Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 20:52   #1861
ilonalu
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dobry pomysł z tymi nakładkami dzięki za radę
ilonalu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 20:56   #1862
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ale mnie w krzyżu napiernicza ;/ A brzuch twardy, jak kamień...
Idę się położyć... dobranoc dziewczyny ;*

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-08-05 o 20:58
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 20:58   #1863
bordowa
Wtajemniczenie

Pomidora To mnie uspokoiłaś z tym zzo troszkę Mnie też dobija to, że będę skazana na czyjąś pomoc praktycznie 24h/dobę, bo tak bardzo chciałam sama sobie z maluszkiem poradzić ...
Stary 2010-08-05, 20:59   #1864
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dziewczyny podczas robienia prania odkryłam, że mam 2 pary łapek niedrapek i 2 czapeczki, które mogę komuś oddać - kolor biały, takie zwykłe coś takiego jak na fotkach. Jeśli ktoś chce to pisać śmiało - wyślę. To są nowe, po prostu mam chyba z 15 czapek i z 15 par niedrapek, nie potrzeba nam aż tyle. Nadaje się dla dziewczynki i dla chłopca. Jest malutkie, już wyprałam, jeszcze uprasuję
Stary 2010-08-05, 21:12   #1865
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja noszę szkła kontaktowe w związku z czym mam zawsze płyn do soczewek którego skład jest chyba taki jak soli fizjologicznej (lub bardzo podobny bo wiem, że szkła można też solą przemywać) dlatego jeśli np. małej coś wpadnie do oczka i trzeba będzie przepłukać to przepłuczę jej moim płynem zamiast "kranówką" coby ją nie szczypało w oczka
Klarissa ja również noszę soczewki i ostatnio męczy mnie taki problem. Zakladasz je do porodu? Cholercia jeszcze do sn to spoko choć jak tfu tfu będzie trwał 20kilka godzin to może nie być przyjemnie ale do cc?
Choć właściwie to se problem wynalazłam przecież można je w każdej chwili wyjąć i wsadzić w pudełeczko

Cytat:
Dziewczyny podczas robienia prania odkryłam, że mam 2 pary łapek niedrapek i 2 czapeczki, które mogę komuś oddać - kolor biały, takie zwykłe coś takiego jak na fotkach. Jeśli ktoś chce to pisać śmiało - wyślę. To są nowe, po prostu mam chyba z 15 czapek i z 15 par niedrapek, nie potrzeba nam aż tyle. Nadaje się dla dziewczynki i dla chłopca. Jest malutkie, już wyprałam, jeszcze uprasuję
Powariowałaś z tą ilością Ja dopiero co zamówiłam chyba ze 3 czapeczki a niedrapek mam też chyba trzy pary I teraz nie wiem czy ja mam za mało czy Ty za dużo ;P

Pomidora czas zacząć perswadować Tymkowi aby się przekręcił A druga sprawa to słyszałam o takich "cudach" kiedy lekarz nie dawał szans że dziecko się przekręci a maluch wywijał niespodziankę. Moja szwagierka tak miała, dwa tygodnie przed terminem mały był nogami do przodu a w dniu porodu już na nietoperka. Może przestraszył się wizji skalpela
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png

Edytowane przez niuniuniau
Czas edycji: 2010-08-05 o 21:29
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 21:25   #1866
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja po lekarzu.
Młody nadal pośladkowo Wszystko z nim w porządku, tylko nie chce się gibnąć. I lekarz powiedział, ze raczej już się nie gibnie, chociaż cuda sie zdarzają... Za dwa tygodnie jeszcze jedna kontrola i jak nie gibnie, to na ostatni tydzień sierpnia będzie umawiane cc
Niby przewidywałam, ale mi smutno strasznie... A im więcej głupia czytam o cc, tym bardziej się boję. Ja chcę jak Martucha - jednego dnia urodzić, a dwa dni później wychodzić.
Dobra, już nie marudzę, poczytam, co naprodukowałyście przez ten czas.
Jak moja koleżanka była w ciąży to mały był ułożony pośladkowo ale że miał to być jej trzeci poród to kazali jej rodzić naturalnie a jak poród się zaczął to okazało się że mały się przekręcił i jest główką w dół także dziewczyny nie denerwujcie się jeszcze jest czas żeby wasze dzieci się przekręciły

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 21:26   #1867
cellaris
Rozeznanie

niuniuniau ja też soczewkowa jestem noszę już je od 6 lat non stop,a ostatnio mam takie całodobowe, zakładam 1-go każdego miesiąca i po miesiącu wymieniam,ale nie wyobrażam sobie ich zakładać do porodu. Właśnie z myśla o tym kupiłam (po raz pierwszy od 8 lat) okulary. Trudno te kilka dni w szpitalu dam radę w okularach.
Stary 2010-08-05, 21:38   #1868
Ray
Zakorzenienie

cellaris a czemu nie mozna soczewek do porodu???
mi sie wydaje wygodniej niz okulary ale to jakies przeciwskazanie jest czy jak?

u mnie sie tz pochorowal no extra glownie on wsio robil, teraz byle mnie i malej nie zarazil bo dopiero bedzie kaplica...
Stary 2010-08-05, 21:58   #1869
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Ninaad - oj, w bibliotece to ja byłam.....byłam... wielki temu ale juz znalazłam ta książkę, bo z chęcią bym coś sobie poczytała to ta książka:
http://www.gandalf.com.pl/b/male-trzesienia-ziemi/
tak, ta
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

co do prania i prasowania

pewnie jak się małe urodzi, szkoda mi będzie czasu i energii na pranie ręczne, ale jestem uczulona na niewyprasowane rzeczy nie wyobrażam sobie ubrać siebie czy dziecka w pomiętolone ciuszki poza tym uwielbiam prasować, moge Was wyręczyć
to ja poproszę adres- będę Ci podsyłać paczki z rzeczami do prawowania
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
jak leże to jest ok, ale za każdym wstaniem z łózka czy krzesła od razu twardy jak kamień
oj tak- skąd ja to znam..
Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Ninaad, dzięki za książkę, chyba czytne

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Choć właściwie to se problem wynalazłam przecież można je w każdej chwili wyjąć i wsadzić w pudełeczko
tylko ja bym wtedy malucha nawet nie zobaczyła

Łóżeczko kupione. I zwykły mały zamykany śmietnik na pieluchy. No i znalazłam dziś w Selgrosie bawełnianą rozpinaną koszulę do porodu/karmienia (za 18 zł)- kolor średnio mi pasował, ale porządny materiał i bez głupich dziecinnych wzorków

Dobra- trzeba iść się myć i spać, bo jutro znowu budzik zadzwoni o 6 rano
Aaa...no i jutro zaczynam 36tc
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:04   #1870
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa ja również noszę soczewki i ostatnio męczy mnie taki problem. Zakladasz je do porodu? Cholercia jeszcze do sn to spoko choć jak tfu tfu będzie trwał 20kilka godzin to może nie być przyjemnie ale do cc?
Pytałam położnej - nie ma żadnych przeciwwskazań aby podczas porodu mieć ubrane soczewki. Ja raczej chyba nie będę ściągać bo bez nich nic nie widzę A jak będą przeszkadzać to się zdejmie. Noszę od 8 lat i zawsze zdejmuję je na noc, zdjęcie nawet bez lusterka nie jest już od dawna problemem.

Cytat:
Powariowałaś z tą ilością Ja dopiero co zamówiłam chyba ze 3 czapeczki a niedrapek mam też chyba trzy pary I teraz nie wiem czy ja mam za mało czy Ty za dużo ;P
Zdecydowanie ja mam za dużo

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
tŁóżeczko kupione. I zwykły mały zamykany śmietnik na pieluchy. No i znalazłam dziś w Selgrosie bawełnianą rozpinaną koszulę do porodu/karmienia (za 18 zł)- kolor średnio mi pasował, ale porządny materiał i bez głupich dziecinnych wzorków
My też kupiliśmy i tż skręcił. Nie mam jeszcze materaca i pościeli, ale załączam fotki + moja zdewastowana sypialnia. Kiedyś była taka śliczna...
Stary 2010-08-05, 22:09   #1871
bordowa
Wtajemniczenie

Kupujecie sól morską do noska? Czy wystarczy sól fizjologiczna w sprayu?
Jaką maść kupujecie na brodawki? Znalazłam w internecie Madelę za 37 zł za 37g i nie wiem czy to dużo czy mało. Mówiłyście o Bepanthenie - ile kosztuje?

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-08-05 o 22:16
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:10   #1872
Astorianka
Raczkowanie

Czy macie patent na sąsiadów-bydło?
Nie jestem rasistką ani ksenofobką a po prostu mam ochotę pójść tam i wykrzyczeć im w twarz, że jak nie potrafią się zachowywać, to won spowrotem do dżungli...
Pomijam to, że tłuczenie kotletów schabowych o 23 czy nawet 2 w nocy to norma
Pomijam to, że pewnego dnia ta głupia dziewucha po prostu otworzyła okno i rzuciła doniczką, robiąc ślady na szybie mojego samochodu
Pomijam to, że w ogrodzie syf mimo, że mieszkają tu już z 15 lat...
Pomijam to, że jak wróciła zaciążona z dżungli to non stop słuchała murzyńskich rytmów na całej mocy swojego sprzętu bez względu na porę.
że kłóci się i drze tą swoją mordę...
że jej śniade dzieci są bezczelne i niegrzeczne...

a teraz zrobili sobie śmietnik z mojego tarasu - wyrzucają pety.
Normalnie jutro tam pójdę i wykrzyczę co myślę.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:20   #1873
Szczęśliwa
Zadomowienie

Jejku ile Wy piszecie rano tu byłam a mimo to miałam tyyyyle do nadrobienia
No i oczywiście sporo cytatów mi wcięło....

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Jakby coś było naprawdę nie tak to lekarz by tego nie bagatelizował, takze nie denerwuj sie i nie czytaj w necie za dużo, mój gin mówi, ze byłoby dla mnie lepiej jakby netu nie miała, a uważam, że i tak mało mu marudzę, że coś tam wyczytałam
Też doszłam do takiego wniosku i już się nie martwię (przynajmniej się staram) jutro wizyta w poradni patologii ciąży, więc dopytam jeszcze lekarza o szczegóły.

Cytat:
Po cesarce mężczyźnie przysłguje 2 tygodnie płatnego urlopu na opiekę nad żoną i dzieckiem (przynajmniej 3 lata temu tak było jak rodziła moja bratowa).
Pamiętajcie jednak, że jest to typowy zasiłek opiekuńczy płacony przez ZUS w wysokości 80% poborów (średnia z 12 miesięcy) max 14 dni w roku, jest to nic innego jak zwolnienie lekarskie na chorego członka rodziny, takie samo jak później będzie nam przysługiwało na chore dziecko (tylko w tym przypadku 60 dni w roku).

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh... poszłam w pon na wizytę i trafiłam do szpitala z zagrożeniem przedwczesneo porodu... a to dopiero 30 tydzień...
Normalnie załamka z tymi szpitalami. Po co przyjmują skoro później nie robią badań, nie udzielają informacji i z wszystkim robią łaskę. No i rozbrajają mnie te odbiory wypisów dnia następnego- bez leków i recept.
Po to wlewali w Ciebie kroplówki, żeby później puścić do domu bez leków i na kilka godzin po wyjściu Ty znowu źle się czujesz
Odpoczywaj dużo.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Pytanie macie parasolki do spacerówek?? Bo mi zamiast rabatu na wózek proponują gratis parasolkę i nie wiem w sumie czy brać
Nie mam ale na wiosnę kupię. Obserwowałam teraz mamy z wózkami na spacerach, i czasami te dzieci takie pokrzywione na buzi od tego rażącego słonka (w sensie zmrużone oczy itp) a obok mama modelka w okularach przeciwsłonecznych nie widzi, że dziecko się męczy.
Mówię o takich maluszkach już siedzących.

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
n
i mam pytanko -tez jak bierzecie zelazo macie czarne stolce?

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
dostałam włąśnie dowcipy na pocztę:
Dobre

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
J0 t.c. i spytałam o długość maluszka to gin. powiedziała, że już się nie mierzy, bo jest za duży... Tak jest faktycznie?

Powiem Wam, że dziś się dowiedziałam, że jednej babce całą ciążę mówili, że będzie chłopiec i przed samym porodem lekarz także widział na usg chłopca, a urodziła się dziewczynka i teraz ma 10 m-cy
Mój lekarz mówi to samo, długości dziecka nie da się już zmierzyć. Robi pomiar obwodu brzuszka, średnicę główki i długość kości udowej.
Z tego wychodzi waga.

Mojej koleżance z pracy cały czas mówili, że dziewczynka (nawet na usg w dniu porodu) a urodził się synek

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u lekarki, dzisiaj miała dobry humor i była rozgadana jak nigdy...
Naprawdę spora ta Twoja dzidzia

Cytat:
Ja po lekarzu.
Młody nadal pośladkowo
Chyba pora się z tym pogodzić. Postaraj się widzieć dobre strony, a jest ich sporo. Przede wszystkim cc jest zdecydowanie łatwiejsza dla dziecka, nie zmęczy się, nie grozi mu niedotlenienie, nie utkwi w kanale rodnym. Przyjdzie na świat wypoczęty i zadowolony. Ty będziesz po operacji, ale za to uchronisz krocze, rana do pielęgnacji będzie w zasięgu wzroku więc łatwiej będzie ją pielęgnować. A w szpitalu będziesz tylko dobę dłużej (u nas SN 2 doby, CC 3 doby). Nie każda kobieta źle znosi cc, moja przyjaciółka miała 2 i czuła się dobrze.
Zacznij myśleć o cc pozytywnie, to lepiej ją zniesiesz, odpowiednie nastawienie psychiczne działa cuda

Cytat:
Generalnie główką w dół, twarzą do kręgosłupa, rączki skrzyżowane na piersi, nóżki podkurczone i skrzyżowane, przyciągnięte do klatki piersiowej, główka pochylona do przodu i dociągnięta do klatki piersiowej.
ooo to moja córa leży dobrze, kręgosłup ma od strony mojego brzucha, buźka do wewnątrz.

Ray- czy Ty widziałaś moje pytania z rana odnośnie łożyska

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-08-05 o 22:24
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:29   #1874
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Pytałam położnej - nie ma żadnych przeciwwskazań aby podczas porodu mieć ubrane soczewki. Ja raczej chyba nie będę ściągać bo bez nich nic nie widzę A jak będą przeszkadzać to się zdejmie. Noszę od 8 lat i zawsze zdejmuję je na noc, zdjęcie nawet bez lusterka nie jest już od dawna problemem.
Zdecydowanie ja mam za dużo
My też kupiliśmy i tż skręcił. Nie mam jeszcze materaca i pościeli, ale załączam fotki + moja zdewastowana sypialnia. Kiedyś była taka śliczna...
No ja ewentualnie mogę ściągnąć i założyć okulary, ale szkieł nie wymieniałam chyba z 5 lat więc mogę malucha zobaczyć jak przez mgłę. A bez soczewek to pewnie wcale bym go nie zobaczyła

Śliczne łóżeczko Możesz zdradzić jakiej firmy? To rozmiar 120/60? Ja też chcę coś w tym stylu tylko jeszcze szuflady zapragnęłam

Astorianka a czy zwracanie uwagi nic nie daje? Może następnym razem nasłać na nich policję za zakłócanie ciszy nocnej ale to już metoda na ostro, a jeśli chcecie żyć w jako takim spokoju to najpierw spróbowałabym z nimi pogadać i ostro zwrócić uwagę, że Twój taras to nie popielniczka i że zapraszasz na sprzątanie po sobie.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:31   #1875
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Czy macie patent na sąsiadów-bydło?
Nie jestem rasistką ani ksenofobką a po prostu mam ochotę pójść tam i wykrzyczeć im w twarz, że jak nie potrafią się zachowywać, to won spowrotem do dżungli...
Pomijam to, że tłuczenie kotletów schabowych o 23 czy nawet 2 w nocy to norma
Pomijam to, że pewnego dnia ta głupia dziewucha po prostu otworzyła okno i rzuciła doniczką, robiąc ślady na szybie mojego samochodu
Pomijam to, że w ogrodzie syf mimo, że mieszkają tu już z 15 lat...
Pomijam to, że jak wróciła zaciążona z dżungli to non stop słuchała murzyńskich rytmów na całej mocy swojego sprzętu bez względu na porę.
że kłóci się i drze tą swoją mordę...
że jej śniade dzieci są bezczelne i niegrzeczne...

a teraz zrobili sobie śmietnik z mojego tarasu - wyrzucają pety.
Normalnie jutro tam pójdę i wykrzyczę co myślę.
Mnie też ktoś z góry albo rzuca pety albo trzepie popiół... widać kogoś nie stać na popielniczkę... Wkurza mnie to - sama paliłam ale nigdy nie robiłam syfu wokół siebie. Na chamów nic nie poradzisz, pozbieraj pety i zanieś im jutro z tekstem "coś państwu wczoraj spadło na mój taras, proszę". Ja tak na starym mieszkaniu zaniosłam sąsiadce kupę jej psa z tekstem, że "coś zgubiła na schodach i znalazłam". Po tym wprawdzie była awantura, ale pies przestał srać po klatce...
Stary 2010-08-05, 22:32   #1876
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Astorianka a czy zwracanie uwagi nic nie daje? Może następnym razem nasłać na nich policję za zakłócanie ciszy nocnej ale to już metoda na ostro, a jeśli chcecie żyć w jako takim spokoju to najpierw spróbowałabym z nimi pogadać i ostro zwrócić uwagę, że Twój taras to nie popielniczka i że zapraszasz na sprzątanie po sobie.
Na to, że hałas - reagował sąsiad, reszta bydła ma to gdzieś. Jutro porozmawiam z główną sąsiadką.
Stary 2010-08-05, 22:37   #1877
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
a jesli chodzi o sól fizjologiczną - dziewczyny nie przepłacajcie za Physiodose! To samo można kupić w ampułkach po 30 groszy/szt., czyli 3zł za 10 ampułek, a nie ponad 10zł!!
szkoda, że dopiero teraz powiedziałaś , bo akurat dzisiaj złożyłam zamówienie w aptece internetowej (*******), jutro sobie odbiorę tezamówione rzeczy w aptece: zrobiłam listę wyprawkową, porównałam koszty m.in. w aptece i u kilku sprzedawców na all i o dziwo okazało się, że najtaniej wyniosą zakupy w aptece (w dodatku bez kosztów wysyłki + punkty na karcie lojalnościowej i zniżki małe).

Cytat:
Ja po lekarzu.
Młody nadal pośladkowo Wszystko z nim w porządku, tylko nie chce się gibnąć. I lekarz powiedział, ze raczej już się nie gibnie, chociaż cuda sie zdarzają... Za dwa tygodnie jeszcze jedna kontrola i jak nie gibnie, to na ostatni tydzień sierpnia będzie umawiane cc
Niby przewidywałam, ale mi smutno strasznie... A im więcej głupia czytam o cc, tym bardziej się boję
kurczę, jak tak sobie czytam, to widzę jak to jest na zasadzie 'myjcie się dziewczyny, nie znacie dnia ni godziny" z tymi porodami - tzn. jakos nie uwzgledniam cc w planach, a tu przy końcówce może byc taki zonk...ale Pomidora -cc też ma plusy, o czym pięknie napisała Szczęśliwa

Cytat:
Jejku jak ja nie cierpię takiego gadania. Mnie tak kuzynka wkurzyła raz mi powiedziała "eee, miał być chłopak, czemu nie chłopak" potem mi to powtórzyła na zasadzie "no mówiłam ci, że ma być syn" i za którymś razem w końcu jej powiedziałam "chcesz mieć syna to sobie zrób" i się zatkała i od tamtej pory się nie odzywa
byliśmy w sob. u znajomych i na ich pyt. o płeć odp.że wciąż nie znmay i w zasadzie jest nam to obojętne, to się niemal święcie oburzyli na niesprawiedliwość losu, bo marzyli o chłopcu, czuli, ze to chłopiec (sic!), a okazało sie ze będą mieli dziewuszkę - nawet w takiech kewstiach ludzie są zawistni

Cytat:
Klarissa tam jakiś niedźwiedź siedzi u was w łóżeczku

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:55   #1878
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja ewentualnie mogę ściągnąć i założyć okulary, ale szkieł nie wymieniałam chyba z 5 lat więc mogę malucha zobaczyć jak przez mgłę. A bez soczewek to pewnie wcale bym go nie zobaczyła
Ja też mam jakieś prehistoryczne okulary i wezmę je ze sobą do szpitala, ale szkła to mają w 100% za słabe

Cytat:
Śliczne łóżeczko Możesz zdradzić jakiej firmy? To rozmiar 120/60? Ja też chcę coś w tym stylu tylko jeszcze szuflady zapragnęłam
Łóżeczko z Ikei za 99 zł
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751

Materac mam mieć od bratowej kokos-pianka-gryka, a pościel chcę tą w kolorze beżowym jak na 1-szym obrazku:
http://allegro.pl/item1168685284_14e...20_milpol.html

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
Klarissa tam jakiś niedźwiedź siedzi u was w łóżeczku
Dostaliśmy go w prezencie ślubnym, na początku jeździł z nami w aucie zapięty pasami z tyłu
Stary 2010-08-05, 22:58   #1879
bordowa
Wtajemniczenie

Ja to jednak mam sklerozę ... poza wcześniejszymi pytaniami mam jeszcze jedno. Które Pampersy kupujecie? Wiem, że już mówiłyście, ale zapomniałam ... Te żółte?
Stary 2010-08-05, 22:58   #1880
Ray
Zakorzenienie

szczesliwa dopiero teraz dogrzebalam sie ze pytalas o lozysko (nie zauwazylam)

u mnie niewydolne lozysko dopiero stwierdzili przy porodzie, jak je urodzilam i je obejrzeli, uznali ze bylo malutkie i niewydolne juz i dlatego urodzilam w 38 tyg i corka byla mala 2,5 kg 50 cm
wczesniej jak chodzilam na usg i na 3d bylam tez ze niby wszystko ok heh.... dlatego nie wierze do konca usg.
kiedy przestala przybierac nie wiem...
na ostatnim usg bylam w 32 tyg i tez wazyla podobnie malo co teraz druga.
poniewaz mowilam lekarzowi ze nieywdolne lozysko mialam teraz inaczje na to patrza...
podobno da sie to rozpoznac od 28 tyg ciazy (podobno bo mi wtedy nie stwierdzili)
i ja sie nie znam ale ona cos gadala ze sie jakies badanie na plyny robi
w kazdym razie musze to skontrolowac jakos
efekt taki ze wlasnie mozna za wczesnie rodzic bo organizm sam prowokuje porod bo juz nie jest w stanie utrzymywac dziecko.
Stary 2010-08-05, 23:24   #1881
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:

Materac mam mieć od bratowej kokos-pianka-gryka, a pościel chcę tą w kolorze beżowym jak na 1-szym obrazku:
http://allegro.pl/item1168685284_14e...20_milpol.html

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------
Ja mam tą pościel. Wygląda super tylko na tych zdjęciach kolory są lekko przekłamane. Bo tu ona jest kremowa tak naprawdę, a w rzeczywistości to bardziej beż niż krem ale i tak słodka
Stary 2010-08-06, 00:36   #1882
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Jak to nie śmierdzą Ja tego smrodu nie mogę znieść Może noworodek jeszcze nie ma smrodliwych siusków, ale z każdym tygodniem coraz bardziej czuć. A jednak dziecko robi w pieluchy jakieś 2 lata i smród jest okropny!
No chyba, że ktoś lata z każdą pieluchą do pojemnika
Ja każdą pieluchę zawijałam w worek i do kosza - inaczej nie dało rady.
A śmieci wyrzucamy co 2 dni, to takie pampersy już niestety bardzo czuć.
Przy dwójce dzieci męczyłam się ze śmierdzącymi pampersami. Tym razem kupiłam wiadro na pieluchy, bo uważam, że to jest super rozwiązanie
Mnie długo zapach kupek nie raził. Teraz to już co innego Ale i tak zawijamy pampersa i wynosimy śmieci codziennie i nic nam w kuchni nie zajeżdża. No chyba, że już się przyzwyczailiśmy

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
a nie rodzisz na Ujastku? dlaczego teoretycznie daja ZZO? ja mam tam zamiar rodzic i nie dopuszczam mysli ze nie dostane znieczulenia.
Raczej nie dają jak poród przebiega sprawnie. Zapytam jeszcze położnej. Za to oxytocynę dają chętnie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Pomidorasku - nie smutaj się Maluszek zadecydował, że tak będzie ina pewno będzie dobrze. U mnie w szpitalu po porodzie sn wychodzi się po 2 pełnych dobach,a po cc po 3, więc tylko 1 dzionek różnicy. Ja nastawiam sie na poród naturalny i niby się nie boję (na razie) ale gdzieś tam w środeczku myślę sobie, że jak maluszek się nie odwróci (ostatnio leżał główką w dół, ale gin. powiedziała, że może się to jeszcze wielokrotnie zmieniać) to będzie cc i bez bólu porodowego...

Możecie mi wytłumaczyć pozycje do porodu tzn. w która str ma być główka malucha to jest wtedy najlepiej itd. Wiem że w dół, ale czy twarzą do naszego kręgosłupa itp.?
Ostatnio lekarz mi tłumaczył, że twarzą do kręgosłupa najlepiej. Dziecku łatwiej jest się urodzić. Marianek ma twarzyczkę w drugą stronę, ale jeszcze może się odwrócić.

Kalex olej teściową. Ja mieszkam z teściową i już marzę o własnym kącie, bo już się z nią nie da wytrzymać. Wcześniej jakoś to było, ale teraz...

Czarnaelizabeth Ja pierwszy poród miałam szybki, więc teraz jak miałoby być szybciej to ja chyba pod szpitalem będę koczować od 37tc. A co się stało, że trzeci poród miałaś taki długi?

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-08-06 o 00:42
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 07:16   #1883
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

godz. 6:20 nie spie...!!!
kurde budze sie wczesniej niz jak do pracy chodziłam... co ja teraz cały dzien bede robic... chyba bede Was meczyc

Klarissa bardzo baaaardzo mi sie podobaja te komplety, ale jak juz wspominalam, poki nie wymacam, to na zakup w ciemno (allegro) nigdy sie nie skusze. Cokolwiek by pisali, z niewiadomo jakby zachwalali mi te materiały... Moze jestem jakas niedzisiejsza, ale inaczej nie potrafie.

A i masz bardzo ładna sypialnie, nie widze nigdzie tego zdewastowania. Jesli te komplety sa rzeczywiscie tak ładne jak na zdjeciach to pieknie to sie to razem komponowac.

Akcja z sasiadka i psią kupą.... jestes the best!!! Jak nie czaje tego jak mozna miec psa i po nim nie sprzatac... gdziekolwiek psina tą kupę sobie strzeli...!
mam nadzieje, ze wizażanki-psiarki z tego wątku sprzataja po swoich pupilach?

Bordowa
... ja mam jedna duża pake PAMPERS PREMIUM CARE, ale byl to chyba jednorazowy zakup, chyba ze Nadka bedzie jakas allergiczka (TŻ ma allergie wziewną) i nie bedziemy mogli nic innego stosowac.

Zgupialam z tymi parasolkami myslalam ze chodzi o wózek-parasolke (no ta taka spacerówe co sie tak kompaktowo składa) i sobie mysle po co Wam takie cos... to chyba dla starszych dzieci sie takie cos kupuje... Mowiłam ze nastapił u mniej jakis umysłowy regres...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-06 o 07:26
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 07:36   #1884
tifio
Rozeznanie

Witam z samego rana i nadrabiam wczorajszą produkcję :P

ycnan,
Twój mąż miał rację. Raz będzie lepiej, raz gorzej, ale mamusia i tak będzie kochana i z*****sta

asia-23, to Karolinka napędziła Ci niezłego stracha, tzn. w sumie to nie ona, ale pierwsza myśl napewno taka była. Trzymaj się dzielnie, może się w końcu wyjaśni co Ci sprawia taki ból, albo już więcej nie powróci.
Też kiedyś oglądałam ten wózeczek, ale później jakoś tak wyszło, że zrezygnowałam. Widziałaś go na żywo?

Pomidora, przepraszam, że dopiero dziś. Spóźnione, ale jak najbardziej szczere gratulacje z okazji wczorajszej rocznicy
Wprowadzam Ci zakaz czytania o cc, bo będziesz przezywać nie wiadomo po co, a jak będziesz niegrzeczna to Najważniejsze, aby Tymek urodził się zdrowy, a Ty dasz radę! Chociaż wiadomo, że lepiej byłby gdyby się przekręcił - jeszcze nic nie jest przesądzone, także musisz z nim porozmawiać

cellaris, ok niech leniuchuje - nie zabraniam mu. Tylko niech daco jakiś czas znać, że z nim wszystko w porządku

abz, pochwal się wózeczkiem jak już go odbierzesz
My dostaliśmy i parasolkę i rabat A szczerze powiem, że te parasolki sie przydają, zwłaszcza latem, gdy dziecko zaśnie a słońce będzie mu świeciło prosto w oczka. Jak Ci zależy na wyglądzie to weź parasolkę w kolorze wózka, bo później takiej nie dokupisz, a choćbyś chciała nawet zamówić to ciężko o taki sam kolor, bo są różnice w odcieniach.

MisQa, a co było przyczyna pobytu w szpitalu? Mam nadzieję, że już wszystko w porządku? Doczytałam dlaczego trafiłaś do szpitala. Kochana zaciskaj mocno nóżki, bo to za prędko na Twoją Juleczkę, niech siedzi jeszcze spokojnie w brzuszku i nie spieszy się na drugą stronę

bordowa, podołasz, podołasz. Sama się później będziesz dziwić jak dałaś radę, ale dla takiego skarba zrobi się wszystko choćby ból przerastał nasze możliwości.
Ja mam żółte pampersiaki 2-5kg (2 op), później jedną (i pół) paczkę 3-6kg i zamierzam przejść na biedronkowe.

Kalex, moja teściowa też nie była zachwycona, że zrobiliśmy już praktycznie całe zakupy dla Franka, ale tylko z tego powodu, że chciała kobieta nam kupić łóźeczko, ale nie zdążyła i strasznie to przeżyła. Jednak po rozmowie ze swoją córką stwierdziła, że da nam pieniążki jak się Franek urodzi (bo teraz jeszcze nie ma odłożonych) i że też napewno będziemy zadowoleni, bo i tak okaże się, że nie mamy jeszcze tysiąca rzeczy dla niego
Co do śmierci łóżeczkowej to akurat jeśli zrobiłaby mi taki wykład to bym się nie zdziwiła, ale ona mi już o tym opowiadała jak jej córka była w ciąży. Pierwsze dziecko moich teściów zmarło właśnie w taki sposób, a teściowa miała wtedy 19 lat...
Nie mam pojęcia co się nie podoba jej w imieniu Mateusz, przecież jest bardzo ładne i wcale nie powiedziałabym, że nie jest męskie. Ah, te teściowe najpierw narzekają na swoje teściowe, a później robią to samo...
U nas to tylko moja babcia miała jakieś "ale" co do imienia, bo stwirdziła, że Franek to takie przedwojenne, a kobiecina ma 84 lata i przeżyła wojnę

gabisun, jesteś najnormalniejsza w świecie Też lubię prać te małe ubranka, pewnie po porodzie zmienię zdanie

waniliaania2009, ale te zwolnienie dla męża to ma być ze szpitala czy od lekarza prowadzącego? Czy może to nie ma żadnej różnicy?

Majka232, moja znajoma też przez całą ciąże chodziła ze świadomością, że będzie miała synka, a jak się później okazało to była córeczka z zawinięta tak śmiesznie pępowinką co wskazywało na chłopca.

Astorianka, super, że po wizycie wszystko ok. Mała rośnie jakbyś ją drożdżami karmiła

Klarissa,
roztworek do noska jest potrzebny, aby prysnąć przed czyszczeniem. Wtedy koziki łatwiej wychodzą, nie podrażniają noska i dziecię się tak nie denerwuje.
Śliczny kącik dla malutkiej Szkoda, że ja nie mam tyle miejsca w pokoiku

mszu, ja nie śpię od 5.50 i tak sobie włączyłam komputerek i czytam co wczoraj od południa naprodukowałyście

______

No i idziemy sobie dziś na 9.30 na ktg posłuchać jak ślicznie Frankowi serduszko bije. Po leniwej środzie narazie nie robi mamusi żadnych numerów

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 07:40   #1885
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytałam położnej - nie ma żadnych przeciwwskazań aby podczas porodu mieć ubrane soczewk
o- to dobra dla mnie informacje, bo ja bez soczewek ślepa jak kret jestem
to samo łóżeczko kupiłam. I materac też taki kupię jak ten, o którym pisałaś. Tyle, że póki co nie będę kupować pościeli. Będzie prześcieradełko i śpiworek. I ew. jakiś cienki kocyk.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Mówiłyście o Bepanthenie - ile kosztuje?
chyba kilkanaście zł za tubkę
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
godz. 6:20 nie spie...!!!
ja wstałam o 6. Ale wkurzam się, bo chodzę ostatnio niedospana jakaś (pobudka rano do pracy), ale jak w weekend mogę się wyspać to też budzę się o 6 rano
Stary 2010-08-06, 07:47   #1886
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ninaad... a Ty zamierzasz w pracy urodzić?

Stary 2010-08-06, 07:48   #1887
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Też dziś wcześnie wstałam, ale mój grzeczny piesek mnie nie zbudził, a leżał cichutko przy łóżku

Ja kupiłam na 2-5kg: opak. Pampers new baby (żółte-43 szt.) i Huggies New born (też 40-kilka szt.). Mam też Pampers "2" 3-6kg to największe opakowanie.
Stary 2010-08-06, 07:59   #1888
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ninaad... a Ty zamierzasz w pracy urodzić?
tak mówią koleżanki w pracy- jednej się śniło, że musiała odbierać ten poród. Nie no, jakby co to najbliższy szpital jest od mojej pracy 5 min jazdy samochodem
do pracy zamierzam chodzić do końca sierpnia (a tp ok. 10 września) No ale we wtorek mam wizytę- jak dostanę nakaz leżenia to będę leżeć. Albo jak mała postanowi wcześniej przyjść na świat to trzeba będzie trochę wcześniej zrezygnować z pracy
Stary 2010-08-06, 08:03   #1889
tifio
Rozeznanie

Cytat:
do pracy zamierzam chodzić do końca sierpnia (a tp ok. 10 września)
Wytrwała jesteś, ja chyba nie miałabym siły na pracę, a do tp jeszcze dwa miesiące...

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 08:04   #1890
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
tak mówią koleżanki w pracy- jednej się śniło, że musiała odbierać ten poród. Nie no, jakby co to najbliższy szpital jest od mojej pracy 5 min jazdy samochodem
do pracy zamierzam chodzić do końca sierpnia (a tp ok. 10 września) No ale we wtorek mam wizytę- jak dostanę nakaz leżenia to będę leżeć. Albo jak mała postanowi wcześniej przyjść na świat to trzeba będzie trochę wcześniej zrezygnować z pracy

Rzekłabym ... hardcorowo! choc ja tez w sumie moglabym chodzic, gdyby nie to 1-1,5godzinne dojazdy ... A swoja droga, tak sobie probuje przypomniec... czy ty pokazywalas nam swoje jakies ciązowe zdjecia? Proooosimy

jak nie tu to chociaz do albumu?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości