Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 761 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 23:22   #22801
anka.d
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

senso ja dodaje przegotowana kranówe
ale woda destylowana to woda destylowana - ze stacji i do zelazek jest ok.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 23:34   #22802
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dziewczyny zaglebilam sie w lekture pigulki itd i troche nie rozumiem chyba wszystkiego.
1.Przed myciem glowy odzywka, trzeba umyc glowe szamponem ktory uzywalismy dotychczas z aspiryna badz woda oczyszczona. Ile na ile musi tego byc?
2.Kolejne pytanie.Z lista gdzie sa podane odzywki zgodne z metoda otwiera sie link szaponow z slsem. I troche zglupialam. Ale sadze,ze to blad.
3.Jako tako dwa podpunkty z pigulki rozumiem. Ale ze wzgledu na brak odnosnikow nie wiem co zrobic z odzywianiem , zabezpieczaniem i stylizacja. Moglybyscie polecic mi jakies kosmetyki zgodne z metoda, najlepiej takie ktore dostepne sa w jednym miejscu np. Rossmanie. Wiem,ze tutaj jest wszystko napisane,ale jest tego duzo bardzo.
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 23:35   #22803
Senso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
senso ja dodaje przegotowana kranówe
ale woda destylowana to woda destylowana - ze stacji i do zelazek jest ok.
to ja też dam przegotowanej
Stary 2010-08-08, 23:50   #22804
LadyMadalena
Wtajemniczenie

pseudofeministka
https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423
Chyba o to chodziło
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 23:55   #22805
201605090958
Konto usunięte

anka d.
Jak się nie mylę, to czerwony jest z owoców, a pomarańczowy z nasion. Ten pierwszy ma zastosowanie w kuchni, nadaje się do smazenia, surówek, etc, ten drugi jest stosowany leczniczo i kosmetycznie
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 02:16   #22806
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość

Oliwa z oliwek działa na włosy równie dobrze co kokos?
Po oliwie(tak, oliwkuję się intensywnie) mam o wiele bardziej miękkie i błyszczące włosy niż po kokosie, po którym nawet zmywanym odżywką włosy mi trzeszczą jakbym myła co najmniej barwą

Wczoraj w nocy położyłam kokosa z braku cierpliwości jako stylizator na mokre włosy, jak wyszło napisałam w codzienniku. Chciałam jeszcze powiedzieć, że rozwiązał mi się problem szorstkich włosów po kokosie.
Nakładany na mokro powoduje niesamowitą miękkość, na sucho sianko jak opisywałam wcześniej
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 08:02   #22807
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Jaa, nie było mnie 2 dni i już pełno do nadrobienia
Swoją drogą, moje włosy są ostatnio tragiczne... Nie wiem o co im chodzi. Niby są coraz lepiej odżywione, nawilżone, miękkie, gładkie itd. ale w ogóle się nie kręcą . Nawet sunsilk i ugniatanie nic nie pomogły, ostatnio gdy potrzebowałam mojej chociażby fali. Domyślam się, czemu może tak byc, ale są dwie opcje-
1. 'Przekarmienie' (o ile to możliwe po nieco ponad 2 tygodniach z olejowaniem, odżywianiem i intensywnym dbaniem o skręt)
2. Wilgoc. (od jakichś 4 dni non stop leje. Że powódź w mieście to raz, dwa to to, że w domu i na zewnątrz jest straszliwie wilgotno i mokro)
Dziewczyny, mogłybyście mi coś doradzic w tym temacie?

---------------------------
Dziś nałożyłam na ponad 4 godziny oliwę z oliwek, zmyłam, później na 5 minut garnier d/s. Włosy schły same, ugniatałam je wilgotne z nivea fc. Zostawiłam, aż wyschną- efekt? Sklejone, proste, wywinięte coś. Z ilością kosmetyku na pewno nie przesadziłam, nie wiem co im było. Żeby je reanimować (potrzebowałam idealnych włosów, randka ) musiałam zastosować agresywne działania- rozczesałam porządnie, takiego puszaka spryskałam wodą, poczekałam, aż przeschnie. W dalej trwającego puszaka wmasowałam i wgniotłam wieeelką ilość pantene b/s do loków i fal i dopiero zaczęły wyglądać jako tako i w miarę się kręcić. Jak już pisałam- mam od paru dni ten problem, że włosy owszem, są piękne bo się błyszczą i są dużo zdrowsze, ale bez solidnego ugniatania i dużej porcji silikonów są po prostu proste, tylko lekko powywijane na końcach. Mam wrażenie, że kręciły się lepiej jak były zniszczone -.-
Zaczynam się łamać po prostu. Może słona woda i słońce Italii jakoś im pomoże Chociaż boję się, że będzie z nimi gorzej po bombie promieni UV. Mam zamiar je chronić jak tylko się da.

Teraz mi wpadają do głowy różne pomysły, czemu tak jest. Może powinnam na jakiś czas odstawić odżywkę garniera i rzadziej olejować?

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii

Edytowane przez so_fantastic
Czas edycji: 2010-08-09 o 17:59
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:17   #22808
insanecurls
Raczkowanie

fantastic spróbuj czegoś z proteinami, może po prostu brakuje ich twoim włosom...
http://pittsburghcurly.wordpress.com...otein-balance/
polecam

Edytowane przez insanecurls
Czas edycji: 2010-08-09 o 18:19
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:24   #22809
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Dzięki... Czytałam, wygląda na to że faktycznie moim włosom brakuje protein. Mam mały problem- nie mam jak niczego teraz kupić jeśli chodzi o włosy, więc czy są jakieś sposoby, żeby włosom 'po domowemu' dostarczyć protein?

Stary 2010-08-09, 18:31   #22810
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Dzięki... Czytałam, wygląda na to że faktycznie moim włosom brakuje protein. Mam mały problem- nie mam jak niczego teraz kupić jeśli chodzi o włosy, więc czy są jakieś sposoby, żeby włosom 'po domowemu' dostarczyć protein?
białko z jajka albo całe jajko. Najlepiej wymieszane z oliwą. Polecam dodać trochę cytryny i miód NATURALNY!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:33   #22811
Paulinka675
Zakorzenienie

oglądałam sobie kosmetyki do włosów na curlmart.com i jestem zawiedziona, że nie są u nas dostepne głupi zacofany kraj

czy jest wogóle u nas dostępny jakiś reaktywator loków ?
bo jak 2 dnia wgniatam stylizator to niezbyt to wygląda i robi się mały puch, więc pomyślałam, że może jakieś psikadło byłoby lepsze, ale chyba biovax czy gliss kur silk coś tam się nie nadaje? zresztą wolałabym coś bezsilikonowego

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:36   #22812
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
białko z jajka albo całe jajko. Najlepiej wymieszane z oliwą. Polecam dodać trochę cytryny i miód NATURALNY!
Maskę z cytryny, miodu i oliwy robiłam, a jajka chcę uniknąć. Jakoś nie jestem przekonana co do paprania jajkiem po włosach... Wiem, że ono w tej mieszance najważniejsze, ale mnie to po prostu odrzuca. Jest jakaś inna metoda?

Sorry dziewczyny, że tak wypytuję, ale naprawdę nie wiem

Edytowane przez so_fantastic
Czas edycji: 2010-08-09 o 18:38
Stary 2010-08-09, 18:41   #22813
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Maskę z cytryny, miodu i oliwy robiłam, a jajka chcę uniknąć. Jakoś nie jestem przekonana co do paprania jajkiem po włosach... Wiem, że ono w tej mieszance najważniejsze, ale mnie to po prostu odrzuca. Jest jakaś inna metoda?

Sorry dziewczyny, że tak wypytuję, ale naprawdę nie wiem
jajko jak jajko, ale ten smrodek i choć przyznać muszę, że jajka lubię, to zapach surowego przyprawia mnie o mdłości (i też rzadko stosuję tę mieszankę, a moje włosy bardzo ją lubią).
HA! zapomniałam, czasem, jak mam pod ręką w kuchni, dodaję gęstą śmietanę lub jogurt naturalny!
Dziś będzie chyba sam WAX jednak

właśnie. czy maskę WAX mozna nakładać na suche włosy?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-08-09, 18:47   #22814
Paulinka675
Zakorzenienie

mnie to wogóle odrzuca nakładanie na włosy jakichkolwiek organicznych produktów w stanie nie przetworzonym

ja waxa zawsze nakładałam na suche

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-08-09 o 18:48
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:56   #22815
karolca
Zakorzenienie

ja tylko przez rękawiczki

a z tym waxem pytam, bo myłam włosy wczoraj i generalnie potrzebują jeszcze wsparcia - intensywna regeneracja po farbowaniu (nie dałam rady).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-08-09, 19:02   #22816
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
obawiam sie ze proteiny z bialka - czasteczki sa zbyt duze
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:16   #22817
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie odnosnie olejku kokosowego z Waszej listy. Dabur Vatika Hair Oil kokosowy.Mowilyscie,ze jest najlepszy. Nestety nabiegalam sie dzisiaj i nie moglam go znalezc w moim miescie.. Wiec siegnelam do allegro znalazlam (1166347733) . Nie wiem ktory polecacie najabardziej w zielonym opakowaniu, z cytryna?? I czy na allegro nie ma podrobek, ktos kupowal? A moze macie jakies sprawdzone sklepy?
Stary 2010-08-09, 19:18   #22818
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
oglądałam sobie kosmetyki do włosów na curlmart.com i jestem zawiedziona, że nie są u nas dostepne głupi zacofany kraj

czy jest wogóle u nas dostępny jakiś reaktywator loków ?
bo jak 2 dnia wgniatam stylizator to niezbyt to wygląda i robi się mały puch, więc pomyślałam, że może jakieś psikadło byłoby lepsze, ale chyba biovax czy gliss kur silk coś tam się nie nadaje? zresztą wolałabym coś bezsilikonowego
z latwo dostepnych -TBS cottonseed curl boost
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:29   #22819
kamakrk
Zadomowienie

Nava a używasz tego TBS? Bo ja go mam i albo się dla mnie nie nadaje albo ja nie potrafię go używać. Mogłabyś napisać jak Ty go stosujesz? Jako stylizator czy regenerator? A może jedno i drugie? Proszę pomóż bo wydałam sporo kaski i nie wiem co z nim robić.

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:37   #22820
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
Nava a używasz tego TBS? Bo ja go mam i albo się dla mnie nie nadaje albo ja nie potrafię go używać. Mogłabyś napisać jak Ty go stosujesz? Jako stylizator czy regenerator? A może jedno i drugie? Proszę pomóż bo wydałam sporo kaski i nie wiem co z nim robić.
uzylam na razie 2 razy- raz rano na suche i dzis rano po nalozeniu zelu lnianego- jest ok ale bez rewelacji. na mokre nie probowalam tzn jeszcze
Stary 2010-08-09, 19:42   #22821
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnosnie olejku kokosowego z Waszej listy. Dabur Vatika Hair Oil kokosowy.Mowilyscie,ze jest najlepszy. Nestety nabiegalam sie dzisiaj i nie moglam go znalezc w moim miescie.. Wiec siegnelam do allegro znalazlam (1166347733) . Nie wiem ktory polecacie najabardziej w zielonym opakowaniu, z cytryna?? I czy na allegro nie ma podrobek, ktos kupowal? A moze macie jakies sprawdzone sklepy?
Vatiki nigdy nie używałam, ale jeśli zależy Ci na oleju kokosowym to może taki prosty (bez dodatków) by wystarczył? Np. ten? Mogę go polecić, bo sama już kończę kolejny słoiczek
Dostaniesz go w sklepie internetowym lub na Allegro albo stacjonarnie - w sklepach ze zdrową żywnością.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:53   #22822
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz mi wpadają do głowy różne pomysły, czemu tak jest. Może powinnam na jakiś czas odstawić odżywkę garniera i rzadziej olejować?
a czytałas o kryzysie? moze własnie cie nawiedził?
z tego co kojarze nie przeszlas na ortodoksyjne CG, moze wlosom nie pasuje taka chustawka?
czasem takei kryzysy trzeba po prostu przetrwac. kup ładną klamrę czy cos

Cytat:
pozwole sie nie zgodzić. tak samo jak z jogurtem i śmietana. proteiny tam zawarte sa wielkoczasteczkowe i naszym włosom nie pomogą.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 22:19   #22823
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Jaa, nie było mnie 2 dni i już pełno do nadrobienia
Swoją drogą, moje włosy są ostatnio tragiczne... Nie wiem o co im chodzi. Niby są coraz lepiej odżywione, nawilżone, miękkie, gładkie itd. ale w ogóle się nie kręcą . Nawet sunsilk i ugniatanie nic nie pomogły, ostatnio gdy potrzebowałam mojej chociażby fali. Domyślam się, czemu może tak byc, ale są dwie opcje-
1. 'Przekarmienie' (o ile to możliwe po nieco ponad 2 tygodniach z olejowaniem, odżywianiem i intensywnym dbaniem o skręt)
2. Wilgoc. (od jakichś 4 dni non stop leje. Że powódź w mieście to raz, dwa to to, że w domu i na zewnątrz jest straszliwie wilgotno i mokro)
Dziewczyny, mogłybyście mi coś doradzic w tym temacie?

---------------------------
Dziś nałożyłam na ponad 4 godziny oliwę z oliwek, zmyłam, później na 5 minut garnier d/s. Włosy schły same, ugniatałam je wilgotne z nivea fc. Zostawiłam, aż wyschną- efekt? Sklejone, proste, wywinięte coś. Z ilością kosmetyku na pewno nie przesadziłam, nie wiem co im było. Żeby je reanimować (potrzebowałam idealnych włosów, randka ) musiałam zastosować agresywne działania- rozczesałam porządnie, takiego puszaka spryskałam wodą, poczekałam, aż przeschnie. W dalej trwającego puszaka wmasowałam i wgniotłam wieeelką ilość pantene b/s do loków i fal i dopiero zaczęły wyglądać jako tako i w miarę się kręcić. Jak już pisałam- mam od paru dni ten problem, że włosy owszem, są piękne bo się błyszczą i są dużo zdrowsze, ale bez solidnego ugniatania i dużej porcji silikonów są po prostu proste, tylko lekko powywijane na końcach. Mam wrażenie, że kręciły się lepiej jak były zniszczone -.-
Zaczynam się łamać po prostu. Może słona woda i słońce Italii jakoś im pomoże Chociaż boję się, że będzie z nimi gorzej po bombie promieni UV. Mam zamiar je chronić jak tylko się da.

so-fantastic
Stawiałabym na kryzys pielęgnacyjny. Myślałaś o siemieniu lnianym zewnętrznie, to co używacie jako żel nałożyć jako maskę na włosy+wewnętrznie łyżka dodana do jogurtu jedzona codziennie /działa, poobserwowałam moje psy po 3 miesiącach dodawania sienienia zbłyszczły im kudełki, więc się sama skusiłam i zjadamSiemie też złagodzi słoneczną kurację

A i przepraszam pomyliłam w poprzednim poście ankę d. z navą
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 22:47   #22824
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
so-fantastic
Stawiałabym na kryzys pielęgnacyjny. Myślałaś o siemieniu lnianym zewnętrznie, to co używacie jako żel nałożyć jako maskę na włosy+wewnętrznie łyżka dodana do jogurtu jedzona codziennie /działa, poobserwowałam moje psy po 3 miesiącach dodawania sienienia zbłyszczły im kudełki, więc się sama skusiłam i zjadamSiemie też złagodzi słoneczną kurację

i poprawi pracę układu trawienno-wydalniczego

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-08-09, 23:00   #22825
pseudofeministka
Zakorzenienie

malgosia86 widzialam strone z tym olejem juz wczesniej,ale troche przerazil mnie fakt jego zastosowania Zadowolona jestes z efektow?Bo w sumie kusi mnie ten z Vatiki bo kilka postow mi sie przewinelo i wlasnie z tej firmy polecaly ale tyle tego jest,ze nie wiem ktory wybrac. Bo chyba im wiecej dodatkow tym gorzej? Bo jest taka wersja z rozmarynem, cytryna i jakimis innymi dodatkami. A jest tez wersja ktora sklada sie tylko z oleju kokosowego,henny i oleju rycynowego. Czy najlepiej wybierac 100% oleju kokosowego bez jakichs dodatkow?
Stary 2010-08-09, 23:08   #22826
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
so-fantastic

pomylilas- i tak i nie- ja tez anka
tak sie dopytywalam na temat oleju palmowego bo kiedys myslam o jego zakupie a ze byly dwa do wyboru to w koncu nie wzielam zadnego (a sklanialam sie na ku czerwonemu ale nie pamietam dlaczego )
danusia- dzieki za info przy najblizszym zamownieniu olejowym chyba skusze sie na palmowy- jeszcze go nie posiadalam
a siemie lniane zajadam- mielone

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-09 o 23:10
Stary 2010-08-10, 07:57   #22827
jumaatt
Rozeznanie

Kropcia, jak włosy spisały się na panieńskim?

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Tez kiedyś myślałam, że po silikonach będę mieć ładne włosy (na co dzień ich nie stosuję), a okazało się, że mi koszmarnie obciążyły włosy i wyglądałam baaardzo źle (silikony nałożył mi fryzjer przy okazji cięcia).
Jeśli chodzi o silikony, to też się kiedyś nacięłam i nałożyłam sobie jedwab do zdjęcia dowodowego. Byłam przekonana, że włosy będą świetne, wyszło fatalnie.
Ale ostatnio kupiłam znowu jakąś odżywkę do włosów kręconych z silikonami i ciekawa jestem efektów.

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
macie jakieś sposoby, żeby włosy wyglądały ładnie rano po wieczornym myciu?
bo ja idę spać z mokrymi i wstaję z prostymi...
poranna reanimacja na namoczone wodą i później żel lniany się zbytnio nie sprawdza, bo puszą się niemiłosiernie...
A próbowałaś kłaść żel rano na suche włosy? U mnie zmoczenie włosów często powoduje efekt odwrotny do zamierzonego

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21235267]alternatywa dla suszarki [/QUOTE]

Świetne

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Post już sprzed kilku dni, ale przypomniała sobie, że go czytałam i nie odpisałam
Nie byłam na wakacjach... i po słońcu chodzę w "normalnych" ilościach (nigdy się nie opalam).
Chyba trochę słońca już włosom wystarcza, żeby pojaśniały
Tylko ja chcę taki kolor przez cały rok, a nie tylko latem
Broń Boże Cię nie namawiam do nadmiernej ekspozycji włosów na słońce, jak wiemy, nie lubią tego Ale kolor wychodzi naprawdę piękny

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
hej,chcialam tylko powiedziec, ze wrocilam z wojaży i moje włosy przeżyły dzielnie urlop nad morzem chyba się tam przeprowadzę.... włosy bez żadnego wysiłku były miękkie i pięknie się kreciły nawet po nocy, co normalnie jest praktycznie niemożliwe.

Trzeba było trochę morskiej bryzy złapać w butelkę i codziennie rano serwować włoskom odrobinę
A kiedy ja się w końcu wybiorę nad morze i doznam tego wspaniałego działania bryzy na włosy, o którym wszystkie piszecie?

Cytat:
Dziewczyny zaglebilam sie w lekture pigulki itd i troche nie rozumiem chyba wszystkiego.
1.Przed myciem glowy odzywka, trzeba umyc glowe szamponem ktory uzywalismy dotychczas z aspiryna badz woda oczyszczona. Ile na ile musi tego byc?
To nie musi być szampon, który używałaś do tej pory. A jeśli był z silikonami, to nawet nie powinień.
Chce Ci się bawić z sodą oczyszczoną albo aspiryną?
Najlepszy byłby prosty szampon z SLS-ami, za to bez silikonów, np. Barwa.

Cytat:
3.Jako tako dwa podpunkty z pigulki rozumiem. Ale ze wzgledu na brak odnosnikow nie wiem co zrobic z odzywianiem , zabezpieczaniem i stylizacja. Moglybyscie polecic mi jakies kosmetyki zgodne z metoda, najlepiej takie ktore dostepne sa w jednym miejscu np. Rossmanie. Wiem,ze tutaj jest wszystko napisane,ale jest tego duzo bardzo.
Wszystko jest na blogu Małgosi . Pod hasłem "zabezpieczenie" rozumiane są odżywki bez spłukiwania.

Cytat:
malgosia86 widzialam strone z tym olejem juz wczesniej,ale troche przerazil mnie fakt jego zastosowania Zadowolona jestes z efektow?Bo w sumie kusi mnie ten z Vatiki bo kilka postow mi sie przewinelo i wlasnie z tej firmy polecaly ale tyle tego jest,ze nie wiem ktory wybrac. Bo chyba im wiecej dodatkow tym gorzej? Bo jest taka wersja z rozmarynem, cytryna i jakimis innymi dodatkami. A jest tez wersja ktora sklada sie tylko z oleju kokosowego,henny i oleju rycynowego. Czy najlepiej wybierac 100% oleju kokosowego bez jakichs dodatkow?
Olejki z dodatkami to fajny bajer, ale zwykły, czysty kokosowy spełni swoją rolę doskonale i na pewno warto, żebyś go wypróbowała
I walcz koniecznie o swoje włosy, wypielęgnowane i zdrowe będą piękne.

A ja muszę podziękować Małgosi za pomył z przecedzeniem soku z aloesu Zostaje sam czysty sok, bez żadnych farfocli i pierwsza próba reanimacyjne z jego udziałem zakończyła się pełnym sukcesem.
Ale fakt, że włosy miałam naprawdę niezłe już po myciu poprzedniego dnia, więc bardzo ciężkiego zadania nie miał
W każdym razie jutro będzie kolejna próba.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 08:55   #22828
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

nie moglam znalezc tego w FAQ wiec pisze tutaj.
miesiac temu przedawkowalam proteiny i nie uzywalam ich juz przez jakis czas. jednak teraz zastanawiam sie, kiedy zaczac je wprowadzac do pielegnacji.. i w jaki sposob? kilka kropel keratyny do odzywek od czasu do czasu?
i tak jeszcze btw, co sadzicie o Kallosie mlecznym? mozna go dodawac do masek czy on skladowo jest nieciekawy?
Stary 2010-08-10, 09:33   #22829
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Keratyna hydrolizowana to bardzo dobry pomysł. Możesz dodać kilka kropli do odżywki. Kolejne mycie bez keratyny. I tak na zmianę. Dokładnie tak, jak sama proponujesz.

Kallos mleczny jest fajny, a proteiny po zapachu. Na dodatek to hydrolizowane proteiny mleka, mogą nie być najmniejsze, czyli nie wnikna tak dobrze, jak keratyna.
Kallos sam w sobie jest fajny jako baza masek. Sprawdził się u mnie jako odzywka do maski miodowej oraz myjadełko (ale włosy na drugi dzień już były lekko obciazone).

Lecę sprawdzić, co tam napisałyście przez weekend

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 09:40   #22830
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Kropcia, jak włosy spisały się na panieńskim?

Zrobiłam sobie na tę okazję nawet żel lniany a więc umyłam szamponem pokrzywowym na skalp był wax zagraniczny z dodatkiem kokosa, na długość wax latte tez z kokosem (2 godzinki) Zmyłam, odcisnęłam w t-shirt i ugniatałam spryskując goldwellem curly twist prysnełam troche na skalp sprayu na objętość john frieda (ale on działa jak mu się podoba raz jest ta objętość a tym razem tylko skleił włosy dobrze ze nie użyłam go dużo) potem był plunking na 20 min a po nim stylizacja z żelem lnianym. Później rozgniotłam żel z włosów spryskałam włosy lakierem timotei z henną i nabłyszczaczem goldwell diamond gloss (bardzo go lubię nie skleja nie obciąża)

Efekt ok choć bardzo szybko włosy oklapnęły
Efekt dodaję poniżej (widać tu również dobrze mój wspaniamy odrost) foto robione było w trakcie na imprezie gdzie było chyba z 40 stopni puszek trochę był

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-08-10 o 09:41
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości