|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Co do dlugości szyjki - mi też żaden lekarz nie powiedział do tej pory ile ma cm. Słysze tylko, że wszystko w porządku i tyle. Mi to wystarcza
Hehe ![]() mszu, spokojnie, ja skurczy też jeszcze nie mialam takich konkretnych. Zdarzył się tylko jeden epizod z niesamowitym bólem brzucha, ale czy to skurcze były to ja nie wiem ![]() A napinanie brzucha bolesne nie jest. Tylko się cieszyć możesz, bo hop siup i urodzisz bez wcześniejszych stresów, czy to te prawdziwe skurcze czy nie ![]() forssiczka, skoro miałaś dłuższe cykle, to znaczy, że do zapłodnienia doszło najprawdopodobniej nieco później. Np, przy 28 dniowym cyklu przyjmuje się 14dzień jako dzień zapłodnienia, a u Ciebie, przy tych 43dniach to będzie 21-22dzień cyklu (zamiast 14), czyli urodzić możesz o te 7-8 dni później. Niewielka różnica ![]() elenka1, kombinezonu na zimę nie kupuję, bo nie wiem, jak duże będzie dzieciątko. Nawet na jesień nic nie mam. Kupować będę już po porodzie. Raczej roz.62, ale jeśli Borys się urodzi wcześniej, to będzie jeszcze mniejszy, więc wolę zaczekać. Majka232, bardzo fajne te Twoje kombinezony niuniuniau, zapytaj lekarza, ale taki ból to mogły być te skurcze przepowiadające właśnie abz, to na pewno przez te kurczące się komórki mózgowe Wózek bardzo ładny, a brzuszek - super ![]() Ależ mi się nic nie chce... Masakra. leniwiec się ze mnie zrobił niesamowity... Aż wstyd
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-09 o 19:29 |
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Tak, wiem. Ja mam ten kombinezon pożyczony
![]() Cytat:
i brzuszek ![]() Dzięki
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Mszu,Mpik82 ja mam termin na 10.09,ciekawe ktora pierwsza sie "wysypie"
|
|
|
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
http://kraina-snow.pl/
eee teraz jak na to patrzę to ceny porównywalne... ale przynajmniej kupiłam w jedym miejscu kilka koszul. NO i mają też staniki-karmniki tylko że ja przez neta staników nie kupię muszę mierzyć i koniec.
|
|
|
|
#2315 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj mam tak spuchniete stopy ze gdyby byly zielone to wygladalyby jak u Fiony ze Shreka.
|
|
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny z Krakowa proszę o POMOC. Któraś z Was pisała kiedyś że wózek Bolder (mi chodzi o Ecoline) można chyba zobaczyć w jakimś sklepie w Krakowie? Na Miodowej? |
Co to za sklep Albo może w jakimś innym? Mam dylemat bo chce bardzo x landera ale ten Bolder mi się tez podoba tyle że nie widziałam go na żywo |
|
|
|
#2317 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziuba81,moje stopy codziennie tak wyglądają,dłonie też...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dostaliśmy dziś od teściów pieniążki na wózek.Miło z ich strony. Szwagierka nas odwiedziła z synkiem niecałe 3 miesiące ma.Słodziak taki,że szok.Posiedzi u nas z tydzień,może dwa,to przynajmniej podpytam ją o to i o tamto i podpatrzę jak zajmować się takim małym szkrabem
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny ten wózek i brzusio bardzo zgrabny.
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
Ja to was chyba poprzednio w ogóle nie zrozumiałam - chyba mi się to moje rozbicie na mózg rzuca konkretnie Bo ja zrozumiałam, że wy wszystkie wątki dotyczące planowania dziecka krytykujecie. Ja ostatnio nie kumam zupełnie, jakieś rozwarstwienie mózgu mam ![]() Co do alkoholu, to mnie normalnie nosi na myśl o schłodzonym białym półsłodkim winie ![]() Kasienko, ja znalazłam w necie ćwiczenia na obrócenie się dziecka, ćwiczę codziennie, ale nie wiem, czy to coś pomoże, bo... to sa bardzo podobne ćwiczenia do tych ze SR, które i tak ćwiczę od połowy ciąży Ale zobaczymy, może się uda.Mszu,. ja też się nie znam, ale właśnie opinie słyszałam o tych porodach i dlatego zdziwiona jestem. Ale daj znać, jak dowiesz się czegoś konkretniejszego Martucha, ale super opis porodu! Ja tez tak chcę ![]() Abz, no nie spotkamy się niestety Myślałam, ze dłużej będę na nogach, a teraz to się boję gdziekolwiek jechać ale spokoj, pewnie spotkamy się już z berbeciami Wózek bardzo mi się podoba ![]() Elenko, ja mam dzieciate koleżanki w moim mieście, ale nie ciężarne. I te dzieciate też średnio zainteresowane Każda już swoją ciążę przeszła i nie ma ochoty pytać, jak tam u mnie Chyba jednak każda z nas jest troszkę sama w swojej ciąży.Astorianko, nie ma jak życzliwe koleżanki ![]() Nika, to ty masz jeszcze lepiej z tymi badaniami niż ja ![]() Niuniuniau, ale musiałas się w nocy zdenerwować! Dobrze, że masz wizytę u lekarza wkrótce. Piszecie o spuchniętych dłoniach i stopach - odkąd minęły te upały, ja znowu noszę bez problemu moją obrączkę, a stopy w ogole mi nie puchą Moj tata dziś się śmiał, że te rozstępy to mój mózg schodzący sobie do dołu - taka jestem roztrzepana ostatnio Dziś cały dzień leżałam. Moja mama przyjechała, wyprała mi wózek (już się suszy i jak nowy będzie ), fotelik samochodowy i poprasowała resztę ciuszków dla Tymka. Jak dobrze, ze mi pomogła przy tym brzuchu. Ja ciągle na lekach, brzuszek sie spina, ale staram się uspokajać i dużo leżeć. Muszę jeszcze trochę tego małego gagatka przetrzymać Więc zaciskam nogi
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, przeleżałam pół dnia (nie licząc wstawania do wc), a brzuch nadal twardnieje... I to najbardziej właśnie, gdy leżę ;/ I mała dziś spokojniejsza niż zwykle....
Uświadomiłam sobie, że wkrótce trzeba będzie zacząć pakowanie.. dziś kończymy 34tc...
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
1985ewa Nie da się przełożyć kursu niestety ... I jest obowiązkowy ...
angelikaw U nas udzieliłby ślubu za darmo Szczęśliwa Ja zaraz zaczynam 37 tydzień, więc się raczej nie przekręci ... dash A na jakiej podstawie mają mi przesunąć cc? Że tatuś nie będzie mnie za rączkę trzymał, tylko wróci jak będę wychodzić ze szpitala. Bardzo wątpię niestety. Suszilda Nie chce Ci się wierzyć, ale uwierz, bo ja mówię o moim mieście, a Twoja siostra pewnie w innym mieszka ![]() Mpik82 Skąd się biorą takie chore przekonanaia, że dziewczynki rodzą się 2 tyg. przed terminem? ![]() Martucha84 Dzięki za relację, dzielna byłaś Przyszły moje staniki do karmienia Na razie się w nich nie zapnę ![]() Nie mam dostępu do neta, nadrobiłam tylko troszkę ... Jak będę u rodziców następnym razem napiszę więcej. Pochwalę się tylko, że mam w domu cudne maleństwo Kupiliśmy świnkę morską
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pamiętacie AGAMARCIO?
Urodziła dziś rano Karolinkę ![]() info stąd: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1103
|
|
#2323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny dziś na SR położna przedstawiła nam jedna z metod szacowania wagi płodu u dzidziusia Robi się to tak:-mierzymy brzuch od góry czyli pod biustem tam gdzie nam się zaczyna aż do końca czyli nad spojeniem, wiadomo o co chodzi -następnie odejmujemy 12 i wynik mnożymy przez 155 Mi wyszła długość brzucha 44 cm - 12 * 155 = 4950 Chyba w moim przypadku to sie nie sprawdza, a babka mówiła że to metoda bardziej wiarygodna niż pomiary z usg No chyba, że ciężarna jest otyła to wtedy nie
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny co do tej daty porodu. jeżeli ktoś miał b.nieregularne cykle itd. ale wie dokładnie w którym dniu nastąpiło zapłodnienie to jak się obliczy 38 tyg. od tego dnia to wyjdzie najbardziej prawdopodobny tp? Moja lekarz nigdy nie przesuwa mi tp i nie dostosowuje go na podst. usg... Agamarcio - trochę kojarzę, ale niebardzo W każdym razie - gratulacje!
|
|
#2325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
obsługa twojej limuzyny![]() miałam ją kupić wiec juz dawno to oblukałam )
|
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 | |||
|
Zadomowienie
|
Zaciskaj, zaciskaj
![]() Super, ze ma Ci kto pomóc. Cytat:
Ja też coraz częściej myślę, że wypadało by się już spakować ![]() Cytat:
Super uwielbiam świniaczki - miałam chyba 3 lub 4, ale miałam przez nie problemy skórne (wliczając grzybicę odzwierzęcą, czego STRASZNIE trudno było się pozbyć). Pomijając pierwszą, samiczkę (reszta to były samczyki), bo ona na mnie nie działała chorobotwórczo ![]() Ja pamiętam dla niej ![]() naked21, a ja tam nie wiem czy jest sens wierzyć w takie szcowanie wagi. Na stojąco brzuch wychodzi mi "dłuższy" o prawie 10cm niż na siedząco czy leżąco. A niemożliwe, żeby mój Borys miał ponad 4kg Cytat:
A terminu się nie zmienia |
|||
|
|
|
#2328 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja nie wierzę, że mój Słonik ma już 5kg
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki, ja wpadam tylko sę zameldować i przywitać się,a w sumie powiedzieć dobranoc. Dzisiaj siedziałam u rodziców więc odcięta byłam od wirtualnego świata. Ponadrabiam was jutro,
|
#2330 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja tak jak kilka z Was dzisiaj przeleżałam całe popołudnie. Brzuch dziwnie pobolewał tak jakby mała wlazła gdzieś za nisko. No i córka dzisiaj naprawdę leniwa, jak ją zaczepię to odpowiada, ale ostatnio była zdecydowanie bardziej ruchliwa
Cytat:
Sporawy ten brzuch, a Ty taka szczuplutka. Cytat:
to dla nas wszystkich nowe doświadczenia ja też jeszcze nie opanowałam wózka w pełni, to wpinanie i wypinanie gondoli, te różne przyciski itp. skomplikowane
|
|
#2331 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nawet nie wiedziałam, że taki byłCytat:
![]() Cytat:
Mnie się ostatnio nawet zdarza czasami, że ledwie wstanę z kibelka to czuję, że muszę znowuCytat:
![]() Cytat:
a jak z jakością tych staników? porządny materiał?- chodzi mi zwłaszcza o ten stanik z fioletem ![]() jutro umówiłam się na herbatkę z koleżanką z byłej pracy- młodą mamą (ma synka ok. 2 m-cy). No a potem jadę do gina- zobaczymy co mi powie. Coś mam przeczucie, że teraz to już dostanę prikaz, żeby leżeć
|
|||||
|
|
|
#2332 | |||
|
Rozeznanie
|
Martucha gratuluje
![]() Super, że jesteście już w domu i powoli uczycie się siebie nawzajem. Cytat:
My mamy rocznicę 19.09 a tp mam na 23.09 i też wolałabym zeby to nie był ten sam dzień![]() Cytat:
(33tc+4)Cytat:
Cały czas się spinaAbz śliczny zgrabniutki brzuszek |
|||
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
MI wyszło 3100, ale trochę dziwny ten pomiar bo niby wielkość brzucha nie zależy od wielkości dziecka
![]() łącze się w bólu ze spinającymi się brzuszkami i ciążowymi leniwcami niby nic mi nie dolega, ale przeleżałam pół dnia, spać mi się chce cały czas, jakaś nie do życia już jestem
|
|
|
|
#2334 |
|
Rozeznanie
|
abz brzuszek jak u modelki z czasopisma ciążowego, a wózek fajny..
![]() co do siusiania bo widze ze piszecie to ja zaliczam sie do grona sikających bez przerwy... nie zdze wyjsc czasem z toalety a juz trzeba gacie zdejmowac bo znowu ciśnie na pecherz ![]() naked21 skoro wychodzi kazdej ta waga duzaaa to ja wole nie mierzyc i spac spokojnie ninaad masz racje mozna kupic cos fajnego na allegro ale dobijajaca jest opłata za przesyłkę... zawsze znajdzie sie jakas fajna rzecz w dobrej cenie ale ta przesyłka... dobija Pomidora to dziwne ze dzieciate kolezanki podchodza z dystansem do ciąży... myslalam ze w takich mozna miec wsparcie... a tu one zyja teraz pewnie kolejnymi etapami rozwoju swoich dzieci a ciąża dla nich to przeszłość a swoja droga to teraz wychodzi na kogo mozna liczyc... i kto tak naprawde trzyma kciuki i sie interesuje, ja zawsze powtarzam mojemu mężowi (dla którego niestety koledzy sa bardzo wazni, choć juz mniej niz kiedyś - naszczescie) zeby zwracał uwage kto teraz o nas pamięta, no chłopak się musi jeszcze wiele nauczyc widze ze wiekszości dokucza dzisiaj twardnienie brzucha i różne bóle... to chyba juz ten czas, ma prawo boleć i twardnieć, mi tam oczywiście nic nie jest i znajac zycie urodze 2 tygonie po terminie...
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ty nóżki zaciskaj zaciskaj Cytat:
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() ale dziś miałam noc... śniło mi się, że urodziłam już.. w 30 tygodniu... od razu zabrali mi mała, bo taka malutka była i do inkubatora... a ja płakałam, że nie mogę jej zobaczyć... już chyba zaczynam schizować
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja też miałam fajna nocke...
Domik obudził się o 2 w nocy i usnoł o 4 rano... Trzy godziny bezsenne.. nawet nie pomogło wypicie mleczka, alni wzięcie Go do naszego łóżka.. Dziwne...daaaawno nie mieliśmy takiej sytuacji.... Zawsze łdanie spał..no ewentualnie jedna lud dwie pobudki ale to chwilowe... Najpierw leżałam z nim w jego pokoju...wykopał mnie z każdej strony..no dobra poddałam sie i poszłam po mleko..wypił..siadł na łózku, bierze miski i do tego poduszke i idzie do naszej sypialni.... Zaczoł sie bawić wentylatorem, włączac swaitełka z za łózkiem... ba dworze juz jasno sie zrobiło a on oczka jak 5zł No a teraz smacznie spo ![]() .. ciekawe do której![]() Co do wątków planowania...to czemu nie...jak tylko ktoś ma ochote to niech tam pisze... może ktos potzrebuje nastawić się psychichnie przed pojawieniem się dzidzi ![]() Ja planuje przed 30-tka dziewczynkę..tak zeby było 2 lata róznicy międzą synkiem...no więc na 2014 rok się załapię hihi ![]() Ja też dołączam do grona dziewczyn bezskurczowych ![]() czasem twardnieje brzusio i trochę ciągnie..ale po chwilini przechodzi..no i nospe to moze raz w ciązy musiałam wziąc... Pewno znów urodze tydzień po terminie ![]() chyba że na cc dostene skierowanie... A wasi ginowie jak podchodza do cc po cc?? U mnie będzie to okres 20 miesiecy...uważacie że to wystarczająca przerwa?? No i powodem cc było odklejenie się łozyska i spadek tętna płodu. czytałam że własnie w tym miejscu gdzie łozysko się odkleiło, może mnastąpić kolejne odklejenie.... Strasznie się boję takiej sytuacji , bo przezyłam w tedy koszmar... No bo w sumie to lekarze ratowali zycie i moje i maluszka.... Pamiętam że moje zawsze bardzo niskie cisnienie wzrosło do 210/100 Ja sie tam darłam żeby dziecko ratowali, lakarze darli się na mnie..a to wzmagało panike... jak podpisywałam papiery na cc to ręce mi się tak trzesy, ze musiał X starczyc.. Nie chce tego znów przezywać
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() własnie strzeliłam sobie kawkę - cappucino, bo normalnie padam na twarz. Dziś pobudka po 4, do musiałam iść się zarejestrować do okulisty - rejestracja czynna od 7, ale trzeba być wcześniej zając sobie kolejkę, bo okulistka tylko 10 osób przyjmuje. Sterczeliśmy więc od 5.30 pod budynkiem ale się udało i jestem jako 3 zapisana Mąż mnie odwiózł do domku, bo dopiero od 10 okulistka przyjmuje, więc sobie autobusikiem już podjadę. Uwielbiam państwową służbę zdrowia ale chcę iść do tej okulistki, bo jest ponoć bardzo dobra i słucha pacjenta, a ten dupek u którego byłam prywatnie tydz temu tak mnie wnerwil, że szok. Oczywiście wydałam 100 zł tylko po to,żeby nie usłyszeć NIC na temat moich oczu, za to mogłam wysłuchać cykl oratorski na temat tego, że kobieta ta inny gatunek, o biedocie kieleckiej, żebym przy takiej wadzie wzroku nie dźwigała ciężarów (o porodzie zeroooooNo, a teraz idę Was poczytać
|
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalex, jeśli można wiedzieć, jak dużą masz wadę??
Ja miałam coś ok -2.5 na prawe i -2.75 na lewe. Poszłam w piątek do okulisty i w sumie widziałam raczej wszystkie rządki, niektóre z trudem, u mnie to wzrok zależy od dnia nie zmieniał mi szkieł, bo to niby od hormonów. Ale z siatkówką niby ok i mogę rodzić sn A na kontrolę mam przyjść dopiero 2,3 miesiące po porodzie, bo dopiero wówczas stabilizuje się gospodarka hormonalna. Więc wtedy zobaczymy.
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
mszu u mnie też brak jakichkolwiek skurczy, a brzuch napnie się tylko czasem jak mam pełny pęcherz
Kalex niestety bardzo łatwo trafić na takiego lekarza, aż mnie skręca, jak pomyślę, że tacy ludzie maja w rękach nasze zdrowie.. forssiczko jesli chodzi o remonty i chemię z tym związaną mnie też lekarka ostrzegała, ale też zaznaczyła, że mamy lato i wszystko o wiele szybciej da się wywietrzyć Kategorycznie zabroniła tylko brać udziału w pracach.. Mam remont od podstaw i mieszkam w tym czasie u rodziców, ale u mnie to po całości-łazienka, kuchnia, panele, gipsowania i za parę dni malowanie. Jak sobie pomyślę, ile syfu jest w tym wszystkim..Chciałabym chodziaż tydzień powietrzyć gotowe mieszkanie przed przyjściem małego na świat.. Dziś mi się śniło, że pojechałam do szpitala na ktg -a tu ubierają mnie w zielone płachty, zakładają maskę do narkozy i szykują na stół operacyjny! Ale zrobiłam awanturę..podobno krzyczałam przez sen.. "pomyliliście miesiące, ja rodzę 9 września!!" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

Ja też coraz częściej myślę, że wypadało by się już spakować 

ale się udało i jestem jako 3 zapisana