|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Miło mi, że niektóre z Was mnie pamiętają
Też widzę znajome "twarze" ![]() Jesteście starsze doświadczeniem i będę do Was zaglądać, jeśli pozwolicie ![]() Pozdrawiam Asia
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Hej Mamuśki
![]() Dawno mnie nie było, bo jakoś czasu brak więc nawet nie mam czasu Was poczytać, a o pisaniu to nawet nie wspomnę Franio ma się dobrze, już nam raczkuje, waży 7600, niestety okazał się alergikiem i miałam trochę przykrych przeżyć. Pod koniec czerwca dostał pokrzywki, spuchł i wylądowaliśmy w szpitalu Teraz musimy baaaardzo uważać na to co młody je, rozszerzamy dietę powoli, więc dalej jest na cycku. A to problem, bo zaraz wracam do pracy... ehhhhhŚciskam wszystkie mamy i maluszki I obiecuję zaglądać, od czasu do czasu
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię...
Możemy założyć klub... Cytat:
Bo przyznaję, że trochę po łebkach czytam... Cytat:
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do tego klubu to chodzi o takie forum zamknięte? że tylko mamuśki z listy by mogły czytać?? Jeśli tak to jestem ZA
![]() a jesli nie o to chodzi to proszę oświećcie Cytat:
![]() blonde współczuję ********* Jak Wam wcześniej pisalam Filip padł, ale obudził się po pół godzinie cały rozpalony Ten nurofen za bardzo nie pomógł i temperatura wzrosła mu do 39C (w dupce)No i mówiła żeby zrobić chłodną kąpiel, więc go wykąpaliśmy i po jakimś czasie temperatura spadła..... a teraz zasnął przy cycku. Około 2-giej w nocy dam mu kolejnego czopka żeby jakoś przespał noc i mam nadzieję że to trzydniówka....
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki ciezki miałas poród?Aleksander jest Twoim pierwszym synkiem? Czekamy na fotke
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
zebra, aldii, stripii, kancia, youyou, brzoskwinia dziekujemy stripii aparat nikon d90, a obiektywy mam dwa, ale napisze jutro dokladnie jakie, bonie chhce mi sie teraz wyciagac ![]() bardotka, elcia za pol roczku olivia sliczna malutka i jaki wieloryb ![]() addicted zdjecie duszka wymiata a na glowie ma jakies plastikowe srubki (zabawka siostrzencow)shamaneika witamy Kurcze, a mnie tak kregoslup nawala Moze dzis sie poloze wczesniej spac....
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety dietę ma wciąż mało urozmaiconą...
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
KALKA a może zmien sobie nicka a nam wyślij na priva ze to ty
,o co chodzi z klubem tylko sie domyslam ale pewnie rzeczywiscie cześc nas sie wykruszy bo sa osoby które zagladaja czasami.a ze ktos dał zdjęcie auta z nr rejestr i domu to nie kumam ze złodzieje przyszli,przecież jak ktoś sobie przejezdza obok posesji i widzi auto i nr to to samo jakby miał fotke....wiecie o co mi chodzi mój tz powiedział że twój tz dziwny ale chyba ja go troche rozumiem(twojego tż-ta)![]() malinka nie możemy zabrać małej bo to wycieczka z biura podr zorganizoawana dla grupy ludzi,głownie chodzi o zabawe i troche zwiedzania,zdecydowałam sie kilka m-cy temu i teraz żałuje ale głupio mi wobec znajmoych,jedziemy na 3dni i laktator zabieram,nie chce stracic pokarmu. Niunia już mleczko od dawna piła z butli bo brakowało w cysiu więc problemu chyba nie bedzie.Adusia wieczorem tak walneła o podłoge że nie mogłam jej uspokoic ma guza,chyba nic jej nie bedzie,nie?dziewczyny które mają same panele na podłogach,zdarza sie wam czesto?bo ja już miałam kupić dywan lub wykładzine ale ciagle sie zastanawiam.lepiej mi utrzymać w czystosci same panele
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
v
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09 |
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
ło jezzu dopiero skończyłam myć podłogi, no ale jakoś doprowadziłam ten dom do ładu bo już masakra była
![]() wyderka o matko -tyle godzin olivia - obie jesteście ślicznotki ![]() filka, pewnie że szkoda zostawić małą, ale ja bym na Twoim miejscu pojechała, potęsknisz ale na pewno odetchniesz też i wrócisz pełna miłości, wypoczęta i stęskniona mamusia, tym bardziej że to nie na długo. youyou trzymam kciuki żeby szybko przeszło i chyba lepiej żeby to była 3-dniówka niż te bakterie ![]() addicted - niezły kamuflaż shamanaika welcome jak napiszesz do mnie pw z danymi to wpiszę Cię na listę jeśli chcesz oczywiście, super zdjęcie - fajna z was rodzinka a z Ciebie niezły lachon ![]() kalka może daj na wstrzymanie co do tż, może przemyśli i jednak zmieni zdanie... a jak nie to zawsze możecie się gdzieś w kawiarni spotkać a do klubu to też nie wiem na jakiej to zasadzie ale zgadzam się w ciemno - pójdę za wami wszędzie ![]() aldii mi też się marzy Kitchen... ale ta cena - zabija, nie wiem czy kiedyś się doczekam, a moja koleżanka ma i tak go chwali (i się nim chwali też )xmila - witaj Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-08-05 o 22:12 |
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
bla bla bla
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:03 |
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
shamanaika ale fajny!
i na moje oko do mamy podobnyi brzoskwinka ma racje z tym lachonem ![]() dobra idę spać bo nie wiem jaka noc mnie czeka
|
#824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest śliczna mamusia i śliczna córeczka Cytat:
Cytat:
hej witaj z nami Cytat:
![]() i fotki dodaj Cytat:
Cytat:
![]() śliczne fotki robi to szkło piękna
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a znowu sie odzywam po nieobecosci ale ten tydzien to byla istna masakra w piatek dowiedzialam sie ze sie przeprowadzamy do ostrowa z ponania i mialam pol piatku i cala noc by spakowac 70 m2 mieszkania w sobote bylo pakwanie na tira i juz spowrotem w sotrowie praktycznie nie spalam ale juz wychodze na prosta.. mam juz wsio porobione teraz zostala kosmetyka... ehh ciezkie sa takie przeprowadzki ![]() no nie wiem czy nadrobie bo dosc duzo piszecie wogole zaraz bedziemy kupowac dzialke zeby sie budowac i zaczna sie urzedy chyba sie wykoncze pozdrawiam wszystkie mamusie |
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U nas wczoraj goście dzisiaj goście jutro też wpadłam tylko na chwilkę, aby złożyć Życzonka Filipkowi youyou małego ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
co się stało, że tak szybko musieliście się przeprowadzić?
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#829 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Jejku kiedy moje dziecko was dogoni??? Cytat:
Cytat:
Rozbawiłaś mnie z tym zdaniem. Wszędzie???? ![]() Cytat:
? OMG raczkuje siedzi, a my w polu Jaki on śliczny!!!! Cytat:
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-06 o 15:00 |
||||||
|
|
|
#830 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rodzinka piekna. Przychylam się do "lachona" ![]() Cytat:
Normalnie jak Ola. Też 2-3 takie krótkie drzemki. Ale pocieszam się faktem, że całe noce przesypia. |
||||
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Kalka współczuje, że Tż takie ma zdanie... A co do klubu- piszę w dwóch i w jednym z nich piszemy tylko to czego nie chcemy żeby na forum wszyscy czytali ale ogólnie więcej na forum
Shamanaika super, że się ujawniłaś Miło Cię poznać. Śliczna z was rodzinka, bardzo ładna jesteś no i zdolny synuś!Addiced świetna fota Kancia napewno będzie nie najłatwiej Kamykowi z mleczkiem, bo mała przyzwyczajona do dobrego a teraz musi przejść na niesmaczne... Asiu super Zazdroszcze aż! Filka czasem boli czasem nie. Wczoraj wcale nie bolał, przedwczoraj mega cały dzień dokuczał. Mały bawi sie cymbałkami. Wbija kuleczki i próbuje ja turlać, wziąść A tu fota jak zjada ciasteczko
|
|
|
|
#832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapraszam https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=721 jeszcze nie wiem jak się to obsługuję ,ale pojętna jestem to się doszkolę. Nie wiem jak dodać nowych członków ![]() A ja mam pytanie, czy któreś z sześciomiesięczniaków jeszcze nie siedzi i nie raczkuje, bo ja zaczynam schizować, ze moja krupeczka jest taka leniwa. Styczniówki pocieszy mnie ktoś??? Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-06 o 09:43 |
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Youoyu
Addicted no wlasnie spala juz ladnie,z malymi przebudzeniami na picku.A te 3 noce to ,dzisiejsza troche lepsza,ale bez rewelacji....Blonde bidulka Shamanaika ja tez urodzilam dzien przed swoimi urodzinami ![]() Sliczna rodzinka widze,ze u was tez kroluje konik i garnuszek heheBydgoszczanka zagladaj,zagladaj.Jest tez watek mamusiek,tylko z naszych staraczek i tam jest pelen przekroj dzieciaczkow w roznym wieku Xmila fajnie,ze sie odezwalas.Usciski dla ciebie i Frania.Tez sie meczymy z alergia co u was uczula ? u nas owoce i jagniecina...Youyou biedny Filipek.Jak noc,jak sie dzisiaj miewa ? Kalka ale przeciez wcale nie musisz zapraszac do siebie.Spotkajcie sie na miescie na kawke ![]() Filka moja rymsla raz,nic sie jej nie stalo Brzoskwinia dobrze wiedziec,ze ktos ma i jest bardzo zadowolony ![]() Asiulka wow,no to niezly spontan... KALKA MUSISZ NAS ZAPROSIC ZEBYSMY MOGLY DOLACZYC
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-06 o 09:43 |
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Śliczne bąki na zdjęciach widziałam ![]() Poza tym mam doła jak stodoła... A to przez to, że musze zapłacić wielgachny podatek od nieruchomości i mnie to dobiło... Do tego rano przed pracą nic nie załatwiłam w US, bo kobitki akurat nie było... Więc w poniedziałek musze wstać jeszcze wcześniej, żeby załatwić w US, a potem jeszcze jechać do Urzędu Miejsciego z TŻ i Pauliną i złożyć wniosek o paszport... No i do tego jeszcze zdążyć do pracy na 9.00... Z pozytywów to chyba Paulina ma już 4 ząbek, ale nie mam pewności jeszcze... Jak jechałąm do pracy to sobie robiłam postanowienia i przemyślenia na temat poprawy naszego życia... No i na koniec sobie pomyślałam, że jeśli bym chciała to wszystko zrealizować, to chyba musiałabym zacząć coś brać, bo nie da się być super mamą, super pracownikiem na etacie, super prowadzić działalność, mieć posprzątany dom, ugotowany obiad itd. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Do klubu musisz nam powysyłać zaproszenia.
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
ale się porwałam![]() a jak to zrobić ? Już szperam Sasasasa już wiem
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-06 o 09:52 |
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszukiwac nicki i zapraszac
|
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!!przepraszam, że wczoraj tak mało mnie było,ale wczoraj przyjechała moja siostra z siostrzenicą,narzeczonym i jego synkiem
z Francji.Nota beden chłopczyk ma 6 lat, mówi tylko po francusku /a ja pomimo nauki w liceum guzik pamiętam:P/ no i jest tak opiekuńczy,że w szoku jestem że tak małe dziecko takie może być...opiekuje się moją siostrzenicą..a mojego Emilka już kilkakrotnie pocałował w czółko i w ogóle...aż szkoda,że nie mogę się z nim dogadać:/no ale zmieniając temat....chyba za niedługo się wścieknę:/ bo już coś na to wskazuje...-dwa dni temu kupiłam Emilkowi na allegro 2 sztuki body z długim rękawkiem. Na aukcji był wybór 6 wzorów, tylko dwa z nich mi się podobały bo były kolorowe i chłopięce a reszta badziewie...no i OK.Zalicytowałam, wpłaciłam pieniążki i napisałam maila do sprzedającego /wszystko w ciągu 10 minut/ że wybieram body 3 i 6 na aukcji patrząc od góry - na aukcji nie było żadnych numerków ani nic więc wydawało mi się logiczne,że skoro ma 6 zdjęć bodów to się kapnie...minęło 2 dni a sprzedawca do mnie pisze z uśmieszkiem PROSZĘ PODAĆ WZORY BODÓW..no to sobie myślę, spoko-wiem co chciałam-jedno było z dżdzownica a drugie z autkiem-no ale weszłam jeszcze raz na aukcje,żeby zobaczyć czy aby na pewno tam była dźdzownica czy może jakaś inna glizda no i wchodzę na tą aukcje na której kupowałam..patrzę...a tam tylko 4 zdjęcia-dwa usunięte!!!w tym właśnie te dwa moje body!!podejrzewam,że sprzedawca sprzedał wszystkie te dwa wzory i usunął za późno zdjęcia a teraz bedzie sie wykręcał i wkręcał mnie że tych zdjęć nie było!!totalne chamstwo-przypuszczam,że zdjęcia z aukcji trzyma na swoim serwerze-usunął z serwera i nie pokazują się na aukcji-bo inaczej nie można edytować aukcji bo to widać..jestem zła,bo pewnie wyśle mi nie to co chciałam i będę się z nim szarpać tamte body były śliczne, miałam już upatrzone spodenki do nich i w ogóle...kasę wpłaciłam zaraz po licytacji i teraz duuupaaa...
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-08-06 o 09:54 |
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
f
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09 |
|
|
|
#839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Zmykam na zaprzysiężenie prezydenta... Ostatnio zaczęłam się interesowac polityką, a to wszystko przez "Szkło kontaktowe"
|
||
|
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ja Olafka urodziłam dzień po moich urodzinach. Kamyk jak Olafek miał rok to: wróciłam do pracy, poszłam na studia uzupełniające i chcialam być idealną mama, pracownikiem, żona studentką. Niestety nie udało się, nie byłam idealna, ale w każdej dziedzinie dosyć dobra
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

więc nawet nie mam czasu Was poczytać, a o pisaniu to nawet nie wspomnę
Teraz musimy baaaardzo uważać na to co młody je, rozszerzamy dietę powoli, więc dalej jest na cycku. A to problem, bo zaraz wracam do pracy... ehhhhh
Chcialabym w koncu do Was dolaczyc, jesli nie macie nic przeciwko.
Jak mi wybaczycie to, ze tak dlugo zwlekalam i sie nie ujawnialam, i przyjmiecie mnie do Swojego grona to napisze cos wiecej o sobie...a raczej o moim zimowym bobasie
Ten nurofen za bardzo nie pomógł i temperatura wzrosła mu do 39C (w dupce)
za pol roczku 

mój tz powiedział że twój tz dziwny ale chyba ja go troche rozumiem(twojego tż-ta)

w sobote bylo pakwanie na tira i juz spowrotem w sotrowie praktycznie nie spalam ale juz wychodze na prosta.. mam juz wsio porobione teraz zostala kosmetyka... ehh ciezkie sa takie przeprowadzki 

ale się porwałam