Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 20:37   #2431
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Niekoniecznie. Jak pokazuje życie (pamiętacie program UWAGA?), czasem te bardzo drogie foteliki też są bardzo zawodne.
Oczywiście, ze nie dotyczy to każdego firmowego fotelika , ale ja mam na myśli konkretnie Maxi Cosi.
O tym, że niektóre foteliki są źle wyprofilowane i niewygodne dla zdieci też słyszałam, ale nie wiem jakie dokładnie, bo np. firma TAKO ma już wg mnie swoja wyrobioną markę
Dodam, że sama mam nie maxi cosi, a Teutonia Tario (te same wyniki w testach co MC)

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pytanie do mamuś:
dziewczyny co się kładzie między materacykiem, a prześcieradłem? Coś specjalnego kładłyście, czy folię? trochę mi drogo te podkłady po 30zl + wysyłka wychodzą, a wszystkie miałyśmy zapewne pod tyłkami folię i się zastanawiam...
Kupię taki ochraniacz materiałowy z folią pod spodem i gumkami (na cały materac).
Mam też takie podkłady z jednej str. fizelina, a z drugiej folia i zwykły foliowy, ale nie na cały materacyk, a mniejsze.
Stary 2010-08-10, 20:46   #2432
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dzięki za te podkłady Dziewczyny, Kalex dzieki za numer

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

http://allegro.pl/item1172471148_och...20_gratis.html

jeszcze cos takiego znalazłam.

Ja mam do odbioru wynik posiewu paciorkowca, ale wszędzie czytam, że jeśli się chce zzo, to trzeba mieć aktualne wyniki (maks. 3 tygodniowe) na krzepliwość krwi? Oczywiście mój gin echo o tym...

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

martucha namierzyłam Cię jak miło, że masz chwilę na podczytywanie
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:50   #2433
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam do odbioru wynik posiewu paciorkowca, ale wszędzie czytam, że jeśli się chce zzo, to trzeba mieć aktualne wyniki (maks. 3 tygodniowe) na krzepliwość krwi? Oczywiście mój gin echo o tym...
W SR położna mówiła, że jak trafimy na porodówkę to pobiorą nam krew, żeby zbadać płytki krwi, bo właśnie przy zzo ważna jest krzepliwość.
A nie miałaś zleconej morfologii?
ja robię co m-c, a teraz mam wizytę po 3 tyg. i nie muszę jej robić, ale pewnie na nast. juz tak.
Zrób sobie morfologię i będziesz miala spokój (koszt.ok7 zł)

angelikaw - ten podkład canpolu ma gumki do zamocowania na materacu?

Jak to jest z tymi nr telefonów? To my podajemy dyżurnym, a nie One nam? Jak trafimy do szpitala to chyba my potrzebujemy nr tel żeby napisać co u nas...
Stary 2010-08-10, 20:58   #2434
ycnan
Zadomowienie

Nawet mnie babeczki nie straszcie, że ta biała wodzinka to mogą być wody płodowe
Kurna, wypiorę jutro te ciuszki itp, bo w końcu nie zdążę...

angelikaw, pomysł z testem fajny, ale drogie toto jak na "zwykły" teścik.

aaneczka1984, duuuży już masz brzusio, a Ty nadal szczuplutka
Dominiś - cudny. A oczka to ma przepiękne

Lisica1, nie zastanawiałam się dotąd na której stronie prasować ciuszki Sobie prasuję na lewej, to pewnie dzieciaczkowi też tak będę.
Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Zalałam dziś rano laptopa mlekiem
Uu... No to szkoda.
Co do moczu, to fajnie, że sami wołają, że trzeba powtórzyć. Ciekawe co im się nie zgadza.

dra, mata bardzo ładna
A w szpitalu możesz się myć mydełkiem dla dzieci. Nie może mieć po prostu intensywnego zapachu.

Majka232, cieszę się, że jesteś zadowolona z USG
A dzieciaczek chyba sporawy jest jak na 32 tydzień.

ninaad, Ty to urodzisz chyba w pracy Ale skoro chcesz pracować, to fajnie, że nie musisz iść na zwolnienie.

ania13.03, nie przejmuj się kilogramami. Ja od miesiąca stoję prawie w miejscu, ale i tak 13kg na + już mam

cellaris, na pocieszenie

NIKaP-n, pytanie nie było do mnie, ale ja pod prześcieradło kłaść będę podkład higieniczny (ceratowy). Bodajże 9zł zapłaciłam.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:03   #2435
NIKaP-n
BAN stały

ycnan pytałam Was wszystkich
i pierz, pierz Kobito
Stary 2010-08-10, 21:06   #2436
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Majka232, cieszę się, że jesteś zadowolona z USG
A dzieciaczek chyba sporawy jest jak na 32 tydzień.
Jest taki średni pod wzgl. wagi.
Prawie dokładnie idzie wagą wg takiego zestawienia, które kiedyś naked zamieszczała. Waga ciut mniejsza niż drugi centyl więc zapowiada się max 3,5 kg szkrabik

Wydaje mi się, że taki białawy "wyciek" to po prostu wodnista wydzielina, ale lepiej uprasuj te ciuszki
Stary 2010-08-10, 21:08   #2437
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Podobno bo TZ to widział budę się ściąg a z gondoli robi się plasterk tzn obniża się jej wysokość No i nawet gondola me regulowany zagłówek co jest dla mnie szokiem bo gondola to chyba na płasko się leży
Czy jest w tym coś innego niż składana budka? Bo albo to jest norma w wózkach (no ja myślałam, ze w moim sie buda nie składa...), albo nadal nie rozumiem. W moim też jest podnoszony jakby zagłówek. Ciekawe czy to się w ogóle przyda. Może jak dzieciaczek będzie juz się podnosił i chciał siadać to sie mu podniesie plecki i główkę...

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:14   #2438
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
angelikaw - ten podkład canpolu ma gumki do zamocowania na materacu?

Jak to jest z tymi nr telefonów? To my podajemy dyżurnym, a nie One nam? Jak trafimy do szpitala to chyba my potrzebujemy nr tel żeby napisać co u nas...
TAK, on ma 4 gumki. Z wierzchu jest bawełniany, a od spodu jest taka nieprzemakalna, ale oddychająca pianka...

a numer telefonu podajemy dyżurnej/nym na priv, w zamian one dają nam, swój.. wymiana dwustronna

Cytat:
Nawet mnie babeczki nie straszcie, że ta biała wodzinka to mogą być wody płodowe
Kurna, wypiorę jutro te ciuszki itp, bo w końcu nie zdążę...

angelikaw, pomysł z testem fajny, ale drogie toto jak na "zwykły" teścik.
masz rację, drogawy ten test ;/

a pranie rób kobieto, bo Cię wrzesień zastanie Ja dziś zrobiłam w sumie 2 prania - jedno to niebieskie ubranka + kocyk i ręcznik oraz drugie ręczne - zielone rzeczy (w tym 1 ręcznik), których mam zbyt mało, by prać w pralce.
Jutro beże - w tym ochraniacz do łóżeczka, rożek, pieluchy flanelowe, kilka pojedynczych ubranek...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:18   #2439
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

SMS od Zuziczki (dostałam go 20 minut temu, ale się kąpałam i teraz szybko weszłam do netu, żeby go przepisać):

"U nas ciągle nic nie wiadomo. Mały dudni jak trzeba, ale mierzyć Go będą dopiero w czwartek i wtedy decyzja. przepływy niby w normie. Pozdrawiam Was wszystkie! Może jutro dostanę kompa na chwilę. trzymajcie maluchy w brzuchach jak najdłużej!Zuza"

Majka232 - tak, wymiana numerków jest obustronna

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-08-10 o 21:19
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:32   #2440
martucha84
Zakorzenienie

JEEEEEE nadrobilam

Więc jeszcze raz dziękuję za miłe słowa, za wsparcie już wiem czemu mi tak szybko poszlo – mialam takieeeeee plecy

Od razu pisze że gratuluję udanych wizyt i pięknych brzucholków
Nie będę cytowac większości bo by wielocytuj padl wiec tak

Co do włosów mojego syna to zgage mialam w 1 trymestrze może ze 4 razy i nic wiecej a tu taki kudlacz – kolejny przesad który się niesprawdza

Polecam wam kupic duzoooo tetrowych pieluch ja mialam 15 i poszly w półtora dnia, teraz mam 35 i z 10 jeszcze dokupie żeby co 3 dni prac.. ida jak woda do wszytkiego sa potrzebne

ZZO - Jak pisala Szczeliwa Znieczulenie daja od 4 do 8-9 cm rozwarcia w tym czasie możesz dostac max 2 dawki, (kazda dziala 1.5 -2 godziny) jesli masz już 9 cm to nie dostaniesz bo może się zatrzymac akcja, a jak masz pelne rozwarcie to ci go już na bank nie dadza trzeba mieć jedynie nadzieje że glowka się szybko wstawi (na otrzymanym wczesnej znieczuleniu bo jak się wstawi to zostaja ci tylko parte a parte naprawde niebola – jest skurcz a ty przesz „jak na kupe” no i przez to nieczujesz ze cos ci dolega (no chyba ze tylko ja to tak odbieram) a to co tak boli i doluje to walsnie bole krzyzowe i pachwinowe wiec nie ma co się bac partych naprawde jak już cos to wlasnie ta 1 czesc porodu jest „straszniejsza” ale u każdej kobiety wyglada inaczej kazda inaczej oczuwa bol, ja uwazam ze mimo ze meczylismy się 1.5 h ze wstawieniem się glowki to porod mialam znosny mój maz natomiast mowi ze jego zdaniem był ciezki ale nie zaluje ze był (a dlatego ma takie zdanie bo był wściekły ze niemogl mi pomoc żeby ta glowka wlazła i trzeba było czekac ale mowil ze ogolnie cudne przezycie w kontekście uczestniczenia w przyjsciu na swiat przecięciu pępowiny obejmowaniu maluszka od razu – oboje go całowaliśmy jak ledwo wyszedl)

Laktacja – wiec tak duzooo determinacji i cierpliwości – u mnie najpierw nie było nic i maly non stop wisial mi na cycu, potem się rozchulalo i cyce mialam twarde ale nadal dawalam tylko malego pamiętając żeby na zmiane przystawiac i nie robic przerw dłuższych niż 3 h, no i spal mi po 2,5 godziny po jedzeniu teraz mialam 2 dni takie ze znowu na mnie wisial i co 40 minut praktycznie jadl.. mialam wrazenie ze cycki mam miękkie i puste.. no ale dawalam tylko je na zmiane, ciezkie to fizycznie i psychicznie.. dzis już spokojonie spi po karmieniu 1.5h, wiec chyba znowu wracamy do większego odsapniecia

Co do porodu to Czulam ze to bedzie jutro – bylam niespokojna taka rozdrazniona niepotrafilam znalesc sobie miejsca wyprasowałam kupe ciuchow posprzątałam kuchnie i pokoj malego poszlam umyc wlosy choc bylam padnieta i maz mowil ze mam sobie odpuścić – to skwitowałam jutro mog nie mieć czasu.. no i nie mialam.. aaaa i mialam „biegunke” organizm się oczyszczal

Watek na Odchowalni założę już niedlugo bo nie chce tam sama siedziec ale mysle ze już w ten weekend go wklepie no chyba ze Pomi to zrobi ona tak pieknie szefuje temu co wy na to?

Co do ciecia - Nie mialam ciecia robilam masaze ale nie codziennie ogolnie z 10 mialam ale to tez zasluga poloznej która mnie nieciela od razu bo tak tylko serio mnaciagala ta skore trzymala i wszystko inne żeby nie peknac, naderwala mi się skora ale tylko troche dostalam 2 albo 3 szwy – samo rozpuszczalne teraz mi akurat się rozpuszczaja czyli wychodza no i troche mnie to denerwuje nie boli ale jest wkurzające… no ale to i tak niewiele po nacięciu pewno było by gorzej

Nika rodzilam w czym? W koszuli do pol uda z krotkim rekawem tej zoltej i nawet nie jest zniszczona ale nie wiem czy o to chodzi jak o pozycje to bylam w wodzie, ale mnie rozwalal i wyszlam, zaczelam na krzesełku i tam mi było najwygodniej, a potem na takim boskim fotelu – nie takim jak u Gina, takim pomiedzy- wygodny nogi masz normalnie siedzisz na takiej wysokości jak ci się podoba bo oparcia i nogi sa regulowane. No i masz racje porod boli bo musi ale maleństwo wszystko wynagradza naprawde

Co do Odwiedzin – to ja tez myślałam ze niebede nikogo chciała widziec, i pewnie jakby mnie cieli to tak by było – ale fizycznie czulam się swietnie, a do tego mialam tyleee sily tyle dumy w sobie ze mlody jest z nami ze chciałam się nim pochwalic calemu switu na szczescie goscie przychodzili „parami” jakos się tak fajnie złożyło ze wpadali na godzinke i ulotniali się i potem nastepni

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Jak sobie radzimy? Hormony szaleja, czasem placze bez powodu, czasem nie mam sily, a czasem mogę przenosic gory.. na początku robiliśmy tak ze po spaniu od razu przewijaliśmy młodego ale darl się w nieboglosy, do tego jak potem ssal to się uspokajal ale strzelal kolejna kupe i znowu trzeba było go przebrac, wiec teraz mamy patent ze najpierw dostaje cyca tak na 15 minut – napije się bo jest wtedy chude mleko, potem go myjemy przewijamy i do cyca znowu (polozna mi mowila ze jeśli przerwa nie jest dluzsza niż 15 minut i poda się ten sam cyc to nieprzerywma laktacji) wiec po chwili leci nam już to tłuste mleko no i po jakis 20-30 minutach mlody odlatuje coraz czesciej otwiera oczy na dłużej dzis urządził sobie godzinny maraton, patrzyl na nas, dziwil się, nie kuma oco chodzi jeszcze ale dzielnie spogląda ;D nie do wiary ze jutro skoczy TYDZIEN wowww jakos niedlugo ma się pojawic u mnie polozna ale cos dojsc niepotrafi.. aaaa no i najfajniejsze jest to ze mimo ze w dzien spi roznie od 40 minut do 2 godzin zalezy od dnia to w nocy spi po 2.5 godziny a nawet 3 i musze go budzis na cyca, wiec wstajemy gora 3 razy wiec nawet się wysypiam, musiałam się tylko przestawic na przerywany sen a nie taki ciągły, a tak ogolnie to jest fizycznie ok., z mlodym się docieramy, psychika taka srednia ale duze wsparcie meza stawia mnie na nogi damy rade czekam na kolejne rozpakowane coby sobie popłakać czasem z nimi to co która nastepna?
Aaaa i Patroll robi się coraz fajniejszy opuchlizna mu schodzi z buzi i coraz bardziej widze ze jest „idealna kombinacja” moja i meza jak zrobie jakies fajne fotki to wam wrzuce

No i mysle ze teraz będę mogla być w miare na bierzaco postaram się tu wparac raz na 2-3 dni no chyba ze mlody będzie spal dłużej bo mimo ze maz mi duzzzzo pomaga to jednak na cycu moim spoczywa obowiązek karmienia
Stary 2010-08-10, 21:35   #2441
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

[/B]Ja mam jeszcze pytanie do mamuś:
dziewczyny co się kładzie między materacykiem, a prześcieradłem? Coś specjalnego kładłyście, czy folię? trochę mi drogo te podkłady po 30zl + wysyłka wychodzą, a wszystkie miałyśmy zapewne pod tyłkami folię i się zastanawiam...
[/SIZE]
ja mam zwykly taki foliowy

Cytat:
martucha namierzyłam Cię jak miło, że masz chwilę na podczytywanie
hahahah 3 godziny odpisywalam z przerwami na karmienie

Zuziczka trzymam za was kciuki!!
Stary 2010-08-10, 21:37   #2442
forssiczka
Rozeznanie

dziewczynki - po dzisiejszej wizycie wiem, że będzie chłopiec! sorry,ze tak od siebie zaczynam, ale juz dawno nie czułam się taka szczęśliwa! choć myślę,że jakby się okazało, że dziewczynka to tak samo bym się cieszyła (chyba)-może chodzi o sam fakt poznania płci???choć ja marzyłam skrycie o chłopaczku
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
elenka, forssiczka...mój tz tez do misiaków przytulaków nie nalerzy...
aaneczka, Ty wyglądasz jakbys miała doczepiony brzuszek super lasko A oczy Dominika -WOW! te rzęsy...
co do tż -mój to akurat zazwyczaj jest bardzo przytulaśny, ja mniej, w ciąży mi się zmieniło

Cytat:
A dzisiaj w nocy znowu po siusianiu poleciała mi taka biała woda Kilka tygodni temu też takie coś miałam. Tylko wtedy pokapało na podłogę, a tym razem w gatki i się mężuś śmiał, że sobie majcioszki zasikałam
Nie wiem co to takiego, bo to nie śluz, tylko woda biaława Któraś się orientuje co to może być?
tez tak miewam, myślałam że to moze płyn wycieka i dziś na wizycie okazało się, że mam grzybka , a z płynem wszytsko ok, a taka byłam pewna, ze mnie to cholerstwo w ciąży ominie. acha- dr powiedział,że jak jest wyciek płynu, to codziennie, a nie co jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
mnie na szczęście już nie puchną - pomogło mi leżenie (i spanie w nocy) z nogami lekko uniesionymi do góry i balsam z dax cosmetics, seria perfecta mama na opuchnięte i zmęczone nogi (koszt w Rossmanie około 11 złotych)
potwierdzam, bardzo fajnie chłodzi, ale w moim przypadku przynosi ulgę tylko na jakiś czas, bo tak mnie naparzają nogi nocą (trafiłam za 9 zyków ten krem w ross.)

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:39   #2443
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Super
Zalałam dziś rano laptopa mlekiem no i oczywiście nie działa. Próbuję go wysuszyć a jak to nic nie da to pozostaje serwis. Ostatnio jak oddawałam do naprawy to czekałam prawie miesiąc aż oddadzą. Na razie korzystam z komputera szwagra bo jest w pracy a jak wróci to będę bez dostępu do internetu Żeby tego było mało to dzwoniła położna że mam jutro przyjechać do szpitala bo coś z moim moczem jest nie tak,będą powtarzać badania
Bidulka, dzis Ty masz jakiś smutny dzionek..-jutro będzie lepiej!!

Cytat:
ja juz po USG i jestem bardzo zadowolona
Brawo dla synusia, że w koncu pokazał jąderka hehe
super, że wszystko dobrze i malutki zdrowo rośnie!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
W niedziele zwazylam sie pierwszy raz od ladnych kilku tygodni i okazalo sie, ze w 31 tc mam juz ponad 12 kg na plusie Czasem lepiej zyc w nieswiadomosci
hehe niby tak, ale czasem trzeba się zwazyc- ja mam 36t i prawie 14na plusie i mam to w nosie... bede walczyc po porodzie z tym!

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Mnie tez zdziwilo ze gin nic nie powiedział o ktg, ale od razu go zapytalam, to mi odpowiedział ze ktg wykonuje sie dopiero jak ciąza jest po terminie...
U mnie w miescie raczej okolo 36tc latasz na KTG co tydzien ja bede szla znow w poniedzialek..
Stary 2010-08-10, 21:41   #2444
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a prasujecie ciuszki na prawej czy na lewej stronie?..bo ja swoje prasuje zawsze na lewej..zeby bylo pewniej...bo jutro zamierzam poprac troche..mam ich malo wiec w reku wypiore noi jest pewniej ..ze nic nie zafarbuje itp!
ja prasuję na prawej, chyba że ubrano ma jakąś aplikację, którą boję sie przygrzać, to wtedy na lewej

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
nie mam teraz kiedy się odezwać bo jeżdżę codziennie na kurs i wracam pózno. Napiszcie mi tylko czy wam nogi puchną i co robicie oprócz okładów. Pijecie może jakieś herbatki czy cos? Pozdrawiam!!!!!!
mi puchną tylko troszkę, ale za to bolą łydki, pulsują i mam takie "zmęczone nogi". Staram się dużo odpoczywać, leżeć z nogami wyżej niż serce nie dam rady, bo mnie synek poddusza

Cytat:

Dziewczyny wiem, ze temat pilki byl juz kiedys poruszany i ze kilka z Was taka posiada. Powiedzcie mi czy na nich cwiczycie i czy nie boicie sie, ze takie skakanie juz teraz moze wywolac wczesniejszy porod skoro skacze sie na nich w szpitalu, zeby powiekszyc rozwarcie? Przepraszam za glupie pytanie ale jestem zielona w tym temacie.

W niedziele zwazylam sie pierwszy raz od ladnych kilku tygodni i okazalo sie, ze w 31 tc mam juz ponad 12 kg na plusie Czasem lepiej zyc w nieswiadomosci
ćwiczymy ale NIE SKACZEMY delikatne koliste ruchy bioder, przy rozkraczonych nogach, ćwiczenia rozciągające na ręce, talię, plecy siedząc na piłce. Takie okrężne ruchy pomagają maluszkowi dobrze się ułożyć

Cytat:
Mnie tez zdziwilo ze gin nic nie powiedział o ktg, ale od razu go zapytalam, to mi odpowiedział ze ktg wykonuje sie dopiero jak ciąza jest po terminie...
u nas wysyłają na ktg od 37 tygodnia raz na 7 dni, od 40 tyg częściej

Martucha- strasznie się cieszę, że tak u Was fajnie i miło, od razu się człowiek pozytywnie nastawia
Stary 2010-08-10, 21:53   #2445
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wstawiam foteczki mijego prawie 33 tygodniowego brzusia..i mojego rozrabiaka
Fajny brzusio i Dominiś cudny

Cytat:
No to mm problem
Ja bym brała Tako, ale może jestem niesprawiedliwa bo mi się X-lander wizualnie nie podoba.
No ale jeśli zależy CI na dobrym foteliku to x-lander ma maxi cosi.

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
nie mam teraz kiedy się odezwać bo jeżdżę codziennie na kurs i wracam pózno. Napiszcie mi tylko czy wam nogi puchną i co robicie oprócz okładów. Pijecie może jakieś herbatki czy cos? Pozdrawiam!!!!!!
Puchną, ale nic szczególnego z tym nie robię. Nogi wyżej i więcej odpoczynku. Mam krem na opuchnięte nogi Perfecta mama ale na mnie on nie działa.

Cytat:
Doczytałam, że AFI (wskaźnik płynu owodniowego) to 13,0 cm - to chyba dobrze?
Chyba tak. Ja mam Afi 11 cm i jest to zdaniem mojego lekarza dolna granica normy i trzeba to obserwować, i muszę mieć wizyty i usg co 2 tyg.
Ale inne dziewczyny pisały że mają Afi 10 i lekarz nie widział problemu.

Cytat:
[B]
Dziewczyny wiem, ze temat pilki byl juz kiedys poruszany i ze kilka z Was taka posiada. Powiedzcie mi czy na nich cwiczycie i czy nie boicie sie, ze takie skakanie juz teraz moze wywolac wczesniejszy porod skoro skacze sie na nich w szpitalu, zeby powiekszyc rozwarcie?
Ja mam piłkę i sama nie wiem co mam z nią zrobić mam jakiś zestaw ćwiczeń oddechowych z gazetki i chyba je zacznę robić. Ale skakać nie zamierzam.
Trochę ćwiczeń dzisiaj opisała Majka i może z nich skorzystam.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A mam pytanie, czy wasze dzieci też robią się jakieś leniwe? Moja mała już nie wierci się cały czas,ale jak zacznie się przeciągać i kopać po żołądku to ból straszny, nie wiem skąd ona ma tyle siły?
Moja tak, zrobiła się bardziej leniwa. Raczej się kręci i wierci niż kopie. Ale to podobno normalne.

Cytat:
My w sobotę jeździliśmy oglądać wózki i zdecydowaliśmy, że kupimy albo JumperX z Tako albo Tako Warrior Oba bardzo nam się spodobały.
My mamy Tako Warriora i polecam. Nie czekałam na kolor bo braliśmy taki który był akurat na sklepie. Ale nam też mówili, że w sierpniu jest przerwa produkcyjna, i niektóre kolory będą dopiero pod koniec września lub nawet w październiku.

Cytat:
No i nawet gondola me regulowany zagłówek co jest dla mnie szokiem bo gondola to chyba na płasko się leży
Tak leżysko, w gondoli da się podnieść, wydaje mi się to dobre rozwiązanie, wiele koleżanek opowiadało że taki 5 miesięczny malec nie chce już leżeć na płasko i patrzeć w niebo i wtedy można ją lekko podnieść. No a że będzie zima to nie będziemy się za bardzo spieszyć z przejściem na spacerówkę.

Cytat:

My im a one nam

Mpik tak się zastanawiam, czy ten lekarz w końcu zrobił Ci usg czy tylko te dwa razy KTG i badanie manualne? Bo wiesz przy takich plamieniach trzeba by było wykluczyć odklejające się łożysko, a to można zrobić tylko za pomocą usg. Jak znowu pojawi się krew to może idź na IP tam przynajmniej zrobią Ci usg.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:56   #2446
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
ycnan pytałam Was wszystkich
i pierz, pierz Kobito
Cytat:
Wydaje mi się, że taki białawy "wyciek" to po prostu wodnista wydzielina, ale lepiej uprasuj te ciuszki
Cytat:
a pranie rób kobieto, bo Cię wrzesień zastanie
Hehe, czuję się natchniona i jutro z rana biorę się za pranie, suszenie i prasowanie Boryskowych łaszków

Cytat:
SMS od Zuziczki:
"U nas ciągle nic nie wiadomo. Mały dudni jak trzeba, ale mierzyć Go będą dopiero w czwartek i wtedy decyzja. przepływy niby w normie. Pozdrawiam Was wszystkie! Może jutro dostanę kompa na chwilę. trzymajcie maluchy w brzuchach jak najdłużej!Zuza"
Kciuki nadal zaciśnięte

martucha84, Cieszę się strasznie, że u Was tak kolorowo. Widać po opisie, że jesteś szczęśliwa I fajnie, że masz wsparcie w mężu.
Czekamy na zdjęcia Patryka

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
dr powiedział,że jak jest wyciek płynu, to codziennie, a nie co jakiś czas
Dobrze wiedzieć
Super, że w końcu poznałaś płeć Gratuluję synka
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:10   #2447
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja dzisiaj byłam na wizycie u lekarza.
Szyjka dalej skrócona, ale chyba nie ma tragedii - bo tym razem nic nie mówiła, że mam iść na L4.
Jeszcze przez 2 tyg mam brać no-spę i magnez.
Kolejna wizyta +usg za 3 tyg (39tc). W międzyczasie mam zrobić morfologię i mocz.
I teraz mnie coś dopiero zdziwiło- nic mi nie mówiła, że mam chodzić na ktg
ninaad, na ktg kierują wtedy gdy np. jest niski poziom wód płodowych lub po wyznaczonym terminie porodu.

Ja byłam na pierwszym ktg 1. sierpnia i zarówno położna jak i lekarz pytali, czemu tak wcześnie.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:14   #2448
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
dziewczynki - po dzisiejszej wizycie wiem, że będzie chłopiec!
Gratulacje

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:17   #2449
martysek
Zadomowienie

Cytat:
(...)Ja mam do odbioru wynik posiewu paciorkowca, ale wszędzie czytam, że jeśli się chce zzo, to trzeba mieć aktualne wyniki (maks. 3 tygodniowe) na krzepliwość krwi? Oczywiście mój gin echo o tym...(...)
NIKaP, pytałąm w moim szpitalu i położna powiedziała, że i tak po przyjęciu na porodówkę oni pobierają krew i badają. Tak w razie wu, jakby np. znieczulenie do nieplanowanej cesarki potrzebne było.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:49   #2450
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Mpik tak się zastanawiam, czy ten lekarz w końcu zrobił Ci usg czy tylko te dwa razy KTG i badanie manualne? Bo wiesz przy takich plamieniach trzeba by było wykluczyć odklejające się łożysko, a to można zrobić tylko za pomocą usg. Jak znowu pojawi się krew to może idź na IP tam przynajmniej zrobią Ci usg.
teraz mi nie robił usg... wzioł posiew na gbs, zrobił Ktg i polecił przyjsc na badanie w czwartek, wiec mu o tym powiem-
On w poniedzialki od 11-13 robi same Ktg, a na inne rzeczy umawia sie w inny dzien...
dziekuje za info Miło, ze ktoś się tak martwi jeszcze raz całusek
Stary 2010-08-10, 23:29   #2451
Marcia2507
Raczkowanie

Dobry Wieczór Mamusie
Ciężko was nadrobić ale już jutro wezmę się ostro do czytania

Tak na początku GRATULACJE lecą do Martuchy za wydanie na świat tak uroczego maluszka. Dużo , pełnych radości chwil

Jeszcze tylko kilka słów z wizyty na badaniu usg
Julcia jest i będzie Julcią położenie podłużne główkowe. 31 tc+3 waga 1785g. Zdrowa jak rybka
Przelotem dołączam też zdjęcia, słaba jakość bo robiona telefonem
Twarzyczka i brzuszek
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:45   #2452
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny dzięki za odzew

martucha natchnęłaś mnie takim pozytywnym myśleniem, że aż prawie chcę być następna
Cieszę się, że u Was tak się wszystko układa, że radzicie sobie coraz lepiej.
Suuuper
Stary 2010-08-11, 07:16   #2453
elenka1
Rozeznanie

hej śpiochy

ja nie spie od 6 bo w brzuchu moja wiercipietka mnie zaczepia pogoda zapowiada sie fajna... a ja nie mam co robic

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 07:43   #2454
martucha84
Zakorzenienie

forssiczka gratuluje syna niech synem pozostanie!

Neked ycan Nika-p staramy się jak możemy.. aczkolwiek do kolorowego to nam brakuje bez przesady ;D czasem sa chwile ze nie mam czasu isc siku zrobic nie mówiąc o niczym innym bo ciagle Patrol na mnie wisi ssa po czym wali kupsko i znowu je potem otwiera oczy pobaraszkuje czyli popatrzy pokwili, i się zmeczy i znowu chce jesc.. i zani się obejrze juz np. 12 a ja jeszcze w pizamie.. a czasem jest tak ze zje i spiii ze musze wstawac i patzrec czy jest ok… ;D jest roznie, ale jednego już się nauczylam ze moje „planowanie” nic nieda – zwykle mialam wczystko jako tako poukładane albo inaczej przewidywalne w jakims stopniu teraz to jeden wielki rollercoaster ;D

Marcia2507 cudny bobas, i jaki brzuchol
Stary 2010-08-11, 07:49   #2455
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzień dobry

Martucha - fajnie się czyta to copiszesz aż sama bym już chciała Julke mieć przy sobie

kurcze znów miałam durny sen - że chciałam mała nakarmić a ona spała i spała... zadzwoniłam do mamy i płakałam, że prawie dobę jesteśmy w domu a ona tylko raz jadła....
Naprawdę już schizować zaczynam

idę zaraz na miasto, pogrzebać się na ciuchach, może znów znajdę coś dla małej fajnego

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:01   #2456
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj procz morfo i moczu zazyczył sobie znowu toxopalzmoze... po raz trzeci (!!!) bede to robic!
ja też powinnam- zrobię może razem z następną morfologią. Lekarz kazał Ci zrobić toxo kolejny raz, go pewnie poprzednio mialaś ujemne wyniki- powinno się w zasadzie powtarzać wtedy wyniki co 6-8 tygodni ale wystarczy wtedy robić tylko poziom przeciwciał IgM
..i dzięki za info odnośnie tego ktg-jak widać co lekarz to ma inne podejście. Dobrze, że chociaż na wizytach lekara mierzy mi samo tętno płodu

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Ninaad, majka gratuluję udanych wizyt, mam nadzieję,ze moja przyszłotygodniowa też będzie taka pozytywna
na pewno

Cytat:
My w sobotę jeździliśmy oglądać wózki i zdecydowaliśmy, że kupimy albo JumperX z Tako albo Tako Warrior Oba bardzo nam się spodobały. Czy Wy też czekacie tak długo na wózek? Bo nam sprzedający powiedział, że minimum bite 4 tygodnie trzeba czekać.
jak zamówisz bezpośrednio u producenta- ze sklepu internetowego albo przez maila to czas oczekiwania do 10 dni roboczych. Któraś tu pisała, że dostała dużo szybciej. Ja pewnie będę czekać te 10 dni, bo zamówiłam jeszcze do uszycia śpiworek do kompletu. Przesyłka za free Tak więc czekam na wózeczek
Cytat:
mam jeszcze pytanie które dziewuszki są dyżurnymi?? Bo ja już moz epodam ten telefon
dyżurne podane są na liście Pomidory
Cytat:
ninaad nie w celu straszenia Ciebie, broń mnie Panie Boże ale uważam, że przy tej szyjce, to powinien Cię lekarz częściej obejrzeć
pewnie masz rację. Ale następna wizyta za 3 tyg prawdopodobnie dlatego, że mój lekarz idzie teraz na urlop
Cytat:
Ja mam jeszcze pytanie do mamuś:
ja będę pod prześcieradło kładła ceratkę ew. taki podkład- od dołu ceratka, od góry szmatka

Cytat:
ninaad, Ty to urodzisz chyba w pracy Ale skoro chcesz pracować, to fajnie, że nie musisz iść na zwolnienie.
ja naprawdę w pracy mniej się męczę niż w domu- tu przynajmniej nie ma schodów
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Laktacja – wiec tak duzooo determinacji i cierpliwości – u mnie najpierw nie było nic i maly non stop wisial mi na cycu, potem się rozchulalo i cyce mialam twarde ale nadal dawalam tylko malego pamiętając żeby na zmiane przystawiac i nie robic przerw dłuższych niż 3 h,
? a ja gdzieś czytałam, że karmić powinno się za każdym razem z obu piersi- tylko zaczynać za każdym razem od innej

Watek na Odchowalni założę już niedlugo bo nie chce tam sama siedziec ale mysle ze już w ten weekend go wklepie no chyba ze Pomi to zrobi ona tak pieknie szefuje temu co wy na to?
a jak sobie chcesz Chociaż może lepiej teraz zaczekać na jakieś towarzystwo- bo nie będzie miał kto pisać na odchowalni
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
ninaad, na ktg kierują wtedy gdy np. jest niski poziom wód płodowych lub po wyznaczonym terminie porodu.
dzięki Uspokoiłyście mnie dziewczyny
Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
hej śpiochy
jakie śpiochy? Niektórzy od 7 już w pracy
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:23   #2457
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór Mamusie
Ciężko was nadrobić ale już jutro wezmę się ostro do czytania

Tak na początku GRATULACJE lecą do Martuchy za wydanie na świat tak uroczego maluszka. Dużo , pełnych radości chwil

Jeszcze tylko kilka słów z wizyty na badaniu usg
Julcia jest i będzie Julcią położenie podłużne główkowe. 31 tc+3 waga 1785g. Zdrowa jak rybka
Przelotem dołączam też zdjęcia, słaba jakość bo robiona telefonem
Twarzyczka i brzuszek
śliczna brzuszek też

Cytat:

Neked ycan Nika-p staramy się jak możemy.. aczkolwiek do kolorowego to nam brakuje bez przesady ;D czasem sa chwile ze nie mam czasu isc siku zrobic nie mówiąc o niczym innym bo ciagle Patrol na mnie wisi ssa po czym wali kupsko i znowu je potem otwiera oczy pobaraszkuje czyli popatrzy pokwili, i się zmeczy i znowu chce jesc.. i zani się obejrze juz np. 12 a ja jeszcze w pizamie.. a czasem jest tak ze zje i spiii ze musze wstawac i patzrec czy jest ok… ;D jest roznie, ale jednego już się nauczylam ze moje „planowanie” nic nieda – zwykle mialam wczystko jako tako poukładane albo inaczej przewidywalne w jakims stopniu teraz to jeden wielki rollercoaster ;D

Marcia2507 cudny bobas, i jaki brzuchol
oj no nikt nie mówił, że początki są proste, ale piszesz w tak optymistycznym klimacie, że aż tu u mnie czuć to szczęście i o to chodzi
Stary 2010-08-11, 08:31   #2458
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Na początku tez chciałam Xlandera, ale TAKO Jumper X WYGRAŁ Mamy go w domciu i narazie jesteśmy bardzo zadowoleni.

Oczywiście, że ma atest. No i można go wpiąć w stelaż wózka (jest specjalny adapter).

PS. To fotelik firmy Berber.
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja bym brała Tako, ale może jestem niesprawiedliwa bo mi się X-lander wizualnie nie podoba.
No ale jeśli zależy CI na dobrym foteliku to x-lander ma maxi cosi.
Ja mam piłkę i sama nie wiem co mam z nią zrobić mam jakiś zestaw ćwiczeń oddechowych z gazetki i chyba je zacznę robić. Ale skakać nie zamierzam.
Trochę ćwiczeń dzisiaj opisała Majka i może z nich skorzystam.

Tak leżysko, w gondoli da się podnieść, wydaje mi się to dobre rozwiązanie, wiele koleżanek opowiadało że taki 5 miesięczny malec nie chce już leżeć na płasko i patrzeć w niebo i wtedy można ją lekko podnieść. No a że będzie zima to nie będziemy się za bardzo spieszyć z przejściem na spacerówkę.
.
Zaraz jadę zamówić TAKO Jak tego nie zrobię od razu to znowu będę miała kłopot A tak przyjdzie na wrzesień i będzie ok

Co do ćwiczeń to ja znalazłam je na necie i ćwiczę codziennie z piłką i bez, Bez piłki to głównie rozciąganie krocza a z piłką to takie śmieszne Tz się śmieje że sam by tak poćwiczył heheh

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Czy jest w tym coś innego niż składana budka? Bo albo to jest norma w wózkach (no ja myślałam, ze w moim sie buda nie składa...), albo nadal nie rozumiem. W moim też jest podnoszony jakby zagłówek. Ciekawe czy to się w ogóle przyda. Może jak dzieciaczek będzie juz się podnosił i chciał siadać to sie mu podniesie plecki i główkę...
Mi nie chodzi o składana budkę :0
Tylko jak już ściągniesz budkę to zostanie sama gondola i ją podobno można złożyć jak harmonijkę czyli obniżyć jej wysokość.

Ja chyba zakończyłam moje wypociny co do pracy doktorskiej Teraz zostały mi poprawki estetyczne Tzn jeszcze muszę coś dopisać ale Biblioteka czynna dopiero w 2 połowie sierpnia i muszę czekać Pewnie w poniedziałek ją oddam i będzie mnóstwo poprawek ale to co sama miałam napisać już jest

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-08-11 o 08:32
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:16   #2459
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Super, że w końcu poznałaś płeć Gratuluję synka
Cytat:
Gratulacje
Cytat:
dziękuję bardzo a jeszcze gin użył takich słów: "macie dziecko z górnej półki" (w sensie wagi/wzrostu) -chyba po tatusiu się duży zapowiada

Martucha, Twoje relacje naprawdę brzmią zachęcająco do macierzyństwa powodzenia z chłopakami

Marcia -

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:19   #2460
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witam przy kawusi
Słonko za oknem tylko zeby za ciepło nie było...
Mężuś wraca w sobotę wieczór!Pogadalismy wczoraj- jednak zadzownił- i jest dobrze
Dziś znów do szpitala trzeba jechac, moj wujek 75lat,dostal udar ( w pon) i średnio z nim.. mama go wczoraj goli, a on sie mnie pyta kiedy mama przyjezdza z grecji..a ja mowie przeciez mama jest- GOLI cie...
a w domku jak juz pisałam jego żona 84lat..
Oni nie mają dzieci, rodziny, tylko mnie i mamę Moja mama przyjechala tylko na urlop do Polski, a oni namawiaja ją aby tu została.. zeby się nimi opiekowała, ze oni jej zapłacą.. ale ona Tam- ma przyjaciela.. strasznie rozdarta jest bo tu serce kaze byc i tam ciągnie...
A ciocia z wujkiem, kochane osoby, ale charakterki mają nieciekawe... cięzko byłoby z nimi długo wytrzymać:-P

ah wyżaliłam się..

Forsiczka - znalazłam artukuł, gdzie można obliczyc przybliżeniową wagę płodu https://mamotoja.pl/kalkulatory_artykul,2373.html moja niby wazy ok 3100g juz i moze byc bo jak bylam 2,5 tyg temu to miala 2650g w 33tc1d

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-08-11 o 09:21
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości