardzo przyjemna sytuacja. ja też od paru tyg pcham się zawsze do kas dla uprzywilejowanych, a co Wróżka_Dzyńdzyńdzyń - niestety, u mnie z teściową też się pogorszyło.... a zawsze miałam ją za świetną babkę, cieszyłam się jak głupia, że trafiłam na taką teściową, a od jakiegoś czasu denerwuje mnie i sprawia przykrość różnym gadaniem: zaczynając od błahych rzeczy, typu, że ja wg niej zawsze źle się ubieram (najlepiej jakbym ciągle chodziła w kożuchu ), kończąc na tym, że jak się pochwaliliśmy z mężem, że już mamy łóżeczko to było wielkie biadolenie, że po co już, i po co w ogóle (!!!!!), bo dziecko to powinno spać z matką w łóżku![]() i po tym stwierdzeniu palnęła nam wywód o śmierci łóżeczkowej...... nie muszę Wam chyba opisywać mojej miny....mina męża też była jednoznaczna. W domu się potem popłakałam, a on razem ze mną, bo mu jeszcze było dodatkowo głupio, że matka gada takie rzeczy i stwierdziliśmy, że lepiej przemilczeć pewne rzeczy i się nie chwalić niczym co zamierzamy kupić czy kupimy. Nie wiem co się z nią stało - była zupełnie inną osobą, a teraz???Aha, no jeszcze kiedyś nas dobiła tekstem, że ona to by wolała dziewczynkę, jak się dowiedzieliśmy, że będziemy mieć synka, bo dziewczynki są fajniejsze po prostu wszystko mi opada od jakiegoś czasu....jak można takie rzeczy gadać?Mogła mieć córkę, jak była młoda Nie wiem, może to jakieś marzenia, bo miała dwóch synów? No ludzie, ale przecież chłopcy też są potrzebni. Aaaaa.....hahahaaaa....no i jeszcze z jednym tekstem wypaliła: w ogóle nie podoba jej się imię, które wybraliśmy, jest niemęskie w ogóle już mi się nie chce tego komentować, bo i tak sobie popłakałam przez nią sporo.... dobrze, że nie należę do osób, które jakoś bardzo się wszystkim przejmują (przejmuję się tym, co trzeba), bo inaczej już bym zeschizowała...... a tak to w sumie ruszyło mnie trochę, uroniłam łzy, a potem stwierdziłam, że chyba upały na mózg zaszkodziły i że jak coś się nie podoba to trudno, to nasze dziecko i my o wszystkim decydujemy to się wyżaliłam i już mi lepiej |
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
asia23- bardzo współczuję takiej nieoczekiwanej sytuacji, ale najważniejsze, że już wszystko ok
bordowa - uszy do góry
|
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Tulumko - mój drugi poród był ekspresowy, i co lepsze, do końca nie wierzyłam, że rodzę ...
bo bolało 90% mniej, niz przy pierwszym i poszło expresem u mnie były to minuty od przekroczenia progu szpitala za to trzeci.... 12:45 minut :/Asiu - bardzo Ci bóli współczuję, mój tata miał kolkę nerkową i pamietam, jak cierpiał,a w ciazy to bardziej dokuczliwe,ponoć poród przy tym to pikuś... uważaj na siebie!!!! Klarisso - super wieści powizytowe ![]() Super, że Martucha dobrze się czuje zmałym i że już jutro mogą do domku wyjść ob tak było
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

jedynie te co do wyjscia bede prasowac.

Ale czas leci...

ale dziewczyna była młodziutka (16 lat) i jak sama się śmiała pewnie kolagen załatwił sprawę
do tego mam takie dziwne mrowienia, reumatyczne w piszczelach wieczorami, ze wyrzymac nie moge - normalnie jak stara baba 
no i nie wiem dziewczyny, czy widzialyscie meza naszej Martuchy, ale Patryczek to jego kopia