Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 14:23   #1771
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
niestety, u mnie z teściową też się pogorszyło....
eh...szkoda waszych nerwów tylko.
Jakby co to na poprawę humoru polecam książkę "małe trzęsienia ziemi" (wczoraj skończyłam czytać) - o ciężarówkach właśnie i ich problemach z dzieckiem, mamą, mężem, teściową... można albo się pośmiać, albo spojrzeć inaczej na niektóre sprawy
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:27   #1772
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ninaad - do kupienia w Empiku? czy w mniejszych księgarniach?
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:31   #1773
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Po cesarce mężczyźnie przysłguje 2 tygodnie płatnego urlopu na opiekę nad żoną i dzieckiem (przynajmniej 3 lata temu tak było jak rodziła moja bratowa). Więc ten urlop na 100% dostanie - na takiej samej zasadzie jak "opieka nad dzieckiem". Nikt nie może wam takiego urlopu odmówić.

No niestety może Tż pracuje na kontrakcie, ma własną działalność = nie obowiązuje go Kodeks Pracy ...
Stary 2010-08-05, 14:34   #1774
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad - do kupienia w Empiku? czy w mniejszych księgarniach?
nie wiem, ja wypożyczyłam z biblioteki
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:35   #1775
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

oj kobitki widzę, że martucha już rozpakowana
gratuluję serdecznie i zazdroszczę maluszka przy sobie

heh... poszłam w pon na wizytę i trafiłam do szpitala z zagrożeniem przedwczesneo porodu... a to dopiero 30 tydzień...
od ponad półtorej miesiąca twardnieje mi brzucho kilkanaście razy dziennie, boli i ciągnie w dół... tablety i czopki nie pomagały więc zabrali na obserwację, dostawałam zastrzyki, tablety i lepiej jest... ale myślę, że bez tych zastrzyków znów będzie to samo
zresztą już od 3 godz jestem w domu i znowu powtórka z rozrywki.... nie wiem, za 2 tyg mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej

co do staników jak najbardziej polecam firmę Curvy Kate, mam kilka modeli tej firmy, co prawda kosztowały 120-170 zł, ale naprawdę są warte tej ceny

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:39   #1776
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

MisQa - mam nadzieję, że wszystko się unormuje
Ninaad - oj, w bibliotece to ja byłam.....byłam... wielki temu ale juz znalazłam ta książkę, bo z chęcią bym coś sobie poczytała to ta książka:
http://www.gandalf.com.pl/b/male-trzesienia-ziemi/
Stary 2010-08-05, 14:43   #1777
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Pomi - przede wszystkim gratulacje: 4 lata razem to już coś
Chętnie bym pokazała moje zakupy, ale jak pisałam kilka dni temu, padł nam aparat w sobotę i do tej pory nie odzyskał przytomności Także nie mam czym fotek cykać I tak musimy sobie kupić nowy (może stary aparat wyczuł, że chcemy go zmienić), więc po zakupie pokaże kolekcję ubranek (już pewnie większą ).
Ray - bardzo przyjemna sytuacja. ja też od paru tyg pcham się zawsze do kas dla uprzywilejowanych, a co
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń - niestety, u mnie z teściową też się pogorszyło.... a zawsze miałam ją za świetną babkę, cieszyłam się jak głupia, że trafiłam na taką teściową, a od jakiegoś czasu denerwuje mnie i sprawia przykrość różnym gadaniem: zaczynając od błahych rzeczy, typu, że ja wg niej zawsze źle się ubieram (najlepiej jakbym ciągle chodziła w kożuchu), kończąc na tym, że jak się pochwaliliśmy z mężem, że już mamy łóżeczko to było wielkie biadolenie, że po co już, i po co w ogóle (!!!!!), bo dziecko to powinno spać z matką w łóżku i po tym stwierdzeniu palnęła nam wywód o śmierci łóżeczkowej...... nie muszę Wam chyba opisywać mojej miny....mina męża też była jednoznaczna. W domu się potem popłakałam, a on razem ze mną, bo mu jeszcze było dodatkowo głupio, że matka gada takie rzeczy i stwierdziliśmy, że lepiej przemilczeć pewne rzeczy i się nie chwalić niczym co zamierzamy kupić czy kupimy. Nie wiem co się z nią stało - była zupełnie inną osobą, a teraz???
Aha, no jeszcze kiedyś nas dobiła tekstem, że ona to by wolała dziewczynkę, jak się dowiedzieliśmy, że będziemy mieć synka, bo dziewczynki są fajniejsze po prostu wszystko mi opada od jakiegoś czasu....jak można takie rzeczy gadać?Mogła mieć córkę, jak była młoda Nie wiem, może to jakieś marzenia, bo miała dwóch synów? No ludzie, ale przecież chłopcy też są potrzebni.
Aaaaa.....hahahaaaa....no i jeszcze z jednym tekstem wypaliła: w ogóle nie podoba jej się imię, które wybraliśmy, jest niemęskie i stwierdziła, że ona nie będzie tak się zwracać do dziecka MASAKRA najlepsze w tym wszystkim jest to, że szczyci się tym, że jej teściowej też się nie podobało imię, które nadali mojemu mężowi i jak to wtedy ona powiedziała teściowej: to moje dziecko i będzie miało takie imię, jakie nam się podoba...... a teraz odstawia to samo w stosunku do nas;

w ogóle już mi się nie chce tego komentować, bo i tak sobie popłakałam przez nią sporo....

dobrze, że nie należę do osób, które jakoś bardzo się wszystkim przejmują (przejmuję się tym, co trzeba), bo inaczej już bym zeschizowała...... a tak to w sumie ruszyło mnie trochę, uroniłam łzy, a potem stwierdziłam, że chyba upały na mózg zaszkodziły i że jak coś się nie podoba to trudno, to nasze dziecko i my o wszystkim decydujemy

to się wyżaliłam i już mi lepiej
no to Kochana, mozemy podac sobie rece ja moja tesciowa tez uwazalam za fajna babke, ale rok po slubie przejrzalam i teraz widze wiecej niz wczesniej wiedziala, ze dosc dlugo staralismy sie o dzidzie, a jak tylko w koncu sie udalo to uslyszalam, zeby sie nie cieszyc, bo jeszcze roznie moze byc i tego typu hasla, ktore niestety nie pomagaly. Od poczatku bardzo dobrze znosilam ciaze i wcale nie narzekalam, a mimo to slyszalam wkolko ze ciaza to nie choroba (swoja droga mowila to kobieta, ktora co miesiac glaszcze swoja 30-letnia corke po glowce, bo ta ma okres i strasznie zle sie czuje, o czym wszyscy dookola musza wiedziec ). Slyszalam tez, ze trzeba sie ruszac - w kontekscie MOICH chwastow w MOIM ogrodku podczas ukropow, ktore zle znosilam - no coz widac, co jest wazniejsze no coz pozostaje zagryzc zeby albo w koncu powiedziec jej pare slow do sluchu tez mi lzej, jak sie pozalilam
Cytat:
Po cesarce mężczyźnie przysłguje 2 tygodnie płatnego urlopu na opiekę nad żoną i dzieckiem (przynajmniej 3 lata temu tak było jak rodziła moja bratowa). Więc ten urlop na 100% dostanie - na takiej samej zasadzie jak "opieka nad dzieckiem". Nikt nie może wam takiego urlopu odmówić.
tez wlasnie o tymslyszalam
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oj kobitki widzę, że martucha już rozpakowana
gratuluję serdecznie i zazdroszczę maluszka przy sobie

heh... poszłam w pon na wizytę i trafiłam do szpitala z zagrożeniem przedwczesneo porodu... a to dopiero 30 tydzień...
od ponad półtorej miesiąca twardnieje mi brzucho kilkanaście razy dziennie, boli i ciągnie w dół... tablety i czopki nie pomagały więc zabrali na obserwację, dostawałam zastrzyki, tablety i lepiej jest... ale myślę, że bez tych zastrzyków znów będzie to samo
zresztą już od 3 godz jestem w domu i znowu powtórka z rozrywki.... nie wiem, za 2 tyg mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej

co do staników jak najbardziej polecam firmę Curvy Kate, mam kilka modeli tej firmy, co prawda kosztowały 120-170 zł, ale naprawdę są warte tej ceny
no to uwazaj na siebie i odpoczywaj
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:44   #1778
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:

Ja sama znowu schudłam i teraz ważę 58,5 kg w 8 miesiącu, czyli mniej niż ważyłam w 6-tym. Ale skoro dziecko rośnie to kazali mi się nie przejmować. Wczoraj wydawało mi się i mężowi, że mam większy brzuch - zmierzyłam się taśmą krawiecką i faktycznie, nieco mi przybyło na obwodzie

Wybieramy się dzisiaj z tż-tem po łóżeczko dla małej
ale Ci dobrze ja już mam na plusie 16

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
naked - no niezła waga maluszka. Zapowiada się na min. 4300 w 40 t.c. Możliwe, że zaplanują Ci cc.
tak mi też lekarz oznajmił- min 4kg. Tylko że szyjka cały czas się skraca i najpewniej urodzę wcześniej...

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Słuchaj,ale wcale nie musi być taki duży przy narodzinach.Pamiętam,że u martuchy też tak było,że patryk rósł jak szalony,a w sumie nie ważył dużo,bo 3,24kg,więc może i u ciebie tak będzie,że do porodu już wiele nie urośnie
oby najważniejsze, żeby dziecko było prawidłowo rozwinięte a nie duże

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
[B]
naked21 To pewnie do ostatniego dnia nie będziesz wiedziała czy sn czy cc jak on taki duży i nadal rośnie
no nie wieć musze pomyśleć i nad załatwieniem położnej wcześniej i pogadać z moim lekarzem, żeby w razie cc to on się mną zajął

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Naked, ale duży Filipek jest już!

Idę robić szarlotkę na deser rocznicowy, bo my dziś 4 rocznicę ślubu mamy Ale czas leci...
duży duży. Ilość wód mam prawidłową- przeciętną. Więc to Fifek jest sprawcą takiego rozmiaru brzucha wszystkiego najwspanialszego dla Was z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Oho, to kawał chłopa z tego Twojego Filipka. Już teraz wiem, dlaczego masz taki sporaśny, ale zgrabniutki brzusio Jest co nosić

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
naked21, ojojoj. Chyba faktycznie cesarka Cię może czekać, kochana. Ja mam nadzieję, że mój Borys urodzi się ważąc 3kg, bo jak na razie to maleństwo z niego. A jak Twój Filipek 3 kilosy waży w 35tc ...kawał chłopa...
Super, że się przekręcił, bo jeśli jednak przestanie tak szybko przybierać na wadze to w razie czego będziesz mogła rodzić sn.
wolałabym sn. A Twój mężuś ma 100% racji, nie martw się, spokojnie wspólnymi siłami okiełznacie syneczka każda z nas ma jakies tam obawy. ale wystarczy wejść na wątek mamusiek rozpakowanych w lipcu i widać jak sobie świetnie radzą

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
nie musiałam długo czekać na kolejny atak.
wiem o czym mówisz. Kolka to ból nie do opisania,zdecydowanie silniejszy niż porodowy, tak mnie położne pocieszały Przeszło Ci po tabletkach?? Ja musiałam dostać dwa końskie zastrzyki, żeby ulżyło

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Naked, Filipekto chyba po sterydach jest ale ku pokrzepieniu serc powiem, że na SR położna nam mówiła, że miała przypadek porodu 6 kg dziecka sn i to bez nacinania ale dziewczyna była młodziutka (16 lat) i jak sama się śmiała pewnie kolagen załatwił sprawę
o jasna dup.a 6 kg no coż są różne przypadki, w końcu natura stworzyła nas tak, aby rodzić a teściową się nie przejmuj, kilka głębokich wdechów i olać to najlepiej

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
naked 3kg to już tak ładnie,ale wiesz Filipek może teraz wolniej rosnąć, w sumie też za niedługo może się urodzić więc lepiej mieć "zapas". No ale moja kuzynka 3mies rodziła i razem z nią leżała w szpitalu dziewczyna której z usg wyszło,ze dzidzia ma 5kg a jak się urodziła to miała 3,5
jasne, że jest jakiś margines błędu. Tyle że inny lekarz na 3 d wystawił mi diagnozę płód hipertroficzny, więc chyba coś w tym jest. No ale może jakimś cudem przestanie tak rosnąć. Mam nadzieję, że choć troszkę ponosi ubranka w rozmiarze 56

Trzymam kciuki za Martuchę, żeby szybko opuściła szpital

Kalex Ty też się nie martw gadaniem teściówki, najważniejsze, że Mężuś Cię rozumie i jest po Twojej stronie. A niektóre baby chłapią nie zdając sobie srawy, że wyrządzają przykrość. Głowa do góry

co do prania i prasowania

pewnie jak się małe urodzi, szkoda mi będzie czasu i energii na pranie ręczne, ale jestem uczulona na niewyprasowane rzeczy nie wyobrażam sobie ubrać siebie czy dziecka w pomiętolone ciuszki poza tym uwielbiam prasować, moge Was wyręczyć

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-08-05 o 14:48
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:45   #1779
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Klarisso - super wieści powizytowe
Ja się cieszę, że maleństwo przybiera na wadze - średnio ok. 300g na 2-3 tygodnie.

Cytat:
No niestety może Tż pracuje na kontrakcie, ma własną działalność = nie obowiązuje go Kodeks Pracy ...
No tak, czyli teoretycznie może mieć wolne kiedy chce, a praktycznie to nie...
Stary 2010-08-05, 14:50   #1780
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Maggie1983 -witamy w klubie nie wiem co się dzieje z niektórymi teściowymi...taka zmiana....

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

naked21- dzięki. Już mi mąż zakazał płaczu i martwienia się takimi stwierdzeniami
Stary 2010-08-05, 14:52   #1781
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak, czyli teoretycznie może mieć wolne kiedy chce, a praktycznie to nie...
No właśnie szkoda, że tylko teoretycznie ... Ale trudno, dam sobie radę jakoś Gorzej będzie w następnych latach, bo on na dobrą sprawę w ogóle urlopu nie ma i będzie trzeba kombinować z wyjazdami, bo chciałabym Małą gdzieś zabrać na wakacje.
Stary 2010-08-05, 14:53   #1782
dash
Raczkowanie

Asia ja też miałam atak kolki nerkowej, chyba w 5 mc, później miewałam bóle, ale już nie tak silne. Taki atak jest straszny i ten ból, który przeszywa całe ciało... Promieniuje na całe plecy. Ja mam różne wyniki moczu, raz dobre raz złe. Przed ciążą miałam piasek na nerkach, ale nic nie bolało i nic z tym nie robiłam. Od kilku dni znowu wracają mi te bóle. Szczególnie rano jak idę siusiu, to nie mogę dokończyć bo już tak boli... Ostatnio wzięłam nospe forte to powiem Ci, że nawet pomogło. Ból jest okropny i życzę Ci, abyś już go nie musiała znosić.
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:57   #1783
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie1983 -witamy w klubie nie wiem co się dzieje z niektórymi teściowymi...taka zmiana....

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

naked21- dzięki. Już mi mąż zakazał płaczu i martwienia się takimi stwierdzeniami
z moim mezem jest jeszcze ten problem, ze bardzo kocha mamusie i siostrzyczke i widzi co robia, ale nie zwroci uwagi wiec sama walcze z wiatrakami

aaaaaaa no i gratuluje synusia u nas bedzie dziewcze a tesciom nie dogodzisz - moj tesc zareagowal na dziewczynke, tak jak Twoja tesciowa na chlopca ale mam w nosie ich reakcje - Malutka bedzie kochana przez drugich dziadkow
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2010-08-05, 15:02   #1784
cellaris
Rozeznanie

misqua trzymaj się dziewczynko jeszcze przynajmniej do końca 36tc musisz dociągnąć a jak leżysz to też cię ten brzuchol ciągnie i twardnieje?
Leż jak najwięcej i wypoczywaj.
Stary 2010-08-05, 15:07   #1785
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
misqua trzymaj się dziewczynko jeszcze przynajmniej do końca 36tc musisz dociągnąć a jak leżysz to też cię ten brzuchol ciągnie i twardnieje?
Leż jak najwięcej i wypoczywaj.
jak leże to jest ok, ale za każdym wstaniem z łózka czy krzesła od razu twardy jak kamień

Stary 2010-08-05, 15:13   #1786
gabisun
Zakorzenienie

Bordowa za spostrzegawczość, już poprawiłam podpis jejku jak ten czas leci...
nie mogę się już doczekać Martuchy opisu z porodu
Klarissa super wieści z wizyty no poza tym zapaleniem, ale wazne że z dzidziolkiem ok
Naked nie martw się na zapas, w rzeczywistości może być znacznie mniejszy albo teraz troche zwolni
Pomi za rocznicę , my bedziemy mieli drugą pod koniec września

Wy się wnerwiacie,że macie tyle prania, a ja żałuję że już nie mam co prać uwielbiam robić pranie, zapach proszku i płynu do płukania...różowy Lenorek taki mały fetysz powiedzcie że jestem normalna

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 15:39   #1787
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
o jasna dup.a 6 kg no coż są różne przypadki, w końcu natura stworzyła nas tak, aby rodzić
Dokładnie. Nie ma siły, jakoś wyjść musi
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
z moim mezem jest jeszcze ten problem, ze bardzo kocha mamusie i siostrzyczke i widzi co robia, ale nie zwroci uwagi wiec sama walcze z wiatrakami
U mnie podobnie ale tż nie robi tego z miłości tylko bardziej z poczucia obowiązku. Jako (na co dzień) jedyny mężczyzna w domu został wychowany, aby paniom służyć Pomóc oczywiście trzeba ale jeśli ma jechać przez całe miasto tylko po to aby zawieść mamę do fryzjera dwie ulice dalej to trochę nie halo i jak się w końcu postawił i zaczął odmawiać to wszystko wina synowej-czarownicy
Kalex, u nas teściowej też się imie nie podoba. Dobrze, że chociaż dziewczynka będzie, bo od samego początku nie chciała wnuka

Ninaad, dzięki za książkę, chyba czytne

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 16:00   #1788
elenka1
Rozeznanie

Kalex u mnie tez parcie ze strony tesciowej na dziewczynke bylo, naszczescie sie udalo tak jak u WRóżki a gadaniem sie nie przejmuj, ja zaczełam olewac i o stokroc lepiej sie z tym czuje

Gabisun ja tez uwielbiam zapachy czystości i świeżości

Naked ja Cię doganiam z waga, tez waze duzo ale oprócz brzucha poszło dosłownie wszedzie a Filuś duzy chłop bedzie ja ide jutro na usg zobaczymy....

Pomi zdradz co serwujesz na deser i najlepszego z okazji rocznicy

Misqa do łóżka marszem.... szybciutko i lezeć prosze

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 16:02   #1789
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Asia ja też miałam atak kolki nerkowej, chyba w 5 mc, później miewałam bóle, ale już nie tak silne. Taki atak jest straszny i ten ból, który przeszywa całe ciało... Promieniuje na całe plecy. Ja mam różne wyniki moczu, raz dobre raz złe. Przed ciążą miałam piasek na nerkach, ale nic nie bolało i nic z tym nie robiłam. Od kilku dni znowu wracają mi te bóle. Szczególnie rano jak idę siusiu, to nie mogę dokończyć bo już tak boli... Ostatnio wzięłam nospe forte to powiem Ci, że nawet pomogło. Ból jest okropny i życzę Ci, abyś już go nie musiała znosić.

dziękuję za słowa pocieszenia .
od wczoraj ataku nie było. ale zapas przeciwbólowych tabletek mam chyba na 3 lata ja należę do tych osób co bez potrzeby tabletek nie zażywają. mam nadzieję, że jak ból znowu się pojawi szybko po nich przejdzie.
przy oddawaniu moczu nic mi nie boli. opróżniam cały pęcherz. oprócz ostatnich BARDZO licznych bakterii w moczu nic moje wyniki nie mówiły. pisałam- robiłam posiew moczu i nic nie wyhodowano.

jutro wyjeżdżam do teściowej na 3 dni i chyba muszę im o tym powiedzieć bo co jak mnie złapie. a oni będą tam przerażeni na mnie patrzeć

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 16:06   #1790
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
jak leże to jest ok, ale za każdym wstaniem z łózka czy krzesła od razu twardy jak kamień
oj kochana nie strasz, nie strasz bo u mnie podobnie, jak wstanę to się brzuch od razu napina. A moja ginka twierdzi,że jeszcze nie jest źle bo wszystko pozamykane No więc leżę, łykam nospe na zmianę z fenoterolem i magnezem,ale to daje. No nic póki co 31tc skonczony i byle te minimum 5 tygodni jeszcze dociąnąć, 16 sierpnia mam wizytę to z nią pogadam. A tobie dali jakieś leki?
Stary 2010-08-05, 16:13   #1791
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
oj kochana nie strasz, nie strasz bo u mnie podobnie, jak wstanę to się brzuch od razu napina. A moja ginka twierdzi,że jeszcze nie jest źle bo wszystko pozamykane No więc leżę, łykam nospe na zmianę z fenoterolem i magnezem,ale to daje. No nic póki co 31tc skonczony i byle te minimum 5 tygodni jeszcze dociąnąć, 16 sierpnia mam wizytę to z nią pogadam. A tobie dali jakieś leki?
jutro dowiem się co przypisali bo jutro po wypis idę do szpitala
heh... no i będę leżeć, bo zaczynam się naprawdę martwić, że coś może się wydarzyć dużo za wcześnie... jeszcze chociaż właśnie te 5-6 tygodni
trzeba być dobrej myśli

Stary 2010-08-05, 16:13   #1792
bordowa
Wtajemniczenie

Ja mam to samo i też dlatego w szpitalu byłam Też mało dają te tabletki, ale ja mam ten komfort, że zaczynam dziś 36 tydzień, Wy tam zaciskajcie mocno nogi, żeby dzieciaczki jeszcze trochę posiedziały No ale ja już mam rozwarcie 1 cm ale zawsze
A dostałam też luteinę dopochwowo, ona jest taka maleńka, że jak wracałam z łazienki po jej zaaplikowaniu to zaciskałam nogi bo się bałam, że wypadnie Też tak miałyście?
Stary 2010-08-05, 16:17   #1793
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ale Ci dobrze ja już mam na plusie 16
Nie wiem czy nie wolałabym sobie być grubsza i móc wszystko jeść i nie mieć stresu z tą cukrzycą i z tym, czy z maluszkiem wszystko ok. Te kg łatwo potem zgubić jeśli się ma motywację i chęci Już teraz wiem, że do porodu moja córka raczej nie powinna przekroczyć 3kg.

Cytat:
pewnie jak się małe urodzi, szkoda mi będzie czasu i energii na pranie ręczne, ale jestem uczulona na niewyprasowane rzeczy nie wyobrażam sobie ubrać siebie czy dziecka w pomiętolone ciuszki poza tym uwielbiam prasować, moge Was wyręczyć
Ożeń się ze mną Będę ci za to pysznie gotować i sprzątać

Cytat:
No właśnie szkoda, że tylko teoretycznie ... Ale trudno, dam sobie radę jakoś Gorzej będzie w następnych latach, bo on na dobrą sprawę w ogóle urlopu nie ma i będzie trzeba kombinować z wyjazdami, bo chciałabym Małą gdzieś zabrać na wakacje.
Myślę, że z czasem sobie wypracujecie jakiś system

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa super wieści z wizyty no poza tym zapaleniem, ale wazne że z dzidziolkiem ok
Do mnie się zawsze jakiś syf przyczepi...

Co do prania to ja lubię wkładać do pralki i nastawiać nie lubię rozwieszać, zdejmować i chować. I nienawidzę prasować... Ale zapach proszków też lubię Właśnie wyprała się kolejna seria ciuszków - dzisiejszy kolorek to biały. Prałam już żółte, zielone i niebieskie a dziś białe. Zostały jeszcze różowe oraz śpiworki itd. ale na nie jest jeszcze czas.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-05 o 16:18
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 16:22   #1794
cellaris
Rozeznanie

Bordowa No ja luteiny nie dostałam tylko mam te rozkurczowe, ale może dlatego że rozwarcia nie mam i długość szyjki jeszcze w miarę (3,2 cm)chociaż szczerze to już sama nie wiem czy nie chciałabym jakiejś konkretniejszej djagnozy szpitalnej
Bordowa to ty już masz komfort,że to 36tc ci leci,a ja dzisiaj dopiero 32 zaczęłam. Misqa no musimy dać radę. A u ciebie z szyjką wszystko ok?

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-05 o 16:26
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 16:31   #1795
bordowa
Wtajemniczenie

Miałam leżeć i nic nie robić a ciągle coś robię ... Aż zmęczona jestem. Zaraz biorę tabletki i się kładę, jak nie zasnę to sobie książkę o karmieniu piersią poczytam
Stary 2010-08-05, 16:41   #1796
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Dokładnie. Nie ma siły, jakoś wyjść musi

U mnie podobnie ale tż nie robi tego z miłości tylko bardziej z poczucia obowiązku. Jako (na co dzień) jedyny mężczyzna w domu został wychowany, aby paniom służyć Pomóc oczywiście trzeba ale jeśli ma jechać przez całe miasto tylko po to aby zawieść mamę do fryzjera dwie ulice dalej to trochę nie halo i jak się w końcu postawił i zaczął odmawiać to wszystko wina synowej-czarownicy
Kalex, u nas teściowej też się imie nie podoba. Dobrze, że chociaż dziewczynka będzie, bo od samego początku nie chciała wnuka

Ninaad, dzięki za książkę, chyba czytne
moj na "szczescie" jest zapracowany i ja zawsze tesciowa wozilam, pomagalam, ale jak zobaczylam, ze i tak jest zle i tak coreczka zawsze lepsza i wszystko robi lepiej tak olalam i teraz tesciowa dyga sobie sama na nozkach wszedzie ale chyba przejrzala na oczy i teraz jak jej od wielkiego dzwonu zaproponuje jakas jazde gdzies, bo sama cos chce zalatwiac to powtarza, ze nie trzeba i ze przeciez nie musze
Cytat:
jutro dowiem się co przypisali bo jutro po wypis idę do szpitala
heh... no i będę leżeć, bo zaczynam się naprawdę martwić, że coś może się wydarzyć dużo za wcześnie... jeszcze chociaż właśnie te 5-6 tygodni
trzeba być dobrej myśli
Misqa, zamelduj sie na zonkach, bo dziewczyny sie o Ciebie martwia
Cytat:
Ożeń się ze mną Będę ci za to pysznie gotować i sprzątać
no to sobie reklama Kochana zrobilas
Stary 2010-08-05, 16:46   #1797
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Oj dziewuszki widzę, że każdej prawie coś dolega...
Ja też się źle czuje, mam wrażenie, że brzuch wielki i cięzki i ciągnie w dół.. w ogóle średnio się czuje dziś u mnie 35tc1d i jak sobie pomyślę, że to już już ... to się boję

Co do teściowych i ich wymagań, to moja tez twierdzi, że połowa rzeczy mi nie potrzebna- wanienka- po co??? bedziesz kąpać się z dzidzia razem w dużej wannie..
wózek w lipcu jak masz rodzic we wrzesniu? po co? nie wolno... trzbe po poprodzie- ta akurtat... wozek juz jest w lipcu
DObrze, ze jest wnusia bo tak strasznie chcieli pierwsza w rodzinie w ogole dziewczynkę. Bo chyba ostatnia to się mojego męża ciotka urodzila 50lat temu a tak to same chłopy eheh
Imię na szczescie im się podoba. Moja mama ciągle tylko przekręca- zamiast Milenka to Marlenkamówi jak ktoś ją pyta

Dzis zakupiłam drugą koszule do szpitala, jak na razie mam dwie plus szlafrok.
Temat stanikowy obgadywałyście a ja nie wiem dalej co i jak kupić..

Pomi- moj dyrektor w szkole to by chcial abym zaraz wrocila po macierzyńskim,, tylko on sobie nie zdaje sprawy, ze ja jeszcze mam do wykorzystania urlop za ferie i wakacje w 2010 ciekawa jestem czy mozna od razu podciagnac za ferie 2011?? Jak się cos dowiesz to daj znacia
na roczniczkę od mężusia coś dostała- przyznaj się:-P

Naked - duży ten Twoj chłopina moja Mila. w 34t1 dniu wazyla 2650g wiec tez niezla babkaduza jak na 36t4d tak wychodzilo z USG;-) ja przytyłam jakies 13-14 a moze i wiecej,, kto to wie..
Stary 2010-08-05, 16:47   #1798
cellaris
Rozeznanie

Bordowa no jednak z nami kobitami tak jest, powinnyśmy leżeć,a różnie to bywa Chociaż ja staram się dużo wypoczywać, pochodzę po domku i owszem ale max 20min,a potem conajmniej godzinka/dwie leżenia i znów przepustkana 20 min chodzenia i jakoś póki co daję radę. Tak więc kochana kładź się i nie szalej
Stary 2010-08-05, 16:47   #1799
dra
Zakorzenienie

hejka
angelikaw ano najgorsze jak się ktoś wtrąca,ale nie przejmuj się sama wiesz jak robić
a moja mama jak zobaczyła ,ze też tyle tego to jej powiedziałam dostałam to co mam wyrzucić jak sie nie wykorzysta trudno można zostawić na kolejne dziecko albo troche oddać
paula witaj a ty co nowy nick ?? dawno nie pisałaś jak się tam czujesz ??
kasienka no z prasowaniem ciażko,też sie naprasowałam i jeszcze prasowanie pieluch padne chyba,gdyby nie mój bolacy kregosłup to jakoś moze by było lepiej,ale ja w ratach wszystko,bo za bardzo boli jak za długo postoje
a ja prasuje tylko teraz,pozniej tylko to co bedzie za bardzo wygniecione-bo sama moich ciuchow nie prasuje jak dobrze wygladaja,jedynie jak wygniecione-nie lubie prasowania i juz
majka232 jak mi lekarz robił usg to zawsze mówiłam chce zdjątko i wtedy dawał,ale jak bym nie odezwała sie to pewnie bym nie dostała,tak samo jak mierzy tez mowi wszytsko dobrze a ja zawsze to dobrze ale to znaczy ile i odpowiada
naked21 to duży chłopaczek już w brzuniu
klarissa no to dobrze,ze wszystko ok oj z ta infekcja ale moze jeszcze przejdzie
a co do zzo u mnie nie ma wiec tez jade na żywca
kochana ja do tej pory chodze w polsnie i nie wierze,ze zaraz bede miec dziecie przy sobie do mnie to jeszcze nie dociera chyba a szykuje itd

o to dobrze,ze u martuchy ok wazne,ze wszystko dobrze i dobrze sie czuja

maggie jak tam sie czujesz??
kalex olej tesciowa-ja unikam jak ognia tesciow nic biadolic mi nie beda wiec jak tylko widze ich to uciekam
ale i tak wiem co mysli,bo siora tz przylatue i mowi co matka gada,ze by chciala wnuczke to mowie jej to przekaz mamie,zeby z corka pogadala ii moze bedzie wnuczka,a o imie mnie sie wszyscy pytaja a ja udaje glupia nie wiem jakie,a wiem dokladnie,ale po co mi maja biadolic dowiedza sie jak sie urodzi
Stary 2010-08-05, 16:49   #1800
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
tak o tych koszach pisalyscie na pieluchy ( tu dodam ze dla mnie te kosze sa bez sensu ale jak ktos chce..... ja tam normalnie do kosza w kuchni wyrzucalam pieluchy i tak codziennie sie oproznia albo zwykly kosz kupic przeciez i tak czy siak nikt tych pieluch nie bedzie trzymac 2 dni w koszu a one tak prawde mowiac nie smierdza bo dziecko ma raczej takie bezwonnie kupki)
Jak to nie śmierdzą Ja tego smrodu nie mogę znieść Może noworodek jeszcze nie ma smrodliwych siusków, ale z każdym tygodniem coraz bardziej czuć. A jednak dziecko robi w pieluchy jakieś 2 lata i smród jest okropny!
No chyba, że ktoś lata z każdą pieluchą do pojemnika
Ja każdą pieluchę zawijałam w worek i do kosza - inaczej nie dało rady.
A śmieci wyrzucamy co 2 dni, to takie pampersy już niestety bardzo czuć.
Przy dwójce dzieci męczyłam się ze śmierdzącymi pampersami. Tym razem kupiłam wiadro na pieluchy, bo uważam, że to jest super rozwiązanie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości