Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 21:49   #811
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Miło mi, że niektóre z Was mnie pamiętają
Też widzę znajome "twarze"

Jesteście starsze doświadczeniem i będę do Was zaglądać, jeśli pozwolicie

Pozdrawiam
Asia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 21:54   #812
xmila
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Hej Mamuśki
Dawno mnie nie było,
bo jakoś czasu brak Utkwiłam w sprawach remontowo-budowlanych i do tego małe fuchy robię więc nawet nie mam czasu Was poczytać, a o pisaniu to nawet nie wspomnę

Franio ma się dobrze, już nam raczkuje, waży 7600, niestety okazał się alergikiem i miałam trochę przykrych przeżyć. Pod koniec czerwca dostał pokrzywki, spuchł i wylądowaliśmy w szpitalu Teraz musimy baaaardzo uważać na to co młody je, rozszerzamy dietę powoli, więc dalej jest na cycku. A to problem, bo zaraz wracam do pracy... ehhhhh

Ściskam wszystkie mamy i maluszki
I obiecuję zaglądać, od czasu do czasu

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 21:58   #813
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam nową mamusię...

Możemy założyć klub...

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość
kalka sorki za pomyłkę
tak mi się potem zdawało że coś pokręciłam ale nie mailam czasu sprawdzać a Kamyk chyba "ściągnęła" pomyłkę ze mnie.
Hihihihi... Możliwe, że się zasugerowałam...
Bo przyznaję, że trochę po łebkach czytam...

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Kamyk u nas to nawet było oficjalne pismo, żeby nie siedzieć w necie jeśli nie jest to związane z pracą, a zwłaszcza na portalach społecznościowych, dlatego zaglądam do Was tylko wieczorem.
A Paulina wygląda na przestraszoną na tym zdjęciu paszportowym.
Oj męczycie się z tymi alergiami
No niestety, ma to po mnie... Ale liczę na to, że wyrośnie z tego...
Stary 2010-08-05, 21:59   #814
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny co do tego klubu to chodzi o takie forum zamknięte? że tylko mamuśki z listy by mogły czytać?? Jeśli tak to jestem ZA

a jesli nie o to chodzi to proszę oświećcie

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny! Nie znacie mnie ale ja, musze przyznac bez bicia, troche Was juz poznalam. Chcialabym w koncu do Was dolaczyc, jesli nie macie nic przeciwko.

Bylam z Wami przez prawie cala ciaze, jak mieszkalam w Irlandii, tylko brakowalo mi odwagi by cokolwiek napisac. Gdy wrocilam do Polski mialam juz tylko sporadycznie dostep do neta, wiec tylko od czasu do czasu cosik przeczytalam. Teraz nareszcie cywilizacja dotarla do mojej metropolii i chcialabym sprobowac z Wami popisac. Jestem calkiem zielona w tym temacie ale wiem, z Wami nie da sie zginac. Jak mi wybaczycie to, ze tak dlugo zwlekalam i sie nie ujawnialam, i przyjmiecie mnie do Swojego grona to napisze cos wiecej o sobie...a raczej o moim zimowym bobasie
przygarniemy udzielaj się i pokaż bobaska

blonde współczuję

Jak Wam wcześniej pisalam Filip padł, ale obudził się po pół godzinie cały rozpalony Ten nurofen za bardzo nie pomógł i temperatura wzrosła mu do 39C (w dupce) Zadzwoniłam do pediatry i powiedziała że można mu czopka dać (bo się okazało że te co miałam to za słabe byly i kupiłam nowe 150g).
No i mówiła żeby zrobić chłodną kąpiel, więc go wykąpaliśmy i po jakimś czasie temperatura spadła..... a teraz zasnął przy cycku.
Około 2-giej w nocy dam mu kolejnego czopka żeby jakoś przespał noc i mam nadzieję że to trzydniówka....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:00   #815
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze sie, ze "pierwsze koty za ploty" i ze nie bylo az tak strasznie...

O mnie: Joanna,28.
Bylam w Irlandii 3 lata (Limerick), wrocilam do Polski bo chcialam tu urodzic.
Moj synus: Aleksander, Alan ur. 12.01.2010 (dzien przed moimi urodzinami ) Porod SN ...i nigdy wiecej!

...kurcze nie wiedzialam, ze przedstawienie sie to taka trudna sprawa. Chyba jestem jeszcze zestresowana. Wstawie moze jakas fotke a Wy pewnie zadacie mnostwo pytan i reszta wyjdzie w praniu.
witaj Asiu
taki ciezki miałas poród?Aleksander jest Twoim pierwszym synkiem?
Czekamy na fotke
Stary 2010-08-05, 22:00   #816
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Hejka!

zebra, aldii, stripii, kancia, youyou, brzoskwinia dziekujemy

stripii aparat nikon d90, a obiektywy mam dwa, ale napisze jutro dokladnie jakie, bonie chhce mi sie teraz wyciagac

bardotka, elcia za pol roczku

olivia sliczna malutka i jaki wieloryb

addicted zdjecie duszka wymiata a na glowie ma jakies plastikowe srubki (zabawka siostrzencow)

shamaneika witamy

Kurcze, a mnie tak kregoslup nawala
Moze dzis sie poloze wczesniej spac....
Stary 2010-08-05, 22:01   #817
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Dawno mnie nie było,
bo jakoś czasu brak Utkwiłam w sprawach remontowo-budowlanych i do tego małe fuchy robię więc nawet nie mam czasu Was poczytać, a o pisaniu to nawet nie wspomnę

Franio ma się dobrze, już nam raczkuje, waży 7600, niestety okazał się alergikiem i miałam trochę przykrych przeżyć. Pod koniec czerwca dostał pokrzywki, spuchł i wylądowaliśmy w szpitalu Teraz musimy baaaardzo uważać na to co młody je, rozszerzamy dietę powoli, więc dalej jest na cycku. A to problem, bo zaraz wracam do pracy... ehhhhh

Dacie radę... Ja też wróciłam do pracy i Paulina nie głoduje...
Niestety dietę ma wciąż mało urozmaiconą...
Stary 2010-08-05, 22:04   #818
filka2
Zadomowienie

KALKA a może zmien sobie nicka a nam wyślij na priva ze to ty,o co chodzi z klubem tylko sie domyslam ale pewnie rzeczywiscie cześc nas sie wykruszy bo sa osoby które zagladaja czasami.a ze ktos dał zdjęcie auta z nr rejestr i domu to nie kumam ze złodzieje przyszli,przecież jak ktoś sobie przejezdza obok posesji i widzi auto i nr to to samo jakby miał fotke....wiecie o co mi chodzimój tz powiedział że twój tz dziwny ale chyba ja go troche rozumiem(twojego tż-ta)
malinka nie możemy zabrać małej bo to wycieczka z biura podr zorganizoawana dla grupy ludzi,głownie chodzi o zabawe i troche zwiedzania,zdecydowałam sie kilka m-cy temu i teraz żałuje ale głupio mi wobec znajmoych,jedziemy na 3dni i laktator zabieram,nie chce stracic pokarmu.Niunia już mleczko od dawna piła z butli bo brakowało w cysiu więc problemu chyba nie bedzie.

Adusia wieczorem tak walneła o podłoge że nie mogłam jej uspokoicma guza,chyba nic jej nie bedzie,nie?dziewczyny które mają same panele na podłogach,zdarza sie wam czesto?bo ja już miałam kupić dywan lub wykładzine ale ciagle sie zastanawiam.lepiej mi utrzymać w czystosci same panele
Stary 2010-08-05, 22:10   #819
shamanaika
Raczkowanie

v

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:10   #820
brzoskwinia82
Zadomowienie

ło jezzu dopiero skończyłam myć podłogi, no ale jakoś doprowadziłam ten dom do ładu bo już masakra była
wyderka o matko -tyle godzin
olivia - obie jesteście ślicznotki
filka, pewnie że szkoda zostawić małą, ale ja bym na Twoim miejscu pojechała, potęsknisz ale na pewno odetchniesz też i wrócisz pełna miłości, wypoczęta i stęskniona mamusia, tym bardziej że to nie na długo.
youyou trzymam kciuki żeby szybko przeszło i chyba lepiej żeby to była 3-dniówka niż te bakterie
addicted - niezły kamuflaż
shamanaika welcome jak napiszesz do mnie pw z danymi to wpiszę Cię na listę jeśli chcesz oczywiście, super zdjęcie - fajna z was rodzinka a z Ciebie niezły lachon
kalka może daj na wstrzymanie co do tż, może przemyśli i jednak zmieni zdanie... a jak nie to zawsze możecie się gdzieś w kawiarni spotkać a do klubu to też nie wiem na jakiej to zasadzie ale zgadzam się w ciemno - pójdę za wami wszędzie
aldii mi też się marzy Kitchen... ale ta cena - zabija, nie wiem czy kiedyś się doczekam, a moja koleżanka ma i tak go chwali (i się nim chwali też )
xmila - witaj

Edytowane przez brzoskwinia82
Czas edycji: 2010-08-05 o 22:12
brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:13   #821
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Oto nasza szczesliwa rodzinka.
Śliczna rodzinka
Stary 2010-08-05, 22:50   #822
shamanaika
Raczkowanie

bla bla bla

Czas edycji: 2010-08-31 o 10:03
Stary 2010-08-05, 22:55   #823
youyou
Zakorzenienie

shamanaika ale fajny! i na moje oko do mamy podobny
i brzoskwinka ma racje z tym lachonem

dobra idę spać bo nie wiem jaka noc mnie czeka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 23:48   #824
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
wklejam moją Julkę bo dawno się nie pokazywałyśmy chyba i mamusia wieloryb
nie ma żadnego wieloryba jest śliczna mamusia i śliczna córeczka

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość

My dziś wyjeżdżamy, więc lecę się pakować i pożegnać napewno do poniedziałku. Bo przez taki czas nie będę miała dostępu do internetu
Tak strasznie się cieszę, że chociaż na te kilka dni wyjeżdżamy

buziolki
miłego wypoczynku

Cytat:
Witam Dziewczyny! Nie znacie mnie ale ja, musze przyznac bez bicia, troche Was juz poznalam. Chcialabym w koncu do Was dolaczyc, jesli nie macie nic przeciwko.

Bylam z Wami przez prawie cala ciaze, jak mieszkalam w Irlandii, tylko brakowalo mi odwagi by cokolwiek napisac. Gdy wrocilam do Polski mialam juz tylko sporadycznie dostep do neta, wiec tylko od czasu do czasu cosik przeczytalam. Teraz nareszcie cywilizacja dotarla do mojej metropolii i chcialabym sprobowac z Wami popisac. Jestem calkiem zielona w tym temacie ale wiem, z Wami nie da sie zginac. Jak mi wybaczycie to, ze tak dlugo zwlekalam i sie nie ujawnialam, i przyjmiecie mnie do Swojego grona to napisze cos wiecej o sobie...a raczej o moim zimowym bobasie

hej witaj z nami

Cytat:
Hej Mamuśki
Dawno mnie nie było,

hej hej

i fotki dodaj

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dziewczyny co do tego klubu to chodzi o takie forum zamknięte? że tylko mamuśki z listy by mogły czytać?? Jeśli tak to jestem ZA
tak tylko mamuśki mogą, które są zapisane do klubu

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

zebra, aldii, stripii, kancia, youyou, brzoskwinia dziekujemy

stripii aparat nikon d90, a obiektywy mam dwa, ale napisze jutro dokladnie jakie, bonie chhce mi sie teraz wyciagac
nie ma za co

śliczne fotki robi to szkło

Cytat:

piękna
Stary 2010-08-06, 08:27   #825
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej

a znowu sie odzywam po nieobecosci ale ten tydzien to byla istna masakra w piatek dowiedzialam sie ze sie przeprowadzamy do ostrowa z ponania i mialam pol piatku i cala noc by spakowac 70 m2 mieszkania w sobote bylo pakwanie na tira i juz spowrotem w sotrowie praktycznie nie spalam ale juz wychodze na prosta.. mam juz wsio porobione teraz zostala kosmetyka... ehh ciezkie sa takie przeprowadzki

no nie wiem czy nadrobie bo dosc duzo piszecie a moje dziewcze przestalo byc grzeczne spi po 20 min z 2 -3 razy dziennie a trzeba posprztaac w miedzy czasie, ugotowac obiad, zrobic zakupy no i brak totalnie czasu nawet dla samej siebie.. ehh

wogole zaraz bedziemy kupowac dzialke zeby sie budowac i zaczna sie urzedy chyba sie wykoncze

pozdrawiam wszystkie mamusie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 08:33   #826
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry

U nas wczoraj goście dzisiaj goście jutro też wpadłam tylko na chwilkę,

aby złożyć Życzonka Filipkowi youyou za 6 mc i dla

małego

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej

a znowu sie odzywam po nieobecosci ale ten tydzien to byla istna masakra w piatek dowiedzialam sie ze sie przeprowadzamy do ostrowa z ponania i mialam pol piatku i cala noc by spakowac 70 m2 mieszkania w sobote bylo pakwanie na tira i juz spowrotem w sotrowie praktycznie nie spalam ale juz wychodze na prosta.. mam juz wsio porobione teraz zostala kosmetyka... ehh ciezkie sa takie przeprowadzki

no nie wiem czy nadrobie bo dosc duzo piszecie a moje dziewcze przestalo byc grzeczne spi po 20 min z 2 -3 razy dziennie a trzeba posprztaac w miedzy czasie, ugotowac obiad, zrobic zakupy no i brak totalnie czasu nawet dla samej siebie.. ehh

wogole zaraz bedziemy kupowac dzialke zeby sie budowac i zaczna sie urzedy chyba sie wykoncze

o kurcze ale ekspresowa decyzja co się stało, że tak szybko musieliście się przeprowadzić?
Stary 2010-08-06, 08:34   #827
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamuśki
Dawno mnie nie było, bo jakoś czasu brak Utkwiłam w sprawach remontowo-budowlanych i do tego małe fuchy robię więc nawet nie mam czasu Was poczytać, a o pisaniu to nawet nie wspomnę

juz raczkuje przeciez on w wieku Tomka

Cytat:

Jak Wam wcześniej pisalam Filip padł, ale obudził się po pół godzinie cały rozpalony Ten nurofen za bardzo nie pomógł i temperatura wzrosła mu do 39C (w dupce) Zadzwoniłam do pediatry i powiedziała że można mu czopka dać (bo się okazało że te co miałam to za słabe byly i kupiłam nowe 150g).
No i mówiła żeby zrobić chłodną kąpiel, więc go wykąpaliśmy i po jakimś czasie temperatura spadła..... a teraz zasnął przy cycku.
Około 2-giej w nocy dam mu kolejnego czopka żeby jakoś przespał noc i mam nadzieję że to trzydniówka....
you mozna (tak czytałam) dawac na zmianę paracetamol i nurofen. Przykładaowo jak nurofen mozesz dawac co 6 h to np 3 h od podania nurofenu mozesz podac paracetamol. Mam nadzieje, ze dobrze wytłumaczyłam. Wtedy masz dawki srodka p/gorąckowego co 3 h a nie co 6 (oczywiscie jesli faktycznie goraczka jest wysoka i dziecko sie meczy)
Stary 2010-08-06, 08:45   #828
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

o kurcze ale ekspresowa decyzja co się stało, że tak szybko musieliście się przeprowadzić?
ciezko to wytlumaczyc ogolnie zawisnelismy pomiedzy poznaniem a ostrowem ( tu maz pracuje na wakacje a e poznaniu studiuje) no i mieszkalam w sotrowie na niczym mialam kanape kuchenke na dwa palniki 2 garnki i wogole i tak mialam do pazdziernika .. no ale pogadalismy o wkoncu stwierdzilismy ze do poznania juz nie wracamy no i poszlooo ale przynajmniej spontanicznie bylo wiec nie mialam nad czym medytowac
Stary 2010-08-06, 09:04   #829
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Ciesze sie, ze "pierwsze koty za ploty" i ze nie bylo az tak strasznie...

O mnie: Joanna,28.
Bylam w Irlandii 3 lata (Limerick), wrocilam do Polski bo chcialam tu urodzic.
Moj synus: Aleksander, Alan ur. 12.01.2010 (dzien przed moimi urodzinami ) Porod SN ...i nigdy wiecej!

...kurcze nie wiedzialam, ze przedstawienie sie to taka trudna sprawa. Chyba jestem jeszcze zestresowana. Wstawie moze jakas fotke a Wy pewnie zadacie mnostwo pytan i reszta wyjdzie w praniu.

Cytat:

Już raczkuje. Jejku kiedy moje dziecko was dogoni???

Cytat:

a jesli nie o to chodzi to proszę oświećcie

przygarniemy udzielaj się i pokaż bobaska
Mi chodzi tylko o zamknięte

Cytat:

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
ło jezzu dopiero skończyłam myć podłogi, no ale jakoś doprowadziłam ten dom do ładu bo już masakra była

kalka może daj na wstrzymanie co do tż, może przemyśli i jednak zmieni zdanie... a jak nie to zawsze możecie się gdzieś w kawiarni spotkać a do klubu to też nie wiem na jakiej to zasadzie ale zgadzam się w ciemno - pójdę za wami wszędzie
Przemyśleć przemyśli, ale to uparte stworzenie i zdania nie zmieni!
Rozbawiłaś mnie z tym zdaniem. Wszędzie????

Cytat:
Dzieki dziewczyny za mile slowa.

Olus jest moim pierwszym dzieckiem i chyba??? na tym poprzestaniemy. Umeczylam sie strasznie w czasie porodu...komplikacji zadnych nie bylo, nawet polozna mowila, ze inne dziewczyny moga mi (pierworodce) pozazdroscic porodu. Jednak nic podobnego, w koncu wiem chyba lepiej niz ona.

Moj Misio juz raczkuje (raczej czolga sie) i mial juz premiere upadku z lozka Skonczylo sie na szczescie na strachu, jego i naszym, i malym guzie na czole. Widac na jednej fotce.
Dopiero niedawno przebil mu sie jeden kielek. Chowa sie dobrze, bez wiekszych problemow.
Zobaczcie jeszcze syncia i juz zmykam spac. Do jutra.
Więc jeszcze definitywnie nie powiedziałaś nie ?
OMG raczkuje siedzi, a my w polu

Jaki on śliczny!!!!

Cytat:
Hej

Jezzzu jakie tempo!!!! Ale spontan to spontan, nie ma czasu na przemyślenia. masz rację. Jakbyś miała wiecej czasu to pakowałabyś się tydzień

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-08-06 o 15:00
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:32   #830
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Miło mi, że niektóre z Was mnie pamiętają
Też widzę znajome "twarze"

Jesteście starsze doświadczeniem i będę do Was zaglądać, jeśli pozwolicie

Pozdrawiam
Asia
Jak dobrze wiedziec, że moje "krajanki" tez wiedzą o wizażu, bo jak na razie to byłam jedyna z Bydgoszczy

Cytat:

Życze zdrówka dla Filipka.
Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

Kurcze, a mnie tak kregoslup nawala
Moze dzis sie poloze wczesniej spac....
Oj mnie też!!!! Jestem pierwszy miesiąc na tabletkach juz nie dla matek karmiących tyko takich "normalnych" i strasznie boli mnie krzyż od wczoraj. Chyba pozostałości od porodu,, bo wczesniej tego nie miałam... A tak w ogóle, to wcześniej nie pisałam - ale macie syniusia przeslicznego - nie mogłam się na niego napatrzec/ napatrzyc (nie wiem co poprawne)

Cytat:
Rodzinka piekna. Przychylam się do "lachona"

Cytat:

Moj Misio juz raczkuje (raczej czolga sie) i mial juz premiere upadku z lozka Skonczylo sie na szczescie na strachu, jego i naszym, i malym guzie na czole. Widac na jednej fotce.
Dopiero niedawno przebil mu sie jeden kielek. Chowa sie dobrze, bez wiekszych problemow.
Zobaczcie jeszcze syncia i juz zmykam spac. Do jutra.
Słodki. Pierwsze dwie fotki rewelacyjne!!!

Cytat:
Normalnie jak Ola. Też 2-3 takie krótkie drzemki. Ale pocieszam się faktem, że całe noce przesypia.

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:38   #831
zebra666
Zakorzenienie

Kalka współczuje, że Tż takie ma zdanie... A co do klubu- piszę w dwóch i w jednym z nich piszemy tylko to czego nie chcemy żeby na forum wszyscy czytali ale ogólnie więcej na forum zdjecia gorzej się wstawia ale się da. Zresztą można tam tylko te, których tu wolałybyście nie wstawiać no i Kalka miała by prywatność.

Shamanaika super, że się ujawniłaś Miło Cię poznać. Śliczna z was rodzinka, bardzo ładna jesteś no i zdolny synuś!

Addiced świetna fota

Kancia napewno będzie nie najłatwiej Kamykowi z mleczkiem, bo mała przyzwyczajona do dobrego a teraz musi przejść na niesmaczne...

Asiu super Zazdroszcze aż!

Filka czasem boli czasem nie. Wczoraj wcale nie bolał, przedwczoraj mega cały dzień dokuczał.

Mały bawi sie cymbałkami. Wbija kuleczki i próbuje ja turlać, wziąść

A tu fota jak zjada ciasteczko

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:41   #832
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kalka współczuje, że Tż takie ma zdanie... A co do klubu- piszę w dwóch i w jednym z nich piszemy tylko to czego nie chcemy żeby na forum wszyscy czytali ale ogólnie więcej na forum zdjecia gorzej się wstawia ale się da. Zresztą można tam tylko te, których tu wolałybyście nie wstawiać no i Kalka miała by prywatność.

Zapraszam https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=721
jeszcze nie wiem jak się to obsługuję ,ale pojętna jestem to się doszkolę. Nie wiem jak dodać nowych członków

A ja mam pytanie, czy któreś z sześciomiesięczniaków jeszcze nie siedzi i nie raczkuje, bo ja zaczynam schizować, ze moja krupeczka jest taka leniwa. Styczniówki pocieszy mnie ktoś???

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-08-06 o 09:43
Stary 2010-08-06, 09:41   #833
aldii
Zakorzenienie

Youoyu za 6 m-cy
Addicted no wlasnie spala juz ladnie,z malymi przebudzeniami na picku.A te 3 noce to ,dzisiejsza troche lepsza,ale bez rewelacji....
Blonde bidulka
Shamanaika ja tez urodzilam dzien przed swoimi urodzinami
Sliczna rodzinka widze,ze u was tez kroluje konik i garnuszek hehe
Bydgoszczanka zagladaj,zagladaj.Jest tez watek mamusiek,tylko z naszych staraczek i tam jest pelen przekroj dzieciaczkow w roznym wieku
Xmila fajnie,ze sie odezwalas.Usciski dla ciebie i Frania.Tez sie meczymy z alergia co u was uczula ? u nas owoce i jagniecina...
Youyou biedny Filipek.Jak noc,jak sie dzisiaj miewa ?
Kalka ale przeciez wcale nie musisz zapraszac do siebie.Spotkajcie sie na miescie na kawke
Filka moja rymsla raz,nic sie jej nie stalo
Brzoskwinia dobrze wiedziec,ze ktos ma i jest bardzo zadowolony
Asiulka wow,no to niezly spontan...

KALKA MUSISZ NAS ZAPROSIC ZEBYSMY MOGLY DOLACZYC

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-08-06 o 09:43
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:46   #834
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hallo
Śliczne bąki na zdjęciach widziałam

Poza tym mam doła jak stodoła...
A to przez to, że musze zapłacić wielgachny podatek od nieruchomości i mnie to dobiło...
Do tego rano przed pracą nic nie załatwiłam w US, bo kobitki akurat nie było...
Więc w poniedziałek musze wstać jeszcze wcześniej, żeby załatwić w US, a potem jeszcze jechać do Urzędu Miejsciego z TŻ i Pauliną i złożyć wniosek o paszport...
No i do tego jeszcze zdążyć do pracy na 9.00...

Z pozytywów to chyba Paulina ma już 4 ząbek, ale nie mam pewności jeszcze...

Jak jechałąm do pracy to sobie robiłam postanowienia i przemyślenia na temat poprawy naszego życia...
No i na koniec sobie pomyślałam, że jeśli bym chciała to wszystko zrealizować, to chyba musiałabym zacząć coś brać, bo nie da się być super mamą, super pracownikiem na etacie, super prowadzić działalność, mieć posprzątany dom, ugotowany obiad itd.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

jeszcze nie wiem jak się to obsługuję ,ale pojętna jestem to się doszkolę. Nie wiem jak dodać nowych członków

A ja mam pytanie, czy któreś z sześciomiesięczniaków jeszcze nie siedzi i nie raczkuje, bo ja zaczynam schizować, ze moja krupeczka jest taka leniwa. Styczniówki pocieszy mnie ktoś???
Paulina jeszcze nie raczkuje i nie siedzi bez podparcia...

Do klubu musisz nam powysyłać zaproszenia.
Stary 2010-08-06, 09:50   #835
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
KALKA MUSISZ NAS ZAPROSIC ZEBYSMY MOGLY DOLACZYC
ale się porwałam
a jak to zrobić ?
Już szperam

Sasasasa już wiem

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-08-06 o 09:52
Stary 2010-08-06, 09:51   #836
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

teraz musisz pozapraszac wyszukiwac nicki i zapraszac
Stary 2010-08-06, 09:51   #837
patinka_
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!!przepraszam, że wczoraj tak mało mnie było,ale wczoraj przyjechała moja siostra z siostrzenicą,narzeczonym i jego synkiem z Francji.Nota beden chłopczyk ma 6 lat, mówi tylko po francusku /a ja pomimo nauki w liceum guzik pamiętam:P/ no i jest tak opiekuńczy,że w szoku jestem że tak małe dziecko takie może być...opiekuje się moją siostrzenicą..a mojego Emilka już kilkakrotnie pocałował w czółko i w ogóle...aż szkoda,że nie mogę się z nim dogadać:/

no ale zmieniając temat....chyba za niedługo się wścieknę:/ bo już coś na to wskazuje...-dwa dni temu kupiłam Emilkowi na allegro 2 sztuki body z długim rękawkiem. Na aukcji był wybór 6 wzorów, tylko dwa z nich mi się podobały bo były kolorowe i chłopięce a reszta badziewie...no i OK.Zalicytowałam, wpłaciłam pieniążki i napisałam maila do sprzedającego /wszystko w ciągu 10 minut/ że wybieram body 3 i 6 na aukcji patrząc od góry - na aukcji nie było żadnych numerków ani nic więc wydawało mi się logiczne,że skoro ma 6 zdjęć bodów to się kapnie...minęło 2 dni a sprzedawca do mnie pisze z uśmieszkiem PROSZĘ PODAĆ WZORY BODÓW..no to sobie myślę, spoko-wiem co chciałam-jedno było z dżdzownica a drugie z autkiem-no ale weszłam jeszcze raz na aukcje,żeby zobaczyć czy aby na pewno tam była dźdzownica czy może jakaś inna glizda no i wchodzę na tą aukcje na której kupowałam..patrzę...a tam tylko 4 zdjęcia-dwa usunięte!!!w tym właśnie te dwa moje body!!podejrzewam,że sprzedawca sprzedał wszystkie te dwa wzory i usunął za późno zdjęcia a teraz bedzie sie wykręcał i wkręcał mnie że tych zdjęć nie było!!totalne chamstwo-przypuszczam,że zdjęcia z aukcji trzyma na swoim serwerze-usunął z serwera i nie pokazują się na aukcji-bo inaczej nie można edytować aukcji bo to widać..jestem zła,bo pewnie wyśle mi nie to co chciałam i będę się z nim szarpaćtamte body były śliczne, miałam już upatrzone spodenki do nich i w ogóle...kasę wpłaciłam zaraz po licytacji i teraz duuupaaa...

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-08-06 o 09:54
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:54   #838
shamanaika
Raczkowanie

f

Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09
Stary 2010-08-06, 09:58   #839
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Ola ma skończone 8 - wiek korygowany 7 i jeszcze nie raczkuje. Pełza jak szalona, ale nie raczkuje.
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Jak jechałąm do pracy to sobie robiłam postanowienia i przemyślenia na temat poprawy naszego życia...
No i na koniec sobie pomyślałam, że jeśli bym chciała to wszystko zrealizować, to chyba musiałabym zacząć coś brać, bo nie da się być super mamą, super pracownikiem na etacie, super prowadzić działalność, mieć posprzątany dom, ugotowany obiad itd.
No widzisz tak to jest w tym życiu - niestety nie można miec wszystkiego. A my kobiety XXI wieku chiałybyśmy byc idealne w każdym calu. Niestety tak się nie da... I tu jest ten ból. (chyba nie pocieszyłam Cię za bardzo co? Ale za to masz buziaka od nas )

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Zmykam na zaprzysiężenie prezydenta... Ostatnio zaczęłam się interesowac polityką, a to wszystko przez "Szkło kontaktowe"

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:01   #840
malinka118
Rozeznanie

Witajcie
Ja Olafka urodziłam dzień po moich urodzinach.

Kamyk jak Olafek miał rok to: wróciłam do pracy, poszłam na studia uzupełniające i chcialam być idealną mama, pracownikiem, żona studentką. Niestety nie udało się, nie byłam idealna, ale w każdej dziedzinie dosyć dobra
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości