Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 09:31   #1711
foxy123
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2

Cytat:
Napisane przez pani_uzytkownik Pokaż wiadomość
Witam, czytam Was od 1 postu 1 wątku, po wiadomości Lidii postanowiłam założyć konto i się wypowiedzieć na ten temat.

Jeśli chodzi o zgłoszenie się Lidii na policję, to być może nie chce robić sobie problemów, ponieważ skoro wie tyle na ten temat, to pewnie również miała kiedyś do czynienia z tymi ludźmi i niekoniecznie chce o tym opowiadać dlatego - anonimowo na forum napisała to, co wie i ją męczy.

Jeśli to, co napisała Lidia jest prawdą, może składać się w logiczną całość. Adria powiedziała, iż Iwona postanowiła zostać w Sopocie, może właśnie chodziło jej o pozostanie na imprezie w tym domu? Może Alfonsowi się udało zrobić z niej prostytutkę i teraz dziewczyna wbrew własnej woli musi robić to, co życzą sobie ci faceci i jest przez nich przetrzymywana i zmuszana do "roboty" ?
Jeśli dom jest 500 metrów od miejsca, w którym widziano Iwonę, być może należy go sprawdzić i to miejsce może wiele wyjaśnić.

Moim zdaniem, jeśli post zawiera informacje zgodne z prawdą może to być nowy trop dla Policji i być może oswobodzą ją z tego całego szamba, w którym może się znajdować.

Pozdrawiam użytkowniczki i proszę nie zjeść mnie za to, że mam 1 posta i wypowiadam się na forum. Chciałam dodać swoją opinię, bo bardzo mnie to dzisiaj poruszyło, co napisała Lidia.
Jest iskierka nadziei, że Iwona żyje i jest przetrzymywana wbrew własnej woli...
Podpisuje sie pod tym w 100% - sama bym tego lepiej nie wyjasnila.
Mam nadzieje,ze nie pojawia sie znowu kolejne glupie pytania 'dlaczego nie poszla na policje'.
Stary 2010-08-06, 09:33   #1712
dilara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
czyli nie tylko ja odebrałam to jako sugestię.

dilara czy jak ci tam - czytaj uważnie cały wątek i moje posty - jak byk w nich, że nie wierzę w te nowe informacje, że podchodzę sceptycznie. ale jak wolisz czytać posty wybiórczo....
ale ja nie odnosilam sie do Twoich wypowiedzi, tylko ogolnie stwierdzilam, ze to moze byc kolejna osoba (ta lidia90), piszaca bzdury wyssane z palca
czytam Twoje posty i widze, ze podchodzisz do tego sceptycznie (tak jak ja zreszta) - ale jak juz mowilam, nie odnosilam sie do Twojej wypowiedzi, tylko ogolnikowo
dilara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:35   #1713
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pani_uzytkownik Pokaż wiadomość
Witam, czytam Was od 1 postu 1 wątku, po wiadomości Lidii postanowiłam założyć konto i się wypowiedzieć na ten temat.

Jeśli chodzi o zgłoszenie się Lidii na policję, to być może nie chce robić sobie problemów, ponieważ skoro wie tyle na ten temat, to pewnie również miała kiedyś do czynienia z tymi ludźmi i niekoniecznie chce o tym opowiadać dlatego - anonimowo na forum napisała to, co wie i ją męczy.

Jeśli to, co napisała Lidia jest prawdą, może składać się w logiczną całość. Adria powiedziała, iż Iwona postanowiła zostać w Sopocie, może właśnie chodziło jej o pozostanie na imprezie w tym domu? Może Alfonsowi się udało zrobić z niej prostytutkę i teraz dziewczyna wbrew własnej woli musi robić to, co życzą sobie ci faceci i jest przez nich przetrzymywana i zmuszana do "roboty" ?
Jeśli dom jest 500 metrów od miejsca, w którym widziano Iwonę, być może należy go sprawdzić i to miejsce może wiele wyjaśnić.

Moim zdaniem, jeśli post zawiera informacje zgodne z prawdą może to być nowy trop dla Policji i być może oswobodzą ją z tego całego szamba, w którym może się znajdować.

Pozdrawiam użytkowniczki i proszę nie zjeść mnie za to, że mam 1 posta i wypowiadam się na forum. Chciałam dodać swoją opinię, bo bardzo mnie to dzisiaj poruszyło, co napisała Lidia.
Jest iskierka nadziei, że Iwona żyje, ale jest przetrzymywana wbrew własnej woli...

Jesteś Lidia2? Przepraszam, ale będę podchodzić sceptycznie do świeżych jednodniowych kont, które dają jakieś nowe rewelacyjne i rewolucyjne info i do kont, których autorki w postach piszą, że te super info to może być prawda i się zgadzaja.
Może taka moja natura i przesadzam, ale jakoś mi się zdaję, że Lidia i Ty to ta sama osoba.
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:37   #1714
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś Lidia2? Przepraszam, ale będę podchodzić sceptycznie do świeżych jednodniowych kont, które dają jakieś nowe rewelacyjne i rewolucyjne info i do kont, których autorki w postach piszą, że te super info to może być prawda i się zgadzaja.
Może taka moja natura i przesadzam, ale jakoś mi się zdaję, że Lidia i Ty to ta sama osoba.
To może nam wyjaśnić moderator...
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:39   #1715
pani_uzytkownik
Przyczajenie

Nie jestem Lidią, a założyłam dzisiaj konto, bo właśnie po poście Lidii postanowiłam się wypowiedzieć. Nie podchodźcie do osoby, która założyła konto specjalnie po to, żeby przyłączyć się do dyskusji jak do potencjalnego wroga. Chciałam pomóc, przepraszam jeśli ktoś został urażony tym, że mam nowe konto i się wypowiadam w tym wątku.
pani_uzytkownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:40   #1716
foxy123
Zakorzenienie

Dajcie spokoj...wszystko dla was jest lewe...trzeba byc sceptycznym ,ale przestancie juz zasmiecac forum i pisac jakies przesiakniete podejrzliwoscia posty... informacja jest prawdziwa albo nie jest - na pewno juz ktos to wyslal gdzie nalezy tylko sie tym nie chwali

W ogole skad ta podejrzliwosc do osob z 1ym postem? Przeciez czyta ten temat mase osob, maja prawo sie zarejestrowac aby moc cos napisac?! A jesli chca sie wypowiedziec TO MUSZA SIE ZAREJESTROWAC... masakra, serce i nerwy mi wysiadaja ;/

Edytowane przez foxy123
Czas edycji: 2010-08-06 o 09:42
foxy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:43   #1717
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Dajcie spokoj...wszystko dla was jest lewe...trzeba byc sceptycznym ,ale przestancie juz zasmiecac forum i pisac jakies przesiakniete podejrzliwoscia posty... informacja jest prawdziwa albo nie jest - na pewno juz ktos to wyslal gdzie nalezy tylko sie tym nie chwali
Możliwe.

A z drugiej strony jeśli to prawda to policja już o tym wie z innego źródła. Od zajomych dalszych, bliskich, może na podstawie poczty e-mail Iwony, smsów. Więc rewolucje kogoś z trzeciej ręki, kto pewnie nawet nie znał Iwony osobiście, tylko gdzieś coś słyszał nie są dla policji czymś nowym.

Wolę być podejrzliwa do takich postów. Nie dyskryminuje nikogo z nowym kontem. Ale jeśli ktoś zakłada nowe konto i od razu taka informacja - to daje do myślenia.
Stary 2010-08-06, 09:44   #1718
visionAM
Zakorzenienie

Dziewczyny jeśli zgłosimy ten post Lidii z adnotacją, że może on mieć znaczenie dla śledztwa to administrator sam zgłosi to na policję wraz z nr IP tej osoby
Więc bierzemy się do zgłaszania!
Nie wiem na ile to jest prawda, ale brzmi sensownie...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:45   #1719
moniula01
Wtajemniczenie

Cytat:

W ogole skad ta podejrzliwosc do osob z 1ym postem? Przeciez czyta ten temat mase osob, maja prawo sie zarejestrowac aby moc cos napisac?! A jesli chca sie wypowiedziec TO MUSZA SIE ZAREJESTROWAC... masakra, serce i nerwy mi wysiadaja ;/
racja - obecnie jest 112 gości na forum i każdy z nich moze sie zarejestrować i mieć jednego posta...
Stary 2010-08-06, 09:45   #1720
nutelka23
Przyczajenie

GG do nutelka23

Witam.
Czytam wątek Iwony od samego początku ale dopiero teraz postanowiłam napisać (jak niektóre po poście lidii)

Sama nie wiem co o tym myśleć.W sumie byłoby to sensowne.Może Adria wiedziała o tym (jeśli to prawda) i wcale nie pokłóciły się o chłopaka, ale o to że Iwona chciała się z kimś spotkać, ale Adria była przeciwna.Stąd "nocowanie u koleżanki" żeby nie wydało się że nie wróciły razem?
nutelka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:47   #1721
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Oczywiście, że mają prawo.

Ale takie informacje zawsze pojawiają się przy okazji każdej sprawy. Czasem są prawdziwe, a czasem nie.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nutelka23 Pokaż wiadomość
Witam.
Czytam wątek Iwony od samego początku ale dopiero teraz postanowiłam napisać (jak niektóre po poście lidii)

Sama nie wiem co o tym myśleć.W sumie byłoby to sensowne.Może Adria wiedziała o tym (jeśli to prawda) i wcale nie pokłóciły się o chłopaka, ale o to że Iwona chciała się z kimś spotkać, ale Adria była przeciwna.Stąd "nocowanie u koleżanki" żeby nie wydało się że nie wróciły razem?
Było już o tym wcześniej, kilkanaście stron temu. Zasugerowałam, że kłótnia nie była przez faceta, ale przez to, że Adria mogła wiedzieć o planach Iwony i była im przeciwna. Pisałam to też jeszcze dzisiaj.
Stary 2010-08-06, 09:48   #1722
pani_uzytkownik
Przyczajenie

Ale ja nie wniosłam ŻADNEJ nowej informacji tylko skomentowałam post Lidii. Nie zrobiłam nic złego i proszę nie robić ze mnie forumowego bandyty.
Pozdrawiam i życzę trochę więcej szacunku i zrozumienia, a mniej podejrzliwości.
pani_uzytkownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:50   #1723
foxy123
Zakorzenienie

Dlatego jako zwykla forumowiczka apeluje o spokoj
Wszystko wyjdzie z czasem, poki co mozemy sobie kulturalnie porozmawiac i pospekulowac.
Nie piszmy czy wierzymy w to czy nie - wazne,ze chcemy cos z tym zrobic.
Policja codziennie dostaje falszywe alarmy a mimo to sa wdzieczni,ze ludzie pragna pomoc (pomijajac tych co swoje wlasne wasnie chca zalatwic ta sprawa;/ ).. relax ladies
Stary 2010-08-06, 09:52   #1724
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Lidia pewnie się już więcej nie odezwie. Tak czy inaczej należy zgłosić to moderatorom i na policję.
Stary 2010-08-06, 09:53   #1725
Kamila131290
Raczkowanie

Powinniście to zgłosić, takie agencje imprezy spotkania to żadna sensacja, możliwe że miała Iwona okazje korzystać z takich rzeczy. Po prostu kolejny punkt który można sprawdzić i albo sie czegoś dowiedzą albo przynajmniej będzie mozna coś wykluczyć, tak czy siak teraz chyba nie aż tak wiele już zostało wyjść niesprawdzonych po tylu dniach, a te które można jeszcze wnieść w sprawę powinno się absolutnie analizować.
Jeśli to zwykły joke to trudno, jeden z wielu...
konkrety!

Edytowane przez Kamila131290
Czas edycji: 2010-08-06 o 09:54
Kamila131290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:53   #1726
nutelka23
Przyczajenie

GG do nutelka23

Cytat:

Było już o tym wcześniej, kilkanaście stron temu. Zasugerowałam, że kłótnia nie była przez faceta, ale przez to, że Adria mogła wiedzieć o planach Iwony i była im przeciwna. Pisałam to też jeszcze dzisiaj.
A to w takim razie gdzieś mi umknęło
nutelka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:54   #1727
visionAM
Zakorzenienie

Na innych forach już od jakiegoś czasu widziałam posty: "Sama uciekła do sponsora, wyluzujcie, niedługo się znajdzie" ....
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:55   #1728
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli zgłosimy ten post Lidii z adnotacją, że może on mieć znaczenie dla śledztwa to administrator sam zgłosi to na policję wraz z nr IP tej osoby
Więc bierzemy się do zgłaszania!
Nie wiem na ile to jest prawda, ale brzmi sensownie...

Dokładnie
Zgłosiłaś to?
Stary 2010-08-06, 09:55   #1729
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamila131290 Pokaż wiadomość
Powinniście to zgłosić, takie agencje imprezy spotkania to żadna sensacja, możliwe że miała Iwona okazje korzystać z takich rzeczy. Po prostu kolejny punkt który można sprawdzić i albo sie czegoś dowiedzą albo przynajmniej będzie mozna coś wykluczyć, tak czy siak teraz chyba nie aż tak wiele już zostało wyjść niesprawdzonych po tylu dniach, a te które można jeszcze wnieść w sprawę powinno się absolutnie analizować.
Jeśli to zwykły joke to trudno, jeden z wielu...
konkrety!

Kolejna madra wypowiedz Nic dodac,nic ujac
Stary 2010-08-06, 09:57   #1730
izunia1982
Raczkowanie

przykro mi Lidio, ale nie wierze w to co piszesz..Iwona pochodziła z dobrze sytuowanej rodziny, raczej nie miała powodu, aby spotykac sie za kase z innymi panami..dosyc powazna sprawe opisujesz i mysle ze teraz powinnas liczyc sie z konsekwencjami , jezlei to nie jest prawda
izunia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:57   #1731
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Na innych forach już od jakiegoś czasu widziałam posty: "Sama uciekła do sponsora, wyluzujcie, niedługo się znajdzie" ....
Jakby uciekła to chyba po takim szumie w mediach wróciłaby.. ech. łatwo ludziom pisać "wyluzujcie" jak jej mama - bez względu czy Iwonie coś się stało, czy sama uciekła - zamartwia się o nią.
Stary 2010-08-06, 09:58   #1732
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Więcej czytam niż się wypowiadam w tym temacie ale post Lidii mnie trochę hm " zbulwersował" bo tak jak pisałam tak czy siak powinno się to zgłosić, jeśli prawda niech sprawdzą jeśli nie to no kurcze ktoś oskarżył tą dziewczyne że się prostytuuje i co czyta to miliony ludzi ..... ja bym tego płazem nie puściła jeśli ktoś by tak napisał o mnie Iwona się bronić nie może ... Ja to tak odbieram , jeśli za bardzo emocjonalnie do tego podeszłam to mną wstrząśnijcie
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:59   #1733
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Hm nie wysuwam wniosków ale jeśli pisałaby to Lidia2 to znaczy,że pisała wcześniej prawdę.
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:00   #1734
foxy123
Zakorzenienie

Dla Was wszystko jest NIEMOZLIWE!

Normalnie ide stad bo juz mi nerwy siadaja

Moj znajomy rowniez pochodzi z ogromnie bogatej rodziny a jakos swedza go rece do roznych dziwnych uczynkow..a przeciez ma tyyyle pieniedzy

Szkoda,ze wizaz.pl nie jest dozwolony od 21ego roku zycia..
moze choc kilka procent glupich wypowiedzi nie mialoby miejsca.
Stary 2010-08-06, 10:02   #1735
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia1982 Pokaż wiadomość
przykro mi Lidio, ale nie wierze w to co piszesz..Iwona pochodziła z dobrze sytuowanej rodziny, raczej nie miała powodu, aby spotykac sie za kase z innymi panami..dosyc powazna sprawe opisujesz i mysle ze teraz powinnas liczyc sie z konsekwencjami , jezlei to nie jest prawda

śledź prase i forum myślisz,że dziewczyny z dobrych domów nie robią takich głupstw?
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:02   #1736
moniula01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
Hm nie wysuwam wniosków ale jeśli pisałaby to Lidia2 to znaczy,że pisała wcześniej prawdę.
tez tak pomyślałam, ale nie chcę za dużo "kombinować" ..
Stary 2010-08-06, 10:02   #1737
Zilka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izunia1982 Pokaż wiadomość

Zgadzam się z Tobą. Bardzo łatwo oczernić kogoś kto nie może się bronić. A co do spekulacji na innych forach (między innymi tej o sponsorze) to oczywiście w to nie wierzę.
Bardzo, bardzo łatwo jest coś takiego napisać. Ktoś sobie zrobił jaja i teraz się śmieje obserwując reakcje na forum.
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:02   #1738
SamSzef
BAN stały

uciekam do pracy, do popołudnia.
Stary 2010-08-06, 10:03   #1739
aktaga13
Zakorzenienie

już zgłosiłam ten post, myślę, że administracja będzie wiedziała co z tym zrobić. moim zdaniem powinniśmy skończyć z przeświadczeniem o anonimowości w sieci i brać (REALNĄ) odpowiedzialność za własne słowa. rząd nie ma pieniędzy? to zacząć karać za przestępstwa w internecie, będą pieniądze! tyle złych rzeczy, ile wyczytałam w ostatnich dniach (własnie o Iwonie)... ludzie czują się bezkarni, siedzą w swoich ciemnych pokoikach i klepią w klawiaturkę co im "ślina na język przyniesie"... wkurza mnie to strasznie nie wyobrażam sobie co muszą czuć najbliżsi czytając te straszne rzeczy. nie podniecałabym się za bardzo tą wiadomością, bo już wiele tego typu się pojawiało (co wieczór, kiedy administracja innych for śpi pojawiają się "tłuściutkie nowości").

jeśli jednak to może być trop/ślad (w co wątpię), albo chociaż da się ustalić jej autora, to wg mnie trzeba to zgłosić. albo ktoś pomoże, albo niech poniesie konsekwencje swoich czynów.
Stary 2010-08-06, 10:05   #1740
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
już zgłosiłam ten post, myślę, że administracja będzie wiedziała co z tym zrobić. moim zdaniem powinniśmy skończyć z przeświadczeniem o anonimowości w sieci i brać (REALNĄ) odpowiedzialność za własne słowa. rząd nie ma pieniędzy? to zacząć karać za przestępstwa w internecie, będą pieniądze! tyle złych rzeczy, ile wyczytałam w ostatnich dniach (własnie o Iwonie)... ludzie czują się bezkarni, siedzą w swoich ciemnych pokoikach i klepią w klawiaturkę co im "ślina na język przyniesie"... wkurza mnie to strasznie nie wyobrażam sobie co muszą czuć najbliżsi czytając te straszne rzeczy. nie podniecałabym się za bardzo tą wiadomością, bo już wiele tego typu się pojawiało (co wieczór, kiedy administracja innych for śpi pojawiają się "tłuściutkie nowości").

jeśli jednak to może być trop/ślad (w co wątpię), albo chociaż da się ustalić jej autora, to wg mnie trzeba to zgłosić. albo ktoś pomoże, albo niech poniesie konsekwencje swoich czynów.
otoz to

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości