|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
A ja właśnie z drugą porcją maski na kudełkach i sklapie siedzę
Przedwczoraj wrzuciłam miskę z pozostałościami maski do lodówki, dzisiaj wyciągam takie stężałe coś. No to włożyłam miskę z maską do większej z wrzątkiem (taa, żeby się szybciej zagrzała), zapomniałam o niej i teraz mam ciepluuutką, oliwowo-miodowo-cytrynową 'wodę' wyglądającą jak jakiś pojedynczy olejek zobaczymy, czy ciepła zadziała lepiej...
|
|
#22712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przywrócę moje quasispirale, w ramach zadośćuczynienia wstawię nawet więcej ale na piękne widoki proszę się nie nastawiać, to w końcu moje włosy Cytat:
![]() i słuszna, bo tak rzeczywiście jest. Ja bronię długości, bo sama chciałabym taką mieć
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-08-06 o 12:22 |
||
|
|
|
#22713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22714 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochana, ale loczki to ja miałam kiedyś, teraz tylko leniwe fale się ostały
aktualnie próbuję przywrócić moje dawne loczkić ![]() jeszcze amla w proszku została mi do wypróbowania, ona też podobno wzmacnia skręt ale czekam aż zużyję ecliptę i kalpi
|
#22715 | |
|
Wtajemniczenie
|
to tak jak ja
a kompromis był niedawno ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
|
#22716 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
So_fantastic ciekawam efektów.
Cytat:
Pięknie spiralkują się na końcówkach! A co najfajniejsze - te krótsze przy buzi też ![]() Cytat:
Cytat:
Tak wyglądały po nocy 3 sierpnia (wieczorem było mycie Kallosem i Kadus) - co by nie było, że zdjęć nie wstawiłam
|
|
#22717 |
|
Raczkowanie
|
Eloe cudne włoski
ja zaraz lecę zmyc maskę z głowy
|
|
#22718 |
|
Wtajemniczenie
|
mmm Eloe co za ruloniki
![]() Agison farbujesz włosy? bo kolor wygląda tak naturalnie
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-08-06 o 12:04 |
|
|
|
#22719 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ladne spiralki sie zakrecily ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#22720 | |
|
Zakorzenienie
|
jest naturalny
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21190350]quasispirale?? [/QUOTE]poproszę o obrzucenie nie będę się uchylac Cytat:
![]() oby, oby ... chociaż jedna(kilka) spirala wiosny nie czyni ![]() za to Twoje są śliczne chciałabym takie mieć
|
|
#22721 | |
|
Zadomowienie
|
Agison, Eloe77 Co za loki!
![]() :slina :Agison Jak włosy będą się w takim tempie zmieniać, to niedługo będziemy oglądały zdjęcia Twojego afro ![]() Postaram się jutro zrobić zdjęcia Cytat:
![]() To był impuls (i nieodparta potrzeba zmiany )Jak obcinałam to końcówki były już takie sobie. Może nie zniszczone, ale takie "postrzępione". Swoją droga to bardzo polecam takie doświadczenie: jak bierze się każde pasmo włosów, żeby obciąć, to można się mu przyjrzeć. Ja zauważyłam w miejscach, gdzie myślałam, że skręt jest luźny, włosy typu 2c/3a od samego skalpu, tylko, że przykryte innymi, cięższymi. Wczoraj spotkałam chłopca (chyba mulata, ok. 4 lat) z afro Co dziwne, miał jasne końcówki niektórych włosów (dosłownie jakby były rozjaśniane, tak balejaż). Znam jeszcze dziewczynkę z afro (ok. 2 lata) i chciałam podpowiedzieć trochę jej mamie coś z pielęgnacją włosów, ale jak na złość nie mam ku temu ostatnio okazji. A myślę sobie, że pielęgnacji takich włosów, zwłaszcza kiedy się mieszka w niedużym mieście, musi być dość trudna. |
|
|
|
|
#22722 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy tą odżywkę do włosów i skóry głowy JANTAR (przeciw wypadaniu) nakładacie też na włosy? Czy tylko wcierać w skórę głowy? Bo jesli ona jest bez spłukiwania to włosy nie będą obciążone?
|
|
|
|
#22723 |
|
|
Dziękujemy Wam ślicznie za komplementy
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21190350]quasispirale?? ![]() ladne spiralki sie zakrecily Agison ![]() Nie uchylaj się, bo pomidorki dobrze robią Ci na loki :U mnie jak widać - sporo emolientów i równowaga proteinowo-wodna
|
#22724 |
|
Raczkowanie
|
Eloe nie ma za co
Należy się. Ja po zmyciu maski i jestem zadowolona. Nigdy nie miałam tak miękkich i gładkich wlosów. Po zmyciu maski nałożyłam jeszcze tego mojego Garniera, chwilę potrzymałam i spłukałam. Co do skrętu po masce to się jeszcze nie wypowiem, ale coś czuję, że będzie ok. Muszę Ci się pochwalic, że odstawiłam Pantene i Sunsilka i moje włosy już zaczynają się skręcac a nie falowac i to zupełnie same, bez wspomagaczy
|
|
#22725 | |||||
|
|
![]() Cytat:
Cytat:
próbowałam przyjrzeć się swoim podczas cięcia - jakoś tak... nie dało się Na takie końcówki nakładam kapkę oleju migdałowego na noc. Sprawdza się Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#22726 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bez laboratorium i odpowiedniego sprzętu to i tak możemy tylko przypuszczać, jak jest naprawdę. Wydaje mi się, że kluczową sprawą jest dla nas wiedza, co ma szansę przeniknąć i że tych składników warto szukać w maskach i odżywkach. Jak głęboko i w jakim stopniu poszczególne substancje mogą przeniknąć? Do tego chyba same nie dojdziemy
|
||||
|
|
|
#22727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopisalam na liste i bede miec na uwadze narazie nie ma na all![]() Cytat:
![]() Eloe... piekne, zakresone, i jak ich duzo Ale ciesze sie z tego co mam, w sobote idac ze znajomymi do pubu, poupinalam zabkami, zrobilam koczka na bok, kilka loczkow sie wymknelo i wisialy ladne, grzywa pofalowana na bok i zebralam tyle komplementow https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=93 ja sie zaktualizowalam, ale gora podpieta po cos smetnie opadala a tak to jest zludzenie objetosci ps. naprawde wtedy tak blyszczaly, uwielbiam krem do stylizacji bootsa dzis 3 dzien a nadal widac loki )
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-08-06 o 13:29 |
||
|
|
|
#22728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kolosalna roznica pomiedzy fotka 1 (po profesjonalnym fryzjerskim stylingu ) a 4&5, po prostu jest lokasowo ladnie
|
|
|
|
|
#22729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#22730 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze jedną rzecz odkryłam- moje włosy dopiero ładnie się skręcają jak są zupełnie suche, gdy się je chociaż odrobinkę zwilży to się rozprostowują ; o nie powinno być odwrotnie?
|
|
#22731 | |||
|
|
Trochę tak
![]() Cytat:
Ewelko dziękujemy Cytat:
Wcale się tez nie dziwię, że zebrałaś komplementy od znajomych - wspaniale to wygląda - długasne korkociągi pełne blasku [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21193497]kolosalna roznica pomiedzy fotka 1 (po profesjonalnym fryzjerskim stylingu ) a 4&5, po prostu jest lokasowo ladnie [/QUOTE] Powinniśmy zamieszczać te zdjęcia w jakimś profesjonalnym fryzjerskim portalu Ciekawe, jakie by były reakcje ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Z czasem coraz lepiej widzimy, czego potrzebują. Mogą też reagować inaczej na różne kosmetyki w różnych zestawieniach. Trudno przyporządkować i podać jakąś konkretną regułę. Dobrze, że możemy chociaz wymienić sie spostrzeżeniami
|
|
#22732 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, dobrze bo nie wiem co bym bez Was zrobiła
Właśnie wgniotłam w pióra nivea fc balsam i je trochę spryskałam zwykłą wodą ze spryskiwacza od jakiejś odżywki, jestem zadowolona za skrętu jak i samych włosów po tej masce
|
|
#22733 |
|
Zakorzenienie
|
nocny czepek nie zdał egzaminu
, włosy i tak się odgniotły i w dodatku pougniatały się tak, że straciły na długości, wyglądam jakbym o połowę obcięła włosy. beznadziejadziewczyny czy jest sens nakładania odżywki i maski podczas jednego mycia?
|
#22734 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach, zazdroszczę Wam wszystkim takich pięknych błyszczących loków
![]() Zdecydowałam, nie obcinam teraz. dam im jeszcze szansę. Obciąć zawsze się da zapuścić w jedną wizytę u fryzjera niestety nie![]() Stawiam na oliwę z oliwek i kokosa zmywanego odżywką. Może coś to da. Do tego mam parę pytań, na które nie udało mi się znaleźć dotychczas odpowiedzi ![]() Używam żelu z PVP (nie używam nic z silikonami i pq)więc co jaki czas powinnam go zmywać szamponem? Czy Babydream do tego wystarczy? Bardzo pasuje mi mycie odżywką, nie chce za często wracać do szamponu bo po moich włosach w ogóle nie widać, że ostatnio nie widują się z nim ![]() Do tego mam zamiar kupić sobie keratynę hydrolizowaną, rozumiem, że stosowana na niezmywane szamponem PVP nic nie da? ![]() Będzie jej 15-30 ml (muszę się jeszcze zastanowić) i mam zamiar mieszać ją z przegotowaną wodą(15 ml dopełnić wodą do powiedzmy 100 ml?). Brakuje konserwantu więc wykombinowałam , że będzie on pochodził z kapki żelu Aloe Vera Gorvity lub odżywki b/s. Ma to sens czy przekombinowałam ?
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-08-06 o 16:04 |
|
|
|
#22735 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodanie małej ilości kosmetyku, który ma konserwant nie pomoże. Zrób małą porcję na tydzień Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#22736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dzis zrobilam maly eksperyment, ktory opisalam w codzienniku - uzylam lorysa do loków bs jako odzywki bs, a nie stylizatora jak za pierwszym razem. roznica jest, na korzysc, ale to chyba nie jest produkt dla mnie. jest błysk, jest skret (to akurat od zelu ), ale objetosc jest taka jakbym umyla wlosy wczesnie rano i bylby pozny wieczor ;/mysle ze ten produkt nadalby sie dla osob o wiele silniejszym skrecie. i jeszcze pytanie - widze, ze eloe zakwalifikowalas gume artiste jako niezgodna z cg. czy to przez pvp? cos sie zmienilo? wydawalo mi sie, ze loraine poleca w cg uzywanie pvp? cetrimonium chloride sobie z nim nie poradzi? |
|
|
|
|
#22737 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy było
Yung zmienił nazwę i występuję mod marką Isana. Gdyby nie te same kolory i kształt opakowania, nigdy bym go nie znalazła
|
#22738 |
|
Wtajemniczenie
|
karolca - bylo nie raz
![]() nie zagladalam do pigulki, ani faq, ale pewnie trzeba bedzie edytowac posty, zeby nowe dziewczyny wiedziały o co chodzi i nie pisaly w kolko, ze yunga nie da sie kupic
|
|
|
|
#22739 |
|
BAN stały
|
Witam, dołączam do Was!
![]() miałam loki za ramiona. dzisiaj wybrałam się do fryzjerki, która na 'proszę obciąć mi końcówki' skróciła włosy tak, że ledwo ramion sięgają. Jestem załamana , tyle je zapuszczałam :<<. Wróciłam, umyłam je, czekam, aż wyschną i jutro wrzucę zdjęcia ;< |
|
|
|
#22740 |
|
Konto usunięte
|
Syrenka, jumaat, Eloe
w takim rozumieniu to adsorbuje - chciałam rozgraniczyć jednak działanie odżywki krótkoterminowej, wypłukiwanej przy następnym myciu włosów od działania np.oleju czy maski, bo ich się nie da stosować po każdym myciu przy zdrowych włosach /bo jednak skuteczność działania nowo wprowadzanego do sprzedaży specyfiku bada się na zdrowych włosach, najczęściej na jasnoblond a idealnie na jasnoblond kręconych, bo są najdelikatniejsze/. A że włos adsorbuje najsilniej w pierwszych pięciu minutach...to jak z gąbką, najwięcej wchlania w pierwszych minutach, potem wchłanianie jest spowalniane, bo jest wystarczająco nasączona. Sama ostatnio zrobiłam mały experyment, miałam mało czasu nałożyłam Amlę na godzinę pod czapkę /i udawałam, że nie widzę min domowników bo czapka+lato / efekt miałam na włosach dokładnie identyczny jak ostatnio po 14h z amlą. Czapka spowodowała, że skalp o niższej temperaturze mógł się szybciej nagrzać. Dlatego m.in. zalecana jest amla na noc. Choć...tak serio to wolę noc z amlą i celebracyjne dbanie o siebie od rana.A co do parafiny-jednak wszyscy zalecają wcieranie jej w skalp, a nie we włosy, czyli najprawdopodobniej ma znacznie większe cząsteczki od tych adsorbowanych przez włos. Więc analogicznie to co działa na skórę jest pozostawiane na dłużej, a to co działa na włosy jest pozostawiane krócej. "zazdroszczę okołochemicznego rodzica "Też sobie zazdroszczę, okołochemiczny Tatuś zaczął się wybitnie przydawać, jak córeczka skórno-burzliwie dojrzewała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Przedwczoraj wrzuciłam miskę z pozostałościami maski do lodówki, dzisiaj wyciągam takie stężałe coś. No to włożyłam miskę z maską do większej z wrzątkiem (taa, żeby się szybciej zagrzała), zapomniałam o niej i teraz mam ciepluuutką, oliwowo-miodowo-cytrynową 'wodę' wyglądającą jak jakiś pojedynczy olejek
zobaczymy, czy ciepła zadziała lepiej...

Albo są w innym miejscu...
to przywrócę moje quasispirale, w ramach zadośćuczynienia wstawię nawet więcej

Agison 

)
, włosy i tak się odgniotły i w dodatku pougniatały się tak, że straciły na długości, wyglądam jakbym o połowę obcięła włosy. beznadzieja
?