Nasze codzienne jadłospisy, część XII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 19:09   #181
Irish lady 28
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII

utrzymanie
  1. grahamka z pasztetem pieczarkowym,pomidorkiem, cebulą, 3 plastry szynki chudej
  2. 2 x cappuccino, kanapka (jasny chleb + ser topiony, sałata, pomidor,majonez)
  3. 4 maleńkie skrzydełka-wingsy pikantne zapiekane w piekarniku, 450g warzyw na patelnię( na sporej ilości oliwy z oliwek), kilkanaście ćwiartek ziemniaków z piekarnika, 1 piwko

lepiej???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:17   #182
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mil33nka Pokaż wiadomość
dziekuje za ocene

niestety nie lubie mleka, wiec odpada.

Mam jeszcze pytanie, czy dołożyc cos jeszcze do tego jadłospisu? Jestem na P od półtora tygodnia i przytyłam dopiero pół kilo. A muszę przytyć jeszcze 6
kochanie jesteś na P dopiero 1,5 tygodnia, okres nie zalezy tylko i wyłacznie od wagi, tu chodzi o regulacje hormonalna organizmu także, wszystko musi sie jakos poukładać, organizm musi miec czas , nie jestesmy robotami, spokojnie, stres ci niepotrzebny
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:26   #183
agaamis
Przyczajenie

Cytat:
A ten jadłospis jest naprawdę bardzo ładny! Dobrze, że wziełaś sobie rady innych wizażanek do serca i wcieliłaś w życie. Widzę i dobre węgle(orkisz, chleb żytni), i NNKT(rybka, awokado, pestki), i owoce. Może trochę chaotycznie, ale i tak mi się podoba.
cieszę się poczytam jeszcze archiwum tego wątku i będzie już tylko lepiej dziękuję jeszcze raz za rady

ps. zjadłam więcej niż wczoraj, a nie czuję się taka pełna i nie mam wzdęć cudownie
agaamis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:39   #184
nosekk86
Raczkowanie

U:

1. podłużna grahamka maźnięta "sollą"- obie połówki grubo obłożone twarogiem półtłustym i na wierz rodzynki ; jabłko; herbata zielona

2. kanapka z 2 kromek żytniego-razowego z "sollą", szynką z wędzonego indyka, pomidorkiem i sałatą; jogurcik "finezja" ananasowy

3. ok. pół woreczka kaszy jęczmiennej, kotlet z mielonego filetu z indyka wstępnie podsmażony a później podgotowany w sosie koperkowym, pół brokuła gotowanego+
d: 2 nadziewane jajeczka lindt-1 białe i 1 czekoladowe; herbata zielona

ok. 30 min. hula-hop

4. miseczka mrożonych (niestety ) truskawek zalanych jogurtem naturalnym 135g. z łyżeczką otrębów pszennych i łyżeczką słonecznika

5. bułka żytnia- pół maźnięta "sollą" z szynką z indyka, ogórkiem (prawie) kiszonym i sałatą lodową; pół z "sollą" pl. sera żółtego, świeżym ogórkiem, papryką czerwoną i sałatą; herbata zielona

do oceny
nosekk86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:48   #185
daria715
Raczkowanie

Jem 2000 kcal na utrzymaniu.Wychodzilam z diety 1000kcal.Po jakim czasie mogę zacząc jesc normalne bez liczenia kalorii ,ktore staly się moją obesją.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:52   #186
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daria715 Pokaż wiadomość
Jem 2000 kcal na utrzymaniu.Wychodzilam z diety 1000kcal.Po jakim czasie mogę zacząc jesc normalne bez liczenia kalorii ,ktore staly się moją obesją.
Po dwóch miesiącach, trzech dniach, siedmiu godzinach, czterech minutach i ośmiu sekundach.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:54   #187
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Już?
to zalezy od Ciebie. tylko i wylacznie

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 19:57   #188
daria715
Raczkowanie

Liczyłam na odpowiedź bez cynizmu.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
Już?
to zalezy od Ciebie. tylko i wylacznie

Dzisiaj zjadłam 3000 kcal i mam plus 1 cm w udzie...Jest to dość dziwne bo rano go nie było...

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
Stary 2010-08-10, 20:02   #189
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nosekk86 Pokaż wiadomość
U:

1. podłużna grahamka maźnięta "sollą"- obie połówki grubo obłożone twarogiem półtłustym i na wierz rodzynki ; jabłko; herbata zielona

2. kanapka z 2 kromek żytniego-razowego z "sollą", szynką z wędzonego indyka, pomidorkiem i sałatą; jogurcik "finezja" ananasowy

3. ok. pół woreczka kaszy jęczmiennej, kotlet z mielonego filetu z indyka wstępnie podsmażony a później podgotowany w sosie koperkowym, pół brokuła gotowanego+
d: 2 nadziewane jajeczka lindt-1 białe i 1 czekoladowe; herbata zielona

ok. 30 min. hula-hop

4. miseczka mrożonych (niestety ) truskawek zalanych jogurtem naturalnym 135g. z łyżeczką otrębów pszennych i łyżeczką słonecznika

5. bułka żytnia- pół maźnięta "sollą" z szynką z indyka, ogórkiem (prawie) kiszonym i sałatą lodową; pół z "sollą" pl. sera żółtego, świeżym ogórkiem, papryką czerwoną i sałatą; herbata zielona

do oceny
Fajnie, ale żądam więcej świeżych owoców.
Czemu nie jesz masła?

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
utrzymanie
  1. grahamka z pasztetem pieczarkowym,pomidorkiem, cebulą, 3 plastry szynki chudej
  2. 2 x cappuccino, kanapka (jasny chleb + ser topiony, sałata, pomidor,majonez)
  3. 4 maleńkie skrzydełka-wingsy pikantne zapiekane w piekarniku, 450g warzyw na patelnię( na sporej ilości oliwy z oliwek), kilkanaście ćwiartek ziemniaków z piekarnika, 1 piwko

lepiej???
Nie.
Zjesz kiedyś w końcu te pięć posiłków?

Cytat:
Dzisiaj zjadłam 3000 kcal i mam plus 1 cm w udzie...Jest to dość dziwne bo rano go nie było...
Mierzysz swoje uda dwa razy dziennie?
Może po prostu trochę spuchłaś, i tyle.

Cytat:
Napisane przez agaamis Pokaż wiadomość
a oto co dziś zjadłam
wydaje mi się, że chociaż trochę lepiej niż wczoraj ^^

U/P ( po głębszym przemyśleniu bardziej na U)
1. 8:00 – mała kiść winogron zielonych
2. 8:40 – miska płatków orkiszowych (10 łyżek) na wodzie z siemieniem lnianym + otręby + 4 śliwki + brzoskwinia
3. Przed 11:00 – ok. 100g orzechów laskowych + kilka brazylijskich; chwilę potem marvit buraczano-jabłkowy
4. 12:00 - 2,5 kromki chleba miodowego (żytniego) ze śliwkami posmarowanego miodem
5. 13:30 – obiad: pieczony pstrąg (duży) + surówka z kapusty pekińskiej, marchwii i jabłka + kapusta kiszona
6. 16:15 – awokado + garstka pestek dyni + resztka surówki z obiadu
7. 17:30 - moje ukochane borówki <3
8. 19:00 – serek naturalny BIELUCH + pomidor + gałązka selera naciowego +kromka chlebka

Jeszcze coś potem przekąszę.
Ogólnie bardzo ładnie; sto razy lepiej niż wczoraj. Widzę, że szybko się uczysz.

Edytowane przez Winky
Czas edycji: 2010-08-10 o 20:07
Stary 2010-08-10, 20:09   #190
daria715
Raczkowanie

Mierzysz swoje uda dwa razy dziennie?
Może po prostu trochę spuchłaś, i tyle.

Tak mierzę je kilka razy dziennie ponieważ zbyt wiele mnie kosztowało aby zgubić chociaż pare cm.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
Stary 2010-08-10, 20:10   #191
Falsify
Raczkowanie

eRRRRR

Śniadanie: owsianka (40g) na mleku (0,5%), garść różnych orzechopodobnych (włoskie, migdały, słonecznik), 150g melona skropionego cytryną, dwie łychy wieśniaka; kawa z mlekiem
II śniadanie: sałatka: trochę wieśniaka, sałata, pomidor, kilka ząbków konserwowego czosnku, łyżeczka musztardy, mała kromka ciemnego chleba; mała kawa z mlekiem skondensowanym
Lunch: sałatka: pół puszki tuńczyka, sałata, pomidor, kilka ząbków konserwowego czosnku, łyżeczka musztardy, mała kromka ciemnego chleba;
Obiad: smażone krewetki, makaron ciemny z pomidorami, brokułem i chyba sałatą o ile dobrze pamiętam; na deser śliwka;
Kolacja: papryka wypełniona do połowy wieśniakiem i tuńczykiem, od połowy pomidorem

Waga znowu ma przestój, ale już tak było i zaczynało spadać, więc wierzę, że zaraz znowu zacznie. Na jutro skończyły mi się płatki owsiane - czy można je zastąpić raz Corn Flakesami?
I jak zwykle proszę o ocenę

25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona
Falsify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:12   #192
nosekk86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Fajnie, ale żądam więcej świeżych owoców.
Czemu nie jesz masła?

w zasadzie to nie wiem. jak rodzice kupują masło to schodzi tak szybko, że nawet nie jestem w stanie tego ogarnąć i nigdy nie udaje mi się go "dorwać" poza tym jakoś nie specjalnie przepadam za jego smakiem aczkolwiek słyszałam, że osełka jest w miarę dobra i może kiedyś uda mi się namówić rodziców dla odmiany na to masło. tak w ogóle to dziękuję za wszelkie ocenki i hm...tak się zastanawiam dlaczego Ty nie wstawiasz swoich jadłospisów, skoro naprawdę fajnie i obiektywnie oceniasz jadła innych osób? pozdrawiam!
nosekk86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:19   #193
Winky
Zadomowienie

Cytat:
tak się zastanawiam dlaczego Ty nie wstawiasz swoich jadłospisów, skoro naprawdę fajnie i obiektywnie oceniasz jadła innych osób? pozdrawiam!
Nie wstawiam swoich jadłospisów, bo jem, jak jem. Nie odczuwam potrzeby, żeby ktoś to oceniał, bo sama wiem, co robię dobrze, a co źle. Zresztą staram się zapominać o tym, co jadłam przez cały dzień, chociaż jak na razie nie za bardzo mi się to udaje.

Cytat:
Napisane przez Falsify Pokaż wiadomość
eRRRRR

Śniadanie: owsianka (40g) na mleku (0,5%), garść różnych orzechopodobnych (włoskie, migdały, słonecznik), 150g melona skropionego cytryną, dwie łychy wieśniaka; kawa z mlekiem Ładnie, ale mleko koniecznie zmień na 2%.
II śniadanie: sałatka: trochę wieśniaka, sałata, pomidor, kilka ząbków konserwowego czosnku, łyżeczka musztardy, mała kromka ciemnego chleba; mała kawa z mlekiem skondensowanym Znów wieśniak? Mogłaś pokroić sobie jakaś chudą szyneczkę, ale prócz tego ślicznie.
Lunch: sałatka: pół puszki tuńczyka, sałata, pomidor, kilka ząbków konserwowego czosnku, łyżeczka musztardy, mała kromka ciemnego chleba; też fajnie.
Obiad: smażone krewetki, makaron ciemny z pomidorami, brokułem i chyba sałatą o ile dobrze pamiętam; na deser śliwka; Podoba mi się.
Kolacja: papryka wypełniona do połowy wieśniakiem i tuńczykiem, od połowy pomidorem Ej no znowu wieśniak?! Trochę go za dużo.

Waga znowu ma przestój, ale już tak było i zaczynało spadać, więc wierzę, że zaraz znowu zacznie. Na jutro skończyły mi się płatki owsiane - czy można je zastąpić raz Corn Flakesami?
I jak zwykle proszę o ocenę

Oczywiście, że raz na jakiś czas możesz zjeść Corn Flakesy, nie ma co popadać w paranoję. Byleby jednak nie za często, bo zawierają cukier.
Ogólnie jadłospis masz bardzo ładny, jest i białko, i warzywka, i NNKT, ale za dużo jesz wieśniaka.

Cytat:
Tak mierzę je kilka razy dziennie ponieważ zbyt wiele mnie kosztowało aby zgubić chociaż pare cm.
Kilka razy dziennie?! Toż to jakaś paranoja jest. Rozumiem, że wiele cię kosztował spadek cm, ale co ci teraz po szczupłych udach skoro nie potrafisz myśleć o niczym innym jak o żarciu?

Edytowane przez Winky
Czas edycji: 2010-08-10 o 20:26
Stary 2010-08-10, 20:28   #194
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
wystarczy kilka godzin na nogach i tak jak koleżanka wizażanka (rym) wspomniała nogi puchną (zwłaszcza jak jest ciepło) i może się pojawić cm więcej, jutro rano już go nie będzie. A to co robisz to obsesja, może jakieś hobby?? myślisz, że ktoś zauważy ten cm??
Stary 2010-08-10, 20:33   #195
daria715
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
wystarczy kilka godzin na nogach i tak jak koleżanka wizażanka (rym) wspomniała nogi puchną (zwłaszcza jak jest ciepło) i może się pojawić cm więcej, jutro rano już go nie będzie. A to co robisz to obsesja, może jakieś hobby?? myślisz, że ktoś zauważy ten cm??

Owszem.Jednego może i nikt nie zauważy ale jeśli będę jadła "normalnie" to zaraz może być +5 cm-a to raczej już jest zauważalne.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
Stary 2010-08-10, 20:36   #196
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Po dwóch miesiącach, trzech dniach, siedmiu godzinach, czterech minutach i ośmiu sekundach.
dobre ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:36   #197
daria715
Raczkowanie

Kilka razy dziennie?! Toż to jakaś paranoja jest. Rozumiem, że wiele cię kosztował spadek cm, ale co ci teraz po szczupłych udach skoro nie potrafisz myśleć o niczym innym jak o żarciu?[/QUOTE

Tak,masz rację. Bardzo często myślę o jedzeniu i przeliczam kalorie. Chciałam już z tym skończyć ale boje się ,że minął zbyt krótki okres czasu abym mogła jeść jak dawniej i nie tyć.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
Stary 2010-08-10, 20:38   #198
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Owszem.Jednego może i nikt nie zauważy ale jeśli będę jadła "normalnie" to zaraz może być +5 cm-a to raczej już jest zauważalne.
tak sobie wmawiaj ...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:43   #199
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Myślisz, że ludzi interesują twoje uda? Jakoś w to wątpię. A 5cm to ni jest aż tak dużo, jakby się wydawało.

Cytat:
Tak,masz rację. Bardzo często myślę o jedzeniu i przeliczam kalorie. Chciałam już z tym skończyć ale boje się ,że minął zbyt krótki okres czasu abym mogła jeść jak dawniej i nie tyć.
Chcieć to móc, najwidoczniej ty nie chcesz.
Stary 2010-08-10, 20:46   #200
Florida
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
myśle ze wrecz za malo jak na u!!! a reszta jw.
dzieki
za mało? to mi sie wydaje że zjadłam dzisiaj jak słoń te 2 miski spaghetti to były naprawde duże miski i szarlotka też nie należała do najmniejszych
zresztą chetnie przezucilabym sie na redukcje ale nie dalabym dlugo rady a potem pewnie byłoby yo-yo i wole nie ryzykowac wiec zostaje na utrzymaniu
Florida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:47   #201
Irish lady 28
Zadomowienie

nie wiem jak sobie poradzić z napadami głodu ok.16-17...
1 śniadanie jem ok.7...potem wpada cos ok.10...a potem dopiero ok. 17....

wczesniej nie jestem głodna,poźniej też nie....dlatego nie wmuszę 4 i 5 posiłku..
i co z tym fantem?
Stary 2010-08-10, 20:49   #202
daria715
Raczkowanie

Cytat:
Myślisz, że ludzi interesują twoje uda? Jakoś w to wątpię. A 5cm to ni jest aż tak dużo, jakby się wydawało.

---może mnie interesują? chyba bez powodu bym nad nimi nie pracowała... Obecnie nie wyglądają idealnie ale chcę takie utrzymać, tym bardziej ,że wymieniłam garderobę.

Chcieć to móc, najwidoczniej ty nie chcesz.

---Chcę, ale jednoczenie nie chcę stracić tego co ciężko osiągnęłam.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
Stary 2010-08-10, 20:55   #203
Winky
Zadomowienie

Cytat:
---Chcę, ale jednoczenie nie chcę stracić tego co ciężko osiągnęłam.
Więc twoim hobby jest myślenie o udach; fascynujące zajęcie.

Już coś straciłaś, jakbyś nie zauważyła, a tym czymś jest nie przejmowanie się jedzeniem i nie liczenie kalorii.

Cytat:

wczesniej nie jestem głodna,poźniej też nie....dlatego nie wmuszę 4 i 5 posiłku..
i co z tym fantem?
O 16 masz napad głodu, ale przed 17 nie jesteś głodna.
Trochę żenujące.

Edytowane przez Winky
Czas edycji: 2010-08-10 o 20:57
Stary 2010-08-10, 21:01   #204
Irish lady 28
Zadomowienie

podałam te godziny mniej więcej,nie zerkam przecież na zegarek spozywajac każdy kęs
chodzi mi to to,że na ogół po 17 już nie mam apetytu....

tak właśnie myślę,że chyba za długą przerwę robię miedzy 2 śniadaniem ,a obiadem..
Stary 2010-08-10, 21:12   #205
carmel_
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Proszę, nie rozśmieszaj mnie. Po tygodniu można przybrać 1cm, a nie po 12 godzinach.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

i co z tym fantem?
No to ciekawe, dlaczego po 7 godzinach masz napad głodu. Wie ktoś o co w tym chodzi?

Może jeśli nie masz możliwości zjeść obiadu wcześniej, to jedz śniadanie, drugie śniadanie i coś jak trzecie śniadanie - ja tak zawszę robię jak jestem w szkole. No a potem obiad

Edytowane przez carmel_
Czas edycji: 2010-08-10 o 21:17
carmel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:17   #206
Florida
Raczkowanie

no wlasnie irish moze nie masz napadu glodu tylko poprostu jestes glodna to normalne ;*
Florida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:28   #207
Winky
Zadomowienie

Cytat:
podałam te godziny mniej więcej,nie zerkam przecież na zegarek spozywajac każdy kęs
chodzi mi to to,że na ogół po 17 już nie mam apetytu....

tak właśnie myślę,że chyba za długą przerwę robię miedzy 2 śniadaniem ,a obiadem..
To może o 7 jedź to śniadanie tylko trochę większe, o 10 zjedź drugie np. jakąś sałatkę, kromkę chleba i owoc, a potem około 13 - trzecie śniadanie np. jogurt z orzechami i jakimś owocem, potem o tej 17 obiad, ale mniejszy niż zwykle (cztery skrzydełka, kilka ziemniaków i 450g warzyw na patelnię to dużo, jak zjesz ten posiłek o 13, to nie będziesz wygłodzona i spokojnie najesz się połową tej porcji), a o 20 zjedz kolację (jak zjesz mniej na obiad, to i później będziesz głodna). I po problemie.
Stary 2010-08-10, 21:44   #208
Irish lady 28
Zadomowienie

Winky...
dziękuję....ale czy jedząc tak często nie przytyję?????
Stary 2010-08-10, 21:53   #209
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
w zasadzie to nie wiem. jak rodzice kupują masło to schodzi tak szybko, że nawet nie jestem w stanie tego ogarnąć i nigdy nie udaje mi się go "dorwać" poza tym jakoś nie specjalnie przepadam za jego smakiem aczkolwiek słyszałam, że osełka jest w miarę dobra i może kiedyś uda mi się namówić rodziców dla odmiany na to masło. tak w ogóle to dziękuję za wszelkie ocenki i hm...tak się zastanawiam dlaczego Ty nie wstawiasz swoich jadłospisów, skoro naprawdę fajnie i obiektywnie oceniasz jadła innych osób? pozdrawiam!
osełka jest boska,taka słona i doskonale komponuje się z rzodkiewką na mięciutkiej bułeczce... aaa, zrobilas mi ochote

Cytat:

Cytat:
może wiesz co nie śpij w nocy to Ci nie przybędzie tych 5 centymetrów, tylko na drugi dzien nic nie jedz bo potem zobaczysz jeszcze więcej na centymetrze.

Straszne...

i smutne

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Winky...
Irish, na poczatku mozesz przytyc po tym jak jadlas przez ostatni czas ale nie zniechęcaj się, bo potem to spadnie, a tych +2kg które najwyzej Ci dojdą, nawet nikt nie zauwazy.

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:06   #210
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Winky...
Nie powinnaś przytyć. Zjesz połowę obiadu, czyli o połowę mniej kalorii. Przykładowo twój dzisiejszy obiad miał około 10000kcal. Jutro zjadałabyś ich tylko 500, więc na trzecie śniadanie możesz zjeść coś, co ma 300kcal, a na kolację coś, co ma 200kcal. Kalorycznie wychodzi bez zmian, ale podkręcasz sobie tym metabolizm.

A i jutro już oczekuję jakiś zmian, inaczej ode mnie rad już nie dostaniesz. Cierpliwość mi się zaczyna kończyć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości