|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
senso ja dodaje przegotowana kranówe
![]() ale woda destylowana to woda destylowana - ze stacji i do zelazek jest ok. |
|
|
|
#22802 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaglebilam sie w lekture pigulki itd i troche nie rozumiem chyba wszystkiego.
1.Przed myciem glowy odzywka, trzeba umyc glowe szamponem ktory uzywalismy dotychczas z aspiryna badz woda oczyszczona. Ile na ile musi tego byc? 2.Kolejne pytanie.Z lista gdzie sa podane odzywki zgodne z metoda otwiera sie link szaponow z slsem. I troche zglupialam. Ale sadze,ze to blad. 3.Jako tako dwa podpunkty z pigulki rozumiem. Ale ze wzgledu na brak odnosnikow nie wiem co zrobic z odzywianiem , zabezpieczaniem i stylizacja. Moglybyscie polecic mi jakies kosmetyki zgodne z metoda, najlepiej takie ktore dostepne sa w jednym miejscu np. Rossmanie. Wiem,ze tutaj jest wszystko napisane,ale jest tego duzo bardzo. |
|
|
|
#22803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#22804 |
|
Wtajemniczenie
|
pseudofeministka
https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423 Chyba o to chodziło |
|
|
|
#22805 |
|
Konto usunięte
|
anka d.
Jak się nie mylę, to czerwony jest z owoców, a pomarańczowy z nasion. Ten pierwszy ma zastosowanie w kuchni, nadaje się do smazenia, surówek, etc, ten drugi jest stosowany leczniczo i kosmetycznie |
|
|
|
#22806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nakładany na mokro powoduje niesamowitą miękkość, na sucho sianko jak opisywałam wcześniej |
|
|
|
|
#22807 |
|
Raczkowanie
|
Jaa, nie było mnie 2 dni i już pełno do nadrobienia
![]() Swoją drogą, moje włosy są ostatnio tragiczne... Nie wiem o co im chodzi. Niby są coraz lepiej odżywione, nawilżone, miękkie, gładkie itd. ale w ogóle się nie kręcą . Nawet sunsilk i ugniatanie nic nie pomogły, ostatnio gdy potrzebowałam mojej chociażby fali. Domyślam się, czemu może tak byc, ale są dwie opcje- 1. 'Przekarmienie' (o ile to możliwe po nieco ponad 2 tygodniach z olejowaniem, odżywianiem i intensywnym dbaniem o skręt) 2. Wilgoc. (od jakichś 4 dni non stop leje. Że powódź w mieście to raz, dwa to to, że w domu i na zewnątrz jest straszliwie wilgotno i mokro) Dziewczyny, mogłybyście mi coś doradzic w tym temacie? ![]() --------------------------- Dziś nałożyłam na ponad 4 godziny oliwę z oliwek, zmyłam, później na 5 minut garnier d/s. Włosy schły same, ugniatałam je wilgotne z nivea fc. Zostawiłam, aż wyschną- efekt? Sklejone, proste, wywinięte coś. Z ilością kosmetyku na pewno nie przesadziłam, nie wiem co im było. Żeby je reanimować (potrzebowałam idealnych włosów, randka ) musiałam zastosować agresywne działania- rozczesałam porządnie, takiego puszaka spryskałam wodą, poczekałam, aż przeschnie. W dalej trwającego puszaka wmasowałam i wgniotłam wieeelką ilość pantene b/s do loków i fal i dopiero zaczęły wyglądać jako tako i w miarę się kręcić. Jak już pisałam- mam od paru dni ten problem, że włosy owszem, są piękne bo się błyszczą i są dużo zdrowsze, ale bez solidnego ugniatania i dużej porcji silikonów są po prostu proste, tylko lekko powywijane na końcach. Mam wrażenie, że kręciły się lepiej jak były zniszczone -.-Zaczynam się łamać po prostu. Może słona woda i słońce Italii jakoś im pomoże Chociaż boję się, że będzie z nimi gorzej po bombie promieni UV. Mam zamiar je chronić jak tylko się da.Teraz mi wpadają do głowy różne pomysły, czemu tak jest. Może powinnam na jakiś czas odstawić odżywkę garniera i rzadziej olejować?
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-08-09 o 17:59 |
|
|
|
#22808 |
|
Raczkowanie
|
fantastic spróbuj czegoś z proteinami, może po prostu brakuje ich twoim włosom...
http://pittsburghcurly.wordpress.com...otein-balance/ polecam
Edytowane przez insanecurls Czas edycji: 2010-08-09 o 18:19 |
|
|
|
#22809 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki... Czytałam, wygląda na to że faktycznie moim włosom brakuje protein. Mam mały problem- nie mam jak niczego teraz kupić jeśli chodzi o włosy, więc czy są jakieś sposoby, żeby włosom 'po domowemu' dostarczyć protein?
|
|
#22810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo całe jajko. Najlepiej wymieszane z oliwą. Polecam dodać trochę cytryny i miód NATURALNY!
|
|
#22811 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam sobie kosmetyki do włosów na curlmart.com i jestem zawiedziona, że nie są u nas dostepne
głupi zacofany kraj![]() czy jest wogóle u nas dostępny jakiś reaktywator loków ? bo jak 2 dnia wgniatam stylizator to niezbyt to wygląda i robi się mały puch, więc pomyślałam, że może jakieś psikadło byłoby lepsze, ale chyba biovax czy gliss kur silk coś tam się nie nadaje? zresztą wolałabym coś bezsilikonowego
|
#22812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sorry dziewczyny, że tak wypytuję, ale naprawdę nie wiem
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-08-09 o 18:38 |
|
|
|
|
#22813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i choć przyznać muszę, że jajka lubię, to zapach surowego przyprawia mnie o mdłości (i też rzadko stosuję tę mieszankę, a moje włosy bardzo ją lubią).HA! zapomniałam, czasem, jak mam pod ręką w kuchni, dodaję gęstą śmietanę lub jogurt naturalny! Dziś będzie chyba sam WAX jednak ![]() właśnie. czy maskę WAX mozna nakładać na suche włosy?
|
|
#22814 |
|
Zakorzenienie
|
mnie to wogóle odrzuca nakładanie na włosy jakichkolwiek organicznych produktów w stanie nie przetworzonym
ja waxa zawsze nakładałam na suche
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-08-09 o 18:48 |
|
|
|
#22815 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko przez rękawiczki
a z tym waxem pytam, bo myłam włosy wczoraj i generalnie potrzebują jeszcze wsparcia - intensywna regeneracja po farbowaniu (nie dałam rady).
|
#22816 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22817 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnosnie olejku kokosowego z Waszej listy. Dabur Vatika Hair Oil kokosowy.Mowilyscie,ze jest najlepszy. Nestety nabiegalam sie dzisiaj i nie moglam go znalezc w moim miescie.. Wiec siegnelam do allegro znalazlam (1166347733) . Nie wiem ktory polecacie najabardziej w zielonym opakowaniu, z cytryna?? I czy na allegro nie ma podrobek, ktos kupowal? A moze macie jakies sprawdzone sklepy?
|
|
|
|
#22818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22819 |
|
Zadomowienie
|
Nava a używasz tego TBS? Bo ja go mam i albo się dla mnie nie nadaje albo ja nie potrafię go używać. Mogłabyś napisać jak Ty go stosujesz? Jako stylizator czy regenerator? A może jedno i drugie? Proszę pomóż bo wydałam sporo kaski i nie wiem co z nim robić.
|
|
|
|
#22820 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostaniesz go w sklepie internetowym lub na Allegro albo stacjonarnie - w sklepach ze zdrową żywnością. |
|
|
|
|
#22822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co kojarze nie przeszlas na ortodoksyjne CG, moze wlosom nie pasuje taka chustawka? czasem takei kryzysy trzeba po prostu przetrwac. kup ładną klamrę czy cos ![]() pozwole sie nie zgodzić. tak samo jak z jogurtem i śmietana. proteiny tam zawarte sa wielkoczasteczkowe i naszym włosom nie pomogą. |
|
|
|
|
#22823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Stawiałabym na kryzys pielęgnacyjny. Myślałaś o siemieniu lnianym zewnętrznie, to co używacie jako żel nałożyć jako maskę na włosy+wewnętrznie łyżka dodana do jogurtu jedzona codziennie /działa, poobserwowałam moje psy po 3 miesiącach dodawania sienienia zbłyszczły im kudełki, więc się sama skusiłam i zjadam Siemie też złagodzi słoneczną kuracjęA i przepraszam pomyliłam w poprzednim poście ankę d. z navą |
|
|
|
|
#22824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#22825 |
|
Zakorzenienie
|
malgosia86 widzialam strone z tym olejem juz wczesniej,ale troche przerazil mnie fakt jego zastosowania
Zadowolona jestes z efektow?Bo w sumie kusi mnie ten z Vatiki bo kilka postow mi sie przewinelo i wlasnie z tej firmy polecaly ale tyle tego jest,ze nie wiem ktory wybrac. Bo chyba im wiecej dodatkow tym gorzej? Bo jest taka wersja z rozmarynem, cytryna i jakimis innymi dodatkami. A jest tez wersja ktora sklada sie tylko z oleju kokosowego,henny i oleju rycynowego. Czy najlepiej wybierac 100% oleju kokosowego bez jakichs dodatkow?
|
|
|
|
#22826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tak sie dopytywalam na temat oleju palmowego bo kiedys myslam o jego zakupie a ze byly dwa do wyboru to w koncu nie wzielam zadnego (a sklanialam sie na ku czerwonemu ale nie pamietam dlaczego )danusia- dzieki za info ![]() a siemie lniane zajadam- mielone
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-09 o 23:10 |
|
|
|
|
#22827 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Kropcia, jak włosy spisały się na panieńskim?
Cytat:
Ale ostatnio kupiłam znowu jakąś odżywkę do włosów kręconych z silikonami i ciekawa jestem efektów. Cytat:
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21235267]alternatywa dla suszarki [/QUOTE]Świetne Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba było trochę morskiej bryzy złapać w butelkę i codziennie rano serwować włoskom odrobinę ![]() A kiedy ja się w końcu wybiorę nad morze i doznam tego wspaniałego działania bryzy na włosy, o którym wszystkie piszecie? ![]() Cytat:
Chce Ci się bawić z sodą oczyszczoną albo aspiryną? ![]() Najlepszy byłby prosty szampon z SLS-ami, za to bez silikonów, np. Barwa. Cytat:
Cytat:
I walcz koniecznie o swoje włosy, wypielęgnowane i zdrowe będą piękne. A ja muszę podziękować Małgosi za pomył z przecedzeniem soku z aloesu Ale fakt, że włosy miałam naprawdę niezłe już po myciu poprzedniego dnia, więc bardzo ciężkiego zadania nie miał ![]() W każdym razie jutro będzie kolejna próba. |
|||||||
|
|
|
#22828 |
|
Zakorzenienie
|
nie moglam znalezc tego w FAQ
wiec pisze tutaj.miesiac temu przedawkowalam proteiny i nie uzywalam ich juz przez jakis czas. jednak teraz zastanawiam sie, kiedy zaczac je wprowadzac do pielegnacji.. i w jaki sposob? kilka kropel keratyny do odzywek od czasu do czasu? i tak jeszcze btw, co sadzicie o Kallosie mlecznym? mozna go dodawac do masek czy on skladowo jest nieciekawy?
|
|
#22829 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Keratyna hydrolizowana to bardzo dobry pomysł. Możesz dodać kilka kropli do odżywki. Kolejne mycie bez keratyny. I tak na zmianę. Dokładnie tak, jak sama proponujesz.
Kallos mleczny jest fajny, a proteiny po zapachu. Na dodatek to hydrolizowane proteiny mleka, mogą nie być najmniejsze, czyli nie wnikna tak dobrze, jak keratyna. Kallos sam w sobie jest fajny jako baza masek. Sprawdził się u mnie jako odzywka do maski miodowej oraz myjadełko (ale włosy na drugi dzień już były lekko obciazone). Lecę sprawdzić, co tam napisałyście przez weekend
|
#22830 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam sobie na tę okazję nawet żel lniany a więc umyłam szamponem pokrzywowym na skalp był wax zagraniczny z dodatkiem kokosa, na długość wax latte tez z kokosem (2 godzinki) Zmyłam, odcisnęłam w t-shirt i ugniatałam spryskując goldwellem curly twist prysnełam troche na skalp sprayu na objętość john frieda (ale on działa jak mu się podoba raz jest ta objętość a tym razem tylko skleił włosyEfekt ok choć bardzo szybko włosy oklapnęły ![]() Efekt dodaję poniżej (widać tu również dobrze mój wspaniamy odrost foto robione było w trakcie na imprezie gdzie było chyba z 40 stopni puszek trochę był
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-08-10 o 09:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

. Nawet sunsilk i ugniatanie nic nie pomogły, ostatnio gdy potrzebowałam mojej chociażby fali. Domyślam się, czemu może tak byc, ale są dwie opcje- 

głupi zacofany kraj
i choć przyznać muszę, że jajka lubię, to zapach surowego przyprawia mnie o mdłości (i też rzadko stosuję tę mieszankę, a moje włosy bardzo ją lubią).