|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
U mnie to ani w domu,ani na dworze... Chciałabym ocknąć się za rok,jak już Oliver będzie bardziej komunikatywny...
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
ale tu cicho....
|
|
|
|
#3873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Dziękuję za kciuki, przydały się. Żółtaczki już nie ma Ważymy 5100 Pani doktor była Luizą zachwycona ![]() Ależ one już są duże. Śliczne dziewczyny Szczęśliwej podróży ![]() ![]() Cytat:
![]() Kciuki trzymam mocno ![]() Łukasz też miał wykryte szmery, ale po różnych badaniach wszystko wyszło jednak dobrze. U Was też musi być ok ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21167722] I co sie okazało? Jeść chciała, w domu całą butlę wciągnęła prawie I powiedzcie mi, dlaczego ta małpka kosmata na dworze cyrk robiła i jak butlę dawałam, to wyła? ![]() .[/QUOTE] Miejsce jej nie odpowiadało ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że już wszystko w porządku. Ucałuj maleńką w nosek [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21172490]Silpe, my szczepimy tylko na nfz Żadne rota, pneumo czy meningo.[/QUOTE]Ja też, ale biorę skojarzone. ![]() Już lepiej. To były pewnie nerwy związane z wizytą w szpitalu. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21176353] Robiłam porządek z rzeczami małej - 2 reklamówy już za małych ciuszków :d Ale tylko 2 rzeczy nie miała ani razu na sobie [/QUOTE]Ja sprawdzałam rzeczy na 6-9 m-cy i okazało się, że zaplątało się parę ciuszków na 3 m-ce Na szczęście jeszcze je znosi ![]() A my dzisiaj spacerowałyśmy z przyszłym zięciem moim Sąsiadki córka urodziła w zeszłym roku synka i tak się jej podoba nasza Luizka, że już mówi do niej " moja wnusia"
|
|
#3874 |
|
Rozeznanie
|
dolaczam do klubu marudzacych dzieciaczkow,
moj slodki i kochany Stefus dzisiaj pod wieczor darl sie tak niemilosiernie, ze myslalam, ze skocze oknem wymiotowal potem i zrobil mega kupala, dzisiaj dostal troszke banankow z jablkiem ze sloiczka i chyba po tym tak zareagowal, biedunio na razie zasnal ide tez bo jeszcze dzisiaj stluczke zaliczylam, bylam tak zla na tego gn..ja, ktory walnal we mnie, ze po norwesku lepiej mi szly bluzgi niz po polsku glowa mnie boli, pewnie od szarpniecia,a i musze sie pochwalic, ze Stefciu dzisiaj obrozil sie pare razy z pleckow na boczek i z brzuszka na plecki, obrocil sie tez wokol wlasnej osi, maly akrobata a podczas kapieli wierzgal noga w wanience i jak woda na podloge wyleciala to w smiech
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja padam. Przez cały dzien były może 2 godziny snu. Rano troche się pobawiła.. a tak ciągłe płacz.. Gdzie jest moje dziecko.. Niech te zęby się już wyrzynają..
|
||
|
|
|
#3876 |
|
Rozeznanie
|
nasz synus jak padl wczoraj kolo 22 to obudzil sie dzisiaj dopiero o 6.00! a ja juz nie moge spac - nadmiar snu normalnie
zaraz chyba jeszcze na sile sie poloze co by skorzystac z dobrodziejstwa tu juz leje od rana, wiec dzisiaj chyba po wczorajszych sensacjach+ wiecej psikania niz zwykle u Stefanka zostaniemy raczej w domku a kobitki juz mialam wam dawno napisac, ze polecam zele pod prysznic ives rochera, za kazdym razem jak sie kapie i ich uzywam - hmmmm, po prostu super zapachy, bardzo lubie pachnace zele i balsamy do ciala a moj faworyt: http://www.yves-rocher.com.pl/higien...ic_ziarna_kawy milego dnia
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
No to ja też się witam!
![]() Dziś już w domku, wyjazd się udał, mały nawet za bardzo marudny nie był, może dlatego, że większość osób widziała go jak spał, więc nawet zamętu w nowych twarzach nie miał. Prababci też się podobał, tylko nie mogła zrozumieć dlaczego dziecko nie ma butów jak sobie go w chustę zamotaliśmy ![]() Pewnie dopiero wieczorem Was nadrobię, bo dziś za niedługo zmykamy do Gliwic w odwiedzinki do mojej kumpeli. Udanego dnia Wam życzę. |
|
|
|
#3878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kiedys uwielbialam takie zapachowe szalenstwa, a od ciazy tylko Bialy Jelen..nic mnie po nim nie swędzi i nawet do zapachu sie przekonalam my po meczacej nocce..ja juz nie wiem, adas prezyl sie i skamlal wlasciwi od 2giej...szly baczki i kupsko, potem znowu sie prezyl, zasypial, jadl i znowu to samo..juz nie wiem jak mu pomoc- wczoraj dalam mu ten Espumisan- 2 kropelki-tak mielismy zalecone..ale co z tego jak znowu to samo-chyba ze potrzeba czasu??? tak chcialabym mu pomoc, a tu doopa..
|
|
|
#3879 | ||
|
Rozeznanie
|
witam pięknie
![]() malusia mi zasnela wiec siadam do jajecznicy i wizazu ) Cytat:
mhm wiem, znam, zapachy boskie ale mi te zele okropnie wysuszaja skórę niestety...... Cytat:
hahaha ja tak samo jest lekki swiezy i to jedyny zel po ktorym nie czuje sciągniecia skóry no i przy dziecku lepsiejszy ![]() u nas nocka ladna ale wczoraj dziewcze sie pierwszy raz rozkrzyczalo nawet cysia nie chciala tylko krzyk i krzyk ? ? ? oco chodzi???? to bylo o 20. maz mowi moze glodna.. a ja gdzie tam glodna o 19 jadla.. no ale zrobil butle podalam, zjadla okolo 50 ale kweki dalej tylko mniejsze, wykapalismy wczesniej, ale spac nie chciala dalej, po godzince dalam znowu troszke papu pomizialam palcem w miejscu nad noskiem i usnela
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-08-06 o 08:44 |
||
|
|
|
#3880 |
|
Konto usunięte
|
Bydgoś, super, że żółtaczka poszła precz
![]() A ja muszę sama ze sobą iść do dermatologa, bo mam podejrzenia, że co to się z moją skórą dzieje na głowie, to żadne uczulenie, a niestety AZS Mnie na głowie syf wychodzi od dawna co jakiś czas - takie swędzące, czerwone miejsca, z których potem skóra schodzi - na linii czoła, skroni, baków... To na pewno nie łupież. A jako dziecko ciemieniuchę miałam pół roku - to też jeden z objawów azs, a samo schorzenie może być latami utajone...
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Kurrrrrrrrr
Nocka niby przespana.. o 6:00 pobudka-papu i spanie do 7:30... ryk o 8:00 dokarmianie bo malutko zjadł wcześniej (jak wsuwał 125ml tak zjadł 50ml) i o 8:00 zjadł 80ml... lulanie-kołysanki i bujanie + smoczek.... meeeega kupa i znowu to samo lulanie... zasnął pól godziny temu i w tej chwili przyszedł pajac spisywać gazomierze i dzwonił dzwonkiem jakby się zesrał i podpalił na tej klatce schodowej ![]() a mały ma w nosie moje lulanie i ma wielkie gały.. nie beczy bo zatkałam smokiem ale cos mu wybitnie nie w smak i za godzinę pora karmienia wiec zaś będą cyrki ![]() Kutfa.. dom wariatów.. mąż przez sen śpiewa ta kołysankę co ja wałkuje tyle czasu
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
O. Melduje że me dziecko dało mi pospać w nocy. od 21 do 8.20 bez budzenia. To chyba po to żebym miała siłe w ciagu dnia
Noo ale miło że pomyślała ![]() Teraz pojęczała i zasnęła. |
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stefanek akrobata ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21185654]Bydgoś, super, że żółtaczka poszła precz ![]() A ja muszę sama ze sobą iść do dermatologa, bo mam podejrzenia, że co to się z moją skórą dzieje na głowie, to żadne uczulenie, a niestety AZS Mnie na głowie syf wychodzi od dawna co jakiś czas - takie swędzące, czerwone miejsca, z których potem skóra schodzi - na linii czoła, skroni, baków... To na pewno nie łupież. A jako dziecko ciemieniuchę miałam pół roku - to też jeden z objawów azs, a samo schorzenie może być latami utajone...[/QUOTE]Mnie przyplątało się łojotokowe zapalenie skóry U nas nocka spokojna. Spanko od 20.30 do 2.30, potem 2.45 - 6 i 6.15-9.20 Luizka z bardzo dużym zaciekawieniem od paru dni ogląda swoją lewą rączkę. Fajnie to wygląda I drapie się nią po głowie No i tak się jej spodobało siedzenie, że nie chce za bardzo leżeć
|
|
#3884 |
|
Konto usunięte
|
Siala, ja to się dziwię, że ty męża nie budzisz. Ja tam nie mam litości
![]() Młoda powinna jeść o 10, daję żreć, a ta w ryk, że nie chce. Nie, to nie, polazła spać won, a ja pod prysznic - potem małżon nas do przyjaciółki zawozi. |
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21187877]Siala, ja to się dziwię, że ty męża nie budzisz. Ja tam nie mam litości
![]() Młoda powinna jeść o 10, daję żreć, a ta w ryk, że nie chce. Nie, to nie, polazła spać won, a ja pod prysznic - potem małżon nas do przyjaciółki zawozi.[/QUOTE] Małż od jutra do pracy wiec ja już widzę jak on ochoczo wstaje i zajmuje się małym.. chyba by mnie zjadł
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3886 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze,że nic się Wam nie stało podczas kolizji Cytat:
![]() ------------------------------------- U nas nocka w miarę,a rano już zaliczyliśmy płacze... Teraz mały śpi chwilkę,ale i tak pewnie zaraz wstanie na karmienie...I lato się chyba kończy,bo deszcze się zaczęły...
|
|||
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
u nas krok w tył, jesli chodzi o nocki. położona o 21 obudziła się na papu 0.30, potem 3.50. usnęla jeszcze przed 5 ale 5.30 już kwękała. uśpiłam i do 7 jeszcze pospała. dałam jeść i wzięłam na klatę do swojego łózka, pospała jeszcze do 8.20. teraz też znów niecałą godzinkę spała w wózku, ale słyszę, że już się budzi na papu. zje i spadamy załatwiać sprawy z tatusiem.
|
|
|
|
#3888 |
|
Konto usunięte
|
dobry
![]() moja córa znów dała dziśpospać do 7:00 ![]() kochany szkrabik... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21185654]... A ja muszę sama ze sobą iść do dermatologa, bo mam podejrzenia, że co to się z moją skórą dzieje na głowie, to żadne uczulenie, a niestety AZS Mnie na głowie syf wychodzi od dawna co jakiś czas - takie swędzące, czerwone miejsca, z których potem skóra schodzi - na linii czoła, skroni, baków... To na pewno nie łupież. A jako dziecko ciemieniuchę miałam pół roku - to też jeden z objawów azs, a samo schorzenie może być latami utajone...[/QUOTE]hm... witam w klubie. azs upierdliwa rzecz. jeśli Cię to pocieszy to powiem że mi jak wyskakuje to najczęściej na powiekach albo koło ust . tak przy włosach to sobie chociaż zasłonić możesz
|
|
|
|
#3889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas masakra. Wczoraj wieczorem przed kąpielą ryk, w czasie kąpieli i chwilę po spokój, potem znowu ryk, usnęła o 22 wstała o 2.30 zjadła i znowu marudzenie a potem ryk tak do 4.30. Następnie wstała o 7 zjadła i do tej pory tylko krótkie drzemki, a już tak fajnie było ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Ach no i miałam się pochwalić wczoraj Agatka złapała wiszącą przy łóżeczku zabawkę i zaczęła nią szarpać i potrząsać. Już przysypiała i ją dzwony kościelne obudziły Czy skok 12 tyg może się w 10 zacząć?? , bo innego wytłumaczenia jej zachowania nie mam.
|
|
#3890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szok!!ale ma spanie!![1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2118945 8]dobry ![]() moja córa znów dała dziśpospać do 7:00 ![]() kochany szkrabik... hm... witam w klubie. azs upierdliwa rzecz. jeśli Cię to pocieszy to powiem że mi jak wyskakuje to najczęściej na powiekach albo koło ust . tak przy włosach to sobie chociaż zasłonić możesz [/QUOTE] niezle..superowskie macie te pociechy, kiedy moj adas bedzie tak spał??
|
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
Witam po tygodniu nieobecnosci! ..w miedzyczasie nadrabiam czytanie od 123 strony
![]() U nas wszystko ok...Amelia wlasnie spi od 9 rano...., a ja czekam aby zabrac ja na spacer lub basen. Bylismy na wizycie konczac dwa miesiace: waga 4760kg, 58 cm, oraz dostala 3 szczepionki (jedna skladajaca sie z 6) i tylko zaplakala podczas , a potem przytulila sie i momentalnie zasnela...wieczorem miala 37,2 i nic wiecej, zniosla szczepienia super. A ja przygotowuje walizki na wyjazd wakacyjny nad morze srodziemnomorskie (Costa del sol)...wybieramy sie na 2 tyg. Pozdrawiam i do uslyszenia
|
|
#3892 |
|
Konto usunięte
|
witam w sloneczny dzień.
![]() Tymek śpi na tarasie, Maksia wywiozłam do mamy- ćwiczymy rozstania, co by we wrześniu było mniej boleśnie- ja niby do pracy jeżdżę. ![]() A i tak wymyśliłam sobie, że 1 wrzesnia to nie ja, ani nie TŻ Maksia do przedszkola zaprowadzi, bo znów będą cyrki... Będę go zawozić do mojej mamy, że niby ja do pracy jadę, a mama go będzie do przedszkola zaprowadzać, a ja go będę odbierać (że niby już po pracy )- mam nadzieję, że taki system się sprawdzi.
|
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21191839]witam w sloneczny dzień.
![]() Tymek śpi na tarasie, Maksia wywiozłam do mamy- ćwiczymy rozstania, co by we wrześniu było mniej boleśnie- ja niby do pracy jeżdżę. ![]() A i tak wymyśliłam sobie, że 1 wrzesnia to nie ja, ani nie TŻ Maksia do przedszkola zaprowadzi, bo znów będą cyrki... Będę go zawozić do mojej mamy, że niby ja do pracy jadę, a mama go będzie do przedszkola zaprowadzać, a ja go będę odbierać (że niby już po pracy )- mam nadzieję, że taki system się sprawdzi.[/QUOTE]Lea, ja bym raczej mowila mlodemu jak jest. Balabym sie, ze gdzies w rozmowie "dorosłych" Maksio uslyszy conieco i wyciagnie poprawne wnioski ze poki co w domu jestes i do pracy nie chodzisz. I bedzie czul sie oszukany. Ja sie już tak raz z Blanką zrobiłam i się ostro przejechałam jak mała sie zapytała "Czemu kłamałaś mamusiu? "
|
|
|
|
#3894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze minei szybko. teraz zjadla i lezy ale jak dlug...? a to Róża wczoraju mnie na kolanach hihihihi
|
|
|
|
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
U Agaty to raczej nie brzuszek, po prostu leży i się drze, nie pręży się, co chwila przymyka oczka i już nadzieja że uśnie a ta nagle myk oczy otwarte i krzyk.
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Już chodzę i powtarzam - Nie bierz na ręce, nie bierz na ręce - ale chyba długo już nie wytrzymam.
|
#3896 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tym bardziej teraz jak Tymek jest... Nie wiem, muszę się jeszcze zastanowić nad tym... tyle, że ta praca to Maksia pomysł, kiedys jak zostawiałam go u mamy, o mi powiedział na odchodne: "pracuj pilnie, to będziemy mieli pieniążki na różne rzeczy". Nie wiem skąd mu sie to wzięło, ale podłapałam jego pomysł. ![]() ale uśmiechy. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- rety, ale mega- burza przeszła. ![]() Chwilę wcześniej pięknie świeciło słonko, miałam iść z dzieciakami na spacer... dobrze, że Maksiu się tak guzdra, to nie wyszliśmy. |
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które dostały już okres po porodzie - jak wrażenia? Jak on wyglądał? Jak zwykle?
Dostałam przedwczoraj swój w końcu. Spoko, bez bólu, lajtowo. Ale wczoraj już zaczęło rypać i lecieć... wieczorem już się ze mnie lało. A dziś to w ogóle szok. Wstałam w nocy nakarmić małego i normalnie potop. Podobnie cały dzień, co się ruszę to się ze mnie leje... W życiu nie miałam takiej miesiączki. ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Jak Daniel. Też nie wiem jak to przeskoczyć.
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Konto usunięte
|
kropka, ja jeszcze nie dostałam okresu.
A potem zaczęłam łykać tabsy i kolejne okresy już były spokojne/ skąpe.
|
|
|
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
Róża śpi od poltorej godziny, jednak zasnela, lezala gapila sie na miśki potem juz prawie sie rozplakala, ale kroilam cebulę więc nie podeszlam zagadac i nagle cisza
shit. od dwoch dni probuje dodzwonic sie do przychodni zeby sie umowic do gina a tu nikt nie odbiera. w koncu znalazlam rozne inne nr tel do tej przychodni, na ogolna rejestracje i na inne poradnie w tej przychodni i nigdzie nie odbieral nikt!! co sie dzieje??? jak w poniedz sie nie dodzwonie to tam pojde mąż mnie codziennie pyta kiedy pójdę bo sie doczekac nie może sama bym go chetnie zgwalcila ale troszke sie boje, niewiem jak mi sie w srodeczku ta popękana pochwa pozrastala ..a no wlasnie kilka dni juz nie plamilam, myslalam ze to koniec pologu a tu od wczoraj wrocilo... niech sie juz skonczy.... |
|
|
|
#3900 | ||||
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2116453 6]
kurde... jak to jest że Wasze dzieciaczki jedzą "na śpiocha"? moja jak uśnie to z armat mogę strzelać i nic. ani jej nie obudzę, jeśli ona nie chce, a o karmieniu w ogóle mowy nie ma Mój ma to samo. Kiedy próbuje go nakarmić na śpiocha to zaciska usta i nie ma mowy żeby cokolwiek wypił. Ale od poniedziałku nie budzi się już na karmienie o 1-2 tylko od razu na to o 5 kciuki zaciśnięte Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Także mimo, że te kropelki są polecane to jak widać nie wszystkim dzieciaczkom służa Cytat:
Co do reszty szczepionek to musisz trochę poczytać. Ja zdecydowałam się szczepić na wszystko niezależnie od kosztów choć wiem, że wiele osób z tego rezygnuje. Nio cóż taka jest u nas polityka prorodzinna, że musimy za wszystko sami płacić ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

został wysłuchany szmerek nad serduszkiem, do kontroli w czerwcu.
[/QUOTE]
Na szczęście jeszcze je znosi
ide tez bo jeszcze dzisiaj stluczke zaliczylam, bylam tak zla na tego gn..ja, ktory walnal we mnie, ze po norwesku lepiej mi szly bluzgi niz po polsku

Będę go zawozić do mojej mamy, że niby ja do pracy jadę, a mama go będzie do przedszkola zaprowadzać, a ja go będę odbierać (że niby już po pracy
i dla czego to takie drogie