Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 22:37   #2671
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
o kurde co za malpa
Niby małpa ale ja myślę, że ona mi tak "miłość" wyznaje, że to przejaw sympatii bo Tż tak nie robi.
Z nim jedynie sobie sypia na łóżku bez większych czułości.

Scio wykorzystuj chłopa póki się jeszcze daje i póki może

Kurde ale mnie Tż wkurza, dzwoniłam do niego prawie godzinę temu z zapytaniem kiedy będzie w domu on na to, że na pół godziny.
Obejrzałam trochę TV i wzięłam się za kolacje, język mi ucieka nie powiem gdzie a nie chcę jeść bez niego bo wydaje mi się, że jak się je z kimś to tak przyjemniej jest.
No i sobie czekam... w dodatku jestem trochę załamana bo mam objawy towarzyszące gestozie... i chyba jutro z mamą albo Tż zgłoszę się na izbę przyjęć.
Oczywiście Tż nic nie wie bo jest spóźniony o pół godziny.
Po prostu chce mi się ryczeć !!!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:54   #2672
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupiłam pudliszki koncentrat a tam takie malutkie plamki plesni
To sie bierze paragon i muszą wymienic towar bądź zwrot pieniędzy!
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Co do zepsutych rzeczy...mam własnie uraz do Biedronki...raz chciałam tam kupić bułki do hot dogów i mimo dobrej daty ważności były obrośnięte piękną zieloną pleśnią...fujjj...nie wiem co oni robią z tym towarem.
(...)
Ej ej bez takich!!!
Nam w sklepie też się zdarzają takie sytuacje, a najczęściej w sernikach do ciast takich po 1kg np z dr. oetkera babka otworzyła a na wierzchu była pleśn... ale przyszła z paragonem i musieliśmy jej wymienic. Więc u nas towar po przeliczeniu trafia na chłodnie, a z chłodni w półki, więc to nie nasza wina, tak samo w biedronce. Albo musiało się dostac powietrze, albo za późno go spakowali, albo było zamrożone, rozmrożone, zamrożone... różne rzeczy mogą byc nie będę wymieniac dalej
Dziś babeczka chciała ser wędzony, ja chce go kroic a on... na wierchu w pleśni.... noo i zapewne dziewczyny źle zawinęły,bo ogólnie ser był do 19.09...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:12   #2673
Daysy85
Zakorzenienie

Agatek no wiesz nikt nie chce być stratny na towarze więc orze jak może czyli zamraża rozmraża i co to nie chciałaś napisać :P

No zjawił się Tż , zjedliśmy kolacje i uciekam na chwilkę na Tv i mam nadziej, że jakoś prześpię noc.
Stary 2010-08-11, 07:36   #2674
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzień dobry

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 07:53   #2675
kliwia
Zakorzenienie

Ana one faktycznie wygladaja jak po wizycie u dobrego fryzjera, chcialabym takie 'umaszczenie'

daysy daj znac co do tej gestozy moze Cie na patologie ciazy wezma na kilka dni,to sobie odpoczniesz
A na usg to faktycznie tz dal popis

Obejrzelismy wczoraj Alicje do konca, bo raz zasnelam w trakcie ee moze byc
zaczelismy tez inny film polski Kołysanka. hah tez nie dotrwalam.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

daysy a oporcz puchniecia masz inne jej objawy?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:22   #2676
AgatkaL
Wtajemniczenie

CZeść

Ja piję właśnie poranną kawkę, zjadłam śniadanie w pracy....
A jutro ruszamy do Karwi po południu

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:23   #2677
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
laski wklejam wam fotki tych swinek dlugowlosych
ta z bialym pyszczkiem jest odwazna i rzadzi w klatce

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Kliwia ale śmieszne te świnki... można było by im warkoczyki porobić :P
To ja Wam wkleję mojego niedobrucha... Sisi
też chcę, TŻ prawie namówiłam by ze schroniska wziąć pow że musimy najpierw z mieszkaniem się uporać

Cytat:
Nooo kurde mama do mnie dzwoniła ja się wcześniej upisałam jak głupia i mnie system wyrzucił bo gadałam z mamą z pół godziny i muszę pisać od nowa.
Ale dla Ani to zrobię lizuusss wiem

Ja byłam raz u innego gina na połówkowym akurat bo ponoc dobrze jest iść do innego gina żeby sprawdzić czy wszystko ok , oraz czy na dotychczasowym sprzęcie nie było błędów parametrów.
No i on zrobił nam 3D tak na chwlkę żeby pokazać buzię Małej, a że się pokazać nie chciała tylko zasłoniła rąsiami buzie nie było zachwytu jej twarzyczką.
Wszystkie pomiary i ich odczyty robił nam na 2D.
W dodatku nagrał nam to na DVD na 6 minut mamy filmior tylko nie wiem gdzie jest bo Tż gdzieś schował sam przed sobą żeby nam nie zginął...
I za to zapłaciliśmy tak samo jak u mojego gina do którego zwykle chodziłam na USG czyli 100 zł.
Noo i to chyba tyle.
Z tym, że już wtedy nie mierzył przezierności bo to tylko do 15 tyg robią...
ale inne pomiary bardzo dokładnie, obwód głowy, brzuszka, dł. kości udowej, serduszko sprawdzał, komory, przepływy, żołądek , pęcherz, kręgosłup, rączki nóżki, liczenie paluszków. Wsio.

Cytat:
Neska
No wiesz jak super!
Akurat wtedy też się sporo ruszała i to widać jak macha łapkami i nóżkami. Kręgosłup taki piękny wygięty, kosteczki liczyć można było.
Niesamowite poza tym taka pamiątka piękna a potem jak dorośnie będzie się mogła oglądać na pierwszym w życiu filmie

A Tż był najlepszy na tym USG.
Ten Doktor to robi i mówi czy chcemy znać płeć a Tż , że tak.
No to Pan doktor mówi: dziewczynka
Tż na to : Taaa o jaaa o po czym Pan to poznał...????
A ten doktor tak na niego spojrzał i mówi: noo wie Pan są pewne rzeczy po , których się to poznaje.
I na tym filmie to mamy taka strzałką pokazane "to" miejsce.

kurcze z rana już się tyle uśmiałam

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
To sie bierze paragon i muszą wymienic towar bądź zwrot pieniędzy!

Ej ej bez takich!!!
Nam w sklepie też się zdarzają takie sytuacje, a najczęściej w sernikach do ciast takich po 1kg np z dr. oetkera babka otworzyła a na wierzchu była pleśn... ale przyszła z paragonem i musieliśmy jej wymienic. Więc u nas towar po przeliczeniu trafia na chłodnie, a z chłodni w półki, więc to nie nasza wina, tak samo w biedronce. Albo musiało się dostac powietrze, albo za późno go spakowali, albo było zamrożone, rozmrożone, zamrożone... różne rzeczy mogą byc nie będę wymieniac dalej
Dziś babeczka chciała ser wędzony, ja chce go kroic a on... na wierchu w pleśni.... noo i zapewne dziewczyny źle zawinęły,bo ogólnie ser był do 19.09...
u moich rodziców na osiedlu (hmm jak to brzmi bo teraz też moje osiedle i moje mieszkanko ) w jednym sklepie często zdarzają sie stare rzeczy np. drożdże

mieliśmy jechać w sobotę do Frankfurtu później w niedziele wieczorem by parapetówę zrobić dla znajomych w sobotę teraz dwie moje koleżanki prawdopodobnie nie przyjdą , trzecia jest w USA u mamy wraca dopiero 19,08 do tego auto nam się posypało przedwczoraj będziemy musieli chyba do mechanika dać TŻ zły chodzi że akurat teraz jak remont chcemy robić i na urlop jechać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:35   #2678
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

jejku jak wczoraj po 10 wyszłam z domu to wróciłam po 19 hehe ale udało mi się zrobić rentgen płuc i zaliczyć laryngologa. Dziś rano byłam już w sanepidzie i wszystkie wyniki (tzn rentgen i sanepid) mam we wtorek i wtedy też mam spotkanie z dyrekcją szkoły odnośnie podręczników. Kupiłam sobie też kolejne pomoce dydaktyczne (tym razem alfabet demonstracyjny ) i spódnicę lekko za kolana z podwyższonym stanem

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
witaj, fajnie, że wyjazd wam się udał Widzę, że zboczenie zawodowe Cię dopada wszędzie szukasz rzeczy, które się przydadzą do pracy, nie przejmuj się to normalne
oj bardzo Ale cieszę się, że to normalne, bo już myslałam, że ze mną jest coś nie tak.

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Madzialenka super , że wyjazd się udał.
Zazdroszczę sielanki i[COLOR=Silver] seksiku.

Cytat:
o czad ale słodkie, nigdy takich jeszcze nie widziałam a to są wasze, czy tak chwilowo w opiece??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:43   #2679
kliwia
Zakorzenienie

madzia na tydzien mamy pod opieka.
wczoraj wcinaly ogorki a dzis dostana mleczu
ale jakie skubane,zwlaszcza ta z bialym ryjkiem. przyszli tescie p dzialce do nas na chwile, i tesciu zaczal gadac do niej, a ona normnie lapki na klatke i niucha do tescia poznala go normlanie. szok

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-08-11 o 08:44
Stary 2010-08-11, 08:46   #2680
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
prawie jak Yorki

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to cos mnie dzis biust pobolewa ;/ dziwne bo @ trwa... w zasadzie sie konczy.... Kurczaki mam nadzieje ze w tym cyklu uda nam się zafasolkowac....
No to powodzenia! Trzymamy kciuki!

Magda, super, że wczoraj Ci się udało wszystko załatwić!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:49   #2681
kliwia
Zakorzenienie

aha, otworzylam dzis biedronkowego actimela bez mieszania go najpierw. i tez byl splesnialy ten nalot na nakretce butelki :/ ech.chyba juz nie kupie.
Stary 2010-08-11, 08:57   #2682
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzia na tydzien mamy pod opieka.
wczoraj wcinaly ogorki a dzis dostana mleczu
ale jakie skubane,zwlaszcza ta z bialym ryjkiem. przyszli tescie p dzialce do nas na chwile, i tesciu zaczal gadac do niej, a ona normnie lapki na klatke i niucha do tescia poznala go normlanie. szok
Nieźle ale są sliczne.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
prawie jak Yorki

dzięki

No właśnie, prawie jak Yorki hehe

Stary 2010-08-11, 09:00   #2683
kliwia
Zakorzenienie

tylko nie szczekaja
Stary 2010-08-11, 09:11   #2684
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
aha, otworzylam dzis biedronkowego actimela bez mieszania go najpierw. i tez byl splesnialy ten nalot na nakretce butelki :/ ech.chyba juz nie kupie.
Ja bym na Twoim miejscu otworzyła wszystkie i jak się to powtarza, to jogurcik pod pachę, paragonik i zrobiłabym nalot na biedronkę!

Niech Ci wymienią!

Stary 2010-08-11, 09:19   #2685
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny czy któraś z was wie, dlaczego podczas prześwietlenia płuc zakłada się taki fartuszek (zapinany na rzep z przodu) a na tyłku ma taki jakby termofor (cos grubego w każdym bądź razie). ja rozumiem, jakby sie to dawało na plecy (jako jakieś zabezpieczanie przy rentgenie) ale na tyłek??>

Stary 2010-08-11, 09:38   #2686
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć Słoneczka
Jeeeesteeeem
Ale bosko było

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:42   #2687
kliwia
Zakorzenienie

gucia nie mam paragonu

madzia by chronic narzady ktore nie sa przeswietlane.
Stary 2010-08-11, 09:45   #2688
violisia
Zadomowienie

Czesc kobitki, ja wpadłam sie tylko przywitac milego dnia
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:46   #2689
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z was wie, dlaczego podczas prześwietlenia płuc zakłada się taki fartuszek (zapinany na rzep z przodu) a na tyłku ma taki jakby termofor (cos grubego w każdym bądź razie). ja rozumiem, jakby sie to dawało na plecy (jako jakieś zabezpieczanie przy rentgenie) ale na tyłek??>
Nie mam pojęcia!

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć Słoneczka
Jeeeesteeeem
Ale bosko było
No witamy, witamy!

A ja wczoraj byłam z moim mężem na zakupach. Kupiłam sobie torbę, o taką:

http://www.135sport.pl/do/item/BA293...IKEDAMSKATORBA

i jeszcze 2 koszulki w NewYorkerze. Jak nie lubię tam nic kupować, tak koszuli fajne

Dzisiaj ciąg dalszy zakupów, muszę w końcu jakieś jeansy upolować!

Stary 2010-08-11, 09:47   #2690
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia ale na tyłku?? skoro to rentgen płuc?? ja rozumiem wtedy na plecach, ale na tyłku

W ogóle to mam nadzieję, że mi te wszystkie badania wyjdą ok. Od razu wzięłam tez od rodzinnego skierowanie na morfologię krwi, cukier i ob i skierowanie na usg tarczycy. jak robić wszystko, to wszystko. Jeszcze do dentysty muszę się zapisać.

Gucia tez poluje za jeansami ale taki prostymi (nie mega zwężane na dole (bo mi piety nie przechodzą ) ani nie rozszerzane. ) Fajna torba

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-08-11 o 09:49
Stary 2010-08-11, 09:55   #2691
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Kliwia ale na tyłku?? skoro to rentgen płuc?? ja rozumiem wtedy na plecach, ale na tyłku

W ogóle to mam nadzieję, że mi te wszystkie badania wyjdą ok. Od razu wzięłam tez od rodzinnego skierowanie na morfologię krwi, cukier i ob i skierowanie na usg tarczycy. jak robić wszystko, to wszystko. Jeszcze do dentysty muszę się zapisać.

Gucia tez poluje za jeansami ale taki prostymi (nie mega zwężane na dole (bo mi piety nie przechodzą ) ani nie rozszerzane. ) Fajna torba
Dzięki! No ja jeansy też wąskie i proste, nie koniecznie zwężane. Ja już tak kupuje od kilku miesięcy i kupić nie mogę. Cały czas coś z nimi jest nie tak.

Co do lekarza, to dobrze, że przy okazji się przebadasz. Masz racje, jak już i tak musisz się zbadać, to trzeba to zrobić porządnie.

Kliwia, no to peszek, że nie masz paragonu. Ale ja też ze spożywczych rzeczy nie zostawiam. No to zostaje Ci je sprawdzić i następnym razem zachować paragon, albo kupić z innej firmy...

Stary 2010-08-11, 10:03   #2692
Daysy85
Zakorzenienie

Hej.
Właśnie się zbieram do szpitala co by mi zdefiniowali, że to nie ta gestoza.
Muszę już lecieć bo zaraz mam autobus.

Kliwia waśnie problem jest taki , że ma też inne objawy ale już nie mam czasu opisąć.
Napisałam to Marcie na pw , jak będzie chciała to może Wam napisać .
Trzymajcie kciuki.
'
Stary 2010-08-11, 10:04   #2693
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia mam nadzieję, że badania mi wyjdą ok, bo jakby nie było od grudnia miałam kilka przypadków niepokojących

Ja tez nie mogę znaleźć spodni Nie wiem na kogo oni je produkują

Daysy

Stary 2010-08-11, 10:06   #2694
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cześc Girls
Stary 2010-08-11, 10:15   #2695
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
prawie jak Yorki

No to powodzenia! Trzymamy kciuki!

Cytat:
tylko nie szczekaja

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:17   #2696
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czesc kobietki
Przyszlam się zameldować po urlopie... super bylo... taki totalny reset od wszystkiego bardzo mi to bylo potrzebne i bardzo sobie odpoczelam... pogoda nawet nie byla taka zla i troszke sie opalilam...

Wczoraj z entuzjazmem rozpoczelam nowa prace... na razie bardzo mi sie podoba... poooowoli sie ucze, ale widze ze duzo tego bedzie do ogarniecia i chyba na wizaz w pracy nie ma szans.. poki co "pomaga" mi jeden kolega... tzn patrzy co robie i mowi mi jak czegos nie wiem... bo ja nie mam jeszcze niestety hasel dostepu... mam nadzieje ze ten kolega troche jeszcze ze mna posiedzi bo to dosyc skomplikowane wszystko jest... ale mam nadzieje ze jakos z uplywem czasu to wszystko ogarne

Nie nadrabiam niestety bo nie mam zbyt wiele czasu... teraz po pracy piore, prasuje i pomalu ogarniam powczasowy nielad A jak skoncze musze przysiasc nad moja rachunkowoscia.... bo we wrzesniu egzamin... a tego jest bardzo duzo

Martusia gratuluje Patryk cudny
witaj pourlopowo Cieszę się, że w nowej pracy Ci się podoba, pomału sie wdrożysz i będzie jeszcze lepiej

Cytat:
jak ja miałam robione prześwietlenie płuc to mi tego fartucha nie zakładali, ale jak robili mi zdjęcie RTG zęba to juz byłam w to ubrana

Cytat:
Cześć Słoneczka
Jeeeesteeeem
Ale bosko było
witaj akumulatory naładowane?

daysy trzymam kciuki, by wszystko było ok
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:23   #2697
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

jak ja miałam robione prześwietlenie płuc to mi tego fartucha nie zakładali, ale jak robili mi zdjęcie RTG zęba to juz byłam w to ubrana
No to mi do prześwietlenia płuc założyli a jak mąż miał RTG zęba to mu nie zakładali hehe widać co szpital czy lekarz to inne praktyki

Stary 2010-08-11, 10:25   #2698
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Cześc Girls
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
Czesc kobitki, ja wpadłam sie tylko przywitac milego dnia
Hejka Hejka
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:49   #2699
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj akumulatory naładowane?
O taak To jest domek cioci. cały z drewna

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:52   #2700
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
O taak To jest domek cioci. cały z drewna
świetny i bardzo klimatyczny
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości